Vi skrattar tillsammans

Idag måste jag bara citera ett stycke ur boken jag håller på att läsa. :) Tänk alltså på att det är en bok om en kvinna som far runt på olika boende och liknande för att testa hur vården fungerar. De flesta boende är dementa ur detta stycke.

"När jag kommer tillbaka till avdelningen möter jag Anita. Hon är festklädd i glittrig, men matfläckig, tröja med djurmotiv.
- Jag vet inte hur länge jag kommer att stanna här. Kanske kan jag åka hem snart, funderar hon.
- Men kan du inte stanna hos oss över sommaren i alla fall? frågar jag.
Anita muttrar lite, men låter sig till slut övertalas. När jag tar med henne in till köket får jag, överraskande nog, en puss på kinden.
- Vissa ansikten tycker man om, och du har ett sånt, säger hon.
När hon senare ser hur jag lägger in en prilla rynkar hon försämt på näsan.
- Jag som trodde på dig. Nu sjönk du, säger hon och visar med handen hur jag dalar.
Vi skrattar tillsammans."

Jag bara ler då jag läser detta. Det är så sött, bra och fint.

Tänk, snart är det vår!

Måste bara citera lite från dagen.

Jag sitter med Sara på jobbet i en jobb-bil. Snön har vräkt ner och hon måste sopa av bilen lite. (Det har alltså gått från -20 igår, till nollgradigt idag. Mystiskt väder alltså)! Sedan när hon sätter sig så är det tyst ett tag och så säger jag som från ingenstans. "Snart är det iaf sommar". Sara svarar: "Nu är du väl ändå lite väl optimistisk". haha Men tänk, snart är det sommar. Nu tänker jag bara på Greveholm. "Tänk, snart är det vår". haha Jag saknar den teatern mest. Det var så underbart roligt!

God natt!


Handboll, vänner & Indien

När jag kom hem idag så slog jag på tv:n. (Brukar typ aldrig göra det) MEn vilken tur att jag gjorde det idag, för det var HANDBOLL på tv. Och oj vilket slut. Jag hade faktiskt gett upp hoppet. Men detta klassas som en historisk match tycker jag!

Vissa saker är det bara meningen att man aldrig ska förstå sig på. Men ibland kan det göra så otroligt ont. Något som jag inte ens vet, det bara känns och jag känner sig så betydelselös. En sådan där betydelselös sak för vissa som kan påverka mig så starkt. Men nu ska jag inte tänka på det. Jag ska tänka på det som gör mig stark. :) Exempelvis mina vänner som jag vet bryr sig om mig och faktiskt står ut med mig. :) Jag är så himla tacksam för alla mina vänner. Det är Ni som gör mig till den jag är. Utan Er skulle jag inte vara hel! Älskar Er! Man lär sig genom livets gång, genom allt som händer, positiva och negativa, vilka som är ens sanna, ärliga, vänner och det är de som är guld värda! <3

Ska lägga mig och läsa lite nu och sen sova och vakna upp till ännu en fantastisk vinterdag och drömma om Indien eller så. Eller slalom ;)

Vackert landskap

Jag har ju glömt att skriva den viktiga detaljen att i fredags hade jag haft körkortet i två hela år! Shit vad tiden går snabbt! Men det betyder också att prövotiden har gått ut, så nu får alla trafikanter akta sig. haha Nä, jag kör numera rätt lagligt. Man lär sig av sådant som händer andra också. ;) Tänker främst på F:s olycka.

Idag är det svinkallt. Eller egentligen inte, vi har bara blivit så bortskämda genom att det varit en sådan varm vinter hittils. Det ligger mellan -15 till -18 typ. Det har varit så underbart vackert ute idag. Solen har varit framme, klarblå himmel och solen lyste så vackert ut över landskapet. Snö på träden... Ja, ni fattar själva. Då önskar jag att jag hade varit ute (inte i jobbilen) och haft kameran med mig! Sådana här dagar är jag glad att jag bor där jag bor. :) Det är så underbart vackert sådana här dagar och vackra sommardagar skulle jag aldrig byta bort detta mot Stockholm. ;)

Jag är helt hopplös

Japp det är jag! Helt hopplös alltså. Faktiskt. Är både bra och dåligt!

Tänkte bara svara på några kommentarar här för enkelhetens skull. ;)

Emma:
Med Klimatförändringar menade jag inte att detta har skett bara under denna vinter. Klimatförändringar pågår självklart under en väldigt lång tid. Men vi måste väl alla erkänna att det har skett och håller på att ske förändringar på klimatet.? Det jag ville få fram var bara att sådana här varma vintrar är inte vanligt och att jag inte vill ha en sådan här vinter, jag vill ha riktiga vintrar!

Anna:
Japp, du gissade på samma grupp iaf. ;) Tvärflöjt spelade jag. :) Först block, och sen tvär då ;)

Jenny: Det blev fel kataloger så det är nya på väg haha.Kommer en imorgon till dig. ;)

Stockholm i helgen var underbart. Får berätta mer om det sen om ni har tur... ;) Det var kul att pröva på riktig massage. Faktiskt, så var det första gången! haha Är det ingen jag känner som kan massage som kan massera mig lite billigare. ;) ?

Nu måste jag försöka sova. Demenskurs imorgon. Ska faktiskt bli kul då det verkligen är nåt jag vill lära mig! Har börjat få upp ögonen för mitt projektarbete i kursen också. Kommer nog att bli riktigt bra!

Good Night Angels! <3


Denna vinter är ingen riktig vinter

Jag tittar ut genom fönstret och konstaterar att det regnar... Eller snöar. Beroende på NÄR jag tittar ut. Tråkigt väder. Det här är ingen riktig vinter! Och vinter vill jag ändå ha. Trots att jag längtar till sommaren på alla sätt och vis så vill jag först ha en riktig vinter med många slalomturer i backen! Har blivit en i år, men det ska banne mig bli fler. ! Bara någon polare vill det också, för jag tycker inte om att åka själv. :p

Igår klippte mamma mig och så konstaterade hon som från tomma intet mina farhågor. "Jag tror att tiden med skotrar är förbi. Ingen idé att köpa skoter längre, den tiden är förbi och det kommer nog aldrig bli en riktig vinter igen" Jag hoppas verkligen att hon INTE har rätt. Men det verkar ju inte bättre med dessa klimatförändringar...

Nu spårade jag ut lite. Tänkte bara säga (ganska onödigt) att jag tänkte trotsa vädret och gå först till OK, och sen till Ica, för att hämta partylitepaket. Ett kom till Ica och ett till OK. Varför? Jag vet inte! Men nu har jag iaf de efterlängtade katalogerna! :D

Puss på er alla!

Vem ska ta hand om mamma?

Första dagen i skolan idag. Verkar ta mycket längre tid än vad jag hoppats på. Har skitlite jobb, vet inte riktigt hur jag ska överleva då jag ska till Indien. :) Men det är det värt. Funderar på något annat passande jobb jag skulle kunna tänka mig, men det verkar inte finnas nåt.

Har lånat en skitbra bok av faster. "Vem ska ta hand om mamma?" av Anna Bäsén. Längtar efter då jag ska fortsätta med den :) Många tankar som väcks till liv... Verkligen tänkvärd...

Älskad och saknad

Idag fick jag sovmorgon igen. :) Dock var det riktigt tungt att stiga upp. Har drömt samma dröm flera nätter på rad. Jag hinner aldrig fram till slutet (det riktiga) och jag gör fortfarande inget annorlunda. Men en sak såg jag i drömmen. Älskad! Jag saknar dig så himla mycket! Speciellt nu...

Sovmorgon :)

Första gången på VÄLDIGT länge som jag inte vaknade av grannen. Vet inte var hon är, kanske på sjukhuset med gubben sin? Igår natt vaknade jag nämligen runt tre av att hon pratade i telefon. Jag lyssnade och uppfattade att hon ringde ambulansen. Jag funderade på att gå ut och fråga om hon behövde hjälp, men så kom jag på att hur ska jag förklara att jag vet om vad som hänt? Sen hörde jag hur de konkade in båren och allt sånt. Imorse var det knäpptyst där. Kändes märkligt faktiskt. Vaknade runt halv nio och var så förvånad att jag inte vaknat tidigare. Det var så tyst. Somnade om och vaknade av att telefonen ringde kl 10. Då var det minsann dags att stiga upp!

1. När gick du upp idag?
Tio typ.
2. Diamanter eller pärlor?
Beroende på situation tror jag. Diamanter kan ju vara fint, och pärlor med. ;)
3. Senaste filmen du såg på bio?
Arn. (Inte min typ av film direkt)
4. Favorit-TV- program?
Tv serier: Vänner. :D Gilmore girls är också mysigt. :)
5. Vad åt du till frukost?
Hm. Ingen frukost, men typ frukost, lunch och middag i ett eftersom jag snart ska iväg. Blev lite tacos ;)
6. Vad är ditt andra namn?
Maud och Erika
7. Din favoritmat?
Hm. Mammas palt kanske. ;)
8. Vilken mat gillar du inte?
Typ potatisbullar, mat med blod i, pölsa, finns mycket jag inte gillar. ;) Kan rabbla i evigheter. ;)
9. Favoritchips?
Är inte så förtjust i chips.
10. Vilken är din favorit-CD för tillfället?
Skivan som jag och Frida brände till nyår ;)
11. Vilken bil kör du?
Min egen.
12. Favoritmacka?
Vet inte. När jag var mindre älskade jag mammas rostbiffsmackor på rostat bröd. Det var gott!
13. Vilka mänskliga karaktärsdrag kan du inte stå ut med?
Egoism, personer som trycker ner andra, personer som inte står för vad dom tycker och inte kan säga det dem tycker ansikte mot ansikte. Ibland kan även personer med väldigt låg självkänsla lysa igenom och ibland kan jag inte stå ut med det. Personer som sårar andra för att själv må bättre. Som även sårar andra på vägen för sin egen vinnings skull, även om de kan ha orsak så får man inte bete sig hur som helst! Jag gillar personer som är ärliga mot mig och klarar av att säga till mig då jag gör fel. Alltså gillar jag inte när personer inte säger till mig då jag gör fel utan då de istället blir sura fe gjort för något jag kanske gjort fel. Falskhet.
14. Vilka är dina favoritkläder?
Har inga direkta favoritkläder förutom jeans. ;) Kläder ska sitta skönt! Utan att skava eller klämma eller se konstigt ut. Vilket kan vara ganska svårt att hitta. ;)
15. Om du fick åka vart du ville på semester?
Indien, bali, Dominikanska republiken, Maldiverna...
16. Favoritklädmärke?
Har inget direkt favoritmärke.
17. Vart vill du dra dig tillbaka?
Egypten... Eller varför inte lugnet i vår stuga... mmm...eller skidbacken...
18. Favorittid på dagen?
Morgonen, då man har hela dagen framför sig. Men då man ändå är så pass pigg att man vaknat och är trevlig och social. ;) Kvällen är mysig också.
19. Var är du född?
Piteå
20. Vilken är din favoritsport att se på?
Slalom, skidåkning, friidrott
21. Coca Cola eller Pepsi?
Beror på när du frågar mig. Just nu pepsi max. haha ;) Eller coca cola zero. Det är dåligt, för det är så himla mkt sötningsmedel i det!
22. Fotboll eller ishockey?
Ishockey tror jag nog.
23. Är du en morronmänniska eller nattuggla?
Mer kvällsmänniska än morgonmänniska tror jag.
24. Pedikyr eller manikyr?
Varför inte både och?
25. Några spännande nyheter att berätta för oss?
Nej, faktiskt inte.
26. Vad ville du bli när du var liten?
Barnskötare, som mamma. ;)
27. Bästa barndomsminnet?
Det är många, många, många. Alla gångerna i fjällen... Alla semestrar. Alla jularna. Finns så himla mycket att välja bland.
28. Varit i Afrika?
Japp. Egypten. ;)
29. Nånsin rullat in någon i toapapper?
Nej men nästan på dagis. Jag och min kompis levde iaf livet genom att dra ut allt papper. ;) Sen fick personalen utskällning av mattanten, för hon försvarade oss och tyckte det var personalensfel som inte hade uppsikt på var var var. haha
30. Varit med om en bilolycka?
Inte direkt. Har varit med om då bilen snurrat runt och åkte mot snödrivan. Som tur var var kanterna så höga så vi höll oss kvar på vägen. Minns du Jenny?  Sen då Fridas olycka, var ju inte med, men såg ju allt då jag kom dit. Bilen, blodet osv.
31. Favoritdag i veckan?
Fredag om jag inte jobbar helg. Annars kan en dag mitt i veckan vara bra också, om jag är ledig eller om jag uppskattar livet för fullt. Då är det härligt att leva. :)
32. Favoritrestaurant?
Har ingen favorit tror jag.
33. Favoritblommor?
Liljor. :)
34. Favorit-snabbmatsrestaurant
Skulle väl isf vara max?
35. Äger du en cykel?
Japp! Jag älskar min cykel. Bara vi fixar bakskärmen. ;)
36. Vilken affär skulle du välja att utöka ditt kreditkort?
Skulle aldrig få för mig att använda mig av kredit.
37. Läggdags?
Runt 23 oftast. Sällan före 23.
38. Vad lyssnar du till just nu?
Fridas och min skiva. :)
39. Favoritfärg
Mörkröd, men inte vinröd.
40. Hur många tatueringar har du?
Ingen

2007 - Året som gått

Jag tänkte försöka mig på en liten årssammanfattning. Utan att titta på sådant jag redan skrivit eller bilder eller någonting annat. Tänkte bara skriva från minnet, vad jag minns mest av 2007. Men framförallt är jag rätt nöjd med att det iaf blev två utlandsresor under året. :D

Januari - minns jag inte så mycket speciellt av, jobbade på som vanligt och började tänka på att flytta på riktigt. Februari var detta sagt och gjort. Jag flyttade till min fina lägenhet som jag bor i än idag. =) Sedan träffade jag Kicki mer på riktigt för första gången. Med det menar jag intensivt, så vi vet att vi pallar varandras sällskap i fortsättningen. ;) Överlever man sådär många timmar i bilen då jag dessutom kör sisådär 10 mil fel så håller man nog sams för alltid. haha ;) Lycksele är en av de bästa upplevelserna i mitt liv. Allt var så himla kul och bra på alla sätt. Det var lyckligt. Allt var så lyckligt. Alla gick omkring med ett leende hela tiden och vi hade så himla, himla roligt.

Mars - Då var det konsert i Sundsvall med boende på hotell Kexchokladen. ;) Riktigt skoj det med! Några dagar senare åkte jag utomlands med min bästaste kusin och hennes polare Ida. En mycket lyckad resa trots njursten och Gud vet vad! Det var underbart att vara där igen.

Apri - Piteåkonserten, vad mer behöver jag säga. haha Oj, vilka minnen. =) Kicki, Anna och Anna sov över hos mig. Vilket var lovely. Kicki åkte på morgonen efteråt och Anna x2 stannade till kvällen. Vi åkte till Storforsen för att mysa lite. Undebart=) Sedan åkte dem också och jag var tvungen att sova på soffan några nätter till för att det kändes så himla ensamt. Men till slut klarade jag av att återgå till sängen. haha

Av Maj minns jag mycket. Men framförallt att allt var så himla härligt. Det var fint väder och man hade så jättemycket att se fram emot. Jag minns ganska mycket av just maj månad. Det blev vår på riktigt och jag njöt av solens strålar. Finns inget bättre än att veta att man har hela sommaren framför sig. I maj, var det årsdagen också. Det är alltid lika jobbigt. Det sägs att tiden läker alla sår. Det kan jag med erfarenhet säga att det inte gör. Visst i vissa fall, men i många fall är det inte så.

Juni var sommarens månad. Det lilla braiga vädret som var under sommaren var väl isf i maj och juni. Karin, Emma och Erika fyllde 60 år tillsammans under ett par veckor. Slutet av maj till slutet av juni. =) Gick på schemat för sommarens jobb.

Juli. Jobb, jobb och lite mer jobb. Och framför allt ÖLAND! Hur underbart det var går knappt att beskriva. Allt blev inte riktigt som jag tänkt, men allt blev så bra ändå. Åkte först till Kicki och sov en natt där.  Morgonen efteråt åkte vi tillsammans mot Öland. En skojsig resa på alla sätt och vis. Jag säger bara Kicki: Minns du GB gubben? ;) haha Och sniglarna. Usch! Och St:a Clara kyrkan. :D Myyys! Sedan var det ju också Rallarsvängen. PDOL skippade jag detta år.

Augusti - Luleåkalaset med Nathalie. haha :) Skoj! Sedan träffade jag också Issa som var i Luleå hos hennes släktingar. Det var verkligen mysigt på alla sätt och vis. Vi hann ganska mycket. Gick på promenad i Gammelstad. Hälsade på hennes kusiner. Åt pizza med dem. =) Såg bio och gick en promenad längs hamnen och satt och surrade jättelänge. Sedan skulle jag bara in och dricka lite te med Issa, vilket resulterade i typ tre timmar. Haha, det var så mysigt! Riktigt temys kallar jag det. Sådant som inte är planerat liksom. En supermysig dag/kväll!
Jag såg Sara i Globen på Gospel Night. Hon var såå duktig. Hon var med i kören. =)
Jag hälsade på Anna i Kristinehamn. Vi hade det mysigt, pratade och umgicks. Vi fotade lite i skärgården och gick promenad. Och framförallt så hade vi det superskoj på BodaBorg med andra Anna. :) Vistelse värd att minnas!
Jag åkte till Carro i Örebro. Och Lale förstås. :) Hade det mysigt, såg bio, pratade och umgicks.
Jag började plugga till USK. Inte så roligt alls, men funkade ändå rätt bra då jag fick jobba och göra annat samtidigt.

September - Pappa fyllde år. :) Så gjorde även C! Så efter inbjudan åkte jag till Kicki för att vi sedan skulle åka tillsammans till sthlm. Jag råkade visst starta en parfym trend av Hugo Boss -femm parfymen. haha (A) Allt var mysigt!

Oktober - Jag fyllde 20 år! Nu är det nedräkning till pensionen. haha Blev inte riktigt som jag tänkt mig men var så mysigt med familjen hos mig =). Farfars hjärta värmde mig mest. (A) Träffade Henrik för första gången. Eller egentligen var första gången i september, men mer på riktigt i oktober då:) 20års fest hos Frida (Min present av henne). En fest jag sent kommer att glömma. Och Carro kom upp kvällen till ära. (A) Är jag dig evigt tacksam för. Det hade aldrig blivit så underbart annars.

November - Vad minns jag egentligen från november? Åkte till Egypten - Sharm El Sheikh med Carro -sköna skåningen. Det var en resa jag aldrig kommer glömma. Så underbart allting var och vi hade det så himla kul och mysigt. Annars var månaden inte en så rolig tid. På ett sätt var det, eller på många sätt, men det mesta var faktiskt tungt. 17:e november är en dag att komma ihåg. <3

December - Åkte till Umeå med Karin, Åsa och Erika för att shoppa julklappar och lyssna på Mia Törnbloms föreläsning. Henne skulle jag kunna lyssna på i 5 h utan rast. En av de få människorna man verkligen vill lyssna på under lång tid. Man lär sig alltid någonting!
Julkonsert i Sthlm. Det var mysigt! Blev inte riktigt som väntat, men å andra sidan, vad blir livet om allt är planerat? ;) Julafton för första gången på väldigt länge hemma i Nystrand. :) Jag var tomte och det lyckades jag ganksa bra med om jag får skryta. ;)
Carro var hemma TVÅ gånger. :) <3 Nyårsafton hos Karin med mysigt folk. :)

Det var väl i stora drag mitt år ur positiva aspekter. :)

7 januari 2008

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva ikväll. Jag lever iaf ;) Har blivit helt frisk också från min elaka förkylning. Shit, jag har aldrig blödit så mycket näsblod som då!

Jag vet inte riktigt vad jag ska tro... Det som förut har gett mig styrka verkar mest bara ge mig ångest nu? :/ Det låter ju ganska uppenbart att jag inte ska göra det längre. Men jag vill känna den där styrkan i det igen!

Jag har nyss gjort något som jag aldrig trodde jag skulle försöka göra ens idag. Det gick inte, som vanligt. Jag har ju försökt förut, för länge sedan, då gick det inte, och nu gick det inte heller. Jag hatar att. ja. DET.

För övrigt så är vädret här ganska konstigt nu. I lördags var det typ -17 på morgonen hos mig. Hemma hos mamma och pappa, en mil bort, var det typ bara -14. Väl i slalombacken var det under -10. Idag är det typ nollgradigt. Imorgon kanske det är -20. Vad vet jag? Konstigt iaf att det ändrar sig så snabbt! Men jag ska verkligen åka mer slalom i år. Förra året åkte jag bara en gång. Nu har jag åkt en gång. Men många fler gånger ska det bli! Ifall jag inte får jobb i helgen så vill jag åka. =) Någon som är sugen att hänga med isf? Här bjuder jag på en slalombild på mig. =) Finns en då backen syns i bakgrunden. Då syns det hur brant den faktiskt är. Jag älskar den. Bara den inte är så isig som den var då. =)

image129 

Kärlek från mig till Er alla! <3

Blandad kompott med inslag av blod

Det är inte lätt att tvätta bort blod alltså. Såg ut som att det varit värsta slagsmålet. haha. Vaknade imorse, trött som vanligt. När jag kom till toan och tittade mig i spegeln fick jag en chock. BLOD! Tittade på mina händer i nästa sekund och konstaterade "Blod där också". Och inte lite. Tittade sedan i sängen, blod ÖVERALLT typ. Det hade blödit igenom täcket, lakanet och i madrassen. Hade alltså blödit näsblod inatt. Sov uppenbarligen så hårt att jag inte vaknade av det. Och nu är det andra gången jag kör samma tvätt i tvättmaskinen. Tur att tvättstugan var ledig just ikväll säger jag bara! Förstår inte varför jag blöder näsblod stup i kvarten. Har typ ALDRIG haft problem med det tidigare.  Och madrassen är en femma i sig också. ojojoj! Men mamma har lärt mig ett knep så jag ska hem och hämta knepet snart. Måste ändå hämta min slalomutrustning så. (På tal om det måste jag köpa nya stavar i år) Kom ihåg det Sara! På lördag bär det nämligen av till Storklinten med vännerna där vi ska åka slalom som aldrig förr. =) Äntligen bär det av!

Imorgon hade jag kunnat jobba, men tackade nej. För jag har lovat att vara barnvakt till gullungarna. =) Ska bara bli kul! Dessutom behöver jag en ledig dag nu! Har jobbat... orkar inte ens räkna dagarna, men sjukt många dagar nu kring jul och nyår! Så nu ska jag banne mig vara ledig imorgon och på lördag iaf. Sen får man väl se om det dyker upp lite jobb till veckan.

Funderar även på hur jag ska bära mig åt för att överföra en massa filmer från min videokamera till den bärbara... Finns ingen firewire ingång nämligen... Har nån nåt tips på hur jag ska bära mig åt? Börjar bli lite brådska eftersom jag väldigt snart vill sälja den. Använder den ju aldrig!

Jag och Karin vill till Indien. Fasen vad kul vi skulle ha där! Får väl se om det blir av, och vilka det blir. Men det spelar ingen roll om det bara blir vi två, vad kul vi skulle ha ihop! Släkten är alltid värst ni vet ;)
Vi skulle upptäcka en massa saker, fara ut på äventyr, sola, bada, uppleva saker och lära oss en massa nya saker och bli många erfarenheter rikare. :)

Är det någon som är sugen på Melodifestivalen finalen och inte har biljett så kan ni ju höra av er för jag har en biljett till salu eventuellt. Kommer nog inte att kunna åka hur jag än vrider och vänder på det och hur mycket jag ens skulle vilja så går det nog inte. :( Och det är nog innerst inne lika bra känns det som. Skulle väl kanske kunna gå att lösa så jag skulle kunna, men det blir för svårt då jag inte vill bo på hotell längre. Känner mig apkass för att jag inte vill det längre, då jag har lovat. Men ja, det blir inte alltid som man tänkt sig. Ibland dyker det upp andra saker man måste priotera före något annat.

Nu ska jag göra lite nytta.
Hoppas ni har det bra mina små hjärtan. <3
Sköt om Er och ha ett fortsatt gott 2008!
Puss!

1 Januari 2008

Så är det 1 januari 2008 då... Tänk vad tiden går snabbt. För två år sedan befann jag mig i Tranås. :) Remember it like yesterday! (A)

Jag och Johanna pratade idag om att det känns som att det är den 25:e juni mycket, mycket oftare än vad det är just den 1 januari. Märkligt. Men så är det. Men idag är det den 1:a januari 2008.

Nyårsafton spenderades hos Karin med Henke och alla vännerna. Det var en mysig kväll. Spelade spel, åt god mat, umgicks. Idag har jag jobbat. Har börjat plocka bort julen. Tycker allt är förbi, det mysigaste är innan jul. Har plockat bort alla tomtar och klätt av granen. Adventsstakarna får vara kvar en stund till. Det ni, då vet ni!

Nyss har Carro lämnat mig. :(( Det känns alltid så himla tomt då hon har varit här och åkt. (När jag vet att hon åker ända ner till Örebro) Är så korta stunder hon är här. Jag vill ju att det ska vara som förr. Att vi kan åka till varandra på FEM minuter, inte typ 11-16 timmar bort. Saknar dig!

De sista dagarna har jag tänkt mycket på hur avundsjuk jag blir på de som har sin mormor/farmor kvar i livet och har dem friska. Men som Johanna sa idag så ska man ju vara tacksam för det man har, och inte tänka på det man inte har. Jag är verkligen tacksam, men jag saknar mormor sååå mycket. Utan att jag behövde säga nåt så fick hon mig att må bättre då jag hade det så tungt. Och när allt var så bra så fick hon mig att verkligen känna det också. Jag kommer aldrig att glömma det ögonblicket då hon skulle ringa och berätta för mamma att hon blivit friskförklarad från cancern första gången. Då berättade hon det till mig först och jag blev så himla glad. Jag vet inte om jag kan säga att jag blivit så glad någon annan gång. Det var äkta glädje. Saknar så himla mycket! <3

Jag och Carro tittade i två fotoalbum som min farmor har gjort till mig förut. Det är bland det käraste jag har från farmor. Önskar hon var frisk och kunde förstå hur mycket hon betyder för mig. Det går inte att förstå för dem som inte har en anhörig som drabbats av Alzheimers. Många tror att demens är Alzheimers eller tvärtom, men det är så jävla mycket mer än så. Många säger att det är de anhörigas sjukdom och det kan jag säga att det verkligen är i vissa stadium. Idag har varit en dag att tänka tillbaka, på året som gått, men även på dem som betyder så mycket för mig. Även dem som inte finns kvar i livet idag. Dem finns ändå ständigt med mig, bevarat i mitt hjärta. Där kommer det alltid att finnas plats.

Men imorgon kommer min gullefarfar hit. <3 Och mamma och pappa också. Det värdesätter jag! Detta år ska jag bli mycket bättre på att umgås med mina nära och kära. Jag ska resa. Jag ska må bra! Jag ska tro på mig själv. Jag klarar allt, bara jag vill! Jag ska strunta i alla som inte vill mig det bästa, jag ska strunta i alla som på något sätt får mig att må sämre.

Nej, men oj vad deprimerande det här lät. Men det är inte så. Jag är verkligen så glad för allt jag har, att jag är jag och får ha mina vänner. Även allt jag fått vara med om, mina erfarenheter, att jag fått ha den tid jag fått med morfar, morbror och mormor, fast dem är döda nu. All tid jag fått spendera med farmor när hon var frisk, även den tid jag får nu, fastän det är som det är. Jag är så glad för alla mina vänner, för min familj, släkt. Så med detta vill jag tacka alla som gjort mitt år 2007 så bra, värdefullt och minnesvärt. TACK!