Jag undrar vem du är



Vilken dag! Otroligt fint väder. Ångrade mig nästan genast att det inte blev slalom i Kåbban idag. Väderprognosen ljög minsann igår! Men jag hade nog inte orkar det riktigt idag, bättre spara det till en annan helg! Vi åkte iaf en sväng till stan. Stod där direkt dem öppnade haha! Jag har sovit så himla mycket de två senaste dagarna så imorse vaknade jag typ sju av mig själv. Steg upp åtta och då vaknade såklart H också. Så vi var redo om jag säger så.  Vi var så besvikna för vi hittade ingenting av det vi sökte. Vi gick in och ut ur flera affärer med besvikna miner. Så gick vi in på Cubus. Jag hittade lite sovkläder efter lite besvär ändå. Sedan efter jag betalat säger H: "Kolla Sara, 20 kr!!" Då var det ett ställ med massa tröjor och linnen, 20 kr oavsett tidigare priser. Jag köpte 5 st bara för att det var så billigt. Är ju dummare att gå därifrån utan ju! Fast antagligen hade jag inte köpt något av plaggen om det varit fullpris. Men, så är det ju!

Solen har strålat idag också och jag gick en lång promenad. Det var skönt! Nu har solen gått ner men ska nog gå ut en sväng snart igen. :) Ska tydligen bli kallare imorgon, men vi får väl se. De ljög ju idag så ;)

Puss & hej

Ge mig ett skäl att tro


Solnedgången när jag gick en promenad igår vid fyra tiden ;)

Hittade en fin grej på stan för ett tag sedan som gjorde att jag tänkte på en speciell vän. Tänkte att den här måste jag bara köpa till henne, sagt och gjort. :p Måste bara få tillfälle att ge den, vilket är förhoppningsvis snart, tiden går ju fort i slutändan! Vill bara hitta en till grej till den så skulle det bli perfekt!

Idag skiner solen, något kallare, men skönt ändå! Tror det blir en promenad nu! Sedan börjar jag jobba kvart i ett... Känner mig lat nu när jag varit ledig två dagar. Det är det värsta med att vara ledig. Att det är jobbigt att sen gå tillbaka till jobbet igen...

Guldväder!



Från kaosväder till detta underbara! Helt perfekt, nollgrader och sol! :) Började morgonen med en lång promenad. Eller lång och lång, lite mer än 70 min! ( Och, inte att förglömma, mamma ringde halvåtta, jag blev inte liiite irriterad, hade ju sett framemot sovmorgon, men jag somnade om till nio iaf. ) Åter till ämnet: fotade lite efter vägen också. Sedan ringde Nicklas och berättade att han och Sandra var på väg till Piteå för att lämna en kattunge, så de kom förbi och fikade lite hos mig. Sedan följde jag med dem till dollarstore, fyndade en del. Men blev lurad. Det var två för 30 men jag tog bara en och fick ändå betala 30! jaja, värre saker har ju hänt. (Som till exempel när jag i helgen gick till jobbet och svängde förbi konsum för att käpa en trisslott. När jag kommer till jobbet har jag tappat den -OSKRAPAD! Jag gick förstås samma väg tillbaka hem sedan men det blåste så mycket så antingen hittade någon den eller så försvann den. Antagligen hittade någon den och så var det en miljonvinst på den!!) Iaf, fast man inte vet vad man ska köpa  och fast det är så billigt så blir det ändå alltid för minst 200 när jag lämnar affären. haha

Nu ska jag snart gå en promenad till tror jag (jag nämns inte sitta inne när det är sånt här väder äntligen). Sedan ska jag & Henke åka slalom på vallsberget här i Piteå! (Jag har aldrig åkt där så nu kan jag jämföra med Kanis sedan, vilket som är bäst). Förresten, på tal om slalom, har bestämt oss nu för att det blir Tärnaby! Vikanskaffningen måste överleva det faktum att jag har ett liv vid sidan om jobbet. (Dock har jag ju en hel del annat planerat lite löst som gör att jag kommer att vara borta några weekends. Men det måste jag ju få vara? Jag måste ju också få ta lite semester, bara det att jag tar det lite då och då ;) Sedan har jag en resa till Göteborg också bokat och klart i april med underbara Anna! Det ska bli såå mysigt! På tal om henne, tack för det supergulliga brevet och skivan! Den är jättebra! Och jag tror det blir som du skrev, du vet, ju mer jag lyssnar desto mer kanske jag kan ta till mig av orden? Jag älskar dig vännen, glöm aldrig det! Det var så himla fint skrivet! Jag blev helt rörd.! <3 Och jag fick det när jag behövde det som mest! Vilken lyckträff :)

Och just det ja! Vi såg det såkallade "pressmeddelandet" från kungahuset ni vet? Äntligen blir det förlovning och bröllop! ;) Nu har jag nåt att prata med mina tanter om ;) haha Vi har disskuterat det här många gånger ska ni veta, vart felet har suttit. Vi har mest spekulerat om att det har dröjt för att inte Victoria kunde få barn, eller att de helt enkelt vägrade godkänna Daniel! Men nu blir det bröllop!

Måste ju också säga att Nicklas & Sandra planerar att flytta hit efter sommaren kanske :D Snart har jag alla här i Piteå! Det jag jobbar för hela tiden! haha

Kram till er! / Sara

hennes kinder kan bli våta


Snön bara vräker ner... Antingen svinkallt eller så massa snöfall hela februari månad. Less är jag! Vill ha vår!
Imorse vaknade jag med en mördande huvudvärk. (jag brukar aldrig ha ont i huvudet förutom när jag är förkyld och så) och det gjorde verkligen ont! Steg upp till slut och tog panodil. Blev inte bättre. Gick ut på en liten promenad (tänkte jag behövde luft) men jag har ont än. Men lite mindre är det iaf! Ikväll är det spinning som gäller. Hoppas det går bra! Tänkte även fixa middag till Henke när han kommer hem. Hans favorit :P Fiskpinnar alltså ;) Fast jag tänkte göra det på riktigt, med kokt potatis och spenatsås till, som man fick i skolan. Men jag får se om jag kan äta det :p Ikväll måste vi nog bestämma oss om Tärnaby också. Och så ska jag fixa ihop en musiktripp med Anna! Då kan jag ev. pricka av två saker på listan iaf. ;) Nu vet jag inte vad jag ska göra förrän klockan är dags för våra bästa år. Jag blir helt konstig när jag jobbat så många dagar på rad. Vad gör man när man är ledig?!

"Kort" uppdatering


Kort
uppdatering här nu...

Jobbar jättemycket just nu (antagligen för mkt, många dagar på rad nu) men blir nog ledig måndag och tisdag om jag har tur. Chefen har tingat mig för sommaren och gett mit stora uppmuntrande ord och beröm. Är ju alltid kul fast jag själv tycker att jag aldrig räcker till eller gör det nog bra. Går alltid att göra saker och ting bättre. Dock sade jag att om det dyker upp ett fast jobb så tar jag ju såklart det :p Det förstod hon förstås. En arbetskamrat på andra sidan har fått en stroke:/ Knappt 50 år :/ Shit vad hemskt!

Har hjälpt vickan flytta grejer och packa nu ikväll med Henke och Nicko var också där! Vickan kom på den smarta idén att vi kunde följa till Tärnaby och åka slalom och bo i stuga där när dem ska dit. (ett helt gäng, 17 pers i en stoooor stuga de har hyrt) vi vill jättemycket! Sällan man får det så "billigt" som det trots allt skulle bli... Men det är så mycket jag vill hinna och ha råd med. Men när jag inte törs vara ledig för länge och för många gånger från jobbet? :/ det är svårt att fatta mina beslut ska ni veta!

Det jag vill nu framöver är alltså:
* Hälsa på Carro & Lale
* Åka på äventyr med Anna
* Hälsa på Sassa och leva sthlmsliv med henne :)
* Skidsemester i Tärnaby och Hemmavan (liftkortet gäller i båda backarna)
* Åka till Dublin och hälsa på Stewen och Karin!
* Utlandsresa med Henke

Hur fan ska det gå ihop?! Egentligen är jag inte orolig att få "slut" pengar. Men att jobbet blir påverkat så jag inte får jobba lika mycket :( Det är så skönt nu när jag äntligen har nästan heltid.

Och så vill jag bara säga att jag är så otroligt less denna kyla nu! Vi behöver plusgrader så snön kan smälta lite. Man ser ju fan inte ens över plogkarmarna! :/ Fatta hur mycket snö det är! 1999 sist det var så här läste jag i tidningen. Hoppas det inte blir översvämning sedan om allt smälter samtidigt! Jag blir så lurad varje morgon. Klarblå himmel och sol som möter en genom fönstret. Och så är det bara FÖR kallt ute. Fast jag är glad jag inte bor i Älvsbyn just då, då kan man dra till med tio minusgrader till :( Okej, det blev inte så kort men då vet ni :p haha


Haha, tyckte det såg så fint ut när jag körde bil från en vårdtagare på jobbet och öppnade dörren och fotograferade. haha. Hoppas ingen såg mig, de ska nog ha funderat isf! ;)

hushållssysslor och tillägnan till henrik <3

Vilken dag! Blev väckt kl sju av att telefon ringde. Fattade ingenting! Erika på jobbet ringde (hon är också vikarie och vi brukar träna tillsammans och så på fritiden) jag bara "alltså vad är det för dag, jag är lite dygnsvild) sedan när jag fattade att jag behövdes på en gång och till elva bara så tog jag självklart på mig det. Sedan fick jag sluta när jag var klar också, vilket var typ kvart över nio. :) Så då åkte jag hem och väckte min henke och så körde vi och sorterade allt skräp, glasflaskor och sådant trevlig, sedan handlade vi (myyycket, kostade iaf mycket) och nu är jag hemma och H är i Arnemark och lämnar igen en bil. Håller på att baka grahamsbröd, första gången in my life, så det ska bli spännande. Ska snart baka ut, degen är på jäsning. Sedan ska jag diska, håller på att tvätta så ska hänga den när den är klar. Sedan ska jag gå en låång promenad! Är så himla less att bara sitta inne och imorgon ska jag träna med Erika så det är lika bra jag testar nu om jag orkar gå länge så kanske jag orkar träna imorgon? :P Sedan ska Henke få gå till förrådet (ute) med en massa grejer, så ska vi fixa så hans grejer som bara är i soffan (i datarummet) jämt får plats i mitt inneförråd (det har som blivit mitt) haha och så ska han få dammsuga och sedan mina vänner, om det finns lite tid över, så ska jag göra något jag tycker om, idag tänkte jag pyssla med ett fotoalbum. tänkte göra ett med bara naturbilder, så måste sortera lite bilder då också först. :) Och så ska Henke laga hans specialare, ris och kasslergryta. :) Haha, kul inlägg (not) bara hushållsgrejer.

Tänkte också tillägna det här inlägget lite grann till mannen som jag älskar och delar mitt liv med. Min alldeles egna Henrik! <3 Igår firade vi faktiskt vår andra alla hjärtans dag tillsammans. Vi valde att inte göra något jättespeciellt. Vi fikade på Nodo och såg bio med Nicklas & Sandra på kvällen. (I taket lyser stjärnorna) riktigt bra film för att vara svensk! (nog för att jag gillar svenska filmer, men de andra tyckte så) Riktigt berörd blev man. Tårarna rann kan jag säga! Jag skickade blombud till Henke. Men jag blev riktigt besviken, för 270 spän fick han en typ halvvissen tulpanbukett som inte var särskild stor. Alltså jag trodde hela den skulle vara större. Jag fick en blomma och hjärtegodis (som nog han har ätit mest från) haha Jag älskar honom! Jag har svårt att somna om inte han ligger bredvid mig, jag vill alltid vara med honom! Det är han jag vill dela mitt liv med! <3

jag vill alltid minnas

Lite tråkiga blogginlägg, jag vet, men mitt liv just nu är tråkigt. Är liite piggare nu på morgonen iaf, men det var jag ju iof igår också, då jag pratade med Carro :) Sen från tolv till typ sju var jag helt däckad typ. Låg i soffan och kunde inte ens se Tv för jag hade så ont. Jag mådde så dåligt så det automatiskt kom tårar. Men sedan vid sju så kunde jag iaf se lite tv. Men sen var jag däckad igen. Sjukt när värktabletter inte hjälpte ett dugg typ!

Idag vet jag inte riktigt vad som händer. (mer än att ligga i soffan då) Hade tänkt ta bussen till älvsbyn ikväll om det nu blir något för att sen åka med N & S tillbaka imorgon. Men då gäller det ju att jag får veta nåt också :p Vill iaf träffa Nathalie nu innan hon åker till Skåne för att jobba! Och lämna lite ljus till de som har beställt;) Men jag måste ju orka också, så ska vila hela dagen så jag kanske orkar! (Fick förresten jobb heeeela nästa vecka nästan + helgen, och det var den vanliga som ringde ut mig, så det kändes bra, att hon faktiskt hörde att jag var sjuk och inget svammel). Och så när jag fick jobb så behöver jag inte tänka på att jag är sjuk och inte jobbar varenda sekund som jag faktiskt gjorde igår på morgonen innan hon ringde.

JAG VILL UT I DEN FRISKA SOLIGA LUFTEN!!


Mera klag

Ja det är inte ofta jag är hemma från jobbet. Gruvade mig för att ringa eftersom jag visste att det inte fanns någon vikarie. :/ men jag kan inte jobba, är som ett jag vet inte vad. Var helt däckad igår när jag kom hem från jobbet kl 20. Jag minns inte vad jag sa till viktanten, om hon fixade en för mig imorgon också eller inte. Måste ringa senare idag och höra. hoppas jag får prata med hon som brukar ringa ut mig, för den andra gillar jag inte. Hon svarade givetvis imorse. Frågan är om jag ska jobba imorgon isf eller inte. (fast tror hon redan fixat imorgon men ändå) vill inte förlora pengarna men vet jag måste tänka på hälsan först men det är inte så lätt. Borde finnas mer regler och sådant för vikarier när de är sjuka. Jag har ingen aning om jag har rätt till någon slags sjukersättning eller inte. Det är lättare att bara strunta i det och då förlorar jag totalt typ 1200 säkert för idag och imorgon :/ fattar inte ens hur jag ska fylla i på stämpelkorten... vadå 1/1, 1/2, 1/4 eller 1/8 (när man ska kryssa i sjuk/föräldrapenning). fattar seriöst ingenting!

Igårkväll trodde jag att jag skulle försvinna typ. Mådde så jävla dåligt. Henke lade en kall handduk på pannan men kändes som att huvudet skulle explodera typ. Hjälpte inte med panodil heller. Inte en dugg skillnad blev det. Ska testa nu iaf...

Ni som känner mig vet ju hur mycket som ska till för att jag ska stanna hemma från jobbet så ni kan ju tänka er hur dålig jag är...

Orkar inte vara sjuk!

Det finns ingen som det är så synd om som mig just nu :/ Kroppen har just återhämtat sig sen magsjukan och nu är jag helt väck i förkylning. Känns som att min kropp inte orkar med detta. Har knappt sovit något i natt heller... Ont i huvudet, halsen, snuvig, säkert feber och allt förjävligt! :S Jag är helt väck! Har delad tur idag, fick fara hem när jag var klar iaf, som tur var så gick vi på helgschema idag eftersom det bara är vikarier. Och så började morgonen med att en av vikarierna anmält sig sjuk (magsjuka), så antagligen lär jag få jobba för henne då imorgon... Borde vara hemma, jag vet. Men jag kan inte säga nej! Behöver ju pengarna och är rädd för att jag inte får jobba mer om jag säger nej för mycket. Speciellt när jag har några resor framöver lite smått planerat, så jag vill vara ledig några weekends liksom... Nej panodil och soffan nu fram till halvfyra :/

Ajja, solen lyser iaf och cirka -15 ute. Jag och en söt liten tant kom fram till att det här är nog den snörikaste vintern sedan lång tid tillbaka. (Minns ett år det var liknande med snö när vi var små, men det var kanske när jag var 8 år)


Härliga vinter va!


Härlig vinterdag det varit idag alltså! :)

Sassa, din kommentar om rapport och marknaden fick mig att känna mig som en lapp! haha

Förresten, igår fick jag ett väldigt efterlängtat brev. (TACK FÖR DET :D) Jag blev väldigt glad och det värmde väldigt mycket i hjärtat, speciellt en dag som igår, för då behövde jag det verkligen. :) Dock hann jag tappa bort det men jag hittade det någon timma senare. :)

SOLEN SKINER

Efter ett x antal dygns konstant snöade ser jag äntligen solen ute!! Det har seriöst kommit 5-6 dm snö minst! Nu är jag less! Ge mig vår! :D Igårmorse snöade det men då kom solen också fram, men jag jobbade så hann inte se den så mycket. Idag börjar jag också jobba 10, som jag gjorde igår. Det är ganska skönt, jag hinner vakna av mig själv, stiga upp och göra allt vad jag ska och tänka "jaha, nudå?" Så idag tänkte jag faktiskt gå till jobbet och kanske ta lite förrfoppningsvis vackra kort och njuta av solen. Dock kanske inte så smart egentligen, för jag har ont i halsen. Men, då får iaf förkylningen chans att bryta ut, så jag blir kvitt den någon gång. Henke har också ont i halsen. Han väckte mig halv sju "Sara du börjar ju sju idag" Jag svarade: "nej det är på onsdag". Som tur var somnade jag om ganska snabbt! (Vi har nämligen införskaffat oss en väggalmanacka så han kan titta själv hur jag jobbar. :p

Nu ska jag dricka varmt och sen göra mig klar för att gå till jobbet då! Puss & Hej leverpastej!

ps. Nu ska det bli en hejdundrande blogg snart :) jenny, ge mig lite tips :) Jag tänker mig lite vårigt ljusa färger, men som även funkar under sommaren så jag inte behöver ny design redan då :P En ljus bakgrund med kanske lite mönster men blir själva headern och färgerna och ramerna runt om bra, så kanske man inte behöver någon speciell bakgrund utan bara en vit typ... haha förstår ni nånting hur jag vill ha den? (Jenny och Anna alltså)

Äkta vänskap varar för evigt, visst?

äkta vänskap
Såg vår berömda moviestar film :) Blev sugen på att ha bilden som avslutar filmen, men gick inte att spara så jag fick försöka göra en egen. Inte lika snygg som Annas men :)

Ni kanske märker det är liite annorlunda design haha. Jag har gjort det HELT SJÄLV :P Försöker lära mig själv för det är så jobbigt att måsta ha hjälp av andra hela tiden när det känns som att ingen egentligen har tid. MEN, jag förstår verkligen inte hur man har mönster i bakgrunden... heeelp snälla någon? Vore bra att få tips så jag kanske kan komma en bit på vägen. Och headern, vet jag inte alls....och snyggare har det ju inte blivit, men vad tusan, någon gång måste jag ju lära mig. Det värsta som händer är att jag strular till allt så jag får ha en av de färdiga, tråkiga designerna som man kan välja på från början :p

Har sett hockey nu, Sverige spöade Finland  :)

Weekend i Kuri & Jokkmokksmarknaden 2009

Ja, ett litet uppehåll i bloggandet blev det. Har haft ganska fullt upp! Det är snökaos ute typ, jag ÄR LESS! Lite sol vore inte fel, tack! Bara snöar, snöar och blåser till och från. (jag kanske överdriver liiite grann, men hade detta varit i sthlms så hade hela sthlm stannat av vill jag lova)


Rälsbussen som gick efter inlandsbanan (där vår stuga ligger) som vi varje år åker med :)

Iaf, har varit i stugan hela helgen. Mysigt och trevligt. MEN, alltså ett stort MEN var att jag åkte på magsjuka fredagen. Kändes torsdagkväll att jag mådde illa men tänkte inte mer på det. När vi åkte upp till stugan så kände jag att jag mådde illa också men tänkte det var för att jag satt bak i bilen, så att det var därför. Väl i stugan åt vi varmkorv och sen mådde jag ännu mer illa. Gick och lade mig stax efter åtta, mådde inte alls bra. Henke gick och bastade med karlarna och när han kom tillbaka hade min kropp vänts ut och in ett x antal gånger. Fy fasen alltså. Där fick jag för att jag sa på jobbet att jag inte mindes sist jag var magsjuk. Tji fick jag! Iaf, lördagen var det ju dags för Jokkmokksmarknaden och jag bestämde mig för att följa med ändå.

En söt liten same med sin ren ;)

Det gick ganska bra men kroppen är inte bara lite sliten! :/ Det var kallt på marknaden också, typ -17. Svinkallt när man skulle ta fram pengarna. :P Är väl kanske bra, då köper man inte lika mycket ;) Känns väl hyffsat nu med sjukan men kroppen har tagit stryk, det känns! Och så törs jag inte äta för magen känns inte riktigt stabil, så ja, hur det kan gå. Får väl se, imorgon ska jag iaf jobba så då måste jag vara piggare än vad jag är nu!

Fyndade ett troll och en väska (bag)! Och just ja, en börs också, ska by the way föra över alla kort och sånt till den nya och se om den är bättre. :) Den kostade bara 100 kr, väskan också :)

Min söta lilla trollemor!

Mer bilder kommer jag nog lägga ut sen i bilddagboken men nu här näst ska jag lägga mig i soffan och bara vara!

Skola i brand


Nathalie och Simons bild, hoppas det är okej att jag lånar den för att visa alla mina läsare runt om i landet och faktikst även världen ;) (men jag tror nog att det är okej) :)

Lekenskolan i Älvsbyn brann alltså ned inatt :/ shit, tragiskt. Blev bombarderad av sms och mms igårkväll av olika vänner som ville upplysa mig om branden, vilket jag såklart är tacksam för att de gjorde. Ryktet säger att det är två killar som tände på en soptunna bredvid skolan. Tidningen och radion säger att det är en anhållen för mordbrand så vi får väl se. Någon minderårig är det iaf! :/

Ska ut och gå senare ikväll med Erika på jobbet! Roligt att ha någon att umgås med här i Piteå iaf! (Fast hon är 26 och har två barn) :) Hon är kul! Ska gå förbi Malin på vägen för lilla Emil glömde sin mössa här, och när det är så här "kallt" så behöver han den säkert på dagis. -10 idag för er som vill anteckna ;)

ps. Förresten, Jenny! :) (se nu hur jag tittar med mina hundvalpsögon på dig och blinkar lite sött till dig)... Jag behöver hjälp med min blogg. Vill du hjälpa mig? Vet inte riktigt hur jag vill ha den eller så, men du är ju bra på att komma på åt mig ;)