Första föräldrautbildningen



Idag var vi på första föräldrautbildningen. Första av tre tillfällen varav sista vi båda kommer att missa. (Men det gjorde inte så mycket sa vår BM för det kunde vi boka in ett samtal med henne om). Det är mest bara frågor å sådär sista gången. Själva gruppen i sig var en blandad skara. Vi är beräknade att få först av alla, de andra var i början eller mitten av september om jag inte minns helt tokigt. Vet inte om det är någon jag kände direkt att jag "klickade" med. Men det var mest bara en av tjejerna som pratade hela tiden, så de andra fick jag nog ingen chans att få en rättvis bild utav. Ett par bor också på Djupviken så jag kan ju bara hålla tummarna för att det kan klicka mellan oss så jag får en kompis att hänga med till hösten! De var nyinflyttade så hon kanske är i behov av en ny vän. :) Sedan är det ju en älvsbypappa med i gruppen. :P Värt att nämnas bara för att...

Angående infon idag då... Var faktiskt inte så mycket nytt för mig och för Henrik var det relativt ointressant också. :P Pratade mest om amning och såriga bröst... Typ. Visst lite var nytt för oss och lite var ju välbehövligt att få höra men långt ifrån allt. Och eftersom jag har en kusin som fått sitt tredje barn nu nyligt så har jag faktiskt redan hört och tagit reda på det mesta. ;) Och även pratat om detta med H. Men nästa gång tror jag det ger betydligt mer för oss båda! Då ska vi prata om förlossningen. Och det om något är något jag förtränger fortfarande. Just det att barnet faktiskt ska ut också. :P haha Och det vill jag gärna förtränga så länge som möjligt!

Sedan är ju idag en speciell dag av annan anledning också. Jag har jobbat min sista dag! :D På minst 8 månader iaf! Det skulle vi fira i Arnemarksskogarna men det blev så dåligt väder så vi sparar det till en soligare och varmare kväll. (Dock innan myggen hinner komma hoppas jag).

Vi har sett en film ikväll... 50/50 hette den tror jag, riktigt bra! (Om ni vill ha tips på någon bra film att se) Det rann några tårar för mig kan jag ju avslöja!


Överraskad


Från mobilen i lördags klockan tre på natten. Frågan är om det är soluppgång eller nedgång? ;)

Fick just världens bästa överraskning. Älsklingen kom hem nyss! Underbart! <3 Han var sugen att testa nånting vid mc:n så då tänkte han att han kommer hem och överraskar mig och så får jag sova med han en natt iaf! <3 Det är jag inte bortskämd med! Snart kommer Anna också hit. Vi ska fira lite! Jag tror vi firar med mitt nyaste te och lite bullar! Why not liksom! :)


Lite sådär festligt en fredagskväll







Eftermiddagen/kvällen idag spenderades på detta sätt. Riktigt härligt väder, grillning och matgäster... Katten som vill vara i centrum (förstås, mest hela tiden)... Vi spelade spel och pratade en massa. Helt klockren fredagskväll helt enkelt! Sedan tog Anna (det var Anna och Jesper som var våra matgäster) massa bilder på jag & Henke och bebismagen i den fina kvällssolen. Även några fina på Izzy (som förstås också ville vara med). Hoppas på att eventuellt förstora några bilder. Anna ska få fota magen fler gånger i sommar iaf! (har jag bestämt) :) Är så kul att ha några riktigt fina bilder.

Imorgon blir det loppis! Hoppas att jag orkar upp till klockan åtta då Malin och barnen far iväg. Tänkte hänga med dem. Men då måste jag nog krypa till kojs, typ nuuuu! :P


Helgens bravader


Bilder från i fredags hos fina Stina! Hela gänget samlat för massa surr och lite spel :)


Gjorde lite "sommar" ute i lördags. Kör enkelt i sommar då vi ändå ska dränera så det kommer se ut som fan ändå! :P Det blev bara panséer jag satte ut i krukor. Sedan kommer jag nog inte sätta nåt alls i blombänkarna, då en av dem förmodligen ryker av grävskopan. :P Men nästa år... Då kommer det bli fint med blommor! Jag älskar blommor ute. Det känns så mycket mer välkomnande och mer hemtrevligt. :)

Annars har helgen varit riktigt lugn och skön. Det har varit väldigt välbehövligt att få vara långledig. Men nu när detta blir publicerat så är jag på jobbet. Men nog kommer jag vara slutkörd på fredag eftermiddag klockan 17 när jag slutar. Det blir en heltidsvecka denna vecka. Börjar ju som sagt kännas riktigt ordentligt då jag jobbar. Och slut är jag varje kväll! Men det är uthärdligt när jag tänker att det "bara" är 3 veckor kvar. (förhoppningsvis)Sedan hoppas jag verkligen jag får besked nu i veckan om graviditetspenningen. Annars är det ju något fel. Hoppashoppas! Och hoppas framförallt att jag får det! Vore snopet annars! Jag & mamma har ju bokat en sthlms resa för oss två där första veckan jag blir "ledig". Skönt att komma bort lite och bara få vara! Inga storslagna planer där nere, mer än att shoppa lite och hälsa på Sassa så jag får se hennes nya fräscha lägenhet! :)


Blåsippan ute i backarna står...


Jag & Anna var idag å fotade vår numera (kan man väl kalla det) tradionsårliga runda på blå & vitsippor! Sedan åt vi en god (årets första) mjukglass som vi avnjöt i parken! Mysigt, mysigt!


BM besök i vecka 28

Glömde ju skriva om BM besöket i tisdags. Bebis hjärtljud var något starkare nu (runt 150). Mitt hb var nu lägre än sist, så det blir att fortsätta med järnisarna varannan dag. Vi trodde ju att jag skulle få sluta med dem idag då det är vanligt att det går upp senare under graviditeten. Lillmaggen hade vuxit också! 1 cm per vecka (alltså 3 cm) eftersom det var 3 veckor sedan sist. ;) Sockret låg på 4. Så allt såg fint ut! Vikten glömde hon visst bort att ta! Vågen där och hemma skiljer sig ju något, så ger inte så mycket att väga mig hemma, men tror att jag gått upp 1.5-2 kg på dessa tre veckor. Snart är jag nog på 10 kilos sträcket! (Totalt)

Frisörbesöket

Jase. Vissa frisörer är helt enkelt sämre än andra. Jag brukar vara nöjd på Anna klippare, men denna gången hade jag inte turen på min sida. För det första tog det bara en halvtimme... Vi kom överens om att hon skulle ta ganska mycket ändå, men hon visade i spegeln och det var ungefär 2 dm, hon tog 3! Sedan efteråt brukar ju alla göra någon slags frisyr, hon bara flufsade runt håret och sprayade lite. Så ja, nu är jag korthårig! :P Det gör inte så mycket egentligen, jag var sugen på att klippa lite kort, men tänkte inte göra det nu utan efter födseln och amningen då man hör att så många tappar hår då. Mitt växer som ogräs just nu och frisören nämnde det också, att det är mycket hår som håller på att växa ut nu som jag måste ha tappat förut.

Så summan av kardemumman är väl att det inte gör så mycket. Jag hoppas det går att fixa till enkelt själv. Det är typ precis under axlarna, sådär så det ibland kan vika sig ni vet? Sådär som man INTE vill ha :P Men det finns ju hjälpmedel som tur är! haha Och nästa gång ska jag se till att jag vet namnet på frisören så jag inte får samma. :P Hon verkade inte ens ha grejer utan sprang omkring och lånade från alla andra... Gav inget bra intryck iaf!

Men nu är jag ledig fram till på måndag! Så skönt! Har inte så megamycket planer heller, vilket är skönt! :D By the way så har bebisen party i magen varje kväll! Speciellt när jag ska sova! Fast just nu har den party också! ;P

Funderingar :P

Haha, jag och Anna ska spela betapet strax och så ser jag att jag har ett mail där inne (har inte varit inne på spelsidan på datorn på länge), från en snubbe som skriver "hej snygging vill du ha smisk" ööööh. På BETAPET.

Sedan en annan sak jag tänkt på. Var nyss på coop och hämtade ett paket. De vill ju alltid ha körkortet och så ger jag det till henne i handen. Varför lägger hon ner det på "vågen" och inte tillbaka i min hand? Jag höll ju typ fram handen? Så har det varit på många ställen! Lite halvstörande sådär. :P

Sedan efterlyser jag tips från er också. Jag ska till frissan på onsdag. TIPS mottages gärna! Vet inte alls hur jag vill ha det. Om jag vill klippa mycket eller lite, så ge gärna alla tips ni kan komma på. :) Det måste dock vara längre än till axlarna tänkte jag....

Nära döden upplevelse



Ja huvvaligen! Jag svalde samtidigt som jag var i ett överskåp och klättrade och letade efter en grej, så helt plötsligt får jag ingen luft. Måste ha svalt fel men det var ingen sådan där vanlig "svälja fel incident". Jag fick verkligen ingen luft. Jag trodde jag skulle kvävas, och tänkte att ingen är väl ute heller om jag går ut för att efterlysa hjälp (då det regnar). Till slut fick jag tillbaka luften och då kändes det som att jag skulle kräkas. Efter tio minuter hade jag återhämtat mig och känner mig som normal igen! (fast har ont i halsen efter allt kämpanade).

Nu är jag hemma sedan ett tag tillbaka och vi fyndade båda två i Luleå både det ena och det andra. Så nu är vi också redo inför sommaren! (Svårt att tänka sig att den är på intågande då det bara är 7 grader idag). Köpte en hel del till andra också eftersom det är årstiden då typ alla fyller år nu! :P Enda jag inte köpte till så kanske är mest akut är Jonas och så Emma då, men hon kunde jag ju inte köpa till nu då hon var med. ;) Min bror fyller ju nämligen år idag, men han är inte hemma ikväll så jag får åka dit någon annan dag. :) Han fyller ju gammal nästa år! :P 29 år idag alltså!

Hade tänkt få fota lite här ute idag men icke det inte... Har köpt två nya tesorter också, så nu väntar jag på massa tebesök! Det är bara att komma förbi! :D (även om ni inte dricker te förstås)

Ska ringa och efterlysa någon som vill komma förbi nu på direkten. Så tråkigt att dricka själv! Sedan längtar jag till jag får ha mina nya kläder på mig. Hoppas det blir något tillfälle till det snart. :)

Imorgon är dags för BM besök igen. Blir spännande!

Ingen mer helg! :D


En blomma vi fick av Jim & Sara när de var här för någon helg sedan :) Så fin, jag älskar blommor!

När ni läser detta har jag nog precis kommit hem från jobbet och är förmodligen i badet eller i duschen. ;) Min sista jobbarhelg på ett bra tag framöver! (förhoppningsvis, under förutsättning att jag får graviditetspenningen). Fast oavsett så kommer jag ändå inte att kunna jobba så, nä, inga mer helger för mig! Oj vilken befriande känsla! Det ska jag fira med långledigt nu till helgen. Kommer vara ledig torsdag, fredag, lördag & söndag! Hur underbart är inte det? :D Har faktiskt, till och med, sagt nej redan till jobb torsdag och fredag. Missar lite pengar men jag orkar faktiskt inte. Behöver lite långledigt nu! Måste ändå tänka på vad jag orkar och inte och jag orkar faktiskt inte!

Imorgon firas det med shopping i Luleå med Emma! :D Skoj!




Myskväll


Blommorna ni ser på bilden fick jag av min finaste idag. <3

Jag har en riktig myskväll med mig själv och katten ikväll. Henrik är på byn och hjälper Tommy att tapetsera till imorgon. Han måste vara typ världens snällaste kompis. Sätter alltid sina vänner främst! Ibland blir jag så stolt när jag hör hur han resonerar. <3 Han är en bra förebild. Fler borde tänka som han! Han kommer bli världens bästa pappa till vårt barn! <3

Jag har (till slut) lyckats göra upp en brasa i öppna spisen. Tänt levande ljus (doftljus från Partylite förstås), slötittar lite på tv:n bredvid datorn och googlar lite och dricker te! Tänkte just tanken att jag borde fota lite av rummen i huset och lägga ut här. Lade ju ut en del förut när vi nyss gjort klart men det har ju ändrats en hel del (för er som inte ser huset) Men det får bli någon annan dag. :)

Jag har fixat alla nyaste avsnitten av serierna jag följer, så de ska jag se ikväll, eller typ nu. Kvällen är ju slut. Tanken var egentligen att jag skulle skriva ett litet tänkvärt inlägg på en grej jag funderat på. Men jag tror jag aldrig kommer att ta upp det. Det känns inte helt rätt och då ska jag inte göra det.

Annars vill jag bara skriva hur himla lycklig jag är! När vi var på hemtjänstfesten så sa mina arbetskompisar på Djupis (de hade ju inte träffat mig på jätte länge) att det strålade lycka om mig och de undrade om det stämde. Och OM det gör. En hel del av all lycka är väl tack vare alla graviditetshormoner, men annars också, jag är verkligen så lycklig. Jag tror jag har hittat mig själv. Plus att min finaste gör mig till världens lyckligaste också. Plus bebisen i magen som jag känner inuti mig. Jag är verkligen 110 % lycklig!! :D

Nej nu ska jag gå upp och kura ihop mig i soffan under en filt, tända lite ljus där och mysa framför alla serierna! :) Sedan ska jag läsa lite i min så tänkvärda bok jag läser nu (kommer tips om den senare). Vilket bloggil jag har hamnat i. Två inlägg på en och samma dag till och med! Får hoppas det håller i sig! ;)


Irriterad (så ni kan välja att inte läsa) :P


Nu är väl äntligen våren här för att stanna?

Idag är jag ledig. Oj så skönt det var med sovmorgon. Fast jag vaknade 5 och kände mig pigg (och tydligen H också). Men jag somnade om till nio, fast jag sov oroligt och vaknade flera gånger. H steg upp där vid 5 han! :P När jag steg upp så såg jag att vikteamet hade ringt. Jag tänkte bara "är de seriösa". Hon hade lämnat ett meddelande och jag ringde upp som hon ville. Jodå, de ville jag skulle ha jobbat från imorse, men det hade löst sig nu som tur var. Jag sa som det var att jag hade mobilen på ljudlös för jag tycker minsann det räcker för mig att jobba 53 h denna vecka. Hon menade att jag måste ju förstå att de ringer alla de kan... Jo absolut gör jag det! Men ring för fan inte på min enda sovmorgon! Förmodligen orkar jag ju inte. Hade ju redan tagit på mig en extra dag (igår) och det lät jag inte ens överförtjust för... Det är inte ens mänskligt för en icke gravid att orka jobba så mycket på en vecka utan en endaste sovmorgon. Suck. Nåja, jag vaknade ju ändå inte av det. Men att de ens tänker tanken att jag ska jobba 7 dagar i rad och 60 h på en vecka! DET stör mig! Nä, nu har jag fått avreagera mig lite så nu känns det bättre!

Får se vad jag hittar på denna dag. Är sugen på att ta med mig Anna och kolla om det går att fota vit/blå-sippor idag. Jag får dock bosätta mig på ett ställe, för det är bökigt att ta mig upp och ner från marken. ;) Annars ska jag försöka njuta och inte göra så mycket alls. :) Nu tjorvar facebook så jag kan inte skriva till Anna där så jag ska gå upp till mobilen istället! ;) Då vet ni det ;)

Hejrååå!

Betat av lite på "att köpa listan"

En bild på vår nuvarande bebis. ;) Inte så bra skärpa å så (Hon satt i mitt knä och njöt som ni kanske ser där vid påsk i det fina vädret, och så försökte jag fota samtidigt, vilket inte var så lätt) Men jag gillar den ändå för man ser ju verkligen hur hon njuter! :) Lillbebisen våran!

Nu har vi beställt lite grejer som kommer behövas lite längre fram till bebisen. Läste Lindas blogg och insåg hur mycket vi INTE tänkt/hunnit köpa än, så jag tänkte att nu börjar det ändå bli dags att beta av lite mer från den långa listan. :) (Så tack Linda för att du sparkade oss lite i baken så vi tog tag i detta) haha

Vissa saker tog jag inte med i beställningen, för jag vet att anhöriga/vänner vill kunna köpa lite saker också. :) T.ex. en fin "mitt första år" bok att klippa och klistra i och fylla i grejer. :) Det är ett tips på något vi inte har. ;) Nu får vi väl 10 st bara för det! Sedan tänkte jag köpa salvor och sådant, men det kan man ju faktikst gå på apoteket och köpa! Det blir nog något billigare också! En bra termometer skulle vi också behöva. Ja listan kan ju göras lång. :) Men annars börjar vi nog ha det viktigaste iaf!

Skulle önska att Sandra kommer hit någon gång framöver så hon får snickra ihop spjälsängen ;) (Hon älskar att bygga ihop IKEA grejer). Så det önskar jag mig av henne ;) haha (nästa vecka jobbar jag lite ifall det passar dig Sandra) haha :)

På måndag ska jag och Emma åka till Luleå och shoppa! Hade tänkt oss mammakläder inför sommaren, men får väl se vad vi kommer hem med! ;) haha

Finväder å umeåtripp!

Shit vad dagarna går snabbt när man jobbar så mycket som jag gör just nu. :) Det är ju bra på några sätt!

I helgen var vi till Umeå å finbesökade Erika & Tommy, samt Karin & Stewen (fast S var inte hemma). Vi shoppade lite, åt tacosmiddag och spelade spel. Mys på hög nivå! Jag saknar att umgås sådär spontant med dem! Det var riktigt härligt att träffa dem igen iaf! :)


Finväder idag! (mot för då vi var i Umeå i helgen då det snöade och regnade) ;)

Annars har det varit två biokvällar på rad också. Först såg jag Titanic i 3D med Anna i söndags och så såg jag jag "Älska mig igen" med Erika (som jag jobbar med) igår efter jobbet. Sämst översättning till svenskan dock. På engelska heter den "The Vow". Egentligen ville vi se "The lucky one" men den hade slutat gå. Så vi får se den sedan hemma istället!

Titanic var bra, men blev besviken att det inte var mer 3D än vad det faktiskt var. Men det var fint ändå att ha sett den med Anna :) The Vow var också bra, inte lika bra som jag föreställt mig, men superfin! Jag blir så sentimental efter sådana filmer, och så var inte H hemma då jag kom hem så jag hade ingen att krama och pussa på. (Så jag tog det nästbästa, Izzy) ;)


99 dagar kvar!

Ja, jag höll ju nästan på att missa -100 dagen. Fast jag hade en app som räknar ner till den 12:e, men den räknar "fel" på en dag, då BF dagen är dag 0 så att säga, inte 1. Så ja idag är det "bara" 99 dagar kvar till beräknad förlossning idag! Hipphipp hurra för det! Det firar vi med att att åka till Umeå å hälsa på Umeborna! På söndag blir det nog till att se Titanic i 3D. :) Blir spännande! Hade velat se The lucky one också, men den har redan slutat gå. :( Får se den hemma istället lite senare med tjejerna tror jag! En typisk tjejfilm. ;) Samma som har gjort The notebook! Och det måste ju betyda att den är skiiitbra! Så detta är ett tidsinställt inlägg då jag åker till Skellefteå å hämtar upp Henrik direkt då jag slutar. Väl där så ska vi överraska min farmors syster som bor där och säga hej. Sedan åker vi mot Umeå! :) Hoppas ni alla får en trevlig helg!


Älskade lilla pyret i magen <3


Vecka 26

Ja, det tog några veckor att knåpa ihop ett inlägg med en bild där ni får se magen. :P Men de flesta vet ju redan hur den ser ut. höhö :)

Nu har det börjat bli bökigt att böja mig ner. Det gör ju nästan ont. Och att resa mig upp från liggande läge (typ i soffan) till sittande är inte så enkelt heller. Så ni kan ju föreställa er mig på jobbet då jag sitter på golvet och hjälper de gamla på med strumporna (till exempel) och sedan måste ställa mig upp... Kan ju inte stå på knäna heller då jag inte har någon känsel i vänsterknä. Eller KAN kan jag ju, men det är fruktansvärt obehagligt. :P Observera att det är konstaterande detta och jag klagar inte. Kan vara kul att ha det dokumenterat för mig senare. Det borde ju börja kännas lite mer nu då man ändå börjar bli ganska långt gången. Så konstigt vore det ju annars. :)

Sedan är ju alla så olika under graviditeter. Så jag tycker inte man ska jämföra sig med andra, då det inte finns något som är rätt eller fel, hur mycket hon eller hon gick upp i vikt, eller vad jag går upp i vikt. Eller ner för den delen också. Det finns sådana också. :) Den enas bebis växer innåt, den andras utåt, den ena spyr jämt å går ner i vikt å den andra går upp. Allas respektive barnmorskor håller ju koll så att allt är "rätt". Sedan är det ju rätt fantastiskt just hur olika det kan vara från kvinna till kvinna. En del verkar ju vara gjorda för att vara gravid medan andra mår fruktansvärt dåligt heeela tiden. Jag trodde jag skulle vara en av den sistnämnda kategorin, men det hade jag turen att inte vara. ;)

Jag är i alla fall frukstansvärt tacksam för att jag får må så pass bra. :) Att skryta är inte min grej, men än mår jag bra och njuter faktiskt av att få vara gravid. Det är en härlig tid!

Och krabaten i magen sparkar ibland ganska mycket. En kväll kunde jag inte somna för jag låg som bara och väntade på att snart kommer nästa sparkattack! ;) Men det är fortfarande bara mysigt, det gör inte ont!

Annars lullar det på här i vecka 26 också! :)

Vi längtar så mycket efter det där lilla pyret i magen. Tänk när vi har pyret i våra armar? Vårt lilla älskade mirakel. <3 Det ska bli så fantastiskt att få bli föräldrar. Men det är fortfarande overkligt. Är det verkligen vårt barn inne i min mage? Ska vi få ta hem den där bebisen från BB sedan? ;) Hoppas att allt kommer gå relativt bra och att barnet mår bra, det är det viktigaste. <3

Snart borde jag få veta om jag får graviditetspenning också. :) Senast 14:e maj BORDE beslutet ha kommit