Smurfan och banditsmurfen eller nåt ;)




Ja gud vad kul vi hade det igår :) Både jag och Henke hade superkul! Det är lätt den bästa festen på länge! Idag vaknade jag och mådde oförskämt bra, tidigt. (Det var tidigt även att klockan är ställd tillbaka en timma). Vaknade åtta halv nio nämligen. :) Har dessutom fått värsta städ-ilet så jag har dammsugit, skurat och dammtorkat vissa rum. Och toan ordentligt igen. Jag hittade nämligen en massa damm i/på badkaret efter att Mira hade rivit ner alla schampoflaskor och sådant jag har stående på badkaret. Så nu har vi ett fräscht hem :)


Här är vi innan vi gick till festen;-)

mms_img74201 (MMS)

Här är vi innan vi gick till festen;-)


Världens underbaste Mira <3

Idag har jag som många redan vet tagit semester :) Skulle egentligen ha jobbat kväll. Så ikväll tänkte vi först hitta på något med Emelie och Martin men det passar inte så bra när vi ska upp tidigt imorrn och måste packa slalomgrejerna till imorgon. Och så ska ju Erika ha idolkväll hos henne så jag tänkte fara förbi där en stund och Henke vill vara hemma. Men kan inte stanna så länge men jag saknar ju tjejerna så jag vill dit om så bara för en stund. :)

Men iaf, jag har varit barnvakt till Mira idag från nio till halvett typ. Söta unge! Men livlig är hon minsann och företagsam :) Tog lite underbara bilder på henne som ni ska få se. :) Hon hann bada, spilla ut vatten, gegga med choklad i hela ansiktet, kleta lypsyl i ansiktet och leka en hel del med Izzy. Snacka om att hon älskade katten, "kom katta, kom katta" sprang hon runt och sade hela tiden och Izzy följde lydigt efter. haha Så himla söta!





Igår var jag och Erika som jag jobbat med och simmade. :) Gick jättebra. Vi ska försöka göra det till en torsdagsvana, direkt efter jobbet så länge ingen av oss jobbar kväll. :)

Nu ska jag slå en pling till Erika som inte svarar på mitt sms ;) Och sedan se lite serie och ta det lugnt innan jag ska till byn. Kanske jag ska gå en promenad också om jag hinner :)





Rudolf är på grannens tak!


Förra årets halloween utklädning! ;) Tycker vi var riktigt bra utklädda då :)

Jag förberedde mig för att gå en promenad. Och jag säger det till Henke när han lämnade huset för att fara och spela innebandy med grabbarna grus. Och jag säger "är jag inte hemma när du kommer hem har någon mördat mig" - jag är för den som inte visste det väldigt mörkrädd! Han sa inte "men det regnar ju", för han borde väl ha märkt det som stod på gården när jag sa detta? Haha! Nåja, då blir det en slapparkväll istället :) Imorgon ska jag och Erika simma (om vi hinner) för tanken är att Elin (min gamla barndomskompis som annars bor i Göteborg), ska komma med sin mor och hälsa på imorgon. Och om jag hinner efter det blir det alltså simning! Synd de inte har öppet ikväll! (VET NI VAD JAG SER NU?!?!?!?, en av grannarna mitt emot har en ren med en släde på taket, herregud, är inte det lite väl tidigt?! Okej att man har ljusslingor ute men inte självaste Rudolf med släde och tomte)? Vad tycker ni? Vart går gränsen?

Jag har ändå blivit bättre (eller sämre beroende på vem du frågar, för mig är det sämre) :P sedan jag träffade Henrik. För han har redan druckit sin första liter med julmust och jag kunde inte låta bli att smaka! Förut var det varken julmust, pepparkakor eller julpynt före fredagen före söndagen som är första advent. (Jag ville att allt skulle vara klart och i ordningställt på första adven). Den delen håller jag fortfarande men julmusten har jag fuskat med. Och julmusik! -Inte heller före den där fredagen före första advent!

Nu ska jag se lite serie, ni måste tro jag gör det jämt, typ jämt när jag skriver här blir det så. Men jag har faktiskt stökat undan lite, igår dammsög jag och skurade, idag har jag tvättat och plockat undan lite. Och hade det inte regnat hade jag inte ens skrivit detta mer eller mindre obetydliga inlägg. :P Sedan ska jag ta mig ett avslappnande bad och lyssna på lugn musik <3

By the way för att göra alla nyfikna, vi har den perfekta utklädningen för halloweenfesten på lördag. ;) Men vi avslöjar inget i förväg! (för att skriva något som hör ihop med bilden)

När solen kysser sorgerna farväl






Underbara fina lilla Anna!

Vet inte riktigt var jag ska börja när jag ska skriva om dygnet i Stockholm och Uppsala. Jag minns jag tänkte flera gånger "det här måste jag skriva i bloggen om", men ja, mitt minne är ju som många redan vet inte det bästa. :p

När jag kom till Stockholm vid tio tiden mötte jag i alla fall upp Sassa och så åkte vi mot Barkarby för att jag skulle få handla lite julklappar, och det gjorde jag. :) Sedan köpte vi en korv på IKEA också. ;) haha Sedan åkte vi tillbaka mot stan för då skulle jag möta upp Anna och hon skulle möta upp en kompis från Malmö, så då fick vi säga hejdå!

Sedan kom alltså Anna och det blev ett kärt återseende! Vi började dra oss mot Uppsala och väl där letade vi upp ett ställe för att käka på. Men vi vet inte riktigt om det är vi som inte såg tillräckligt av Uppsala (men vi såg ändå en del i och med att vi gick till vårt hotell), men alltså, Uppsala är ju liiitet? Och fult? Gammalt liksom... Nåja, maten var god och sedan gick vi till hotellet. En bit senare var vi framme där och gjorde oss i ordning lite inför kvällen. Vi gick ut och fotograferade lite i närheten av hotellet och sedan gick vi in igen för att köpa oss varsin Cosmopolitan, vilket var en besvikelse för oss. Antagligen var det bartenderns fel. ;) haha Vi får hoppas på det för i Sex and The City ser den ju sååå god ut. :P Men vi fick i alla fulla fall en sexa för priset av en fyra. Och den tog hårt på oss. haha En drink bara liksom! Sedan gick vi och mös på rummet och pratade lite och sådär. Sedan lyxade vi oss med en taxi till Katalin där konserten skulle äga rum. I taxin drabbades jag av värsta skrattanfallet som bara blev värre för det var verkligen inte läge att skratta där. Så fort jag hade satt mig i den liksom! Så jag försökte liksom kväva det och det var så jobbigt. haha Skrattade inombords helt enkelt. I alla fall, väl där var insläppsgubben ganska otrevlig. Men vi satte oss ner vid ett bord där inne och fortsatte prata lite sådär mys. :) Sedan började konserten och vi gick fram en bit och stod där, för man såg så dåligt från bordet vi satte oss vid. Konserten var grymt bra! Mycket bättre som ett "helt" band än när han hade "random band" Det var alltså Fredá vi såg som gör turné nu och har inte spelat med varandra på 17 hela år! Så kan väl säga att det var vi och fyrtiotaggarna! haha

Efteråt snackade vi lite med bandet och tog kort på dem. Trevligt! Och så tog vi taxi tillbaka igen. Vi var riktigt trötta vid det här laget så vi (iaf jag) somnade ganska fort sedan när vi var tillbaka på hotellet.

Dagen efter, igår, söndag, så steg vi upp och åt en riktigt god hotellfrukost. :) Sedan blev det att åka in till Sthlm för att handla mera julklappar för min del. :) Vi åt en riktigt äcklig lunch som knappt gick ner men då gick vi efteråt och fikade på mysiga "Vetekatten", har ni inte varit där, åk dit nästa gång ni får tillfälle! Där blev vi mätta iaf! Drack dessutom världens godaste varm choklad! Okej, inte världens godaste, för den drack vi i Dublin! Men kom på ganska god andra plats tycker jag! Den där chokladen, by the way, måste jag köpa när vi hälsar på Karin & Stewen i Dublin! :D (Karin, drick några sådana åt mig och tänk på mig så kanske jag kan känna smaken) ;)

Sedan gick vi in på Panduroaffären i Sthlm och oj vad mycket vi ville köpa! Pyssliga som vi är. Nåja, vi tog tag i oss själva och köpte bara lite grann. :) Ett väldigt mysigt dygn med andra ord!

Måste skriva ett citat vi hörde på konserten. "Nu jagar man inte tjejer längre, nu jagar man stolar" :p Kan ju hoppas att de var dem som fick våra stolar när vi reste oss upp ;)

By the way, Izzy ligger nästan alltid på platsen vid datorn när jag bloggar, som jag visade er en bild på för några dagar sedan. ;) Så även nu! :) Sötkisse!

Har idag slagit in några julklappar. Blev så fint :) Blev sugen att slå på julmusik men det går ju inte förrän första advent! Nu är Henke hemma på lunch, och jag ska börja städa lite tänkte jag. Sedan ska jag gå en promenad och så ringa Sandra & Nicklas och höra om de är sugna att följa och simma med oss ikväll. Och så kanske slå in resten av julklapparna också förstås. Myyyys!  Men det är ändå snart jul, på jobbet har vi börjat lägga önskeschema för december. Första gången jag får önska hur jag ska jobba vid jul, hoppas det blir ungefär som jag vill iaf. :) Nu ska jag springa ner och hänga tvätt!

Himlen är oskyldigt blå



Är det bara jag som är så sjukt trött? Alltså ska det vara så här hela vintern så kommer jag ju inte palla! Det lär bli dyrt varje vinterhalvår annars för vår del, köpa oss en långsemester till solen varje år sisådär tre månader iaf! ;p

Idag har jag hjälpt Mari-Anne att välja lite tapeter till hennes hus och sedan bjöd hon mig på lunch på Tre kronor. Tack för det :) Var jättetrevligt :)

Sedan brände jag mig på en plastslev när jag lagade middag. Gör fortfarande ont och det var flera timmar sedan. Kopierar det jag skrev när Anna frågade hur jag lyckades med det. ;) "Jag gjorde mat och så drog jag undan stekpannan medan jag skulle hacka lite lök eller nåt, och så drog jag tillbaka stekpannan på den varma plattan och skulle röra om och då var den STEKHET själva plastsleven, trodde inte ens den kunde bli så varm!"

Så vi tröstade mig med en bio :) "Himlen är oskyldigt blå". Jag har velat se den filmen för några på jobbet tyckte jag var så lik en tjej i filmen. Och jag kan hålla med... Ibland. Jag förstår vad de menade iaf! En tyckte jag hade ganska lika ögon som henne, eller inte själva ögonen men färgen, och ibland så kunde jag se det ;) Håret tyckte hon också var likt och ganska :) (När jag hade längre hår) Nåja, är väl inte helt bortskämd, (att vi går på bio bara för att jag brände mig) vi hade pratat ett tag om att jag skulle ta med H på bio för det var längesedan vi var bara vi två. Nu blir det dock bio imorgon också för det går en film H så gärna ville se. Jag har varit lite deppig de senaste dagarna så vi behövde förgylla den här kvällen lite. Och det var välbehövligt <3 Har både varit stressad på jobbet och har varit rent utav tjorvig och jag har t.om. fått stress huvudvärk, jag som aldrig brukar ha huvudvärk... Och så depp på det. Så det där med att jag brände mig var liksom pricken över i:t. Men nu så. :) Det var så skönt att bara sitta där! :) Dock förstår jag inte, vi var typ de yngsta där, är det en "medelålders film" eller? Jag tyckte ändå inte den var en "sådan" film. :p I alla fall, så hoppas jag morgondagen går bra nu när jag fått fylla på med lite energi i energilådan i kroppen (den där lådan man fyller på med roliga saker så man orkar mindre roliga saker) ;) Och sedan är det HELG! :D Nästa vecka är jag ledig måndag OCH fredag :D Hur underbart är inte det? Tog dock semester fredagkväll, men ändå :D Så på tisdag borde jag vara riktigt utvilad efter lite skoj i Sthlm (på lördag) och en lång sovmorgon på måndag. ;) Åker alltså på lördag till Sthlm och Uppsala med Anna :) <3 Så lär inte uppdatera på några dagar antar jag :) Men you never know, kanske bloggar med mobilen eller så ;)


Izzy <3


Izzy gillar där det är varmt ;) Helst vill hon ligga på tangentbordet. Hon har redan förstört nåt som jag inte vet hur man ändrar tillbaka. Varje gång man öppnar en ny internetruta. Lite störande. Men hon är ju så söt! Fast egentligen FÅR hon ju INTE vara på bord över huvudtaget. Men vi börjar ge upp. Hon fattar ju inte! Gör om samma grejer om och om igen, fast vi testat spruta på henne, skrika och gudarna vet vad. Men söt är hon ju! Och mindre busig sen hon fick börja vara ute lite. :)

Gästrummet före/efter












Nu är det dock väldigt provisoriskt i gästrummet och är väl mer "mitt rum" ;) Men det ska vara en soffa där så småningom men den äger vi inte ännu ;) Den vill jag ha under fönstret så man kan sitta och titta ut :)

Gillestugan före/efter


Gillestugan före målningen


Efteråt. Här kollar Karin på mina sandburkar från alla länder jag varit i (-turkiet). Jag tror ganska bestämt hon spanar in vår underbara resburk Mexiko! :) Lite tomt och så fortfarande där nere, men ni ser ju målningen. Senare ska vi ha en tv och lite mer möbler förstås. :) Och gungstolen vi ska få ska givetvis stå här nere :)


Födelsedagshelgen


Blommor jag fick av Henke :)

Ja tänk vilka underbara människor jag får ha omkring mig. Tack alla inblandade för hela den här helgen, och tack alla för alla fina presenterna.

I fredags var alltså släkten här, mamma, pappa, farfar, nicklas, sandra, jonas, jenny, henkes mamma, henkes pappa, Anna-Maria plus pojkvän, Katarina plus pojkvän + pojkvännens son. Mycket trevligt. Han var så söt :) Jag var helt slut på kvällen så jag somnade till nyheterna efter idol och vaknade till precis så jag såg vem som åkte ut. haha


Katarina, Sune och Joakim? (visst hette han så) ? ;)


Anna-Maria, Yousef och Katarina


Älskade gullefarfar! <3

Lördagen började med att städa och fixa lite inför festen, fixade till soffa + bord i gillestugan så man kunde vara där. Sedan åkte vi till stan så jag kunde köpa mig min vinterjacka, äntligen, det hann bli en liten kamp om jag så säger. Jag hittade först en i stan som var PERFEKT! Men i 36 var den för stor, och i 34 fanns det bara en vit jacka. Och är det något jag har lärt mig så är det ALDRIG MER en vit jacka. ;) Så vi åkte till Sportringen och där hittade jag en annan bra jacka. Fanns i svart bara i storlek 46 eller nåt sådant, men det fanns en röd i min storlek! Henke tycker jag passar så bra i rött så det fick bli den. Testade en annan modell i svart som också passade skitbra, men då fick prislappen avgöra. ;)

Sedan blev det hem för en powernap! Jag fick sova en bra stund, det var nog välbehövligt. Sedan duscha och fixa till mig inför festen som blev mycket lyckad.  :)


Visst är vi heta;) ser ut som att jag avskyr pussen men jag skulle göra en grimas. haha


Barhäng




Karin verkar skeptisk till drinken :)


Martin som spexar ;)


Jag (klänningen fick jag av Henrik när jag fyllde år bland annat) :)


Jag & Emelie är heta också ;)




Avslutar bildregnet som kvällen slutade. Med mys i gillestugan framför brasan :)


Nu är bastun på G så vi ska basta snart! Då var det ytterligare en vecka till fredagen då. Nåja, några dagar mindre.

Karin & Stewen åker till Dublin på måndag på obestämd tid. :( Kommer sakna dem så jäkla mycket! :(

Nu ropar H att bastun är klar, bäst att skynda :)

Första snön



Inte världens bästa bild men för er som har missat (tror knappast att någon har det) så kom alltså årets första snö (som kom till marken) inatt/imorse. Så här såg det alltså ut när jag skulle till jobbet, med sommardäck! Det var dock inte halt ute, men nu på kvällen har det fryst på så nu är det snorhalt.(-0 just nu) Henke ska byta däck ikväll. Jag i min tur borde måla en till dörr nere i gillestugan... MEN, jag har just varit och simmat för jag fick ändå inte vara hemma då det vankades paketfix ;) så jag är så ren och fräsch så vill inte få målarfärg om så bara på fingrarna. Jag hade ju dock velat ha klart det innan lördag. Men kanske hinner imorgonkväll efter släkten har varit här. (Fast ska man måla på sin födelsedag)? ;)

Jag minns när jag var liten, då var det inte särskilt vanligt att snön kom innan min födelsedag. Ett år kom den på min födelsedag och när pappa väckte mig sa han "upp och hoppa, titta ut genom fönstret så ska du få en överraskning" :) Jag tror t.om. han sa "kom ner och titta ut genom fönstret så ska du få en överraskning" och jag svarade "jag kan ju se ut här uppe" och så blev jag förstås glad av att se snön! Det var under den korta tiden jag fick bo på övervåning (förutom när Jonas flög ut ur huset), för Jonas ville ha tillbaka rummet inom två veckor ;P Och lillasyster som man är så måste man ju ge sig för de äldre... :p

Vad jag ville komma med är att snön kom alltså ovanligt tidigt i år tycker jag. Visst, den kommer försvinna, men det brukar ändå inte vara sååå här tidigt, eller har jag fel? Förra året kom den väl runt 28:e oktober, har iaf skrivit på bloggen att det snöade då.
Se här och här året innan (då var den allt bra mycket senare)

Nu ska vi snart se en film som H har valt. Hoppas den är bra :) Men åh, jag är så sugen på att göra bort att måla, vilket i-lands problem alltså. Får väl måla försiktigt så jag inte får färg på mig helt enkelt, men det är å andra sidan helt omöjligt om man heter Maud Sara Erika Sandberg! ;)

Ingen lyckodag precis

Så pissigt sur jag blev när jag kom på precis innan jag skulle till Öjebyn för att simma att de stänger 19 idag. Jag som tänkte göra detta till min simmardag. Men icket! Men något bra har iaf hänt idag, har fått lägga mitt eget schema för novemver månad + att alla de tre par skorna jag beställde förra veckan passade :D Nu blir det en längre promenad istället! Måste bara pälsa på mig lite först. Och sedan får jag simma någon annan dag, imorgon går inte, inte fredag, inte lördag, och antagligen inte söndag heller. Men nästa vecka får jag styra upp en ny simmardag. Kanske jag kan få med någon som vill simma med mig också om jag har tur. :)

"Kärnan i äkta vänskap är att tillåta varandra små felsteg".


Snö!!







Igårkväll gick jag och lade mig tidigt. Efter ett tag kommer H in och säger "jag måste bara väcka dig, det SNÖAR ute", söt som ett litet barn :) Jag gick aldrig upp för att titta, men hörde att det gjorde det, blåste ju typ mot fönstret nästan issnöflingor ju! Var snöblandat regn också hörde jag idag. För mig kan faktiskt gärna snön få komma nu! Men den brukar ju inte komma förrän i novemver, eller slutet av oktober. Med komma menar jag när den lägger sig på marken. Jag har aldrig längtat så mycket som nu efter slalomsäsongen! :D

Nu har vi varit och beställt två tårtor till min födelsedag. :) Hoppas dem är goda! :) Det blir att bjuda släkten på den och så på festen har jag tänt ut lite annat gott och blandat.

Nu ska jag lägga mig i soffan för jag är så himla trött. Sedan är det dags för min & Annas veckliga msn-dejt. ;)

Frustrerad av alla tankar



Åh ibland blir jag bara så frustrerad. Frustrerad av alla tankar som virvlar runt. Skulle så mycket vilja veta hur andra tänker ibland. Ibland tror jag Henke blir less på när jag måste bolla alla tankar med honom, för jag vill ju veta att det inte är fel på mina tankar, hur jag tänker. Och oftast tycker vi likadant, ibland inte, men då säger han det också och då får jag tänka om. Nyss hände en sådan situation igen, och han höll med mig. Det kändes skönt i alla fall. Det är så frustrerande att jag inte kan göra något åt det. Jag kan inte påverka det hur mycket jag än skulle vilja det och hur mycket jag än försöker. Men jag vet faktiskt vad som är rätt angående den grejen jag tänker på. Men åh kan jag inte bara sluta tänka? ;) Jag vet i alla fall hur jag ska göra nu...

Ajja, har kommit hem från simturen som var hur härlig som helst. Knät kändes bra (första simningen efter operationen), inget knak eller brak, eller jo ett knak i början men inget mer. Nästa gång blir det ännu bättre, det är min inställning det. Nu ska jag lägga mig i soffan och se biggest loser, hejja spogge!


Saknar Indien!



Kollar bilder till min fotovägg och jag minns inte de här bilderna. Jag minns när de togs, men har glömt bort att de finns ;) SAKNAR INDIEN! Varje morgon gick vi nämligen en morgonpromenad. De här bilderna togs vid ett tillfälle av dem :)



Hösten

Jag tänkte bara jag skulle visa hur dålig jag är på att beskriva. (Försökte beskriva för Angelica hur höstlöven var borta här på typ ett dygn nästan), men alla löv är ju faktiskt inte borta, bara på vissa träd. Så här ;)


Så här såg våran buske ut bara för någon dag sedan. Tog ingen bild från längre håll tyvärr.

Idag ser den ut så här efter blåsten igår:



Och (det här är bara snabba dåliga fotografier) :P så här ser det ut när man kollar ut från vår infart. ;)



Det var allt för nu! Har förresten varit med Mari-ann till älvsbyn för att lämna in hennes mammas gamla amerikanska gungstol. Kommer passa fint i vår gillestuga (för hon är så snäll som fixar den till oss, vi ska få den) :) Längtar till jul när den är klar. :) Jag jobbade in lunchen så vi skulle hinna åka dit innan dem stängde, och vi hann :)

Nu kallar middagslagningen och spaghetti och köttfärssås står på listan. Sedan blir det att smälta maten och sedan simning :)


Snabb helg har passerat förbi


Puss på vovven :)



Så har helgen passerat snabbt... :( Fredagskvällen spenderades i Korsträsk hos Emma där vi såg idol och där det bjöds på massa fika och te. :) Vi var tvungna köra hem direkt efteråt för vi skulle upp tidigt lördag och köra till Umeå för att överraska Henkes kompis Jim som fyllt 25 år. Den lördagen var såå kul :) Vi började med att äta lunch i form av smörgåstårta för att sedan bege oss till fortet för lek :) Det var jättekul! Det var väl nästan som boda borg men upplagt på ett annorlunda sätt. För det första var det en bricka man hade som registrerade när man klarat ett rum. Varje rum gav olika mycket poäng beroende på hur svårt det var, och så kunde man springa ut i "foajén" för att kolla poängställningen. ;) Mitt lag förlorade dock, men det var jättekul! Mitt lag bestod av "Henkes brudar" dvs, jag, sara och Henke. ;) Vi kom på efteråt att vi borde ha varit lite mer jämna lag med antal killar. Annars lag hade 3 killar och så hon. ;p Och en del banor behövde ju faktiskt killar. Som när vi skulle klättra över en vägg. Först hjälpte Henke mig upp. Sedan hoppade han själv upp och och så uppför nästa vägg. Väl där kom ju inte jag mig upp och så kom inte Sara sig upp för den första väggen. Så Henke fick hoppa tillbaka och hoppa upp för att dra upp Sara också. haha Det måste ha sett kul ut! :) Jag och Sara som stod och försökte hoppa upp för varsin vägg. Jättekul var det iaf som sagt var. Sedan begav vi oss till ica för att köpa lite snacks och sedan hem till Jim & Sara för att äta lite tårta och spela massa wii, vilket vi gjorde i stort sett hela kvällen. Askul! De hade fyra doser också så alla kunde vara med nästan samtidigt. De bjöd oss på jättegod middag också. Tack för allt Jim & Sara! En toppendag/kväll!

Idag är det alltså söndag och Anna åker hem typ nu. Känns jättetråkigt och lite tomt, fast hon inte ens har bott hos mig. Vi har ju inte varit med varandra överdrivet mycket heller, men ändå känns det jättekonstigt av någon anledning.

Jag har städat typ hela huset (övervåningen iaf) grundligt. Toaletterna tog jag extra noga och det behövdes kan jag säga. Dammtorkat och dammat massa mattor. Medan jag städade så målade Henke nere i gillestugan så nu är det preliminärt klart. (Vi måste ju se hur det ser ut när det torkat) Så snart kan jag börja fixa det mysigt där nere och det passar ju perfekt till jag fyller år. :D Dock måste vi måla i fönstrena (det är två små fönster där) men det är något man kan göra när som helst. Nu ska jag baka mormors berömda cedrokaka och se om jag lyckas den här gången. (Vilket är typ omöjligt för mormor var bara bäst helt enkelt)

Jag glömde kameran i bilen så har inga bilder från gårdagen. Men ska be Sara skicka sina som hon tog iaf så jag har lite som minnen.

Dags att baka och sedan ska jag slappa hela söndagskvällen med älsklingen. Vi ska se film för när jag skrev det förra gången blev det aldrig av. Men nu tusan :) Imorgon ska vi simma också! Första gången, hoppas det går bra. :)

Tycker förresten det är svårt att välje kategori, när jag skriver så här plus har foton, ska jag ha det under "vardagligt" eller ska jag ha det under "fotografier"? Nu väljer jag att ha det under fotografier bara för att jag inte brukar ha det så :P


Underbara älskade Mira!



Efter jobbet idag gick jag en liten, med bemärkning på liten, fotoprommis. Sedan skjutsade jag min andre hälft till Challange där han skulle möta upp restan av arbetspolarna! Då började jag tänka "jahapp, vad ska jag hitta på då"? Jag hade tänkt hälsa på kusin Malin som var evigheter sedan sist, men hon var för trött eftersom hon började jobba fyra imorse och börjar fyra imorgon. Min andra "första tanke" var "JA, jag ringer Erika och hör om jag kan komma och hälsa på henne"... Sagt och gjort. Men vad händer? Jo, det som alltid händer när vi försöker ses såklart :P Hon är i stan och hälsar på några bekanta. Då ringer jag Frida, som är ett säkert kort, men jag tänkte att nu är säkert hon också i stan eller och hälsar på någon, men icket! Så jag körde dit direkt för att fota Mira ute. Var inte det lättaste må jag säga! Men det blev 200 kort prick typ!

Hon är så himla go det barnet. När jag skulle fara så fick jag ju först pussar och kramar. Sedan gick hon till fönstret som är vid dörren där jag vinkade och gjorde slängkyssar. Hon höll på att borsta tänderna men tryckte massa pussar mot rutan också. <3 Jag älskar henne nästan som om hon vore mitt eget barn. Inte för jag har något, men ja ni fattar! Som om det är min systers barn får jag väl säga istället. För vi är ju nästan som systrar. :)

Nu ska jag fixa en film att se när H kommer hem. Var längesedan vi gjorde något bara vi två så ikväll blir det av, hoppas jag. :)


5 oktober 2010




Har fört över massa gamla bilder till externa hårdisken. Försöker ordna upp allt. Men kommer nog alltid finnas några stora glapp med bilder jag kanske aldrig kan få ordning på. Men har fört över från alla cd skivor jag har iaf. =) Har några kvar dock. Men vet ju var de finns. Här är Emma när hon var liten :) Och där uppe är en gammal bild på jag, Carro & Linnéa. 2003 var året!

Shit vad det är stressigt på jobbet nu. Det är utbildning i veckan för alla ordinarie och inte bara i vår grupp, (alla har olika dagar) men alla vikarier är förstås uppbokade. Och när då sjukdom infaller så kan ni ju räkna ut vad det betyder. Just det, jobba kort om folk! Men vi har löst både måndag och tisdag kort om folk. Bara det inte händer torsdag när vi bara är vikarier. :P

Henkes mamma och pappa har varit här nyss. Var trevligt :) Ska få en gammal "amerika gungstol" av henne som de haft i Kukkola så länge hon kan minnas. Kul med något så gammalt! Hon ska lämna in den (mest troligt) i Älvsbyn på folkan (möbelrenoveringen), för det måste bytas tyg på den plus målas. =)

Annars då? Jo, min förhoppning om det nya livet finns inte. Henke tycker det är alldeles för mycket att motionera 3 ggr i veckan, som det isf blir för hans del. Tänkte simning måndag, innebandy onsdag (för hans del) och så under helgen någon gång en sådan där tur på grisan med gång och jogging. Men kan ju bli för min del, men är sååå tråkigt att springa själv tycker jag. Men jag och Erika kanske kan simma en gång under veckan och så går jag när henke är på bandy så får jag 3 ggr i veckan iaf ;)

Idag har jag gått på stan med Anna på lunchen. :D Så underbart att bara kunna göra sådana spontana grejer.:D Anna köpte sig ett par skor hon lagt undan igår. Sedan gick vi till kvartersbageriet för att äta en kanelbulle i efterskott. ;) Vi köpte även en påse bullar som det skulle vara halva priset på. Det stod "gårdagens bullar halva priset" i en korg och vi tog en påse därifrån. Vi köpte en färsk kanelbulle och chokladmjölk och gick och satte oss. Sedan kollar jag kvittot och räknar ganska snabbt ut att vi blivit lurade. För igår kostade en bulle 4 kr och det var tio st i min påse. 40kr / 2 alltså =20 kr. Vi fick betala 40 kr. Snälla som vi är så vågade vi inte ifrågasätta sedan. Men vad gör man i efterhand? Jo man grämer sig ju nå så in i bomben. :P

Nu ska jag lägga mig och läsa i tid och bara slappna av. Jo just det, har färgat håret ljusare nu. Vet inte vad jag tycker. Ser ingen megastor förändring än min vanliga färg men Henke och Mari-Ann såg skillnad. Har iaf beställt silverschampo som säkert är bra för håret. Och på tal om köpa och att jag & Anna letade efter skor även till mig... Gick in på skopunkten.se och klickade hem tre par. Ett fanns inte som jag ville ha så tog ett annat par, vilket resulterade i två par som är ganska lika varandra, men ett är fodrat och det andra inte. :P Blev så less på att jobba i gympaskor, man kan väl få vara/känna sig liiite fin när man jobbar också? Så nu! Förresten, en liten notering. Kul att ändå så många hittat hit trots att jag låst bloggen. Just nu är det 26 som har lösenordet och i förrigår tror jag det var hade 22 st tittat in och läst. Fortsätt så :) Utan er är det inte lika kul att blogga :) Skriv gärna en kommentar eller två också!

Godnatt!


Nytt liv?

Idag har vi varit hurtiga. Vi skulle köpa simkort (vilket vi gjorde) men det var inte öppet just då för motionssim, det var simskola då. Så vi köpte det och sedan körde vi hem för att gå ut och gå femman på grisan. Vi både joggade och gick. Var jätteskönt :) Kanske vårat nya liv kan börja nu? Det bästa är att jag kan simma med Erika också ibland. Ska kolla om det är öppet på onsdag och om hon inte jobbar kväll så kanske vi ska fara då när ändå Henke är på bandy, så jag också kan vara lite hurtig. :)

Tänkte hälsa på kusin Malin och barnen men klockan blev för mycket innan vi var tillbaka och jag känner för att ta mig ett bad och sedan slappa med lite serie :) Hör ni vad lat jag blivit? Förut satt jag aldrig still, jag kunde inte. Jag kanske tar tilbaka lite som gått förlorat eller nåt. :P

Förresten så träffade jag moster när jag var på stan på uppdrag åt en vårdtagare... Fick veta det gick rykten om att jag & Henke FÅTT barn redan. :P Fridas kompis heter också Sara, och hennes kille Henke... Där av missförstånden. :P

Jag lunchade med Anna idag. Helt otroligt att ens kunna skriva så. Sådär spontant  härligt. Fast det höll på att sluta dåligt, höll inte på att hinna med pga. av jag fick skicka in en med ambulans, men jag hann :) Bara det får ni en till bild på Anna :)


Våga vara ärliga




Idag hade jag tid att sitta hos en vårdtagare medan jag väntade på att tvätten skulle bli torr. Vi pratade om något som kändes viktigt. Inget svammel. Ibland kan det ju bli lite "dösnack" när man inte vet vad man ska prata om. Det är det roligaste med vårdtagarna som man känner lite extra för, som är med i vad som händer i samhället och intresserar sig i sådant som jag själv är intresserad av. Vi pratade bland annat om resor. Men det var inte det jag tänkte skriva nu. Utan om ärlighet som vi också pratade om. Att våga vara ärliga mot sina vänner. Hon, t.ex. mådde dåligt över en vän som hon tyckte jättemycket om, men hon vågade inte vara ärlig och säga att hennes parfym luktar dåligt och att hon sprayar för mycket och har en billig "skitparfym" typ. Hon tycker man kan kunna sig en god och spraya lite bara. Hon som alltid är ärlig mådde dåligt för att hon inte klarade av att vara ärlig. Jag måste säga att jag har blivit bättre på att vara ärlig. Men ibland tror jag inte att de jag är det mot uppskattas. De flesta gör det, men inte alla. Men seriöst, ni vågar vara ärliga mot mig, var ärliga!

Sedan pratade vi om att prata skit om någon som inte är med i rummet när man pratar om den. Då ska man (om man tycker som både hon och jag gör) våga säga att "nä, jag går ut om ni ska prata om den här personen negativt som ni gör, jag vill inte höra på det". För det finns egentligen INGET KUL i att prata skit om någon. Och vad gör man om man pratar skit om någon? Antagligen kan de personerna prata skit om dig också, eller hur? Jag har tagit många steg i rätt riktning, enligt vad vi tror och tycker. Jag vet att alla inte tycker som mig, men jag tycker så. Och jag accepterar att alla får tycka som de vill. Men prata inte skit om någon annan i min närvaro, jag vill faktiskt inte höra på det.

Jag minns just ett steg jag tog. Då pratade någon skit om inte direkt den personen, men typ. Kan inte avslöja för mycket här. Och då sa jag faktiskt att jag kan inte säga något om det här för jag vet inte om det stämmer och det tar jag isåfall med den personen, inte med er. Så idag hissar jag ärlighet. Våga vara ärliga allesammans!


Underbara, älskade vän!


Gissa vilken överraskning jag fick idag?! Det var typ den bästa på väldigt länge. Det ser jag som en tidig födelsedagspresent, nämligen Anna :) Det roliga var att jag har sms:at henne ganska mycket i helgen och frågat vad hon gjort osv. Hon trodde jag var misstänksam, för hon kom nämligen hit redan i torsdags. :D Och så sms:ade jag henne igår att jag behövde prata av mig med henne om en grej och så frågade jag om vi skulle ta det igårkväll, men hon skulle lägga sig tidigt skrev hon. :P Men det var ju för att hon skulle försäga sig i så fall. Och så idag skulle vi stämma träff på msn och så sa vi en ungefärlig tid. Och så ringer det bakom dörren och där står hon i självaste högsta grad! Åh vad jag blev glad! Det bästa är att hon stannar i en vecka till, på söndag åker hon hem. Så jag ska minsann luncha på stan med henne och passa på att göra sådana där spontana mysgrejer som vi så länge önskat vi kunde göra men inte kan på grund av avståndet. Så jag ska minsann bjuda hit henne på temys och lite sådana saker. Eller så kanske jag bjuder in mig och Henke till Jeppe också för det ;P Åh, vännen vad glad jag blev! Du är bäst! <3

Bjuder på en till fin bild på min underbara Anna!


Sovrummet tillägg


Kom på att jag aldrig visade sovrummets före bilder. Här kommer en på Sandra som river tapet där. Ni ser ju hur väldigt 90-tal det är med gult och bården :p

Och så blir det väl en till efterbild fast ni sett den redan :P


Innan ugglan kom på plats och gardinerna :P


Ugglan på plats :)


Always kiss me godnight


Är förstås betydligt finare med gardinerna. Men jag orkar helt ärligt inte ta en bild på det. :P


Izzy har fått börja gå ut lite själv nu by the way. Hon är så duktig. Men igårkväll fick vi oss ett gått skratt. Hon gick så roligt. Typ med rumpan i golvet. Vi tänkte hon fått mask eller något, men det hade fastnat bajs :P Stackaren fick inte sova med oss. Ville ju inte ha bajs i sängen. Och vi försökte hjälpa henne att ta bort det men det gick inte, det gjorde ju ont för henne. Lillkissen våran. <3


Vardagsrummet före/efter


Vardagsrummet innan. Vi hade bara lagt papp över det gamla parkettgolvet. (Det ska bytas ut så småningom)


Mamma som jobbar med att ta bort listen. Tänk vad gullig familj jag har som hjälpt oss så mycket <3


Rivet klart. Det var ett h-vete kan jag säga, gammal strukturtapet som satt som sten. Så vi fick lägga täcktapet först.


Men först måste man spackla!


Täcktapeten på plats och sedan spackling igen.


Efteråt. Lite dålig bild men den får duga :)






Köket/hallen före/efter bilder

Åh vad jag skulle vilja skriva av mig om en grej här. Men jag vet det är inte läge skriva sådant här :p Får snacka av mig istället vid tillfälle :)

Nu har vi målat klart alla väggarna i gillestugan. Kan bjuda på en "före" bild där. Och ska fasiken ta kort i skrivande stund på vardagsrummet så ska ni få se före och efter :) Fast just ja, kuddfodralen är i tvätten, vill inte visa utan dem :p Får visa det imorgon men det blir nog mycket ändå, tänkte visa lite annat :)


En bit av hallen under bearbetning. Här har vi målat den högra väggen ett varv. Det gula är ju fortfarande kvar, det ska tapetseras (fototapet)


Efteråt. Fast vi ska fortfarande göra om mer. Golvet ska bytas och räcket ska målas vitt tillsvidare. Senare ska vi fixa dit ett glasräcke. :)


Köket. Här ser ni alltså luckorna som var ovanför :P


Här håller de på att sågas ner, nästan. Ingen såg på bilden dock :P



Skåpen borta, jag målar alla garderober. För er som missat det, ägarna innan rökte inne så vi blev tvugna måla ÖVERALLT :P


Bild för typ en vecka sedan. Henke har fixat led spotliggts till köksön. :D Luckorna är lackerade också och nya handtag till alla. Även "ny" spis och diskmaskin eftersom de båda gamla rackarna gav upp.


Mysigt :)


Ska alltså inte vara sådär på köksön. Ska dit nå snyggt på den istället för tapet. Det är beställt, vi väntar bara på att det ska komma. Bild kommer väl senare när det är på plats :)







Sådär ja! Ganska duktigt av mig. Tänkte visa gillestugan, men det där blev så många bilder så det får räcka. Gillestugans före bild kanske kommer imorgon då. Nu ska jag ge Izzy lite käk och sedan lägga mig i soffan och se en film :)


Ord betyder något fint, oftast




Ja, nu börjar ju faktiskt folk sakna uppdateringar här. Sitter här med Izzy i knät i skrivande stund. Hon som förresten smet ut idag utan att vi märkte det. Sedan började vi ju sakna henne och hon stod där på altanen snällt och ville in när vi öppnade. Så vi vågar nog ha henne som utekatt, tror vi. :) Förresten, på tal om uppdatering av bloggen så fick jag en jättefin kommentar av en kollega på jobbet i fredags. Hon hade tänkt gå in på min blogg via länken på facebook, men jag har ju som sagt lösenordsskyddat den. Hon fick förstås lösenordet så hon kan kika in här då och då. :) Men, i alla fall, så sa hon något i stil med att hon tycker jag skriver så bra i min blogg, att jag har ett bra sätt att skriva på. Det värmde jättemycket. <3 Tänk vad mycket små ord kan betyda. Tack, Lena för det. :) Vi borde alla bli bättre på att ge positiva kommentarer till varandra... Jag ska i alla fall bli bättre på det. :)




Oktober är här och jag förberer med mer mys än någonsin. Te, filt och ljus, finns det något bättre än det när det är höst? Jag tror inte det :)

I torsdags var fina Emelie här med hennes andre hälft Martin. Vi bjöd på kycklinggryta och ris och banan i ugn med choklad (som då förstås blir smält) med vaniljglass toppat med lite färska (från frysen) jordgubbar och hallon med rivet choklad över. Det gillades och jag var riktigt nöjd. Det lyckades jag allt med :) Det var så trevligt så, det måste vi absolut göra om! Jag brukar tänka och förundras hur ödet fört mig samman med vissa personer. Helt underbart fantastiskt. Jag tror på ödet! Stenhårt! Jag tror inte på Gud, men jag tror på något, jag tror på ödet! Emelie är en sådan person. Vi träffades på sjukhuset, genom vården och det vi båda varit med om. Vi pratade inte så mycket då. Men sedan kom jag in på hennes blogg av en ren slump och började läsa där och kommentera. Sedan började vi maila med varandra nästan dagligen och på den vägen är det. Sedan är det ju dessutom en av mina gulliga arbetskompisars dotter. Tack fina du för att du blivit min vän. <3 Som sagt, jag tror på ödet! Har träffat både henne, Sassa & Anna genom ödet! Säkert fler som jag inte tänker på. :)

När jag träffade Henrik så hade jag innan det faktiskt gett upp hoppet på att jag någonsin kunde finna kärleken. Jag tänkte att den kan aldrig drabba mig. Men då skred jag in där hos honom och sedan den dagen var jag fast och visst finns kärlek vid första ögonkastet! <3 Jag tror inte man kan bli kär på en gång så, men förälskad, och sedan kan man älska någon. Det är ju lite ödet í det också, att jag träffade min andre hälft, som jag vill dela hela mitt liv med. Men ändå inte. Det var ju tack vare Frida :) Men ödet spelade ju ändå in att jag faktiskt kom till honom och att vi träffades ändå, fast vi båda trodde att ingen av oss var intresserad. :p Jag är så lycklig som har honom i mitt liv! Jag älskar dig älskling! <3 Du är det bästa som hänt mig!

Nu blev det ett rejält sidospår här. haha Skulle ju skriva hur de senaste dagarna varit. Fredag (igår alltså) var vi bordbjudna till Magnus och Maud på tacomiddag och sedan surra och dricka lite öl/cider/vin. Det var jättetrevligt! Både jag och & H hade jättetrevligt. Vi surrade och spelade wii. Jag fick vinna en gång över H i mariokart. :) Jag blev nöjd och nöjde mig så. Att han vann säkert 3 gånger över mig hör väl inte hit. ;) Sedan cyklade vi hem i nattens mörker lite ledda av månens sken. Jättemysigt :) Henke fortsätte på en fest med grabbarna men jag stannade hemma i sängen, jag var såååå trött. Han hade jättetrevligt och det är jag glad över.



Idag har vi skjutsat hem Tommy och Leffert som sov över här och så bytte vi bil i Arnemark. Nu är vi hemma igen och ska nog snart börja måla i gillestugan. Har det andra varvet kvar på en långsida och så två varv kvar i taket. Färgen kommer inte räcka till allt ironiskt nog. Och man måste antagligen beställa hem färgen, och bara gudarna vet väl hur lång tid det tar. Hade önskat det är klart till min födelsedagsfest!

Så det var väl ungefär vad jag hade i tankarna nu. Ha det bra alla läsare!