Bus & lekJa, oj vad vi busat och lekt hela förmiddagen. Så underbart! Jobbar kväll ikväll. Lite samma sak där som jag skrev igår. Nu har jag varit ledig sen 12 i måndags och då känns det riktigt tungt att jobba igen. Lillans farmor är i trakterna passande nog så då är hon med stumpan. 💖 Nä nu ska jag försöka vila lite jag också! Snart helg igen ju!

En dag i slutet av november

Alltså jag håller verkligen med Karin som hon brukar skriva i sin blogg... Ju längre tid det går mellan gångerna man bloggar desto svårare blir det att dels ta tag i det, och sedan komma på vad jag ska skriva då det finns så mycket!
 
Alltså... Det är den 27:e november och det regnar och är plusgrader ute... INTE OKEJ!!
 
Jag har varit ledig igår och idag och det har varit sååå skönt! Ta igen massa som jag inte hunnit fixa och så mysa och leka med gumman. (Blir ju mest det sistnämnda förstås) :D Igår fick jag även storhandla lite på Kvantum SJÄLV. Oj så skönt! Gick där och strosade och gick massa fel för jag hittar bättre på Coop.
 
Lyssnade på julmusik på kvällen och pysslade med lite julkort och slog in några klappar. Myspys!
 
Idag har jag och Melissa städat lite. Hennes nyvunne vän heter Herr Skurkäpp! Hon blev så sur när hon inte fick ha den! ;) Hon fick ju ha den emellanåt förstås. :) Nu ska vi snart (när hon vaknar) åka och hälsa på en tjej jag jobbat med för länge sedan. Ska bli kul. Vi träffas typ en gång per år. Hon var här när Melissa var ganska nyfödd. :) Hon har en tjej som är 2 år. Ska bli trevligt! Sedan ska vi ta kvällen som den kommer. Kanske hälsar vi på någon mer om någon är hemma, när vi ändå är i farten liksom...
 
Idag hade jag verkligen tänkt att vila medan lillan skulle sova... Men det finns ju så mycket annat jag vill göra på den där "egentiden-tiden". Så jag har städat lite i gästrummet, så jag törs ta in gäster. höhö Jag har börjat föra över 2012 års bilder på en serverhårddisk... Och då såg jag några gamla mobilbilder som jag måste visa er. :) Kan inte fatta att tiden gått så snabbt. Jag tror jag sagt så sedan Melissa föddes.... Herremin alltså! Och på tal om bilder. Senaste åren har jag haft jättebra koll på alla bilder... Inte nu, inte 2013 års bilder. Jag får lite ångest när jag tänker på det. Måste gå igenom mina minneskort (och hoppas jag har koll på var alla korten är), så ska jag börja struktera upp även 2013... Därför jag börjar med att föra över 2012 års bilder där, så vet jag var dom är iaf! Ja, detta var ju inte så jättekul att läsa tror jag. Lägger upp några bilder som jag hittade istället!
 
 
 
Sova? Jag? Nähä, det kan Ni glömma! ;)
 
 

Första förskolefotograferingen

 
 
 
I veckan har vi maken/pappan hemma. Så underbart! Jag vill inte slita mig ifrån dem. Varje ledig minut spenderar jag med familjen. Jobbigt bara att jag jobbar. Och såklart jobbar jag helgen. Men det är rätt korta pass (som tur är). Och så är jag ledig imorgon och fredag. Underbart! Sedan åker han iväg sista svängen på måndag i 3 (!!!) veckor. Vi har ALDRIG varit ifrån varandra så länge. Jobbigt både för han och för jag och Melissa. Melissa saknar sin buspappa så otroligt mycket då han är borta. Och pappa saknar sin dotter så otroligt mycket också. Men 3 veckor går fort (intalar vi oss) och när han kommer hem är det Lucia! :D Vi får tänka på pengarna och att det väntar en lång ledighet tillsammans allihopa när han kommer hem. Jag jobbar 3 dagar efter, men sedan så! Vet bara inte riktigt hur jag ska lösa det då jag jobbar kvällar också. Vissa kvällar går säkert att lösa, men är ju inte så säkert alla går att lösa på ett bra sätt. I värsta fall får jag väl ta tjänstledigt utan lön/föräldrapenning (om chefen tillåter). 
 
Igår ville förskolan att Melissa skulle komma en stund fast hon egentligen var ledig. Det vankades nämligen fotografering! Och det gick hur bra som helst. Melissa är ju en liten spexare så hon sprang fram och tillbaka framför kameran. Pedagogerna sa att alla barn hade blivit så fina! Längtar till vi får se bilderna. Det är ju något speciellt med dom där första förskolefotona! <3 Imorgon väntas det fotografering för lillan igen. Denna gång är det Sara P som ska fota henne igen. Blir också spännande!
 
Bilderna i detta inägg är några av mina favoriter på oss! 

Nej nu ska vi strax gå ut en sväng och inviga lillans nya bob som hon fick av farmor då vi var där sist. :D Kul att ni kikar in fast jag varit extremt dålig på att uppdatera. När H är borta så hinns det inte alltid, då det tar på krafterna att jobba och vara "ensamstående" mamma, och när han är hemma vill jag bara umgås med han och dottern. Så sorry för mitt lilla osociala liv. ;) 

 
 
 
 
 
 
 

Elfte november tjugohundratretton

Spana i farmors fönster är kul...
 
Mamma, titta, blomman sticks! ;)
 
Sockertoppen vår! <3
 
I helgen har jag och Melissa varit hos hennes farmor. När jag åkte hem i söndags så fick hon stanna kvar där. Första gången hon är utan båda sina föräldrar i mer än 1 dygn. Det kändes i mammahjärtat! Henke är sedan en vecka tillbaka i Tyskland och jobbar (till på fredag), och jag har jobbat till 17 idag och jobbar kväll imorgon så det kändes lite väl länge för lillan att vara på förskolan. Så då fick/får farmor lyckan att ha egentid med henne. För sådan egentid för mor/far föräldrar är så viktiga dem också! Vi får inte vara så ego om vårt undervärk. Nyttigt och kul för alla...

Har tänkt på detta med relationer. Inte är det alla som skulle åka till sin svärmor en hel helg utan den respektive. Nog ska man allt ha en riktigt fin relation för att kunna det. Och det har vi tycker jag. Jag har världens bästa svärmor. Helt klart den bästa "mamman" efter min egen mamma, som såklart alltid kommer vara den bästa! <3
 
Men hur som helst. Hela Melissahistorian... Ledsamt för mig som är hemma ensam. Det är sååå tyst. Bara Izzy som spinner bredvid mig. Igårkväll när jag skulle sova så tog jag Henkes tröja och Melissas pyamas och luktade och kramade dem. Behöver jag tillägga att jag fällde en och annan tår? ;) Men på onsdag kommer lillan hem med farmor sin och jag är ledig. Kan inte bli bättre. Eller jo, om både dotter och maken skulle komma hem förstås. Men han stannar först på trevligheter som killarna bokat sedan flera månader tillbaka  i Sthlm och kommer hem på söndag. Då ska vi minsann ha farsdagsmys i efterskott! <3 På fredag åker jag och lillan till byn för att vara där till söndag. Blir mys det med! Amandabus, idolmys, dop och mammsenmys! <3
 
Farsdag igår firades hos både min pappa och min farfar. Stående tradition att vara hos farfar. ♥ min pappa och min farfar är bäst! På morgonen skypade jag å lillan med hennes pappa. Men mer farsdagsmys på den fronten blir det på söndag :) 
 
Nu soooova!
 
 

Vilka problem va ;)

Gah vad besviken jag blev just... Hade sett framemot Fest hos BaggeWahlgren och trodde det var 20.00. Vet inte om jag orkar vara uppe till 22... Vilka problem va... ;) Tänkte även kika på Montazamis vänner eller vad det nu heter. Kika på båda... Men dom är ju samma tid! Det värsta är att festen går ju inte ens i repris. :((( Nä det blir nog sängen och ett avsnitt Dallas istället!

Ångest

Åh herre-min-gud vilken ångest jag har nu för att gå intro ikväll. Huvvaligen. På torsdag är det min första "riktiga" dag och då förhoppningsvis bara till 12 och likaså fredag. Dock måste jag  nog förlänga på torsdag då jag har några timmar för lite insatt på schemat. Jag kan ju tycka hon kan bjussa på dom timmarna. För att jag fick mitt schema försent... Hon sa dock först att "vi kan ju titta till veckan vilka timmar du ska ta bort". hehe Synd jag är för ärlig, hade ju hellre tagit bort 4 timmar än lägga dit. höhö ;) Menmen, nog ska det här bli bra. Vårdtagarna jag träffade i fredags är då trevliga. Många är väldigt skojfriska så det är kul! :) Och nu är det ju redan november, och sedan halva dec kvar innan jag går på julledigt. Och sedan HELA mars ska både jag och Henrik vara hemma. Han ska ha semester som han måste ta ut (eller få dom i pengar men han är ju hellre ledig förstås) - Detta för att han inte hade någon semester i somras då han var föräldraledig. Så då i mars så ska jag vara föräldraledig. Wihi! Och sedan efter det är det ju nedräkning till sommarens ledighet, då vi båda ska vara hemma hela sommaren också :D. Sedär. Det är inte så länge kvar till sommarn alltså. ;)
 
Nu sover lillan och jag sitter och saknar lite granna... Saknar min make förstås... Tiden lär gå väldigt långsamt nu. Ajja. Nu ska jag försöka vila lite jag också! 
 

När Melissa hjälper till

När Melissa hjälpte sin pappa att byta däck. :) 
 
Lilla sötgurkan våran! Mössan var ju dock lite stor så småöronen syntes ju! Nu har vi köpt en hjälm-mössa som vi kan ha under. :) Perfekt kalla dagar också, och då vi ska ut med skotern. :)
 
Detta är ett tidsinställt inlägg. Nu njuter vi av de här två lediga dagarna vi har tillsammans och gör säkert något busigt. Är på Nimbys kanske. ;) Eller ute och leker!