För tre år sedan

Daywieves är bra! Vet ni vad jag/vi gjorde för tre år sedan i tisdags sett? ;) Jo detta!


Bara synd att inte fler använder det längre... :(

Snart kommer tjejerna från byn till mig! (även karin som är hemma i helgen) :) Blir skoj! Vi ska ut och äta, se film eller spela spel och bara prata tjejsnack! :D Det var länge sedan så det är så välkommet! :D


Always loving you


Någon mer än jag som längtar efter våren?!

Ja nu var det några dagar sedan sist... Har ju varit hos Carro i Örebro och det var underbart härligt. Vi gjorde typ... INGENTING och så skönt och underbart det var :) Vi pratade mest en massa strunt, skvallrade, åt god mat och mös framför tv:n på kvällarna. Tack för en fantastisk helg vännen! Och snart kommer det du längtar efter här på bloggen... Nästa vecka tror jag! :)

Igår var Sara och Anna här och vi skulle pyssla lite. Jag med att fixa i Indien albumet, Sara målade och Anna pluggade. Det måste vi göra oftare! Just igår fick vi inte så mycket gjort, men desto mer surr. :)

Nu har jag skottat gården (faktiskt), men det var lätt snö, typ 5 cm fjäderlätta snöflingor. (Så vet ni) Men jag känner mig grymt duktig! Och sparade in träningen jag hade tänkt göra idag. haha Jag blev lat. Så jag gick in och tog mig ett varmt, mysigt bad istället! Skulle se "det okända" på tv4play, som visade härifrån Piteå igår... Men jag vågade inte. Vill nog inte sova själv efter det. Så jag ska fortsätta se på torsdagkväll när H är hemma igen. <3

Nu har jag slagit på lugn musik, har en god kopp te (rött med blåblär som ska stå och dra sig helst 5-10 min). Mums! Och så måste jag tända lite ljus så ska jag fixa lite mer i Indien albumet tänkte jag. :) (Inte så mycket dock, för jag vill ha kvar pyssel till när vår trio ska pyssla igen. ;) Ska lägga mig tidigt ikväll tänkte jag, börjar sju imorgon och började sju idag också. Är lite sliten. :) Läsa lite eller se gilmore girls och somna till det kanske. ;)

På återseende! Puss & hej leverpastej!

Träning!

Jag har för er som har missat det börjat träna lite smått. Verkligen inte mycket. För det mår jag ändå inte bra av. Jag är fortfarande rädd för att gå överstyr, att jag ska börja träna FÖR mycket. Så jag har köpt ett tiokort på korpen, perfekt för mig med andra ord! Sedan märks det på många sätt det där med min rädsla. Jag är på alla jag tränar med också. haha Men det får de ta! Jag vill inte att någon ska träna för att de måste, utan man ska göra det för att man mår bra av det och VILL! Sedan hade jag även tänkt köpa simkort i Öjebyn men det har jag inte tagit tag i än. Det blir ju perfekt eftersom det då inte kan bli så många pass utan enbart tio, sedan är det slut. Och kanske det då blir efter kortet är slut som jag köper simkort! Jag älskar spinningen lika mycket som förut! Det är kul! Jag är på korpen och det är extra kul för många från jobbet är där och tränar så jag kan ha sällskap alla gånger typ! :) Det blir mycket roligare då!

Så ikväll ska jag köra spinning och sedan ska jag hem och duscha och sedan hem till min kära bror på lite temys eller så! Mysigt blir det hur som helst! Jag kände mig lite lonely förut (då jag har blivit bortskämd att ha H hemma till middag alla dagar förut), men då tänkte jag att jag kan ju faktiskt göra något åt det också. Jag behöver inte vara själv om jag inte väljer att vara själv. :) Fast det är skönt att vara själv också ibland. Men det tänkte jag vara någon annan dag! Jag hade som glömt hur det var att vara gräsänka... Förut kunde han ju jobba borta i MÅNADER. Får se hur länge det blir denna gång...

Har fått lite jobb som har trillat in också! Men inte så mycket som jag hade önskat. Menmen! Alltid något!

Dags att försöka leta reda på en STOR träningsflaska. Jag nallade från Malins hela tiden sist. ;) Min var för liten! Jag dricker som en flodhäst!

På återseende! Jag väljer att tro att jag får en toppenkväll! Gör det du med! :D

Risgrynsgröt <3

Alltså hemmagjord risgrynsgröt... Hur gott är inte det? Fast hur många gånger jag än kokar det så blir det ALDRIG som farmors underbara, älskade risgrynsgröt. Åh. Det är ett av de mysigaste minnena från min uppväxt. Alla gånger vi sov över där och så fick vi på kvällen nykokad risgrynsgröt med leverpastej på rånsmörgåsar. Åh vad jag älskade det! <3

Håller alltså på att koka det nu. Blir ju gräsänka numera på veckorna ett tag framöver. Så det är bra att ha till frukost eller kanske lunch. :) Har nyss provsmakat den. Det är dock ändå den bästa jag gjort hittils. :) Mums! Har redan ätit middag men måste allt ta mig lite gröt när den är nygjord :) 

Nu blir det dessutom två veckor innan vi ses nästa gång. :/ Så ikväll ska vi mysa och se serier som vi alltid gör på söndagar. Undrar hur länge vi har gjort det nu? Just nu ser vi "Once upon a time". Har ni sett det? Helt okej! Men Henke tycker det händer för lite. :)

Annars är det lite jobb just nu verkar det som. Ska ringa och få intro på fler ställen om det fortsätter så här dött! Får ju jobba lite, men jag vill ha mer! Funderar på att anmäla mig som vikarie inom handikapp också, men får se. Kanske avvaktar lite med det... Men ni som vill hitta på saker i veckan! Det är fritt fram! Fast jag har en del inplanerat redan. Kul! :)


      
Bild snodd från recept.nu ;)


Nu känns ljuset <3



Har varit på den härligaste vinterpromenaden hittils denna säsong! :) Så härligt! Fattades bara lite sällskap, fast samtidigt var det otroligt skönt att bara traska och fundera för mig själv. Höra knastrandet under fötterna och solen i ögonen. Underbart! Började tänka på sista kvällen i Indien när vi promenerade hem från restaurangen strandvägen. Lite samma känsla fast ändå så olika!

Jag verkligen känner i sinnet att vi går mot ljusare tider. Så underbart. Det är ju så förbaskat mörkt på vintern så det är så underbart att veta (och känna) att vi går mot ljusare tider! Wonderful!

Senare idag ska vi fara en snabbis till Ä-byn. Henke ska hälsa på Tommy och ge han en liten present från Indien och även "Kappan". Medan han gör det åker jag till min mamma som är ensam hemma denna helg då pappa och Mats är och skottar i stugan. :) Jag ska äta gomiddag med henne. :) Tanken var att jag skulle hälsa på Jonas också, men han jobbar hela lördagen. Ska ringa ändå och höra om han råkar ha tid att komma förbi Nystrand. Var så länge sedan jag såg han! I oktober närmare bestämt, dagen innan min födelsedag...

Nåja, jag ville bara förmedla min glada känsla över att det är ljust ute! Tänk vad solen och ljuset kan göra med en! :D


Trött på mig själv

Äh, det här med twitter var nog inte riktigt min grej. Får väl se hur ofta jag kommer logga in där :P

Det har blivit mycket spontanbesök på sistone. Samma kväll som dagen jag var hos Anna så kom fina Linnea förbi för lite surr och en kaffekopp! (te för mig då) Älskar´t!

Alltså jag då... Jag förstår inte varför jag inte kan göra lite saker pö om pö liksom... Nejdå... Jag ska göra ALLT samtidigt. Jag blir ju så trött! Har alltså varit arbetslös idag... Har bakat bullar, kladdkaka (till Henkes fredagsfika på jobbet), gjort köttfärslimpa för första gången, diskat undan efter allt detta, tvättat två maskiner, hängt tvätt, vikt tvätt, och ja... Och så har jag ju fått för mig att dammsuga, skura och dammtorka också... Jag kan ju lika gärna vara arbetslös imorrn, det vet jag ju inte... Men varför göra ALLT samtidigt. Jag bara stressar upp mig själv, helt i onödan. Nåja, efter dagens slut så har jag ju i alla fall fått en himlanch massa gjort! Ska försöka få lite hjälp med dammsugningen efter middagen. (Jag hatar verkligen just att dammsuga. Den är så tung och eländig). Likadant på jobbet när jag städar... Är vi två och städar (vilket inte är så ofta) så skippar jag helst dammsugningen ;)

Nä, nu har jag inte tid att sitta här mer. Dags att göra lite sås till köttfärslimpan kanske! By the way. Jag önskar mig en BRA lökhackare. Har en men den är totalt värdelös. (Från coop, köp aldrig den i rostfritt där) Skulle ändå underlätta lite med en sådan!


Twitter

Jag har gjort som min svägerska och blivit med twitter! ;) Följ mig vettja! Jag heter Sara Sandberg där ;) Orkar inte länka. Men ni som har twitter får ju gärna följa mig så kanske det blir roligare att vara aktiv där. :)


Spontanitet


Visst ser det gott ut? (Not) :P I Indien är det mycket vanligt att de lägger ut fiskar så här så man får se vad det är man beställer för något. Ganska smart tycker jag! Bilden har ingenting till texten att göra dock ;)

Idag är jag ledig och Izzy sitter i mitt knä och spanar...

Tänkte bara skriva hur mycket jag uppskattar de här små, extra stunderna i livet... Alltså som igår... Malin Å kom förbi på en kvällskopp med varm dryck... En sådan liten sak som att komma förbi en liten stund och dricka en kopp och prata lite. Sådant uppskattar jag. Det var mysigt. Mer spontanitet till folket, tack! :)

Jag tänkte även ge mig ut på en liten spontantripp lite senare. Skriver inte till vem ifall denna läser det innan jag begett mig dit. ;) Tänkte trotsa kylan minsann. (Fast jag tar nog bilen) ;) Så det får bli en snabb spontantripp när jag inte vill lämna bilen utan motorvärmare allt för länge. Fast först ska jag och ta prover bara för att se så att allt är bra. Har nämligen bytt till cederkliniken och vilken skillnad mot för den andra  vårdcentralen jag tillhörde förut. Det känns så proffsigt allting! Och bara det att de ville, direkt då jag bytte till dem, kolla prover på mig bara för att liksom. Jag sa ju att det var längesedan och att det skulle vara skönt, men ändå! Så proffsigt bemötande! (redigerat så här i efterhand) Och när man kom dit! Sedan var ju den jag skulle överraska med ett spontanbesök också där! (Anna). :) Så det blev inte så mycket suprise men dit åkte jag efteråt. :) Fick mig lite fika och en tekopp. By the way så var ditt kaktuste också jättegott, Anna. (Glömde nog säga det). Det var iaf kul med ett spontanbesök för min del. :) Det ska jag försöka göra oftare!

Fast jag lätt blir rastlös utan jobb såhär en dag så ska jag försöka njuta. Jag njöt av min sovmorgon iaf! Ska försöka få ut så mycket som möjligt av den också! (Utan att det för det ska behöva bli stressigt) Men jag kan ju inte göra så mycket åt det för att påverka, så därför ska jag njuta bara! Imorgon ska jag dock på backen och jobba. Det känns nervöst för där har jag inte varit på flera månader!






Goa julen 2011

Ja, då ska jag försöka sammanfatta lite av vår underbara resa. Men det blir inte alls på det sättet jag hade tänkt... Blir lite kortare helt enkelt. Börjar i alla fall med en bild på svärmor som vi alla får tacka för att denna resa blev möjlig, så än en gång hjärtligt tack! <3






Som alla förstått redan så var resan underbar på alla sätt och vis! Många undrar hur det var att fira jul i ett sådant tropiskt klimat... Ja, det var ganska udda. Vi firade ju inte jul direkt på julafton om jag säger så :) Vi började dagen med stranden och sedan god middag och sällskapsspel och glass. :) (Som de flesta kvällarna). Vi spelade väldigt mycket spel tillsammans och det tycker jag är kul! :) Men det kändes inte som julafton (som jag hade misstänkt innan). Juldagen däremot, då fick vi lite julkänslor. Det var nämligen en stor buffé på hotellet och de hade dukat jättefint i hotellets stora och fina trädgård. Det var ljusslingor mellan träden och levande ljus och verkligen supermysigt! Det är inte på alla hotell som självaste ägarinnan till hotellet kommer fram och önskar oss god jul och frågar hur vi trivs... ;) (Det är ju dock tack vare svärmor eftersom hon är stammis där) ;) Så juldagen blev det en del julkänslor (de spelade även live musik och det blev en del jullåtar). :)



Vi var också på en del utflykter. Många marknader var vi på. Sedan åkte vi in till gamla Goa som jag skrev i ett tidigare inlägg. Där vi åkte förbi den där kyrkruinen som jag skrev om. vi såg även en annan stor kyrka och ett museum där jag fick briljera om mina Vasco da Gama kunskaper. haha :)

Vi åkte även in till Panjim (Goas huvudstad). Goa är förresten Indiens rikaste delstat. Så om man tycker det är dåligt standard och så på vissa hotell så ska man veta att det är betyyyyyydligt bättre där än i övriga Indien. De säger ju också att Goa är "Indien light" så att säga. Och det stämmer. Kulturen är på ett helt annat sätt i andra delar av landet.

                                                          Hippies på Anjuna marknaden :)


Men de flesta dagarna såg ungefär likadana ut, väldigt slappa och vilande dagar. :) Så skönt! Och alla kom överrens också. Det var jag lite orolig för innan vi åkte, men det gick bra! Mot slutet märkte man att alla var lite extra gnälliga och känsliga, men då skulle vi ju ändå hem ;) Och det får man ju vara efter två veckor, nästan, konstant umgänge.  :) 

Kanske kommer upp något annat inlägg om resan senare med andra bilder, det får tiden utse... Och intresset. ;)

En kortare årssammanfattning av 2011

Det blir ingen årssammanfattning tror jag. Hur har jag orkat alla andra år? ;P

Men vintern bestod av med en massa, massa slalom åkning. Vi var även i Tärnaby och Hemavan. Mycket roligt!





Våren var den härligaste på många år då jag verkligen kände att jag hade tid att njuta (fast jag jobbade heltid) av allt som händer just under våren i naturen. Kommer ihåg min och Annas blå/vitsipp fotorunda extra tydligt. Det var mysigt! Hon flyttade ju även hit i mars! Jag och Sassa åkte ju även till Paris som var en gryyyym resa! Underbara minnen!









När sommaren kom så sökte jag ner mig i tid något... Jag jobbade 80% och det är det bästa valet jag gjorde! Och vilken sommar vi hade! Kanonväder i stort sett hela sommaren (hösten var dock kass vädermässigt). Men efter en sådan sommar får man ju knappast klaga... Eller hur? ;) Sommaren bestod av en hel del badande, umgänge med goda vänner, fester, härliga sommarutflykter, wolleyboll spelande, kubb, storforsen besök, kusin Malins bröllop, ja you name it. :) Allt möjligt kul! Det var också den bästa sommaren på länge!  :)





Hösten kom till slut med allt regn. Man fick klippa gräset betydligt längre in på året än andra år... Jag och Henrik åkte till Turkiet i en vecka på semester. Det var härligt, det var verkligen semester. :) Det behövde jag efter allt jobb i ett års tid i stort sett utan en längre ledighet. Det blev en hel del spelkvällar med goda vänner denna höst. :)



Vintern kom efter en lång väntan. Så här sent som snön kom i år var det måååånga år sedan sist den kom så sent! När den väl kom så smälte den bort direkt! Men nu verkar vi få sota för det också, nu slutar det ju aldrig snöa! Vi slutade året med att åka till Indien på Svärmors 60 års resa i två veckor! :) Nyårsafton spenderas i Öjebyn hos Ida och Stefan. Mycket trevligt!





Kort och gått så har hela året 2011 var fantastiskt bra,kul och underbart! Nu kan ju bara 2012 bli ännu bättre! <3


Ofrivilligt ledig




Dessa bilder är från Anjuna :) Där vi var på marknad! :)

Jag blev ofrivilligt ledig idag... Vaknade halv sex och då var Henke också vaken. Har nog tagit igen timmarna nu men oj vad jag skulle vilja sova middag nu ;) Men jag steg upp först halv sju :)

Jag vill bara jobba nu ju! Men något positivt förde ledigheten med sig... Karin kom hit på spontanbesök innan hon åkte tillbaka till Umeå. Det var trevligt att surra lite och dricka varm choklad och pepparkakor :) Tack för det vännen! :)

Får se hur resten av dagen ser ut... Nicklas & Sandra kommer kanske förbi sen :) Kul med besök! :) Sedan om jag får lite jobb i veckan så kan jag ju iaf få tid och energi (kanske) till att uppdatera er mer om Indien resan :)

Nu väntar jag på att maten ska bli klar. Har längtat efter denna rätt under resan. haha Kyckling och ris med currysås! Haha, fast det finns liknande där så fanns det inte den goda currysmaken som jag gillar. Så nu ska jag frossa med detta till både lunch och middag tänkte jag ;)

Dags och hänga tvätt och starta en ny maskin. (Herregud vad tvätt det blir efter en sådan här resa)

Puss å hej!


Gott nytt år!



Jag tänkte försöka mig på en lite kortare variant av en årssammanfattning. Men jag är sååå trött så jag orkar inte. Har nyss sovit en timme eller två i soffan. :P Sviterna efter Indien antar jag... Ska lägga mig i sängen senast 21 och jag tog på mig pyamasen klockan 17 haha! Jag har en ny jätteskön pyamas som jag fick av mamma och pappa i julklapp. :) Kanske återkommer senare i januari med den nämnda sammanfattningen isf...



Vi hade iaf en bra nyårsafton. Jag blev nykter eftersom min mage krånglat en hel del i Indien och även när jag kom hem (men nu är den bra) :) Plus tröttheten efter få timmars sömn på planet hem. Och så var det skönt att komma fara hem när vi ville eftersom festen var i Öjebyn hos Stefan och Ida. Det var iaf jättekul! Vi skickade upp sådana här rislampor istället för fyverkier, vilket jag tycker är ett bra alternativ. Slipper skrämma hundar och det är ju billigare och miljövänligare. :) Dessutom tycker jag det var en väldigt mysig grej att göra! Våra två som vi släppte vid tolvslaget såg ut att följas med hela tiden. <3

2011 har varit ett toppenår. Den bästa vintern och sommaren på länge. :) 2012 kommer bli ännu bättre! Gott nytt år allesammans och hoppas det nya året kommer bli superbra för alla!

Old Goa Indien

Ja, nu har vi kommit hem. Orkar inte skriva ett seriöst inlägg nu men det kommer väl så småningom. ;) Vi har i alla fulla fall haft det helt fantastiskt skönt! :) Att "fira" jul i ett varmt land var en upplevelse jag inte vill vara utan. Men nog saknade jag den traditionella julkänslan som man får här hemma. :) Men det var helt fantastiskt! Och skönt! Ingen stress alls i två hela veckor. <3 Kom alltså hem till Piteå igår vid tolvtiden på dagen. Så det var mest bara att byta om till festkläderna och bege sig till Stefan och Ida :)

Bjuder på några bilder från Old Goa där vi var på utflykt en dag. Detta är från en jättegammal kyrka (som nu är ruiner) Så nyligt som 1961 förstördes den av naturen (regn) plus förstörelse av människor.