En hel natts sömn

Nu ligger jag i gästrummet å ska läsa lite å sedan sova en hel natt. (förhoppningsvis) Pappan ska nämligen ge käk inatt av det jag pumpat ut. :) Kanske kan bli en helgtradition om jag kan lyckas pumpa ut tillräckligt innan. :)Måste dock erkänna att jag saknar henne fast hon ligger i rummet bredvid bara! Ska försöka njuta av en hel natts sömn iaf! Godnatt mina vänner!

Första sittbilden

Hittade denna i Henkes mobil från någon vecka sen... Första sittbilden på underverket vårt. :)

Farmortripp!



Har varit hos farmor å hälsat på och sovit över. :) Igår var vi såklart på Ikea! Vi blev ju tvungna köpa nytt skötbord. Nu ska vi äta lunch å sedan rulla hemmåt! Jag vill bara fixa fint nu i badrummet med det nya skötbordet:) Fast tror inte vi skruvar ihop det förrän imorgon. ;)

5 år av lycka och kärlek

Idag är det prick fem år sedan jag träffade mitt livs kärlek för allra första gången. <3 Kärleken till honom är större än nånsin och jag ser framemot alla de kommande åren med mannen i mitt liv. Jag älskar dig för evigt!
 
       Bjuder på den äldsta bilden jag kunde hitta här i bloggarkivet. Henriks 25års fest! haha Visst är han söt? Och snart är det jag som fyller 25. Hemska tider vad tiden går snabbt! Det blir dock ingen fest för min del men ett litet mer stillsamt kalas med släkt och vänner hade jag tänkt. ;)

Sömntuta



Vår lilla sömntuta! Mamman får äta frukost i lugn å ro iaf:) Ni kanske blir less alla inlägg nu. haha;)

Till Erika & Karin!



Lite stort men söt! Kommer absolut bli ett av favvoplaggen å då lär vi använda den redan nu;)

Morgonmys!<3



Nu är vi vakna å ligger å myser i "storsängen" :) väntar på att bvc ska ringa upp igen om mjölkfri ersättning (som jag skulle ha fått igår men de måste ha glömts bort på vägen nånstans). Hon verkar inte bli riktigt mätt vissa kvällar men igår blev hon det som tur var. ;)

Sedan ska vi göra oss klara å packa lite inför en övernattning hos Melissas farmor. :) Ikea besök blir det förstås då!;) Måste köpa nytt skötbord då det vi hade gjorde hål i väggen. ;)

Appen här är ganska kass men jag kan iaf lägga upp en bild å skriva lite... Annars ser jag ingenting. Det är typ tomt å det säger alltid "kan inte ansluta till blogg.se"Var det så för er med iphone i början? Rättar dom till sånt kanske?

puss å hej!

mobilbloggar:)

Äntligen har blogg.se kommit med android appen. Så jag nattsuddar lite. Lillan somnade om direkt efter maten men inte mamman... Melissa slocknade kl sju! Sliten hjälte. Bilden är från tidigare på dagen. Igår alltså eftersom det är fredag nu... Hoppas appen funkar bra nu. testade igår å då fick jag hela tiden upp en fel ruta. Lär ju bli mer bloggande iaf då! Nä nu är jag hungrig också. Bäst att ge mig den på att somna om nu:)

Melissa & Amanda dag!

Idag har vi haft en finfin dag med besök av Emma och Amanda! Vi började dagen med att gå till BVC för Melissa skulle på 2 månaders läkarbesöket. (8 veckor blev hon igår) Sjukt vad tiden går snabbt alltså! Känns som igår jag skrev att hon var 1 månad! Nu väger hon 4820 och är 57 cm lång! Hon växer så det knakar minsann! Sedan gick vi till barnens hus och Emma köpte en fleeceoverall och jag skulle höra om en reservdel till vår vagn. Men hon hade aldrig tid att prata med mig, hon som stod där. Dålig stil. Sedan såg vi att det dessutom var en vän som stod och pratade med henne! 

Melissa har inte varit så nöjd de senaste tre kvällarna... Ikväll skrek hon. Så jag testade ge ersättning och hon åt, nästan svepte, 60 ml direkt, sedan somnade hon! Så det är nog lite lite mjölk på kvällskvistarna... Dock är det ju mjölk i ersättningen så jag ställer in mig på en jobbig natt, alternativt morgondag... Isf blir det att ringa bvc för att få tips om vilken mjölkfri ersättning vi ska prova...

Se så söta flickorna var idag. ;)
 
Här kommer ett litet bildspel:)

Det ser ut som att Melissa ska ge Amanda knytnäven ;)
 
Melissa lutar sig mot Amanda för att få lite stöd ;)
                                Här ser det ut som att Amanda tänker "mamma rädda mig" ;)

Ställde mig på kvällskvisten för att (stress) baka scones till den tänkta mammaträffen imorgon hos mig. (KusinMalins gäng). Men tio min efter jag var klar så fick jag sms att två barn var sjuka så vi flyttade träffen till nästa vecka. Jag som verkligen stressbakade och hade Melissa i bärselen... Ajja, det blev gott kvällsfika för oss iaf. För scones går ju INTE att frysa. Inte särskilt gott då. :) Min "egen" mammaträff (samma som i föräldrautbildningen) börjar nog om en månad ungefär. Tror Melissa är äldst i den gruppen :)

Underbar helg i stugan!

 
 
 
 
 
 
 

Bilderna får tala för sig själv! Underbar helg i stugan! <3 Mycket mys och fint väder och bra sällskap! :)

Drömmer mig bort


Saknar mitt långa hår också!
 Alla bilder är från förra året då vi var i Side!
 
Jag längtar till sommar igen samtidigt som jag längtar sjukt mycket till att åka slalom i vinter. :) Tur vi har nära till stugan så får Melissa mysa med mormor och morfar där i någon timme medan vi åker och susar nedför backarna. :) Men suget efter sommar, eller sol, beror nog på att lillans farmor är i Bodrum i Turkiet just nu! Skönt! Vi kommer dock inte att åka utomlands förrän bröllopsresan. Vi ska spara alla pengar till den. :) Men nog fasiken längtar man!
 
Känns som att jag hunnit mycket idag. Gick till bibblan med Anna och lånade två böcker. Sedan gick vi på teamsportia och nyöppnade Åhlens här i stan. Köpte mjukisbyxor å munkjacka för 198 kr! Bra kurs tycker jag! Sedan gick vi på lite mer affärer och kikade. Lillan sov heeela tiden. Sedan kom jag hem två timmar senare och så ville hon ha mat. Sedan somnade hon igen. Så då har jag hunnit rensa lite kläder och tagit fram alla kläder som jag tog bort då jag blev gravid. Så ikväll då vi ska på födelsedagsfika hos Anna så ska hon få kika på en påse kläder jag inte kommer att avända mer så kanske hon får sig något "nytt". Det hon inte vill ha kommer jag att ge till röda korset sen. Nu ska jag hänga tvätten och kanske plocka ur diskmaskinen medan Melissa ändå sover. :) Sedan måste jag fundera på middag. Har ni några goda middagstips?

Jag hoppas att pappan i detta hus kommer att hålla efter hushållet lika bra som jag när han är pappaledig sedan? ;) Och ha middagen serverad varje dag jag kommer hem från jobbet. ;) Vad tror ni är oddsen för att det kommer ske?

Melissas utveckling


Melissa utvecklas sååå mycket. Vi ser något nytt varje dag. Det är så fantastiskt. Hon gillar närhet, är glad och harmonisk. Hon gillar att sitta i babysittern, men vill hemskt gärna vi ska titta på henne hela tiden och prata med henne. Hon kan numera le också. :) Alltså på "beställning". Leende har vi sett förut. ;) Imorse gav hon mig en massa leende då jag pratade och gullade med henne. Sedan kom det helt plötsligt ett skrattliknande ljud! Gounge! Hon försöker "prata" också, det kommer lite gurgel från henne. ;) Det har varit mycket nära att hon vänt på sig några gånger men det har stannat på sidan istället. ;)

Hon hade ju mkt magknip men nu sedan jag börjar med mjölkfritt så tycker både jag och Henrik att det är BETYDLIGT bättre. Så det är skönt! Det är ju inte sååå himla stor omställning att gå från laktosfritt till mjölkfritt. Och nu när jag vant mig så är det inte sååå farligt. Och mjölkfritt lagade vi ju redan maten sedan innan då Henrik inte tål mjölk heller. Så ja, bara den där glassen och fikat som är mest jobbigt. ;) För mjölkfri glass är ju inte lika god hur mycket man än vrider och vänder på det. ;) Men ska testa baka lite mjölkfritt någon gång snart tänkte jag!

Åter till Melissa. Hon gillar ibland att ligga på mage (hon har till och med somnat på mage många gånger) men andra gånger gillar hon det inte alls. ;) Hon sprattlar mycket med både ben och armar nu för tiden, hon "pratar" mycket mer och greppar ibland saker (så som mitt halsband eller mitt hår) hehe, men det är garanterat inte medvetet. ;) Iförrigår tog hon ett riktigt tag om tutten med handen och viftade lite med den. :)

Hon sover bra. Vissa dagar mer och andra mindre. Nätterna sover hon alltid (pepparpeppar) bra. Hon somnar mellan åtta och halv tio någon gång, och gör morgon runt nio oftast. Första "passet" sover hon sju timmar innan hon vaknar och är hungrig. Det tackar jag och bockar för. ;) Ibland blir det "bara" 5 timmar. Hon rapar mycket bättre hos sin pappa än hos mig. ;) (oftast) Hon spyr sällan, har dock börjat spy liiite oftare nu för tiden, men aldrig någon stor mängd utan det kan komma ut lite grann från munnen typ. Dock har vi märkt att hon sväjer ner det igen många gånger och låter det inte komma upp. :/ Så gjorde visst jag med då jag var liten... Är ju skönare om hon låter det komma upp kan jag tänka mig. :)
 
Lång har hon blivit också,, och det märks att hon växer så det knakar. :)

Underbara unge! <3 Vad gjorde jag då du inte fanns? Du är ju meningen med livet!

Snart ska vi iväg på mammaträff hos kusinMalin. :) Imorgon ska jag (och kanske Anna) på stan å spana in nya Åhlens och så vill jag köpa en munkjacka de ska ha på rea på en sportaffär i stan. :) Sedan är det kalas hos Anna som blir lika gammal som mig. ;) 24 alltså! Och fredag åker vi till stugan! Mycket kul att se framemot! :D Och när pappa Henke kommer hem i eftermiddag så ska vi röja i gillestugan. Äntligen. Hatar när det är stökigt!
 
 

Bloggen fyller 7 år idag!

Haha. Detta är tidsinställt, skulle nog aldrig komma ihåg det annars. Men idag fyller min blogg 7 år! :P Det firas med den första bilden som finns i arkivet bortsett från en random bild på ett öga. haha :P Jag och min fina Sassa. Där var vi unga minsann! Fast vi inte träffas så ofta så tycker jag vi har en fin relation till och med varandra. Jag älskar dig vännen! Det känns alltid som igår när vi väl träffas och det gillar jag. :) Tänk att vi lärde känna varandra! :) Och en annan sak. Hade jag inte lärt känna Sassa, så hade jag förmodligen aldrig lärt känna Anna heller... (Eftersom första gången jag träffade Anna var på Allsång på skansen då hon satt och väntade med Sassa och jag kom senare eftersom jag hade en bra bit att åka) :P

Brevpapperssamlingen

Det blev visst många inlägg idag. Måste bara uppdatera er om min brevpapperssamling. ;) Har vunnit en auktion med olika sorter på tradera plus att jag fått "ärva" Henkes gamla brevpappers samling. Så numera har jag 295 olika sorter. Yeeey! Fick en massa dubletter också som jag funderar om jag i min tur ska lägga ut på tradera... Eller om jag ska skriva upp dem till Karin. ;)

Mobilbilder

Litet leende på bild för första gången!

Första gången vi testade ge flaskan (med bröstmjölk i). Hon fick ju ersättning i flaska då hon var nykläckt, men hon åt då utan problem! Lilltjejen vår! <3



 

Det var inte uppskattat då mamma tog kort med blixten på! ;)
 

Tankar från återkontrollen

I fredags var jag på återkontroll. (Herrejisses vad tiden går snabbt). Allt var bra och vi pratade ganska mycket om graviditeten, eller mest om förlossningen och tiden efter det. Det var trevligt att träffas så här efteråt. Men hon tyckte det var synd att lillan var hemma med pappa, hon hade velat se henne. Så jag fick lova att knacka på hennes dörr nästa gång vi är och mäter/väger Melissa. Känns fint att hon bryr sig. :)

Sedan hade hon mycket att säga som jag tycker låter klokt. Allt kanske inte är så enkelt, men tål att tänkas på och jag tänker försöka eftersträva vissa grejer. Hon förespråkar verkligen för detta med parrelationer och vill förhindra separationer. Många föräldrar skiljer sig ju under barnets första två år (tror jag det var). Hon tycker det är viktigt att våga lämna ifrån sig barnet (tillexempel till mormor/morfar/farmor/farfar) just för att komma iväg bara de två föräldrarna och bara få vara själva. Just för att vårda sin relation. För det behövs. Fast man tycker man har det så bra och att det "inte gör något" att aldrig komma iväg själva bara de två. Behöver ju inte vara något jättespeciellt, gå på bio, ut och äta, ta en shoppingrunda, hitta på något skol helt enkelt...Och så är det viktigt för barnet att få sin relation med mor och farföräldrarna starkare. Jag & mamma pratade också lite kring detta och hon sa att hennes erfarenhet (av att hon jobbar på förskola) är att man märker ganska snabbt vilka som haft svårt att lämna sina barn, som inte varit ifrån barnet många timmar... De barnen drabbas ofta av separationsångest och det blir jobbigt för barnet att vara på dagis... De inskolningarna är ofta väldigt jobbiga för både mamma och barnet. Så ja, detta är nog viktigt att tänka på. :) Fast jag litar helt på Melissas mormor och farmor. Jag tycker det är viktigt att de får umgås själva med henne också. Fastän det kan kännas i mammahjärtat förstås. :)  Fast jag vet ju också att det handlar om MIG, inte om DEM.  Men Melissa mår inte dåligt att att få egentid med mormor eller farmor. Så jag och barnmorskan är inne på samma spår, det kändes bara viktigt att få bli lite påmind om det. Men det är lättare sagt än gjort! För det känns ju som mamma, tycker jag, oerhört svårt att lämna bort sitt barn, både emotionellt och även för att det finns så många som snackar och har åsikter om det. (Som att det är fel). Men jag tycker också det är viktigt att säga att alla gör ju som de tycker känns bäst. Jag bryr mig inte om det är någon tycker att detta inte alls är viktigt, den personen gör antagligen det den känner känns bäst. :)

Hon förespråkade också att jag som mamma ska komma iväg och hitta på något själv. För det blir lätt så att man vill och tycker att pappan kan komma iväg och roa sig och göra något på egen hand, och så är det ju enklast och tryggast för mamman att vara hemma med barnet... Typ något sådant sa hon... Att mamman får 1/10 av den tårtan, medan pappan får resten. Just den biten kommer jag nog ha lättast med. För jag har inga problem att "lämna" Melissa med Henrik. Jag litar helt på honom och tycker att han ska få mycket egen tid med henne också då jag är så mycket i det stora hela med henne. (Vilket jag förstås inte har något emot, men ja ni fattar nog). Även om det inte (alltid) handlar om att man inte litar på sin partner om man har svårt att lämna sitt barn med pappan så kan det ändå kännas svårt för vissa. Men jag tror det är viktigt att de två (pappa & barn)får låta sitt band sinsemellan växa starkare hela tiden. Jag som mamma har ju det naturligt, men för pappan så är det ju något som växer sig fram ju mer tiden går. (Förhoppningsvis)

Ja, det var lite tankar kring det... Kan nog skriva hur mycket som helst. Men jag ville bara dela med mig av vad min underbara barnmorska hade att säga. Jag tycker det är viktigt och det kändes bra att skriva ned detta för min egen skull. :) Det är viktigt att inte glömma bort sig själv och sin parrelation kort & gott! <3



Störande

Alltså det slår aldrig fel. Jag har framkallat bilder och några förstoringar... Sedan dagen efter får jag ett mail med att de har halva priset på förstoringar... SUCK! Ajja, bara bita i det sura äpplet och le ändå. ;)
 
 

Underbara unge <3


Igår kväll sov Melissa i sin säng (ungefär 50 cm från där jag låg). Så ligger vi och ska sova och så säger jag "alltså jag saknar henne till och med nu fast hon ligger där" och Henke säger "Jag skulle precis säga likadant". Tänk att man kan sakna någon som ändå är i samma rum. haha :) Man vill ju helst aldrig vara ifrån henne ens för fem minuter. Men nu funkar det ju inte så riktigt. :)
 
 

Min brevpapper samling


Ja, jag samlar ju fortfarande på brevpapper. ;) Jag tycker det är svinkul att skriva brev, och bara att titta i min pärm. (Jag borde dock förnya och sortera bättre i den). Som ni ser på mittenbilden så har jag kvar det på precis samma sätt som då jag gjorde pärmen från början, och det är sorterat på precis samma sätt... Tycker det är barnsligt kul att välja brevpapper då jag ska skriva ett brev. :) Jag sparar alltid EN sort från alla brevpapper jag köper och stoppar in i denna pärm. Har (om jag minns rätt) exakt 187 olika sorter just nu. ;) Dock har jag bara en sk. brevvän nu å det är Karin ;)

På tal om det Karin, mamma säger att bokhandeln har brevpapper (på byn) + konsum på byn. ;)
 
Har ni något ni samlar på fortfarande? Och har ni brevpapper ni inte behöver så vet ni var ni kan vända er. ;)

"Mammaträff"

                                                     En bild som Henrik tog för någon vecka sedan. :)

Idag har vi fått äran att följa med min kusin Malin på "mammaträff", med henne och tre av hennes kompisar som har barn. Melissa hade en tjejkompis som är två veckor äldre än henne bara där. Det var jättetrevligt! Jag hoppas vi får följa med fler gånger. De ses 1-2 ggr per vecka. :)
 
Nu väntar jag på att se om Melissa somnar om eller inte. Hon har sovit en timme, men brukar ju sova runt 2-3 h denna tid... Borde fara på barnens hus och byta en grej...
 
Sedan kommer fina Stina hit och hälsar på! Mysigt! En riktigt bra och händelserik dag alltså! :D

För er som missade lillhjärtat då hon var i tidningen <3


Älskade underbara <3

I lördags på dagen så var jag med Anna & Sara och fotade Melissa i en liten fotostudio på Strömbacka som Sara har tillgång till då hon är lärare där nu. :) Det här blev resultatet av en bild jag tog. Och den här bilden tycker jag om, för det är sååå Melissa i den. Så gör hon alltid med armarna när jag tar av henne kläderna på skötbordet, och när hon ligger där helt näck och spretar med huvudet och armarna så är hon bara föööööör gullig. <3
 


Sedan har jag fått två av bilderna Anna tog (kommer förstås få fler sedan) ;) Och de är såååå fina! Längtar till jag får se resten av dem. :) Men dem bilderna suger jag på ett tag :) Kanske kommer göra något speciellt med dem också. ;)




 

Byxdress!

Yey, nu blev bilden centrerad iaf. Så här ser jag ut idag! Med mammas gamla byxdress på mig ;)

Igår var det grillkväll i Arnis


Gissa vem som som var i centrum? (Som vanligt) :P Så omtyckt och älskad av så många. Vårt älskade lilla barn! <3

Mysig höstdag med Emma & Amanda <3


Försökte ta massa bilder på tjejerna tillsammans men de sprattlade så mycket så det var lite svårt. ;) Får försöka mer nästa gång vi ses. :)
 
Oj, vilken trevlig dag vi haft tillsammans med Emma och Amanda. :) Surrat, myst med tjejerna, gått på stan, lunchat där, shoppat, fikat och druckit te och myst ännu mer här hemma hos oss. :) Och tjejerna våra skötte sig så bra. De åt båda två runt halv tolv och så gick vi mot stan strax efter tolv. Sedan sov de små hela tiden på stan. :) Fyra timmar senare var vi hemma hos oss och då vaknade dem. :) Perfekt då det kändes för oss att det var dags för käk så att säga. ;) Vi fyndade båda rätt nödvändiga grejer till tjejerna våra. Tänk att man tittar typ aldrig på kläder till sig själv längre. Även om jag MÅSTE göra det snart. Ser framemot det också faktiskt. Men ska nog gå själv på stan då å bara vara och strosa runt. Men ska vänta någon vecka till för att se hur kroppen (ev) går ihop sig. Sedan är det ju så dyrt. Känns så billigt med plagg till barn (fast det blir ju dyrt i längden förstås), typ 70 kr dit, 90 dit. Sedan såg jag en tröja jag ville köpa till mig idag. Men blev fan snål. 299 kr. För en tröja! 199, så hade jag slått till. Men 299. Nä, då får det va. ;)
 
Nu sover lillan för natten och jag har tänt ljus å sitter med en kopp te med lakritshonung i. :) Njuter lite och ser tv. Tänkte lägga mig och läsa sedan å tända lite ljus i sovrummet också. :)

En superlyckad dag och jag är så glad och lycklig! Tänk att få dela detta underbara mamma liv med en kompis, och dessutom skiljer det bara 2 veckor mellan våra flickor. Underbart. Önskar bara vi bodde närmare varandra. (Fast jag får väl inte klaga, hon är ju inte 100 mil bort, utan bara dryg 6 mil bort. ;)

En sådan där lista som "alla" gör. :P

När fick du reda på att du var gravid? 2 december 2011 gjorde jag graviditetstestet. Misstänkte det lite innan. :)

Var bebisen planerad?
Ja!.

Mådde du illa mycket?
 Ingenting alls. Spydde en gång, men det var nog mer för att jag var trött. (Då vi åkte till Åre)

Hur blev ditt hår?
Märkte ingen större skillnad. Dock så upplevde jag (och andra påpekade det också) att håret växte snabbt och såg aningen tjockare ut.

Hade du mycket halsbränna?
Nix. Däremot direkt efter förlossningen så fick jag halsbränna en kort stund. Visste inte att det kändes så. Kan med facit i hand säga att det var första gången nånsin jag hade halsbränna!
 
Grät du för ingenting? Det hände. :) 
 
Var du känslig? Till och från mer eller mindre. :) Oftast mer. ;)
 
Vad gillade du för mat? Ingen större skillnad mot för innan. Enda skillnaden var att jag inte klarade av doften av vitlök i maten.

När kände du bebisens första sparkar?
V 19. (Den första jättetydliga sparken)

Var du ofta orolig?
 Inte värst faktiskt. Det kom lite i vågor. Mot slutet var jag mer orolig. 
 
När började du läcka bröstmjölk? Jag minns inte exakt. Men det hände ovanligt tidigt faktiskt, så jag förstod redan då att jag inte skulle ha några problem med att få igång amningen iaf. Och det stämde. Vaknade bara på natten på BB av att det RANN, hela tröjan var blöt. ;)

Samlade du på dig gravidtidningar & böcker
? Nä, inte mer än några jag fick i gratispaketen, och av BVC eller en kompis. Läste en del på nätet dock :) Är ju ganska intressant när man aldrig varit med om det förr. :) 
 
Sparkade bebisen mycket? Ja, vad jämför man med? Ganska mycket tycker jag, men aldrig så det gjorde ont. På slutet kändes sparkarna desto mer, men sällan de gjorde ont. :)

Fick du bristningar?
Jag hade inte en enda fram till värkarna kom. Störande nog. Blev väl för mycket när värkarna tryckte på eller nåt. Dock bryr jag mig inte ett dugg om det. Dels för att jag vet den kommer blekna, och sen har jag faktikst skapat ett liv så jag ger blanka fan i om jag så har hängmage för resten av livet. :) Det är ju värt det tusen gånger om. :D

Blödde du någongång?
Nej!

Levde du på som vanligt?
I det stora hela gjorde jag det. Blev lite mindre träna. Man tänkte ju på vad man stoppade i sig också och vad jag gjorde. Jag försökte undvika lyfta tungt och sådana grejer. Smörjde in magen med speciell lotion som var gjort för gravidmagar också. ;)

Hur gammal var du när du blev gravid?
24 år.

Hur tog dina föräldrar det?
 Superglada och förväntansfulla förstås! :)  

Hur tog din partner det?
Såklart jätteglad! Stolt och lycklig redan då. <3

Vart bodde du/ni?
Djupviken, Piteå

Hur ofta gick du till mvc?
 Så ofta som är normalt.  

Hur många ultraljud gjorde du?
Två. Ett i vecka 13 pga att barnmorskan inte hittade hjärtljuden, och sedan rutinultraljudet i vecka 20 blev det.  

Hur ville du att din förlossning skulle se ut?
Att den inte skulle pågå i flera dygn och att det inte skulle uppstå några komplikationer och att barnet skulle må bra! <3
 
Hur började din förlossning? Värkar natten till söndagen då vi var i stugan. 
 
Hur många timmar tog din förlossning? Beror på hur man räknar. Från att de tog hål på hinnan, så 4 timmar. Från första värken så tog det tre dygn och två timmar!

Födde du vaginalt eller med kejsarsnitt?
Vaginalt.

Hur mycket var du öppen när du kom in?
2 cm.
 
Vilken smärtlindring tog du? Lustgas och epidural 
 
Hur lång tid tog det att krysta ut bebisen? 10 min bara. Barnmorskan sa att det var nästan rekord vad hon varit med om. :)
 
Blev det komplikationer? Nja. Inte vid förlossningen i sig. Fick ju sy lite och jag hade ju feber vid förlossningen. Och så infektionen på mig och lillan som vi fick veta sedan, men den historian vet ni ju redan...

Fick du sy?
Ja.

Vad tyckte du var jobbigast?
 Hm. Jobbigast var nog att inte veta hur länge jag skulle behöva ha värkar. Efter tredje dygnet och jag bara hade öppnats en cm på tre dygn så var jag ju ganska hopplös kan jag ju säga. Tänkte att jag får vara gravid hela livet. ;) 
 
Var du rädd för något? Nej. Inte mer än att det skulle vara någon fara med barnet. Annars kände jag mig så trygg med Henrik vid min sida. Han skötte sig exemplariskt! <3 Och barnmorskan och uskan var superbra omän barnmorskan var lite egen. :)

Skrek du?
Nej.
 
Hur många var inne i förlossningsrummet? En barnmorska och en undersköterka och så Henrik. Sedan var det fler vid några tillfällen. Minns dock inte vilka tillfällen. Men förstås när epiduralen sattes och så tror jag det var en läkare som kom in och satte elektroden på lillans huvud. Det var lite problem att få fast den då hon rörde sig huvudet så mycket (pga av kort navelsträng). Måste ha lite utfrågning med Henke om detaljerna. :) Har skrivit en förlossningsberättelse faktiskt, har bara slutet kvar (som Henke måste hjälpa mig) Har inte tagit tag i det än dock.

Hade du någon nära med dig?
Henrik förstås!

Hur var vikt och längd?
 3540 gram och vid födseln mätte hon henne till 52 cm, men hon var 49, 50 cm kom de fram till sedan. Såvida inte bebisar kan krympa då. ;) 
 
Ögonfärg: Blå

Hårfärg:
 Brun

Ammade du?
Ja.

Ammar du nu?
Ja.

Hur gammal är bebisen nu?
1 månad. (5 veckor)

Vad tyckte du om förlossningen?
 Det var häftigare än jag kunnat föreställa mig, och inte alls så farligt som jag hört så många säga. Fast jag hade värkar ganska länge. Och visst gör det ont, men det gör ju som positivt ont och det har jag aldrig hört någon säga förut. Jag blev som chockad efteråt, "var det inte värre än så här"

Vill du ha en till?
Jajjemän, 2 till!

Planerar ni ett till?
 Inte nu, men i framtiden. 
 
När kommer andra barnet? Ja, det får vi väl se. :) Vi vill inte ha alltför många år mellan dem.

Hur är ert förhållande nu?
 Bättre än någonsin <3 

Vilken vecka födde du i?
Vecka 38

Irriterad!

Åh så himla irriterande...
När vi kom hem från Sunderbyn så ringde jag direkt och bokade tid på familjens hus för faderskapsbestämmelse. Fick tid den 12:e sept (vilket jag tyckte var långt bort redan då). Imorse ringer det en kvinna och säger att hon vi skulle träffa den 12:e är sjuk och vi ska boka en ny tid. Jaha säger jag... "Nästa lediga tid är den 9:e oktober". WHAT?! Jag lät inte så jättenöjd kan jag meddela. Jag förklarade dock varför. Pappan har tagit ledigt enkom från jobbet den 12:e... Och sen får han ju aldrig pengar från försäkringskassan så länge inte de har fått in faderskapsintyget... Suck. Visst förstår jag att finns det inga tider så finns det inte... Men hur länge tar det ens? Jag har hört det går på fem minuter när vi väl är där... Kan de inte klämma in oss någonstans!? Vi förlorar ju pengar på det också. Eftersom Henrik ändå är ledig nästa onsdag... Nu måste han ta ledigt IGEN... Suck. Man vill ju bara ha det överstökat också...

Hälsat på jobbet!

Det gick dåligt det där... Jag testar igen. Vilka är era favoritbloggar?? :) (Förutom min då) :P haha
 
Idag har vi hälsat på mitt andra jobb så de fick träffa lillan. Vi fick en jättefin vaggsångbok med cdskiva (perfekt då jag inte är den som sjunger så mycket) och kan då inga vaggsånger av alla sånger jag kan. ;) Och en söt hakklapp. :)
 

Vad gör du mamma? Det här var ju inte kul!

Det blev lite senare hennes "långsovare" pga besöket på jobbet. Trodde hon skulle sova hela tiden i vagnen men så fort vi kom in i lokalen så vaknade hon. :P Och snart ska vi knata iväg till bvc. Jag lade henne i vagnen nu så är hon redo och inte behöver väckas då vi ska gå till bvc. :) Ibland är jag ju bara för smart! ;)

En dag i september


Snacka om att sommaren passerade snabbt förbi! By the way, är det bara jag som inte kan centrera bilderna ?
 
Första dagen på egen hand för mig och lillan idag. Och den gick finemang. ;) Har hunnit med en hel del även om jag inte hann riktigt allt jag hade tänkt. :) Renbäddat, gått prommis med vagnen, sovit, lagat middag och tvättat lite. Hade tänkt hinna städa lite och plocka undan. Men å andra sidan hade jag inte planerat in att hinna göra middag, så det går väl ett ut egentligen. ;)

Annars är det som kul att ha saker och besök inplanerade tycker jag och det har jag lyckats med i veckan. :) Så alla ni som vill hänga med oss, hojta till :D
 
Förresten, kan ni inte tipsa om era favoritbloggar? Skulle behöva en eller två (eller fem)  till att följa då jag rensat de jag följer rätt hårt. :P