Ledsamt

Mor & far har varit här en stund innan de ska lyxa till det för sig och bo på hotell med några bekanta över helgen i Skellefteå. Har försökt få tag på kyrkogårdssnubben som har hand om gravplanteringen. Blev riktigt ledsen när jag skulle gå förbi gravarna och kolla läget inför nu när man ska tända ljus i helgen. Visste att vi inte har fått tag i gravlyktorna så tänkte checka av det, vart man ska hämta tillbaka dem. Istället möttes jag av en tom, gapande grav. (Det lät fel, men så här är det)... Morbrors gravplanteringsgrejs har gått ut och jag tog på mig att fixa det istället för det är så himla dyrt med sånt, och då ville de hellre ge mig en slant, och jag tycker blommor är kul, så that´s fine liksom. MEN mormor/morfars grav är det fortfarande kvar ur "abonemanget" eller vad man ska säga. De ska alltså plantera sommar/vinter blommor. Det är gjort på ALLA andras, men inte mormor och morfars. Skylten "vårdas av kyrkorådet" eller vad det nu står är KVAR, alltså har det inte gått ut. Och det är ju årsvis och de planterade ju blommor i somras, så vart är problemet? Fick förstås inte tag i snubben men fick mailadressen så har mailat nu så får vi se! Väldigt tråkigt tycker jag! Och frågade också om lyktorna, tråkigt att inte kunde tända ljus i lyktorna i helgen... :(

Ikväll blir det att träffa en släkting för första gången. Vi är bjudna på middag hos dem i Luleå. Ska bli spännande. Man får ju inte vara främlingsfientlig, det är ju släkten för Guds skull! Imorgon är det halloweenfest! Ska bli kul när i stort sett alla ska vara utklädda. Spännande att se hur alla ser ut :D Innan det ska vi vara ett gäng och äta middag tillsammans hos oss. På tal om det, måste ringa Frida och höra när vi ska vara i lokalen. TJING TJONG!

Skrattanfall

Fick just världens skrattanfall när jag gick in i datarummet. Där satt Henke MED hjälm på huvudet. hahaha såg så jävla kul ut! Han längtar till slalombacken nu när han köpt en slalomhjälm så han vågar hoppa och satsa (läs ramla) :P haha

Changing

Igårkväll var jag "tvungen" gå ut en sväng. Det var så vackert, det föll stora snöflingor från himlen. Det smälte direkt den kom ner till vägen, men det snöade, massor. Som mamma skulle säga "det snöade lapphandskar" och det gjorde det :) Knät tjorvade massor sista tio minuterna innan jag kommit in i värmen igen, men det gjorde ingenting. Jag levde som i någon slags bubbla just då. På något sätt kändes det som att det är dags för en förändring. Som att snön visade mig det. Konstigt, jag vet. Dessutom, just när jag tänkte den tanken, att när jag själv kom på att det kändes som ett tecken för en förändring så kom det just "changing" i mina öron från min ipod.  Vad behöver jag mer? Det k ä n n s något, men jag vet inte vad. Men det känns!

Och idag när jag skulle gå till banken, så insåg jag när jag var på väg hem att det var sol! Jag hade inte sett det innan, att det var klarblå himmel och strålande sol. Hur kan jag vara så blind av annat att jag inte ser det?


DET KÄNNS! Bjuder på en bild som Anna tog i somras. Snart ska vi fota tillsammans, Anna :D


Du & jag Karin!

Åh vad glad jag blev :) Nu har jag bokat 2 Melissa biljetter till jag & Karin! Ska bli så himla kul! Du & jag Karin ;)



Knät har börjat pajja igen... Suck. Det högg till riktigt ordentligt när jag skulle ställa mig upp från köksstolen imorse. Sedan gick jag till bibblan för att lämna igen en bok jag lånat. Då "hoppade" de två gånger. Jag tänkte jag skulle gå hem på en gång, precis innan vår lägenhet så hoppade det igen. Går inte att beskriva hur det känns, men som att något slits ur läget och sedan "hoppar" tillbaka igen. Obehagligt!

Är by the way riktigt uttråkad. Ska se romantisk film tyckte Henke ;) "In med dig och se romantisk film" när jag berättade om knät. Tänkte kanske fixa lite mer scrap. Håller på med när jag var hos Anna förra hösten. Så mysigt och så fina bilder som påminner om något extra fint. Fina minnen kommer tillbaka!


 


Var det idag?

Alltså vi hade totalt missat att man skulle ställa om klockan idag! Vi skulle på stan och panta flaskor och hämta min fd mobil som varit på lagning och lite sånt. Och så säger Henke "vi måste skynda oss för den är kvart över två" (Gallerian stänger tre). Jag bara "men, den är bara kvart över ett, vi behöver inte stressa" "Men vadå, går min klocka fel?!?" Sen sa jag "det är nog idag man ställer om den" Sedan pratade vi inte mer om det. Och för en stund sedan sa jag "tänk att vi missat man ska ställa om klockan idag" "VAR DET IDAG?!" haha så mycket hade han lyssnat ;)


Som både Karin och Erika gjort, så bjuder jag på en bamsevacker bild från bröllopet :) Som tur var togs inget kort på mig ;) haha


Trötter

Nu sitter jag här och ska strax köra till Älvsbyn för en liten tjejkväll. :) Sov så jävulskt dåligt inatt, kallsvettades och svettades om vartannat. Jag hade inte feber, det kollade vi på morgonen... Kanske 2, max 3 timmars sömn. Skidorna var bra! Men backen sämre, hoppas på bättre före nästa gång. (och bättre sömn) jag var mest bara grinig, stackars de andra som var med!


Tyvärr tog jag inga bilder i backen, men Henke gjorde det :) Som jag kanske får sen :)


Fick ett tips när jag köpte mina skidor som gick ut på att inför varje säsong ska man blåsa med fönen i pjäxorna så de är varma, sedan ta på, och ta av när de har svalnat. Så formas de bättre utav fötterna :) Därav satt vi så här under idol igår :p haha

Skulle egentligen ha tjejfest här hos oss och sedan gå ut ikväll (henke ska på grabbfest), men eftersom jag sovit så dåligt så kände jag inte det var en så bra grej, jag satsar för fullt inför maskerades nästa helg istället!

Jag hoppas jag är kvar ganska länge hos Erika om jag orkar, och sedan kan köra direkt till krogen och hämta hem Henke. Det är så mycket tryggare att lägga sig och veta han är hemma. Jag ska jobba för det :)

Igår var ju Erika & Tommy här, vi bjöd på tacos och spelade guitarhero och såg idol. Fredagsmys på hög nivå! Fick en jättefin presentkorg av dem också, som födelsedagspresent. Det var svartvinbärssaft, blåbär/vanilj te, en kola, och en tesil. Jättefint och supergott te! Tack så mycket än en gång :D


Visst är tesilen sjukt söt? :)

Henke & Balton är i bastun nu, undrar om det är öppet så man kommer in? Skrämma dem lite innan jag åker. hihi ;) ibland är jag full av buuuus! Sedan ska de till någon typ med alla andra grabbar, se fotboll (som henke hatar) Hoppas de får trevligt! :)

Kramar från en trött Sara!


Utmaning

Jag brukar inte anta utmaningar men det gjorde jag ikväll, varför inte ni också i brist på annat att göra? ;)

Jag har blivit utmanad  av
Jennie
Kopiera detta till din blogg.

Utmana 5 personer och berätta det för dem,
samt för personen som utmanat dig.
Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn.
Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord.
Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon har gjort.Du får heller inte skriva samma svar två gånger,eller skriva ditt eget namn som svar. (förutom på fråga 1)

1. Vad heter du? Sara
2. Ett ord på fyra bokstäver: Sked
3. Flicknamn: Sofia
4. Pojknamn: Sven
5. Yrke: Sjuksköterska
6. Färg: Svart
7. Klädesplagg: Sockar
8. Mat: Soppa
9. Sak i badrummet: Svamp (tvålsvamp ni vet)
10. Plats/stad: Sollentuna
11. En orsak att vara sen: Sorry, det var blixthalt ute och jag ville inte hamna i diket (dålig jag vet)
12. Något man skriker: Sataaaaan!
13. Film: Snövit :)
14. Något man dricker: Saft
15. Band: Spice Girls ;)
16. Djur: Salamander
17. Gatunamn: Saxofongatan
18. Bil: Saab
19. Sång: Sarah tänkte jag först på men det får jag väl inta ta? Men det hade varit passande ;) Men då får jag väl ta Sommaren i city (heter den så by the way)

Jag utmanar: Karin, Erika, Anna, Sandra & Anna-Maria (men jag ser inte erat url till era bloggar för bloglovin visar inte det vad jag kan se)??


Hejdå pärlan!

Nu är jag billös! Min snälla, underbara pärla är såld! Vemodigt men sant!
Nu ska jag bege mig ut för att posta ett brev som jag hoppas är efterlängtat! Sedan förbereda för Erika & Tommys ankomst hit ;) Nice, nice! Imorgon blir det premiär av skidorna i Kåbban, ska köpa säsongskort som jag fick av Henke i present när jag fyllde år :) Och pajjar knät sådär igen så blir det akuten på en gång så jag får någon hjälp direkt! (Men det lär det inte göra)

Puss på er!


Hejdå pärlan!


Vi vann!!





Nu väntar sängen som ska bli såå skön! Det blev en hockeysväng till Luleå ikväll med Henkes kompis Henke, Emma & Simon. Mycket trevligt! Även om Henkorna (haha), inte var så entusiastiska så tändes de lite mot slutet. Det var grymt spännande. En speciell känsla är det ju trots allt att vara på ståläktaren, men nästa gång (om Henke ska med) så blir det nog sittplats. =) Luleå började första perioden med snygga passningar, dribblingar och ett mål av min favorit Lavander (av orsaker vi inte ska gå in på) :) Sedan blev de lite sämre och Timrå gjorde mål. I slutet stod det 2-2 så det blev förlängning men Luleå drog det längsta stråt och vi vann!! :D Helt värt mödan, pengarna och besväret. Men vi hade vunnit ändå, för det blev en vinst av vänner =)

Skulle egentligen träffa en släkning jag aldrig träffat förr (pappas kusin) som kontaktat mig via Facebook (fantastiska värld), som också var på hockeyn. Men det blev för kort om tid då hennes man skulle börja jobba 22.00 och när det blev förlängning. Men till veckan ska de till Piteå så då ska vi ta en fika och sedan nästa fredag är vi bjuden på Halloweenmiddag hos dem :) Ska bli spännande! (De är typ 30, men ändå) Släkten är värst som sagt ;) haha

Wohooo! Vi vann på alla sätt :D



Ps. Det blev nya skidor :D Imorgon ska jag kolla efter en varm sak till halsen så är jag redo inför lördagen och denna skidsäsong :D

Gaaaaah!

BAJS, HELVETES, JÄVLA SKIT!!!

Ni vet hur bra Melissa Horn är va? Vet ni vad hennes musik har betytt sen första gången jag hörde hennes röst och det råkade bli just de här orden jag hörde "och där sitter sara söta lilla rara underbara, oskuldsfulla"... ? Åh!!!

Jag har velat boka biljetter ett tag nu, men inte tagit tag i det. Nu skulle göra det och boka till mig och Karin. Vad händer? Just det, SLUTSÅLT I LILLA PITEÅ!!! FAAAAAAN!

Skyldig

Åh vad jag hatar att känna mig skyldig för något jag inte vet vad. Speciellt när det är så ständigt återkommande. Jag orkar inte ha det så faktiskt. Jag förstår inte, men det är okej. Jag får ta det verkar som. Men nu vet jag hur jag ska göra nästa gång. Ska bara se till att komma ihåg det!!

hallååååååååå!

åh vad jag bara vill skriva det jag känner just nu, även om jag inte riktigt vet vad jag känner. men hallååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååå!!!! (typ så)

Jag är så uttråkad så det finns inte. Imorgon tänkte jag hälsa på på jobbet, om dem har tid med mig, det är tydligen gruppträff då, men lunch ska ju alla ha så? Frida och Erika jobbar då också, så det känns bra.  Sedan är det dilemmat om jag ska köpa slalomskidor eller ej imorgon? :S hjääääääääääääääääääääääälp!

By the way, barnavakt var det va? Peter kom hem efter 5 minuter ;) Så det blev en snabb barnvaktning även denna gång. Men nästa gång kanske ;) ?

Jag hittade en gammal bild när jag höll på att säkerhetskopiera lite bilder igår. Det här var en av dem. Sedan hittade jag en "gammal" bild på mig... Ungefär 1½ år sedan kanske. Så vill jag aldrig, aldrig nånsin se ut igen!


Varning, jag är arg!

Jävla röntgen!! gaaaaah! Blir tokig! Kan lika gärna få vänta typ tre månader eller en vecka (om de får något återbud). VC receptionstanten sa jag skulle ringa om jag inte fick någon tid snart, vad innebär det då? Jag kan ju inte ha så här, fattar dem inte det! Jag kan ju fan inte ens gå en normal promenad som andra, normala människor kan. Detta innebär att jag inte hinner träffa en läkare innan jag köper årskort i Kåbban... !!!!! Nu skiter jag i det här, jag orkar inte. Hur svårt ska det vara att få rättighet att veta vad det är för fel, ingen tycker det ju är allvarligt. Jag ska fan gå en fet promenad så det händer igen, sedan åka in på akuten, det verkar vara det enda jag inte testat nu!!!


Förlåt, men jag är arg.

Här kommer en bild jag snott från snälla AM:S blogg. (Jag har inte ens frågat om lov, men jag känner på mig att det är okej, right)? ;) Hon är så duktig på att göra så här fina grejer!



Dags att ta på mig då och gå min feta promenad och sedan duscha så det blir folkvett i mig igen. (om det går)
Imorgon ska jag vara barnvakt till Mira, första gången (på riktigt denna gång) :P inte bara 1 min :P

FÖRRESTEN! FÖRSTA SNÖN KOM NOG INATT. LITE SNÖ LIGGER PÅ MARKEN NU, MEN INTE HELT ÖVERTÄCKT SOM DET BRUKAR GÖRA NÄR "FÖRSTA SNÖN KOMMER". JAG HAR SVÅRT ATT DEFINIERA MIN EGEN VARIANT AV JUST "FÖRSTA SNÖN". ÄR DET NU, ELLER ÄR DET NÄR DET ÄR MER ÖVERTÄCKT? DET ÄR NOG NU VA?

Jisses vilken helg :)

Ja, vilken helg!

Fredag på dagen kom Malin, Frida, Emil och Mira hit :) Det var myss! Fredagen innebar ju också att det var födelsedagsfest för mig hos oss. Det var ganska udda, men väldigt kul. Det jag menar med udda var att i slutändan var det bara jag och Henkes familj och släkt som festade hos oss, på MIN födelsedagsfest. Emma, Stina, Simon kom förbi några timmar också, men när dem for så var det Jag, Henke, AM, Kattis, Sussie (kusin till H) och hennes pojkvän Micke. Patte & Malin kom också förbi där mot slutet innan det var dags för utgång. (By the way Karin, Luftens hjältar finns inte) :/ De får ju inte ljuga och säga de ska skaffa den? Jag har aldrig varit med om så många killar som har stött på mig på en och samma kväll. Jisses alltså! Men, det är alltid kul att få bekräftelse. En stötte på mig fast Henke dansade med oss på dansgolvet. Men när någon stötte på mig när inte H var med så var jag tvungen att springa och skvallra för honom. haha Ville han skulle bli sotis men han bara "vad kul" :P haha Han är bäst min Henke!

Kvällen slutade med att vi var på Max och så skulle Micke gå ut och ta luft för han mådde dåligt. När vi går ut därifrån så är han borta och svarar inte på telefonen. Vi ropade och skrek efter honom, men utan resultat. Sussie ringde polisen för att fråga om de tagit in någon Micke i fyllesällen, de fick dem inte svara på, inte heller om de tagit in någon utanför Max. (Inte för att han verkade så full att han skulle hamna där) men vi var ju tvungen göra nånting. Vi ringde och ringde, ropade med vi hittade honom inte. När vi har gått halvvägs hem till oss så ringer han, då hade han haft ljudlöst och kommit på den briljanta idén att han skulle gå hem till oss. (annars hade vi tänkt ta taxi). Så det slutade lyckligt ändå. :)

Hela släkten sov över här och jag mådde apa hela natten, somnade halv åtta kanske och upp kl 10. Då skulle vi mot Boden för att kolla skidor på skifix. Henke hittade sig ett par som han köpte. Jag vet vilka jag ska köpa nästa år då min uthyrning "går ut". Om inte Kattis vill köpa mina, så köper jag ut dem från skifix så köper hon dem av mig. Det beror på. Suck, idag har Henke och Balton åkt i Kåbban, jag vill ju också! Jävla knä! Ska ringa och få en till läkartid imorgon (även om jag kan gå nu), när jag ändå ringer ska jag se till att få alla journalkopior också. Gick in till stan och lämnade in min klocka som stannar då och då fast det är nytt batteri i den, och knät höll, men det började spänna sådär konstigt i knävecket som det gjorde kvällen innan det blev en ballong av knät. Så får se hur det är imorgon. Henke ska följa mig på en liten promenad senare ikväll så vi kan testa det så jag vet vad jag ska säga till läkaren imorgon.

Idag, har jag sovit till 10, sååå skönt! Välbehövligt. Sedan har jag pratat på msn med en "nyvunnen" bloggvän, eller vad det ska kallas. Mycket trevligt, hon verkar vara en så bra tjej, jag gillar henne! Sedan stan då... Nu väntar jag på att H ska komma hem, jag ska nog göra lite scrap innan. Han har lovat städa hela lägenheten efter festen =) och jag ska fixa och dona lite jag också! Sedan vill jag (om vi hinner) hälsa på Sofie och Krille så vi kan lämna en liten present till Theo som verkligen är på tiden. Den ligger här hemma och väntar. Sedan vill jag ta det lugnt och bara vara med H ikväll. Det var längesedan bara vi två hade en riktigt slapparkväll tillsammans =)

Nu kommer massa bilder :)


Efter Mira anföll tårtan (för hon ville ju också ha) så fick hon trösta sig med ett rån istället :)


Charmiga Emil var också här! På vänster sida om tårtan ser ni resultatet av Miras attack ;)


Moster kittlade Mira så hon höll på att skratta på sig! Så himla söt!!


AM och Kattis kom tidigare så vi gjorde hemmagjord pizza. Det var inte igår minsann! Här kan man väl säga att kycklingklubban anfaller. :P


Jag undrar hur Molpes bild blev som hon tog? :P


Vink tillbaka till Stina ;)


Precis innan utgången. Vi ser inte ut att behöva mer alkohol i kroppen iaf :P Måste också säga att AM gjorde min fina frisyr och hon gjorde även Katarinas :) Tack för det :)

Tack alla!

Jag vill tacka alla mina nära och kära för de fina presenterna och framförallt att ni kom för att gratta mig :)
Och gratta bror också förstås =) Ingen egen dag här inte. :P






Mina två tårtor. Det är bara tårta 1 som det finns kvar av nu. Tårta 2, som är precis här ovan var en marängtårta. Karin hjälpte mig baka igår, det var fint gjort av henne. :) Hon kom för att gratta mig på dagen igår. Sedan på kvällen kom mor & far, farfar, bröderna med deras respektive, Henkes föräldrar och ena syster.

Ikväll blir det fest. Lite tråkigt att när jag äntligen har en födelsedagsfest så är det ofta några av mina vänner som inte ska festa. (det gör ingenting förstås, jag förstår ju varför och ni kommer ju ändå), men ändå... Jag kan inte låta bli att tänka så... Jag hade ingen fest förra året, nu kände jag att det var dags... Och jag tänker att om någon har födelsedagsfest så även om jag inte är hundra sugen så blir jag det när det väl är dags plus att jag vill göra det för den personen. Nåja, nu låter det som att ALLA ska vara nyktra och så är ju inte fallet :p Men jag kan ju inte ens festa så ofta nu för tiden... Nu kommer det dock bli tre helger på rad, vilket inte är bra. Menmen.  Men, det kommer många som ska festa ändå, så jag ser framemot kvällen! Utgång: Kalles :D AM & Kattis kommer tidigare så ska vi handla (vi ska göra hemmagjord pizza), och så ska hon fixa mitt hår, hon ska få göra VAD hon vill. :D MYYYS Men först ska Malin & Frida och barnen komma. Mysigt!

Har ringt VC om att få mina journalkopior där också (ringde otropedin igår), men blir uppringd 14.45, de hade inte samma upplägg som på ortopeden när jag ringde dit. Måste ändå gå via receptionen typ. MEN, när de ringer upp ska jag gnälla som fan för att få en till tid och att NÅNTING måste hända. Det är ju iof mycket bättre nu i knäna, men det är väl också för att jag inte gått nånting? Vad händer om jag gör det? Och jag kan fortfarande inte sätta mig ner på huk normalt. Kan jag köpa årskort i backen? Åka och resa? Vad händer om samma händer där? Jag kan ju inte leva så här. Får hota med att jag gör nånting annars, för NÅT MÅSTE HÄNDA! Det inser ju alla....utom dem...

Nu ska jag klä på mig och köra in till stan och lämna in min klocka på batteribyte. Jag ska också testa göra en grej i Word =) Puss & hej


Tjejkväll med Pernilla Wahlgren

Nu sitter jag på Arlanda och väntar på att tiden ska gå. Har haft en underbar dag/kväll med Sassa. Vi gick runt i Barkarby och tittade in i olika affärer. Jag fick mig en fin present av Sassa. Tack än en gång för den, Sassa! Vi fikade varm choklad och chokladboll. Jag skötte mig riktigt bra! Vi gick in på IKEA och såg allt julpynt redan. - DET ÄR JU SKANDAL! Till slut var det dags för tjejkvällen som inte var riktigt som vi hade tänkt oss. Tur jag hade Sassa, annars hade det nog faktiskt inte varit så kul. Men som sagt, en väldigt rolig, impulsiv dag! Jag brukade ju faktiskt vara väldigt impulsiv förr... Jag är inte det längre, men jag försöker ibland. Jag måste släppa på lite kontroll.

Undrar om jag är i luften när klockan slår över till den 15:e oktober? Elller om jag precis har landat. Ser framemot imorgon med skräckblandad glädje. Haha, hur blev det där? Jo, men KUL, ja, men lite ångest också inför allt. Men det ska gå bra!

Ha det bra alla så kommer jag nog med någon bättre uppdatering snart. Måste skärpa mig!

Kram!

Att väntan inte leder nånstans

Tummen ner för folk som verkar så trevliga i telefon och sedan inte ens kommer på ett överenskommet "möte". Det handlar förstås om bilköparen... IGEN! En kvinna som ringde igår och verkade jättetrevlig och PÅ, hon lät jättesugen på bilen. Skulle först komma igår, men ville se den i dagsljus så skulle komma mellan 12-13 idag, och ringa före. Hon har inte dykt upp och inte ringt heller! Ajja, alla är inte lika trevliga som alla i min omgivning är ;)Inte för att jag hade planerat så mycket att göra idag, men annars hade vi ju kunnat ringa jourcentralen och eventuellt få komma på akuten. Är less det här nu! Nåt måste hända och det helst IGÅR! Blev bättre igår efter bubbelbadet men nu är det lika dåligt som innan det om inte värre. Blir tokig, vill ha luft! Får sätta mig på balkongen kanske. :P haha

Har bakat sockerbullar idag! Och några kanelisar blev det också av lite deg som blev över. (Till födelsedagen) Tänkte fylla hela mitt trevåningskakfat :) Funderar om jag ska ha kalas för vännerna på fredag eller om jag ska ha fest? Vilka är på en eventuell fest? Annars blir det nog fest hur som helst för oss, jag är riktigt sugen faktiskt. Det var så längesedan jag var på en liten fyllefest. :) haha Vi funderar på att annars fara till Boden på lördag till Henkes syrra. :) Får se vad som händer och fötter!

Här kommer en bild på underverken!





Henke ska till Luleå till hans kusin och festa (studentfest typ). Jag fick inte följa. :P (Inte för jag ville det heller, tycker det är viktigt att hitta på saker var för sig). Det jobbiga är bara att jag inte kommer kunna sova förrän han är hemma. Lär ha tråkigt hela kvällen...


Visst är han snygg? ;) Ny skjorta kvällen till ära!

Igår blev det bad på Pite Havsbad med Henke, Emma, Simon och Karin. Sedan blev det middag ute och sedan idolkväll hos oss. Då anslöt också Erika och Tommy. :) Mycket trevligt. (Förutom att jag fick sådana magontanfäll hela tiden till och från). Ajaj, idag är det bättre dock.

Nu ska jag rulla tummarna, kanske se lite nyaste Greys (har några avsnitt som inte gått på TV här i Sverige än) Wihoooo! Lite scrap kanske? Läsa? Sticka? Det vanliga, tråkiga...

Tjejkväll med Pernilla Wahlgren

Oj. Jag har visst vunnit en tjejkväll med Pernilla Wahlgren. Jag trodde för det första inte jag skulle vinna när jag deltog i tävlingen (det är 150 st vinnare), och jag hade då absolut inte tänkt på vilken dag det var. Jag såg det mest bara som en kul grej. Hade lite att göra och så. Det är på onsdag, den 14 oktober. Fan vilken tajming. Hade gjort det för det vore en askul grej, men jag vill ju vara hemma till min födelsedagsmorgon. Typiskt min otur. Har kollat flyg och det finns tur och retur på samma dag för under tusenlappen. Men då går flyget 21.25 och tjejkvällen slutar runt 21. Det finns iof ett annat flyg som går 22.40. Och så vill jag ju vara på flygplatsen en timma innan, inte för att jag behöver ha med några grejer som man måste checka in.. Men.. tekniskt omöjligt, eller hur? Dyrt också? Och även OM det skulle gå, skulle jag verkligen våga själv då? Det går ju om jag vill nog mycket och är villig att bekosta det tusen kr, men skulle kännas så mkt bättre om jag så hade kontakt med någon annan som ska dit... Skulle vilja ha någon jag känner vid min sida, eller någon jag inte känner. Någon. Suck. What to do? Typiskt att man ska bo i Norrbotten vid sådana här tillfällen...

Gamla, fina minnen kommer upp igen

Nu sitter jag och bränner skivor. Säkerhetskopierar mina bilder. Sedan tänkte jag en smart tanke... Jag borde ju inte ha skivorna sedan på samma ställe som hårddiskarna? Vart ska jag ha dem? I Nystrand? Jobbigt ifall jag behöver dem dock då... Jaja, nu håller jag på med januari och februari 2008. Då såg jag denna bild dyka upp :) hihi Det var en riktigt rolig sthlms tripp med Erika, Carro och Karin :D





Har även tänkt skicka in bilder för framkallning... Det blir dyrt. Det är över 700 bilder från april till slutet av juli... Suck, det är så svårt att sortera ut vilka jag inte ska ha. När jag ser dem i handen kan jag tänka "varför framkallade jag den här"? Men det är ju dock både Dublin och Bulgarien så det blir ju många automatiskt :) Måste nog ta hjälp av Henke. Han är hemma :D Nästa vecka börjar han jobba i Piteå igen. Då blev jag glad. :D Speciellt för jag hade bävat av att behöva vara själv på min födelsedagsmorgon. (Nog för jag varit det de senaste åren ändå, men jag har sett framemot denna och tänkt att denna inte ska bli som de andra senaste).

Iaf, jag sitter här och bränner skivor medan Henke sitter inne i köket och pluggar. Jag gick nyss på toa och vågade knappt gå. :) Vill inte störa honom. Han sitter där helt djupt insjunken i sina böcker och tankar. Måste nästan smygfota :) Kanske törs göra lite scrapbooking snart, är lite less att sitta här. Då kan jag smygfota så ni får se ;)



hihi, han märkte mig ;) Jag förklarade att han såg så söt ut med sina böcker och djupa tankar. Jag fick som kommentar en suck och "jag och facit är bästa vänner". Ska nog inte störa alls ;)

Nu kom han in, han verkar vara färdig. Vi funderar om vi ska ringa VC igen eller inte. Knät är fortfarande svullet och kan ju knappt gå. Och imorgon har vi ju inte direkt tid... Får se vad som händer! Sedan ska vi hämta Emil på dagis halv tre istället för Frida som är på stan. :) Sedan åker vi till älvsbyn. Ska köpa lite scrapgrejer på pärlfoto (inte därför vi åker dit förstås) utan för att hälsa på Tommy en sväng och så ska Henke ge honom lite filmer och sånt så han har nåt att göra när han inte kan göra så mycket annat på dagarna efter olyckan. Sedan blir det nog lugnt. Henke skulle kanske hitta på något med en polare och jag kanske får tid att pyssla med bilderna eller hälsa på barnen eller något annat. Imorgon blir det bad på äventyrsbadet och sedan middag och sedan idolkväll hos oss. Hoppas knät är någorlunda så jag kan åka någon kana, så det inte blir att sitta i bubblet hela tiden. (nog för att det är skönt, men inte i flera timmar)

Nu tjatar Henke om en kram så det är bäst jag går ;)


Knähistoria åter igen

Ni som inte vill läsa en massa om mina knän kan ju sluta nu :P

Nu, eller för ett bra tag sedan, kom jag hem. Suck. Jag är allt bra dum som GICK hem. Det kändes ju bättre utan vätska i knät (de tömde alltså knät på vätska), det kom över 30 ml (jag har ingen uppfattning om det är mkt eller lite för att vara i ett knä). Men det var med facit i hand inte så bra att gå tror jag. Ajaj!

Det är alltså något som har skaft så det blivit en inflamation. Tror jag, om jag fattade läkarna rätt. Först fick jag komma till ett undersökningsrum där läkaren undersökte mig. Sedan sa hon "jag ska bara gå och rådfråga en kollega, kommer tillbaka på några minuter". Vet ni hur många minuter det tog?!? 40!! Suck. Sedan fick jag gå till ett annat rum där en annan läkare kom och så fick han hjälpa henne att ta ut vätska från knät, hon kunde inte riktigt. Jag trodde det bara skulle kännas när dem stack in nålen i knät, men det kändes när dem vred och vände den där förbaskat stora sprutan som såg så läskig ut att jag ville krypa upp i mammas famn (typ, lite överdrivet kanske). Men det gjorde ont. Jag kände hur jag fick handsvett och hur det rann någon enstaka tår från ögat. Det var läskigt! Nu ska jag vänta på en tid för röntgen på VC (har inga förhoppningar om det... Har ju gjorts förut. Jag tror jag behöver någon ordentlig undersökning, en skiftröngen eller att de går in och gör en kikhålsoperation så de kan se om det är nåt galet i knät). Jag förklarade att jag tyckte det skulle göras nåt ordentligt för jag haft problem så länge, hon svarade att vi ska göra denna röntgen, sen utgår vi från den vad som ska göras, om de skickar en remiss till ortopeden eller ej...Tillbaka på ruta ett då!

Jag har seriösa problem att sitta still och göra ingenting. Jag är bara trött. Jag kan liksom inte ens gå... Testade se lite av Gossip Girl via datorn till tv:n då... Efter ett avsnitt somnade jag. Sov över en timma. Och jag skulle kunna sova nu också. Ska läsa de bloggar jag följer och några till. Ska testa göra lite scrapbooking.. Sedan vettefan vad jag ska göra alltså. Vad gör en normal människa om man inte kan gå och röra sig normalt?



Vet inte om det syns, men vänster knä är svullet. Höger på bilden. Kunde knappt böja det. Jag kan böja det bättre nu, men det gör ont ändå!

Det regnar, ingen snö! :(

Hm, i Älvsbyn fick jag just besked om att det snöar, och mycket! "Det snöar lapphandskar", sa mamma. Här regnar det bara, massor. Och jag har fått tid hos läkare på VC kl 10, och jag vettefan om jag kan köra bil (trycka ner kopplingen med vänster fot) Ska ringa Frida och höra om Peter råkar vara ledig idag, annars får jag tappert försöka med det. Dit måste jag ju!  Så... Nu har första snön i Älvsbyn kommit, när kommer den hit då? :) Jag LÄNGTAR! (inte för att jag kan åka slalom som det ser ut nu, men jag hoppas ju att jag ska kunna det i vinter. Vi som pratat om att köpa säsongskort i Kåbban) :(

Dags att göra slag i saken och börja ta på mig och ringa Frida!

Puss på er!

Jag kan inte förvänta mig något, på riktigt.

När säger ni att första snön har kommit? Är det första gång det snöar? Första gången det ligger kvar på marken? För mig är det första gången det ligger kvar på marken sådär täckt lite överallt, det ska synas liksom. I söndags snöade det när jag o Henke gick ut en sväng, dagen efter låg det kvar lite på några fläckar i skogen. Det räknar jag inte som första snön när man måste söka efter den för att se. Likadant när snön försvinner... Jag säger den har försvunnit när man inte ser den... Tillexempel Henke säger den är kvar om han hittar en liten fläck i skogen. haha När säger ni att första snön har kommit/försvunnit?

Det blev en kort barnvaktsstund för Mira. Peppe kom hem innan Frida ens hunnit fara. :p Då gick till Malin istället. :) Var skönt att surra av sig lite grann. Är så skönt när någon frågar och jag kan svara och jag känner mig inte "dum". Jag behöver inte försvara mig. Jag ska inte behöva det. Men det gör jag ofta, men jag antar det måste kännas rätt från bådas håll.

Jag fick lift hem idag, för jag kunde typ inte gå. På riktigt. Det blir värre när jag har suttit. Men det är fortfarande dåligt när jag går. Ni börjar nog bli less på mitt tjat men tänkte att ni som är mina vänner och familj vill väl veta hur det är och då skriver jag det. Även om vissa säkert inte vill höra på det som uppleves som tjat. Imorgon blir det som sagt att ringa sjukan så får vi se vad som händer.

Imorgon tänkte jag hälsa på på jobbet om jag nu inte får en tid just då på sjukhuset. På kvällen ska jag nog se Greys med Erika om hon inte blivit sjuk (kände sig lite krasslig).

Jag funderar och funderar... Om jag gjort något fel? Jag tycker inte om att inte veta. Det tar kål på mig! Blir bara värre och värre ju längre tystnaden finns kvar. Gaaaah!


Kanske det händer något nu

Nu har jag mailat sjukgymnasten jag gått hos den senaste tiden för att få höra hur jag ska gå tillväga nu med knät. Ska ringa till ortopedkliniken imorgon, om jag inte får komma dit eller prata med min ortopedläkare så ska hon undersöka knät (vet dock inte vad hon kan göra åt saken), men nåt händer iaf. Måste ju ta tag i det även om jag inte har kraft eller ork till att kämpa för det. När det är överstökat är det dags att kämpa för nästa grej...Hur länge orkar man? Men nu återstår det att se vad som händer, ska stiga upp tidigt imorgon så kanske ortopeden hinner ringa upp när han har telefontid :)

Nu ska jag försöka gå till Frida för att vara barnvakt åt Mira medan Frida ska jobba (bara tills Peter kommer hem). Det är så illa nu i knät att jag knappt kan gå :S Haltar mig fram överallt. Men det kunde vara värre, jag klagar inte. Ska bara försöka göra något åt det, för det är ju onödigt att göra det värre kanske...


Kan det vara försent, att säga som det är?

Hm. Oron inför imorgon växer sig starkare och starkare. Usch. Blä. Och fy!

Jag är trött, jag SKA lägga mig alldeles strax. Har duschat och borstat tänderna redan.  Jag sitter bara och googlar om knäna. Nu ikväll så kände jag hur det värkte och som sträckte bakom knät (samma som har krånglat i 5 dagar på rad nu, mer än vanligt då). Såhär som jag känner nu, bakom knät, har jag känt förr, men inte tänkt på som jag gör nu. Det började med att det värkte, sen sträckte, sen kände jag att jag fan inte kunde böja ut benet när jag gick. Kändes jättekonstigt. Jag vet jag haft det förut, men alltid tänkt det går över. Vad fan är det för fel på mitt knä?! Värken som jag har (även i andra knät) kan jag väl leva med, men när det gör så här? Varför tar ingen läkare mig på allvar för?!? Jag är så less. Jag orkar inte kämpa!

Har tänt ljus ikväll, tänkte försökte skapa lite lugn och harmoni men det funkade tyvärr inte. Doftar gott här iaf. :) haha

Sov gott alla! Det hoppas jag att jag ska göra!


Det är tomt utan dig! <3

Bankrån i lilla Älvsbyn!

Bankrån i lilla Älvsbyn och antagligen rånarbilen som brändes upp i Hällan (grannbyn till mitt Nystrand för er som inte vet det) ojoj! De misstänkta rånarna är visst gripna nu.!

Och mina vänner... Gissa vad jag hunnit med att göra idag? Jo, det är nämligen så att jag har lagat ett hål i en visdomstand utan bedövning! Fan, det gjorde faktiskt ont. Men till slut kände jag ingen smärta längre, för det gjorde ont hela tiden. Dock måste jag tillbaka för det är hål i en annan visdomstand också. :S Varför tar dem inte bara bort eländet? För jag har en tredje visdomstand som växer snett mot granntanden. Det är bara den fjärde som kan bete sig normalt.

Före tandläkaren besiktade jag bilen också. Pärlan går alltid igenom :) Dock ett lyse som måste bytas, men behöver inte komma tillbaka för det. Tänkte höra med Stina om hon kan fixa nåt billigt till mig ;) Sedan blir den nog såld, nu när jag fått tummen ur för att besikta den (ingen vill ju köpa en bil som strax ska besiktas). MEN, jag pratade med Carro nyss och kom till den insikten att varför säljer jag en bil som är så hållbar, bensinsnål, fin och alldeles, alldeles perfekt... Lite ångest för det har jag, men jag har bestämt mig. Pärlan ska få ett nytt hem!

Och när jag gick från tandläkaren gjorde knät sådär igen! Det här kommer ju inte sluta bra om det gör sådär hela tiden. Igår gick jag & Henke ut en sväng, kanske 40-45 min, och under den tiden gjorde knät så säkert minst 5 gånger. Det blir typ var tionde minut om jag ska gå ut på en promenad....

Less.nu, ja det är jag det. Jag önskar jag kunde skriva vad som helst här. Det skulle kännas så mycket bättre då... Men det gör jag inte. Jag står inför ett dilemma just nu. Jag önskar jag kunde ringa och säga det till någon, det är så löjligt, därför gör jag det inte. För jag VET ju vad jag borde göra, men är skönt att kunna bolla det, varför det är si eller så liksom. (men i publicerande stund HAR jag faktiskt gjort det) Det måste vara en bra grej, tror jag.

OCH, Henkes USB ingångar krånglar alltid! Den känner inte igen min hårddisk så jag kommer inte åt mina bilder. BLÄ (han har den bärbara med sig till Aitikk) (tur han ringde upp och berättade hur jag skulle göra med ljudet, nu är det klart :) Hårddisken kom jag åt på egen hand :)

Dock berättade han att en av hans kompisar (en av mina bröders barndomskompis, så även min) har ramlat tre meter ner rakt i marken, fick fara med ambulanshelikopter till Sunderbyn, så vi vet inte hur skadad han är. :/

Puss på er! Nu ska jag fortsätta smida underbara planer med Carro på msn :)


Utsikten från hundberget i lördags!

Ajajaj

Jag som trodde jag skulle få sova tidigt igår... Pyttsan. :) Jag var ändå vaken när Henke skulle hämta hem AM, så jag följde med. Det var tur, för det var ruskigt halt vissa bitar, så det kändes skönt att vara med istället för att vara hemma och oroa mig. :) Det var några bilar som kört i diket efter vägen, så idag ska vinterdäcken på. (Det måste det hur som på min bil för jag ska besikta den så jag får iväg den någon gång). (och mina sommardäck går nog inte igenom) :P

Idag regnar det, så det passar väl bra till en städdag. Fast jag hade sett framemot en till morgonpromenad för att hämta hem lite granris. Vi tänkte göra fint ute vid balkongen med ljung och granris. :) När jag steg upp och fått på mig kläder och skulle gå in till Henke och AM så gjorde knät sådär igen! FAN! Det är bara vänster som gör så, och det riktigt hugger till, på vänster sida. (menisken låter det som va)? Åh. Iaf, kl 15 ska vi till Arnemark för att blir bjudna på palt =)

Nu kallar städningen. :)

Hej och hå vad det går!


Bjuder på en mysig mor-dotter bild :)

Höstpromenad i strålande solsken

Oj, dagen tog en oplanerad vändning. Vi började med en morgonpromenad i det mysiga höstvädret som rubriken beskriver på grisan. Haha, det var lite kul för vi skulle gena i skogen tänkte vi. Det gick bra... Ända tills vi kom till slutet av "genvägen" då det visade sig vara myrmark. Så, vi fick justera om lite... Henke klarade sig bäst, så jag fick ta hans strumpor och han gick barfota i sina. Söt han är va? :)



Här ser ni ett litet bildbevis ;)


Det var så otroligt vackert ute! Allting!



Sedan blev det stan och sedan mot Ä-byn där vi gick upp på Hundberget för Henke har aldrig varit upp och jag tänkte det skulle vara en fin höstvy att ta kort på, men det var faktiskt inte så mycket färger däruppifrån... Sedan mot Nystrand där det bjöds på god födelsedagsmiddag och kladdkaka.




 
Vid 19 var vi hemma och jag skulle städa och fixa och dona på. Henke skulle ha "data-date" vid 19-tiden. Men det blev inte något av det. Henkes polare verkade inte så sugna och jag skulle gå ut en sväng innan jag skulle börja städa men då "hoppade" knät, värre än de sista gångerna, precis som det gjorde förr, för flera år sedan, SÅ ONT gjorde det alltså. AJAJAJ. Fan, så det blev inget av det. Jag fick se det första avsnittet av OTH istället och nu ska vi se en komedi Henke vill se (minns dock inte namnet). Synd bara att sådant där ALLTID händer när man vet att det ändå inte finns någon ortoped att få träffa. På måndag kommer det ju vara "bra" igen, omän det aldrig är bra. Men vi måste ju in när jag har sådär förbannat ont, så de kan känna vad som verkligen är galet (tänker jag). Men nu måste jag ringa och fixa (hur vet jag inte) men något måste göras. SÅ HÄR ska jag väl fan inte behöva ha det? Det blir ju bara värre och värre! Jag har känt de senaste veckorna att de "hoppat" lite ibland, men inte så farligt, har alltid kunnat gå direkt steget efter. För två-tre dagar sedan hoppade det lite mer, så det small. Det var läskigt. Men kunde gå direkt efter några steg. Men såhär ont har det inte gjort (även om jag kan gå nästan normalt nu i skrivande stund). Ajja, ska inte tycka synd om mig. Men jag är gode less på det här!!

Hoppas ni haft en bra dag och har en bra kväll!! Puss på er!


Oktober väcker känslor



Usch, vad tiden går snabbt.
Och just nu kan jag inte se ljust på framtiden, mina planer dog innan de ens fått börja gro. Jobb pratar jag om nu. Verkar bli dåligt efter nyår på grund av att det visst ska bli 40 övertaliga då (fastanställda som blir utan jobb), som hamnar i övertalighetspolen. Suck. MEN, det har låtit så här många gånger och det har ändå funnits jobb, så det är väl bara att hoppas på det. Jag känner mig så stressad över att börja jobba igen, men det är inte bra. Det kanske bara tar längre tid?

Iaf, det jag tänkte skriva nu var att jag hade väldigt trevligt med Stina och hon sa att hon ville gärna komma hit fler gånger, att man har som vana att kanske två gånger i månaden hitta på nåt sånt här. :) Väldigt mys, så det hoppas jag på! :)

Oktober då. Början på oktober har de senaste åren känts väldigt ledsamt för mig på något sätt. Jag vet inte hur jag ska förklara varför och jag vet inte om jag vet det själv riktigt. Kan bero på att det var då den hemskt ledsamma olyckan hände, men kanske inte? Jag var så liten då, men det kan väl påverka ändå, fast det inte var mig det handlade om. Jag kan inte föreställa mig hur hemskt det måste vara för min kära bror. <3 Jag tänker på dig!!

Sedan tror jag just den här biten av hösten påminner mig om våren på något sätt. Just den här tiden, lite småkallt, grått men ändå färger, lite blött och så ibland. Då tänker jag på sjukhus och mormors sjukhustid. Det är jättehemskt när jag går till sjukhuset och det är sådär ute, som jag inte riktigt kan förkklara. Det känns som att jag är tillbaka i tiden. Där & då just nu, fast jag vet att det inte är nu så är känslorna precis lika tydliga. Tiden stannar för en stund och de där känslorna kommer tillbaka.

Mm.. det var vad min hjärna ville skriva ner ikväll. Henke har haft några polare här ikväll som har spelat ett nytt spel han har köpt. När de åkte hem så spelade han själv lite, nu har han slutat så nu ska vi sova efter en händelserik dag och kväll. Jag är supertrött! Jag har skrivit en lista på vad vi ska göra imorgon så vi inte glömmer. Fattas väl bara att vi far iväg imorgon på våra äventyr och glömmer listan?

God natt mina vänner!

Två glömska människor som visst går ihop? :P

Idag har jag & Henke varit på stan och gjort en massa ärenden. När vi kom hem så kom vi på att allt det vi skulle titta på / köpa hade vi glömt. Typiskt. Får se om vi hinner det innan jag & Stina ska ut och äta och sedan se bio "The Ugly truth" Den har fått bra recensioner så jag tror stenhårt på den! Typisk Sara-film :) Sedan är det ju tjejkväll på stan också så vi måste ju titta lite iaf :) Nu ska jag till Frida för hon vill jag ska ta lite höstbilder på Mira. :) Så får se om vi hinner med en till sväng på stan. :) Har bland annat varit och tittat på vad jag vill ha för dator... Svårt att bestämma mig har jag! Vill jag ha en 15" eller 17"? Klumpigare men bättre, eller mindre otymplig men inte lika bra?

När vi var på stan så mötte vi Frida, Johanna, Sofie, ja alla mammorna med deras vagnar. Det var sött faktiskt! :)

Ajja, dags att sätta fart om det ska bli något av det här.
Ha det gött!