Veckan som varit



Tänkte skriva ett inlägg som inte har så mycket med Melissa att göra. Blir svårt då hon är det enda som finns i huvudet och hjärtat. ;) Svårt dock att hitta nya bilder som inte är på henne. ;)

Iaf, i veckan har jag haft min mor här. Underbart. <3 Tack mamma för all hjälp! Jag har världens finaste mamma! Hon har tagit tjänstledigt i veckan för att bo här. Hon var så söt när hon kom längs infarten med sin resväska. :) Tror ni jag har haft det bra? På morgonen när Henrik har farit på jobbet har hon kommit intassandes och sett om Melissa varit vaken och nyäten, så har hon tagit henne och myst medan jag har fått sova vidare. Varje dag har jag fått sova till nio ungefär. :) Kanske jag hade fått även annars då hon oftast har somnat om och sovit till nio ändå. :P Ja nu blev det "Melissa talk" ändå.

Till något annat nu då... Vi har fått mycket gjort! Eller iaf mamma. Hon har gjort massa svartvinbär/rödavinbärs saft. Jag har faktiskt hjälpt till att plocka in en hink med bär iaf. ;) Annars kan jag inte ta åt mig mycket ära. Vi har laddat upp med massa babyvårservetter från ÖB (Natusans), 6pack för typ 72 kr eller vad det nu blev. Köpte totalt 6 kartonger. haha Varit på tippen då vår soptunna blev överfull. :P Mamma har hälsat på kusin Malin och Kicki. Jag har hälsat på jobbet med finaste dottern. Jag och älsklingen har ätit middag ute medan mamma var hemma med en sovandes Melissa. Det kändes jätteskumt att vara borta från henne. Och fast vi bara var borta en timma så fick man ju abstinens och längtade hem. Nästan så jag fick dåligt samvete av att vara borta från henne. Men jag tror det är viktigt att kunna komma ifrån också. För att få tid för varandra och jag tror man blir bättre föräldrar också av att längta efter sitt barn. Nu säger jag ju inte att man ska vara borta FÖR mycket, men ni fattar tror jag.
 
Sedan har mamma gjort världens godaste bröd! Man gör det av en liter paltspad! Hur saft som helst. Supergott! Så det måste bli tradition att göra efter varje gång man gjort palt!
 
Sedan har vi gått mysiga promenader med vagnen, sett tv, myst, myst och åter myst. Det här med att ha små barn är verkligen en mystid. Det är så underbart! <3 Att vara mamma är så mycket större, och så mycket mer fantastiskt än jag nånsin kunde föreställa mig. Älskade barn. Tack för all kärlek du ger oss. Vi älskar dig mer än allt annat!
 
Idag hade vi finbesök av Elin, Leo och Gun-Britt. Elin bor ju utanför Göteborg, så det kan man väl kalla riktigt finbesök. ;) Det var trevligt!

Kram på er!
 

En månad


Jag är ju inte alltid glad ;) Även om jag oftast är det ;)
 
Idag fyller jag ju en månad. Det firar mamma med att testa sluta äta mjölkprodukter. Har ju haft problem med magknip ett tag och miniform dropparna hjälper en del men knipen är kvar. Däremot får jag prutta mycket oftare, vilket är skönt. ;) Och pepparpeppar så sover jag bättre även på dagarna. Så det kanske hjälper en del. :) Men som sagt, nu ska vi testa och se om magknipen kan bli bättre. :)
 
 
 

4 veckor! <3


Imorse blev jag 4 veckor! <3
 
Oj, vad tiden springer iväg alltså. Tänk att det redan har gått fyra veckor! Galet alltså!

Helgen som varit!


Lite bekymrad ;)
 

Denna bild är tagen precis nyss. Kommer direkt ur minneskortet från kameran.  :)
 
Under denna helg har det hänt mycket trevligt. :) Fredag hade vi filmkväll med Anna, Jesper, Sara & Jim. Melissa sov under hela filmtiden. :) Igår var Erika som jag jobbar med här och vi såg "The lucky one". Riktigt bra film tyckte vi båda! Melissa blev dock övertrött och gick inte att få att sova... Tills Henrik gick ut på en promenad med henne, då slocknade vår utslagna hjälte. ;) Idag hade hon denna period vid tolvtiden... Precis då Emelie och Ella-Britt kom förbi. Då blev det samma visa igen. Henke gick på en prommis, men denna gång behövdes det bara fem minuter så sov hon. ;) Oftast har hon en sådan "vaken" period mellan 18-21. Jag hoppas att det räcker med den hon hade där vid tolv... För nu har hon somnat igen i alla fall. ;) Det är kul då hon är mer vaken, men det blir så jobbigt för henne då hon blir sådär övertrött. Annars har vi märkt att hon fäster blicken mycket nu, och kan följa oss med blicken. Speciellt då pappa har färgglada tröjor. ;) Hon är inte färgblind iaf! ;)
 
Så man kan säga att både helgen och allmänt hela veckan gått i filmens tecken. ;) Var även hos Karin i Älvsbyn då hon var hem och så såg vi film där också! :)
Imorgon börjar Henrik jobba igen, det känns väl sisådär måste jag säga. Har ju varit så underbart att ha han hemma i 8 veckor! :) Dock kommer min mor imorgon och stannar några dagar. Vi ska fixa (läs mamma ska) Melissas gardiner till hennes rum. (Henrik har tapetserat helt klart idag så jag har börjat ställa in lite av hennes grejer och sådant ikväll). Så ska vi göra saft av alla bären ute och så hoppas jag få städhjälp också. Och ev putsa fönster. ;) (Fast det känns gooode onödigt då det ändå ser så förjävligt ut på gården). Jag vet inte varför riktigt, men känns lite meningslöst. Kanske får vara till nästa vår. :P
 
Bilder på hennes rum kommer när jag fått upp gardinerna. Blir mycket bättre helhetsintryck då. :) Kan säga ett tema iaf... MUMIN! :)
 
Och en annan sak. Har vunnit en bärsele från tradera idag. Hoppas lillan kommer gilla att vara i den. Tänker att den är bra att ha när man vill göra saker samtidigt som hon kanske vill vara i famnen. Eller om vi är i skogen eller annan plats där man inte kan ha vagn. :) Fiffig uppfinning :)

<3

 
 

Fyra generationer

Nu har jag hittat hur man kan flytta bloggen till wordpress. (Men jag förstår mig inte på den sidan). MEN, eftersom blogg.se har en ny plattform (tydligen), så fungerar inte det att flytta just nu... Störande. Annars hade jag nog gjort det och bett om en genomgång av någon som kan wordpress. ;P Typiskt. Bloggvärlden är verkligen inte på min sida!
 
Iaf, igår fick lillan träffa gammelfarfar för första gången. Det blev ett kul möte. Vi fotade också några bilder på att vi är fyra generationer nu. :) Vi har ju varit det när jag var liten också. Men nu är det en ny generation. Gammelfarfar var mäkta stolt kan jag säga. :)

När vi ändå var på byn så passade jag på att köpa en crosstrainer som var till salu där. Inte för att jag "får" träna än, men när kroppen är redo så är jag redo. haha
 
Idag vid tre så ska vi på vårt andra bvc besök. Jag tycker det syns hon har växt, så en cm sedan förra veckan tror jag då minst det är. :)

Här kommer en bild från när vi var på bb och sedan de sista är när vi är hemma. :)
 
 
 

                                          Den här bilden ska jag förstora! Mina älsklingar! <3

Två bilder

                     När vi var på IVA med henne. Innan vi ens fick ha henne på vårt rum på dagtid... Lillhjärtat vårat! <3
 

Och första gången hon satt i babysittern. ;) Med alldeles för stora brallor, men vad gör det när man är så söt? ;) Brallorna fick hon förresten av morbror Nicke och "moster" Sandra. :)
 
Sedan kör jag en liten förfrågning till Erika och även om nu någon annan av er har lösenrdsskyddad blogg...  haha Kan ni byta lösenord och att det funkar att gå in? Börjar känna mig i akut behov av att byta lösen nämligen...
 
Och så en fråga till er alla som har blogg.se som bloggportal. Kan ni markera kommentarer som lästa utan att de blir publicerade? Det kan inte jag. :/

Mycket att tänka på

Alltså, jag funderar om jag skulle ta och byta bloggportal helt faktiskt... Blogg.se verkar ju aldrig styra upp en app till android. Hur svårt kan det vara då de redan har en till iphone? Sedan kan jag ju för tusan inte ens byta lösenord nu. Det fungerar aldrig. Enda anledningen att jag inte gjort det redan är för att jag vill kunna flytta med mig alla inläggen från denna blogg.
 
Det har varit mycket på gång senaste tiden så bloggen har inte känts som prio ett så att säga. ;) Men det kommer bli bättre (tror jag). Det har varit mycket att smälta. Det var väldigt omtumlande på sjukhuset i och med "problemem" vi stött på där. Det är ju inget senarie man föreställer sig innan att det ska komma in fyra pers på rummet och säga "nu tar vi med ert barn till 56:an". Så det har varit mycket omtumlande känslomässigt. Som jag har gråtit där alltså! Men det är ju förståeligt. Nu är vi hemma sedan ett tag tillbaka och jag börjar smälta allt sakta men säkert. Jag njuter av tiden vi har tillsammans alla tre nu och vill aldrig att tiden ska gå. Det är så underbart att vara hemma alla tre tillsammans hela dagarna. <3
 
Sedan är det massa pappersarbete vi måste styra upp. Massa tjorv med försäkringskassan, vård av barn istället för föräldradagar så länge vi har varit inskriven på iva. För Henke var det inga frågetecken som skulle ha jobbat. Men jag fattar inte hur jag ska fylla i då jag inte skulle ha jobbat dessa dagar det handlar om...Så måste ringa dit och höra. Och så måste vi fylla i även föräldradagarna också... Och försäkring till Melissa. Det finns ju en djungel att välja bland! Men vi tror vi bestämt vilken vi vill ha! Och så måste vi gå förbi familjens hus för faderskapsintyg så vi på papper faktiskt har gemensam vårdnad. Och säkert nåt mer som jag har glömt eller inte har koll på. :P
Om jag bara skulle få till lösenordet så skulle det bli ännu fler bilder... Men vi mår bra och njuter tillsammans hela dagarna. <3
 
Melissa verkar dock ha lite problem med magen. Som hon vrider och har sig på nätterna. Och vill inte riktigt somna på kvällen. Men när hon väl har somnat så sover hon som vanligt utan problem igenom hela natten. (Men har ändå vridit och gnytt med jämna mellanrum, som att hon har magknip). Så idag har vi kört med miniformdroppar och hoppas det blir bättre ikväll. Men det verkar dock som att hon tänker vara vaken ett tag till. ;) Hon ligger i babygymet och tittar på sig själv i spegeln som finns där. ;)
 
                                                                  En riktig pussmun har jag! :)

Hej!


Hej! Jag heter Melissa! Här är jag hemma i vårt hus. Vi fick pendla mellan Sunderbyn och hemmet åtta på morgonen och åtta på kvällen från i tisdags till i fredags. Så nu får jag vara hemma med mamma och pappa. :) Och nu har jag ingen kanyl i huvudet längre heller, och det tycker jag är jätteskönt. Den där mössan var ju aldrig där den skulle, den åkte ju bara av när jag försökte röra på mig. Och nu syns mitt hår också. :) Ni får se någon bild på det någon annan gång, jag skulle bara hälsa er välkommen till "nya bloggen" med det nya lösenordet mamma har fixat. :) Ha det bra alla sköningar! I skrivande stund ligger jag i soffan medan pappa myser med mig. <3

Melissa<3

Tänkte ge mina fina läsare en liten update. Vår fina, alldeles perfekta, underbara, söta, vackra dotter kom till världen den 31 Juli kl 05:00. <3 Hon är det finaste vi vet (förstås), och vi förstår inte vad vi gjorde förut när hon inte fanns. Inatt blir hon en vecka gammal. <3 Vi är världens lyckligaste och stoltaste. När hon föddes såg vi bara drag från pappa. Pappa trodde till och med det var en pojke först som kom ut. ;) Men nu ser vi ungefär 50/50 av oss båda. :) Förlossningen gick bra, jag hade förväntat mig värre faktiskt. :) Det jobbiga var att jag hade värkar så många dagar till och från innan. 3 dygn ungefär.

Vid förlossningen så hade jag feber och det visade sig sedan att både jag och Melissa hade en infektion så vi får båda antibiotika. Det är därför vi är kvar här än. Hon ska äta det i 10 dagar och jag i 7. Så förhoppningsvis får vi komma hem på fredag allihopa. Hade vi bott närmare (typ i Boden eller Luleå) hade vi fått åka hem på dagarna å komma tillbaka på kvällen å sova över. Just för att vi är bara här för att hon ska få sin antibiotika (8 på morgonen och 20 på kvällen). Men hon visade på provsvaren sist att sänkan gått ner (typ med hälften), så det går åt rätt håll. Imorse togs det prover igen som vi hoppas få svar på snart. Annars mår hon bara bra å är jättematglad, så amningen är inget problem. Mjölken kom igång jättesnabbt också. Från början fick hon bröstmjölk genom en sond, samtidigt som hon ammade från mig. Det tog ett tag innan personalen kom på att hon fick i sig tillräckligt bara från mig, så hon gick upp finfint i vikt! :) Hon har redan passerat födelsevikten. :)
 
Så då vet ni alla läget. Och jag kommer att byta lösenord någon gång när jag kommer hem, så kom ihåg att efterlysa lösenordet ni som inte redan gjort det om ni vill fortsätta läsa. :)

Jag kan ju tillägga att vi är grymt less på att vara här och vi längtar hem, massor! Detta blir dag 7 här om vi bortser från natten då hon föddes. Vi vill hem och börja leva vårt nya liv som föräldrar till vår egen alldeles underbara lilla skatt. <3

Ha det bra!