mmm!


Den här måste jag införskaffa. Verkar ju lukta sjukt gott :) En duschtvål alltså. ;) Snodde bilden från nån randoms blogg som jag såg på blogg.se sida. Man kanske inte får göra det, men vad fasen, jag har ju låst blogg så ;)

Blogg.se appen

Lite irriterande att blogg.se inte svarar på när de kommer med blogg appen till android. Jag tycker som många andra att det är konstigt. Det måste väl vara ungefär samma sak att göra en app till android som till iphone? Och med tanke på att det "androida" systemet är större än vad iphone är också... Lite konstigt bara. :P Hade ju varit skönt att kunna blogga enklare med mobilen :)

En rolig konversation på jobbet

Har ju glömt berätta en rolig grej jag var med tillsammans med en vårdtagare om.

Jag hade nyligen kommit hem från Turkiet där jag hade målat naglarna. Och ni vet ju alla hur det ser ut sen efter några dagar, då jag inte tagit bort det än.

Så säger tanten så här: "Men oj, vad har du gjort på nageln?!?"
Jag: jaha, nej det är bara gammalt nagellack
Hon säger då: "jaha, jag tänkte du hade en blånagel"
Jag: Ja, tur det att det bara var nagellack då
Hon: Men usch så fult
Jag: Ja, jag får nog ta bort det ikväll
Hon: ja, det måste du VERKLIGEN

hahaha

Någon som vet?

Det här har aldrig hänt mig. Jag har nästan feber, är helt darrig och seg i kroppen, fryser om vartannat... Men... Är inte ett dugg snorig eller har inte en droppe ont i halsen? Någon som haft liknande? Är det något som går nu? Massa från jobbet har varit dunderförkylda men har inte hört nån som haft så här... Förutom barn då... Segt. Har inte tid vara sjuk nu så jag hoppas det går över snarast! Har ändå sovit två timmar nu och det blev bara värre :( Någon som vet? Är det nåt som går?

Håll i hatten för här kommer gamla bilder!
Den här bilden kan vara från ett senare tillfälle... Carro :)


Jag i glasögon och Tjorven som liten. :) Skulle tro året är 2004 :)


Saknar solen!

Efter en riktig monstervecka med långa dagar på jobbet (fast jag bara trodde jag skulle jobba två dagar) så har jag varit ledig idag och det var välbehövligt. Hade faktiskt sagt nej om jag hade fått jobb idag. Men jag hade förstås varit ärlig och sagt att jag faktiskt inte orkar en dag till. Jag var helt slut när jag kom hem igår, på ett sätt jag aldrig varit förut. Jag var trött, arg och förbannad också...

Så idag har jag inte gjort många knop och det har varit skönt. Städat lite, pysslat och sett serie. Greys har ju börjat om nu så har sett ett av två avsnitt. :) Nu ska jag lägga mig och läsa tänkte jag! Imorgon blir att stiga upp tidigt. Grabbarna ska isolera taket och några kommer klockan åtta och resten vid tio. Och jag ska passa Mira under tiden. :) Jag hoppas hon vill ligga och mysa med mig i sängen först. :) För jag är inte morgonpigg :P

Och ingen har väl missat hur myckete det har regnat... Suck. När vägar spolas bort och allting! Det måste ha varit väldigt länge sedan det blev sådana här följder av regn här... De senaste åren har det ju varit riktigt fina höstar. Men man får väl inte klaga när det blev en sån himlanch fin sommar?

LivetHar jobbat klart min helg nu. Eller vid fyra var det faktiskt. Andra helgen på rad, hur lite jobb jag än må få till veckan så ska jag då banne mig vara ledig nästa helg... Iaf, jag har färgat håret nu ännu mörkare, för er som vill veta. Har ingen bild på det och får se när det kommer (om det kommer). Mahogny brun eller hur det nu stavas. ;) Och Jägarna 2 var bra! Trots att jag jobbat så har jag haft en fin helg, så tack till de som gjort min helg extra fin trots allt jobb. Det gjorde att helgen blev enklare och mer uthållbar!

I fredags begravdes en släkting till mig. Fast jag inte kände honom särskilt väl så har jag faktiskt tänkt på honom och hans fru en del den senaste tiden. Jag har många fina minnen av honom. Han har trots allt funnits med som en del under min uppväxt med farmor och farfar.  Fast jag vet att alla ska vi någon gång den vägen vandra, och antagligen är det de äldre först... Ändå blir jag påmind om hur skört livet är och hur mycket vi verkligen ska ta vara på varandra. Det vet jag ju. Men tänker ändå extra mycket på livet just nu och alla jag håller extra kär.

Ser ut som jag vet inte vad. Men där kan n...

2011-09-17_10_38 (MMS)

Ser ut som jag vet inte vad. Men där kan ni se hårfärgen för er som frågat eller är nyfiken;) har ju tänkt stoppa i en färg till... Eller vad tycker ni?


Lite funderingarHar tänkt på en grej... Det här med när man ger någon "beröm" för när den har nya kläder, ny frisyr osv. Jag säger det alltid om jag ser det. Det är inget jag egentligen tänker på då, det sker automatiskt för mig. Jag säger till när jag ser någon har nåt snyggt/bekvämt på sig, ny frisyr eller hårfärg. Men varför gör inte alla det tillbaka? Visst, ibland ser man inte om man bara klippt av sig håret lite... Då är det förståeligt. Och så har det ofta varit för mig. Fine so far liksom. Men nu har jag färgat håret mörkt, en på backen jobbet märkte det (och sa det till mig), och Anna har också sett det och sagt det ;) . Men INGEN annan, (förutom en tant som faktiskt märkte det var något annorlunda med mig) :P Varför är det så? Då började jag fundera på alla de som jag brukar "berömma" när de har fina kläder och nya frisyrer på jobbet... Då började jag tänka om jag någon gång har hört dem ge mig en komplimang? Jo, vissa gör det, och ganska ofta (samma personer), men vissa säger aldrig något. Varför är det så? Bara en fundering jag har... Det är ju antagligen inte för att vara elak. Men vissa gör det bara inte. Tänk så annorlunda vi kan vara... Hur olika vi agerar. Sedan kan det ju också vara att om en på jobbet säger det ljudligt så andra hör, då kanske de andra också yttrar sig... Varför är det? Många frågor här... Det är bara något jag tänkt på som sagt. Och jag vet ju att alla är olika, men det här har jag tänkt på många gånger. Så här var det i skolan också...

Kanske det kan vara en fin dag ändå


Jag saknar verkligen sommaren redan. Jag brukar inte göra det alltid, och jag gör det inte alltid nu heller. Jag kan längta efter slalom och hösttiden också, men denna sommar har varit något extra och den kommer jag behålla i hjärtat extra länge...

Åh vilken rutten helg det här känns som redan... Vaknade och kände ändå att det var en okej dag, då jag visste jag skulle vara ledig hela helgen... Var lite deppig när jag vaknade men värre kunde ju va tänkte jag. Jag är ju iaf ledg... Trodde jag ja! Bara för att det är fint väder så åker jag givetvis på att jobba. Nog för att jag vill jobba mycket, men inte just denna helg. :( Är inte alls på humör för det. Men får jag jobb nästa helg kommer jag vänligt men bestämt att säga nej, och även då säga att jag nu vill vara ledig minst två helger på rad då jag jobbat två på rad nu... Bara för att man är vikarie så förväntas man ställa upp jämt. De ordinarie klagar om de får jobba för många helger men jag som vikarie har ingen rätt att klaga typ...  Hoppas så att jag kan få ett fast jobb snart...

Tror jag kommer vara nöjd med denna dag iaf, när den är slut. Började med att gå och hälsa på Anna så hon skulle få oväntat besök. ;) Men då jobbade hon, men skulle hem på lunch så jag gick och köpte schampo för färgat hår och plastfickor till scrap-albumen, så nu jäklar kan vi pyssla! :) höll henne sällskap och så pratade vi en del. Sedan nu snart kommer älskling hem, då ska vi och köpa pizza och sen ska vi och se Jägarna 2. Imorgon på mina timmar ska vi köra till Arnemark och gå till vårt speciella ställe där i skogen och mysa lite och kanske luncha om vi har tur. Då kommer det iaf kännas som att jag gjort något vettigt, mer än jobba under helgen. (Hoppas jag). Sen hoppas jag på spelkväll på söndag. :)


En regning dag...

Jag lovade mig själv att inte klaga på vädret under hösten just för att vi haft en sådan himla fin sommar... Men nu är jag fasiken less på allt detta regn! I söndags var det ju jättevarmt och fint, nästan sommar i luften och nu bara... Suck... Kanske inte ska skriva så mycket om vädret i sig. Lite tråkigt kanske? Jag har haft en liten bloggsvacka, eller har... Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om.

Jag låg och tänkte på nånting för någon kväll sedan och jag minns att jag tänkte "det kan bli ett tänkvärt inlägg i min blogg", men jag har inte en susning nu om vad det var i skrivande stund. Dock längtar jag efter alla mysiga höstkvällar man kan ha nu! :)

Igår var jag förresten hos Erika som jag jobbar med... Det var kul, bara att surra lite. Det är "konstigt" en sak jag tänkte på då. Hur man kan prata med vissa saker med vissa vänner och inte med andra. Hon och jag pratar mycket om en del saker som jag faktiskt inte pratat med någon annan om. Sedan är det ju också vissa saker som jag pratar med andra om, men inte med henne... Förstår ni hur jag menar? Känner ni igen er? Jag ska förtydliga också att jag menar inte att jag inte kan säga allt till mina vänner, utan att vissa saker är bara mer eller mindre "självklara" och vissa visa saker kommer aldrig på tal medan det är självklart med andra att det kommer på tal. För jag är egentligen, nu för tiden, ganska öppen med det mesta, om någon bara frågar... Och sedan kan det ju bero på hur mycket av sig själv den andra ger så att säga... Nåja, det var jättetrevligt att prata med henne och även att träffa hennes barn. (Hon har två stycken), Isac var i skolan och Ida var hemma. Hon är väldigt blyg och först var hon väldigt blyg inför mig. Men det slutade med att hon frågade om jag kunde "sköta" henne medan Erika åkte och hämtade Isac från skolbussen. Visst kunde jag det! Söt unge alltså! När jag hade åkt pratade hon visst om mig helaaaa tiden. haha Så jag har nog fått en ny polare till nästa gång vi ses. :) Det var mys!

Nu ska jag ta min kopp med te och krypa upp i soffan med lite doftljus och se Felicity som jag börjat se nu. :) Åh, snacka om nostalgi! Sedan kanske man ska passa på att läsa lite när det ändå smattrar sådär mysigt mot fönstret. :) Det var alla tankar för nu det! På återseende!

är på jobbet

Hej på er:) Ska testa hur det fungerar att skriva från mobilen. kan dock inte lägga upp bilder om jag inte mms.ar vilket blir lite dyrt. sitter på jobbet nu och ska snart åka till nästa vårdtagare. jobbar till fyra idagg. sen blir det en liten mini fest hemma hos oss. blir nog ganska mysigt:) måste hem och dammsuga bara innan. Izzy hade ju pissat lite överallt i källaren när vi kom hem från resan så jag har ju prioriterat det och inte dammsugningen så kan säga att det behövs.

Side 2011 med hjärtat <3

Tänkte försöka mig på att skriva ett litet inlägg om resan. Går nog inte så bra för jag är så dålig på att beskrivaa med ord när nånting är så fantastiskt, fantastiskt fint.! Men ett kollage kommer först här:


Ja, alla vet ju vid det här laget att flyget dit blev 14 timmar försenat, och det väljer jag att inte skriva om här. Alla förstår nog att det var irriterande och väldigt tråkigt men med facit i hand så gör det inte så mycket faktiskt! Sen var den sista negativa droppen också väldigt tråkigt, att vi inte fick se vattenfallet. Men jag vill inte lägga ner tiden på det utan istället allt det andra fina vi varit med om.

Båtutflykten var väldigt skön. Stannade till på en liten halvö kan man nog säga. På ena sidan var det Manavgatfloden med sitt endast 16 grader "varma" vatten och på andra sidan var det medelhavet som var på sisådär minst 23 grader. Vi var där i totalt typ 4,5 h, och det var så skönt att bara vara där. Ligga och flyta i havet och bara njuta av att vara. Lunch serverades på båten också och den var helt okej! Grillad kyckling och något konstigt kött, bulgur och jättegoda grönsaker (Tyckte till och med jag som inte är så mycket för grönsaker). Varje dag hade vi runt 35-40 grader varmt och det var fantasiskt i sig förstås. Vi gick många mysiga promenader längs "strandpromenaden", gick runt och kollade i affärer, badade, läste och slappade vid poolen och badade vid den sistnämda också. Det blev många spel med Yatzy också. Jag tog rekordet men Henrik vann de flesta gångerna. :) Vi gick och la oss alladeles slut varje kväll, som pensionärerna så sov vi senast 22 varje kväll. Ibland slocknade vi redan klockan 21. :P  Det var verkligen helt underbart och jag njöt verkligen av att vara ledig. Annars har jag svårt för den biten. Inte ens när jag var ledig innan vi åkte kunde jag vara ledig på riktigt som det egentligen borde innebära. Istället bakade jag sjukt mycket och gjorde annat som förstås måste göras men som det inte är någon panik med... -egentligen. Så det var verkligen underbart att känna att jag verkligen kunde slappna av.

När hemresedagen kom så ville vi faktiskt båda två hem. Inte på dagen när vi låg i solen och badade för fullt, men när kvällen kom. Det höll i sig ända till andra dagen hemma. Då ville jag bara tillbaka. Inte för att egentligen vara där, men de där små sakerna som kom att betyda så mycket. Jag är sugen på att bada med Henrik, putta i han i poolen en gång till, stänka vatten på honom, de där mysiga promenaderna utan att behöva frysa, ta ett flyt i havet, till och med yatzy stunden där sista dagen vid poolen. Sådana stunder saknar jag. Det blir ju inte att man gör sådana saker hemma direkt. Kanske får testa ;)

Så ja, jag behöver väl knappast berätta att jag längtar ännu mer än förut till resan till Indien i december? ;)

Här kommer ett till litet kollage!


Summan av kardemumman då... Hur var Side som resmål? Betydligt lugnare än Analya, försäljarna är inte alls lika påträngande som där.. Något dyrare är allt dock. Enda nackdelen. Rent och fint område. Trevlig ort helt enkelt. Men nästa gång jag reser så här "spontant" till ett land som måste vara ganska nära pga tiden så väljer jag nog inte just Side. Kan absolut testa någon annan ort i Turkiet, men jag vill inte gärna åka till samma ort i samma land två gånger. Men jag tycker absolut att alla borde åka dit om de vill ha en billig resa som ska ligga ganska nära och ändå inte vara sådär "stort" som Alanya. Skulle säga att Side är lite "Turkiet light" för alla som har fått för sig att Turkiet inte är ett resmål som är akutellt just för att de har fördomar mot "turker" och att de ska vara just påträngande och jobbiga. (som jag har hört att många har) Så är inte fallet i Side iaf!  :) Men jag har å andra sidan aldrig varit fördomsfull eftersom jag varit där när jag var tio bast och bara har goda minnen därifrån. Men det är ju bara jag det :) En väldigt lyckad resa med andra ord som jag kommer att komma ihåg länge! Den här energin som jag fick av den behöver jag verkligen!

Tack älskling för en fantastisk resa i ditt sällskap. <3

Älskade, älskade du! <3


Älskade, älskade du! <3

Borta bra men hemma bäst! Nu längtar vi he...

1315111894713 (MMS)

Borta bra men hemma bäst! Nu längtar vi hem till vårt eget hus och vår mysiga katt<3