Glad påsk till er!

 
Det finns så mycket jag egentligen skulle vilja skriva men så när jag väl sitter här så kan jag inte skriva det. Och det är nog lika bra! :)
 
Idag slutade jag tolv och det var helt underbart. Sedan är jag ledig imorgon och jobbar  kort kväll fredag. Det måste jag komma ihåg så jag kan lägga så själv. Fast jag har försökt prioritera att alltid ha korta kvällar då jag jobbar kvätill och då finns inte tiden till att sluta tolv... Men jag tar nog hellre bara korta kvällar. :) Får se. Det tar nogl några schemaläggningar innan jag får kläm på hur man smartast lägger ut sin tid.
 
 
Idag jobbade dessutom en vikarie som jobbar på Djupviken också. Så det var kul att man äntligen kände igen ett ansikte där. :)
 
När jag slutade så åkte jag och handlade lite och köpte första påskkycklingen till Melissa. Hon måste ju få en liten påskpresent. ;) Sedan åkte jag hem där lunchen stod på bordet och sedan klädde vi på oss och gick en prommis till stan i det fina vårvädret. Underbart! Älskar verkligen våren!
 
Sedan gick vi förbi Sivs ur & guld och dom hade en leverantör som kunde göra ringarna precisv så som vi vill. Så nu hoppas vi de har öppet imorgon så ska vi gå in och bestämma lite mer. :)

Efter prommisen lagade vi godmiddag. Baconlindad kycklingfilé i ugn och ris till :)
 
 
Vi skulle ha tv mys i soffan och se Hypnotisören... Jag gick och lade Melissa och när jag kommer tillbaka har Henke somnat i soffan. haha Blir nog en tidig kväll med andra ord.
 
Imorgon på min lediga dag står det tandläkarbesök på schemat 08:20. Gruvar mig lite då det var 2.5 år sedan sist. Och det är ju vanligt då man varit gravid och ammat att man får tandproblem... Men jag har då inte känt något, inte ens i mina jäkla visdomständer som växer på tok för snett! Så håll tummarna att jag inte blir ruinerad. ;)
 
 

Uppe med tuppen!

Åh så underbart. Imorse vaknade jag klockan sex av att damen låg i sin säng och pratade. Mysunge! Innan dess vaknade jag med jämna mellanrum bara av ren vana men det var tyst. Igår testade jag att ta ut nappen efter hon somnat i sin säng. Sedan vaknade hon runt 22 tror jag det var och jag gav henne snutten bara, hon somnade om. Lät lite efter 30 min, men somnade om då också. Sedan tror jag hon sov ända till två och sedan sex. Hoppas det inte bara var en engångsgrej nu bara!
 
Idag ska vi på dop/bröllop. Mycket trevligt! Sedan blir det en fullspäckad vecka med jobb för min del. Tur jag slutar tolv onsdag och ledig torsdag och jobbar kort kväll fredag. Så det blir lite ledighet iaf så jag kan mysa med de mina! :)
 
 
Man hinner mycket när man är uppe innan tuppen. :) Har duschat och har även dammsugit och skurat hela övervåningen. Hade tänkt dammtorka också men vet inte om jag ids. ;) Snart ska vi gå en prommis till ica och köpa lite till lunchen jag tänkt göra. Tänkte göra någon slags köttgryta. Och så slog det mig (eller nä, det var Linn som pratade om det igår), försöker jag ljuga va?? :P  Måste ju skaffa 8 månaders matburkar och gröt. Shit vad tiden går snabbt alltså! Jag visste att hon snart blir 8 månader, men tänkte inte på att man ska "byta" mat.. ;) 
 
Igår när mamma var här så fick jag lite påskpynt av henne. Så tänkte komplettera lite och köpa en bukett med tulpaner idag. 
 
 

Busunge <3

 
 
Helt plötsligt blev hon väldigt tyst imorse... :P
 
Nu för tiden går det undan här hemma. Hon tar sig fram hur snabbt som helst. Man får passa kattmaten, och ja nu får man passa så hon inte gör hyss också. :P haha Hon älskar att stå och gå (med hjälp av ett par händer) Gåstolen är en hit, och även hoppgungan (fortfarande). 
 
Och sover dåligt gör hon fortfarande. Nu har vi pratat om att ta bort nappen för gott... Borde egentligen ha gjort det för länge sedan, men det är inte lätt. Det är ganska enkelt att bara stoppa in den i munnen... Men hon är allt bra underbar för det. <3 Vad gör det att föräldrarna får sova lite halvtaskigt. Inte ett skit i det stora hela. ;) Men det är klart det vore underbart att få sova utan uppvak en hel natt... :) Tänk att hon sov så  bra första tre månaderna och sedan bara kabooom! ;)
 
Men vad gjorde vi innan vi fick Melissa? Känns som ett helt annat liv :) Livet fick en helt annan mening sedan den 31 juli 2012. Nu är det ju henne man sätter främst hela tiden. Och det är underbart. Haha Nu i skrivande stund har hon krypt genom vardagsrumsbordet. Från tvhållet till min sida där jag sitter i soffan. haha Bäst att sluta :)
 
Busfia! haha

Lovely!

Igår hade jag besök av dessa två plus även Linnea och Stina. Glömde fota då de var här. :) Vi åt tacos, och mumsig efterrätt som Sara bakat.  :) (Inte jag då alltså) ;) Myspys! <3 Såg gladiatorfinalen och drackte och pratade. Det var alldeles för länge sedan.
 
Nu kommer snart mamma hit som ska hälsa på över dagen och sedan kommer Linn från min mammagrupp! Och underbart väder är det. Så det blir nog att vistas ute en hel del idag! <3 Ha en underbar dag alla!

Äventyr

haha. Ute på egna små äventyr för någon dag sedan med pappsen ;) Och nu har vi bokat ett riktigt äventyr. Grekland 15 Juni. Så nu är det bara att söka min första semester ;) + mammaledighet över sommaren. :) Vi kommer utnyttja de så kallade dubbeldagarna i sommar. :) Skönt att vara hemma båda samtidigt. Även om mycket av tiden (mest för Henke då) kommer gå till att bygga på gården... Skönt med semester innan :)

Drömmer mig bort

Åh vad jag fick värsta längtan efter våren och sommaren. Råkade kolla tillbaka i tiden här på bloggen och hittade en bild från en middag ute på altanen i slutet av maj ifjol. Tänk när vi har vår nya altan. ÅÅÅÅ, vill ha nu! Äta middag ute och njuta i min hängstol som vi ska ha där ute... Mmm... Drömmer.... Vår och försommaren känns väldigt långt borta nu då det är så ovanligt kallt i mars. Idag har vi ju sol iaf! Vi gick en liten prommis men det drog så kallt mot kinderna så vi vände om. Men lillvännen somnade förstås. Snart ska jag och jobba min första kväll av tre denna vecka. (Men ev ska en snäll kollega byta med mig på torsdag, men det återstår att se). Det är ganska skönt så länge jag (som idag) börjar kvart i fyra. Då hinner jag ju vara nästan hela dagen med Melissa. Och vi hinner träffa vänner också. Men annars gillar jag inte att jobba kväll. 
 

Lycklig!

Älskade gladskiten våran! 
 
Igår somnade jag senast 21. Sååå skönt. Melissa sov desto sämre så fick ge nappen vid 23. Sedan sov hon till 02 då hon fick komma och sova i vår säng. Sedan sov hon till halv sex då hon fick morgonflaskan och somnade om till 08. Skönt hon somnade om, för ibland gör hon allt morgon den tiden. Då jag jobbar gör det ingenting, då får jag ju mysa. Hon kanske känner på sig när jag är ledig. höhö :)
 
 
Så nu känner jag mig ganska utvilad ändå. :) Underbart! Ledig idag, och jag ska bara njuta. Jag måste bara få skriva att jag älskar mitt liv. Förut drömde vi om framtiden och vad den skulle innebära. Nu lever vi mitt i drömmen. Hur underbart är inte det? <3 Melissa kryphasar (hennes egen stil) omkring här nedanför mig på golvet och jag sitter och tittar och förundras över hur fin vår lilla tjej är. Världens goaste. Åh vad jag älskar dig mitt hjärta. 
 
Vår lilla familj. <3 Anna som fotat denna. Nu är det ju dags snart igen tycker jag att fota i studion vänner? :)
 
Och inte bara att jag älskar mitt nya liv som förälder... Jag har ju dessutom fått en fast tjänst. Det flyter på bra nu minsann! Det är ju nästan så jag får blunda och nypa mig i armen ibland. Nu kröp Melissa fram till mig. Bäst att sluta och mysa!
 
 
 
 

En fredagskvälls funderingar

Nu har jag börjat komma till rätta på nya jobbet och det känns ganska bra. Ingen grupp är som Djupvikens, men det kan man nästan inte förvänta sig heller... 
 
Jobbar en halv helg i helgen, vilket innebär att jag jobbar till fyra imorgon också... Och ledig söndag. Och så jobbar jag hela nästa vecka varav tre (!!) kvällar. (Märks att jag inte lagt schemat själv). Men det går bra det också. Då hinner jag förhoppningsvis träffa lite vänner under dagarna. :)
 
Sedan har vi börjat ta tag i detta med bröllopet på riktigt nu... Har fyllt i papper som ska skickas också... Och på tisdag bokar vi resan till Grekland. Sedan får vi börja ta tag i att planera festligheterna som ska ske då vi kommit hem från Grekland. Mycket kul att se framemot! :)
 
 
 Har idag även beställt två klänningar. De var så billiga och jag kunde inte bestämma mig vilken jag ville ha, så det blev båda. Kan ju ha en under vigseln och en i Grekland. Eller en tredje på festen sedan... Haha. Det blir inget super buller och bång, utan vigseln blir liten, precis så som vi vill ha det. Vi gifter oss ju trots allt för vår egen skull, för vår kärleks skull. Sedan vill vi ju gärna att vänner och släkt ska få dela vår största dag med oss. Därför vi kommer ha någon slags fest då vi är hemma igen. Men det blir inget stort ståhej... Men ni som kommer bli bjudna kommer få all info sedan i inbjudningskortet. ;) Vi ska bara vela lite fram och tillbaka först. ;) 
 
 
Och ikväll innan Melissa somnade så åt (drack) hon för första gången en full portion med välling. Hoppas hon sover kanonbra nu inatt. :) 

Blandade skurar idag (eller som vanligt nu för tiden). Nu ska jag krypa till kojs för jag sov så dåligt natten till idag. Godnatt på er mina vänner! <3

Projekt jaga Izzy!

Idag jobbar jag långkväll. (Börjar 12). Har verkligen njutit av morgonen. Fick frukosten serverad och har sedan bara myst med Melissa och gått en liten morgonpromenad med henne i det strålande vädret. Riktigt härligt. Innan jag blev väckt så myste Melissa med sin pappa och jagade katten. Det såg ut så här. ;)
 
 
 
 
 
 
 
Goungen våran!
Och plötsligt händer det. Melissa älskade ju att bada från början. Men vid ca 5 månader ungefär så blev det rena pinan och hon bara skrek så fort vi doppade i tårna i vattnet. Men igår så hände det. Hon var glad och lekte med ankorna. Så här såg det ut då. :)
 
 
Melissa somnade på promenaden och sover ute nu... Och själv ska jag börja fundera på att äta lunch innan jag måste köra till jobbet. Min första riktiga kväll på egen hand. Håll tummarna för mig. Klarar jag detta så borde jag fixa allt. :) 

Bildbomb från Åre 2013

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Haha, denna hittade jag i Henkes mobilkamera... Udda inställning :P
 
 
 
 
 
 
Här var jag goooode nöjd då jag klarat mig nedför en ravin. (Där det förut i vinter gått en lavin). Herregud så rädd jag var. Jag var så rädd så jag grät. Kan ni se er mig framför er? Jag hade Melissas darriga underläpp alltså. Här snackar vi seriösa grejer. ;)
 
Det gick ju även två laviner i Åre under helgen. Vi fick en del sms om vi levde kan jag ju säga. ;) En dog i den första lavinen :( Och den andra gick från samma ställe som den första...
 
Denna bild får avsluta detta bombinlägg. :) Finns sjukt många fler bilder, men risken finns ni redan tröttnat. ;)
 
Bilder säger mer än tusen ord och visst är det väl så! :) Har haft helt fantastiska dagar i Åre med kanonväder! Sol alla dagar (lite mycket blåst första dagen men annars helt perfekt). God mat, gott sällskap och härliga soldagar i backen. Och massa mys med Melissa förstås. Och med min mamma. :) Tack alla för en oförglömlig resa! 

Idag är ingen vanlig dag!!

Idag är ingen vanlig dag för det är älsklingens födelsedag, hurra, hurra, hurra!! 

Det kommer så småningom en update om Åreresan och vad som hänt senaste tiden. Men än finns inte lusten/orken/tiden. Nästa år fyller älsklingen 30 bast! Inte illa minsann!

(Instagram bilder från Åre)

Ögongodis

 
En bild som Henke tog igår direkt från minneskortet... Vackra unge!
 
Tänkte bara kika in och säga hej och tacka er som tänkte på mig igår. Jag överlevde och jag hittar iaf till typ tre st nu. haha Detta är sista introdagen så imorgon ska jag klara mig  själv. Så då kan ni ju också tänka på mig. ;) 
 
Och igår fick Mellisen sin första bula. :( ajaj, men det sved nog mer i pappahjärtat än vad det gjorde ont för henne. ;) Hon snyftade lite men efter en minut var allt frid och fröjd igen. ;)
 
Nej nu ska jag köra till jobbet! Byebye!

Gruvar söndagen...

 
 
 
Usch vad jag gruvar mig för imorgon. Jag hatar att inte ha kontroll på det sättet som jag önskar i jobbet. Jag  hatar att jag inte hittar och att jag därför blir osäker. Sedan får jag ångest så här som jag har nu... Men jag vet ju att det KOMMER bli bra. Jag kommer lära mig hitta och jag kan alltid fråga någon av dem jag jobbar med om jag inte hittar. Det är inte hela världen... Men ändå... Imorgon går jag intro 12-21. Usch. Skänk mig gärna en tanke eller två...

<3

 
 
Fy sjuttsingen vad slut jag är i knoppen. Och i kroppen också för den delen. Min första jobb (intro) dag på nya jobbet har jag avklarat. Herregud. Alla gatnamn heter ju likadant! Tur att arbetskompisarna verkar snälla så jag kan ringa och fråga dom hela tiden vart jag är. ;) Alla gator heter något med gränd. Typ musikgränd, trumpetgränd, notgränd und so weither... Mest rörigt är det att hitta till alla... Och när jag väl hittat rätt gränd så är nästa bekymmer att hitta till rätt hyreshus, då alla sjuttioelva husen ser exakt likadana ut... Och att sedan komma ihåg vad jag ska göra också... (Men det har jag ju på papper med mig) Så det är väl det minsta problemet egentligen... 
 
Sedan har ju veckan som varit bestått av begravning och gravsättning också av lillans farfar. Världens roligaste farfar. Jag lovar. <3 Lillan gav farfar en sina nappar, så vet han att den är från henne. <3 Finns inga ord...
 
 
Så veckan har varit lång och tuff... Skönt att ha alla nära samlade. Alla har bott hos oss. Kändes så fruktansvärt tomt igår när det "bara" var vi tre igen... Henrik skämtade och sa att vi får skaffa fler barn. haha Det känns bra att vi kan skratta och gråta tillsammans. Inte bara jag och Henrik, utan hela hans familj. För det var så Melissas farfar var. Han var rolig och han hade alltid nära till skrattet. Så vi  har haft ganska blandade dagar tillsammans. Vi har hunnit vara ute i det fina vårvädret också... Det blir bara bilder från instagram nu. Orkar inte föra alla bilder från minneskortet... Min dator (och mobil) halleluja.... är ominstallerade. Äntligen. Så de är som nya! Ja, detta blev en rejäl blandad kompott till inlägg... 
 
Kan väl göra det till ett ännu bredare inlägg... Melissas utvecklas för fullt! Hon haskryper numera, snart kryper hon nog "på riktigt", hon kan ställa sig upp om hon har något/någon att ta ta tag i. Hon sover i eget rum (!!!). Härmar  oss mycket. Henke har filmat när det verkligen låter som att hon säger "Henke" när han säger "kan du säga Henke"... 2 gånger! Hon var ju ganska seg med att vilja sitta själv utan att tippa. Men från en sekund till en annan vände det och nu sitter hon mer än gärna. Och Henke trivs som fisken i vattnet hemma med Melissa.... Men jag saknar dom såklart då jag jobbar!!
 
Vår hjälpreda på IKEA ;)