Valborgsmässoafton 2012


Bild från dagens fotosession. Försökte ta lite "magbilder" men det blev väl sådär. En där magen syns kommer i ett annat inlägg som hör till rätt kategori. ;) Vecka 26 är det nu alltså.

Ännu en helg har passerat och oj vilket fint väder den bjudit på i alla fall! :) Nu är ju typ all snö borta på vår gård :) Bara lite kvar i diket och två små "pölar" på framsidan där snöhögarna har varit. :)

Jag har jobbat hela helgen men igår efter jobbet bjöd vi hit Jim & Sara på grillat och lite spel och snack! Det var riktigt trevligt. :) Idag har jag varit ledig och det har varit skönt! Sedan har vi (ja faktiskt vi, fast mest Henke) fixat skodan! Vi har bytt bränslefiltret och det var bökigt minsann. Så nu hoppas vi att det var det som var felet och ingenting annat. ;) Sedan har jag fixat lite ute också, rensat liiite i blombänkarna osv. Men det blir då ingen storplantering i år med tanke på dräneringen som ska göras i slutet av juli. Kommer ju ändå se förjävligt ut så!

Imorgon är det jobb igen. Sedan är det hemtjänstfest på havsbadet på onsdag. Inte dumt med gratis middag. ;) Och inte alla gånger vikarierna får komma. (Lasade vikarier får komma). Jag har anmält mig med djupviksgruppen, så jag måste ringa och kolla så jag får sällskapa med någon. :) Så jag inte hamnar själv! Var ju så länge sedan jag jobbade där nu, hoppas de känner igen mig. haha! :)

Är så less att jobba nu och det börjar gå så tungt också. Och less att jobba varannan helg. Menmen, det blir ju cash iaf! Räknade lite snabbt att jag jobbat 46 helg ob timmar i april månad, varav några är storhelg också. Hoppas det ger resultat på lönen också ;)

Det har alltså varit en bra helg trots allt jobbande :) valborgsmässoafton ikväll och vi är båda hemma utan några specifika planer. :P Ganska skönt det också och så ska vi båda upp tidigt imorgon. H ska ju köra i första maj MC tåget fyrkanten runt. Själv har jag delad tur så får väl hoppas på fint väder så blir det roligare på timmarna. :)

Nä, något vettigare hade jag nog inte att säga. Vi hojres!

Grattis farfar! (och Izzy bjuder på en födelsedagspose)

Snart ska vi till farfar. <3 Jag har längtat flera veckor efter denna dag. Har saknat honom ju! <3 84 bast blir han idag! Så grattis älskade farfar!
Kom på att jag skulle fota Izzy lite och kolla vilken pose hon bjuder på! ;)
Längtar efter sommaren!


Jag längtar till sommaren för att få gå på loppis med goda vänner å kika på bebisgrejer! :) (Har googlat bilderna)Annars måste jag då säga att jag är förvånad över att jag mått så bra hittils i graviditeten. (pepparpeppar). Hade förväntat mig världens illaående och alla krämpor man bara kan få! Hade ju jätteont i ryggen i ett par veckor (som gick över) och så detta tjorv med blodtryck å blodvärdet. Men det är ju bra nu! Kan känna mig svimfärdig fortfarande men inte allt lika ofta som förr! Men annars mår jag ju bra! Så det är ju inte alls så farligt som jag trott. Men vi kanske får en helvetes förlossning istället. :P

Har dock börjat märka en grej. Ja, det är ju jobbigare att jobba, det känns. Kommer aldrig gå längre än till 12 juni om ens så länge. Bara en sådan sak som att ta på de gama strumpor och stödstrumpor. Jag måste ner på rumpan (för jag kan ju inte stå på mitt vänstra knä så bra). Det går ju bra ner. Men då ska jag upp sedan. Jag kan ju inte direkt ta stöd av gamlingens händer. haha! Och allt tar längre tid än annars, men det må så vara. :)

Men en annan sak jag märkt är när jag går. Jag måste gå jättejättesakta. Det känns typ som mjälthugg på sidorna längre ner i magen. Gör ganska ont om jag fortsätter gå. Oftast går jag för fort när jag börjar gå någonstans, för att jag glömmer av (!!!) att jag inte kan gå fort. Typ som att jag inte är gravid. ;) Och så får jag ont på en gång. Men om jag verkligen tänker på det och går jättesakta, då går det bra. Annars kan jag inte gå längre än typ 20 min. Har ni känt så nå ni andra som är gravida/har varit som läser här? Min kusin tror det är ligamenten bara. Och det tror nog jag med. :) Ibland går det dock bättre. :)

Tänk att det är nog första gången man hoppas att sommaren kommer gå snabbt! ;) Även om jag ska njuta av sommaren också! Och bara få rå om mig själv och lilla pyret i magen. <3

Nu ska jag sortera lite mer kläder som ska in i klädkammaren! :) Nu är det snart klart! :)

Du är min längtan
Idag var jag då alltså hos barnmorskan igen. Järnvärdet var mycket bättre nu än sist, precis som vid inskrivningen låg det på nu. (126-127). Så nu behöver jag bara äta järntabletter varannan dag och är värdena bra om tre veckor då jag ska dit nästa gång så slipper jag dem helt. :) Hjärtljuden låg på samma som de andra två gångerna hon kollat. (ca 144). Blodtrycket var lite högre än vad jag haft de senaste gångerna så hon skulle hålla koll på det. För även om jag hade lägre än normalt de senaste gångerna (så är det ju typ det jag ligger på och därmed normalt för min kropp), så stiger det med 20 så vill hon ändå ha koll på det, fast det är inom gränsen för "normalt" blodtryck. Och magmåttet låg på 25!

Jag börjar längta så efter dig nu! <3 Jag skymtar för en stund att jag står med dig i mina armar. (Den låten har fått en helt annan betydelse nu)!! Jag har inte ens tänkt på innebörden av texten förrän nu då jag är gravid. (Uno Svenningsson -skymtar för en stund. Lyssna på den ni som inte har gjort det. Jättefin! <3

Det är så fantastiskt att få vara med om detta. Vi är så lyckliga! <3


Min klädkammare! <3


För er som inte sett min nya klädkammare! Jag älskar den! Har stoppat in alla mina klänningar (igår) i färgordning såklart. ;) Synd bara att jag inte kan ha någon av dem i sommar. ;) Snart ska jag stoppa in lite tröjor å sånt. Måste dock ta mig till jysk imorrn och köpa galgar! Det går åt en hel del kan jag lova. Och så vill jag ha alla i samma färg och ungefärlig sort. Tror jag eventuellt ska stoppa in nåt mer hyllplan också. (Har hyllplan till övers så det går ju bra) men vet inte riktigt...Får testa först å se!

Jobbar delad tur idag. Jag hoppas jag får schema för de kommande två veckorna idag... Kan vara kul att veta. Ska sova en stund strax tror jag. Eller dammsuga här nere... Vilket som så måste det göras innan jag åker på jobbet igen i alla fall.

Imorrn är det dags för BM besök. Tiden går snabbt! Tyckte det var nyss jag var dit men då har alltså ytterligare en månad gått. Igår gick jag in i vecka 25. Tänkte skriva mer om det i ett annat inlägg, men å andra sidan kan det vänta ett tag till. Skrev ju nyss ett om vecka 24. Men bara nu på en vecka så har den växt massor! (magen alltså). Men det mest fantastiska är väl ändå hur snabbt 25 veckor gått och hur lite då egentligen 15 veckor är. bara sommaren.kvar liksom. :) Ska bli spännande (eller så inte) att höra hur mycket jag gått upp sedan inskrivningen. Vet ju på ett ungefär, men ändå. Är helt inom normala gränser så att säga. Men jag räknar med minst 8 kg till innan detta är klart. ;)

Hm. Tror inte jag törs sova nu... För då kommer jag aldrig vilja vakna å så hinner jag inte göra nåt annat och så kanske jag inte somnar ikväll. Så jag får nog ta tag i den där sablarns snabeldraken istället! Hatar att dammsuga!
Skitväder!

Suck... Vilket skitväder! Vi skulle ju som många redan vet ha varit på väg till Umeå nu men det blir inte i detta väder! Känns för riskabelt med tanke på att många kör med sommardäck, och att hamna bakom en sådan och kanske inte ens kunna köra om... Nä, då får det bli nästa helg jag är ledig, får dock se när det blir. Borde få ett schema nästa vecka...

Håller annars på för fullt att kolla grejer till min walk-in-closet. :) Men det är inte lätt, jag vet inte vad jag vill ha! Jag ser det framför mig hur det ungefär ser ut när det är klart. Men kan typ inte beskriva det. Tur Henke är så händig och smart och faktiskt ungefär fattar ändå hur jag vill ha det!Förra året (tror det var ganska runt detta datum såg det ut så här på baksidan av vår gård... Suck. Vill ha VÅR NUUU, helst igår)

Inte bara en bulle i ugnen


Detta var den sjunde maj förra året då Anna och jag fotade vit/blåsippor. Känns tveksamt just nu att det går att göra i år på samma datum. Men vi får se. :)

Just nu har jag (förhoppningsvis) tre välförtjänta lediga dagar. Jag försöker att njuta och ta tillvara på tiden. Försöker vara uppe lite längre på kvällarna och sova liite längre och njuta lite sådär extra som bara går just när man är ledig... Har just nu en tänd brasa här nere i gillestugan (har ju flyttat ner mitt skrivbord hit, så nu är gästrummet enbart gästrum). Tanken är att jag ska få ner mina kläder hit ner så småningom också. Ska få en liten walk in closet nämligen! I potatisförrådet. Även kallat spritförrådet. ;) Ska förhoppningsvis och köpa lite grejer som behövs på torsdag då Henke kommer hem. :) Jag betalar och han bygger. :)

Lyssnar på musik nu också och har tänt ljus och katten ligger och myser i mitt knä. Kan det bli bättre? Jo, om H skulle vara hemma också!

Skulle gärna ta emot era favoritlistor på spotify. Henke har nämligen tagit bort så jag kan inte gå in på våra vänners listor... :/ Vi delar ju konto nämligen... Och så ser spotify så nytt ut så jag känner knappt igen mig. Var ett tag sedan jag lyssnade på musik. Jag som brukade göra det jämt förr. Jag ska försöka ta tillbaka det, för det är ju underbart med musik! Har fått tillåtelse att trycka tillbaka så vi kan se vännernas listor, men jag vet nog inte hur man gör. :/ 

Idag har jag hälsat på min kära mamma också. Har hämtat hem lite saker jag hade som liten. Mysigt! Det börjar sakta gå in nu att detta är faktiskt verklighet. Det närmar sig. På förmiddagen var jag hos Anna och pysslade. Det var också länge sedan. Det är lite kvalitetstid för mig faktiskt. Det var härligt. Jag måste bli allmänt bättre på att njuta av nuet. Jag har blivit mycket bättre, men när det blir mycket med jobb eller stressigt och så, så glömmer jag det. Hoppas jag får gå på schema i maj också så jag kan planera min tid lite bättre (det går lättare då med njutningen). 

Igår bakade jag bullar. Mycket bullar. Inte bara en bulle som var i ugnen alltså;) (Därav den väldigt fyndiga rubriken) haha Kom nämligen på typ världens bästa present till farfar (Han fyller år nästa torsdag) Hela 84 år blir han. Herregud vad tiden går snabbt. Det var ju nyss han fyllde 80! Han kommer bli världens bästa gammelfarfar, det är då en sak som är säkert. Min älskade gullefarfar! <3 Men han önskar sig ju ingenting... Men att ha hembakta bullar i frysen är väl ändå toppen att ha som den relativt pigga 84 åring som han är? :) Jag tror han kommer bli jätteglad! Att få ta fram och bjuda sina gästar på "riktiga" bullar istället för köpes. :)

Åh, kan det inte bli vår nu så jag får lägga upp lite fina bilder. :) Har ju blivit så tråkigt här på bildfronten senaste tiden... Ska bli bättre på det :)

Nu är ju klockan snart 21 ändå, så kanske kan börja lägga mig snart. ;) Eller se en serie i sängen kanske, så håller jag mig vaken liiite till. :)

Imorgon hoppas jag att jag får ett speciellt samtal! Annars är ju något galet!

Hare bra alla!

Vecka 24

Ja, nu är vi i vecka 24. Tiden går ändå snabbt! När jag började knåpa på detta inlägg hade jag just klivit in i vecka 23. haha  Jag kan ligga och komma på mig själv med att jag inte har tid att sova, för jag tycker det är så fantastiskt att bara ligga och känna på sparkarna. Det är det mest fantastiska känsla jag varit med om, just det att känna att det finns ett liv i min mage, som vi har skapat. Det är ju helt otroligt vackert vid bara tanken! <3 Och helt underbar känsla att vara gravid. Man har ju hört många skräcksenarion och "vänta bara det kommer bli så jobbigt". Men hey, det förväntar jag mig också! Men det är ju lika fantastiskt för det. Tänk att skapa ett liv!

Vet att en del efterlyser en magbild (och den har verkligen blivit gigantisk mot för förra bilden jag lade ut här). Men vi har inte tagit någon (faktiskt) sedan vecka 20. Så det får bli någon annan gång. Kanske vi hinner ta en bild eller två när jag slutat jobba ikväll.

Annars så känns det också att jag är gravid. Det blir tyngre och tyngre att jobba. Och bara det att gå. Det går inte alls att hålla samma tempo som förr!  ;) Förut var det H som sa "sakta ner nu", men nu är det jag som får säga det. haha! Jag har börjat svälla lite också, det hoppas jag inte blir så mycket mer men det blir det säkert. :)Det är dryga två månader kvar att jobba, och jag ska kämpa. Och jag räknar stenhårt med att få graviditetspenning, för något annat finns inte. Det kommer ju fan inte att gå, så då får jag ju överklaga. Men jag måste ju få, alla andra i mitt yrke har ju fått plus andra som inte ens har ett lika fysiskt påfrestande jobb... Så det ska nog gå bra!

Påskhelgen 2012

Ja, jag har blivit lite dålig på att uppdatera tror jag. Men tänkte att nu ska jag skriva något till er trogna som ändå tittar in fast det är glest mellan inläggen. (Jag s k a bli bättre, jag lovar). Har bara varit så otroligt mycket nu på senaste. Längtar tills efter nästa måndag då det börjar lugna ner sig något.

Påskhelgen har flugit förbi i en rasande fart och vi hade det hur underbart som helst! Först invigde vi ledigheten med middag + en liten fest hos Jim & Sara. Mycket trevligt och god mat! Sedan körde vi (jag) till stugan så vi var framme vid tolv på natten. Då hade mamma eldat lillstugan varm så det var bara att krypa ner till kojs. :) Sedan har vi haft underbara dagar och kvällar i stugan. Vi har mest varit ute. Jag körde lite skoter också. Med Emil och Henrik! <3 Emil satt framför mig och H bakom. De njöt båda två! Jag frågade Emil om han var less efter några rundor där på isen, eller om han ville åka mer. Han ville förstås åka mer! haha Sedan var jag lekledare i form av att jag gjorde en skattkarta för påskäggen och gjorde värsta ledtrådarna med ställen de fick söka på först. :) Jag fick klart godkänt av Emma. :) Och så var vi i Kåbban å lärde Emma åka slalom. (Henrik gjorde det, vi andra = jag, Emil & Petter, satt på ett liggunderlag och njöt av solen istället och fotade dem) :)Första liftturen. :)


Alla sätt att lära sig åka är bra utom de dåliga. :)


Tredje åket gick det finemang! Hon lärde sig grymt snabbt! Och så söt! "Jag och Henke kraschade där längst ner, såg ni det? Jag fick hans skida i knät, det gjorde ont, men jag bara skrattade, för slalom är sååå kul". :) Hon längtar redan till nästa år kan jag ju säga. :)