Side 2011 med hjärtat <3

Tänkte försöka mig på att skriva ett litet inlägg om resan. Går nog inte så bra för jag är så dålig på att beskrivaa med ord när nånting är så fantastiskt, fantastiskt fint.! Men ett kollage kommer först här:


Ja, alla vet ju vid det här laget att flyget dit blev 14 timmar försenat, och det väljer jag att inte skriva om här. Alla förstår nog att det var irriterande och väldigt tråkigt men med facit i hand så gör det inte så mycket faktiskt! Sen var den sista negativa droppen också väldigt tråkigt, att vi inte fick se vattenfallet. Men jag vill inte lägga ner tiden på det utan istället allt det andra fina vi varit med om.

Båtutflykten var väldigt skön. Stannade till på en liten halvö kan man nog säga. På ena sidan var det Manavgatfloden med sitt endast 16 grader "varma" vatten och på andra sidan var det medelhavet som var på sisådär minst 23 grader. Vi var där i totalt typ 4,5 h, och det var så skönt att bara vara där. Ligga och flyta i havet och bara njuta av att vara. Lunch serverades på båten också och den var helt okej! Grillad kyckling och något konstigt kött, bulgur och jättegoda grönsaker (Tyckte till och med jag som inte är så mycket för grönsaker). Varje dag hade vi runt 35-40 grader varmt och det var fantasiskt i sig förstås. Vi gick många mysiga promenader längs "strandpromenaden", gick runt och kollade i affärer, badade, läste och slappade vid poolen och badade vid den sistnämda också. Det blev många spel med Yatzy också. Jag tog rekordet men Henrik vann de flesta gångerna. :) Vi gick och la oss alladeles slut varje kväll, som pensionärerna så sov vi senast 22 varje kväll. Ibland slocknade vi redan klockan 21. :P  Det var verkligen helt underbart och jag njöt verkligen av att vara ledig. Annars har jag svårt för den biten. Inte ens när jag var ledig innan vi åkte kunde jag vara ledig på riktigt som det egentligen borde innebära. Istället bakade jag sjukt mycket och gjorde annat som förstås måste göras men som det inte är någon panik med... -egentligen. Så det var verkligen underbart att känna att jag verkligen kunde slappna av.

När hemresedagen kom så ville vi faktiskt båda två hem. Inte på dagen när vi låg i solen och badade för fullt, men när kvällen kom. Det höll i sig ända till andra dagen hemma. Då ville jag bara tillbaka. Inte för att egentligen vara där, men de där små sakerna som kom att betyda så mycket. Jag är sugen på att bada med Henrik, putta i han i poolen en gång till, stänka vatten på honom, de där mysiga promenaderna utan att behöva frysa, ta ett flyt i havet, till och med yatzy stunden där sista dagen vid poolen. Sådana stunder saknar jag. Det blir ju inte att man gör sådana saker hemma direkt. Kanske får testa ;)

Så ja, jag behöver väl knappast berätta att jag längtar ännu mer än förut till resan till Indien i december? ;)

Här kommer ett till litet kollage!


Summan av kardemumman då... Hur var Side som resmål? Betydligt lugnare än Analya, försäljarna är inte alls lika påträngande som där.. Något dyrare är allt dock. Enda nackdelen. Rent och fint område. Trevlig ort helt enkelt. Men nästa gång jag reser så här "spontant" till ett land som måste vara ganska nära pga tiden så väljer jag nog inte just Side. Kan absolut testa någon annan ort i Turkiet, men jag vill inte gärna åka till samma ort i samma land två gånger. Men jag tycker absolut att alla borde åka dit om de vill ha en billig resa som ska ligga ganska nära och ändå inte vara sådär "stort" som Alanya. Skulle säga att Side är lite "Turkiet light" för alla som har fått för sig att Turkiet inte är ett resmål som är akutellt just för att de har fördomar mot "turker" och att de ska vara just påträngande och jobbiga. (som jag har hört att många har) Så är inte fallet i Side iaf!  :) Men jag har å andra sidan aldrig varit fördomsfull eftersom jag varit där när jag var tio bast och bara har goda minnen därifrån. Men det är ju bara jag det :) En väldigt lyckad resa med andra ord som jag kommer att komma ihåg länge! Den här energin som jag fick av den behöver jag verkligen!

Tack älskling för en fantastisk resa i ditt sällskap. <3

Kommentarer
Postat av: anna

Kul att läsa att ni haft det bra :)

2011-09-07 @ 22:16:04
Postat av: Ida

Åh, vilken härlig resa! :)

Har du skaffat wordfeud?! :D Då måste du adda mig (hjälp vilken nörd jag blivit, haha) mitt anv. namn e iaf idak88 :)

2011-09-08 @ 21:49:20
Postat av: sara

Det är inte utan att man blir avis =)

2011-09-08 @ 22:06:36
Postat av: Karin

Åh vad underbart! :) härliga bilder, låter som en fantastisk resa! Skönt att du kunde slappna av ordentligt. Vad avis jag blir, vill också sola och bada!! :D

Postat av: mamma

Ni har haft det bra ser jag på dina bilder och din berättelse vad ni har gjort och upplevt . Jag längtar redan nu till din upplevelse av Indien resan.

2011-09-09 @ 19:21:01
Postat av: Sara

Var ni och såg nån show i amfiteatern som finns i Side?



Tyckte Side var hur mysigt som helst, perfekt om man vill slippa stressen och mängden folk i ex Alanya =)

2011-09-12 @ 17:32:50
URL: http://genomsaraslins.blogg.se/
Postat av: Jennie

Nu har jag hittat in igen genom datorn =D!!! Ser ut som ni hade en riktigt härlig resa!

2011-09-26 @ 07:10:58
URL: http://nennie.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback