Järnbrist?

Alltså jag funderar seriöst på om jag har brist av nånting? Typ järn? För jag är ju trött jämt! Fast jag sov tio timmar inatt så håller jag på att somna nu! Min telefon la av idag när jag var hos Erika, den var helt död. Fast jag testade göra som man ska för att starta om den (den har ju inbyggt batteri så det är inte bara att ta ut batteriet för att "nolla" den) så gick det inte. Men när jag kom hem till mamma och pappa så lyckades pappa få igång den på samma sätt som jag försökte med! Fast den är igång ska jag lämna in den efter helgen tänkte jag... För alla som pratat i telefon med mig har kanske märkt att den helt plötsligt kan starta om sig själv (även mitt i ett samtal)! Grymt irriterande!

Idag vaknade jag vid nio, ganska utvilad kände jag mig, åt frukost och gick sedan ut för att möta upp Emelie för en härlig solig morgonpromenad! Jättehärligt var det! Sedan satt jag i solen och filosoferade lite och mös med Izzy f ör hon är hos farmor och farfar nu. Är jättetomt utan henne! (Hon är där för att vi ska till hemavan i helgen). Sedan tog jag ett snabbstäd, dammsög och skurade lite snabbt! Det behövdes, var värsta fläckarna på golven! Och sedan körde jag till Älvsbyn för att hälsa på Erika. Hon klippte till mig! ;) haha (klippte lite i luggen och topparna längst fram). Så nu känns det lite fräschare så jag står ut med det ett tag till. Sedan mötte jag upp mamma på byn (barnen på dagis blev besvikna för de trodde de skulle få träffa mig där) haha Och sedan hälsade vi på gullefarfar som hade så mycket att berätta. <3 Sedan hem till Newbeach och käkade middag och pratade lite med pappa som kom hem från jobbet då. Sedan lämnade jag grejer i Stinas postlåda och nu är jag hemma! Helt slut!



Jobb!





Mina ögon går i kors, är supertrött! Förstår inte varför då jag varit ledig både igår och idag och sovit många timmar på nätterna... Har sökt en massa jobb nu, eller massa, men tre stycken! Frida har fått fast jobb som personlig assistent nu och det fick mig att bli lite mer inspirerad att söka jobb som det! Där är det möjligt att få fast jobb men det verkar svårare att få det i hemtjänsten, vilket är synd. Är så glad för hennes skull men kommer ju kännas aptråkigt att jobba i sommar när inte hon är där :( Grattis kusin!

Slänger in en bild på Emil som jag hittade när jag kollade bilder från i somras...


Gosiga Emil! Måste hälsa på dem snart också!

Och så måste ju Emma få vara med också så har vi en sammanställning av barnen i mitt liv ;)


När Emma fyllde 7 i somras och öppnade ett paket som verkar (av minen att döma) vara helt rätt!

Undrar om jag somnar om jag lägger mig och ser lite DH? Måste göra middag också. Vet att det blev sent, men glömde bort det för först spelade jag betapet med Anna (förlorar jämt över henne) ;P och sedan  i all glädjerus över Fridas jobb :) Sedan sökte jag jobb också och nu har klockan blivit mycket. Så dags att göra något snabbt nu!

Jag har en dålig magkänsla när det gäller en viss grej. Jag förstår bara inte... Det känns så otacksamt bara...

Min fina vän Anna <3






Soligt idag också!




Eftersom några efterfrågade recension på "Hur många lingon finns det i världen", så kommer det en snabb här... ALLA borde se den, speciellt de som tror sig inte vilja se den, för det är de som BEHÖVER se den. Kul, lärorik och bra! Man fick många skratt och även några tårar! Man lär sig verkligen någonting av den. SÅ SE DEN!

Nu ska jag borsta tänderna och ta tag i den här dagen också. Blir nog att sitta ute och läsa idag också! Och så ska jag söka jobb! Imorgon blir det byn om jag är ledig då också. Torsdag kväll blir det att se hockey på plats i Luleå mest troligt!


Solig dag!



Shit vad jag har varit trött i helgen. Och det blev ju inte bättre med sommartidsomställningen om jag säger så ;) Det blev en lååång jobbarhelg men nu är den över! Skjutsade H till jobbet tjugo i sju och lyckades somna om sedan och vaknade efter tio någon gång! Skönt! Har suttit ute en timme i solen och läst också, var såå härligt :) Och Izzy var ute och kom upp och satte sig i mitt knä och mös i solen hon också! Jag har med andra ord inte så mycket vettigt att skriva... Är det tråkigt att läsa vanliga, tråkiga vardagshändelser för er? ;)

Annars har helgen hunnit erbjuda som ni redan vet, barnvaktande åt Mira men också hann vi med att bjuda Nicklas & Elin på tacos i fredags. Vi spelade lite spel och tjejerna förlorade tyvärr. Det var först till tre, och först ledde grabbarna med 2-0 och vi lyckades vända det till 2-2, men förlorade i sista, på målsmöret! ;) Bättre lycka nästa gång! Lördag kväll var jag helt däckad, jag somnade klockan 21!

Idag är det som sagt soligt och den ska avslutas med en liten fotorunda med Anna på Klubbgärdet, sedan middag med henne och Jeppe och sedan drar hon och jag iväg på bio och ser "Hur många lingon finns det i världen". Ska bli en kul kväll! :D


Trötter

Den här helgen verkar aldrig ta slut, den känns mega lång! Samtidigt som jag inte ser framemot nästa vecka då jag faktiskt inte har något jobb! Inte en enda dag! Och inte Frida heller... Det är ganska skumt för andra har fått några dagar men inte vi, till och med en som inte varit hos oss på ett halvår, ännu mer tror jag det är än så till och med! Samtidigt som jag skulle tycka det var skönt, om jag visste, att jag inte blir uttringd. Så jag kan planera saker och ting. Knäpp som jag är så vill jag ju finnas till hand OM jag får jobb... Fast jag blir behadlad som skit. Ska kolla igenom alla jobb som finns i Piteå i veckan för jag är ruskigt less. Jag är sjukt sugen på att åka bort, för det var länge sedan sist... Har ju knappt varit till Älvsbyn ens... Minns inte ens sist jag åkte slalom... :( Men älsklingen nämde idag att vi kanske kan åka han å jag till Tärnaby till helgen om det inte blir Dundret med Henke och Lollo (som vi också pratat om att göra till helgen)... Det tror jag blir bra! För det blir ju en hel del billigare än att åka till Riksgränsen. För helgen ska jag banne mig vara ledig om jag har planerat något! Jag tar inte hur mycket skit som helst

Här kommer bilder på underbaraste Mira. Numera duger inte jag, det ska vara "HEEENKEEEEE!!!!" haha Seriöst, han kunde inte lämna henne ur sikte så skrek hon "HEEEEENKEEE" haha så söt! Hon fick en ny bästis igår när jag skulle vara barnvakt på kvällen efter jag jobbat klart.




Som ni ser så hade hon verkligen störtkul med Henrik! <3 Hon grät till och med när hon skulle hem (det har aldrig hänt mig) haha!

Nej nu ska jag lägga mig och sova en stund innan jag börjar jobba igen. Hata delade turer! Helgen känns extra lång eftersom jag jobbat onsdag, torsdag, fredag, lördag och söndag! Annars brukar man oftast vara ledig torsdag eller fredag så det blir en liten brejk.

Imorrn ska det bli en mys eftermiddag med Anna :D Vill någon annan hitta på nåt nu när jag förmodligen ändå är arbetslös så hojta till! ;) Hade tänkt fara någon dag till byn också ifall någon där vill hitt å på nalta! Men det måste passa med hur mamma jobbar för jag ska vara med henne också :) Och farfar! :) För jag saknar min gullefarfar!

Mot stan!

Igår kväll ringde Frida och påminde mig att man kunde logga in och se vad man får tillbaka/får betala på skatten. Och YEY säger jag bara! Äntligen får jag lite valutautdelning också efter alla åren! Så nu jäklar ska det med gått samvete bli en skidweekend tänkte jag! Plus en sista minuten i maj! Plus att det vi fått tillbaka på huset ska gå till att måla det äckelbruna vitt och blir det över så blir de till att isolera taket. :p



Nu ska jag fixa mig lite så ska jag ta bilen och möta upp Linnea i stan å luncha med henne! :D Det regnar. :/ Hade tänkt gå men törs inte chansa ifall det börjar regna mer. Sedan ikväll då ska jag till Anna & Jesper, för Anna har flyttat hit nu! :D De ska få en liten inflyttningspresent av oss :)

Update för er som undrade: Det började aldrig regna, kom massa mörka moln och blåste mystiskt, såg därför ut som att det regnade i vattenpölarna, men sen kom solen och den blåa himlen fram!

Grattis älskade Malin!



Födelsedagsbarnet :)




Det blev en halvtimmes singstar också. ;)

Första gången för mamma å moster som de sjöng singstar. ;)

Det efterlängtade kortet på oss två. Sisådär 20 år senare. :P




Jag har ingen rubrik



Nu har jag gjort det sista provet på morgonen! Jag hoppas jag får godkänt för man hade 6 timmar på sig och jag var klar efter 2! Men som sagt så spelar det ingen roll så länge jag bara får godkänt på den. :) Nu ska jag bara få tillbaka papper från chefen som ska ha skrivit på att jag kan vissa saker genom att jag jobbat så jag inte behöver gå praktik. Och hoppas att min udda lärare godkänner allt! I varje mail har hon skrivit något i stil med "kom ihåg att jag kan inte rätta snabbare bara för att du jobbar snabbare". Så nu när jag skickade in provet skrev jag IGEN "...och jag är fullt medveten om att du inte kan jobba snabbare bara för att jag gör det men jag gör det som sagt bara för min egen skull för att veta att jag är klar med det jag ska göra". Suck... Nåja, snart slipper jag henne! ;)

Imorse när jag skjutsade iväg <3 till jobbet (han jobbar borta i veckan), så var det sååå fint, 8 plusgrader och solen sken! Men sedan mulnade det snabbt på så nu är det grått och trist! Men jag tänkte försöka ta mig ut på en promenad ändå!

Ps. Snart är det april! ;) Längtar såå till jag får ett schema att gå efter! Sedan återstår det att se om jag får jobba 80% eller 100, jag vill bara jobba 80 men vi får se!

Söndagsmorgonen i bilder


Min fina mamma idag på isen <3 Det blev en kort sväng, men det var det värt för att få lite fina bilder :)


Min fina<3






Vi utbytte tvättmaskin med Henkes föräldrar och Peter kom för att hjälpa Henrik bära, och jag fotade en sovande Mira <3

Några mer bilder kommer kanske någon annan dag. :) Måste ju visa några från när vi firade Malin igår! Vi hade jättetrevligt där :) Och morsorna fick följa med ut på krogen, det var en upplevelse! Min mamma kan det där med att chaka (hur stavas det förövrigt)? Det visste jag inte :)


Utvilad för en gångs skull



Någon var helt slut igår efter en helvetes vecka kanske man kan säga. Inte för att det var så mkt mer jobb än vanligt men med tanke på omständigheterna så... Såg "Eat, pray, love" igår med min andre hälft, ganska bra men längre än jag trodde! Kvart över åtta slog mina två små blå igen locket, klockan nio vaknade jag och fick med den så kallade andre hälften till sängen och vi somnade! Och vaknad av hans telefon som ringde kl sju! Helt utvilade, så skönt! Nu taggar jag inför 30 års fest för kusin Malin! Mamma ska komma också lite senare idag så nu ska jag göra slag i saken och ta tag i denna dag och allt som ska göras. :) Kom just på att jag måste ta ett foto på mig å kusin, för jag har fasen inget foto på hon & jag sen vi var små knattar, och då snackar vi max 10 bast :P


Gah!

Ibland måste man prata av sig om vissa saker och jag har försökt det idag men det är inte nog. Jag är så irriterad, besviken, ledsen och samtidigt arg. Vissa delar förstår jag, men man behandlar inte en hur som helst. Som att jag inte är något värt. GAH! Tur är iaf att de jag pratat med förstår mig och förstår inte hur den andra parten kunde säga så här till mig när jag tog upp det! (Detta har inte med någon som läser detta att göra) Ingen som knappt någon känner om jag säger så, som bara jag känner... Måste bara skriva av mig lite!

Positiva är att älskingen kommer hem snart. Och jag kommer antagligen surra ihjäl honom om detta. (Han har inte heller med detta att göra) Man ger ju helt upp hoppet om framtid när det blir så här. Och när jag blir så här besviken/sårad whatever you name it, så blir jag tvärsöver. Då vill jag göra precis så som jag sa att jag inte ville. Men det orkar jag inte för kommer jag antagligen gå in i den där kära väggen som verkar vara vanlig!

Gosch

Gosch, vad trött jag är! Jobbade längra än vanligt idag och det känns i knoppen må jag säga! Sedan gick jag en prommis med Elin i syftet att vi G-Ä:or måste hålla ihop! Det var trevligt, måste göras om!

Hade länge planerat att dammtorka idag, hela huset och imorgon dammsuga och skura och göra ett prov. Hur ska jag orka tänker jag nu... Men lägger jag mig i soffan somnar jag ju... Så det är bara att bita ihop och köra på! Sedan ska jag unna mig en betapet med Anna om hon har tid. ;)

Nu drar det ihop sig, längtar till älsklingen kommer hem, då ska jag pussa sönder honom! Och krama! (Två dygn kvar ungefär) Synd dock att vi inte har så mkt tid ihop ändå i och med tjejfest lördag och så, men kan ju vara bra för honom att få vara borta från mig och få sakna mig lite. ;) Sedan på måndag åker han iväg å jobbar borta igen :( Hoppas dock få åka slalom lördag på dagen!

Nej, nu ska jag ta tag i dammtorkningen här nu då! Sedan kl 21 ska jag ligga i sängen har jag bestämt! Får se hur det går med det ;) Blir bildlöst idag :P Ni fick ju n enkom bild från mobilen idag så det får väl kompensera. :P

Dagens härliga bild från åre:-D

mms_img24685 (MMS)

Dagens härliga bild från åre:-D


Blir ni inte sugna?

Det är konstigt hur man kan tycka en sak en dag och sedan ändrar man sig hela, hela tiden. (Pratar om mig själv nu). Tänker en dag att det är ju lika bra att spara pengarna som kunde gå till en skidsemester, men vad fasen, jag VILL ju, man lever ju bara en gång! Och sådär kan jag hålla på hela dagen. :P haha Men, får jag ihop ett gäng som åker så absolut, då drar jag iväg! Ni ska få se vilken härlig bild jag fick från henke idag :)






Vill till åre!



Alltså åh vad jag vill till Åre nu! Verkar vara sjukt stort det där stället och alldeles, alldeles underbart! Har till och med kollat upp priser för fyra pers till åre! Och det var billigare än jag trodde, men frågan är hur dyrt det blir att ta sig dit ;) Det är ju knappast värt att åka tåg dit för då tar det dubbelt så länge och är ändå inte ett billigt alternativ. Så borde vara billigare att köra om man kör egen bil och inte hyr. ;) Åh vad jag vill! Har kollat på vecka 14 om någon är sugen, en weekend. :) Åh vad jag önskar jag var där nu! Men jag är jätteglad för Henkes skull att han är där och har det helt underbart kul! :) Själv ska jag traska iväg i blåsten mot jobbet snart! Har aldrig varit med om att jobba en sådan här udda tid, (11:30 - 16) Skönt med sovmorgon var det iaf efter min dåliga natts sömn förra natten!

Ensamheten



Det känns konstigt tomt i huset... Saknad och ensamhet. Jag hör varenda ljud i hela huset... Jag hör det betydligt tydligare än annars, jag hör tvättmaskinens brummande, jag hör hur klockan tickar, bilarna som kör där ute någonstans... Jag hör allt!

Jag har lagat middag till mig själv, urtråkigt. Jg funderar på sådana tråkiga grejer som vad jag ska laga till middag till mig själv imorgon? Och resten av veckan... Vad ska jag göra nu då? Rastlösheten är stor. Jag funderar om det är någon idé att åka till Kåbban någon kväll, är det någon som skulle vara på det?


I like it, I like it, I like it!



När ni läser det här är jag förhoppningsvis på väg till Kåbdalis med Erika och Linnea. (I vår minibil därför har vi inte frågat någon annan om någon skulle undra, för med skidor i bilen ryms man bara tre). Hoppas på lika finväder som det var då denna bild togs.

När ni läser detta är också snart Henrik framme i Åre. Gissa om jag är avundsjuk? Har spekulerat lite kring att åka till Carro och samtidigt fara till sälen då... Men kom fram till med Henrik att det blir ju billigare att åka direkt till Riksgränsen då än att ta flyg till Sthlm, buss till Örebro osv, ni fattar nog vinkeln. ;) Sjukt skidsemester-sugen är jag! Om du läser detta Carro, ni skulle inte vara på att dra till Riksgränsen? =) Några andra som är på? I April kanske? Alla är välkomna att följa, ju fler desto roligare! :)

När jag skriver detta är det kväll, klockan är bara halv sju men jag är jättetrött. Henrik ska lägga sig senast 21, jag tror inte att jag bangar på den tanken... Ska ju ändå upp före sju så jag behöver också sova. (Han ska upp tre, då börjar deras resa)... Som sagt, någo avundsjuk är jag! När får jag fara till Åre? Hoppas det inte dröjer alltför länge. :)

Se upp i backen!! Annars får ni sju hål i nacken!! (Varför sa man så på dagis när man åkte pulka i backen)

Update: Det blev ingenting för Erika blev sjuk :( Menmen, det kommer fler gånger! :) Så om någon vill vara med mig idag är det bara att hojta till, är som sagt helledig nu då ;)


Härligt med vårvärme! <3


Imorse när jag var gick en promenad med Emelie. Fast vid detta tillfälle hade hon gått mot sitt håll och jag mot mitt! Jätteskönt när solen var framme! :) Och det kom inte alls en dm snö inatt ;) För er som vill veta. haha

En nyfiken Izzy. Var omöjligt fota henne, tänkte fota med mitt nya close up filter men det var inte lätt när hon aldrig var still ;) haha Sekunden efter detta så lekta hon med tassarna mot kameran, synd jag inte lyckades fota just då.


Väldigt hoppigt inlägg... Men det får duga!


Ixi när jag var hundvakt i måndags! Hoppas på fint väder imorgon (trots att det ska snöa en dm inatt sägs det) så jag kan ut och fota innan jag börjar jobba kväll!

I måndags hade jag en härlig dag. Gick en promenad på isen med Linnea. Så skönt! Trodde det skulle blåsa kallt men solen värmde ganska bra! Har varit en härlig vecka med takdropp och sol! Riktigt härligt! Jag bara älskar den här tiden när det börjar gå mot vår. När kallar man det förresten vår? Var går gränsen liksom?

Igår hade jag skitont i huvudet till och från. På jobbet fick jag gå ifrån på lunchen för det sprängde i huvudet när de pratade. Fick tabletter av snälla Elin så det gick över iaf! Men sedan på kvällskvisten så kom det tillbaka! Men nu är det bra!

Har åkt skidor också i veckan några gånger. Så härligt! Det är mycket kul när jag inte behöver åka själv och när jag dessutom får umgås med den jag älskar mest samtidigt. :) Det är så fint med kärlek och facinerande hur den kan växa sig starkare hela tiden! <3

Har fått kameragrejerna nu, är jättenöjd! Och väskan är precis så som jag ville den skulle vara =) Rymmer alla grejer, till och med pappas gamla externa blixt. :)

Har tackat nej till jobb också! (grattis jag vet) på lördag, jag sa att jag gärna vill vara ledig med tanke på att Henrik åker bort i en vecka sedan och att jag jobbat tre av fyra helger nu. Och hon var jätteförstående! Hon sa "SJÄLVKLART ska du det, det tycker jag med du ska, jag ville bara fråga dig först". Så det är ju snällt! Dock tänkte jag vara ledig nästa helg också då vi ska fira Malin som fyller 30! Tjejfest blir det! Ska bli skitkul! Måste väl ändå få kunna vara ledig två helger på rad någon gång? Och så måste jag ju hinna åka slalom någon gång också :)

Förresten... Det var en som pratade om bloggar man följer. Tänkte höra med er vad ni tycker/gör. Hon sa att de som bloggar sällan slutar hon ofta följa för det blir ju tråkigt om den inte uppdaterar... För mig är det nästan tvärtom. Jag orkar inte läsa en blogg som uppdaterar 10 gånger per dag typ om allt och INGENTING. Över hälften av inläggen är ju helt ointressanta... Och de bloggar jag följer är ju de jag vill följa, alltså är jag intresserad av det dem skriver? Sedan är det ju så att de bloggar jag inte är lika intresserade av har jag som "halvintressanta" på bloglovin och de läser jag ju inte lika ofta. ;) Enkelt ju!


Förstört pengar!


Längtar tills det finns lite mer vårtecken att fota. Detta var i början av maj förra året! Även bilden i förra inlgäget var från samma tillfälle!

Gissa vad jag har köpt idag? LÄNGDSKIDOR! Så imorgon på mina timmr ska vi till Sikfors och åka! :D Idag var vi och skulle gå fårön runt, men vi fick vända för det båste ikalla vindar!

Igår hade jag en jättemysig dag som började med sovmorgon och sedan gick jag in till stan för att möta upp Anna där jag följde henne för att göra ett pass (och insåg att Henkes måste förnyas om vi ska åka på någon sista minuten i vår), sedan åt vi lunch på stan och pratade en massa, gick förbi Ica och handlade fika som vi åt hos
Anna & Jesper. Vi höll på att glömma det för vi pratade så mycket :) Jättemysig dag! Tack för det fina vän! <3

Såklart glömde jag kameran när vi var ute på isen, hade velat ta massa kort där! Till veckan får jag nog mina nya grejer jag ska testa. Jag som hade lyckats spara pengar den här månaden, tji fick jag! Det rök på skidor och kameragrejer! Men nu ska det sparas varenda krona fram till en eventuell utlandsresa (sista minuten isf). Som tur var blev jag inte lika ruinerad som tänkt eftersom min finaste karl sponsrade mig med en slant till skidpaketet. :D Han är bara för snäll! <3

Så nu ska jag snart och jobba igen, men slutar tidigt, redan kl 20. :) Då ska jag hem och slappa och evetuellt spela wow med älsklingen! Haha, gissa vilken level jag är på nu? ;)

Kan någon hjälpa mig med bloggen förresten? Som ni ser så har jag försökt vidga den lite, men headern blev ju då för liten! Och mitt photoshop har slutat funka och har inte fått det att funka än! Jag vill att den ska vara så bred som möjligt så jag ska kunna lägga upp så stora bilder som möjligt... :) Sara, kan du möjligtvis? Eller kan du Anna? Eller någon annan? ;)



Nu går vi mot vår!



Så här skönt var det länge sedan jag kände det var att bara få vänd bort ett blad i almanackan. Kalla, trista, tråkiga januari OCH februari är härmed förbi och jag välkomnar den kommande våren mer än hjärtligt. :)

Det har ju varit (för er som missat det) någa riktigt härliga dagar, men + grader och takdropp och solens klara sken som värmt kinderna)! Hur underbart som helst!

I helgen jobbar jag delade turer både lördag och söndag, inte särskilt uppmuntrande nej! Av fyra helger har jag jobbat tre av dem och det värsta är att vikanskaffningen inte ens påpekat att de vet om att det är så! Det är ju fasiken ganska sjukt hur mycket skit man får ta som vikarie, man förväntas ställa upp JÄMT! Är riktigt less. Har börjat kolla på arbetsförmedlingen sida efter fasta jobb faktiskt, även om det inte innebär att jag får jobba med det jag vill jobba med... Tråkigt men sant! Önskar bara att Piteå kommun kan bestämma sig för vad det är för regler som gäller så vi alla vet hur det kommer se ut i framtiden. Det är ju inte så motiverande att jobba när man inte vet vad man får för belöningen i slutändan (om man ens får någon)

Nej, nu ska jag traska in till stan och möta upp Anna vid polisen! ;)

Puss & hej!