Julen 2012

 
 
En dag i stugan! Här var vi på ersättningsjakt då lillan började tycka att mjölken inte dög för henne (Vi hade med oss men vi räknade ut att det inte skulle räcka) Det var runt -30 här där bilden togs. Men i stugan var det blida minsann. (Bara -27) :) hehe
 
Vi hade en kanonfin jul och den var så mysig och lillan fick så otroligt många fina julklappar av alla. Tacktack till alla! Tomten var det bara Amber (brorsans hund) som blev rädd för. Lillan tog tomten med ro. Men tomten såg så dåligt så tomten fick ta av sig huden. (Jättekonstigt verkligen) ;)
 
Jag kan inte låta bli att fundera lite extra så här kring jul. Tänk vad fantastiskt våra liv har blivit! Alla säger ju "livet börjar först då du får barn" och visst har jag väl trott lite på dom iaf. Men det ÄR ju faktiskt så. Kan inte för våra liv förstå vad vi väntade på innan. ;) Och såklart var det här den bästa julen ever. Tänk att vi fått fira jul med vårt älskade lilla barn! <3
 
 
Gillar hur strumporna sitter! ;)
 
 
 
 

God jul!

Tänkte bara passa på att önska er en riktig god jul! Kommer förmodligen inte ha tid att skriva så mycket då vi bara myser och är med varandra nu! <3 Tänk att vi får mysa med vår dotter denna jul. Hennes första jul. Vi smälter lite av bara tanken! <3 Den här julen kommer förstås vara den bästa ever! <3 Återkommer nog i mellandagarna om ni har tur! :)

Jul hemma hos oss! <3

Hade ju helt glömt att visa er lite julbilder från vårt hem! Så varsågoda! :)

Hej & hå!

Åh hej å hå å tiden den går!

Vet knappt vad jag gjort sen sist, men det är en hel del! Orkar inte skriva allt. Men vill förtydliga att allt jag gör säger/skriver jag inte här. Verkar vara en del som tror det. ;) 
 
Idag har vi haft besök av Emma & Amanda. Vi hade inte sett varandra på en månad nu (!!!). Så det var ju såklart vi tyckte att lilltjejerna våra hade växt! Vi gick en prommis till stan bland annat. Alltid lika trevligt!

Sedan gick Jag & Melissa och postade det sista julkortet (utan frimärke alltså), och sedan promenerade vi till Mira med hennes julklapp där jag hade turen att få bli bjuden på middag också av hennes finna mamma! Nice! Inte dumt alltså!

Nu tänkte jag försöka titta och lägga bilder som ska framkallas i en mapp. Inte lätt att välja! 

Melissa igår!
 
Hittade denna då vi gjorde handavtryck. Inte lätt alltså! haha Vi gjorde även fotavtryck som ni ser. :) Det är farmor som assisterar. :) Här var hon bara 2 månader. Lillan då! <3

Hoppelihopp

Pratar lite och hoppar samtidigt. :) Lägger upp denna också till farmor :)


Pratar lite;)

Kommer en film till farmor! 


Trevlig Lucia!


Passar på att önska er en riktigt trevlig Luciadag! <3 (Anna som fotat denna bilderna för några veckor sedan) 
 
 
Så här ser hon dock ut idag! :)
 
<
Lite dålig bild (från instagram) Hon gillar inte blixten så ;)
 

Helgen i storstan

 






 
 
 
 


Lite blandade bilder från helgen. Lägg märke till tanten i det ena ståndet. Var tvungen fota. Två st gamla tanter. Så söta! :) Tyvärr blev inget foto på Sassa så bra och Youcef fastnade visst inte. ;) (Han jobbade ganska mycket, men kvällarna var han alltid memenen ni kan ju skymta Sassa i bakgrunden på exilen på Molpe :)
 
Torsdag strulade det massor med väskan vi hyrt att förvara barnvagnen i, och även taxin vi bokat som först inte fått in bokningen och sedan hade de ingen bil med babyskydd (!!?) Hur är det ens möjligt att en stad som Sthlm INTE har det? Sjukt! Till slut kom vi med arlanda express (som inte alls blev så dyrt som det jag kollat upp först då jag fortfarande är ungdom) ;) Framme hos Anna-Maria & Y var vi först vid 02 tiden... Melissa sov i vagnen förstås. :) Hon har sovit mycket bättre i Sthlm än vad hon gör hemma! :) Omväxling förnöjer damen visst! ;)
 
Fredag så jobbade både Anna-Maria och Youcef... Men vi spenderade dagen på Kista galleria och tittade omkring. Vi behövde ingenting så vi tittade mest och köpte en julklapp till Mira. :) Det var så mysigt att bara kolla omkring och få vara tillsammans lilla familjen! Sedan kom Anna-Maria hem och vi åkte in till stan för att möta upp Y och så mötte vi upp Stefan & Anna och deras lille Albin för en middag ute med dem! Så trevligt så! Sedan hemma så blev det tvmys i form av X-factor finalen å massa godsaker! :) 

Lördag mötte vi upp Sassa för att åka till Skansens julmarknad! Vi var sååå dåligt klädda. Man kunde då inte se att vi var norrlänningar. ;) Vi frös massor!! Men det var mysigt! Hittade en perfekt klapp till Anna. :) (Bli nu nyfiken vännen) ;) Inget speciellt egentligen, men det är väl det som är dom bästa klapparna? Så klockrena alla ihop! :)

Efter Skansen mötte vi upp Y på Siba där han jobbar och vi köpte oss en ipad mini. :) Och ett nytt headset till mig då mitt är spårlöst borta! Så köpte ett par som är bra att lyssna på musik i + att man kan prata i det. ;) Så behöver jag bara hålla reda på en. haha Det är så bra ljud att då jag är ute med Melissa så måste jag ta ut ur ena örat så jag hör om hon vaknar! ;p

Sedan åkte vi till Husby där Anna-Maria lagade en typ av renskav och mos (fast med halal fransyska) Mycket gott! Och sedan blev det godnatt för Melissa och så hade vi tvmys igen. :) 

Söndag såg vi julkalendern och sedan rullade resan hemåt! Det gick superbra att flyga och Melissa sov under alla resorna. Ammade henne under uppstigningarna men annars sov hon (även då vi landade) inget skrik. :) 

Grattis till er som läst er ända hit! :) Puss & hej

Tomten är vaken

Jag vet inte om jag nämnt denna bok. (En ny bok som visst legat glömd hos något förlag eller nåt) Men den tror jag minsann att Melissa önskar sig i julklapp så kan vi läsa den till nästa jul! :) Älskar ju Astrid Lindgren! (Och jag är säker på att Melissa kommer göra det också) ;)

Testar blogga från paddan

Borde sova för länge sen. Men kollar möjligheterna. Haha funkar betydligt bättre blogga från denna mot för min mobil... Jobbigare att skriva bara. Hade ju tänkt lägga mig tidigt å läsa ikväll men inte blev det. Satsar på imorgon istället. Bytheway.. Finns det någon godare doft än att komma in i sovrummet å det doftar Melissa i hela rummet!! <3 nä nu måste jag försöka sova:)


Härlig dag i december

 

Henke som lekte med vår nya ipad (mini) igår! Åh vad vi saknar honom! <3

Mycket som händer just nu. Tänkte bara kika in och skriva att vi lever. :) Tänkte skriva mer om Sthlms helgen i ett senare inlägg! (Som var helt fantastisk) -förstås. Kan ju inte bli annat med det goda sällskapet! 

Idag har Melissa sovit ute medan jag har skottat snö! Kan nog nästan känna musklerna redan nu. ;) Sedan gick vi en liiiiten prommis när vi ändå var ute. (Ryktet säger det ska bli -20 imorgon så tur är väl det att vi varit ute idag så kan vi stanna inne imorgon isf) ;)
 
kväll har vi spontan hälsat på Linn i min mammagrupp. Mycket trevligt! Kul att lära känna nya som också har barn och är i ungefär samma ålder. Hon är lite yngre än mig men hennes Valter & Melissa är ganska precis lika gamla :) Valter är ungefär en vecka äldre bara. På onsdag har vi bestämt date med andra från mammagruppen som ska komma hem hit! Mycket spännande! Linn bor i Sjulnäs och som alltid då jag hälsar på folk som bor lite "utanför" stan så blir jag både sugen att flytta ut på landet + nytt sug för inredning. Hon hade det som jag hade velat ha det. Vitt, vitt, vitt! :P Men en sak åt gången, nu har vi önskat oss ett nytt (vitt) vardagsrumsbord i julklapp! :)

Vi hörs då! Hej å hå!

Älskade gladskit! <3

 

En vanlig decemberdag hemma hos oss

 
(Julkaoset i bakgrunden då vi julstädade) haha
 
 
Mycket uppdatering nu minsann! (Bilderna är från i helgen inte idag) Igår kväll hade vi verkligen adventsmys. Vi var först hos Anna & Jesper och hade adventmys och åt lussebulle och pepparkaka & drack julmust! Mys! Väl hemma och då Melissa somnat så bastade vi (stående, både torsdagar och söndagar) haha. Sedan såg vi julkalendern på svtplay och så hade jag förberett glögg, julmust & pepparkakor! :) + pepparkaksdeg. haha :) <3 Myyys! Älskar julen! Tänkte ta några bilder på hur julfint vi fått det. Men det får bli någon annan dag om jag kommer ihåg. :)

Idag har vi haft Åsa & Molly här på besök. Så trevligt så! Imorgon ska vi på en egen mammaträff. Det är samma grupp som BVC gruppen men vi har gjort en "egen" grupp på facebook och bestämt date imorgon på familjens hus. Mycket spännande! :) Dock har Melissa fått för sig att sova ofta och bara en halvtimme åt gången på dagarna nu... Så får väl se vad hon är på för humör imorgon... ;)
 
Missade solsidan igår då vi var i bastun då så det ska jag se strax. Har gjort mig en kopp med "julte" och ska njuta lite av lugnet och sedan tror jag att jag går å lägger mig. Har lagt Melissa i "storsängen" så vi ska mysa inatt! ;) (Tänkte se om hon sover lugnare då hon känner närhet till mig) Har dock testat det förr och tycker inte det har hjälpt. 


Älskade busunge! 

Jul-lista

Har "snott" en lista från Annas blogg. (Vet inte om hon vill jag ska länka så jag gör inte det) :) Hoppas det är okej :)


Hur och med vilka ska du fira jul i år?

- En annorlunda & helt fantastisk jul blir det allt i år. Den första av de bästa! Den kommer att firas i stugan med förmodligen "bara" min fina lilla familj, mina föräldrar och min ena bror. <3

 

Vad önskar du dig i julklapp?
- Jag önskar mig inget särskilt faktiskt. Eller det finns saker som jag vill ha, men mest av allt skulle jag önska att vi var ALLA tillsammans för att fira julen... (Släkten och familjen alltså). Tänk om mormor hade kunnat vara med? Åh vad jag hade önskat mig det!

 

Vilken scen är bäst ur Kalles Jul klockan 15 på julafton?
- Hm. Har faktiskt ingen direkt favorit, vet knappt vad alla heter. (Ni vet mitt minne) :P Men tycker just Kalles jul inte är så viktig faktiskt. Men "Kan du vissla Johanna" är ett MÅSTE för mig :)

 

Brukar dina julaftnar leva upp till dina förväntningar?
- Jag tror inte man ska ha så speciella förväntningar. Julen är ju alltid mysigt på sitt sätt! Oavsett vad så har verenda jul varit jättemysig! Oavsett förväntningar eller ej. Men mest har jag förväntansfulla förväntningar. Mer, "undrar hur det blir då när det är si eller när det är så", eller "finns det snö eller inte". Inte några större förväntningar än så iaf! ;)

 

Har du firat jul utomlands någongång?
- Yes box, förra året var vi ju i Indien. Väldigt mysigt och speciellt! 

 

Vilket jullåt är den bästa?
- Jag tror inte jag kan välja? Finns ju så otroligt många fina!

 

Vilken julfilm är den bästa?
- Hm. Julfilm... Om man tänker på en "långfilm", som jag gör när jag hör julfilm så är den första jag tänker på "Elf", hade inte sett den före jag träffade Henrik, han sa "ååh den MÅSTE du ju bara se" och ja, det håller jag med om :)

 

Har du varit Lucia någongång?
- Yes, förutom på dagis då man hade plastljus å sånt så har jag varit det en gång då jag gick i sexan. :)

 

Berätta om ett mysigt julminne
- Hm. Finns ju så otroligt många fina julminnen. Men det första jag tänker på är mer ett roligt minne. Vi firade ALLTID jul hos mina kusiner här i Piteå och ett år fick vi en så kallad "data bank" båda två och vi satt uppe med den halva natten och hade så roligt ihop. Jag tror det var den natten vi sov i uppblåsbara fotöljer också -bara för att... Vi sov inte så bra kan jag säga. ;) Om jag ska välja ett mer "allvarligt" julminne så tänker jag på mormors sista jul i livet. Jag vet att jag tänkte att "detta blir nog sista julen med mormor i livet"... Så jag tog faktiskt bussen till Piteå och sov hos henne natten till julafton. Det är nog det mysigaste och finaste minnet. Jag minns hur vi gick med sparken till Janet & Mats och hur hon satt i soffan och jag & Frida kramades lite med henne och Frida sa att hon var så liten & söt och att man nästan inte vågade ta i henne för hon var rädd att hon skulle gå sönder. Älskade lilla mormor! <3

 

Bästa julkalendern?
- Mysteriet på Greveholm helt klart! Fast det är svårt att jämföra då när den gick så var man ju i "den" åldern. Jag tycker även Pettson & Findus var en favorit!

 

Vad äter du mest av på julbordet?
- Mammas köttbullar! :D Revbenspjäll och rån med arbogas leverpastej på! DET är ett måste för mig!

 

Vilket julgodis är godast?

- Knäck!

 

När börjar ni julpynta hemma?
- Fredagen innan första advent. :)


 Julen 2009 tror jag. ;)

Hur ser er julgran ut?
- Just nu har vi ingen. Men vi har alltid en riktig gran och klär den med allt vi får på! I många olika färger! Hemma hos mina föräldrar hade vi alltid röda kulor, men sedan jag träffade Henrik har vi experimenterat lite mer. Silver, rött, guld, och rosa har vi nog! ;) Och en flerfärgad ljusslinga! 

 

Pepparkakor – Lussebullar (Hm, lussebullar om man bakar dom som vanlig bulldeg, annars pepparkakor) ;)
Ischoklad – Marsipan 
Köttbullar – Prinskorv
Julkorv – Julskinka
Lax – Sill
Revbensspjäll – Janssons frestelse
Ris a la malta – Risgrynsgröt
Rullsylta – Pastej (arbogas ingen annans)
Glögg – Julmust (båda är ett måste)
Ge – Få (Absolut roligare att ge än att få)
Hemma – Borta
Utomlands – Sverige
Mysteriet på Greveholm – Dieselråttor och sjömansmöss
Chokladkalender – Paketkalender (Hm, har alltid haft chokladkalender, men  är roligare med paketkalender som barn)
Plastgran – Äkta
Arne Weise – Ernst


Julkalendern!

 
Alltså hur kul är inte julkalendern? Åh älskar den! :D Och så tänker man ju tillbaka på vår härliga Mysteriet på Greveholm teater ;)
 
Funderade inatt då jag ammade lillan på detta med nostalgi. Åh vad det är mysigt! Kommer ihåg Pettson & Findus julkalendern. Den ÄLSKADE jag verkligen. Farmor & farfar spelade in den, så vi såg den många, många gånger, år efter år! <3


Melissa "sjunger"

Melissa har då ingen basröst. haha :)