Hade kunnat elda upp huset inte bara en gång utan två!


Åh herregud vilket dygn det varit! Är helt slut i hela kroppen nu! Hade kunnat elda upp huset inte bara en gång, utan nästan två! Suck... Som Anna skrev när jag berättade om incidenten (den första) så skrev hon att det är tur jag inte jobbar som verkar ha nog att hålla koll på ;)

Igår så kokade jag mina linsboxar (som man förvarar linserna i på nätterna), för att sterilisera dem. (Nä, jag orkar inte köpa nya hela tiden så jag brukar koka dem och det funkar skitbra) - i vanliga fall. MEN, jag kan ju säga att gå inte på stan under den tiden! :P Jag glömde helt bort att jag hade satt på detta på spisen... När jag kom hem så var Malin i korsningen vid oss med Ville och skulle testa gå med en barnvagn i grus för att se hur den funkade då (så de kom och guppade på vår infart). Vi stod ju där och pratade en kanske.... Tjugo minuter. Sedan när jag ska gå in så hör jag att det piper och tänker "det kan väl inte vara från vårt hus det låter"?? Jag hade fortfarande ingen tanke på vad jag åstadkommit... Sedan öppnar jag dörren och jag möts av världens illaluktande stank + rök och brandvarnaren som tjuter där inne. Jag ropar tillbaka Malin (för jag vet ju inte om det brinner överallt i detta läge). Så går jag in i köket och kommer på vad jag gjort! Jag stänger av plattan (förstås) och slänger ut kastrullen. Dock måste spisen ha slagits av. Den kanske har nåt spärrläge? Jag vet inte. Men kastrullen brände jag mig inte på (vilket jag borde ha gjort om den var på)? Men det gick inte att andas där inne. Det luktade gift. Bränd plast. Och det ska ju inte en gravid andas in direkt... Så vi sprang in och höll andan å öppnade alla fönster och dörrar på vid gavel och så kom Peter förbi och gjorde upp en eld i gillestugan (för att få igång alla drag så det skulle dra ordentligt).
 
Sedan var jag ju bortbjuden på middag (som tur var då jag inte kunde vara hemma) och så for jag sedan och sov hos brorsan i Öjebyn. Och under natten hade vi alla fönster öppna (inte på vid gavel men till spärrläget) och när jag kom tillbaka till huset i morse så luktade det knappt nånting! Så idag har jag dammsugit, skurat å dammtorkat, tvättat, och renbäddat och det luktar ingenting! :D

Men mitt i städandet så tände jag doftljus så det skulle dofta fräsch å gott. Och det gick bra... Till en början... Jag var i vardagsrummet och dammtorkade när jag tyckte det luktade konstigt... Gick ut och kände om någon eldade något ute. Men nää. Där doftade det bara sommar... Så går jag in och känner det luktar mer inne. Så kommer jag på ljuset jag tänt i gillestugan... Jodå, plastkoppen från teljuset hade tagit eld och även ljuslyktan som jag hade den i. Den var hög (som tur var), så jag blötte en handduk bara och lindade in den i den och kastade ut den... Men då luktade det lite illa en stund till... Suck. Jag lär ju bli inte lite nojjig efter de här incidenterna. Lär ju bli en sådan som måste dubbelkolla spisen å ljus (om man tänt) flera gånger innan jag lämnar huset... Menmen. Sådant kan ju faktiskt hända även den bästa och jag fick ju trots allt mycket gjort men ack så slut jag är! Ska snart duscha å lägga mig i den nytvättade sängen (med våra nya täcken och sängkläder) och läsa tills jag slocknar!

Kommentarer
Postat av: Erika

Nämen hjälp vad farligt det hade kunnat bli! Tur att det gick så bra! Jag brukar av någon dum anledning glömma ugnen på ibland, men som tur är har jag aldrig åkt iväg och glömt den igång. Det är ju dock värre att glömma en platta på. Men som du säger, kan hända även den bästa. :)

Svar: Ja verkligen. Det hade kunnat gå riktigt illa! Tur jag inte åkte till byn eller nåt under den där tiden. ;)
Sara

2012-06-27 @ 19:55:06
Postat av: Karin

Men herregud vilket drama!! Tur att det gick såpass bra iallafall! :) Kram!

Postat av: Anonym

Men usch Sara vad läskigt, hände det en gång till. Tur det gick bra båda gångerna!!

Svar: Ja. Verkligen! Inte för att jag kunde rå för det andra gången. Första gången var det ju helt å hållet mitt fel, men att ljushållaren skulle ta eld kunde jag ju inte veta. Men det var läskigt båda gångarna. :/
Sara

2012-06-27 @ 22:05:26
Postat av: Emma

Herregud kunde gått riktigt illa!! Ta hand om dig ordentligt nu! Vi vill inte att du utsätter dig för mer dramatik i sommar!!

2012-06-28 @ 14:30:21
URL: http://ouzzo.blogg.se
Postat av: mamma

Tur att det gick bra.Det kan hända alla.

2012-06-28 @ 16:54:32
Postat av: Emelie

Oj! Vad tur att det gick bra iallafall! Kram!

2012-06-28 @ 19:11:07
URL: http://umbrellastormm.blogg.se
Postat av: Lena

Läser dina incidenter med fasa. Har själv varit utsatt för husbrand. Tur att det gick bra. Sköt om dig.

Svar: Ja, Lena. Usch. Det var läskigt. Kan tänka mig hur tufft å jobbigt det var för er! Jag hamnade i chock bara av de här incidenterna... Och ändå tappade vi ju ingenting. Allt gick ju bra. Om du läser det här svaret.... Har du semester nu? Om du har det så hoppas jag du har en kanonfin semester. :) Och ta hand om dig du med. Kram!
Sara

2012-06-28 @ 21:27:50
Postat av: Carro

Shit! Tur att du höll huvuet kallt och grejade allt så bra!!!

2012-07-02 @ 10:20:24
URL: http://lalesfru.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback