Påsken 2011


Hoppas ni alla haft en bra och mysig påsk! :) Vi spenderade helgen i undebara Kuri med gott sällskap och mycke bus med barnen. :) (Emma & Emil) Jag och påskkärrinen här på bilden har agerat lektant/lekgubbe! Härliga underbara barn! Det har varit rekord på hur litesnö det är kvar i stugan vid påsk! Brukar ju vara mycket, mycket mer snö! Vi har haft toppenväder och kunnat sitta ute i bara bikini! :) Superhelg! Men tyvärr jobbar jag imorgon så vi var tvungen åka hem idag. Vi har varit duktiga och fixat här hemma. H har bytt om till sommardäck & tvättat bilen! Den blev väldigt skitig efter stugvägen... Lerigt något! Jag har krattat en massa, och rensat i blombänkarna. Tvättat kläder o städat lite här hemma. Nu är H ute och fortsätter kratta och jag ska gå och göra han sällskap nu och sedan ska vi grilla ute :) Mums!

Mamma å Carola ;)

Bara i helgen har ALL snö på baksidan om vårt hus försvunnit :) Härligt! Och blommorna börjar komma fram som ni såg i förra inlägget. :)



Igår var jag med min kära mor å såg Carola - "Elvis, Barbara & jag". Grymt bra konsert! Och min fina mamma gillade den också. Efteråt väntade vi så jag skulle få ta en bild på mamma & Carola. Det var kul, nu ska hon visa alla dagisbarnen det ;) haha

Jo just det ja! Jag har blivit duktig och blivit blodgivare så imorgon om jag fortfarande är ledig då så ska jag på kontroll för att se så mitt blod är grönt. (nej rött) hahaha! Dålig humor, jag vet ;) Är proverna som de ska så får jag bli blodgivare. :) Jag kom att tänka på att om jag eller någon nära mig behöver blod så vill jag ju att det ska finnas blod. Och det är grymt många som behövr blod, så då kan i alla fall jag se till att göra det jag kan - Ge blod! Jag är ju dock både stick och blodrädd, men det är säkert en vanesak. :) Hoppas bara att mina värden är bra, sist jag gjorde det så var dem ju inte det. :) Men jag gör iaf det jag kan hur som helst så :)


Härlig vårdag!




Izzy leker med blomlökaren som kommit upp där vi planterat gräs! Irriterande, ja! Men de ryker väl med gräsklipparen sedan ;)

Nu har grabbsen hämtat upp Winken som blev glatt överraskad! De är å badar å bowlar nu! Vid fyra, fem tiden kommer jag ansluta till tjejerna och vid 18 kommer alla samlas och äta middag å festa. :) Ska bli kul! Jag mår ganska bra nu :) Bara rösten som spökar lite, så jag ska ta det lugnt!

Har sååå tråkigt!


Världens sötaste Mira! <3

Jag har inte så mycket att säga men har så himla tråkigt så jag skriver ändå...

Såg att PDOL lagt ut på facebook om vårtecken. (De hade fotat några blå blommor) Undrar var de var?;) Längtar till det kommer upp lite mer blommor och när jag kan plantera ut alla blommorna jag har planterat här inne. Och för att inte tala om att fota massa blommor! :)

Kan ju meddela för de som inte förstod det så var det tusen inlägg skrivna, inte sjutusen (skrev sjutusonede firande som rubrik men det skrev jag bara för att)... Tänkte nog på typ ett "sjuhelsikes firande" eller nåt, och skrev sjutusonde firande" :P jaja, så kan det gå!

Igår nådde jag nog toppen av sjukdomsperioden nu. Mådde så jäkla dåligt där vid halvfyra tiden. Började när jag hämtade älskling från jobbet så fick jag sätta mig på passagerar sidan för jag pallade inte att titta ens. När jag kom hem hade jag feber, men precis på gränsen. Men jag var helt död. Det är konstigt hur så låg feber kan göra så mycket med min kropp. Men jag är ju ganska lågtempad annars så det var ju en stor förändring för min kropp i alla fulla fall. Haha, sen när jag pratade så vibrerade det i hela halsen, jag lät som en karl! haha Men idag är det betydligt bättre måste jag säga!

Annars gör jag inte många knop... Rör mig från soffan å till toan i princip. Är sååå rastlös!

Ett sjutusonde firande!



Såg just att redan i början av februari, inlägget som heter "järngänget", det blev mitt tusonde (stavas det så) inlägg! Det ni!

Inbillar mig att jag mår lite, lite bättre idag. Har riktigt ont i halsen, inte vanligt halsont, utan för att jag har hostat för mycket! Har snart snytit upp mitt nya 12 pack med näsdukar som jag köpte igår! Jag hade ju hoppats på att kunna jobba imorgon men det får tiden utvisa under dagen! Jag har aldrig varit med om en sådan här förkylning som bara blir värre å värre även efter en veckas tid! Har tänkt börja se en ny serie nu, har sett allt som finns av de som är pågående fortfarande... Greek tänkte jag ge mig på nu! ;) Borde göra en ny kategori som heter "sjuk". Har blivit mycket sådant den senaste tiden... Nu ska jag lägga mig under filten och kurera mig!


Izzy <3


Gullegumman! <3

Suck, HUR ska jag göra imorgon? Är långt ifrån frisk fortfarande men kommer ju fasiken inte få en krona i lön nästa månad när jag är sjuk hela, hela tiden. Men jag förstår ju att jag måste tänka på hälsan först men det är svårt ändå! Gah! Vill ju verkligen jobba, klättrar ju på väggarna fast jag är sjuk!

13 april 2011

På två dygn har jag använt upp ett tiopack med näsdukar!




Jag är less på att höra mig själv klaga så jag ska inte göra det idag! ;) Skönt är det att solen skiner iaf, inte för att jag orkar gå ut direkt, men kan ju hoppas jag orkar senare! Har fotat Izzy när hon var ute och lekte. Sötkissen! Det är kul att se att för var dag så kommer de fram mer och mer av gården våran på baksidan. Underbart :) Våren är här och den är efterlängtad! Jag njuter av att se mer och mer av naturen komma fram för var dag som går!


Allas älskade Astrid ;)




Kollar på Astrig Lindgrens samlade filmer nu! Kom på hur mysigt det skulle vara en kväll som denna när jag ändå är sjuk! Önskar bara att en kompis eller två ville vara här och hänga med mig :) Men man tager vad man haver. Izzy duger bra också ;) Börjar med Barnen i Bullerbyn nu :)

Åh, nu kom världens bästa Anna med kamomillte och sorbetglass (hade hört att kamomillte ska göra susen mot förkylningar). Vilken underbar vän jag har i dig <3 Måste ses när jag blir frisk nu! Saknar ju dig, tur jag fick se dig idag iaf så är saknaden inte lika stor. Det är konstigt det där hur man vänjer sig vid människor. Förut sågs vi ju inte ofta men nu när jag är van att ha henne nära så saknar jag henne om vi inte setts på en vecka! haha Tack igen snälla du <3

Ska ringa och säga jag inte kommer på jobbet imorrn, måste ta tag i det här för att bli frisk, vill inte vara sjuk igen i helgen ju! Vankas ju 30 års fest!


Blir galen snart



Alltså nu behöver jag snabba förslag på huskurer. Min jävliga förkylning blir ju aldrig bättre, bara sämre?! :/ Orkar inte med att en hel till helg blir förstörd :( Snål som jag är så har jag ju varit på jobbet ändå igår och idag, men borde tänka om det fortfarande är i samma stadie eller sämre imorgon :/ Men är samtidigt så himla rastlös så vad ska jag annars göra på dagarna? Är nog hemskt på kvällarna av tristess. Har sovit bort en och en halv timme av den här iaf!

Nej nu ska jag se om jag kan lyckas ropa i Izzygumman och sedan se lite serie. Är klar med desperate så nu ska jag se det jag inte hunnit se av greys, igår såg jag OTH, så nu är jag ikapp! Om någon vill komma och chilla med en sjukling, säg till :)


Älskade lilla mormor

Jag har ätit sen middag som bestod av plättar och mormors hjortronsylt. Ja, nu kanske några reagerade över mormors, hur är det möjligt? Jo, jag har länge haft en påse av mormors egenplockade hjortron i frysen. Ikväll kände jag att nu var det dags att göra sylt av den och njuta av en god måltid och tänka på min älskade lilla mormor. Hon var verkligen världens bästa mormor. Jag tänker ofta på henne. Jag tänker hur hon skulle se ut nu, vad hon skulle tycka om Henrik, vad hon skulle kunna ge mig för råd när jag som mest behöver dem... Jag tänker vad roligt hon och jag skulle ha haft tillsammans nu när jag bor på hennes älskade Djupviken. <3 Jag vet de mesta av svaren på mina frågor för att jag kände henne så bra. Jag är så tacksam att jag ändå fick ha henne under nästan hela min uppväxt. Jag vet att hon skulle älska Henrik och se honom precis så som jag gör, hon skulle se honom genom mina ögon och jag önskar så att hon kunde få göra det! Och att han skulle ha fått den äran att få träffa min älskade, fina, gulliga mormor. Jag har ett minne av henne som jag har tänkt på jättemycket den senaste tiden som är ifrån hennes älskade Kuri. <3 Jag kommer ihåg att jag tänkte "men vars är mormor" och så gick jag och knackade på, på hennes lilla stuga. Där satt hon vid köksbordet och löste korsord och drack kaffe. Jag slog mig ner och vi pratade om lite allt möjligt. Jag kommer ihåg att vi pratade om hur det var för mig i skolan... Jag tror det kan ha varit sista gången hon var i stugan... Min älskade lilla mormor, jag saknar dig så! Jag skulle så mycket vilja prata med dig, prata om allt du har missat, visa dig vårt hus, gå promenader tillsammans, som du så mycket tyckte om <3 Du dog för ung, du hade så mycket kvar i livet som du inte hade hunnit vara med om, så mycket som jag har kvar att göra med dig men som jag aldrig kommer få uppleva med dig. Jag hade velat ha dig vid min sida den dagen jag gifter mig, när vi köpte hus hade jag direkt velat visa dig alla våra planer... Den dagen vi får barn skulle jag vilja du fick hålla och se ditt barnbarnsbarn... Det finns som sagt så himla mycket jag skulle vilja dela med dig...

Av allt jag har lärt mig av dig så är konsten att älska och hjälpa andra människor det största.

Att jag vet hur lätt jag kan tappa mina nära, och hur fort det kan gå, gör att jag är så himla tacksam för de jag har, jag kan aldrig lämna farfar och farmor också för den delen, utan att ha gett honom/henne en kram. Jag önskar så att farfar finns där på mina stora dagar. Men samtidigt så förstår jag ju att han antagligen inte kommer vara där vid alla dessa dagar. Han är gammal och jag menar, innan vi gifter oss kan det ha gått många år. Jag kan ju inte förvänta mig att gubben ska bli över hundra år;) Men ack så roligt det vore! (så länge han får vara pigg också då)

Jag älskar er, alla mina nära och så, så kära <3

Snart frisk :)



Det blev en väldigt lång helg. Har varit hemma sedan i onsdags... Jag tänkte jag skulle vara pigg lördag iaf, men var däckad då jag vaknade då också! Idag var jag också det, men nu är det mycket bättre. Så imorgon är jag redo för att göra mycket saker! Har inget jobb vad jag vet om, (men skulle mer än gärna jobba om jag får erbjudande om det) men finns mycket jag skulle vilja göra om jag är ledig så :) Dock är jag inte frisk, men mycketmycket bättre :) Nu har dock Henrik blivit sjuk, han har feber. Han har inte alls samma symtom som jag haft...

Jag klättrar snart på väggarna för att jag har varit hemma alldeles för länge! Längtar riktigt efter att få jobba och att kunna göra vardagliga saker... Som att gå på stan och spana efter något grönt till älskling att ha på festen på lördag! Och en present till födelsedagsbarnet också. Bara det att kunna gå utanför dörren och faktiskt orka det! Jag testade det igår men då fick jag världens hostattack, så det blev att krypa ner under täcket och grogga i mig lite hostmedicin som jag har kvar sedan jag var på akuten för säkert snart två år sedan. 

Annars så har vi faktiskt försökt samarbeta och städa huset idag, H dammsög och jag knatade efter med skurkäppen! Har även hunnit plantera lite blommor och satt in i mitt mini-driv-växhus i källaren. Jag hoppas det tar sig. Hittils har en sort av fyra kommit upp!

På söndag blir det (trots allt) att se Carola i Luleå med mamma. Det ska bli kul! Hade inte alls tänkt gå efter strul och lite ointresse från min sida men då frågade jag mamma om hon ville så då beslutade vi att fara dit tillsammans. Kan bli kul ju! Och så vill jag att mamma ska få uppleva en riktig konsert :) Kul att göra nånting sådant tillsammans, det var längesedan! Då hoppas jag bara nu att konserten är bra!

 

 


Sjuk & ångest



Ja sjuklingens liv fortsätter. Vi for iväg till Henkes mamma och sov där onsdag-torsdag och så såg vi film och åt gott och mös på där i hennes lugna hus. :) Torsdag passade vi på att åka till IKEA, men vi skulle inte ha något speciellt så köpte bara lite smågrejer. Måste lägga ut en bild till Henkes snälla mamma för att visa hur det blev med mattorna hon köpte till oss:)



Annars funderar jag hur fan jag ska göra imorgon. Jobbar 7-12.30 både lördag å söndag men imorse när jag vaknade var jag sämre än igår och igår trodde jag det hade vänt, var ganska pigg! Jeppe, Anna och Fredde var här och vi bjöd dem på grillat (premiär för säsongn) och såg film! Jättetrevligt var det!

Så nu funderar jag hur fan jag ska göra med jobbet imorgon! Nu har jag dock ringt dit och sagt jag inte kommer imorgon. Sa att hon fick ringa mig om det nu krisar sig men hon svarade att är jag sjuk så är jag sjuk... Så ja. Ångest har jag ändå! Det är så sjukt att jag har det för jag vet ju att jag inte ska behöva ha det för jag är ju annars ALDRIG hemma om jag inte är superförkyld eller magsjuka... Men har pratat med Henrik och han tycker jag gör rätt. Jag är ju lite piggare nu än imorse, men det är ju också på morgonen jag jobbar och det är inte särskilt kul att jobba å vara så sliten och springa omkring till alla gamlingar! Plus smittorisken! Men det är klart, det kommer ju kännas på lönen! Bara hoppas att jag får förlängt vissa dagar och så av de dagarna jag fått fram till försa maj!

Men ack så raslös jag är och ändå orkar jag inte göra nånting... dålig kombo! Det är så jobbigt ha dåligt samvete över att vara hemma från jobbet... Men det borde vara så här alla ska tänka, för om ingen kommer sjuk till jobbet så blir inte alla andra jobbarkompisar smittade heller! Men ändå har jag det... Och så tänker jag, "tänk om jag är helt frisk imorgon", då hade ja ju kunnat jobba!!


Sjuk liten ynkling

Idag är jag inte så tuff... Mår sämre idag och det är inte att leka med... Och ingen hemma som tycker synd om mig... Och så blir jag erbjuden jobb på fredag men hon frågade ifall jag behövde vara hemma och kurera mig med tanke på att jag jobbar i helgen och jag sa ja. Jag borde väl må bättre då men jag behöver verkligen vila upp mig och dessutom har vi ju lite planer för min "helg" som alltså är torsdag & fredag! Det är så synd att jag ska behöva må dåligt över det till och med när jag faktiskt är sjuk!

Saknar mitt hår!


Åh, nu saknar jag mitt långa hår. OCH min naturliga hårfärg faktiskt! Den är så fin på sommaren!


The story!


Okej, några som verkar vilja höra om vurpan ändå! Så här kommer the story!

Vi hade åkt upp på toppen i Tärnaby och skulle tävla ner (det var tanken). Vi hade alla ett program på mobilen som mäter hastigheten och noterar den högsta farten. Balton åkte först och vi ser att det var på tok för brant och lite dåligt före i den backen så alla (även Balton) börjar åka normalt istället. Det gick dock ganska fort för det var en brant backe. Sedan ska jag bara åka förbi ett krön typ, men man såg inte vad som kom efter krönet och det var värsta stupet/hoppet så jag flög! Jag har nog aldrig hoppat så högt förut ;) haha Jag landar som tur är på föttena ändå men tappar balansen och flyger.... lååångt. Jag har svårt för att uppskatta hur långt men det gick i slowmotion för mig och det kändes som att jag gled hur långt som helst. Stavarna flög och även ena skidan! Och jag minns så tydligt hur jag såg träden komma närmare och närmare och att jag försökte styra mig åt andra hållet (men hur fasen lyckas man styra sig själv när man "glider" i så hög fart? Det vet inte jag men jag stannade precis innan träden! Gjorde bara illa mig i högra knät lite och skrapade upp handen (för handsken åkte iväg med ena staven), men det gick över till nästa dag. :) Själva kraschen gjorde faktiskt inte så ont i sig om det inte var för att jag vred knät konstigt och så handen som revs mot snön! Lite komiskt när jag tittar efter Henrik också, då ligger han i mitten av backen där jag flög! Han hade sett att jag ramlat så han försökte bromsa i luften (han flög också) och så landade han på min stav så han ramlade också! haha Menmen, slutet gott, allting gott!

Och för er som undrade vilka hastighetsrekord vi hade... Henkes var 94km/h och det var i Åre. Mitt blev 81km/h, gode nöjd ändå! ;)

Har varit ganska dålig idag (förkylningen). Var helt död vid lunchtid på jobbet, och panodil hjälpte inte mot den fruktansvärda huvudvärken jag hade. Men jag åkte hem till lunchen och tog två panodil till och det hjälpte faktiskt lite då! Är mycket piggare nu, men inte frisk. Borde vara hemma från jobbet imorgon men jag blir snål. Samtidigt som jag vet bättre själv att jag inte vill smitta gamingarna... Samtidigt som jag inte vill någon ska tro att jag är hemma bara för att... Men de jag jobbar med vet ju att jag aldrig är hemma annars... Men ändå!

Tänk vilken härlig tid vi har framför oss













Sådär, nu har jag mer tid att berätta. Fast nu känns det inte lika lockande att berätta heller :P De som har undrat om vurpan har redan hunnit höra det antar jag ;) Men ni som inte sett bilder från fejjan får se nu ;)

Men vi hade iaf ruskigt tur med boendet. Vi hade bokat det billigaste, vandrarhem. När vi kommer dit så finns det bara en nyckel till oss och vi har bokat två rum så vi förklarar läget och visar kvittot. Så gick det till när vi fick bo första natten i stuga istället för vandrarhem! ;) 350 kr/natten gentemot 2000kr/natten. Typ! Nästa morgon när vi går till receptionen och kollar läget så förklarar hon att det finns vandrarhem men att som kompensation för krånglet så får vi bo i stuga en natt till! WOHO liksom!

Annars lullar det på som vanligt här. Har fått jobb som jag vet om redan nu fram till första maj! Så härligt! Sedan är det ju bara en månad så är det sommarjobb! NICE!

Slutade tolv idag och har varit så rastlös. Har varit förbi en magsjuk Anna med lite proviva så hon ska överleva magsjukan! Sedan har jag tvättat två maskiner, hängt tvätt, vikt tvätt, diskat och plockat undan lite kläder och sådant från helgen. Varit med Frida en snabbis på stan...Sett massa avsnitt av desperate... Och nu då? Hade ju gått en promenad om jag varit frisk, men tänker inte göra det så blir värre. Hosta och ont i halsen är läget på nu. Trodde jag hade lite feber men jag hade bara lite över vad min normala temp är annars... Borde orka med jobbet jag har planerat iaf!

Hemma igen!



Är hemma sedan ett bra tag tillbaka... Orkar inte skriva något nu, tänkte göra det någon annan dag då jag har tid! Men har haft jättekul å härligt var det att åka igen! -Trots min hittils största krasch! (Den lovar jag att berätta mer om sedan också). Nu ska jag bara njuta av att ha Henrik hemma de sista timmarna av kvällen innan han åker iväg och jobbar borta igen på måndag! Börjar bli ganska van nu... Gräsänka ungefär måndag-torsdag varje vecka sedan januari! Imorgon har jag i alla fall massa tvätt och städ att göra efter jobbet så jag ska nog lyckas få tiden att gå snabbt tror jag!

Har blivit förkyld på kuppen också. Verkar vara en seg en för jag kände lite i halsen redan i fredags och det är väl först ikväll jag känner mig seg! Men då har jag också sovit lite plus att jag körde hela vägen från Tärnaby och hem! Hoppas det inte blir värre än så här iaf :)

Härlig dag i backen men har aldrig varit m...

mms_img39908 (MMS)

Härlig dag i backen men har aldrig varit med om att ha så ont i knän och fötter förut. Måste vara typ att jag inte åkt på nästan tre månader ju;-) träningsvärk oja! Nu kom solen fram i skrivande stund. Hoppas det är sol imorgon. Idag har vi åkt i hemavan och imorgon blir det tärnaby! Idag kom jag upp i 81 km/h! Nu blir det bastu med grabbsen;-)


Tidsinställt!

Tänkte jag ska göra ett tidsinställt inlägg. När ni läser detta har vi förhoppningsvis varit och sett Luleå vinna över Skellefteå ;) (Men jag tror Luleå kommer förlora dock). Detta var igår. Nu är vi förhoppningsvis på väg till Hemavan! Vi åkte direkt efter jag slutat jobbet och stod och bankade på Baltons dörr för att sedan hämta upp Mattias också! Vi fyra blev det som åker iväg. :) Hoppas vi kommer ha tur med vädret, men enligt yr ska det regna lite där. :( det hoppas vi inte stämmer! Här kommer bilder från Hemavan 2009! (Vi bodde i Tärnaby och åkte även till Hemavan) Så kommer det bli nu också men vi kommer mestadels vara i Hemavan då vi tyckte bättre om backarna där! Denna gång blir det vandrarhem (billigast så)!






På den här tiden hade jag just klippt lugg!