4 månader och fått smaka gröt!

Åh vilken härlig dag! (Som nästan alla andra förstås). Alla dagar är härliga med Melissa i våra liv! <3
 
Jag & Frida gick i blåsten (svinkallt) till bvc först då Melissa skulle mätas och vägas. Lilltjejen är nu hela 63 cm lång och väger 6400 gr och är 63 cm lång! Lilltjejen börjar bli stor! BVC sköterskan sa att hennes sömn "problem" förmodligen beror på att hon är i en tillväxtperiod och hon kommer att börja sova bra igen, frågan är bara när. :)  Från 0-3 månader sov hon ju som rena drömbarnet. Vaknade sällan före 4:00 och somnade ca 7:00. Nu vakner hon lite när som och vill ha nappen tusen gånger per natt känns det som! 

Sedan gick vi till Nolia där de hade stor barnklädesutförsäljning! Köpte lite bodys som hon snart lär kunna ha. (Stl 68). Köpte även en vind och regn tät dress som hon kan ha till hösten då hon förmodligen kommer att börja på dagis (förskola jag vet). Tänkte det är bra att  köpa lite så här då och då så vi inte måste köpa ALLT då. Galonbyxor är ju bra att ha också, och massa annat. Är mycket nöjd! Hittade även en baddräkt som jag inte vet när hon kommer att kunna ha. Men det var så billigt så kunde inte låta bli. Köpte även en tröja och ett par tights hon kan ha någon gång i fyra års åldern haha. Villervalla för 50 kr plagget. Galet ju! ;) 
 
Sedan lunchade vi på matstället där på nolia, kommer aldrig ihåg vad det heter, 2 rum och kök eller nåt liknande! Sedan gick vi hem och så när Henke kom hem (som varit och kört skoter i Jokkmokk) - och dessutom hunnit köra sönder den! haha Så åkte vi och "stor" handlade på Willys. 
 

När jag kom hem så fick hon smaka gröt! Oj vad gott hon tyckte det var! Det var inga problem att få i henne några skedar av det. BVC sköterskan sa att vi kunde ge henne hur mycket hon ville (då de ofta inte vill ha så många skedar då konsistensen inte är vad dom är vana vid). Men det var som sagt inget problem. :) Inom några dagar äter hon säkert en hel portion. Mums tyckte Melissa! :)

Nu har jag rensat kläder och tagit fram massa ur storlek 68. Och herregud vad kläder flickan har i den storleken. Bra att hon får börja äta lite gröt och sådant så hon kanske börjar spilla lite. ;) När hon sällan kräks så tvättar jag i princip rena kläder. Men hade visst inte så stor koll som jag trodde. Trodde vi inte hade så mycket i 68   (så jag köpte ju till och med idag i stl 68). Menmen. Utan kläder behöver hon då inte gå! 

Nu ska jag strax på bio (Twilligt), med Anna. Bättre dag kan det ju knappast bli just idag! 

Puss å hej!

Melissa pratar med pappsen sin!

Skaffade videofyme då jag såg att Karin hade det. Visste inte man kunde ladda upp filmer så enkelt därifrån. Dock fattar jag inte... Kan alla se denna? Eller är det bara jag som har tillgång till det jag laddar upp? Vet du Karin? 

(Viden är dock gammal, den är från i oktober någon gång). 

Men nu vet jag ju hur man gör, så detta innebär ju nånting stort! Både att Henke kan se enkelt då han är borta och jobbar + våra vänner och släkt som så mycket vill se filmer och sådant då dem inte bor nära och kan träffa henne så ofta!


Vad vill ni läsa om?

Tror bestämt vi har typ världens gladaste tjej! Sötunge! 

Har inte så mycket att säga/skriva så jag återkommer väl kanske om jag har det. Ni kanske inte tycker det är så kul att bara se & läsa om Melissa... Men tjaaa... Det är liksom hon som uppfyller mitt liv på det mest underbaraste sätt! <3 Så om jag inte skriver om henne så har jag inte mycket att skriva helt enkelt...

Men vad vill ni läsa om? Vad vill ni läsa mer/mindre om? Kom med tips som jag kanske inte tänker på själv! :) Var ärliga så ni får ut så mycket som möjligt av att kika in här varje dag :) Så blir både ni och jag glada :)

Underbara!

 
Vår underbara! <3 Snart 4 månader ung!

Hej & hå!

 
Igår hade vi en mysig kväll! Först middag med goda vänner och så film på det :) Tack våra fina vänner för en toppenkväll!

Jag & Henke ska ju som sagt inte ge varandra några julklappar... Men någon liten måste vi nog ge varandra ändå. ;) haha Jag har önskat mig "välling"burken av honom. Så jag hoppas tomten kommer med den. ;) Ska fundera ut någon liten klapp till karln också... Och snart åker vi till sthlm YEY! Ska spana lite klappar där tänkte jag! :)

Snart kommer förhoppningsvis den omnämda karlen hem så vi kan gå och hälsa på Malin, Patrik och lille Vilmer. :) (Han är och skruvar i skotern) Melissa sover ute i vagnen sen ja jag minns inte vad klockan var. Över en timme sedan iaf! ;) Har hunnit pyssla klart med julkorten så nu ska bara kuvert med alla adresser fixas! :) Men nu tycker jag hon kan vakna så jag får mysa lite :)
 
Jaahaja. Vad ska jag göra nu då? Kanske går ner och kollar om det finns en tvätt att starta om inte annat! Sedan ikväll ska vi ha bastukväll bara karln & jag! :) Skönt att inte ha så mycket planerat för en gångs skull :) Och imorgon blir det skyltsöndag på byn! Ska köpa lite scrap grejer och så kolla in nya barnaffären där!  Snart är det ett år sedan vi fick reda på att det låg ett litet pyre i min mage! Tänk vad tiden går! <3

Hejsvejs!

Lyxiga plåtburkar


Hamnade på lyxigaplatburkar.se... Drömmer mig bort lite. Alla burkar är ju så söta och man hittar ett användningsområde till allt. Har ju en med te & kaffe, men skulle vilja ha många mer! Denna till exempel... Till användningsområdet ersättning/välling. I like!


Till te!
 

Kakao! Ja ni fattar. Socker, och mjöl vill jag ha också! Synd det ska vara så dyrt... Men om jag spralar ut lite över året så borde jag kunna unna mig någon tycker jag. :) Speciellt till välling! Det är prio ett! :) Och kakao! Tänk så mycket roligare det blir att baka och hålla ordning på allt framförallt! :)

Två favoriter


Två favoriter just nu! "Tomtens goda" har älsklingen köpt. Jag tycker det är så fint med sådana gester. Han dricker ju inte annat än citronte själv men ändå kom han hem med det och hade tänkt att jag skulle gilla det. Och det gör jag! Och det är inte bara tet som värmer, utan även hans finfina tanke. <3

Parfymen fick jag i present av fina Stina. Måste nästan ställa bort den någon vecka så jag inte blir tokless den. Ni vet, när man älskar någon parfym jättejättemycket och använder den dagligen, så kan man ju bli less till slut bara för man använt den så mycket.... Så vill jag inte det ska bli. Men den är en stor favorit! Och den rosa puffen gör den ju inte mindre kul att använda! ;)

Vemodigt

 
 
Bilden är inte från idag... ;) Finns ingen snö nu! Fiffigt det här med att man kan ta bilder direkt från instagram! (Därifrån denna kommer från)

Oj vad vemodigt detta känns... Har nämligen nyss ringt och meddelat datum då jag ska tillbaka och jobba... :/ Men egentligen ska det ju bli kul att komma ut och jobba lite och speciellt när jag har en fast tjänst som mål i sikte... Och jag är ju faktiskt inte borta jämt och jobbar utan är ju hemma någon gång varje dag som Henrik brukar påminna mig om. Jobbar jag kväll hinner jag vara med Melissa på dagen och jobbar jag dag hinner jag vara med henne på kvällen. :)
 
Sedan ska vi snart börja boka fast Åre. :) (Efter vecka 48 då Anna förhoppningsvis fått sitt skolschema) Så om det finns fler som är sugna så är det inte försent att hojta till! :)

Alva Salli Melissa

Än en gång vill jag tacka alla som gjorde Melissas dag i lördags till en minnesvärd dag! <3 Tänk att det finns så många som bryr sig om henne! <3


Hennes tårta!

Och tack så mycket för alla fina presenter. Ni hade verkligen inte behövt ge någonting alls. Såååå många fina presenter. Jag tror Melissa kommer gilla dom allihopa! :) Vi känner oss riktigt bortskämda (på ett bra sätt).
 
Tack åter igen! <3 Jag blev alldeles rörd igårkväll då jag läste igenom boken med era hälsningar och tänkte på er alla som tagit er tid att dela hennes dag med oss... Tack, kära Ni! <3

Kan ju skriva för Er som är intresserade att Alva kommer från min farmor och Salli kommer från Henriks gammelmoster (som är den enda gamla i hans liv som funnits under hans uppväxt)
 

Bakerier, Sthlm och lite annat!

Imorgon ska jag baka en kaka som heter "knäckig kladdkaka". Hur gått låter inte det? Ni som kommer på lördag KANSKE hinner smaka den. ;) (Om den blir lyckad). Hoppas jag hinner göra två st. Tänkte testa göra en helt mjölkfri (nog för att jag börjat äta mjölk men det finns ju andra)... Typ Emma. ;) Blir spännande om den smakar likadant! Den andra blir lite mjölkfri och så laktosfri. Ingen blir med vanlig mjölk iaf...
 
 
 

Googlade bilder från Skansens julmarknad!
 
Längtar till Stockholm! Få se hur Molpe & Y bor, träffa Anna, Stefan & deras knodd... Och så tänkte vi gå på skansens julmarknad. Hur mysigt låter inte det för en julfantast som mig??! Tänkte även köpa lite julklappar... Även om jag köpt till de flesta redan... (På tal om det så vill jag förtydliga då jag förstått att vissa missförstått mig i det inlägget jag skrev innan om det). SJÄLVKLART tycker jag också det ÄR kul att ge julklappar. 

Skulle vilja lära mig "julklappsspelet" om några skulle vara sugna att testa det? Sara N kan reglerna (och Anna tror jag) ? Men jag vet iaf att varje person köper ett antal julklappar (för säg max 100 kr, till exempel) sedan spelar man tärning om klapparna. Det kan ju vara allt från ett limstift, en trisslott till ja you name it. Vad som helst. :) Sedan blir det spel om vilka klappar man får... Låter roligare om man hör de riktiga reglerna. Jag kommer ju inte ihåg. :) Någon mer som testat det och kan rekomendera och/eller förklara? 

Ikväll har vi bastat. Vi har nästan gjort det till en tradition att basta då Henrik kommer hem från jobbet. Sååå mysigt att bara sitta å prata å slappna av. Har varit så spänd och haft ont i rygg och nacke senaste veckan.

Idag har jag tänkt extra mycket på Malin som förhoppningsvis får sin lilla knodd snart. Misstänker att det tar lite tid. Då jag inte hört något än. Stackaren!

Nej, nu ska jag lägga mig å läsa! (Har snart läst ut boken Anna, sååå bra, och hemsk). "En riktig människa" heter den om någon annan är sugen. Verklighetsbaserad bok som Anna skulle läsa när hon pluggade en kurs. Men den ÄR bra till alla andra också! Så hemskt att det kan vara så! Ajja, på återseende mina vänner! Jag hoppas ni har haft en bra kväll för det är ni alla värda! <3

Mammaträff och Melissas utveckling


På den här bilden (Som Anna fotat) så tycker jag hon är så lik mig! Men hon är en riktig blandning av oss båda. Kolla bara här:
 
 
Idag har vi varit på mammaträff igen. Den här gången var typ hälften sjuka i förkylning/magsjuka. Hon jag pratade mest med förra gången var en av de sjuka. Men då fick jag "chansen" att prata med några fler. Kul!! Bara en träff kvar nu. Hoppas det blir så vi fortsätter att träffas efteråt! Trodde Melissa skulle vara lite gnällig då hon inte sovit mer än en timme innan vi åkte dit (brukar ju sova tre h iaf), men hon charmade alla och skrattade och var så glad! :) Sötunge! Det är så kul att umgås med andra mammor. Och nu längtar vi som en tok Malins lilla knodd! Senast torsdag - fredag borde lillemannen komma till världen. <3 (Hon har gått över två veckor över tiden så hon sätts igång på torsdag morgon om inget sker naturligt innan). Oj, vad vi ska ha mys dagarna i ända! :D (Hoppas jag, så hon inte blir less oss)

Haha, måste säga vad jag råkade säga idag på mammaträffen. En har en pojke som är en vecka äldre än Melissa. Och hon frågade vad Melissa vägde på 3 månaders kollen. Jag bara 4800 tror jag. Sedan säger hon att hennes vägde över 6! Då insåg jag att jag nog kollat fel. (Men sa inget dumt nog). Kollade i boken nu, och hon vägde ju 5600. haha Får nästan lite ångest nu. haha Men får väl säga till henne nästa vecka att jag mindes tokmycket fel. ;)

Igår pratade förresten jag & Melissa med Carro i typ en timme i telefonen. Melissa verkade ha mycket att säga till tantCarro. :) På lördag sker deras första möte med varandra, och vi längtar! <3
 
Tänkte skriva lite om Melissa också. Nu när hon passerat 3 månader med råge...
 
Hon pratar mycket, är allt som oftast glad och charmig. Ibland skrattar hon riktigt hjärtligt, och helst om vi gör något som hon tycker är tokroligt! Och om hon tycker en grej är rolig en gång, så behöver det inte betyda att hon skrattar när vi gör så nästa gång! I fredags hade ju Henke några grabbar här på bastukväll. Och så tittade de på en musikvideo, en parodi på någon låt, och oj vad Melissa pratade och skrattade till den. haha!

Hon vänder på sig ganska ofta. Oftast från rygg till mage (och då blir det panik för mage gillar hon inte att ligga på). Men mage-rygg förekommer också. Gillar sitt babygym och den nya hiten är hoppgungan vi fick köpa för 30 kr av grannen. :) Men hon blir snabbt trött i den, då hon anstränger hela sin lilla kropp. Hon älskar också att "hoppa" i knät, och speciellt om vi samtidigt säger "wiiiiii", då ler hon med hela hennes kropp!

Hon är en nöjd tjej med andra ord. Jag har även börjat att dricka/äta mjölk igen (laktosfritt då för min mages skull). Och det går bra! Senaste veckan har hon dock sovit oroligt och vid fyra tiden har det inte gått med annat än att ta över henne till vår säng. Och så får jag vända henne på sida så hon ligger mot mig, då somnar hon om. Lillhjärtat! <3 Och två nätter i rad har hon vaknat redan klockan ett. Visst det är ju 6 timmar ändå, så ska väl inte klaga. Men är ju van hon sover till fyra! ;) Sju äter hon alltid kvällsmål och somnar oftast innan halv åtta. Och gör morgon oftast halv åtta. Ibland nio. :)

Annars väntar hon med spänning på hennes stora dag på lördag! <3
 
Puss & hej leverpastej!
 
 

Mysdag!

  
 Tänkte börja med att ge Jeppe cred för bilden i förra inlägget. Det var han som var mästerfotografen! ;) haha
                                                                                    
Annars har jag väl inte så mycket att säga. Jag & Melissa har haft en riktig mysdag idag. Steg upp 7:30. Mös i soffan till nyhetsmorgon. Sedan runt halv tio så somnade hon & jag bredvid varandra i soffan :) I kanske 45 min! Inte dumt! Sedan mös vi lite till. Sedan lade jag ner henne i vagnen och stoppade ut vagnen och hon somnade på stört. (kl 12). Sedan gick jag in och städade lite, tvättade och sov en stund. Sedan gick jag ut med den sovande dottern i vagnen en stund. Mötte både Bergvall och Balton (som jobbade). Gick med lite sopsotering och sedan hem igen. Då vaknade hon. 15.30 var klockan då. Sedan har hon slumrat en stund i babygymet och nu är hon ganska trött! Idag har jag även myst till det extra med glass, banan och chokladsås! :) Snart är det dags att sova för natten för lillan. Och jag tror jag inte är så sen efter henne. Tänkte lägga mig och läsa lite och sedan förhoppningsvis somna tidigt. Har många timmar från helgen att ta igen. :)  Men först ska jag efter hon somnat sätta mig ner och njuta av en kopp te med tända ljus!


Världens finaste pappa

 
Ännu en underbar helg har passerat... Igår hade jag så sjukt trevligt! Vi hade äntligen en spelkväll med våra goa vänner! :D Vi har haft många filmkvällar men aldrig en spelkväll sedan vi blev föräldrar. Så det var sjukt roligt! :)

Och idag är det ju farsdag. Så såklart har vi "firat" pappan i familjen lite. Han fick en liten present och ett fint kort med en hälsning från Melissa. (Jag var hennes ombud) ;) Sedan åkte vi till min farfar (i vanlig ordning), det är typ farsdagstradition i vår släkt! Där var även pappa och Nicklas & Sandra. Min farfar fick ett inramat foto på honom och Melissa. <3 Och så fick min pappa en liten present också. Efter vi varit där åkte vi förbi Henriks pappa och gav honom en liten present också. När vi kom hem hade vi en trött tjej som annars brukar sova några timmar mer än vad det blivit idag. Så får väl hoppas hon sover extra länge inatt innan hon vaknar första gången. ;)
 
Just det ja. Vi har fotat i studion igen, men den här gången var Henrik med också. Så har skickat in lite foton för framkallning ikväll. Tänkte scrapbooka lite julkort eventuellt av dom! Hoppas det blev bra foton, för jag kände inte riktigt jag hade tid att sortera så mycket. Så det blev bara bilder från igår... :)

Så grattis igen världens bästa pappa. Du är den finaste pappan Melissa kunnat få. Det finns ingen som är bättre. <3 Vi älskar dig! Du är vårt allt! <3

Mamma + Pappa = Jag


Mamma
 

+ Pappa
 

= Jag

Snöskoter!

Vår (läs Henkes) "nya" skoter. Lägg till en pulka där bak så har ni oss i vinter! ;)

Och för er intresserade så har jag klarat skoterteorin också! Så häng med oss i vinter på utflykter! :D
 
Snart kommer Anna hit så ska vi prata tjejsnack! Det behövs. Surra av oss lite granna! <3 Skönt att ha en vän jag kan prata om ALLT med och som vet i princip ALLT om mig och ändå är en av mina allra bästa vänner! <3

Igår bröt förkylningen ut ordentligt, så är ganska däckad... Men det blir kul att ha Anna här en stund och att hon inte är rädd att bli smittad :) Nu måste jag nog byta bajsblöja känns det som. haha

Lite juligt sådär...

Ja, jag vet inte om ni märkt av min frånvaro men har inte känt för att skriva på sista tiden. Gissar att det beror på mitt eget humör lite. Har känt mig lite off ett tag...
 


Iaf, jag har börjat kika på lite julklappar till lillan. Hon behöver ju inte få så många av oss då vi gissar hon kommer få desto mer av andra. ;) Men några måste hon ju få av oss. <3 Blev tipsad av Linda om lekmer.se. Där hittade jag mycket som hon kan behöva! :)
 
Jag & Henke har sedan förra året slutat ge varandra julklappar... Det känns vettigare att hitta på något tillsammans istället. Och lite så känner jag ganska allmänt faktiskt. När "vuxna" byter julklappar så byter man ju i princip bara pengar... Visst är det kul att få lite julklappar, men som t.ex. med kompisar man kanske inte träffar så ofta så är det roligt att hitta på något tillsammans istället. Vi har försökt detta ett gäng några gånger, men det verkar aldrig bli. *pikpik* haha. Det gäller att alla måste vara överens och ha viljan att styra upp något också, vilket det inte kan ha varit i vårt fall. ;) Men jag hoppas det kan bli något detta år! :) Sedan är det ju jättemysigt att ha julmys ändå! (Typ som lillajulafton) Men jag tycker inte det behövs några klappar, utan gott sällskap och fika och mys! (Kan vi inte hitta på något sådant, alla som är sugna lämna en kommentar vettja). :) Vi kan vara här! :) Hojta bara till så styr jag upp det! Jag ska göra det såååå julmysigt i år! :)
 
(Och som min kloka vän Anna sa så är ju en "hitta på" julklapp också en julklapp. Och det är väl det bästa? Sedan är det ju förstås kul att ge julklappar ändå till vuxna (känslan när man hittar den där "perfekta" julklappen till en viss person är ju oslagbar)... Och en liten julklapp kommer Henrik å få ändå om jag känner mig själv rätt. ;) Men ni kanske förstår ändå min tanke lite...

Kom på att jag nog köpte disneyjulpappret på dollar förra året... Så jag åkte dit idag, men det fanns inte. :( Men hittade istället lite fint papper från biltema av alla ställen. (Lilla familjen har varit i luleå idag). Köpt lite presenter till kommande barn i kompisskaran + födelsedagsbarn i december. ;) Halva nöjet är ju att slå in julklappar tycker jag! Längtar till jag framkallat lite kort så ska jag knopa ihop lite julkort tänkte jag! :)
 
Jag gör ju en smart grej förresten... Som jag kan tipsa er andra julkortsskickande människor om... Jag sparar i ett kuvert (som jag stoppar ner i jullådan) alla julkort som vi fått av andra ett år. Sedan tar jag fram detta kuvert (som jag skrivit årtalet på) nästa år för att sedan i första hand skicka till dom! (Så glömmer jag ingen jag fått av). Sedan är det ju förstås vissa som får julkort ändå stående varje år. :) Men dom glömmer jag oftast inte bort ändå. :) För det är ju så pinsamt att få julkort och sedan kommer man på "fasen, vi skickade ju inget till den personen". Likdant med julklappar. Då kanske det kommer förbi en människa med en julklapp (som vi inte köpt till). PINSAMT! Fast å andra sidan tycker jag man kan säga om man tänkt köpa till en, så man har en chans att ge tillbaka. (För det vill väl ändå de flesta människorna)...?

Nåja, jag kan prata om detta hur länge som helst! Nu blev jag sugen på att lyssna på julmusik och pynta! Men det får vänta ett tag till. Tror dock att jag ska börja lite tidigare detta år då vi missade så mkt förra julen. ;) (Det är väl ändå godkänt anledning att börja lite tidigare)? ;)

Disney!



När Henke får ett uppdrag att köpa så snålar han inte;)



Men dom var ju inte lika juligt som detta som jag inte minns var jag köpte det förra året;)

Till Emma;)



Lite dålig bild men ville bara visa Emma vad Melissa har på sig idag;)