Inget vatten, inget liv Kan tidigast börja leva igen om en månad, och det är bara om jag har tur. ;0 men det är bara för att det är så mycket att göra nu. Det kommer att bli bra ändå.


Jag är sååå trött så jag bara vill somna men det går ju tyvärr inte. Och inte nog med det, när alla andra får helg så har vi ju öppet hus i skolan. (på lördag) Ska dansa line-dance, jag som inte har någon taktkänsla ens!  Så ni som inte kommer och tittar missar verkligen något.Vi är komp. lediga måndag, men det känns ändå. Jag har andra planer för helgen. 

Jag hatar det här! Det är det värsta som finns!!  Vill bara soooova!

, om jag kanske ska göra bort att typ gå ut och gå eller något annat och sedan plugga typ resten av kvällen. Jag ska inte sitta här och ödsla en massa av min dyrbara tid, som aldrig någonsin kommer att komma igen!

Tack och hej!

Avklarat en mil!

Det spelar ingen roll längre. Jag har alldeles för mycket att göra!! Även att schemat är så slappt så blir det så mycket. Det är helt konstigt!! Jag gör det bästa jag kan, mer kan jag inte göra!

Har nyss kommit hem från att ha gått en mil!! Jag gick med mamma hem från Jonas. Mamma liftade hem med Nicklas efter att han hjälpt Jonas att bygga ihop hans nya skrivbord. Det var precis vid början av vår lilla by som han kom och plockade upp henne. Jag fortsatte förstås! Så nu har jag avklarat en mil på 100 min. (mammas takt där i början drog ju iväg rätt snabbt på tiden...)

Puss

Sanna vänner

Det spelar ingen roll längre, eller gör det det?
Sanna vänner är det bästa man kan ha och har man det är man riktigt lycklig. I alla fall blir jag det när jag upptäcker att jag har en sann vän.
Skenet kan bedra oss i många fall men det är så lätt hänt att man aldrig ens märker att skenet verkligen har bedragit en.

ÖgaHej alla människor som är här och tittar!

Har just kommit hem från att ha cyklat broarna runt. Det gick bra och det var nog mitt rekord tidsmässigt. Först hade jag tänkt fara ut och springa men när jag hade gått en bit ipptäckte jag hur varmt o skönt det var ute så då cyklade jag broarna runt istället. För springa kan jag göra en annan dag då det är varmare. :)

Sitter och lyssnar och tränar på min låt som jag ska sjunga på teatern. En sak som var lite irriterande idag var att jag var i skolan typ 3 timmar helt i onödan. Jag väntade på att vi skulle skriva manus, men det blev tydligen inte. Men, men. Jag fick ju samhällsen gjord i alla fall. Får se det från den positiva sidan...

Har kollat min studieplan. Har mycket mer poäng än vad man behöver... Tur att jag valde bort några kurser. Men teckenspråk saknar jag måste jag erkänna. Men det hade jag ändå inte hunnit med... Samhälls B är mer nödvändigt tror jag.

If you need me,call me
No matter where you are
No matter how fare
Just call my name
I'll be there in a hurry
You don't have to worry

Öga

Svårt att hjälpa till

Ja, nu var det två dagar sedan sist. Jag har så lite tid nu förtiden. Men nu tar jag mig den tiden... Nu kan jag berätta för alla nyfikna själar och även icke nyfikna själar att thailandsresan är bokad. Det ska verkligen bli en stor upplevelse att få hjälpa skolan och barnen. Jag hade aldrig trott att det kunde vara så svårt att få hjälpa till. Ni ska bara veta hur mycket jobb det är med att kontakta en drabbad skola och att få hjälpa den. Ni kan inte tänka er alltså. Eller tänka kan ni ju! :)

Nu vet jag också vilka som verkligen tycker det är kul och vilka som bara är, ja typ avundsjuka istället. En del kan bara inte glädjas för andras framgångar, vilket är väldigt synd. Men de är ingenting att ha, så är det bara. Man ska kunna glädjas i varandras framgångar och kunna visa medlidande i motgångar. Man ska ta vara på varandra. Man ska inte ta allt förgivet, man vet aldrig vad som väntar imorgon.

Lev idag och ta vara på dagen och alla dina nära och kära. Ge dem en extra kram, alla behöver vi kramar. Man kan aldrig få för många och man vet aldrig när den sista kramen blir...

Novell av mig -Sara Sandberg sept 05Tron på döden

F ilippa satt ihopkrupen i fosterställning i hennes säng. Hon satt där i hörnet och lät tankarna flyga iväg. Det var ett måste för henne varje morgon. Hon hade så många tankar som hon var tvungen att bearbeta.

Det var en speciell dag den dagen, det var Filippas 20:e födelsedag. Men för henne var den dagen precis som alla andra. Hon hade aldrig tyckt det var något speciellt med att fylla år. Hon tyckte snarare tvärtom. Ett år närmare döden. Hon hade vetat om hennes sjukdom sedan hennes 13:e födelsedag. Det fanns ingenting man kunde göra åt sjukdomen, utan det fanns bara en utväg och den utvägen var döden. Det var ingen vanlig sjukdom. Läkaren hade aldrig varit med om något liknande och Filippa brydde sig aldrig om att fara dit igen. Egentligen behövde hon inte fara dit mer heller, eftersom det var en blodsjukdom hon hade och det fanns ingen som helst medicin som kunde lindra smärtan eller någonting. Läkarna ville att hon skulle leva sitt liv som förut utan att något skulle hindra henne. Hur skulle hon kunna det? Hon var 13 år och hade fått veta att hon skulle dö och så kommer en läkare och säger att hon ska leva som förut? Nej, hon hade fått veta det hon behövde. Hon återvände aldrig till sjukhuset, för hon var väldigt rädd för att mista sitt liv. Så fort hon såg ett sjukhus så började hon skaka. Hon var livrädd. Hennes tankar kretsade ofta vid döden, men hon stärkte sig i hennes kristna tro.

Filippas mamma fanns alltid vid hennes sida, men de hade inte så jätte bra kontakt med varandra. Filippa ville mest vara för sig själv och det accepterade hennes mamma.

Den här födelsedagen var som sagt ingen vanlig födelsedag utan det skedde en helomvändning i Filippas liv. Hennes mamma kom in på rummet när hon satt där i fosterställning. Hon skulle fara bort och Filippa var tvungen att klara sig helt själv under den helgen. Hon pussade henne på kinden innan hon for och grattade henne innerligt och fick en present som hennes mamma hade gjort helt själv. Det var en keramik tavla som föreställde en ängel. Filippa blev väldigt rörd, hon hade alltid varit svag för änglar. Men så åte hennes mamma och hon kunde bara höra sina egna andetag i den stora villan. Fåglarna kvittrade utanför fönstret och hon kunde skymta solen utanför fönstret. Hon började tänka på livet när hon såg solen. Hennes innehållslösa liv som skulle bli alltför kort.

Filippa hade varken någon pappa eller några syskon. Hon hade växt upp tillsammans med hennes mamma och pappan hade hon aldrig haft någon kontakt med. Hon hade aldrig tänkt på det förut. Men den här dagen började hon tänka på hennes pappa så fort hennes mamma hade lämnat henne. Hon längtade efter hennes pappa, fast egentligen var det nog kärleken till en man hon längtade efter, men det var det som gjorde att hon längtade efter hennes pappa. Hon försökte börja en liten klagosång, men hon kunde inte erinra sig orden. Sedan upptäckte hon ett ljud som var högre än alla andra ljud. Hon hörde sig själv skrika.

Hon bestämde sig för att göra något som hon aldrig förr hade gjort, nämligen att gå ut. Hon brukade aldrig ens gå utanför dörren. Hon var mycket svag i kroppen vid det här laget och hon gick mycket sakta. När hon kom utanför dörren upptäckte hon aldrig att det var blött på bron. Det var frosten som hade kommit för första gången. Hon halkade och det blev alldeles svart för hennes ögon. När hon sedan tittar upp ser hon in i ett par rådjursmilda ögon som tillhör en mörkhårig man i 25 års åldern. Det sa bara klick så var hon förälskad. Det här som hon hade längtat så mycket efter. Men plötsligt så var det inte lika intressant. Hon förstod att budskapet som följt med det där fallet inte varit det rätta. Hon förstod nu att det som skulle göra så hon skulle överleva döden var att klara sig själv. Men Alex, som mannen hette, var ett stöd för henne. Alex gjorde hennes vardag ljusare. Han var en sann vän, en sådan vän som hon aldrig hade haft.

Alex i sin tur visste ingenting... Han var så förälskad i henne men det enda hon ville med honom var att ha en bra vän. Alex blev jätte besviken och var inte längre densamma längre. Filippa tillförlitade sig inte till honom längre utan istället tillförlitade hon sig till döden. Men Alex och hon var ändå vänner. Det var han som hade en bidragande faktor till att hon inte längre var rädd för att dö. Det hade skett en helomvändning i hennes liv som gjorde att hon var inte längre rädd för att dö! Alex gjorde hennes vardag så mycket ljusare, hon hade fått den vän som hon aldrig hade haft.

Dagarna gick och allt flöt på så mycket lättare än förut. Men sjukdomen tog över allt mer. Dagarna blev till veckor, men för Filippa kändes det som att dagarna blev till år. Hon hade så fruktansvärt ont och hon kunde inte umgås med Alex längre. Hon hade allt för ont och hon levde i en mardröm. Hon räknade dagarna i hopp om att dö. Det var jätte märkligt. Hennes största mardröm förut hade nu blivit hennes största dröm. Hon drömde om att få dö. Hon drömde att få dö en stillsam död utan några andra människor närvarande. Hon visste nu att det kommer ett liv efter döden också. Hennes starka tro på döden var tydlig. Ett liv utan plåga och smärta. Till det landet ville hon komma, det landet var himmelen.

Efter tre månader kom hon till ett stadium då kroppen inte fungerade längre. Filippa förstod att det var den stora dagen med stort d. Plötsligt kände hon ingen smärta längre och hon såg det omtalade ljuset i tunneln. All smärta var borta och hon kände en inre frid. Nu behövde hon inte lida längre och hon hade fått sin dröm uppfylld.

Äntligen hade Filippa fått frid.

Älskad ~ Saknad


Copywright Sara Sandberg 2005-09-19


Tiden går vare sig man vill det eller inteIdag har varit en mycket händelserik dag. Har fixat samhälls B kursen som inte har blivit av förut. Jag klarade fas c på datorn på körskolan och jag har bokat körlektioner också. Ett steg närmare.
Tyvärr ska vi ha religion prov samma vecka som jag fyller 18. Jag förstår mig inte ens på instuderingsfrågorna. Och det värsta är att jag är helt seriös! Ska höra om det finns möjligheten att få göra ett hemprov istället så kan jag göra bort det och sedan konsentrera mig på körkortet. Jag måste tvinga mig själv att gå och prata med henne imorgon. Jag bara måste det.

Det enda som jag glömde bort idag var att posta en stipendieansökan till "Thailandsprojektet". Får lov att fixa det imorgon.

Tiden 

Tiden
går vare sig man vill eller inte, men jag vill ha mer tid så jag klarar av att hinna med allt! Provet där krånglar till det så onödigt mycket och jag måste fixa det eller också måste tiden stanna upp för ett ögonblick. Jag kräver något som inte ens är möjligt. Tick tack tick tack. Tiden går, tiden går. Varför sitter jag här och slösar bort oändligt mycket onödig tid som jag kan ägna åt betydligt viktigare saker. Men jag tycker om att skriva och vill utveckla mitt skrivsätt så det är väl därför jag sitter här och slösar bort en massa med dyrbar tid!

Vad gör man med tiden när den bara går och går? Det är svårt att svara på när man ser den rinna som sanden i ett timglas som sakta men säkert försvinner ner i den försvunna tiden.

Det är svårt att bara se tiden rinna förbi ur ögonvrån när man vet vad som väntar runt hörnet. Tiden som går kommer aldrig någonsin igen. Det är dagarna som går som är livet.


Härliga resminnen!

Jag uppe på Skierfe klippan 
Här är jag uppe på Skierfeklippan, över 1000 meter över havet!. Jag är den i den randiga tröjan för er som inte vet det. Vi var med skolan på "fjällvandringen". Det var en 50 p kurs. Det var en upplevelse för livet. Vi vandrade i Sareks nationalpark och det var jätte fint! Tänk er höstens färger i fjällen! mmm!

Sista dagen i Cypern

Här är jag sista dagen i Cypern.... Härligt brun var jag :) Jag ville inte hem, så bra trivdes jag där. Det var helt fantastiskt underbart!

Jag och Carola!
Här är jag i Stockholm på Cirkus. Jag var där med Sassa och hade underbart roligt. Det var en av de bästa kvällarna i mitt liv! Vi var där för att se Carola (såklart) Och efteråt träffade vi henne och jag fick två kort med hon och jag på! Efteråt studsade jag fram för att jag var så lycklig!

Härliga resor med många minnen!