Paris, sista delen

Jag tappar lite av lusten när jag ska blogga om resan när det börjar vara så länge sedan. :P Gör ett sista tappert försök!



Andra dagen bestod mestadels av Disneyland. Vilket var en besvikelse, jag trodde det skulle finnas fler roliga karuseller, eller rättae sagt berg-och dalbanor! Men det var såklart en sjukt häftig upplevelse och alla söta figurer som sprang omkring överallt! Och slottet!



Efter Disney så åkte vi och tittade på självase Mona Lisa på Louvren. Vilket var en sjukt stor byggnad! Mycket större än jag förväntat mig och Mona Lisa... Hon var lika lite som alla hade förberett mig på också! haha Vi tänkte se en annan tavla, ni vet den med en som nyper en kvinna på bröstvårtan som de har med i Desperate? haha Men vi hittade helt enkelt inte till den våningen :P Det var också denna kväll som vi gick till en park i kvällsolen och snackade massa tjejsnack och om livet i sig, drack lite vin och åt kex. Mycket mysigt! Ett av de bästa minnena från hela resan! Man behöver inte alltid se ALLT som alla förväntar sig att manska se på en sådan resa, det bästa minnena blir ändå inte därifrån - oftast!

Tredje dagen var vi uppe vid Sacre Coeur (en kyrka för er som inte vet det), den var uppe på ett berg och det var jättefin utsikt därifrån. Ett måste om man åker till Paris hade vi hört och det var mysigt. Vi gick omkring där vid alla gränder och sedan satt vi i trappen utanför Sacre Coeur och bara njöt av utsikten och solen. Det var även då vi var med om ett frieri! Paret satt precis nedanför oss och jag såg när han tog fram ringen och jag bara "kolla Sassa, han ska fria" haha Jag trodde inte då att han skulle det, jag skämtade bara. Men icket, han gick ner på knä och hela baletten. :) Så mysigt!





Sedan såg vi Notre Dame och jag undrar om det inte var då vi gick i ett köpcentrum och shoppade lite. Eller "shoppade". Vi åt och så köpte jag en klänning :P Eller var det då vi var på Marc Jacobs affären? haha Minnet sviker lite. Iaf köpte en tröja för 299 kr och Sassa kollade nu i Sthlm och där kostade de 650 kr! Vilket kap. Skulle köpt flera och sålt på tradera ju!! haha Värsta affärsidén ju! Sassa köpte två och jag en iaf! :) (Hon köpte inte två likadana förstås om jag ska vara tydlig) ;)

På kvällen åkte vi till La Marais och gick på en mysig liten pub och köpte oss en drink. Där hittade jag 20 euro på toagolvet och jag kom på efteråt att jag skulle ju ha köpt oss varsin ny drink till! (Men det var väl kanske tur, fick mer över och så blev vi inte bakis dagen efter) haha Sedan delade vi på en pizza och åkte hem för jag fick skavsår. Vi hade tänkt att gå på ett litet mer "dans" ställe (en båt). :)

Sista dagen gjorde vi inte så mycket, glassade mest bara runt :) Åkte den där turistbåten å fick se massa sevärdheter. Det bästa tyckte jag var Alexander den tredje bron! :) Och så fick man verkligen se hur stort Louvren är då man åkte förbi byggnaden! Och massa intressant information om alla gamla byggnader också!

Blev inte så många bilder i detta inlägg men orkar inte lägga upp fler nu. Kolla fejjan istället! Kommer upp bilder där allt eftersom jag får tid till det. :) Är en hel del ute nu iaf! Vi har gjort och sett jättemycket så jag har inte fått ner allt i ord här.. Men en del iaf! Sedan har jag resten i min resebok här hemma istället, det viktigaste :)

Och det här med att alla säger det är så dyrt där... det beror på vad och var du köper. En pizza på huvudgatan kostar såklart mycket (15 euro för oss), var alltså. Och den var inte ens god! Men annars åt vi på vanliga ställen som inte var inne i gröten och betalade som här i Sverige för det. Och klänningen jag köpte kostade 190 kr som jag tycker är billigt och även Marc Jacobs tröjan som jag nämnde! Köper du mat precis utanför Eiffeltornet till exempel så är det klart det kostar mer än en bit därifrån. Visst fanns det dyra ställen men letar man bara lite hittar man bättre priser :) Så man ska inte bli skrämd. Jag hade räknat med 4000 i fickpengar, men hade över tusen svenska kronor kvar när jag kom hem! :) Så jag är nöjd :)

Summa av kardeumman är en myket lyckad resa med världsbäst sällskap!




29 maj 2011


Enda blombilden från Paris. FAKTISKT! haha illa eller hur? Nej, det var faktiskt ganska skönt att inte fota hela, hela tiden. Man behöver lite semester från det också ibland tycker jag. Om inte annat för att bli en bättre fotograf. (Läste det i en fototidning faktiskt) ;)

Snacka om effektiv helg för oss. Fredag bio (pirates), tyckte den var sådär... Blev utelåst också efter jobbet så jag tog mig inte in så gick och hälsade på Malin och barnen! Lördag kom mamma hit och så åkte vi alla tre till Storheden. Jag fick mig ett par skor av älskling (dock var det inte på storheden men ändå), och så köpte vi blommor och bark och en grästrimmer. Så nu är vi redo för sommaren. ;) Sedan planterade jag blommor i lite krukor och älskling fixade klart med golvet i hallen! Sedan kom Henkes familj hit (-Katarina), vi fikade och surrade en del. :) Sedan såg vi Narnia, den nyaste filmen. Jag hade aldrig sett någon Narnia film eller serien... Henke undrar var jag höll hus när jag var liten? Läste jag inte Narnia? Nej, inte vad jag kan minnas... Eller gjorde jag det, mamma?

Sedan gick jag och lade mig för att läsa i sängen medan Henke var uppe vid datorn. Jag somnade och han kröp ner under täcket vid fyra tiden han! :p haha

Idag då... Då har jag slängt lite blomlådor och sådant och rensa ut mitt miniväxthus... Putsat alla fönster förutom det i gästrummet... Det kan dröja ett tag till för det är inte så skitigt och inte så viktigt tycker jag! Vi har också varit och slängt sopor och monterat upp rullgardiner i sovrummet (så nu har vi mörkt, Sassa) ;) Eller jag, Henke gjorde faktiskt det. ;p Vad har vi mer gjort? Känns som vi varit igång hela tiden... Jo grillat kyckling till middag har också hunnits med, även bakat bullar!! Och nu ska jag tappa upp ett bad och bara vara... Sedan krypa upp i soffan med en kopp te och se lite serie. :)

Imorgon blir det efterlängtat återseende av Anna. :) Ska bli kul för det känns som det var jättelänge sedan vi var med varandra. Det var det väl säkert inte, men det känns så. Nu när jag blivit van vid att ha henne nära jämt. ;)

Puuuuss alla!

Paris dag 1

Tänkte försöka mig på en liten återberättelse av Parisresan men det finns inte ord som kan beskriva... Så det blir lite bilder (mer kan ni se på facebook)







Ja, dessa bilder talar ju för sig själv vart det är ;)


Utsikt från Eiffeltornet!








För att göra alla "posa framför en sevärdhet" bilderna lite roligare så blev det förstås några klassiska hoppbilder! Här är jag framför Triumfbågen.


Och Sassa framför Moulin Rouge. Fast vi förstås inte gick in där (kostar ju några tusenlappar om man vill se en show där) så var det ändå mäktigt att se det. Faktiskt. Och så klev vi av på fel station så vi gick från den innan som var västa sexgatan! Alltså jag skojjar inte, det var sexaffärer och porrfilmsaffärer ÖVERALLT!

Ja detta var dag 1 det. Återkommer någon annan gång med dag 2 då kanske :) Blir en liten följetång det här!

Önskar mig lite egentid med den jag älskar

Usch, igår började jag läsa en massa bloggar av personer som har/haft cancer varav några av dem till och med dött. Blev helt deppad så jag var tvungen stänga ned alla fönster!

Åh vad jag längtar till helgen. Då får jag äntligen vara lite ledig, bara ledig och inte göra nånting speciellt. :) Visst har jag haft kvällarna lediga i veckan men då har det alltid varit nånting annat att göra... Jag längtar efter att bara få hänga med Henrik. <3 Vilket jag planerat vi ska göra fredagkväll och lördag dag. :) (Han vet inte om det dock) ;P Han har varit så duktig och lagt klart golvet i hallen på kvällarna i veckan så vi har knappt hunnit ses känns det som. Han har gjort det och jag har donat på med annat i huset/på gården! Så nu tycker jag vi förtjänar att få lite egentid tillsammans. <3


Min fina Sassis <3


Vi två uppe på Eiffeltornet!

Nu ska jag börja med middagen och sedan bär det av mot byn för att gratta Emma som fyller hela 24 år GAMMAL! ;) GRATTIS på din dag! Usch vad tiden går. Det var ju nyss vi fyllde 21 och tyckte vi var nog gamla då? Stanna tiden tack! (Bara så ni vet, jag kommer aldrig att bli 24 år) ;) Jag fyller 21 i oktober!


Första uppdateringen om Parisresan!

Bjuder väl er först på några bilder i väntan på en ordentlig uppdatering. (Har väl egentligen tid nu men är så jäkla trött, fast ändå inte, men har fortfarande inte tagit igen sömnen jag förlorat sen lördagnatten) Men är inte supertrött nu, snarare övertrött, jag har varit helt speedad på jobbet hela dagen! Men det tackade mina arbetskamrater för, jag fick mycket gjort. haha ;) Sedan är jag less datorn, fast jag inte varit vid den på länge. Så det kan hända det dröjer med en uppdatering... Fast suget kan ju komma tillbaka förstås. ;) Ni får hoppas på det. :) Måste göra det en dag jag har tid att berätta. Det är så mycket intryck och upplevelser jag vill berätta men vill ha tid till att göra det också...

Dessa kommer från Sassas mobil, hon har lagt till ett filter på de flesta bilderna. Alltså direkt i mobilen...


Disneyland! Höll jävlat på att svettas ihjäl... Det såg ut att bli dåligt väder när vi åkte på morgonen men icket, det blev 26 grader och sol (som alla andra dagarna). Det gillade vi, fast vi skulle ju ha tänkt på det och tagit med iaf ett linne att byta om till :P


Pirates delen! Alltså nog var Disney liksom stort och häftigt, även mäktigt på några ställen men jag blev faktiskt grymt besviken. Var inte alls som jag tänkt mig och tyckte inte ens det var särskilt kul även om det var grymt att vara där och även kul! Åkte typ fyra karuseller varav en två gånger. Fanns ju inte ens så många karuseller! Måste dock säga att vi hade grymt tur med köer på ALLT vi var på. Stod inte ens fem minuter i kö till Eiffeltornet! Galet jag vet! :) Vi valde rätt dagar OCH tider på allt vi var på. :)








Nästan det mysigaste vi gjorde :) En av de stunder jag kommer komma ihåg mest! Var så mysigt. Vi satt i en park och drack vin och åt nutella som man doppade sticks i :) Pratade tjejsnack och om livet i sig. Väldigt mysigt!


Hade världens mysigaste fönster på hotellrummet som man kunde sitta i :) (Så som jag alltid velat ha i mitt hus men inte har)


Avslutar med denna bild, efter att vi varit på en omtyckt pub och testat utelivet, där jag hittade 20 euro på toagolvet och köpte en drink för pengarna! (ja det blev ju över också förstås) Puben låg på ett område som måste vara ett av paris finaste och lugnaste område. :) (Kommer inte ihåg vad det heter men räknar med att Sassa kommenterar detta och tillägger det) ;)

Ja nu fick ni ju höra en hel del ändå! Kanske är lättare att uppdatera så här, för om jag ska välja bilder som jag tagit så finns det så sjuuuukt många att jag aldrig orkar ta tag i det!

Vi har i alla fall funnit med allt vi tänkte och lite mer därtill :) Och vi kan absolut båda två tänka oss att åka tillbaka dit någon gång i framtiden! Men då är det en park vi vill besöka (som sassa även här får fylla i), ni vet den där parken där målningen med massa maskrosor och en bro är ifrån?

Nu blir det soffan resten av kvällen tror jag!

Hejs!

Paris here we come!




När ni läser det här är jag förhoppningsvis i luften och på väg till Paris. :D Det har inte känts så verkligt förrän nu de närmaste dagarna före resan. Vi ska ha det så himla kul! Var så länge sedan jag var med Sassa också så det ska bli guld! Och i 4 hela dygn också :) Lite jobbigt att vi är framme så sent på lördag när vi ska hem igen, för det innebär jag "måste" fara hem till Sassa på Lidingö och sedan sova typ 5 timmar på sin höjd och sedan åka tillbaka till Arlanda igen. Var fullt på Rest And Fly också...Men det var nog lika bra det för jag hade nog varit för snål för det ändå! :P

Jag har med mig alldeles för mycket kläder - bara för att jag kan! Hade så mkt plats över så tänkte "äh, jag tar med den också.... Och så DEN. OCH DEN måste bara med också"... Ja ni fattar! Och två par skor, ett bättre par gympisar jag kan ha att gå mycket i och ett finare par!

Åh vad mysigt vi ska ha det! Och vad mycket vi ska se och uppleva tillsamans! Jag ser nästan fram emot mest att åka en liten båt, som ska vara typ som Paddanbåten i Gbg. ;) haha Lite mysigt sådär!

Ja, jag hoppas ni har det bra här hemma också! Det blir inga vykort, bara så ni vet! Kanske några få utvalda får det, typ farfar! haha :) Han är ju faktiskt den enda på både min och Henkes sida som är mor eller far förälder till oss, förtom farmor då, men ni fattar... Så han är minsan Henkes farfar också på ett sätt :)



Orka!

Typiskt bli förkyld nu när jag åker tidigt, tidigt imorgonbitti! :( ARG blir jag! Var ju nyss förkyld i två, nästan tre jäkla veckor!

Inte uppe med tuppen

Snacka om att det är skillnad på bra och mindre bra telefonister! Har ringt skolan för att få ett studieintyg till akassan...Första snäste surt att telefontiden öppnade klockan tio. Sedan fick jag prata med en som inte hade tillgång till databasen som lät lite halv sådär, sedan fick jag pratade med en BRA en, man kände det på en gång... Jag presenterade mig och hon direkt "HEJ SARA", jättevänligt. Hon skulle jag gärna prata med jämt! haha

Imorse ville jag inte stiga upp ur sängen... Vet inte varför men det kändes jättejobbigt! Men nu är jag uppe iaf!

Inte min vecka direkt eller så kanske det är det?


Ett litet test jag gjorde... Vad tycker ni om denna bild? :P

I veckan har jag inte bara hunnit ta död på mina blommor jag planterat i mitt lilla miniväxthus (dödade dem utomhus av värmeslag), jag har även hunnit ta halvdöd på mina kära blommor jag fick av kusin som hade "fått" dem av mormor, i och med att de flyttade in mormors hus... De kanske kan överleva...Och de "dog" av frost antagligen förra veckan... Nåja, jag har även lyckats få en orkidé att blomma en andra gång och en orkidé jag trodde var omöjlig att få att blomma har nu fått en stängel iaf! Jag har även idag planterat nya blommor... Får se om jag lyckas bättre med dem, men det blev bara två sorter, sommarblandning och sommarslöja! Jag vet inte om jag har så gröna fingrar som det först lät med tanke på orkidén, jag tar ju död på hälften också!

Idag har jag även hunnit hälsa på Anna och jag gick dit och hem (jag vet, hurtigt va) ;) Jag har dessutom också hunnit jobba OCH slappat i soffan OCH göra och ätit middag OCH än är ju inte kvällen slut! Och just det ja, Erika (min arbetskompis) har varit här också, vi satt på trappen och pratade och njöt av solen en stund! Wiho!

Sedan är jag mäkta irriterad över en sak också. Har ringt och pratat med tre kära vänner om detta idag efter jobbet och jag är fortfarand lika irriterad på personen i fråga...Detta är ingen som läser denna blogg men kan ändå inte skriva det av olika anledningar. Usch så fult gjort av henne!


Anna! :)




Anna <3 Tack för den toppenmysiga dagen, måste vi göra om snart!

Alltså, tycker du (Anna) bilderna ser mindre röda ut nu? Tror jag förstod vad du menade, men fattar inte hur de kunde bli så... Nu har jag lagt in ett gult fotofilter typ, då tycker jag det såg bättre ut, vad tycker du/ni (även ni andra alltså också)? Borde ju ha tagit en före bild också men det orkar jag inte! Men ni kan ju se på den andra bilden i ett tidigare inlägg...

Nu har Stina varit här och vi har haft det mysigt! <3 NU, sängen!

Sååå irriterande!



Suck... Jag har inte berättat det här men efter min diskussion med akassan sist, kommer ni ihåg det? Efter det har jag iaf fått 2 brev där det står de saknar något. Kan de inte säga ALLT de behöver på en gång!? Så jävla irriterande! Behövde bara få ut det... Och jag lovar att allt besvär kommer vara i onödan, kommer säkert ändå inte ha rätt till en enda krona i slutändan... Jag menar, jag har bara försökt få rätt till ersättning sedan typ 9 februari...

Och, ni som vill beställa ljus... Kommer att skicka in en när alla fått lön denna månad, så vill ni beställa kika in här:
http://www.partylite.se/sv-se/Pages/Company/catalog.aspx 

Mer bilder från igår







Mer bilder från igår :) Dessa är bara krympta för att passa i bloggen bättre.

Blåsippan ute i backarna står...







Lite resultat från min underbara dag med Anna idag. Gick längs en stig vid havet och hittade det berömda vitsipps/blåsipps stället. Var så mysigt och vi fotade hur länge som helst (och hur mycket som helst, drygt 300 bilder). Sedan gick vi hem till Anna en snabbis och sedan åkte vi hem till oss och så såg jag å Anna på Astrid filmer (Madicken bland annat), grabbarna grillad hamburgare ute och så såg jag och Anna en film också. Jättehärlig söndag (känns som en söndag dock). Myspys dag med andra ord! Tack fina du för det <3

Maj, maj månad...



Det blev en superhärlig liten tjejfest igår :) Anna kom (såklart), Linnea och hennes kompis Carro kom förbi en stund, Sara och henne syrra Jenny med en kompis också :) Mycket trevligt, blev prat in på småtimmarna, vid halv tre låg jag i sängen :) Riktigt trevligt och lagom!

Nu skiner solen... Henke har åkt iväg med grabbarna och ska till Luleå. Jag tänkte kolla om blommorna har något intresse av att bli fotograferade. hahaha! tänkte också kolla om Anna sett några blåsippor/vitsippor att fota nere vid henne :)

Och oj vad jag irriterar mig på när jag har stående bilder, jag vill ju ha bilden i mitten men jag hatar när texten också blir såhär i mitten. Nåja, det kanske går bättre för er än för mig att gilla det :P Ointressant inlägg kanske...


Aprilväder i maj




Testade fota lite med gråfiltret idag :) Jag vet inte riktigt vad det gör än, men jag märkte i stugan att det blir lite mer kontraster på skuggpartierna... Har en plan som jag skulle vilja fota med det, men vet inte när jag orkar eller har tid :) Ska bli kul att testa ännu mer med det iaf :) Ska iaf snart och fota med Anna då ska jag experimentera lite! Sen har Erika jag jobbar med ibland köpt en systemis, så hon ville också fota med mig :) KUL!

Nu ska jag strax till jobbet... Bara vikarier ikväll och imorgon så nu är det jag som har ansvaret för att allt går som det ska (känns det som) haha Nej, men det ska nog gå bra!

Angående rubriken... Konstigt väder denna vår. Här är det ju ändå ganska vanligt att det är aprilväder i april. Alltså ena dagen sol, andra snö, regn osv. Kallt en dag, varmt en annan. Men i år... Då var det ju ovanligt varmt och fint hela april i stort sett... Och nu i maj... Kallt och till och med snö (igår). Tråkigt :( Vill ha värme nu!!

Jo, alla tjejer som läser, tjejfest hos mig på fredag! :) Det blir nog ganska lugnt, dricka lite vin, tjejsnack och lite spel kanske? Och om vi skulle känna för det så har vi chaffis för utgång också ;) Jag har bestämt att det blir av oavsett hur lite många som kommer :) Det blir iaf minst jag å Anna iaf! ;)

Kram & hej!


Första maj 2011



Jag minns inte vad jag ville skriva idag. Tänkte nämna tjejkvällen jag var på med Sofie från mitt jobb. Shit vad kul vi hade! Och vi shoppade båda som aldrig förr, var jättekul! Varje affär vi var in i köpte vi nånting i, till och med apoteket. haha! Det är så kul att shoppa när alla är på shoppinghumör. Mindre kul om det bara är en som köper, då är det ju nästan så man får dåligt samvete och låter bli att köpa själv också. Efter tjejkvällen var jag alldeles lyrisk och lycklig över den mysiga kvällen och alla fina inköp :) haha Jag kom på efteråt dock att jag borde ha väntat till efter paris! :P Menmen, det var billigt! Köpte en tunika på Gina också som jag var tvungen fara tillbaka till i lördags för att köpa två till men i andra färger (49 kr st), Anna och Jeppe skulle på stan också så jag mötte upp dem och så köpte Anna också en, eller var det två?;)

Sedan hade vi en mysig liten valborgsfest här igår! Var riktigt mysigt, och lagom fest tycker jag! Mycket trevligt! God mat, gott sällskap, guitarhero och kortspel :) Tack alla! Måste vi göra om snarast :)

Det mysigaste var på natten precis innan vi gick och lade oss. Jag hade tänt (tidigare under kvällen) alla ljuslyktorna på altanen och då skapade min finaste det allra mysigaste minnet under kvällen. Åh, det kommer jag att komma ihåg för alltid :) Det var så mysigt att vara där ute i skenet till alla lyktorna. Jag vet inte om han vill jag ska skriva det här, så jag gör inte det. :) (Borde ha tagit kort på hur fint det var där ute men det tänkte jag inte på då).

Annars väntar det en större fest till helgen om ni är sugna! :) Har dock inte bestämt än fredag eller lördag... Lite osäkert allt än, men vet mer om någon dag!

Och om någon har något tips på en bra och billig digitalkamera, så hojta till! :) Försöker spana på tradera å ebay men vet inte riktigt vad jag ska titta efter... Imorgon är jag ledig och H åker och jobbar på eftermiddagen. Så vi får en halv dag till med varandra och det uppskattar jag! <3