Melissa då och nu <3

Herremin så liten hon var! Lilla älskade barn! Du är det vackraste, bästa och allra älskade vi har. <3

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Älskade, älskade lilla Melissa. Det är så sjukt vad tiden gått snabbt. Och morsan är ju så seg på att lägga upp detta inlägg så när detta kommer upp är du ju snart 2 (!!!), iaf i denna takt som tiden går... 
 
Vi önskar dig allt gott i ditt liv. Modet att stå upp för dig själv och vad du själv tycker. Vi vill lära dig allt gott vi kan. Lära dig att vara tacksam, att vara snäll mot andra och dig själv. Att du själv är den viktigaste i ditt liv, att du ska älska dig själv och vara ärlig. Att du är det viktigaste vi har och att vi älskar dig oavsett vad som än händer. Du ska alltid kunna vända dig till din mamma eller pappa för att få råd och stöd. Med oss ska du kunna prata om allt. Vi kommer alltid finnas vid din sida. Det är inte lätt att uppfostra barn. Att ha barn är ett livs projekt och det bästa vi vet. 
 
Tänk att vi får vakna varje morgon och ha dig i våra liv. Du, lilla och fantastiska människa. Du sprider så mycket kärlek och glädje omkring dig.  
 
Du har mång av dina föräldrars vänner i din närhet som du älskar jättemycket. Och som du älskar att leka med. Och det blir vi så glada över att se. Dels glädjen och kärleken som du ger dem, men även att se hur de lyser upp när de är med dig. <3
 
Du är fruktansvärt envis och det är mycket "kan själv" i dig.
 
I skrivande stund är du 18.5 månad ung. Du har storlek 80 på kläder och är 81 cm lång och väger ganska precis 10 kg. 
 
Du lär dig mer och mer för varje dag. Mer och mer ord poppar ut ur din mun och det är lika fascinerande varje gång. 
 
Jag tänkte skriva lite hur mycket du växt genom ditt liv hittils. Kan vara kul att ha allt samlat på ett och samma ställe. :) 
 
 
Du föjde medelkurvorna rätt länge. Fram till att du blev mer rörlig och det blev full fart i dig. ;) (På viktfronten) Du har alltid gillat mat, men inte direkt någon "storätare" men inte heller någon vi måste tvinga i mat i. :) Du växer som du ska och i längden har du pikat uppåt många gånger, men nu "stabiliserat" längden lite. Huvudomfånget syns ju inte här, men du föddes med litet huvud och kurvan där följer också din egen kurva. :) 
 
Annars då? Du älskar att bygga med duplo och du älskar att busa. Speciellt med pappan din. Oj vad du lyser upp när du är med honom. Och ibland är ni så inne i era lekar att pappa inte hör vad din mamma säger. ;) Du har numera (Runt 18 månaders), börjat intressera dig allt mer för böcker. Och speciellt sångböcker. Du älskar att sjunga och vill gärna vi ska sjunga också. Sedan du var runt 14 månader har du sjungit "lilla snii akta dig, akta dig, akta dig". :) Du tycker även det är kul att teckna lite tecken och göra rörelser till låtarna. Som Imse vimse spindel. :)
 
Du älskar att bada, men absolut inte att få vatten på huvudet. Huvvaligen vad hemskt du tycker det är. Du är läskigt lik din mor på den tjuriga sidan och just det här med vatten i ansiktet. haha
 
Du älskar att vistas utomhus. Nu i vinter så börjar du gråta när vi måste BÄRA in dig då du inte vill gå in självmant. hehe Sötnosen vår! Du älskar att skotta snö och brister ut i gråt om mamma eller pappa säger att hen ska gå ut (första gången jag skriver hen) hehe, för att skotta snö och du inte får följa med. :P Åka bob och pulka, samt sparklåda älskar du också. Allt som man gör ute kan jag sammanfatta med att du älskar. 
 
Motorisk sett utvecklas du med stormsteg och har alltid varit snabb med det motoriska. Vi tänker att du lär vara segare på språket därför. För du har ju faktiskt en klok, snart färdigutbildad förskolare till "tant". ;) Nämligen Tant Anna som är så klok och kan så mycket. Hon har bland annat lärt mig att barn (eller hjärnan kanske) kan inte utveckla både språket och motoriken samtidigt. (Visst var det så så jag inte ljuger)?? ;) Sedan kan det väl förstås lyckas falla sig så in så ändå? Eller? 
 
Nåja, nu spårade jag iväg... Vad har jag glömt att skriva?  tOm drygt två veckor ska vi fara på din tredje flygtur i luften. Det ska bli spännande vad du tycker om det! Vi ska ju nämligen och hälsa på din ena älskade faster i Stockholm. Så underbart det ska bli. 
 
Nä, det är nog dags att runda av här. Jag tror jag kan skriva hur mycket som helst. Det blev ett rätt spretigt inlägg men jag hoppas att mina läsare gillar det. Om inte annat är det kul för mig att ha kvar iaf! Tänk vilken tur att nätet finns. Tänk så bra att ha kvar för en slarvermaja som mig! :)
 
 

Kommentarer
Postat av: Karin

Lilla söta Melissa!! Som inte är så liten längre :) gullebarn! Så roligt att läsa :)

Svar: Ja, stora tjejen! :) Men ändå så liten. :) <3


Sara

Postat av: anna

Åh vad kul med ett så långt inlägg. Sitter här aldeless ensam på uni och väntar på att klockan ska bli tio. Hade gladeligen läst mer ;) och det stämmer att motorik och språk inte utvecklas "ihop" :) och som du säger så behöver ju inte det vara enda anledningen till att någon av de delarna kommer lite senare. Kan ligga många orsaker bakom att språket inte utvecklas osv.

Svar: Kul att jag skrev det just nu då :D Snart kommer nog förlossningsberättelsen del 2 också ;)








Sara

2014-02-18 @ 08:43:45
Postat av: Emma N

Underbara tid!!:) de har ju gått såååå fort!! hehe kikar på bilderna och kommer fram till att melissas favvo pose måste vara tungan ute;) undrar om hon kör den när hon e 15 oxå:p

Svar: Ja vilken fantastisk tid. <3 Asså, hon är ju bara glad, hon räcker ju inte ut tungan på en enda bild där (även om hon däremot har börjat göra det ofta nu, dock inte på bild) :P En bild ser det ut som tungan men det är läppen :P
Sara

2014-02-18 @ 12:43:07
Postat av: Anonym

Trevligt att läsa din berättelse Mormors lilla flicka hon är så duktig kan allt själv lik sin mor . Melissa du kommer att komma långt här i livet.Språket kommer ska du se .Alla barn är olika i sin utvecklings fas.Och Melissa går sin.Ska bli så trevligt att få se henne på lördag längtar till min kvallite tid med henne.Mycket fina bilder på lillan du är så duktig på att skriva vet inte vem du släkt ar på inte är det då mamma tror det är faster.




Svar:
Sara

2014-02-19 @ 08:48:06
Postat av: farmor

Oj vad många fina bilder och många minnen som kommer när jag ser på dem. Vid 3-4 mån ser man att det är hon, den glad god unge hon är. Får Issa-abstinens.

Svar:
Sara

2014-02-19 @ 15:38:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback