Första december

Första december och ingen snö :( . Bara det kan vara minus så att Kåbban kan producera... Men skulle vara riktigt kul om det blev lite snö så vi får lite julkänsla innan vi åker till Indien ;)

På fredag åker vi till Henriks mamma :) Först blir det IKEA  och julbuffé där :) Sedan vet jag inte riktigt. Jag skulle dock vilja på en julmarknad på finska sidan som Anna tipsade om som fanns där (på lördagen). Får se vad vi hinner med. :) Vill ju hinna mysa och bara ta det lugnt också :)

Puss på er! (Detta inlägg är tidsinställt då jag är på jobbet nu).


Senil?

Jag började just tro att ni hade börjat ledsna på mig, att jag skriver tråkigt etc... För det har varit sjukt få läsare i helgen. Men det kanske bara hade att göra med att det var helg och ni hade fullt upp. :) För idag har det varit in lika många/få som vanligt. ;)

Nu tappade jag tråden... Jag loggade in för jag tänkte "det ämnet måste jag skriva om", men he försvann! Aja, får väl återkomma om jag kommer på det igen!

En sak som ska bli spännande är när vi är i Indien så ska Izzy få testa bo hos våra kära vänner Jim & Sara och deras Smulan. De kanske blir bästisar och vägrar bo utan varandra sen? ;) Då får vi vara "varannan vecka husse&matte" haha. Fast jag tror inte risken är så stor. Izzy verkar ha svårt för andra djur över huvudtaget... Verkar som att hon känner på sig att jag skriver om henne för nu hoppade hon upp i mitt knä ;)


Ajja, godnatt på er! Synd jag inte kommer ihåg ämnet jag tänkte skriva om för det var jäkligt bra! Nu ska jag ta med mig Izzy till sängen och pussa sönder henne. <3 Kommer sakna henne så sjukt mycket när vi är i Indien... Jag tycker det är så fascinerande hur mycket man kan fästas vid djur... Jag har alltid haft "lätt" att verkligen älska våra katter vi har haft. På gott & ont. Det gjorde så ont när något hände dem, när de inte fanns hos oss mer...

Drömmer om sommaren

Ni tycker säkert jag är tjatig men nu är det MINDRE än tre veckor kvar till vi åker! Jisses vad tiden går snabbt. Ikväll när jag slutar jobbet ska jag dricka glögg med svärmor (om hon vill), och Henke om han har tid att ta en paus i byggandet;) och tända alla adventsgrejer! Hoppas det blir myyyys!

Jag fick världens sug av sommaren nu... För det känns inte alls kul med vinter när man inte ens kan åka slalom. (Fast kåbban har ju visst öppnat en backe men de rekomenderar inte turister att åka för den är så smal och dålig).  Så här kommer lite bilder från i somras med ögonblick som jag längtar tillbaka till!





SOMMAR!

Tips på kaka, glögg & te!


Idag har jag min lediga dag inför allt kommande helgjobb jag har framför mig. Har julpyntat klart nu :) På fredag kl 20:00 (när jag slutat jobba) kommer vi att tända alla adventgrejer och "skåla" in advent med lite glögg kanske :) Just nu är svärmor och ska köpa grädde så ska vi göra "glöggrädde" vilket jag aldrig hört talas om förut. Jag har nämligen bakat "kladdpepparkaka" :) Receptet hittade jag i
Bambis blogg. Och till det står det att man ska servera, eller kan servera, glöggrädde till. Så det ska vi testa. Och då bestämde vi att dricka glögg också. Så nu är det julmys på riktigt. :) "Norrskensglögg", har ni smakat det? Mycket gott :)

Skål till julen höll jag på att säga. :) Men det kan man väl nästan säga! Så det blir att fika och mysa framför tv:n tror jag resten av kvällen! Och dricka mitt juliga chaite :) Mums! Så sjukt gott, och det är det enda te jag verkligen tycker smakar lika gott som det luktar! :) Har ni inte smakat det så gör det!


Det bruna är det :) Friggs! Grönt te dessutom men smakar inte lika "gräsigt" som grönt te kan göra!

Och sist men inte minst. Glöm inte att kolla och kommentera mina bilder på min bilddagbok, kolla här. Det gäller även dig Mamma :) Man behöver inte vara medlem för att kommentera (eller kika), men ni som är medlemmar, bli gärna vän med mig om ni inte är det. :)


Dayviewes!

Nu är jag tillbaka på Bilddagboken (Dayviewes), kolla in! http://dayviews.com/#!/saaris!!

Får vi se hur det går och om det kommer fungera för mig, om det kommer kännas roligt!


Första snön har lagt sig!


Yey! Äntligen har första snön lagt sig! :D

Angående hur jag kommer göra med bloggen... Jag kommer fortsätta, kanske inte lika ofta, det får jag se... Men jag kommer nog börja använda mig av Dayviewes också! Tror jag!

60 års fest!



Ingen första snö än :( (eller kan man räkna att det faktiskt snöade liiiiiiite liiiite på morgonen idag? Fasiken, det kryper mer och mer i benen! Idag är det 60 års fest för svärfar. Blir kul och spännande! Åh vad jag önskar jag kunde visa bilder från mobilen i bloggen. (alltså lägga upp direkt på bloggen). Har faktiskt gjort två (!) andra bloggar som man kan göra så med... Men samtidigt har jag ju haft den här i så många år så jag vill inte lämna den... Samtidigt som att den finns ju alltid kvar... Och en annan sida av mig vill bara sluta blogga... Så jag vet inte hur jag kommer att göra! Kan ju alltid ha två, men nja... Vad tycker ni?

Första bilden <3

Här är första bilden på oss ;) Jag letade reda på Fridas gamla pixbox ;)




4 underbara år tillsammans




Visst är vi snygga haha :) Hoppas inte Henke dödar mig för att jag visar den här bilden, men han är ju såååå söt :) (och ung) ;) Det var 2008 om jag minns rätt :)

Hade tänkt leta upp första bilden som togs på jag och Henke som är från denna fest ;) På Ida (som jag var i Thailand med 2007 i mars) Men den är inte i samma mapp eftersom det inte var jag som tog bilden. Kollade på bilddagboken (dayviews), men den fanns inte där heller. :( Blev sugen på att använda bilddagboken igen nästan :)

4 år tillsammans idag. 4 underbara år. I med och motgång som det så fint heter. Tänk vad mycket vi tagit oss igenom tillsammans. Det visar att vi klarar allt! Det känns som att vi känt varandra hela livet faktiskt. Kommer nästan inte ihåg hur livet såg ut innan vi träffades. (Klart att jag gör, men det känns som att jag kände honom även innan vi träffats). Det är väl för att man känner varandra så väl och vet allt om varandra. Inga hemligheter och ärlig längs hela vägen. Ta hand om varandra och låta var och en ha sina intressen och vara på var sitt håll ibland. Det är nyttigt :) Sen är det ju inte helt fy och skam att man råkar dela några intressen också. Så som slalom och resor. (Nog för att jag är liiiiite mer för resor än H och det är väl därför jag åker iväg på resor utan han också ;) ). Nyttigt som sagt! Nu ska jag inte spåra ut men vill bara skriva att det har varit 4 helt fantastiska år! Tänk när man kan säga "jaaa... vi har minsann varit tillsammans i 44 år vi" ;) Då är vi få se... Jag är 68 och Henke 71;) haha

Vi har i alla fall haft en supermysig kväll med middag ute och bio (nyaste Twilight). Nu är det bara att krypa ner i sängen snart så man orkar upp å jobba imorgon!

Carro!


Jag saknar dig vännen! <3 Tack för att du alltid finns här för mig! Och du vet väl att jag ALLTID finns här för dig? Hoppas vi ses snart! <3

Saknar min tröja!



Åh. Kan ingen sälja en sådan här tröja till mig? Jag saknar den såå mycket! (Henke körde bort den) haha Komiskt med tanke på hur det gick till. Jag klippte gräset i somras och så blev det varmt så jag tog av mig till linne... Och stoppade tröjan på den relativt nytvättade bilen, typ på huven... Henke körde iväg... och ja ni räknar ut resten själva va? För killar ser ju inte sådana saker! ;) Det var förstås en av mina favoriter!


Bjuder lite på mig själv



Tänkte bjuda på mig själv lite. Några fula bilder på mig som ganska sliten, trött och lite efter skakningar av en magsjuka tror jag det var. (Var frisk, men ni vet sådär sliten som man blir efteråt)

Jag tänkte som så (efter att ha sett halva Mia Skäringers "Dyngkåt och hur helig som helst" -filmen alltså) att det inte är så vanligt att man bjuder på sig själv så som hon gör. Jag menar fula bilder lägger man ju inte upp gärna. Och det är inte så vanligt heller att få höra (även av vänner) om olika sidor som kan framhäva en negativt. Men Hey, det kan ju vara kul? Eller hur? ;) Så här kommer det några stycken som gör att jag längtar ÄNNU mer (om nu det är möjligt) efter slalom!


Snyggt va? ;)



Utanför stugan!
Vi körde dit från Kåbban en gång när vi var jag, henke och Balton för att han ville se hur det såg ut. :) Får visa mer bilder på hur det ser ut i våran stuga för er som inte sett den någon gång.. ;)

Kanske jag skriver ett annat inlägg någon gång om dåliga sidor jag vet jag har ;)

Mitten av november



Äntligen sovmorgon och oj så skönt det var. :) (För nej jag jobbar faktiskt inte ALLTID som en del tycks tro) ;)
Har städat "övervåningen" också och det var behövligt. Var fläckar till och med på golven! Sedan har jag varit hos Emelie. :) Var första gången jag såg hennes (och Martins) lägenhet. Den var mysig! Det var alldeles för länge sedan vi sågs sist. :) Nu står maten på spisen och väntar på att karln i huset ska komma hem! Sedan blir det temys med Anna och Freja (som jag aldrig träffat än så det ska bli kul). Hejsvejs!

PS! (ett långt ps). Endast 31 dagar kvar till vi påbörjar avresan mot Indien. :) Så grymt skönt! Och det känns inte sämre av att veta att det finns mycket jobb här hemma. Skönt slippa jobbstressen och ska faktiskt bli skönt att slippa de där sist julstressdagarna som det kan bli innan jul (även om de är bland de mysigaste dagarna på året). Jag får se det positiva! ;)

 Just ja... Måste ju berätta för er hur jag har missberäknat... Jag trodde det var en vecka till första advent igår... Så jag tänkte ju börja julpynta idag... (Jag hade tänkt börja julpynta en vecka innan första advent med tanke på att vi missar två veckor av december... Men jag tänkte förstås inte tända adventsstakarna förrän fredagen innan första advent-som är tradition för mig). Men så fick Henke höra vad jag sa och så sa han "men det är ju två veckor kvar"... Fasiken också! Jag som har längtat till idag... Menmen. Jag kommer ta fram julpynt till helgen istället!

11-11-11



Ja... 11-11-11. Får väl se om det jag önskat mig blir sant. Det ska ju visst betyda att man får önska sig något. Dessutom gjorde jag det 11:11 ;) Och så skickade jag ett sms till darlingen <3 och skrev vad jag kände för honom. (Det kan man väl aldrig göra för många gånger). Jag hoppas verkligen att vi kommer få åldras tillsammans till vi blir typ 90! (Och att vi får vara friska förstås) :)

Vad gjorde ni 11-11-11? Och gjorde ni något speciellt just klockan 11:11? ;)


Skön helg i stugan<3


Mitt nya, älskade pepparkakshus <3

Har haft en skön helg i stugan med mycket slappande, mys med tända ljus, god mat som mamma och pappa lagat. Vi har inte behövt lyfta ett finger och det har varit så skönt! Spelade sequence också en massa. Mycket kul! Kicki & Gunnar var också där. En härlig och lugn helg precis som jag behövde! Nu står nästa lediga helg vi har tillsammans bokad för svärmorbesök! Förutom nästnästa helg då svärfar fyller 60! Vilket betyder (i och med att jag jobbar varannan helg) att det blir först om en månad typ... Jag som vill dit nu! Och på IKEA! :) Men den som väntar på nånting gott...


Förra året den här tiden var det en halvmeter med snö! (den försvann dock till december) men ändå! Sjukt, kan väl åtminstone vara -3 så det kan komma lite snö och bli lite ljusare ute (och då kåbban kan göra konstsnö iaf)

Nu har vi stoooorhandlat på riktigt! Kändes som att vi varit på IKEA när vi gick ut med vagnen, så mycket grejer hade vi! Sedan lagade vi tacos och det var gott! Måndagslyx :) Nu är svärfar här och kollar musik på spotify till festen med sonen sin... Henke försöker lära honom spotify nämligen. :) Jag har just gjort mig en kopp te (Henke gick loss på massa te från coop, så vi har typ fem nya tesorter) ;) Testar en roobios (stavas det så)? te med äpple, vanilj & kanel. Helt okej!

Nu blir det lite gilmore girls i soffan tror jag bestämt! Har varit väldigt lat på sista tiden... Har knappt gått utanför dörren förutom när jag jobbat. ;) Men ajja, har ju flera år kvar att vara mer hurtig under. ;) Fast vem säger man ska vara hurtig egentligen?

Just ja, var förbi gulleStina en snabbis igår. Kände verkligen abstinensen, måste åka dit snart igen! Hon har en sådan mysig lägenhet :)

På återseende!

Goa inspiration

Ikväll kom finaste Linnea hit på lite spontanbesök. Vi drack kafffe/te och pratade och mös med tända ljus. Vardagslyx tycker jag vardagsmys är :) Mycket mys nu för tiden, det gillar jag! Igår var ju Sofie här. <3 Visade iaf Linnea bilder på vårt hotell i Goa och började längta ännu mer nu. 43 dagar kvar tror jag det är idag innan vi ligger där på stranden. ;) Tänkte jag ska visa er lite bilder som finns i arkivet här. :)











åååååh <3 Underbart det ska bli!

En på mitt jobb ska förresten till norra Goa hon också, i januari. Ska bli kul att höra sen vad hon tycker om allt :) Indien är ju inte för alla kan jag ju säga. Antingen gillar man det eller så gör man det inte. Men vi älskar det allihopa och tycker det är helt underbart med kulturen, maten, intrycken, alltihopa! Och kossorna på stränderna och överallt annars ;) Och det ska bli kul nu när vi är alla som har varit där förut och med svärmor som törs fara på egna utflykter (Henke är ganska feg på den biten) så jag ser framemot att se en massa som vi inte såg förra gången. :) Vi var ju på många utflykter, men alla var via apollo. Så nu blir det nog en hel del annat :)

Redan november!

Ja, vad dagarna går! Andra november och fortfarande har inte första snön kommit här i Piteå. Det finns ju för och nackdelar med allt...

Varför jag vill ha snö:

1: SLALOM! Det börjar riktigt krypa i benen på mig nu av längtan! Det är många år sedan kåbban inte har klarat av att öppna i oktober. Det är alldeles för varmt!

2: Det blir ljusare! Det är så ruskigt mörkt på kvällarna och cyklister och promenadare har en tendens att glömma/tänka att de inte behöver reflex. Vet inte hur många jag har varit nära att kört på!

Annars tycker jag det är skönt att det är varmt ute. Jag behöver inte vinterjackan på mig när jag jobbar. Det är helt enkelt skönt att inte behöva frysa så mycket ute... Men herregud. Nu är det november, nu är det väl ändå dags för minusgrader ute åtminstone?! För om det är iaf -3 så kan Kåbban producera snö ur snökanonerna!