En av de värsta sakerna har just hänt

En av de värsta sakerna som kan hända mig eller oss, har just hänt mig. Eller, ja inte DET värsta, men för mig är det här en stor grej. Jag fattar inte hur det kunde hända! Jag borde ha märkt något, känt något. Men nej, inte förrän det var försent... Skit också!

Ny sidoblogg

Jag har öppnat en sidoblogg till den här bloggen, där jag skriver av mig lite. Så jag kommer länka till den när jag har skrivit där. Så kan de som har bloglovin ändå följa mig. Men den kommer inte alla ha tillgång till. Så om ni vill läsa där också får ni vackert fråga, men ta inte illa upp om ni inte får lösenordet. Jag vet inte, det kanske lika gärna är ingen som vill läsa den. Men det är ändå skönt att skriva av sig lite ibland. :) Det kommer vara väldigt få som får lösenordet hur som helst, de som jag litar på och som jag vet bryr sig om det som står där. :) Den här bloggen kommer jag använda precis som vanligt, bara det att när jag känner att skriva av mig mer så skriver jag här.


Trist

Det snöar ute!! Åh vilket trist väder. Jag som hade tänkt göra massa ute... Men då går ju inte det. Jobbar kväll ikväll. Känns lite mört faktiskt. Alla andra är och gör massa trevligheter och jag ska jobba... Menmen!

Jag är besviken, trött och less. Less på att alla mina planer går i stöpet, trött på att...

Jag har massor att göra, ändå sitter jag här och är rastlös och vet inte vad jag ska göra. Förstår inte hur det går ihop riktigt. Jag undrar om min onda hals bara är tillfälligt, och om jag kan vara ute ändå idag... Skulle vilja ut och testa jogga med knät igen nämligen... Samtidigt får jag ångest ju mer tiden går utan att jag har gjort nånting, och snart börjar jag ju jobba! Dumma jag!


Förlåt för den dåliga uppdateringen

Ja, det är lite dåligt med uppdatering här. Som ni säkert förstår har jag en heeeel del att göra. Ikväll har vi dessutom varit och hjälpt Nicklas och Sandra att flytta. Eller Henke är kvar än, men jag orkade inte mer. Har en hel del att göra men jag orkar inte riktigt ta tag i det heller. Imorgon är jag ledig, då blir det att ringa massa samtal, vara barnvakt till Mira <3, skicka in partylite beställningen, "möte", och sjukgymnasten halv fem! Det var min lediga dag det ;)

Fick just ett samtal från älsklingen, en av hans kompisars pappa ska komma och hjälpa oss spackla imorgon. YES, vad snäll han är! Det behövde vi efter allt krångel!

Åh, det är riktigt jobbigt för mig att ha så kaosartat omkring mig. Usch, blä och fy för det! Dessutom hinner jag inte göra något av det jag vanligen brukar/vill göra. Jag hinner aldrig gå promenader, sjukgymnastikträningen har blivit lidande, allt... Och detta bara till råga på allt som redan fanns innan.

Här kommer en fin bild när
mamma slet i huset :)


Trivs jäkligt bra i kort hår :)


Så här ser det ut bakifrån :) Enkom till dig,
Karin ;)



Jag måste säga att jag trivs väldigt bra! Oväntat bra i det. Det känns så skönt! Och oj så less jag var att se mig själv med samma frisyr som jag haft i nästan 2,5 år nu! Det var dags för lite förändring! I like it :) Sedan får jag se hur jag gör med hårfärg, är lite sugen på att testa någon spännande på den fronten också, men isf inte förrän till hösten. Det fäster ju så dåligt i mitt hår, och under sommaren får jag isf hålla på att färga det varje vecka typ. Men just nu gillar jag verkligen färgen jag har. (Helt naturligt), gillar slingdragen i det och färgen. =)

Farfar 82 år! :)

Idag efter jobbet har jag gjort något drastiskt och oväntat! Jag har snaggat mig! Och den som missar det är fan blind. Det var inte lite vi klippte av. (Läs Erika klippte) ;) Tack så jättemycket! Blev jättenöjd! Sedan hade vi tyvärr inte tid att stanna för vi skulle gratta farfar på 82 års dagen! Efter vi fikat så gick vi med upp på vinden med älskade farfar. Jag älskar honom! Och jag älskar vinden :) Vi fick lite grejer, en spegel, jag lånade några böcker (det är nästan som ett helt bibliotek där, ni vet, farmor var ju lärare så hon gillade att läsa, liksom jag) :) Hittade mig även en übersöt väska, i princip ny, pappret och axelremmen kvar i den, men hur gammal kan den vara? Ganska gammal, jättesöt och modern nu ju! Blev jätteglad över att få den :)

Här kommer nya frillan iaf och den som inte kommenterar den.... den får med mig att göra ;) Vad tycker ni?





Det är kort!

Den där värdelösa känslan


Jag hatar när jag får den här känslan... Få veta något som man inte hade en susning om och inte känna sig "med", att vara borträknad. Så värdelös känsla. Jag känner mig värdelös och det är inte kul.

Nu har jag fått in lite grejer i köksskåpen. Åh vad jag vill att tapetseraren ska höra av sig. Suck. Känns som att han kanske har bangat ur, tycker ju att han kan höra av sig iaf. Flunsan håller väl inte i sig hur länge som helst. Tyvärr håller H på att bli sjuk också, men han känner sig bättre nu ikväll än igår iaf. Jag kände mig sjuk imorse, ont i halsen och så. Men ingenting nu. Får ju inte bli sjuk när jag har en massa jobb på schemat :)

Gick förbi Kicki (Fridas granne) med ljuskatalogen och gick förbi Frida en sväng för att få mitt veckliga gos. =) Mysunge! På tal om ljusen, om det är någon som vill köpa, så är det sista chansen nu innan sommaren (antagligen), kan ju bli om många vill ha men det brukar ju vara dött på sommaren. Det har kommit nya sommardofter också och ett reablad :) Så hör av er om ni är intresserade :)

För tillfället är lillkameran borta just nu (kan inte hitta den). Jag som hade tänkt bjuda er på en bild på hur vi lever just nu. (I gillestugan i källaren). :p Bjuder på någon bild jag har lagt upp i hårddisken redan istället :)


Vardagsrummet när vi hade rivit klart skarvarna. Det var ett riktigt grovjobb, det satt som tusan där!

Nu bor vi i huset!

Nu bor vi i huset!! Fast vi bor i flyttkaos kan jag ju säga. Vi väntar fortfarande på att han som ska tapetsera ska bli frisk från flunsan.  Vilken dag alltså! Vi har till och med gett de nya lägenhetsfolket nyckeln nu så nu har vi ingenting med lägenheten att göra! :D

Återkommer väl senare, just nu är jag såååå trött. Tack alla inblandade för hjälpen!

Puss på er

Händelserik dag


Carro, kommer du ihåg den här sommaren? Och just den här dagen? Det var sååå härligt. Så som vi båda jämt vill ha:) Tillgång till att umgås så här :) Saknar er <3


Idag har vi hunnit med mycket minsann. Jag har varit till min sjukgymnast som äntligen kommit hem (hon blev fast i Istanbul i 6 (!!!) dagar. Iaf, det gick bra. Har en hel bit kvar på vägen, men som hon uttryckte sig så har det ju skett myyycket framsteg. Dock kan ingen säga om jag kommer bli helt bra i knät, men det får väl tiden utvisa. Jag tycker bara det är riktigt surt att jag inte får något för mitt ärr. Här har man suttit och betalat varje månad till sin försäkring och så täcker det inte för att det inte är en "olycka", när fan klassas det som det då? Inte fan är det då med flit skadan blev av. Jag tycker det klassas som olycka men inte dem. Doch har jag inte orkat kolla om sveda och värk, för det kan de ju då fan inte säga att jag inte har lidit av. (Ursäkta mitt språk, men det är så irriterande). Dessutom måste man vara frisk för att orka. Suck. Jag ska flirta med mamma om hon kan ringa och undersöka lite om det här med sveda och värk. (När du läser det här, så se mina flirttecken ;) ;) ;). haha Tur att jag har min mamma som orkar kämpa för mig när jag själv inte gör det. Du är bäst mamma! <3 Jag älskar dig!

Nu ska vi fara en sväng till huset med en massa kläder. (Nu är ÄNTLIGEN ALLA garderober målade)

Puss & hej!

Katt-tips?

Vi har ju länge varit sugen på att skaffa katt (nu när vi äntligen har hus). Men då många av våra vänner är allergiska så funderar vi nu på en allergivänlig sådan. Har ni något tips? Jag har försökt läsa på lite och vad jag har förstått så är sibiriska katter allergivänliga. Vad vet ni? Finns det fler? (Nakenkatter är INGET alternativ) Katten SKA HA päls. ;)




Jag menar, hur söt är inte den? Dock är den ju ganska dyr... Så isf måste vi vänta ett tag och spara pengar. Finns dock en i Piteå... Leveransklar 1 Juli, så det vore ju perfekt... Men den kostar 8000 och det är tyvärr pengar vi inte har... Eller har, de ska ju gå till huset!

Dittan och dattan

Ja det verkar bli någon trend det här med oplanerade dagar. haha När jag trodde att jag hade allt under kontroll så ringde vikarieanskaffningen, de hade glömt att faxa in att de behövde en vikarie ikväll så jag ryckte ut med en halvtimmes tidsspel. Men det gick bra. (Var på Djupis) En tant blev så glad att hon kom med uttstäckta armar och gav mig en bamsekram! Hon hade visst frågat efter mig jättemånga gånger. Det värmer förstås i mitt hjärta, att jag får något tillbaka av allt det jag ger, av allt det som jag brinner för. :) Speciellt efter att ha fått "skit" av någon annan vårdtagare på det andra stället jag jobbar på. Jag vet ju att det inte är mot mig speciellt så, men det är ändå inte så kul, så otacksamt liksom. Så jag blev jätteglad av att se den tanten också.

Nu väntar jag på att Henke ska komma från huset, han är där och målar i garderoberna för fulla muggar. Imorgon är han ledig så vi ska förhoppningsvis fixa en massa då. Enda planerade jag har än så länge är huset och sjukgymnasten klockan 13. (Hon har ÄNTLIGEN fått kommit sig hem efter att ha blivit stannades av all flygkaos). Hopppas att hon vill ha kvar mig (som remisstränande) för annars vet jag faktiskt inte om jag kommer stanna kvar där. Det kostar ju! :P Fast jag har en månad gratis... Men jag skulle gärna fortsätta, det sitter inte i pengarna, utan i att jag vill ha en träningskompis... :( Och det finns ingen sådan! :( Sedan lockar det ju inte så mycket när vi närmar oss sommaren och man kan träna så fint ute själv. Gå härliga vår/sommar promenader... MMM, jag längtar riktigt!


Mmm... Jag drömmer mig bort. Här är vi i Bulgarien. Det var en grymt kul och härlig vecka mitt i allt inre kaos! Det var vi värda :) Jag sitter och drömmer var vi ska åka nästa gång... Det lutar nog åt Thailand för H har ju faktiskt aldrig varit där. :)

Oplanerad dag som blev fullspäckad


En bild på henke och jag i lördags på snabbspontan festen hos Frida. =) Henke något fullare än mig ;) Jag drack bara 1,5 öl (Ni läste rätt, ÖL) haha


En dag som denna hade jag inte mycket planerat men det blev fullt upp ändå. Blev barnvakt åt underbara Emma medan Malin badade med Emil. (Emma har vattkoppor) Sedan bjöd hon på plättlunch (Malin alltså inte Emma), gott! Sedan körde jag förbi Sofia för att ta mig en titt på deras hus. Mycket snyggt och unikt måste jag säga! :) Sedan kom jag på att jag måste fixa lite grejs med Step In, men min sjukgymnast har fortfarande inte fått ta sig hem än (hon har ju varit i Thailand) men förhoppningsvis är hon på jobbet imorgon. Sedan till huset och måla lite och nu är vi hemma och jag ska precis ta mig en dusch och hoppa i sängen sedan! Det var min dag och då vet ni att jag lever ;)

Skuttis, du är bäst! <3 Ville bara skriva det till dig här. En liten hälsning. Finns alltid här <3 Du är en av de starkaste människorna jag känner <3 Du kommer fixa det här. TILLSAMMANS! Kommer du ihåg? Vi ska alltid va tillsammans!


test med bloglovin, fattar nada

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/545531/sara?claim=4ezzsapm8um">

Hm, Karin, nu funkade det där som du skrev, jag kom åt det. Men det funkar ändå inte när jag trycker på uppdatera bild, wtf?

Grymt trött, ska genast lägga mig. Förlåt för att jag verkar lite borta, eller verkar, jag ÄR lite borta.

Att jobba är rena semestern :)

Ja där hade jag skrivit ett inlägg och så glömde jag publicera det :P Skrev iaf bara att vi jobbat hårt till sent på kvällarna hela helgen och att jobba idag är som rena semestern. ;) Har delad tur så ska strax fara tillbaka till jobbet. Vi har varit och beställt tapeter nu men pga. flygkaoset så kanske vi inte får dem i veckan :( Vette tusan hur vi gör då när flyttlasset kommer gå på lördag!

Lämnade förresten min cykel hos Frida i lördags så jag var tvungen ta Henkes på jobbet imorse. Haha, hur lyckas killar? Inte är de väl mer viga än oss? Höll fan inte på att komma av den utan att ramla. Måste ha sett roligt ut för de förbigående ;)

Här kommer en efterlängtad (hoppas jag) utlovad bild på kaoset.


Jag i kökskaoset! Det roliga jobbet att riva. :P Ovanför bänken kan ni se (kanske) att vi rivit ner skåpet som var ovanför. Blev BETYDLIGT mer öppet och fint :)

Saknar Indien!


Åh vad jag saknar dessa tider nuuuu! (idag har det snöat här uppe för er som inte vet) suuuuck

Efter en heldag i huset så belönade vi oss med en liten ferre hos Frida. Eller fest och fest, jag drack 1,5 öl och det räckte för mig att bli salongsberusad. Henke är ute på Kalles nu, fast han sade innan att han inte skulle ut. Hur typiskt killar är inte det? Så sitter jag här och oroar mig istället och kan inte sova... Imorgon blir det upp tidigt och fixa i huset igen. Nu är alla tak målade uppe och tapeterna är på bra väg ner från väggen.

Hej och hå!

Åh hej och hå vad tiden den går!

Har precis kommit hem från dagens/kvällens arbete i huset. Vi har hunnit en hel del måste jag säga. Målat taket i tre rum, målat spärrfärg i köksluckorna, målat taklisterna, skrapat gamla tapeter i sovrummet och påbörjat i datarummet. Och så såklart täckt för allt golv där vi har målat. Hade tänkt bjuda på en bild på röran men jag orkar faktiskt inte hämta minneskortet från kameran. Jag har ont i fötterna och ryggen, det tar på ganska bra det!

Nu längtar jag riktigt efter att få lägga mig i sängen! Oj, vilken bekvämlighet! Det var en av grejerna jag längtade efter när vi var i Indien... Våran mjuka säng! (Annars har jag många gånger klagat på att den är FÖR mjuk, men det kommer jag aldrig mer att göra) ;)

På återseende då!

Och tack alla inblandade för hjälpen vi har fått idag!

Sov gott mina vänner!

Huset!


Huset! Eller entrén till huset. Fler bilder kommer senare. Tycker det är roligare att visa före/efter, så ni ser skillnaden på en gång. För här är tjejen som vill se resultat på en gång! Men riktigt så snabbt går det inte. Men för er blir det ju det om jag visar före/efter när det är klart :)

Nu har vi varit i huset och täckt för golv och tagit bort köksluckorna. Vi har jobbat bra ikväll tycker jag! Imorgon blir det målning (men jag blir barnvakt åt underbara Mira istället)  - Det gör mig faktiskt inte så mycket att jag inte kan måla ;) haha Sedan kommer nog mamma. Vet inte om hon kommer fredag och stannar hela helgen eller om hon bara kommer över dagen någon dag. Då tänkte jag vi ska baka mina ÄKTA bullar. Alltså med äkta kanel och vaniljstänger från Indien! Jag har inte så mycket kraft att jag orkar jobba på som Henke kan hela dagarna och kvällarna så jag får ta "paus" och baka då :p Nämen, skämt å sido, jag är så himla trött nu för tiden. Ungefär som jag var förut... Den tiden jag helst vill glömma...


Öppnat bloggen igen

Ja, i och med den där spännande resereporter grejen som jag fastnade för direkt jag klickade på länken i Karins blogg så har jag öppnat min blogg igen. Annars kan man nog inte "gå vidare" :) Dock råkade jag trycka på skicka innan jag skrivit färdigt om varför de ska välja just mig. Nåja, den saken må väl ligga i ödets händer då! :) Karin, tror du man kan skicka en till? :P Men om jag skulle välja att låsa den framöver så är det samma användarnamn och lösen, så vet ni som har tillgång till det ;)


Här är jag på vår favvo restaurang haha. Det blev många måltider där minsann!

Resereporter åt solresor?



Klicka
här om du vill bli resereporter åt solresor i en vecka. Ta chansen du med, det är en chans du bara inte får missa! :)

Jag tyckte det var svårt att välja var jag ev skulle vilja åka, men jag valde Dubai eller Italien :)


Solen strålar

Solen skiner idag också :) Härligt värre! Är uppe i god tid nu för tiden innan jobbet. Det är ganska skönt så jag inte behöver stressa. Idag vet jag dessutom om vad jag ska göra också, så det känns bra. Har inte blivit bortskämd med det på sista tiden.

Hoppas den här dagen går snabbt så vi kan fara till huset sedan! :D LÄÄÄNGTAR!

Intryck och möten mellan människor

Idag verkar vara en riktig update dag :p Nu vill jag skriva om intryck.

Intryck. Alltså intryck av olika människor och möten sins emellan. Jag var med om massa med olika möten mellan människor i Indien och vissa har verkligen fastnat i mitt minne. Jag tänker på en svensk, som antagligen hade cancer, hon hade inget hår och skyddade sig noga från solen, satt ofta i skuggan, badade inte i poolen osv. Jag tänker även på hennes flickvän. Jag undrar hur hon har det. Vad lider hon av? Är det cancer? Håller hon på att tillfriskna? Vem är hon? Vi sade väl inte mer än hej till varandra, men ändå kommer jag ihåg henne. Vi var på en utflykt tillsammans, det är allt och så hejjade vi på varandra. Jag kommer också ihåg en familj, som vi inte ens tyckte om, eller vi tyckte inte om mamman i familjen. Det går inte att beskriva hur hon var och vad det var som vi störde oss på, men jag kommer ihåg hela den familjen.

Det får mig att undra vad andra får för intryck av mig? Det finns säkert massor med människor som har fått något slags intryck av mig som jag inte ens känner. Vad har ni för intryck av mig?

Längtan

Nu har vi köpt måla till taket! Längtar riktigt till imorgon när vi öppnar dörren till huset! Nu har jag just gjort mig en fruktsallad bestående av päron och banan, mina favoriter :) Duktigt värre.

Åh, nu är det tredje gången dörren ringer medan jag är hemma. Det är bara tjejer? Undrar varför? Känner mig såååå taskig när jag inte öppnar... Men man kan ju inte köpa av alla...

Funderar på att gå en promenad... Men jag vill ju inte egentligen... Får se hur jag gör.
Nu ringer dem på igen! Suck! De är ju söta, men måååånga!

14 april 2010

Denna dag har varit okej, faktiskt! Har alltså hunnit jobba, vara på apoteket, fixat fullmakt inför bankbesöket imorgon (som jag ej kan närvara på, därav fullmakten), eftersom vi får nycklarna till huset imorgon! Så då fick jag mig en liten promenad dit och hem också! Träffade även kusin-Malin efter vägen, det var trevligt! :) Jag är gode snäll jag alltså, nu är middagen fixad inför Henkes hemkomst. Potatis, fiskpinnar och spenatsås (det är endast då jag kan äta fiskpinnar, med spenatsås till alltså), och det är typ Henkes favorit nästan (fiskpinnar alltså). Sedan ska vi och köpa måla till taket! :D

Förresten, åh vad jag blir påmind om barndomen då det kommer små tjejer och plingar bakom dörren med majblommorna i högsta hugg! Dock hugger det i mitt hjärta när jag redan köpt 2 st av två tjejer, och så plingar det igen på dörren... (Nej, jag öppnade inte), jag kan inte säga nej till dem!


Någon av de sista dagarna i Indien. Liiiite röd i ansiktet var jag ;p

Våren är här!


Henke var nöjd för han hade lyckats göra en fläta på mig så han var bara tvungen att ta kort på den ;)

En ny dag med nya möjligheter ligger framför oss idag. Jag ska alldeles strax börja cykla till jobbet. Solen skiner och det är klarblå himmel. Härligt! Slutar 13 idag så kanske hinner njuta en stund i solen sedan? Fast efter jobbet ska jag cykla till apoteket och hämta all medicin. Jag tror mitt "frikort" eller vad det nu kallas går ut snart, så det är bäst att hämta allt som går medan det är gratis. Gratis är ändå bäst ;) Det är så härligt att kunna cykla igen! Våren är här! :D

Liten miss

Haha, vet ni vad jag lyckades med idag? Jag gick in på "Skokanonen" i tron om att det var "Skopunkten". Lite fel där va. Det resulterade i att jag köpte fyra par skor för 700 kr istället för fyra par skor för typ 500 kr. Nåja, det var iaf bra skor att jobba i och dessutom ett par skor som är de skönaste "finskor" jag någonsin gått i. Den är mjuk, lätt att dra på, och ändå en liten klack, och var alldeles, alldeles underbar! Jag får trösta min köpesångest med att jag faktiskt inte handlar många par skor per år. !

Nu måste jag snart ringa jobbet, gruvar mig lite men förstår inte varför. Det är nämligen så att vi bytt lokal så jag har ingen nyckel dit ännu. Men grejen är den att jag börjar 9 imorgon, och det kanske inte är någon i lokalen då. Så hur ska jag komma in är mitt stora frågetecken... Så jag måste liksom ta tag i det snart... Jag hoppas att vik-"tanten" ringer imorgon och ger mig mer jobb, för efter torsdag har jag inget planerat. Jag VET att det finns jobb, det är det som är det störande, men de har inte skickat in det än tror jag, därav jag inte fått något...



Update: Kom på att jag kunde ringa Erika istället för hon jobbar också imorrn :) Och fick också förklaringen till varför hon inte ringt om jobb än (hon hade inte heller fått något för nästa vecka), de har nämligen PK på ena stället imorgon så då skickar de ju in det efter det, mest troligt, så väntar vik-"tanten" på att få klart från båda ställena :) Eller så har någon helt annan fått på Djupis och vi får på Backen. Haha, ja tjorv som ingen förstår sig på, men imorgon eller torsdag får vi nog veta då :)

Linkin Park - Not Alone

Har ni sett/hört den här! Henke upptäckte den och den är ju ruskigt bra!


Oboy vilket vackert väder!



Slutade 13 idag och det var väl rätt dag att sluta ett på. :) Cyklade och handlade lite mat på coop direkt efteråt, sedan hem och upptäcka att jag glömt ringa min försäkringskassa-tant, så det gjorde jag och sedan jag gick till banken för att sätta in mina bilpengar jag tagit ut när jag var på väg att köpa en bil i Umeå. Sedan gick jag hem och ringde världens bästa Skutt! <3 Satt ute mot väggen och pratade och nu känner jag hur det hettar i ansiktet. I like :)

Håller på med mat nu, så middagen ska vara klar när H kommer hem. Jag vill inte veta av hur grinig han skulle vara om jag inte har gjort det just idag (fyrhjulingen gick sönder igår när de skulle byta en grej). ,P Han är förresten typ den enda som inte frågat efter lösenord (av de jag har förväntat mig som ska göra det) :P haha Får väl se om han gör det snart någon gång. ;P

Nu ska jag väl hålla mig till köket så inte maten blir bränd ;P Imorgon verkar jag vara ledig, och det ser ut att bli sol då också. :) Då ska jag njuuuuta! Jag tänker varje år att jag ska hinna njuta av våren, men hipps vipps så är den förbi. Men I ÅR, DÅ SKA JAG. Jag LOVAR ;)

Förresten, det jag lagar. Har testat
Emelies "recept" på stekt kyckling med sweet chili sås, soya och krossade tomater i. Har provsmakat och sjukt gott var det! Så det måste ni testa allihopa! :) Men vi hade bara en kycklingfilé, så håller på att koka potatis så får H välja om han vill ha fiskpinnar eller bullens pilsner korv till det ;) För JAG, jag tänker äta den goda kycklingen ;D





11 april, strålande sol!

Ja, mina vänner. Första inlägget som låst blogg. Det känns bra ändå! Min andra jobbdag är just avslutad och den har gått helt problemfritt. :)

Igår blev det spontant. Egentligen skullde det ju bli fest hos Erika, men då både jag och andra jobbade så blev det inställt. De skulle träffas ändå men jag kände inte för att stressa iväg och köra mot Älvsbyn så jag valde att stanna hemma av den anledningen plus att jag inte mådde så bra. Mitt i allt (runt fyra tiden) bestämmer sig Henke för att han vill köra och titta på en fyrhjuling han spanat på i en veckas tid i Skellefteå. Thomas hade tidigare hört om vi skulle äta middag ute med han och Jennifer, så vi gjorde det och frågade om de ville följa till Skellefteå och det ville dem. Så det blev en helkväll med Thomme och Jenn! Det var riktigt roligt, för det var seriöst minst ett halvår sedan jag såg Jennifer sist. Idag åker hon till Umeå igen för studiernas skull.

Nu väntar jag på att Henke ska komma hem, för vi ska visst på en tur med fyrhjulingen. :) Den är godkänd för B-körkort så han får köra på vägen. Vilket han var ute efter för då kan han köra till jobbet, och jag kan ha omegan till mitt jobb (när jag behöver bilen för det), och så till hösten när den är kaputt så köper vi en bättre, begagnad bil tillsammans tänkte vi. :)


Innan parasailingen i Indien :) (dessa bilder finns på fejjan men lägger upp dem för de som inte har tillgång till det)


Dags att lyfta!


Och där bar det iväg!




Henkes tur :)


Där doppades fötterna ;)




Efteråt :) Detta var innan alla började må illa och 4-5 kräktes efter varandra. Värsta kedjereaktionen. haha Jag började må svinilla, men klarade mig från att kräkas som tur var :)

I det stora hela så var det ju såklart jättekul! Men det var roligare i Thailand när man fick springa från stranden för att lyfta. Härliga känsla. Men man log ändå hela tiden uppe i luften :)

Nu kom Henke! Puss & hej!

Första jobbdagen avklarad

Så har jag jobbat min första jobbdag då! Det gick bra, även om jag gjorde många så kallade "sara-tabbar". haha Den sista jag skulle till, hade jag glömt nyckeln till, så jag gick tillbaka till lokalen för att hämta den, stoppade den på nyckelknippan och gick iväg igen. Väl framme inser jag att jag inte alls har nycklarna med mig, så jag gick tillbaka ännu en gång och då ligger de så fint på köksbordet. haha



Nu är det bestämt!

Okej, nu har jag bestämt mig. Jag kommer att lösenordsskydda bloggen, så ni som vill läsa min blogg kan ju kommentera med eran mail (eller skriva till mig på facebook) så skickar jag uppgifterna ni kommer att behöva till er mailadress. Som Erika sa, så är bloggen för vännerna ;) Och för familjen i mitt fall också :) OBS! Skriv er mail så jag kan svara till den!

Enda problemet jag ser är mina släktingar som läser som jag faktiskt vill ska läsa men som jag kanske inte kan nå... Några kan jag iaf skriva till på facebook så det är ju bra iaf :)

Jag kommer antagligen att införa det på söndag, så ni har ett par dagar på er att se detta inlägg och för att be om lösen. För säkerhetsskull så ber jag er som redan har sagt att ni vill ha lösen, skicka igen, och kommentera i detta inlägg så jag lättare kan svara till alla sedan.

Det var allt för idag :) Kan väl säga att jag varit duktig och fyllt i massa papper till a-kassan, så nu får dem förhoppningsvis alla papper de behöver så jag kanske kan få igång a-kassan om ett halvår eller så (de är ju inte kända för att vara snabba direkt) :P

Fördriva tid

Nu har jag fördrivit lite tid. Jag är så himla rastlös, samtidigt som det kryper in stress. Konstig blandning faktiskt. Jag har just bakat en "sommarkaka" för första gången ever, faktiskt! Det är av Karins farmors recept "Ellas sommarkaka". För er som inte vet det så utan att vi visste om varandra (jag och Karin) så bodde jag nästan granne med hennes farmor! (Mamma och hennes farmor umgicks en hel del) :) Och så visade det ju sig även att vi var tremänningar, mormors bror var Karins farfar. =)

Här kommer 10 bilder till :)




En av så många fina solnedgångar




Henke utanför ett tempel. Vi var tvungna täcka axlar och knän, vilket var stekande hett!


Båda vi utanför templet


Jag utanför templet


Älsklingen






På kryddgården vi var fanns det sådana här vid restaurangen :) haha

Lösenordsskydda bloggen?

Nu börjar jobb trilla in igen :) Härligt! Första dagen blir på lördag :)

Jag har som så många andra börjat fundera på att lösenordsskydda bloggen så jag faktiskt vet vilka som läser. Jag skriver ändå ibland ganska personliga saker (inte FÖR personligt), men lägger ju ut bilder och sådär... Men jag vet inte riktigt... Vilka är ni som läser? Kan inte alla skicka en kommentar så får jag ju veta :) Det är både för och nackdelar med det... Vad tycker ni?

Fullspäckad dag

Oj, vilken fullspäckad dag. Hela dagen flög iväg när mötet imorse tog tre timmar. Är just nu barnvakt åt MIRA, hon sover förstås, så det är inte så svårt:) Deras tangentbord saknar vissa viktiga knappar så är jobbigt att skriva här. Imorgon står jag på arbetsmarknadens förfogande igen, så antingen får jag jobb eller så blir det ett besök hos arbetsförmedlingen för påskrivning igen. Det blev en kort update!

Irriterad!

Suck... Alla jävla myndigheter... Nu är det scn som vill bråka för 2008 när jag pluggade! Måste ringa och höra vad tusan det är frågan om. De tror att de betalat för mycket till mig. Jag minns att jag ringde dit och sa hur mkt jag hade tjänat och om jag skulle sluta med bidrag eftersom man inte får tjäna över en viss summa. Då gjorde jag det, jag betalade till och med in en summa för att jag redan hade överstigit den heliga gränsen. Men nu så stämmer det ändå inte! Irriterande. Nog för jag VET att det inte handlar om någon stor summa, men ändå! ALLA ska krångla, jag måste ringa en massa telefonsamtal typ varje dag. Till och med i Indien var jag tvungen ringa... Hittils har jag ju alltid haft rätt i slutändan, men det tar på krafterna! Ville bara skriva av mig lite frustration!!

Denna eviga väntan



Hm. Nu väntar jag bara på att försäkringskassan ska ringa upp mig, det har snart gått en timma... Det är nämligen så att jag bestämt att jag ska friskskriva mig från och med torsdag. Egentligen spelar det väl ingen roll eftersom jag ändå skulle ha börjat jobba på måndag. Men det känns bättre att vara tillgänglig redan nu. Jag hoppas på jobb för Frida har sagt det är mycket jobb på båda ställena jag jobbar på så jag bara väntar på att jobb ska trilla in. Medan jag har väntat så har jag satt igång potatis på kokning och lagt kött i marinad av det lilla vi hade kvar. Vet inte riktigt vad jag har tänkt göra, men får se. Vill bara de ska ringa så jag inte är så låst.

Imorgon är det ett år sedan. ETT ÅR!! Shit alltså, det har varit ett väldigt långt år. Jag gruvar mig lite inför imorgon, jag hade glömt bort att det var och så fick jag ett sms som elakt påminde mig...

Har börjat ta ner gardiner från lägenheten nu, det närmar sig inflyttning nu i huset :D
Vette fasen vad jag ska syssla med nu.
Puss & hej

Ännu fler bilder

Jag har ju glömt berätta hur nära det var att Indien resan aldrig skulle ha blivit av. När vi kommer till Kallax så inser vi att Henkes flygbiljett är bokad till dagen efter (han bokade via resia för han hade presentkort där). Självklart var flyget fullt också, och det fanns en biljett kvar som kostade 2500 kr. Hon som hjälpte oss tyckte vi skulle ha is i magen och chansa att han skulle komma med. (Han fick en standby biljett), till slut kom vi med på planet alla tre (vi och Anna-Maria)


Anna-Maria på rummet på Rest and Fly!

Sedan fick Henke asont i huvudet av all spänning antagligen, men det gick över under natten. Så sov vi den natten på Rest and fly och tidigt morgonen började vi gå mot terminal 5 och checka in väskorna. Vad tror ni händer då? Jo, jag SVIMMAR! Kommer värsta personalstyrkan och skärmade av där jag var, de skjutsade mig med en rullstol lite längre bort så inte alla kunde stirra på mig. Väl där håller jag på att svimma igen! Men då fick jag lägga mig ner och då blev det bättre. Sockret var bra, men blodtrycket var väldigt lågt, de kunde bara hitta undertrycket, inte övertrycket. De frågade om jag ville åka ambulans för att ta reda på vad det berodde på, men jag bara "nej tack, jag SKA till Indien" :p haha Antagligen var det väl för att vi inte hunnit äta frukost eftersom klockan bara var fyra, halvfem typ. :P

Nu kommer lite mer bilder :)


Henke på flyget ;)


En macka man fick på hotellet. Med värsta rosetten. Tyckte det var så sött ;)


Henke badar i poolen :)<


<3


Kossorna kom varje dag till stranden ungefär samma tid (runt 17 snåret):)


Vackert.


King Fisher!! haha Det är en fågel alltså, inte en fisk. Här med deras egen öl :)


Mysigt. Men det är ju inte jul? ;)




En av många ödlor vi såg!


På väg på vår första utflykt!




Guiden och några stenblock. Det var kvinnan och mannen i ett fårhållande som gjorde dem. Om de tjänade bra, tjänade de ungefär 500 rupies per dag. Det är ungefär 90 kr.


Kvinnorna tvättade. Guiden sa att det kommer mer och mer moderna saker även till byarna, så han trodde om 5-6 år kanske dessa kvinnor också hade tvättmaskin.




Brödbak!




En cool nästan 80 årig gubbe (jag tror han var typ 78, eller så 68) :P som gör lerkrukor. Grymt duktig! Det tar egentligen 3 dagar att göra en. Eller hela preceduren tar 3 dagar, men han kan göra första proceduren en hel dag med olika krukor, som jag fattade det.


Söta barn!


Kvinnan här gör snören. Grymt duktig!










Sååååå söta barn!


Sedan var det dags för bad. Jag minns inte vad denna strand heter, men den var typ helt öde förutom på 3 pers typ! (och vi)







Sådär det var några fler bilder ja :)

Det är mest för Henkes mammas skull, och ni andra som inte har facebook. :) Kommer lägga ut där nu också :)

Det är så tyst här hemma. Jag saknar Indien! Jättemycket!

19 bilder från Indien

Här kommer 18 bilder till att börja med :) Kommer inte i ordning ;)


Henke ser ut över solnedgången :) Det här är precis nedanför hotellets restaurang :)


Jag som ser ut över det oändliga havet


Många kvällar satt vi här nedanför restaurangen och njöt, tog det lugnt njöt av utsikten. Det var även här jag hittade skrivarglädjen.


Henke hoppar! (Eller kastar sig kanske snarare)






Mitt första "riktiga" hopp efter operationen som inte sett helt mongo ut :P




Hon med hatten var kvinnan som gjorde manikyr och predikyr på mig näst sista dagen. VÄLDIGT envis "Hello, hello, madam, do you want manikyr or predikyr" och svarade man vänligt men bestämt "no thank you" så svarade hon "maybe I´ll se you tomorrow". Man fick inte en chans att förklara att man egentligen inte ville. Men så mot slutet kände jag att jag faktiskt ville :P En av gångerna sade jag till henne när hon sagt om tomorrow "No, i don´t think so" :p Men så hamnade jag där ändå. :)


Där är jag med mina fina naglar som typ förstördes redan dagen efter :p Men tårna är fina än :)


JAG ÄLSKAR DIG SÅÅÅÅÅÅ MYCKET! Vilken underbar resa vi haft. Längtar tillbaka så himla mycket medan jag laddar upp bilderna nu!


En elefant tur :)


Dudshagar vattenfallet!


Vi vid platsen man kunde bada. Typ lika kallt som i Storforsen för er som badat där :p


Henke på väg under vattenfallet :)


Jag :)


Vakten vi "lärde känna"  :P

<
Henke pussar sin badring ;)


Se upp för vågen! Bäst att hålla för näsan!

Alltså, det gick sjuuukt höga vågor där. Har aldrig varit med om så höga vågor någonstans!
Sådär, det var 18 st det :)

Och just ja, får inte glömma denna bild :P

Så med den blev det 19 då ;)

Så var påsken över för vår del




Så, nu har vi kommit hem igen och så har jag påbörjat tvättandet igen. Hoppas berget minskar snart. ;)
Det är hur rörigt som helst här och det känns som att det inte är någon idé att ens försöka när vi flyttar snart. Menmen, lite finare har det väl blivit och resväskorna är tomma nu!

Har haft det jättemysigt i stugan. Det blev ju bara ett slalomåk för mig i lördags, men det kändes såååå bra att äntligen få stå på skidorna igen! Med tanke på alla motgångarna som hänt mig senaste tiden så kändes det verkligen som en revanch. När jag äntligen hade fått börjat jobba igen i januari, så blev det operationen den 18:e och först nu är jag något sånär bra i igen. Det kändes ostabilt när jag åkte, men jag åkte! Nu ska jag på gymmet imorgon tänkte jag (om det är öppet), träna flitigt så jag får mer muskler i benet, och på lördag blir det att åka med hela gänget för att sedan ha fest med tema "sommar" :D Jag hoppas att jag inte får jobb... Ironiskt nog, hoppas ju samtidigt jag får jobba massor nu när jag äntligen är på benen igen :D Ska nämligen friskskriva mig på tisdag hade jag tänkt. Knät känns så pass bra så jag tycker jag kan jobba nu. Det handlar egentligen bara om en vecka, men jag vill komma igång nuuu! Få den där belöningen jag strävat efter så länge. Så på tisdag blir det en massa samtal till diverse myndigheter... Aldrig kul!

Ni får hålla utkik efter bilder så småningom. Har inte orkat än. Men alla kort från systemkameran plus lill-kameran är i hårddisken nu. Gissa hur många det blev? Ska lägga till Henkes bilder sedan från hans mobil, men han har inte fört över dem. (Älskling, gör det nu när du ändå läser det här) ;)


Påsk i Kuri 2010

Ja, nu är vi alltså hemma igen. Eller vi åkte direkt till stugan när vi kom hem. Jag slängde bara i en tvätt med alla våra underkläder. MEN, vad hände då? Jodå, det slank dit min gröna strandklänning (som jag hade tänkt slänga i Indien men det blev aldrig av), så ALLA våra underkläder är i princip en äcklig mintgrön färg! Måste testa färga dem svarta (vet ju att sömmarna inte blir svarta, men allt är väl finare än äckel-mint-grön)

Tänkte skriva lite mer om Indienresan när vi kommer hem igen, när jag har tid. Tänkte visa lite bilder också, och lägga upp ännu fler på Facebook kanske.

Nu är det klarblå himmel och sol, så nu ska vi bege oss ut. Har förresten varit en sväng till Kåbban idag också, var dåligt före och mycket folk, så vi tog bara ett åk. Knät kändes okej, men inte stabilt. Så det var nog bäst så. Malin, Petter och barnen var också med så vi åkte madrass med dem. Jättehärligt :) Nu håller dem på att klä på sig igen, är lite sugen på att snurra runt dem på madrassen. ;)

Tänkte bjuda på en bild nu iaf, så det inte blir bildlöst nu när jag kommit hem igen ;)

Och så har jag ju äntligen fått prata med Karin som också kommit hem nu efter tio veckor i Thailand :D


Vi (eller jag) ville inte hem, därav dessa miner :p