Älskade busfröt!

Vi Tyckte det blev ovanligt tyst. Henke frågade "var är vällingen". Och så säger jag nonchalant "äh hon leker lite med den". Men tydligen hade jag inte stängt korken ordentligt. Jag bara "eh... (tystnad), hon BADAR i välling. Henke bara "VA du skojar va", haha icket. Men nöjd var vår lilla toka!
 
 
Och gungan har vi fått upp tillsvidare på den alldeles nybyggda altan. ;) Hon älskar den! :) (Som synes) :)
 
Imorgon ska jag, Melissa och Anna på loppispremiären. Så kul! Och skönt att komma ut lite. Så det blir spännande att  se hur det ska gå :)

Jag kan se!!

 Ja, nu börjar jag kunna se bättre och bättre och även kunna koncentrera blicken mer och mer. Hoppas verkligen det ska vara så pass bra att jag kan gå på loppispremiären på lördag... Och att det är lika fint väder som de senaste dagarna. Fatta vad jobbigt att inte kunna vara ute och gå, eller ens vistas ute i det härliga vädret. Hade det bara varit varmare (som i söndags) så hade jag ju dock kunnat sitta ute med en handduk för ansiktet (men hur kul är det)? Saknar barnvagnspromenaderna med lillvännen min. Även stora förstås. <3 Men snart så. Den som väntar på något gott...
 
Är jag utan solbrillor nu så ser det ut som att jag kisar... KONSTANT. Jag hoppas det går till sig lagom till måndag då det är dags att jobba igen! (Hoppas jag kan jobba då), eller nja. Ena sidan av mig hoppas på det och andra sidan tycker det skulle vara skönt att slippa jobba. ;) haha Längtar verkligen sååå mycket till vi båda är föräldralediga i sommar! Oj vad jag ska njuta. Och om jag inte gör det... (Fast det kommer jag förstås att göra) 
 
 
 
 

Några av förra årets bilder...
 
Längtar också efter att kunna fota blommor med Anna! Blåsipporna framförallt... Ojojoj. Och njuta av en glass i solen med en god vän... Jag har ju inte kunnat göra så mycket annat än att lyssna på ljudböcker hela dagar och kvällar. Så att ha fått prata med Anna & Sara i tisdags då de kom förbi var guld värt. Tiden gick så snabbt! :) Prata i telefon fungerar ju också förstås. Vad gjorde man utan mobilen förr?? Nej nu har jag koncentrerat mig nog känner jag! ;) Puss & hej leverpastej!

Tidsinställt

 
Tänkte jag kan ju bjuda er trogna läsare på ett tidsinställt inlägg med bilder på Melissa. Här på morbrors 30 års kalas. Hon lyckas alltid stå i centrum den donnan. Här hos morfar och spanar och verkar vilja till gammelfarfar. :) 
 
 

Första gunturen. (Vi har fått ärva en egen gul & fin gunga men har inget bra träd att hänga den i. Så vi måste komma på nåt finurligt :) 
 
 Numera har vi en sådan här tuff och söt "hjälm" på henne. Herregud, hon hinner överallt och tror hon kan allt! (vilket hon inte kan och ramlar och slår sig). Men hon verkar vara tuff, ibland gråter hon någon sekund (mest av chocken) och så tänker vi att hon slog sig nog inte... Men sen så ser vi ett märke ändå. :P
 
 

Nu är det vår!

Eller ja, nästan sommar om man ska räkna på de fina vårdagarna och sommarvärmen. Själv har jag njutit allt vad jag bara kan då imorgon är den stora dagen som jag sparat i många år till... Jag ska nämligen operera ögonen. Skulle ju egentligen göra det i november men det blev inte av. Tur jag sparat länge iaf, då jag/vi har en hel del annat som kostar också. Torsdag är det operation av visdomstanden (om jag nu får göra det då inte ögonen hunnit läka än) ?? Det kalaset kommer gå på runt 5000. Huvva så dyrt! 

Idag har jag varit på min första utbildning sedan jag fick fast tjänst... Så ickegivande på något sätt. Det mesta var sååå självklart. Den handlade om värdegrundsutveckling. Sedan kom Lollo, Henke och barnen hit och så har vi grillat och ätit sååå gott! (Karin jag har lärt mig uppskatta grillad majskolv). Mums! Och så såg vi film och åt  snarra. Och jag har myst med lillgumman. Tänk att inte se något på ett par dagar... Ojojoj, men jag får lukta på henne. ;) Och så är det ju värt det. Tänk sen så skönt att kunna vakna och se bra! Längtar efter den känslan. Men ändå gnager en annan tanke... Tänk om jag blir BLIND??! Ajja, man måste våga chansa för att kunna vinna...
 
 
Mina hjärtan på picknick då vi hade cyklat till badhusparken med lillan för första gången. :) (Hon älskade att åka cykel) :) Så nu är vi förberedda. Vi kör på både cykelsits bakom cykeln (jättesmidig en som går att sätta på/av superenkelt utan att behöva pakethållare), plus cykelkärra. Köpte båda beggat då man spar en heeeeel del på det. Och sååå fina! Oanvända i princip. :) Vi kommer ju cykla mycket till dagis också då vi har så nära. :) 

Nej nu ska jag städa lite och förbereda lite inför imorgon. Så då vet ni att det lär vara dött här ett tag. Lär ju ta ett tag innan kan stirra in i en skärm igen. Hare!



Mera Barca!

 
Glömde visa er bilder från mobilen. Detta är utanför Torre Agbar, ett landmärke i Barcelona, men är väl mest ett arkitektritat torn. Inte så märkvärdigt egentligen men det var fint i mörkret när den skiftade i olika färger som ni kan se även på denna bild :)
 
 
 
Finns ju massa mer bilder från mobilen men detta är några som Sofie tog med sin mobil på mig. ;) Har inte hunnit se över mina egna från mobilen. :P 
 
Nu har vi firat Jonas som fyllt 30. Ätit middag på tresco och sen fikat hos dom. Är spymätt nu alltså. Och Henke blev illamående (han brukar ändå inte må illa även om han jämt är dålig i magen). Så får hoppas han är frisk imorgon så jag kan jobba, annars blir det att vabba för första gången. ;) Vore iof inte helt fel det. ;)
 
 

Barcelona 2013

Barcelona. Vilken stad. Den har verkligen allt! Enormt många fina byggnader, och var man än vred huvudet så arbeta hjärnan med att ta in alla häftiga intryck. Staden har bra shopping, fin strand, MASSA sevärdheter, inte så god mat (men då tycker jag ju inte om paella och räkor och sånt där ni vet). Andra skulle säkert gilla den mer än vad jag gjorde. ;) Och så massa häftiga byggnader då.
 
 
Det vi valde att prioritera var först och främst att åka en klassisk turistbuss. Där får man se allt det viktiga och kan hoppa på och av hur man vill vid alla sevärdheter också. Vi hoppade av vid Park Guell. Jag hade föreställt mig ett stort grönområde (bara). Det var sååå mycket mer än så. Massa gångar till höger och vänster upp i berget. Blommor och vilken utsikt! Vi spenderade några timmar där och köpte med oss varsin smörgås från Subway. Det fanns små försäljare som satt efter vägarna också där vi köpte oss några minnen.
 
Utsikten från Park Guell. 
 
 
 
 

Vi ställde klockan på kameran som tog 5 bilder på rad... Sekunden senare så tutar en sequrity bil massa gånger och skäller ut oss för att vi var "utanför området". haha Sådant man kommer minnas. ;) Och det var inte kallt, utan varmt. Men vi (mest jag) hade bränt oss dagen innan. ;)
 
 

Vi såg förstås en hel del annat under denna busstur. Som Camp Nou (VAD STOR DEN ÄR)!!, massa coola kyrkor, universitet, La Pedrera Casa Mila Barcelona...
 
La pedrera casa mila
 
Dålig bild av Camp Nou. Svårt att fota då det inte gick att zooma ut mer. ;) Men jag filmade en film till fotbollsälskande Davut (Sofies kille). ;)
 
Vi drack även en sangria på La Rambla... Den gatan blev vi inte särskilt imponerade av. Och jag inte heller av sangrian. Har ju smakat det förut men näe, inget för mig denna gång heller. :P Men där lånade vi hotellets toalett, och vilket hotell! Ojojoj :)
 
Sangrian såg iaf god ut! (Men Sofie som uppskattar Sangria sa att den var dundergod) :)
 
 
 
 
Stranden, Barceloneta, låg nära. Där låg vi och läste en del mellan sevärdhetsturerna. :) 
 

Första dagen var det lite kyligare än alla andra dagar (kanske runt 20), och då var det mindre folk också.
 
Picasso muséumet måste nämnas särskilt. Ingen av oss är särskilt konstintresserade, men vi kände båda att detta museum om något borde vi besöka. Och det var häftigt. Det häftigaste var att se hans "kladd" block. Men jag kan säga så här... Vi gjorde Picassomuséumet på 15 min. ;) Tur att vi var på samma nivå båda två iaf! ;) (och jag får inte bort den stora stilen, fattar inte varför) Och där fick man inte fota så därifrån har jag inga bilder.
 
Och La Sagrada Familia... Det var lätt det häftigaste! Vilken byggnad! (Byggnaden pågår ju än). Och på kvällen var det så mäktigt. Vi satt på andra sidan "dammen" och åt glass och imponerades av den magnifika byggnaden! Fatta vilket jobb! Hur fasiken kunde man bygga sådär  avancerat på slutet av 1800 talet. Den delen man ser på bilden nedan är den äldsta delen. Planen är att den ska vara färdig 2026, då det är 100 år sedan Gaudi avled.
 
 
Närmare bild på Sagrada...
 
Bilden ger sig inte riktigt rättvisa. Var riktigt magiskt! Ser ni hur det speglas i dammen?
 
Vi hade nära till Sagrada, och därifrån gick vi till Triumfbågen. Den var faktiskt häftigare än i Paris då jag tycker denna hade mer kontraster och syntes mer. :) Men sedan då vi skulle FRÅN Triumfbågen och hem... Då lyckades vi gå vilse minsann! haha Det slutade med att vi tog taxi hem och det visade sig vara inte alltför långt bort. haha   
 
 
 
Hotellet var över förväntningarna. Grym utsikt!
 
 











 
 
 
Nu har jag kanske fått med det viktigaste och bästa vi såg iaf! ;)  (Mest antecknat för min egen skull att kunna gå tillbaka och se). Men en underbar resa med en underbar vän. 
 
Här kommer lite allmänna bilder :)
 
 Visst är hennes ögonfärg sjukt fin och unik?
 
 
Vår sk. bibel! En turistbok om staden. Ett måste. Ska helt klart ha en sådan till nästa "stadsresa" Bra med karta också (som följde med).
 
 
Sagrada i bakgrunden!
 
 

Typ här nånstans gick vi vilse och fattade inte hur vi skulle gå efter kartan.;)
 
Jo just det ja... Höll på att glömma Cathedral Barcelona! Den fick man gratis gå in i. :) Det var så häftigt med öppna delar inne i den. :) Och svanar i en liten damm där! ;)
 
 
 
Vi höll på att bli "ficktjuvade", innan vi kom fram till katedralen. Det var trånga gränder (typ som i Gamla stan i Sthlm), men en kvinna pekade på Sofies axel och pekade på en man som öppnade ena dragkedjan. Han tittade Sofie i ögonen och gick snabbt iväg i en annan gränd och försvann... Han blev nog besviken. Vi hade bara turistbroschyrer och strandgrejer i väskan. haha ;)
 
Sofie säger nog något i stil med "WOW" ;)
 
 
 Tack och hej för denna gång! Grattis till er som tagit er igenom hela inlägget! Kanske blev det lättare med mycket bilder? Hoppas ni uppskattat det för det tog mig lång tid att författa detta. ;)

I´m alive!

 
 
Jag lever men det är så mycket just nu... Men jag tänkte försöka skriva senare en trudelutt om Barcelona... :) Men visst är bilden på Mellis sjukt söt? Inge kul att bli fotad jämt mamma... ;)
 
 
Älskar bilderna som är lite mindre här ovan. De är från idag... Henke som tagit bilderna med mobilen. Han gick verkligen ner och såg livet från hennes nivå. :) hihi