Helgen går för snabbt...

Älskade underbara! Det är ju helt sjukt vad tiden går. Tänk att du blivit så stor? Du är en bestämd liten fröken, som alltid har nära till skrattet. Det är det bästa som finns, att lyssna på ditt underbara skratt. Nu har du precis vaknat från din 3 timmars sovlur (Typ 4 dagen i rad sovluren på dagen är sååå lång). Du ligger och pratar och jag sitter här och lyssnar på ditt fina prat. Underbara älskade du! Vi älskar dig så oerhört mycket! 
 
Nu har jag skrivit det här lite i omgångar så det är ju inte så att jag fortfarande har henne ute i vagnen. :P Bara så ni vet. :) Detta inlägg är dessutom tidsinställt. Förmodligen sitter jag när det här publiceras och pysslar, lillan sover och jag har tänt några ljus. Eller så ligger jag i sängen och ser på Orange is the new black. Sjukt bra serie! 
 
Detta lilla mirakel som ni såg på bilden tidigare har nu funnits hos oss i 14 månader. Prick. Jag fattar inte hur snabbt tiden kan gå. Snart börjar hon skolan, tar studenten och flyttar hemifrån! Läskigt! :/ Nä, jag tror hon alltid får bo hemma hos oss! ;) Det är så spännande att få följa hennes utveckling och hur hon utvecklas från dag till dag. Det är fascinerande. Lillhjärtat vårt!
 
Annars så är väl allt ungefär som vanligt. Helgerna går på tok för snabbt och jag längtar redan efter nästa. Det är så sjukt påfrestande detta orosmoment med mitt jobb. Sedan har vi haft så sjukt mycket att göra hemma (Eller ja, Henke. Han har varit så duktig och renoverat husvagnen varje minut han kunnat) Dock är det ju jättetråkigt att vi knappt hinner ses. Men det blir ju bra till slut och när det är klart (vilket förhoppningsvis är efter på torsdag), så är det inget projekt förrän till våren. (Hoppas jag, så det inte är något jag glömt). Så då minsann ska vi ta ikapp all mystid vi "förlorat". Har ju fortfarande inte använt presentkortet på Golden som vi fick av jobbet i bröllopspresent så det kommer väl till pass då det är dags för "belöning" för att fira och njuta! <3 Har redan barnvakt klar till när än det må bli. Bästa Sofie har erbjudit sig helt frivilligt. Det är guld värt att ha så fina vänner som vill vara med henne då våra föräldrar bor så långt ifrån och inte kan komma bara sådär. Och just att vi inte behöver fråga själv känns jättebra. Så det ser vi fram emot väldigt mycket! <3 
 
Och hörrni. Nu är ju måndagen snart över så snart är det helg igen! Jag går på helg torsdag kl 12. Halleluja!

Anna 25 år!



 
 
 

 
Igår var vi hos Anna på 25års festligheter! Riktigt trevligt! God mat, härligt sällskap och jättegod tårta! :D Nu är vi lika gamla några veckor till. :) Tack för igår! <3 Skulle ha haft någon färsk bild att visa er, för hon har nämligen helt ny frisyr. Vi kanske får ta en fotosession på varandra snart? Nu när det är så höstigt ute :) 
 
Nu hör jag Melissa pratar ute i vagnen. Hon har sovit 3 (!!) timmar för fjärde dagen i rad. Och inte har jag gjort något vettigt under den tiden. :P På återseende och grattis till 25 åringen igen!
 
 
 

När jag fotade Vilmer igår! :)

 
 
 
 
 
 
 

Charmtrollet slår till igen

Glömde visa vad Melissa gjorde medan jag sorterade och vek in kläder i hennes garderob som var namnmärkta... Tack för hjälpen lillvännen min! <3 ;) Och nu ser jag ju att jag måste göra en ny kategori ;) Hon är ju över året nu! 
 

Extra bilstol



Har snabbhandlat och lite spontanshoppat på rasten på jobbet. haha vi pratade om att köpa en extra stol till skodan nu när vi båda jobbar så slipper vi krångla med att byta bil vid hämtning å lämning. Nog för vi bor nära men ändå bra att ha 2 när dom ändå kan ha denna så länge. Den här ska vi ju bara ha i skodan vilket är korta körningar nästan enbart. Och så hade dom detta super erbjudande som passade oss perfekt! Så jag slog till utan att fundera. Nu har jag inte läst något alls om den men jag tänker att ingen affär får väl sälja stolar som inte är säkra och akta graco har jag ju på babyskyddet och det var ju superbra! Så jag håller tummarna för att denna blir kanon!

Dagis & namnlappar!

Melissa en dag förra veckan då vi lekte med grannarnas barn. (Hur underbart är det inte med bra grannar som dessutom har barn i samma ålder??) Nu kom precis solen fram då jag tog denna bild så den är lite för ljus men jag gillar den ändå!  Melissa fick äta hur mycket svarta vinbär hon ville. Det gillade hon! ;) Visst är koftan fin? Melissas farmor har gjort den! Vi älskar den!
 
Nu har vi varit hemma måndag och tisdag och nu klättrar vi nog båda lite på väggarna. haha Imorgon blir det jobb och dagis igen. (Ja, jag säger fortfarande dagis). Jag var en av dem på föräldramötet som hade fel i tipsrundan. Frågan var "Hur många dagis finns det i Piteå kommun", 0, 14 eller 34 tror jag alternativen var. Jag tänkte "Lätt som en plätt, 34 st måste det ju va" Men svaret var förstås 0! ;) haha
 
För övrigt så går det superbra på dagis, Melissa älskar det! Hon är ju inte ens i närheten av heltid då jag bara jobbar 80 % och Henke slutar 16 senast då han är i Piteå och nu då han jobbar borta så hämtar han hem henne torsdagar så fort han kommer hem, vilket inte är senare än 16. :) Sedan jobbar jag ju helger ibland (även om jag har det lyxigt just nu) så då blir jag ju ledig mitt i veckan och så även Melissa då förstås. Så även då jag har kväll. Sen så har jag nästan ingen dag till 16, utan slutar ofta 12 el 15. Stor skillnad på 15 och 16 upplever jag det som. Så det fungerar jättebra! Önskar vi alltid hade den här möjligheten men det är bra vi har det nu då hon går sin första tid på dagis iaf!
 
Kanske ska skriva några rader om Melissas utveckling också... Hon pratar för fullt. Inte alltid man förstår vad hon säger men hon gillar då att prata. Hon säger mycket "hej å hå", "oooooj", "mamma", och "pappa" inte så ofta men dock alltid i bättre sammanhang än mamma. Dock har inte pappa lyckats få höra detta än. ;) "Izzzö" kan också kom ut ur munnen och "hääää". Izzy och här alltså! Hon förstår mer och mer märker vi också. Hemma i Nystrand så sa min mamma bara "Melissa ska vi byta blöjan" så gick hon mot bordet där skötbädden är där och sträckte upp armarna. Sötungen! Det roligaste är ju när något går på tok för henne då säger hon alltid "oooooooooj" haha. Stl 74 kan hon ha på vissa plagg men vi har övergått till 80 på nästan allt för de sitter bättre och vi vill inte ha det för tajt. Och så är det ju kul att få ta fram alla nya kläderna också. ;) Och säger vi när vi ska gå ut typ "Var har du strumporna" och strumporna nu finns i närheten så hon kan se dem så hämtar hon dem. Sötungen våran! 
 
Har förresten ett hett dagistips. Måste fota detta märker jag nu. Har beställt namnlappar som man stryker fast på kläderna. Supersmidigt. En märkpenna funkar ju också nästan alltid, men det syns inte så tydligt och kan ju försvinna med tiden också. Dock skrev jag "<3 Melissa A". Ångrar mig att jag bara skulle ha skrivit "Alakangas" så kan ju vårt eventuella nästa barn ha kvar samma lappar. Men köpte 100 st och de lär ta slut snart, så nästa beställning blir med "Alakangas". Är ju ingen annan på Piteås förskolor som heter Alakangas så det fungerar ju superbra kan jag tänka mig! Det återstår dock att se hur dessa håller i tvätten men det känns bra hittils! Jag återkommer om några veckor då jag hunnit tvätta några plagg flera gånger. :)
 
 
 
 
Inte världens bästa bilder, men visst ser ni? Om ni undrar var jag beställde detta så är det från denna sida. http://www.namnlappsbutiken.se/  Så här står det om deras företag:

"Vi är ett ungt svenskt familjeföretag som trycker och säljer namnlappar, i tre olika kategorier. Skolappar som fäster i skor och som levereras med ett laminat som du sätter över lappen så att det ska hålla bättre. Vi har även namnlappar till saker som du enkelt bara klistrar fast på saker.

Vår mest populära namnlapp är våra namnlappar i satin som man stryker eller syr fast på kläder. De är inte av plast utan är lena och sköna och har en glossy finish.

Vi har sedan en tid tillbaks även börjat med tryck i olika färger. Du kan som tillval välja blått eller rött bläck på dina lappar.

Din hälsa är viktigt för oss och därför innehåller våra produkter inte det skadliga ämnet Bisfenol A(BPA) som är ett hormonstörande ämne. Läs mer på Wikipedia." 

Nej nu ska jag äta glass! Polkaglass. Mums! Och så tänkte jag börja se en serie på Netflix, den som Karin tipsade om som jag just nu inte kommer på namnet på. ;) 

 

Feber, fisksoppa och netflix!



 
Lillan fick feber idag på eftermiddagen som från ingenstans. Lillvännen. Så imorgon blir det att vabba igen... Medan hon var hängig och mysig här på kvällskvisten innan hon skulle sova så passade jag på att slå igång en film på netflix. Det blev "I taket lyser stjärnorna". Gah vad jag bölade. Och Melissa som bara satt bredvid mig och myste och så tittade hon på mig och gav mig kramar nästan varje gång jag snyftade till. haha Fick motsatt effekt. Och så tänkte jag att tänk om något händer mig/oss... Ja ni vet hur det är när man blir påmind sådär om vad cancer och andra sjukdomar kan göra med oss... Melissa satt och lekte lite i famnen med sin apa helt ovetande om vad som försiggick i sin mammas huvud. <3
 
Och så fyller ju världens bästa morfar år idag som vi hunnit vara och fira också! :)
 
Idag till middag gjorde jag fisksoppa. Låter kanske äckligt men det var det inte! Till och med jag som inte är någon fiskälskare (och framför allt inte torsk) gillar den ju så det är nog något att hänga i granen ändå! Och enkelt! Vill ni ha receptet kanske? 

Hade egentligen tänkt pyssla lite nu på kvällen men jag har inte orkat. Tog reda på disken och har tvättat lite och funderar på sängen nu.... Kanske lägger mig och ser något på netflix. Har ni några bra tips på vad jag måste se? Måste ju se Dallas, har ju hunnit gå 2 avsnitt. Men vad mer? Vad ser ni för bra grejer? Filmer, serier?
 
Kram!

Nystrand <3

Vi är och samlar krafter i Nystrand. Har verkligen laddat energi. Det är lite som att vara i stugan här i Nystrand. <3  Men ikväll ska vi hem till pappsen. Egentligen tänkte vi stanna till imorgon då Melissas morfar fyller år, men pappa ville ha hem oss så det är det bäst att lyda. Och vi längtar ju efter honom också! <3 Han håller på att jobba med husvagnen. Så otur vi har, det slår aldrig fel. Men nu är han snart klar!

Nu idag ute i Nystrand. Vi har sovit här inatt och så var jag igår kväll hos Karin, Stewen och Ella hos Karins föräldrar på byn och såg idol med resten av "gänget". Trevligttrevligt! Och kul att se lilla Ella igen! :)
 
                                                                         Bajsar :P
 
                         Här busade vi med varandra och kastade löv. Därav minen. :)
 
 
 
 
 

Älskade underbara <3

En typisk Melissa bild då hon är på väg nånstans dit hon inte får. ;) haha
 
 
 
Detta är ett tidsinställt inlägg då vi förhoppningsvis snart är framme hos Henkes mamma. Henke ska hjälpa henne fixa med en massa ved. :) Perfekt att bara jobba till 12 idag för min del (imorgon har jag tagit semester för att kunna stanna där uppe lite längre, samtidigt som jag måste ta ut fem dagar semester innan året slut. Men det blir inga problem. Då slipper jag jobba helger fram till årets slut. ;) Så denna lördag 7-12 blir förhoppningsvis mina sista timmar på helgtid! :D
 
Trevlig helg på er allihopa! Vad ska ni alla göra/gjort i helgen?
 

Ella <3

 
Lovade ju bild på denna underbaring. <3 
 
                                                   Mor & dotter. Kolla de små händerna <3 (Karins alltså) ;) 
 
Och så ser man våra presenter jag hade med mig till Ella. Under Karins mobil ser ni en skymt av en urgulligpyamas som jag önskar jag kunde köpa till Melissa också, men den fanns inte i hennes storlek. ;)
 
Nu längtar vi till nästa gång vi ses! Och Henke längtar så han också får träffa underverket och hennes föräldrar. ;)
 
 
 

Storsträsk och lilla Ella ♥

Sitter på jobbet nu. Snart dags att jobba vidare. Tänkte visa er bilder från då vi var i Storsträsk i lördags. Efter att jag varit i Umeå och träffat lilla Ella för första gången. ♥ Tänkte visa er bilder sen från systemkameran. Men till dess visar jag denna: Och Karin bjöd på gofika som vanligt :)

Första campingen

Måste ju dokumentera första campingen. Om inte annat för min egen skull! Vi var i Bergvattnet utanför Älvsbyn och mådde gott! Riktigt mysig helg! :D Vi var med brorsan och Sandra, och Henkes jobbarkompis Magnus och hans sambo Maud, samt deras barn. :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Julklappar!

Har precis köpt 3 julklappar. Känns bra att vara ute i tid. :) Jobbade kort dag igår och är ledig idag. Så jag har bara njutit och lekt och myst med lillan. Riktigt härligt. Fick även besök av Erika som jag jobbat med back in the days. Riktigt trevligt! Fast det går för långt mellan gångerna jämt. :) 
 
Ikväll ska jag och tjejerna iväg och simma, sedan äta middag tillsammans för att avsluta med veckans pyssel. Känns som en riktigt bra dag! 
 
Imorgon har vi gruppträff på jobbet. Så förhoppningsvis får jag veta mer om hur det blir fortsättningsvis. Är sååå jobbigt att inte veta. Inte kunna planera nånting. Ajja, finns dom som har det värre! Jag har iaf ett fast jobb att gå till så lönen kommer på ett eller annat sätt in ändå! :) 
 
Lillan sover fortfarande, så ska se om jag kanske hinner packa ner lite badkläder och pyssel färdigt innan hon vaknar igen! Puss å hej!
 
 Ni är mitt liv! <3