Blå, iskall fot


Kolla in min blåa fot! Det är helt galet. ISKALL är den också. Där var den ändå LITE blå, för Henke hade just smörjt in den och masserat den...

Spontanfest! :D

Haha, jag som hade så tråkigt igårkväll... Vill ni veta hur det slutade? Ni får veta det hur som helst :) Henke kom hem för att ta med sig lite grejer till festen efter badet... Han frågade "hur har du det"? Jag bara "astråkigt" "men ska du inte följa med, Frida & Johanna ska visst också vara på festen". Sagt och gjort, kunde ju inte bara vara hemma och fortsätta ha tråkigt... Jag ringde till Frida för att höra så det stämde. Och det gjorde det :D Jag bytte snabbt om och Frida kom och hämtade mig. Så sminkade jag mig där och så gjorde Johanna mig fin i håret :) (Tack för det) (by the way, jag har inte fått din kommentar om festen) ;) Iaf, det var sååå kul att vara bland folk, prata med människor, jag drack lite vin också :) Höll det såklart på en bra nivå eftersom jag fortfarande skulle ha kontroll över kryckorna ;) Jag tog mig till och med ut :) Först skulle vi på Challange, men det var så sjukt lång kö, och poliserna och väktarna hade ingen förståelse för en stackars tjej med kryckor, så vi gick på Valdinos istället där alla grabbarna var :) Jag lyckades till och med dansa!! På ETT BEN! haha Det var grymt kul! Måste ha sett sjukt kul ut där jag stod och hoppade på ett ben, Henke snurrade runt mig och jag sjöng glatt med i låtarna :) Dock hörde inte Henke när jag sa han skulle ställe bort kryckorna, så han bar på dem, medan vi dansade, i ena handen. haha Än en gång har jag bevisat att allt går, bara man vill :) Varför ska kryckorna hindra mig? Ingen hade räknat med mig när jag kom på festen, så det var kul se deras miner :)

Hade det så himla kul, det var så länge sedan. Och jag kände att jag LEVDE! Härliga tider!!

Här kommer lite pics!


Eken visar hur man ska dricka whiskey. haha


Jag och min finaste älskling! <3

Har tråkigt, som vanligt!


När vi var på väg hem från Härnis!


Lite utsikt från bilen :)


Nu är jag ensam hemma. Har tråkigt. Som vanligt. Har inte så mycket att säga. Men idag var vi på apoteket. Jag hämtade ut mer värktabletter och så köpte jag ett laktostest, så nu ska jag äntligen få svart på vitt om jag är allergisk eller inte. Jag blir fan orolig om det INTE är det... Och dessutom kostade det 260 spän, det sved i plånboken vill jag meddela. Henke råkade se att det var 50-70% rabatt på Hanzens, så vi gick givetvis dit. Henke fyndade ett par jeans, en tröja och en tredje sak som jag inte minns :P Jag fyndade en skjortliknande tunika (har en sådan i vitt och lila, men denna var svart och vit), och en bolero (visst heter det så)? De här korta "koftorna"? Jag är inte så bra på modenamn jag ;) Allt för 150 kr för min del =) Har förstås lite ångest för egentligen har jag verkligen inte råd med det. Men Henke tyckte det var okej, det var ändå billigt och kan va kul ha i Indien också :) Nu har jag köpförbud däremot. Får inga pengar alls denna månad. Men i februari får jag lite mer, hoppas jag. Längtar tills jag får börja jobba igen och få kontroll på min ekonomi igen! Borde faktiskt inte köpa några kläder förrän till våren. För kläder har jag ju faktiskt! Får försöka hålla på det:)

Nu babblar jag bara så ska vara tyst nu. Se en film och somna en stund. (Hoppas jag) Inatt sov jag dåligt, för jag hade en sådan jävla värk i knät... Då vet ni det också ;) Men jag tror det kommer bli bättre efter måndag då stygnen ryker. Jag får hoppas på det iaf! Kanske jag kan få lite mindre tråkigt också. Men imorgon kommer E & T, det blev aldrig igår för Erika blev förkyld :(

Henke är och badar på havsbadet nu och ska festa med grabbarna sedan. :) Hoppas de får en kul dag/kväll! Jag är också sugen på att festa någon gång. Kanske nästnästa helg, är det någon som är på då? :) Alltså helgen den 13:e?

Puss på er

Home sweet home

Det var inte hörlurar som stack ut på förra inlägget på tofflorna, utan en grej som är på tofflorna. Typ vad hter det? inte stropp, men en grej man drar i för att det ska sitta hårdare, brukar vara det på vinterjackor också... Ja, ni kanske fattar:)

Nu väntar jag på att Henke ska höra av sig att han har skrivit provet klart och är på väg hem. Vi kommer köra direkt hemåt. Bara stanna någonstans för att äta. Sedan kl 19 kommer E & T till oss, ska bli trevligt, bara vi hinner hem :)

By the way så var det typ 8 år sedan det var så här mycket snö här! Härliga tider vi lever i :) Kanske bloggar lite i bilen om vi får tråkigt på hemvägen.

Även om det varit skönt att vara borta ett tag, så ska det bli skönt att komma hem. Vi måste dock städa lite, och jag måste slänga i lite tvätt i maskinen innan E & T kommer. Hoppas vi hinner :) Men som det sägs, borta bra men hemma bäst!




"Oj vad jag beklagar mig" kom tillbaka. Tack blogg.se :)



Åh, hittade en bild från i somars. Ge mig sommar... Eller iaf vår. Eller iaf Indienresan!

Otur för er, kanske, att inlägget kom tillbaka. höhö

Igår kväll sa jag till Henke "Tänk om jag kan gå imorgon, då missar du mina första steg". På natten drömde jag att så var fallet, att jag vaknade upp här, här i härnösand, och jag kunde gå! Men vilken besvikelse det var att vakna.
Henke säger att han kommer ihåg att läkaren sa jag skulle kunna stödja på det efter fem dagar. Men det kan jag ju inte! Och det har gått 10 dagar nu. Skulle egentligen in på sårkontroll och ta bort stumparna av stygnen imorgon, men eftersom jag inte är hemma då fick jag en tid på måndag... Idag har jag försökt stödja på det med hjälp av kryckorna... Går sådär. Men tacka vettja att jag inte har lika ont längre!

Men jag vill kunna gå! Göra saker. Jag ser saker som jag annars inte skulle brinna för att göra. Men nu... Bara det att KUNNA städa. Kunna gå en promenad. Kunna fixa middag utan problem...

Jag & Henke har bestämt att vi ska gå på en dejt igen! Varför ska man sluta med det bara för att man är tillsammans? Även i det gör knät hinder. Vad ska man hitta på? Först tänkte vi bowling, men det går ju inte... Vi ska iaf äta middag ute på stan. Sedan får vi se. Hoppas knät hinner bli lite bättre tills dess...

Nästa helg är det även dags för Jokkmokksmarknaden. Den årliga händelsen. Vilket innebär, stugan fre-sön, och åka med rälsbussen efter inlandsbanan till själva marknaden. Så långt går ju allt väl. Men om jag ska hoppa runt på kryckor så kommer jag ju aldrig orka... Spark? Knappast, då är det väl sandat. Pulka=pinsamt, rullstol lär bli för jobbigt när det blir moddigt i snön... Nåja, vi får väl se hur det går. Som plåster på såren borde jag få aaaaaallt jag bara vill ha av mammi och pappi... :P Men det lär ju inte heller hända...

Nu kommer Henke på ungefär 40 minuter. LÄNGTAR! Sedan när Jan kommer hem efter 18 någon gång så ska han visst bjuda ut oss på middag, ryktas det om. (Det skulle vi egentligen inte  veta) :P Spännande :) Ni anar i

Fastän jag gör samma sak varje dag nu när jag inte kan röra mig så är det ändå en lättnad att ha åkt bort. En liten mini-semester känns det som. Jag kan ju lika gärna sitta här och göra ingenting, som hemma.

Karin har uppdaterat sin blogg från Thailand, det var dagens händelse. Oj, vad jag vill tillbaka dit när jag läser hur de har det och var de är. Underbara PhiPhi! :) Men någon gång ska jag & Henke dit igen :) Henke har ju aldrig varit i Thailand. :) Men vi vill till New York också. :) Tänk om man kunde skita pengar... Eller iaf få jobba till sig lite pengar. Är så less, så less, så nu ska jag sluta beklaga mig lite. Men måste medge att det känns alltid lite bättre efter ha beklagat sig... Så brukar mina söta tanter eller gubbar säga ibland "oj vad jag beklagar mig" och då brukar jag svara "men visst känns det bättre"? och då svarar de alltid att "ja det gör det ju". Och så säger jag "du får beklaga dig hur mycket du vill för mig, för det känns ju så mycket bättre efteråt då" och det gör det ju :)

Men nu ska jag sluta beklaga mig, för er skull :) Men ack så mycket bättre det känns!


"Oj vad jag beklagar mig"



Hittade en bild från i somras. Ge mig sommar... Eller iaf vår... Eller Indienresan!

Men bajs! Hela mitt inlägg försvann! Vad fan håller blogg.se på med? Det har ju krånglat hela dagen! Rubriken hör ihop med det förra inlägget jag skrev, inte det här. Jag beklagade mig bara och berättade ett litet framsteg. Lite om en konvsersation som ofta pågår mellan mig och några tanter och gubbar... Om att jag & Henke ska på dejt igen :) Varför ska man sluta bara för att man är tillsammans? Jag skrev om en dröm jag hade inatt som hängde ihop med vad jag sa till Henke igårkväll...Och lite annat. Men det orkar jag inte skriva om. Kanske bra för att jag inte behöver beklaga mig lika mycket.


Härnösand

Vi kom oss fram till slut igårkväll. Det tog betydligt längre tid än vi räknat med. Men fram kom vi :)

De bor precis vid E4:an, ett äldre hus, väldigt gammalmodigt, jättemysigt! =) Borde ha tagit lite kort, men det har jag inte gjort. Tog bara några igår.

Sitter och försöker fördriva lite tid här på internet. Ska snart se om det finns någon lunch att äta, och sedan läsa lite tror jag. Intressant, intressant. Jag vet, men jag har tråkigt :P


Höga kusen bron :) Ungefär här slutade det snöa och blåsa lite grann, så det var faktiskt bra före efter vägen och bra sikt!



Strålkastare på bron :)


Henke bäddar. Här ser ni lite av hur det ser ut här :) Lite som i vår stuga :)



Lade ni märke till tofflorna på förra bilden? :) Så mysiga och sköna när det drar lite på golvet. Vi fick låna dem :)

Spruta

Idag fick jag ett brev av min gamla brevkompis, Sara. Jag misstänker att AM och hennes kompis Maria ska vara på samma volontärgrej i Indien. Så AM, håll utkik efter en Maria som ska känna Sara R ;)

Nu beger vi oss alldeles strax mot Härnösand. Hoppas det är ganska okej väder efter vägarna. Tänkte svara på Saras brev i bilen kanske, om jag inte blir åksjuk, men åksjukepiller borde väl hjälpa?

Idag har vi tagit vaccin också. Jag mot hepatit B, och Henke mot både A&B, eftersom jag hade A sedan innan så blev det bara B nu :) Så nu är det gjort :) Dock måste vi båda ta en till spruta om en månad, innan vi far till Indien...

Ha det bra mina vänner.

Kramar

Drömmer mig bort



Åh. Jag har en dröm. En STOR dröm. Jag är så rädd att den ska gå i kras. Och jag är för rädd för att säga det högt / skriva det, för då kanske den aldrig slår in. Men jag har en dröm, en stor sådan! Jag kan inte släppa tankarna...

Svullnad

Inte bara mitt knä är svullet, utan även hela benet och foten. Det ska tydligen väga över ett kilo, kanske två, vätskan som jag samlat på mig. Vet inte om jag tror på det, men.


Jag är som en gammal tant, jag borde ha stödstrumpor. Här ser ni bara hur det blivit av vanliga strumpor. På högerbenet finns inget märke över huvudtaget, och på vänster är det värsta insjunket där strumpkanten varit.


Vet inte om bilden visar så mycket, men det är STOR skillnad på fötterna.

Jag undrar när det går till sig... Jag vill inte känna mig så här direkt. Ingen höjdare.
Jag måste ha blivit en tråkig bloggerska på senaste tiden, kommentarerna har avtagit drastiskt, men samma antal besökare... Så ja, jag måste ha blivit tråkig helt enkelt. Fast det kan jag förstå, det händer ju jävlat inget i mitt liv just nu...


I need you

Gah, tråkigt, tråkigt. Vars är alla vännerna? Vad gör ni? Vad sysslar ni med? :) I neeed you guys! Ni lyser ju upp min tillvaro! :)




Vilken lättnad från bröstet

Oj, så skönt! Nu har jag ringt samtalet jag har gruvat mig för så länge. Och det var ju faktiskt inte så farligt som jag hade målat upp för mig! Det här kommer bli jättebra!

Har haft ondare än vanligt igår och idag, på ett annorlunda sätt, svårt att förklara. På tal om annorlunda så ska jag belöna mig själv för att jag var så modig som ringde, så jag ska se familjen annorlunda nu på tv4play. :)

Jag vill börja packa NUUU till Indien :) Det är ju ändå det roligaste! Jag får nog avvakta ett tag, men typ i februari, då jäklar ska det börjas packas :D

Puss & hej!

Boooring

Jag har skrivit ett brev, varit riktigt nära att snubbla riktigt ordentligt, fixat frunch, diskat lite, sett "Våra bästa år", pratat med Carro, klarat av att duscha helt by my self, ringt kommunal, fixat adressen dit vi ska skicka visumet, läste lite på en uppgift jag har. Och ack så uttråkad jag är OCH trött. Fast jag i princip inte gör ett skit. Märkligt det där. Tror jag ska spela lite eldorado på bamse.net, har ni inte testat det någon gång, gör det :) Sedan måste jag vila (sova) lite. Det är ju trots allt då kroppen läker som bäst!
'


Och jag drömmer om att åka slalom snart igen! Kommer känna mig så avis när Henke åker utan mig :( Hoppas det kommer kännas tusen gånger bättre när jag åker slalom igen nästa gång också :) Ska dock se till att inte ge mig ut i backen för snabbt!

Tycker det är lite med uppdateringar nu, dags att uppdatera alla tycker jag ;)

Envis hosta

Vilken jävla hosta jag fått som inte ger med sig, närmare 2 veckor har den envisats. De ssenaste kvällarna och nätterna har det varit så illa att jag nästan inte får någon luft. Igår fick jag ta av Henkes astmamedicin. Det hjälpte lite faktiskt. Nu har jag en attack igen. Det värsta är att jag inte kan ta cociliana (vet inte stavningen), för det går inte ihop med den övriga medicinen. Fick värsta fyllan en kväll. haha Började snurra när jag skulle sova, precis som efter man lagt sig när man druckit lite för mycket alkohol. haha Men vi har köpt en annan hostmedicin i tablettform, den funkar något sånär iaf :)

Det är ganska komiskt mitt i allt elände, hur jag går tillväga för att lösa vissa saker. Kom på jag behövde min dagbok i en väska. Som tur var så var den öppen, så jag stoppade i ena kryckan i den, och hoppade med den dragandes under kryckan. Lite farligt, ifall jag hade ramlat. Men det gick bra :) Jag vill ju inte be Henke om hjälp med jävlat allt, det räcker som det är redan :)

Snart är det en annan del av köping. Äntligen något som faktiskt är värt att se på :)


Award

Har fått en award att göra av Jennie. Men jag väljer att göra det lite enklare, jag kommer inte att utmana någon annan, utan de som vill får väl helt enkelt göra det :) Så jag struntar lite i reglerna. Man ska helt enkelt skriva 7 sanningar om sig själv.

Då kör vi:

1. Jag var en stor "kan själv" tjej när jag var liten. Jag ville t.om. blyta blöja själv ;) Detta kunde innebära timmar av väntan för mamma.

2. Jag hatar all sorts fisk, förutom lax. Även skaldjur.

3. Jag har svårt att somna ensam.

4. Jag är en känslig person. Börjar lätt att gråta till filmer osv.

5. Den här sanningen vet alla som känner mig väl, men för er andra tänkte jag meddela att jag är en teatermänniska, älskar att spela teater och gjorde det under hela gymnasietiden! (Gick även en sådan inriktning så jag fick spela teater och lära mig om teater mycket)

6. Jag sjunger sämst. Men det hindrar mig inte från att sjunga ibland. :)

7. Jag älskar att träna när jag mår bra av det!


Fruktansvärt tråkigt

Åh. Jag har så fruktansvärt tråkigt alltså. Försöker hitta något spel på nätet jag kan fördriva tid med, men vette tusan alltså. Hittar ingenting alltså. Är så less, så less. Ensamvarg känner jag mig som. Jag längtar efter Mira... Emma, Emil och föräldarna är i Spanien. Åh, jag vill göra allt som jag inte kan göra. Städa, dammsuga, bara sådana där vanligtvis tråkiga saker blir jag så jävla sugen på att göra. Jag kommer uppskatta vardagliga saker sedan i alla fall...

Försökte hitta någon lämplig bild men hittade ingen. Jag tycker det är tråkigt att blogga utan bilder... Hittade en bild från Goa... ÅH vad jag längtar. Men jag hatar att ha ångest för att jag missar jobb. MEN, jag kunde faktiskt inte veta att det skulle bli så här när vi bokade resan. Men jag hatar ändå att ha ångest för det. Jag missar jobb, jag kanske inte ens hinner börja jobba efter sjukskrivningen så åker vi, och hinner jag det, blir det max 1,5 vecka. Suck. Får ångest över pengarna jag missar osv osv. Hatar det! MEN, när jag väl är där kommer jag ha det lugnt och skönt och jag kommer att njuta av tillvaron. Sedan, när vi kommer hem igen, då är jag fit for fight igen och behöver ingen semester på lääänge :) Ser framemot sommaren med massa jobb och roligheter :)



I'm awake in the infinite cold



Snacka om att psyket förändras när man är i ständig smärta. Vilken plåga. Förlåt mig alla om jag är jobbig. Inte för att så många har träffat mig, men de få som har det. Man får ganska kort stubin. Jag hoppas att någon vill hälsa på mig, måndag och tisdag. Kommer bli jävligt långa dagar att vara ensam och bara kunna vara på ett ställe. Fast jag vill inte be om något. Men man känner sig faktiskt mer betydelsefull om någon hör av sig eller hälsar på när man är i ett sådant här tillstånd. Veta att någon tänker på en... Nåja, nu väntar sängen efter en lång dag! Inte så intressanta inlägg nu för tiden. Det märker jag på kommentarerna. Men jag har inte så mycket annat att skriva om för jag är så inne i det här nu. Får väl återkomma när jag har något vettigt att skriva istället så ni slipper läsa i onödan.


Stan

 

Idag har jag orkat gå lite på stan. Eller hoppa, rättare sagt. Men nu är jag slut. Malin & Patrik har varit förbi, fick en gullig nalle och två trisslotter av dem. Så söta! Tack så mycket!

Nu ska jag nog se OTH och sova lite. Eller vi måste söka visum först kanske. Jag hade ju förberett ALLT igår, men det försvann från datorn idag. Jävla skit, det är så jobbigt att fylla i allt igen!

Fick förresten en påminnelse från kommunal i fredags, på en räkning som jag HAR betalat. Försökte få tag i dem i fredags men det gick ju såklart inte. Det måste jag göra på måndag plus att ringa ett till samtal...

Over and out

Äntligen lite ork i mig

Äntligen har jag orkat med något idag. Har varit på sjukhuset, försökt få ut medicin. Johanna har varit här och surrat lite med mig och Nicklas. :) Har suttit och fyllt i visumansökan till både jag & Henke. Väntar bara på att få lite info av Henkes mamma. Tack vare medicin fungerar jag ganska bra. MEN, det gör så ont så fort jag är uppe och "hoppar". Fast jag inte går på det. Att sitta i soffan med en kudde under benet är skönast, vill helst inte ens sitta upp i soffan som jag gör nu. Men jag måste ju försöka vänja det lite. Annars tappar jag ju allt!

Henke har beställt en svinsöt dator (miniliten, 7 tum) från Kina. Utan å, ä, ö! MEN SÅ SÖT! Jag ska köpa en om den funkar bra, men en vit :)

Nu väntar jag på att Henke ska börja med att laga tacos. (Vilket jag tror dröjer ett tag för han mixtrar med datorn, det är fel uttag på den, så han gör om) Nu sa han "det jag ska göra nu rekomenderar jag inte att någon annan ska göra". haha Det lät illa ;) och nu säger han "Vi får se vad som händer"  Och "jag är som en dålig elektriker jag".

Känner mig något handikappad, hoppas inte hemmet förfaller nu ;) Fast vi har gjort upp en plan, från och med att vi kommer hem från Sundsvall nästa helg. (Henke ska skriva prov och jag följer med i brist på annat att göra). Ska sova hos hans moster :) Kanske kolla lite bilar efter vägen hem om vi har lust :)

Det var allt för nu. Mina tankar går till Karin & Stewen som är på väg mot Thailand nu. SÅÅÅ avis jag är! Har pratat med Erika i telefonen nyss och det var trevligt att få surra lite :) Gör vi alldeles för ofta, men det ska det bli ändring på nu tycker jag!

Och hans kabelomgöring funkade! woho! nu börjar matlagningen!


Min operation

Tänkte berätta om min "lilla" operation som blev ganska stor. För min egen skull, för jag vill kunna gå tillbaka och läsa om det här. Så om ni inte vill läsa det så kan ni sluta nu. Jag kommer att tycka synd om mig själv, så tål ni inte det sluta nu ;)

Började alltså söndag kväll med förbedelserna. Duschade i ett speciellt medel, håret och kroppen. (Typ sprit). Renbäddade sängen och gick till sängs. Sov ganska bra och lyckades trycka undan alla orostankar. Morgonen efter steg jag upp nio och drack mina glas vatten som var tillåtet. (Fick inte äta något före 24.00 kvällen före). Strax före 11 var jag och H där. Väl där fick vi veta att operationen inte var förrän efter lunch, 13 alltså. Men jag skulle få träffa en narkosläkare innan. (Jag skulle alltså sövas fick jag veta då). Vi fick vänta till ungefär 11.30 (vilket var tur i efterhand för då fick jag mindre tid själv, H var ju med mig ända till dess). Väl där så var det inte så mycket snack, utan jag fick byta om till deras görläckra "klänningar". haha Fick vänta där på en brits till 13 ungefär. Pinkade precis innan ett så jag inte skulle pinka på mig under operationen ;) Och ack, jag glömde njuta av hur enkelt det är att pinka när man inte har ont! (Så tänk på det) Jag rullades till operationssalen där det var en massa hälsande på massa folk. Jag frös jättemycket så de lindade in mig i täcket. Jag låg typ och skakade när de skulle sätta fast nålen dit allt lugnande, dropp och annat skulle. Det var en osäker rackare som började göra det på mig. Han hittade inte rätt, och ont gjorde det. Men en annan kom till hans undsättning så det gick bra. Det enda jag minns innan jag somnade var att hon sa "nu sprutar jag först in lite lugnande så du kan slappna av". Sedan minns jag inget mer! Kanske blev så väck av det lugnande, eller så sa hon inte när jag skulle somna för att inte ora mig. Det vet jag inte :)

När jag vaknade så hörde jag allt som i ett töcken. "Vakna Sara, operationen är klar, det gick bra, men du blir inlagd över natten". Jag somnade om och vaknade sedan på uppvaket. Där frågade jag lite mer, kom ju inte ihåg vad som var sant eller dröm :P Jag fick träffa läkaren som opererade mig (grymt bra läkare, och han förklarade så bra och svarade på allt jag ville veta) Benbiten var för stor så han fick sprätta upp hela knät, diagonalt mitt på knät, typ en dm. När han först gick in och tittade så hittade en rå benyta, då blev han osäker om det var därifrån benbiten kom. Men så såg han en JÄTTESTOR bit. (Genom titthålsoperation så ser de ju allt på en monitor, och där ser ju allt mycket större ut också), så han blev tvungen sprätta upp det då. Då såg han också att jag hade en spricka längs hela brosket på ena sidan, men det höll på att läka. (Men det kan ta flera år, och det är det jag kommer känna sedan när jag kan gå på benet normalt igen), men det kommer bli bra. Men antagligen kommer det lossna fler benbitar. Tyvärr. Han förklarade att jag kommer bli sjukskriven betydligt längre än 2 dagar jag trodde innan. Hela 5 veckor, MINST. Det kommer ta minst 5 veckor innan jag har tillbaka rörligheten något så när. Han berättade att han inte ville göra ett så stort ärr på en ung, vacker flicka, som han sa... ;) Men han hade gjort det väldigt fint, sa han. Sytt på insidan men jag har två stumpar, uppe och nere. Skulle egentligen få ringa dsk för att hon skulle ta bort det om 10 dagar, men efter alla komplikationer (som kommer stå längre ner i denna historia), så bestämde han jag ska få komma till avdelningen jag låg på första dygnet för sårkontroll (ta bort det närmsta "bandaget" och kolla så det ser bra ut) Tycker det är tråkigt att vara sjukskriven så länge när jag just börjat jobba igen.  Men som läkaren sade, så är det inget vi kan skynda på, tyvärr.

Vid detta laget hade Henke & mamma kommit dit. Jag var ganska groggy. Men hade riktigt ont. Läkaren förklarade att jag kommer ha riktigt ont ett tag också, det kommer kännas. Fick morfin direkt i blodet så till slut kände jag ingenting. Jag fick komma upp och pinka och ack vilket projekt det var. Sedan fick jag en macka och blev skjutsad ner till avdelningen med en jätteskön, stor, sned kudde under knät. Hade is runt knät också. Mycket bra uppfinning, fick ta hem det :) Nere på avdelningen hittade jag mig direkt en favoritsjuksköterska. Hon var så snäll, den enda som pratade ordentligt med mig. Inte sådana där "måsten" utan sånt som var spontant, just då. Hon blev avis för att jag hade halva boken kvar av "tusen strålande solar". Hon tyckte den var så bra, och det tycker ju jag också.



Mamma & Henke åkte hem vid sjutiden tror jag. Jag var ganska trött, så jag ville vara själv. Låg mest och läste. Vid sju-åtta tiden fick jag sista antibiotikan som skulle droppas in. Gjorde så jävla ont i armen så jag grät. Smärtan strålade längs hela armen. Vågade inte ringa efter hjälp för det kändes så onödigt och mesigt. En ur personalen kom med medicin jag skulle ta och jag sa det gjorde ont. Men hon sa att det snart var slut så jag skulle bli av med den. Jag låg och plågades en halvtimma. Sedan tryckte jag på knappen, det var outhärdligt. Då förstod hon hur ont det gjorde, när hon såg mig i ansiktet. Så hon skyndade på det. Sedan blev jag av med den. det var så skönt! 




Min plåga! ajaj

Till natten fick jag ont i knät igen. Fick morfintablett och lite andra värkisar så till slut somnade jag. Vaknade vid tvåtiden och hade svinont igen så då fick jag plinga efter hjälp. Jag förstår gamlingarna på jobbet som "inte vill vara ivägen". Det tog värkligen emot att kalla efter hjälp. Jag kände mig ivägen och som att de tycker jag är jobbig som plingar för mycket typ. Speciellt en sköterska, hon var så sur. Hon var jag antagligen riktigt jobbig för. Men som tur var så fick hon aldrig ge medicin eller något annat, så alltid då jag behövde hjälp var hon tvungen fråga den andra, hon jag tyckte om :)

Vaknade på morgonen av att jag skulle få mer medicin. Sedan somnade jag om. Vaknade till frukost. Och sedan kom läkaren på ronden. Det såg bra ut, jag skulle bara få träffa en sjukgymnast så skulle jag få fara hem. Sagt och gjort, men när jag precis hade ringt dit mamma för skjuts hem, så fick jag mega, mega, mega ont. Så de ville ju inte släppa hem mig förrän det hade lättat. Fick först ½ morfintablett... Inget hände. Låg bara och slet mig i håret och grät av smärta. Sedan fick jag en ½ till, och ingenting hände. Så efter en timma till fick jag en hel och då hjälpte det så då fick jag fara hem. Vi hämtade ut medicinen och begav oss till mitt hem ljuva hem.

Det gick bra till en början. Men vid 16 började jag kräkas. Jag kräktes, kräktes och kräktes. (Ni som känner mig vet hur mkt jag hatar det) Fick inte behålla något. Varken vatten, nyponsoppa eller medicinen. Så jag fick ju svinont. Vid elva somnade jag till slut. Sov inte mycket den natten. När jag vaknade så tog jag medicinen (kl 6), och så spydde jag. Sedan mådde jag så jävla illa men kunde inte spy (fanns ju inget mer att spy upp), det gjorde bara ondare och ondare. Jag ringde Nicklas som var snäll och kom för att hålla mig sällskap. Är inte kul att vara själv och må så dåligt. Till slut gick det inte längre så han ringde till ortopedmottagningen men de kunde inte ringa upp förrän 13.15, vilket var en evighet. Så han fick ringa 112 och rådfråga med dem. De tyckte vi skulle åka till akuten, inget snack om saken. Ont skulle jag ju ha sådär direkt efter en operation, men jag ska ju inte ligga och plågas och inte kunna behålla smärtlindringen. Så det gjorde vi. Och det var en plåga det också. Fick vänta först en evighet precis vid entren till akuten. Sedan inne på ett rum. Jag satt och grät och slet mig i håret och stampade med det friska benet i golvet, allt av smärkta (plus illamåendet). Hatar att må illa! Sköterskan som var där då var så himla otrevlig. Svarade inte på det vi frågade. Gick ut mitt i allt utan att säga varför eller ursäkta sig. Men till slut kom en ssk som gav mig smärtlindring direkt genom armen, fick även mot illamåendet och en extra spruta direkt i muskeln i låret, för att den skulle räcka längre. När hon ändå var i farten tog hon feber och blodprov också. Hade 38 i feber och det är ju ganska högt för att vara jag. Operationsfeber kallas det, mycket vanligt de första tre dagarna. Sedan blev det en evig väntan. Jag blev lite halvgroggy och det var skönt eftersom jag var helt tom i magen och led av sömnbrist. Nicklas somnade i stolen bredvid mig :) och jag tror jag somnade fast det kändes som jag var vaken. Minns att jag tänkte att jag tänkte så konstiga tankar. 

Flera timmar senare kom det in en läkare (inte han som opererade mig) och förklarade att de väntade på ett provsvar. Men de vita blodkropparna tydde på att jag hade en infektion, förklarade han. Sedan gick det 1½ timme och ingenting hände så jag rinde på klockan. Frågade om det hände något. Då fick jag svaret att Tomas, han som opererade mig skulle komma och titta efter 15. Så då var det bara att vänta igen, och Nicklas snabbade sig hem för att få något i magen. Precis när han kom tillbaka 15.15, så kom det in en sköterska som sa vi skulle byta rum. Så de rullade in mig i gipsrummet. haha. Halvfyra kom Tomas. Allt såg ut som det ska. Febern var ju som sagt vanligt, och det var ingen infektion på gång, bara det vanliga som man får efter operationer. Men han sa att jag kommer ha mycket ont de närmaste två veckorna typ. Jag fick annan medicin mot smärtan, istället för morfinet, som jag mådde så dåligt av. Den nya funkar bra och även det mot illamåendet. Dock hade han glömt skriva ut medicinen så igårkväll mådde jag så illa, direkt när jag kom hem. Henke fick ringa och krångla, till slut ringde de hem till Tomas så jag fick medicinen utskriven genom en annan läkare. Dock trodde Henke det bara var en mot smärtan, skulle få två, för den braiga medicinen är bara 10 st, räcker 7-8 timmar. Men Henke sa "det var bara en" så jag fick bara en. Har kollat på internet och det ser konstigt ut angående den medicinen, men jag och mamma (som kom idag och stannar till imorgon) ska försöka in och fixa den imorgon. Tur jag har mamma :) Jag vill inte vara ensammen.

Idag är det torsdag, 3 dagar sedan operationen. Jag har precis lyckats dusha med hjälp av en stol, plast över knät, och lite hjälp av mamma. Det gick väl ganska bra men har ondare nu. Har tappat all matlust och allt sug. Mamma försökte övertala mig att hon skulle köpa godis, men jag är faktiskt inte sugen. Kommer väl tillbaka när jag börjar må lite bättre. Igår ville jag bara dö, så dåligt mådde jag. Gjorde så jävla, jävla ont, och mådde så jävla, jävla illa. Men idag kan jag faktiskt visa ett leende. Henkes mamma, syster och pappa var förbi just och hämtade en bil och lämnade lite mat åt oss. Hon tyckte jag såg mycket piggare ut idag, och det gör jag. Det är stor skillnad på att slippa må illa, få behålla maten och inte ha sådär döont. Det är klart det känns, men det ska det ju göra. Men nu får jag ju iaf behålla medicinen :) Har fått tillbaka hostan jag hade helgen innan operationen. Slapp den precis vid operationen och efter (var ju tur det iaf), men nu är den tillbaka. Tur jag har kvar lite super hostmedicin. Så jag överlever nog.

Är som en gammal tant, jag har så mycket medicin så mamma köpte mig en stor docett. haha Annars ligger jag här i soffan på min vanliga plats nu för tiden. Gör så ont när jag är uppe så jag ligger mest. Telefonen har varit ganska tyst vilket är tråkigt. När jag har mått så dåligt har jag ju inte orkat prata, så då brydde jag mig inte. Men nu ju!
Var förresten lite orolig över Indien resan, men Tomas sa "Till Indien SKA du" :) Surt bara att jag hinner bara jobba typ max 2 veckor så är det dags för Indien. De lär ju hata mig på vikanskaffningen. Måste berätta det snart också, har inte sagt nåt :/

Det var min lilla operationshistoria. Kanske kommer en eller två uppföljningar om tiden efteråt. Är ju ett bra tag bort innan det är bra!

Tack för mig!

fy fan

fy fan. nu ligger jag och spyr dessutom och värken blir bara värre och värre. kan ju inte ens ta panodil när jag bara spyr upp allt jag får i mig :/ jag hatar verkligen att spy! mamma hade tänkt fara hem nu, men jag törs inte vara själv, så hon får stanna ett tag till. (henke jobbar över till 20.00 ikväll)

Tack alla!

Tack för alla lyckönsningar! Jag har precis kommit hem från sjukhuset. Blev inlagd som många säkert vet redan... Operationen blev större än vad som var tänkt. Kommer ha svårt att röra det i 5 veckor, därav är jag sjukskriven 5 veckor minst. Jag som just börjat jobba och ville tjäna pengar. Menmen... Skulle egentligen få komma hem samma dag, men blev inlagd.. Skulle vara sjukskriven i 2-3 dagar, men det blev 5-6 veckor. Suck. Fick svinont i armen också igår när sista antibiotikan skulle droppa i mig, by the way. Svårstucken var jag också!Har iaf SVINont så jag orkar inte skriva så mycket nu. Mamma är här och pysslar om mig, för det är tur. Har typ slitet mig i håret och gråtit av smärta. Har fått massa tabletter och även morfintabletter. Så nu har vi köpt mig en docett så jag ska ha ordning på allt.

Återkommer när jag har mindre ont! Så ska jag berätta mer.

Puss på er

Nu är det dags!

Nu är det dags. Shit. Nu är jag nervös ska jag tala om. Det jag också är orolig över, (utöver det vanliga) är min hals. Den är inte fräsch. Men jag verkar inte ha kvar hostan sedan igårkväll så det må väl ändå va tur. (Man får ju inte opereras om man är förkyld. Men jag är ju inte förkyld iaf :) Ajja, får väl se hur det går. Kryckorna är lagt fram så vi inte glömmer dem. Annars sitter jag bara och försöker fördriva tiden. Det är bara pirrigt om jag tänker på det! Jag återkommer väl senare om jag har överlevt ;)

Alla resor jag gjort

Jag började tänka på alla resor utomlands jag gjort. Jag borde skriva lite om varje resa och lägga ut lite bilder från varje av dem. (Jag menar att sammanfatta mina resor, skriva lite kort och visa en eller två bilder från varje resa) Men... Då måste jag hem och leta reda på Turklandskorten som var före digitalkamerans tid och skanna dem!;p (Mamma, om du hinner kan du ju ta med lite av dem när du kommer imorgon).

Tänkte nämna alla resor iaf, så jag kommer ihåg :P

Turkiet, Marmaris -97 med familjen och Fridas familj :)
Cypern, Ayia Napa - 05 med mamma, pappa, Moster och hennes man. (Ensam barn, JAG VET) :)
Thailand, Phuket - Khao Lak med Karro (projektarbetet att hjälpa 2 tsunamidrabbade skolor) - 05
Grekland, Kreta, 06 med Emma och Karin (Studentresa typ) :)
Thailand, Krabi, PhiPhi, Phuket med Frida och Ida! - 07
Egypten, Sharm El Sheik, med Carro från Skåne -07
Mexiko, Playa del Carmen med bästaste Karin! (En av de bästa resan ever) - 08
Tunisien, Sousse, med bästaste Anna -08
Irland, Dublin, jag och Henke hälsade på Karin och Stewen som var där några månader. -09
Bulgarien, Sozopol med älsklingen, Thomme & Jennifer -09

Då vet ni vad ni har att se framemot eller inte se framemot lite senare. 10 resor under loppet av 12 år. Om jag inte räknar Turkiet så blir det 9 resor inom loppet av 4 år! Shit! Nu vet jag vart alla mina pengar tar vägen. haha Men jag ÄLSKAR att resa! Längtar så till Indien! 8 Veckor kvar bara! :D Imorgon ska vi söka visum!


Henke har Indien tema på hans dator. Detta är en bild :) Den som jag publicerade för några inlägg sedan med en lykta är också därifrån :)


Trodde jag skulle hinna få en kram innan jag måste till jobbet. Men de körde från Ä-byn prick 14. Och så måste de byta bil i Arnemark och så måste Henke skjutsa hem de två grabbarna. Så vi går nog precis om varandra :( Jag som behövde den där kramen. Jag hoppas ändå att vi möts i dörren så jag får min kram! :)



Orolig




Är hemma på timmar nu... Har hämtat Partylite ljusen nyss, håller på att sortera dem nu. Vill ha annat att tänka på för jag är ganska nervös nu inför operationen imorgon :/ Mycket att tänka på inför den också. Måste duscha i ett speciellt medel ikväll så sent som möjligt. Får inte äta något efter kl 24. Måste renbädda sängen för den måste vara ren när jag lägger mig. När jag vaknar måste jag duscha kroppen i medlet igen. Får endast dricka 1-2 glas vätska som är klar 2 timmar innan operationen.

Jag längtar efter Henrik. Två dygn utan honom känns som en evighet. Vill bara krama om honom nu! Men mest troligt hinner de inte hem innan jag måste tillbaka till jobbet igen... Borde nog vila en stund efter jag gjort ljusen klart...Iaf, ni som beställt, ni vet dem är på G nu då ;)

Puss & hej leverpastej!

På stora äventyr i Ä-byn

Sitter hemma hos mamma och pappa nu... Ska till Erika snart. Fick just veta att de andra ska dricka vin. Blir nog kul ändå! Blir iaf trevligt träffa alla, men får se hur länge jag stannar. Hade tänkt stanna till halv tio för att få lite grejer av Ylwa när hon slutat jobba. Men får se om jag orkar stanna så länge. Är inte på topp idag känner jag. Blir så himla trött efter jobbet. Måste sova mina timmar innan jag ska upp och jobba också. Men det är sista gången jag träffar Karin innan hon och Stewen åker 10 veckor till Thailand. Åh, jag saknar Thailand just nu :) Ska tillbaka dit en tredje gång snart!


Hittade en söt bild på Emil på mammas dator :)

Romantisk?

Blev några inlägg ikväll. Ska sova nu. Men jag saknar Henke. Det är läskigt vara hemma själv. Sova själv. Känns så tomt. Han är mitt allt! <3

Igår skulle jag överraska honom, jag tände prick 100 ljus inne i lägenheten. Jag borde ha tagit kort kom jag på nu när jag önskade jag kunde visa er en bild hur det såg ut. Jag tror jag kan vara ganska romantisk :)

Godnatt!

Indien!


 Jag längtar till Indien!

Byta namn på blogg?

Vet någon om man kan byta namn på blogg.se, och kunna behålla alla inlägg? Önskar jag hade skaffat något annat än blogg.se när jag började blogga för länge sedan...Typ september 2005. Jag har alltså inne på mitt femte år;)

Häftig dröm om Thailand!

Har genomgått den värsta dagen i mitt liv. Jag hoppas jag aldrig någonsin får uppleva det igen! (Eller för Guds skull inte något värre) Jag skulle inte överleva det.

Har iaf just kommit hem. Har inte hunnit något som jag hade tänkt. Fick följa med till Arnis för att byta bil så jag kan ha en när jag jobbar i helgen. Suck. Henkes mamma hade sett en bil åt mig på en lokalsida, jättefin! Men säljaren svarar inte i telefonen... Visst det är fredagkväll, men ändå!

Ajja, jag ska väl äta något och lägga mig i soffan och försöka varva ner efter dagens slit och släng. Henke är borta i Kåbban hela helgen :( Ensam hemma :( Hatar det. Har så svårt att somna när han inte ligger vid min sida...

Imorgon jobbar jag till fyra, sedan ska jag mest troligt till Ä-byn för att träffa Karin. (Och annat folk som kanske eller kanske inte är där) Vet inte så mycket förutom att det blir något iaf. Vill ju träffa henne innan dem åker 10 veckor till Thailand. På tal om Thailand... Jag drömde en kul dröm inatt. Jag, Henke, Katarina, Daniel, Frida och Peter (och någon mer kille tror jag det var) var i Thailand. Vi skulle till Phi Phi bara för Henkes skull och de andra killarna som aldrig varit där och promt ville se det som vi hade sett och tyckt var så underbart. Men de vägrade följa sedan när det väl blev dags. Men vi tjejer åkte ändå. Phi Phi var inte en ö, eller jo, men samtidigt ett berg. Man var tvungen slingra sig in bland klippor och berg i havet, upp och ner. Man fick välja mellan att åka en linbana ovanför vattnet eller i/under. haha Vi visste inte hur vi skulle andas när vi åkte under vattnet (de åkte in hela tiden under havet, men delvis) så vi vågade inte, fast det såg askul ut! Så vi tog den säkra vägen upp i den linbanan ovanför havet. haha Jag ville inte vakna, det var så kul! :p (Fast jag är ashöjdrädd)


Ida, jag och Frida på väg till Phi Phi, mars 2007! :)


Vackert väder var det på väg till Phi Phi med båten. (Som vanligt, var jämt fint väder när vi var där då)


Stranden på PhiPhi :)


Ajja, bäst att försöka fixa något att äta och gå och slappa i soffan. Jag förstår inte riktigt hur man gör det. Slappar alltså. Det är något nytt jag måste försöka lära mig att göra. För det verkar ju rofyllt.. För andra...:)

Pussen på er!

Önskar mig en ny dag, tack!

suck. vilken dag eller kväll rättare sagt. borde lägga mig och sova så det blir en ny dag fort! ny dag, KOM!

Galen på headern!

Har suttit och försökt jobba lite på mammas bloggdesign. (Ja, jag ska göra en blogg åt henne) :) Det är så svårt. Jag blir galen. Jag jobbar enbart med headern till att börja med. Men jag blir galen, på riktigt alltså! Nu ska jag borsta tänderna och ta det lugnt, sätta mig i favorithörnet i soffan och läsa med tända ljus!

Min älskade vän har kommit hem!

Nu ska jag ha mys med min egen Lille Skutt, med te, betapet och prata massa skit :)
Hon vet hur man får mig att må bra minsann <3


Ingen bra dag

Igår var ingen bra dag... Idag verkar inte heller vara en bra dag... Inte lika dålig som igår, men fortvarandra tillräckligt dålig. Men alla har väl dåliga dagar ibland? Började just blöda näsblod. Det var längesen nu... Är jag stressad? Eller har jag sovit dåligt? Eller är jag snorig? (Det brukar vara de alternativ till varför jag börjar blöda) Nu är det väl inget av det egentligen. Eller... Jo, jag är väl stressad.

Har beställt en dyrbar bok idag, men jag behöver den ju... Den boken kostade 275, men det är ju ingen vanlig bok så. Ett måste är det väl.Tänkte beställa Andreas Carlssons "live to win" när jag ändå var inne på sidan. Men i pocket kommer den inte förrän i februari, så jag väntar vackert. Är ändå lite skillnad på 41 kr eller 165. Inte så mycket för vissa, men för mig just nu är det mycket. :p Får inga pengar heller på hela, långa januari! I slutet på februari, då jävlar! ;) Tänkte ändå vänta med att läsa den så jag kan läsa den i Indien :) Och Karin, jag är på god väg med tusen strålande solar, har precis kommit till sida 100. Ska ta mig tid att läsa lite i den efter promenaden tror jag bestämt :)

Nu ska jag gå en promenad, är ju så skönt nu när det är varmt! Borde väl lägga mig i soffan och ta det lugnt, men det gjorde jag nyss och somnade i 2 h! Det var skönt, men hade ont i huvudet när jag vaknade :P

Fick två vykort idag, ett från Indien och ett från Thailand. Man blir lite sugen ;)


Slalombilder

Jag borde bli bättre på att lägga upp bilder på facebook tror jag. Men nåja, här kommer bilder från idag till mina bloggläsare iaf!


Balton


Jeppe in action!


Henke är cool!


Och jag med mitt vänsterknä som inte hänger med i svängarna. Ser ju helt muppigt ut menmen. Efter operationen hoppas jag kunna svänga och böja bättre med knät!


Kåbban

Nu bär det av till Kåbban på någon minut :) Kanske sista gången innan jag opereras... Perfekt väder är det där -4, här är det bara -1 :)

Jag steg upp på en gång när väckarklockan ringde... När det hände sist (när jag varit ledig) vet jag inte!

Avatar

Har just kommit hem från bion. Avatar är ingen film för mig. I början var den bra, men nä... Inte sedan! Innan bion började så berättade dem det vanliga om glasögonen att de inte funkar hemma så det inte är någon idé att sno dem... Och så sa han "hur många har sett avatar igen och vill se den igen pga att det är så grymt att se i 3D" (många räcker upp handen) "Eller var det så att ni somnade". haha Och Malin började storskratta, för hon tyckte det var så kul. haha, Det var det väl också, men bara för oss som vet att jag somnade ;) haha


Frukost på sängen <3

Idag vaknade jag av att Henke hade gjort frukost på sängen <3 Min älskade!

Vi har varit på bilfirmor och kollat lite beggade bilar (till Henke), finns inte direkt så många på firmor i min prisklass. haha

Fryser som en tok gör jag! Har värmt värmekudden jag fick av mammi i julklapp och ska krypa in under en filt i soffan och se om det finns något att se. :) Kanske the notebook :) Eller skriva Annas brev kanske...

Bio halvfem också ja! Ska se Avatar igen (ska inte somna denna gång)
Får se om det blir slalom imorgon, Omegan startar inte och vet inte någon annan som har kombibil... Jag som vill åka nu innan jag ska opereras!

Puss

Smirre <3

Åh, precis när jag började tycka filmen var lite, lite seg, så blev den så hemskt sorglig. Trodde aldrig jag skulle börja gråta över en sådan sak. Eller det är väl fel uttryck, jag trodde inte jag skulle börja gråta av den filmen. Fast den handlade så mycket om hunden så trodde jag aldrig att det var den som var typ "huvudpersonen" Hunden. <3 Jag känner mig igen så mycket i det... Precis som våran älskade Smirre! <3 Tänk vad mycket djur kan betyda och hur mycket man är kapabel att älska dem. Kommer ihåg hela händelsen kring Smirres död så tydligt. Jag minns att Carro ringde mig samma kväll och frågade hur du var. Jag berättade att Smirre hade dött och hon trodde inte på mig. Nu har vi ju Tjorven och hon är minst lika underbar och älskad som Smirre var. Men Smirre var den första katten som vi alla i familjen verkligen älskade och han var så snäll och lydig... Och kramgo! Haha fan, jag sitter och gråter över en katt som varit död i 6 år. Eller egentligen var det ju filmen... Men ja, ni fattar! Se filmen, om ni inte gjort det! Nu ska jag borsta tänderna och lägga mig och läsa (ifall ni ville veta) haha Nu blev jag ju sugen att krama underbara, lilla Tjorven! 


Tjorven älskar att lilla på gruset i solen på somrarna <3

Godnatt!

Inspiration att skriva!

Jag tog på mig myspyamasen jag fick av mamma i julklapp, låg och tittade på "Marley & me" på spikmattan, med tända ljus. :) Fick ett ryck mitt i filmen och pausade mitt i allt för att skriva på min och Annas berättelse. Jag skrev inte så mycket, men jag fick inspiration till att skriva. Synd att jag inte gör det oftare, för jag älskar det! Inners inne vet jag att jag borde jobba med att skriva, alltså det räcker om jag har ett kontor. haha Älskar kontorsprodukter också! I vårt framtida hus, ska jag ha ett eget lite kontor :) En scrapbooking del och ett kontor ;)

Nu ska jag fortsätta se de sista 50 minuterna av filmen. :) Har ni sett den? Ganska kul :)


Sara-kväll!!

Suck. Min biljakt går dåligt. Hittade en perfekt bil, i överkalix. 98:a, 12.000, inte gått för långt, liten (dock) - MEN jag har kommit fram till att jag kan ha en liten bil, för om vi ska nånstans längre bort så tar vi ju Henkes framtida bil. Jag ska ju bara ha den för att frakta mig i stan, på jobbet och kanske någon gång Älvsbyn eller Luleå eller så ;)

Kl 21 ska Henke på bio med grabbsen och jag ska vara hemma och ta det lugnt. Försöka ta vara på en tid för mig själv. Synd vi inte har något badkar, då hade jag tagit med ett bad, med tända ljus och lugn musik! Längtar tills vi får hus, då ska vi ha ett badkar, eller en liten bubblis :)

Nu letar Henke en "sara film", som jag kallar det. Bad han söka efter en film med någon av mina favoriter i huvudrollerna. Julia Roberts, Cameron Diaz, Jennifer Aniston, eller en allmän sådan där "sara-gillande" filmer. Som the Notebook, den ska jag se igen om vi inte hittar någon annan. Men jag känner för en Jennifer Aniston film ikväll tror jag :)


Jag tycker hon är vacker! Skulle jag vara tvungen att välja en kändis jag vill se ut som så skulle hon iaf stå bland mina alternativ :P

 


Jag är helt slut!

Två dagars jobb avklarade! Nästa vecka har jag fått 1,5 dag på Djupviken dessutom! Mitt älsklingsjobb! Hoppas det blir mer där! Har jobbat en del med Erika idag, var kul! Vi hade ett städ tillsammans! Alltid kul att jobba tillsammans sådär med någon man verkligen trivs med!

Nu är jag helt slut dock. Emma frågade om jag ville komma och se Twillight, och sen se New Moon på bio där kl 22. Men, det här skulle jag aldrig gjort förut, jag orkar inte, jag känner min kropp behöver vila. Och jag tänker lyssna på vad min kropp säger. Jag ska göra ingenting ikväll. Jag är alltid ledsen när jag säger nej, det gjorde jag heller aldrig förut. Kände aldrig efter vad jag egentligen ville eller orkade, utan bara körde på utan att känna. Jag sa aldrig nej, jag ville inte göra någon besviken. Jag är nu också rädd för det, och när jag säger nej tänker jag att gör så många besviken. Jag hoppas att jag inte har gjort det iaf. 

 Puuuh! Ska nog lägga mig i soffan... Eller på spikmattan en stund! Det ska jag göra! Eller nä, det gör jag senare ikväll ;)

Puss & hej!

Min drömbil

Min perfekta bil finns i Mora. Vill någon följa mig och skaffa lite sponsring till bensinen?
Vad drömmer jag om... Ingen vill ju det!
Åh, varför ska det vara så svårt för. Det finns inte en jävla bra bil nära!


Kul att jobba :D

Det gick bra att jobba :) Började jobbdagen med ett besök hos  typ min absoluta favvotant på den sidan :) (Kallar ju det jobbet för "andra sidan". haha

Nu väntar jag på att Patte och Malin ska komma. Vi ska se film och kanske spela något spel :) Det var så länge sedan vi träffades så det ska bli kul och är verkligen på tiden! :) Inte en dag försent :)


JOBB!!

Jag är nervös. Jag har en massa ångest... Jag har fått jobb idag och imorgon 8-16 på det andra stället, inte Djupviken alltså. Blir säkert bra när jag väl är på jobbet, men första dagen är väl alltid så här... Shit alltså. Magen gör till och med uppror på grund av all nervositet! Jag tänkte köra nu till jobbet så jag är där i tid iaf. Det är -29 så det blir en tung dag eftersom vi måste gå mellan alla på det området. Men bilen dit får jag ju iaf ta ;)

Puss & hej!

Chizén Itzá!!

Klockan är bara halv åtta och jag är redan "sovatrött"... hm...
Jag har suttit i kanske två timmar och pysslat med Mexikobilderna. Gjorde klart alla bilder från Chichén Itzá utflykten... Det blev några sidor kan jag ju meddela :)








Jag & och min bästaste Karin! Vilken underbar resa vi gjorde ihop! Svårslagen!


Har funderat så mycket sista tiden... Vad jag egentligen ska skriva här... Jag skriver ju för min skull... Men andra läser ju (och jag vill ju såklart att andra ska läsa). Men vad ger det att skriva om dagarna som är precis som alla andra? Vart jag varit, vad jag gjort osv. De är ju dagar som i princip glöms bort dagen efter. Nje, jag vet inte riktigt.

Inget bilköp

Det blev ingen bilfärd eller bilköp idag. Ägaren sålde den igår... MÅÅÅÅÅÅSTE hitta en snart! Det positiva är att jag kan köpa en dator och sedan satsa på en bil jag faktiskt har råd med ;)

carroooo!

Just kommit hem från Carro efter en trevlig kväll med prat, skratt och spel :) Saknar henne redan!


Vi spelade triangelspelet, mycket kul faktiskt! Enkelt OCH kul! :) Och så spelade vi mitt spel "på 5 sekunder" :)


Julen är borta!

Nu har jag ringt ams (JA JAG SKRIVER AMS OCH INTE ARBETSFÖRMEDLINGEN, det är för långt) och det funkar när man går in på ams.se! igen för jag hittade inte ett papper jag skulle skriva ut. Jag har tagit bort alla grejer från julgranen, så när H kommer hem åker den till Arnis ;) Alla julgrejer är borta, skönt! Det är alltid lika skönt att få bort allt, det blir så rent och snyggt. :) Måste bara dammsuga och fixa lite grejer, det är lite stökigt nu. Tog mig en välförtjänt sovmorgon idag, ända till tio :) Men jag blir alltid så seg när jag sover länge...

Imorgon ska jag ev köpa en ny bil! :D Den var dock lite dyrare än vad jag hade tänkt, men den är så fräsch och inte speciellt gammal, 98:a är det. :) Fick ett erbjudande på en dator av Mats också. Den var sååå bra, och till ett sååå bra pris. Kan jag inte skita lite pengar nu alltså? Bil är ju viktigare, nu när jag ska börja om att jobba och så. Datorn kan ju vänta... Men jag VILL HA! (A)

Nu ska jag trots kylan, pälsa på mig massa kläder och gå en promenad :) Sedan när H kommer hem far vi till min bästa vän och hennes pojkvän! Som jag saknar henne alltså, jämt! Det är så sorgligt när jag tänker på framtiden. Jag vill kunna vara med henne varje dag! Jag vill att våra barn ska få växa upp tillsammans, vara vänner. Jag vill vi ska kunna dela allt sånt. Vara mammaledig tillsammans vore inte så dumt heller ;) Nu är det ju ett bra tag bort, men ändå. Jag vet ju att det inte kommer vara möjligt. Vi bor alldeles för långt ifrån varandra :(

Puss & hej!

Fullspäckad dag! KUL!

Idag har jag varit duktig. Steg upp 06.20 för att skjutsa älsklingen till jobbet, sedan hem och somnade om en stund, sedan sjukgymnasten 9.15. Tränade för första gången på lääääänge, det var sjukt skönt! :) OCH KUL! Hon upptäckte dock att jag har en sena i kläm i vänstra axeln, vid en speciell rörelse så klickar det som i slutet av axeln. Jag har ju inte tänkt på det förut sådär, men den har varit så länge antagligen. Sedan någon gång den fått en smäll eller liknande vid ett fall. Nu när jag tränat, och vid en speciell övning så klickade det för varje gång jag drog grejen mot axeln. Nu känns det jättekonstigt :S Bara det inte är nåt mer rackel nu på gång! Jag orkar inte det. Jag fattade dock inte om det ska gå till sig när jag tränar eller om det bara är så nu? Någon som vet vad som händer då en sena är i kläm sådär?

Iaf, sedan åkte jag hem och duschade. Sedan satte jag mig i bilen för att bege mig till AMS. Det var ett nytt system där, man fick personlig service istället för kölapp. Det är väl bra i sig, men det var kö till att få personlig service också, det fattade inte jag från början. Det var väntetid på 35 minuter så det var inte så ösigt. Jag satte mig ner och läste PT så gick den halvtimmen snabbt :) Det var en gammal PT dessutom också ;) Sedan körde jag in till stan och mötte upp älskade Carro & Lale och gick med dem på stan :D Vi mötte kusinMalin som var på apoteket och köpte grejer till barnen inför deras Spanien-resa. Hon berättade att Frida ringt vik-tanten för att säga hon kan jobba nu efter mammaledigheten och juljobbet. Då kom jag på att "aha, jag kanske borde ringa och kolla ifall chefen glömt meddela att jag kan jobba från och med 1:a jan". Så, sagt och gjort, det gjorde jag! Jag stod inte med på listan, så det var tur jag ringde. Hon pratade om att kanske bli introducerad i ytterligare en grupp, på Djupviken såg det "dött" ut för tillfället, många gamlingar som flyttat på boende så det fanns inte mycket jobb där. Men hon trodde att någon kväll på Backen ska jag nog få iaf. Där behövs det lite mer iaf. Så vi får väl se!

Dessutom ringde jag försäkringskassan för att få intyg till stämplingen. Borde dock ha frågat om hur jag ska göra när jag blir sjukskriven efter operation... Men får väl ta det imorgon om jag är ledig. Då ska jag hälsa på Malin och Emil också, för hon är ledig hela veckan! :) (om jag är ledig vill säga) Sedan ska vi förhoppningsvis hälsa på min älskade vän också <3

Då vet ni vad jag sysslat med idag :) Nu väntar jag på att H ska komma hem, har lagat mat, den står på bordet:) Sedan ska vi nog göra lite ärenden i stan och hämta ut två paket på ICA. Sedan plocka bort ännu mer av julen. Typ gardiner har vi kvar. Pust, stön och stånk!

Puss & hej leverpastej!

Hur norrländsk är jag?

Hur Norrländsk Är Jag?

Jag har kört:

[x] Snöskoter.
[ ] Traktor.
[x] Bil.
[ ] Lastbil.
[ ] Fyrhjuling.

Jag har ätit:
[x] Souvas.
[x] Västerbottenost.
[x] Surströmming.
[x] Pitepalt.
[x] Tjälknöl.

Jag kan åka:

[x] Slalomskidor
[x] Längdskidor
[x] Skridskor
[ ] Snowboard

Jag har upplevt:

[x] Snöstorm.
[x] Minus 30 grader.
[  ] Lämmeltåg.
[x] Midnattsol.
[x] 2m Snö.

Jag har:

[ ] Druckit mig full på hembränt.
[X] Varit nära att förfrysa mig.
[ ] Sovit utomhus på vintern.
[  ] Badat isvak.
[x] Plockat Hjortron.
[x] Träffat på ren i det vilda.
[x]Träffat på älg i det vilda.
[  ] Träffat på björn i det vilda.
[x] Spenderat tid i fjällen när det inte har varit lov.
[  ] Sett Dunderklumpen.
[ ] Snusat (inte vanligt snus iaf, dock utan nikotin) :P
[ ] Jagat vilt.

Jag:

[x] Bor i Norrland.
[ ] Är fåordig.
[x] Pratar Norrländsk dialekt.
[x] Kommer ifrån en Norrlänsk släkt.
[ ] Pratar Samiska eller Tornedalsfinska.
[x] Jag känner/är en Same (typ iaf)


Härligt värre!



Idag blev det dags för slalom igen :D Det var superkul! Perfekt väder, bara 7 grader kallt, perfekt före, sådär nypistat och härligt! Jag, Henke och Jeppe var det denna gång. Vi tog rekord för denna säsong med antalet timmar vi åkte. Från drygt tio till tjugo i två, med lunchpaus då. :) Det var soligt och klarblå himmel... Vad mer kan man begära?

Jag har lyckats med en märklig sak idag också, första gången det hänt mig! När vi var hemma, drygt en timma efter vi kommit hem så tycker jag att jag ser lite dåligt i ena ögat så jag frågar Henke om han kan se linsen... Det kunde han inte! Jag gick till spegeln och kollade läget, nix ingen lins! Jag har alltså tappat linsen under dagen någon gång och inte märkt det under tiden vi åkt salom ute! Märkligt!


Första dagen på det nya året

Tänk att det är ett nytt årstioende nu. Första dagen år 2010. Tio år sedan det blev år 2000. Minns det som igår. Jag var så förväntasfull och vi spenderade, (som vanligt på den tiden) nyårsaftonen hos familjen Olovsson. Vi hade det alltid så himla kul! Jag saknar det! Jag saknar Emma! Hoppas vi kan träffas snart och surra lite gamla minnen :)

Har nyss legat på spikmattan typ 30 min, lyssnat på musik med tända ljus, och med min värmekudde jag fick av mamma på magen. Det ger effekt faktiskt. Jag blir lugnare, ångesten kan släppa för en stund och tankarna svävar iväg. Denna gång svävade dem iväg till Indien. Åh, vad jag längtar. Bara jag och äsklingen i tre veckor. Jag lovar att lägga ut lite bilder som jag hoppas få av Molpe sedan när de kommer från Indien. Vilket de gör den 10:e, på hennes födelsedag. Vi har köpt värsta bästiga presenten, även om de inte brukar ge presenter till varandra, men denna bara ropade på henne, så den vill vi att hon ska ha :) Jag saknar henne faktiskt! Kom hem snart :)


Inte alla dagar jag bjuder på en bild på mig i glasögon. Det var så mörkt i stugan när jag skulle sätta i linserna, och jag trodde jag hade tappat den ena. Fast jag lös med en ficklampa så såg jag den inte. Så jag var tvungen ta glasögonen. Det var förjäkligt, för det gick inte åka slalom, det bara immade i kylan när man har skidglasögon över. haha, När jag kom hem så låg båda linserna där i burken så vackert. haha Ibland får jag skratta ganska mycket åt mig själv.

Idag har jag och Henke skrattat massor. Det var härligt. Jag höll på att kissa på mig vid ett av tillfällena. Helt galet. haha ÄLSKAR DIG!

Listan som alla verkar ha gjort ;)



1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Ja, många saker, både bra och dåliga.
2. Höll du några av dina nyårslöften? Hade inga
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja, Fridas kompisar =)
4. Dog någon som stod dig nära? Nej, eller ingen "nära" direkt så, men Micke.
5. Vilka länder besökte du? Irland, Bulgarien, Finland.
6. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010? Ja, det är det. Men det behåller jag för mig själv för annars blir det antagligen inte så.
7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas? 4 sept
8. Vad var din största framgång 2009? Hade nog ingen större framgång, eller jo att jag kämpar mig uppåt är väl kanske en framgång beroende på hur man ser det :)
9. Största misstaget? Att falla så långt och lågt.
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Ja, magsjuka, ordentlig förkylning, och knät.
11. Bästa köpet? Indienresan inför 2010.
12. Vad spenderade du mest pengar på? Resor, nytt slalomkit.
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Mina vänner, Henke, familjen.
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009? Hm. Beyoncé - Halo och Melissa Horn -långa nätter (inte för att den är från i år, men kommer minnas den speciellt)
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Ledsnare
16. Vad önskar du att du gjort mer? Trott på mig själv, litat på att sånt som gör mig gott gör mig gott och inte tvärtom.
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Tvivlat på mig själv och vad jag kan. Inte låtit andra utnyttja mig.
18. Hur tillbringade du julen? Först julgröt hos familjen Alakangas, sedan jullunch hos storebror Jonas, sedan resten av kvällen tillbaka hos Alakangas.
19. Blev du kär i år? Nej, det blev jag 2007 och är kärare nu än någonsin. <3
20. Favoritprogram på TV? Har inget, jag följer typ inget, men måste vara Greys isf, fast jag har sett det på datorn jämt, kan inte följa program på TV av olika anledningar.
21. Bästa boken du läste i år? Det vet jag inte, minns inte alla böcker jag läst heller. Håller fortfarande på med tusen strålande solar, och den är jättebra!
22. Största musikaliska upptäckten? Melissa Horn
23. Något du önskade dig och fick? Hm, fortsatt kärlek och tro på varandra
24. Något du önskade dig men inte fick? Ja,
25. Vad gjorde du på din födelsedag 2009? Blev väckt av Henke med frukost på sängen, Karin kom hit och gjorde tårta med mig. Pappa, mamma, bror x 2 med respektive, älskade farfar, Henkes mamma och pappa och lillasyster kom hit och firade mig på kvällen. Och så självklart Henke som firade med mig :)
26. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Ja, oerhört mycket.
27. Hur skulle du beskriva din stil år 2009? Självupptäckande självkritiker :p
28. Vad fick dig att må bra? Vännerna, familjen och Henke
29. Vilken kändis var du mest sugen på? haha ingen faktiskt
30. De bästa nya människorna du träffade? Malin Å (och Anna L från göteborg som jag träffade första gången på nyårsafton igår) :D Och Baltons Elin ;)




Kan väl tillägga här hur nyår firades. Henke skjutsade mig till Frida vid tretiden där vi fixade oss iordning tillsammans. Sedan vid halvfem tiden skjutsade kusinMalin oss till festlokalen på Nygatan. Där fixade vi ordning maten och sånt medan grabbarna var nere i källaren och badade och bastade. Det blev trerätters som blev riktigt bra. Vi hade lite knytkalas och allt alla hade gjort blev lyckat :) Vi festade, lyssnade på bra musik, lekte massa roliga lekar och hade allmänt kul! Träffade en kompis till Henke från Göteborg, hans tjej för första gången. Var riktigt trevligt :) Lyckades även få Elin och Anna att vilja åka slalom på lördag :) Hoppas det blir av :) Rätt vad det är så kanske jag får jobb :)

Så det blir kanske slalom imorgon då. Jag måste fixa en massa grejer på måndag. Får ju faktikst jobba från och med idag. Måste ringa arbetsförmedlingen och meddela jag står på arbetsmarknaden igen så jag får komma igång med stämplingen. Måste även ringa och kolla upp hur jag ska gå tillväga när jag blir sjukskriven efter operationen... Bäst att skriva ner det här så jag kommer ihåg det. haha Ointressant för er andra kanske. Iaf, ska verkligen bli sååååå kul att få börja jobba igen. Extra kul kändes det när Frida berättade hur mycket de på jobbet har saknat mig och att alla (i personalen) tror att det här kommer bli det bästa för mig. Jag har världens bästa arbetskamrater! Och extra kul att få börja jobba med Frida igen. Hon har ju varit mammaledig nu ett år!

Jag är så glad att få lämna det här året bakom mig. Ni kan inte förstå allt jag gått igenom och fortfarande går igenom. Det är så jävla jobbigt. Och ensamt. Men, 2010 ska bli ett bra år. Det ska bli bra, med allt! Jag har lärt mig mycket, om både mig själv och andra. Jag vet vad jag inte bör säga till andra, jag har lärt mig...