Sovstilen! ;)

Har jobbat helgen som var och har haft min första lediga dag idag av tre. Jobbar dessutom bara till 12 torsdag och fredag. Underbart. Blir dock tuffare schema nästa vecka. Men nu är det bara en månad kvar till ledigheten! :D  
 
Idag har vi hunnit hälsa på Anna och hennes mamma som är uppe och hälsar på. Första gången hon träffade Melissa. :) Jag har även varit till tandläkaren och under tiden var Melissa med bästa "sofiiiiiiiii" alternativt "ofiiiii"som hon själv säger. ;) Imorgon är det dags för sista tandläkarbesöket och den lilla stunden får hon vara på förskolan och leka lite granna. :) 
 
Melissa sover sjukt oroligt på nätterna nu. Hon vrider och vänder på sig och grymtar och gnäller. Växtvärk eller ont i munnen?? Hon håller på att få massor med tänder i munnen (hon har ju alltid varit sen på den fronten), men det är ju inte så hon dreglar och verkar störa sig på dagen... Så det kanske är mer troligt det är växtvärk? 
 
Haha, titta vilken underbar men suddig mobilbild från när vi var på Nimbys några timmar innan hon åkte på magsjukan... :)  (från min lånemobils kamera, därav den sjukt dåliga kvallan) :)
 
Testade en natt förra veckan att låta henne sova naken (tänkte om hon skulle sova bättre då) ;) Men så här såg det ut fem minuter efteråt, och efter några till så hade hon varken täcke eller lapptäcket (som hon tagit som huvudkudde haha... Och som Stina hade gjort till hennes namngivelsedag)
 
                            Visst har hon snygg stil :P
 
 

Klantarsel

Asså sååå klantig jag är! Fick tillbaka min mobil som jag lämnat in pga att framkameran inte fokuserade... :( Fick tillbaka den igår kl 16... Kl 20 går jag till garaget för att hjälpa Henke med skoterpulkan. Jag hade mobilen i fickan... Vad händer? Den ramlar ur och landar rakt i betonggolvet. (!!!) Displayen sprack inte... Men hela telefonen är död och visar prickar... Gah! Nu har vi ju drulleföräskring via hemförsäkringen men ändå! Självrisk blir det ju ändå! Hoppas bara att jag får en ny på en gång och att jag slipper vänta på att få den lagad... IRRITERAD är jag! På mig själv! Men nåja. Ingen idé att gräma sig!

Min make och jag <3

                              Åh vad jag älskar dig min man! <3
 
 
 
Tänk, vi har varit gifta i lite mer än 7 månader nu. Du och Melissa är mitt allt. <3 Älskar dig mer och mer för varje dag som går. <3
 
 

Kräksjuka?

Idag har vi varit på Nimbys. Det blev inget bad då vi fick sängen så mycket tid gick till det. :) Ska bli underbart att sova inatt tror jag minsann! :) 
 
Nu till något mindre kul. Melissa gick och svalde hela tiden och gnällde jättemycket... Misstänkte att hon ville kräkas. Hon fick välling i vanlig ordning i soffan och jag tog med en bunke (som tur var), och mycket riktigt så kräktes hon. Det är första gången (sen hon varit äldre än 6 månader) Får hoppas att det inte är magsjuka. :/ Hon orkade knappt vara vaken medan vi borstade tänderna. Och hon somnade DIREKT utan en endaste protest. Hon brukar ju ändå försöka protestera lite... Nåja, vi får se. Lär vara väldigt trött på jobbet imorgon om det nu är magsjuka. :P 
 
Har inga direkta planer annars i helgen. Till veckan då jag tar "helg" har vi desto mer. :) Kul! Visst, det är inte så kul att jobba helg alla gånger, men det är fantastiskt då vi har barn då hon behöver inte vara mycket på förskolan. :) Och rätt skönt vara ledig under veckan också. Plus att tjäna en extra slant på helgerna. Jag väljer att se det positiva. Och så är det ju oftast lugnare på jobbet också. 
 
Gah, jag har sådan ångest över att jag inte får tummen ur att sortera upp alla mina bilder... Och att jag aldrig får tummen ur att städa i mitt pysselrum... Ni ska se hur det ser ut! Karin och Anna är de enda som fått sig en skymt. haha Har tagit före bild i moblen (hoppas allt är kvar på minneskortet då jag har lånemobil nu), har inte vågat kolla. haha 
 
Så det blir nu senaste instagrambilden. Tänk, nu har vi den bästa tiden framför oss! :D
 
 
(Inte alls lika bra kamera som i "min" telefon. Fast instagrambilder är väl aldrig bra i så här stor upplösning. ;)
 
Har börjat kopiera och klistra in från min förlossningsberättelse som några av er efterlyst. haha Bättre sent än aldrig. ;) Men det är inte klart här, men då vet ni att jag påbörjat det. ;)
 

Trött i huvudet

Hihi, vår busunge! <3
 
Idag fick jag en ursäkt från chefen och ett bekräftande på min föräldraledighet för mars. Yeeeey! Vi har även haft gruppträff så var riktigt slut i huvudet då jag kom hem. Jag missade även med dagishämtning. Var så säker på att Henke skulle hämta då vi slutade samtidigt och han lämnade imorse... Men så ringer jag när jag var på ica för mitt internet i mobilen fungerade inte, så skulle ringa och be honom kolla. Han bara "Men jag är ju på Willys"... Öhhh, har du hämtat Melissa? -Nää, det skulle ju du göra! Ooops. :P haha Men jag hann precis i tid ändå! :D Småbarnslivet i guess! haha Hela min dag på jobbet har gått snett. Allt har jag fått dubbelgöra... Men så snabbt jag ser Melissa känner jag lugnet. :D 
 
Nu sover hon och Henke iväg en snabbis till  Skomanskälen. Jag ska se ikapp Farmen! :D Älskar Farmen. Det skulle jag ha skrivit i den där listan. ;) Och så kom jag på vad vi också spenderat mest pengar på... Altanen? Eller det kanske jag skrev? Nåja...
 
Till helgen jobbar jag... Och nästa helg med. Mindre kul. Men fredag är jag ledig, och även Henke. Han har tagit ut föräldrapenning så det blir mys. Ev åker vi och badar, eller så blir det Nimbys. Eller varför inte båda delarna?
 
 
 

Året 2013

 
2013 har varit ett av de bästa åren i våra liv, men också ett av de värsta. Så mycket glädje, så mycket sorg och även så mycket lycka. Ett konstigt år. Men det är av livet vi lär oss. Vi blir starkare och vi lär oss mer om oss själva. Vi har blivit ännu mer sammansvetsade som familj, och då menar jag inte bara vi tre, utan våra tre familjer. Allt är inte bara svart eller vitt. Av sorg och förlust kan även något fint komma upp. Även en eloge till våra fantastiska vänner som också visat att de finns, och vänskapsbanden som stärkts. <3t
 
Året började ju på värsta tänkbara sätt med Sune lämnade oss hastigt. Det gick så snabbt så jag tror ingen hann vara med. Henke hade verkligen sett fram emot sin föräldraledighet och spendera den mycket med sin pappa. Han hann bara vara ledig i 6 dagar innan han dog. :( Så jävla grymt orättvist livet kan vara. Världens finaste farfar hann bara Melissa få ha hos sig i 6 månader. Vi kommer alltid att sakna honom!
 
Nu till något mer positivt. Tänk att vi gift oss! Vi har varit på en fantastisk bröllopsresa med våra familjer. Det kändes så oerhört viktigt och roligt att få ha dem med på resan. Få vara nära varandra. Underbart. En resa som vi kommer minnas hela livet. En av dom lyckligaste tiderna i våra liv. Det går inte att beskriva vilken underbar känsla man vaknade upp till den 15:e juni. Många säger att efter att man fött barn så är det svårt att slå den känslan. Och det är det är det klart att det är, men det är nog så mycket mer känslor i kroppen överhuvudtaget efter det så allting känns extra mycket! (Inte för att jag kan jämföra), men för att ni ska förstå någorlunda. ;) Det är STORT att gifta sig. (Oavsett om man gör det före eller efter man skaffat barn). 
 
 
 
 
* Vi har fått vara tillsammans hela familjen under hela Melissas första sommar. Vi har (eller Henke) har byggt altan och grillplats. Melissa fyllde ett år och vi firade hela dagen lång utan en endaste vila för huvudpersonen i fråga tillsammans med vänner och familj. 
 
 
 
* Jag har fått en fast tjänst!!! (Förtjänar en egen spalt)
 
* Melissa började i förskolan och vi var båda tillbaka på jobbet efter en otroligt härlig semester! 
 
* Henke har fått testa att jobba utomlands. (Tyskland) Han har länge pratat om att han skulle vilja testa att göra det någon gång... Det var lite velande innan, för det är inte så bara att vara ifrån sin familj... Men han klarade det och vi klarade det, och även det är inte bara svart. Det är nyttigt på många plan!
 
* Vi har haft mycket roligheter med våra vänner! :D
 
* Vi har gjort många utflykter... Blivit med husvagn och hunnit campa och även renovera husvagnen!  
 
 
* Vi bodde på hotell bara sådär spontant efter en fråga från Jim & Sara. Mycket trevligt. Det vill jag göra fler gånger under 2014. Kanske till och med åka på en weekend bara jag och Henke någonstans? 
 
 
* Vi fick husvagnsplats i Kåbban där vi redan spenderat mycket tid, innan ens högsäsongen börjat. Vi ser framemot mars nu då vi alla tre ska vara lediga och vara mycket där. 
 
* Vi har varit väldigt mycket förkylda under hösten/vintern 2013. 
 
* Vi har haft en underbar jul och en trevlig nyårsafton.
 
Nu ser vi framemot 2014. Nu närmast längtar vi till mars då vi alla tre kommer vara lediga. (Om inte min chef sätter käppar i hjulet, men hon kan inte neka mig då jag sökt föräldraledigt över 3 månader innan)... Mycket tid i Kåbban, en resa till Melissas faster i Sthlm är inbokad, Henke ska firas stort och Henke ska även iväg på en skotertripp med grabbsen. Mycket roligt i mars alltså!  Och efter det är det påsk igen och så är det sommar haha. Henke tycker vi ska planera sommarens ledigheter (med föräldrapenning och vilken period vem har osv), men jag tycker vi förstska få klart med mars ledigheten. haha. Henke tyckte till slut också det. ;) 

Men snart är det vår igen! :D
 
Kram till er alla!
 
 
 

2013 års lista

En sådan där nyårslista! :)
 
1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Ja, många saker. Gifte mig bland många andra. :) Min absolut näst lyckligaste dag. <3
 
 

2. Höll du några av dina nyårslöften? Jag hade inga nyårslöften, men däremot hade jag väl några egna mål och sådär. Som jag har försökt att tänka extra på. Må bra mål, ta hand om varandra mål och att njuta av allt i vardagen-mål. 

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja både Erika & Tommy, Karin & Stewen.
 
4. Dog någon som stod dig nära? Ja tyvärr. Henriks pappa. Det värsta vi varit med om. Världens bästa och snällaste farfar. Med ett hjärta som alltid satte andra främst. <3
 
 
5. Vilka länder besökte du? Grekland, Kreta - Georgioupolis
 
 
6. Är det något du saknat år 2013 som du ha 2014? Nä, så tycker jag inte man ska tänka. Man ska njuta av nuet och av det man har just nu. Men det är klart det alltid finns något man vill ha. Man strävar ju alltid efter mer. Bland annat en STOR säng, men det har vi ju snart. :)

7. Vilket datum från år 2013 kommer du alltid att minnas? 6:e februari (Då vår älskade Sune lämnade oss), 15:e juni (vår bröllopsdag), 31:a juli då Melissa fyllde 1, 13:e augusti (Då Karin & Stewen fick sin Ella), 6:e dec (Då Erika & Tommy fick sin Elwin).

8. Vad var din största framgång 2013? Oj, framgång. Vet inte riktigt. Men jag har nog uppskattat livet pga av omständigheterna på ett helt annat sätt & prioriterat det och dem jag mår bra av. (Som man alltid ska göra). Även lärt mig till viss del att släppa det jag inte kan påverka och inte låta negativa energier påverka mig. Och att jag fick en fast tjänst efter många års slit. :D

9. Största misstaget?  Tycker inte man ska ångra saker (inte för att misstag behöver vara något man ångrar) men visst finns det saker jag tänker att "jag borde ha gjort si eller så". Men ingenting som jag går och grämer mig för.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Nä, bara förkyld x antal gånger i höst.

11. Bästa köpet? ÖGONOPERATIONEN!! Utan tvekan!
 
12. Vad spenderade du mest pengar på? Ögonoperationen, bröllopet & Melissa.

13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Melissa och Henrik och våra familjer. Att vi äntligen fick vårt bröllop! Att vi växt ännu starkare tillsammans både vi och våra familjer och tajta vänner. Våra fantastiskt fina vänner!

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2013? Everything med Lifehouse! Och Wake med up med Avicii!

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Både och. Betydligt mer sorgset år men även så lyckligt. Ett jättekonstigt år känslomässigt sett.

16. Vad önskar du att du gjort mer? Oj. Ja? Vad skulle jag ha gjort mer?  Haft mer tid att spendera med mina dyrbara vänner. Njutit omöjligt ännu mer. Skämt bort mig och mina nära mer. (Inte i pengaväg, utan i små handlingar) Det kan man aldrig skämmas bort nog med! <3
 

17. Vad önskar du att du gjort mindre? Inte haft dåligt samvete de få gånger vi haft barnvakt. Det är nyttigt att längta och vara ifrån varandra och vi borde ha haft barnvakt OFTARE istället. Och jag kan ångra att jag inte gjort det och att jag haft dåligt samvete för det. Och efter att ha lyssnat på podden (TACK KARIN), så har jag verkligen insett att det är något alla borde göra oftare. Minst ett dygn per månad och en kväll i veckan säger dom. Det är vi då inte i närheten av. Och så önskar jag att jag inte stressat så mycket som jag gjorde framförallt under hösten. Svårt att påverka då, jag inser det först nu...

18. Hur tillbringade du/ni julen? Hos min bror Nickas med hans Sandra, mamma, pappa, min farfar, Jonas var även där en snabbis, Sandras mamma, pappa och Sandras morbror. 

19. Blev du kär i år? Alla dagar året om. Och omöjligt ännu mer kär nu än förr!
 
 
20. Favoritprogram på TV? Så mycket bättre, Greys Anatomy, Solsidan... Finns många! :)

21. Bästa boken du läste i år? Hm, läste inte så många böcker och kommer inte ihåg någon specifik, så ingen märkvärdig alltså. ;)

22. Största musikaliska upptäckten? Hm, ingen direkt...

23. Något du önskade dig och fick? Ja! Dammsugare och bakmaskin! :D 

24. Något du önskade dig men inte fick? Nä, för det jag fortfarande vill ha har jag inte sagt högt (då jag inte vill önska mig för mycket). Sedan önskar man sig ju hälsa och lycka för nära och kära om det inte ska vara så "ytliga" grejer...

25. Vad gjorde du på din födelsedag 2013? Jag/vi var i Älvsbyn hos Nicklas med familjen och farfar och fikade och myste. :)

26. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Ja, att ha fått ha kvar svärfar frisk och pigg och vid liv! <3 Eller att han iaf skulle ha fått vara med på vårt bröllop... Och att min farfar hade fått vara frisk också. <3

27. Hur skulle du beskriva din stil år 2013? Tjaa, har knappast någon stil så vet inte riktigt. :)
 
28. Vad fick dig att må bra? Melissa, Henrik och våra familjer och vänner. Och husvagnssemestrarnas lugn.
 
 


29. Vilken kändis var du mest sugen på? Jag är ju sämst på allt med kändisar och sådant, så nä ingen speciell. ;) Får väl skriva Henke här, då han alltid är den jag är mest sugen på! ;D

30. De bästa nya människorna du träffade? Ella, Elwin (även om vi inte träffades förrän 2:a jan), Camilla på mitt nya jobb. 

Julafton 2013

Melissa var inte en gnuttaste smula rädd för tomten. Hon gick glatt fram <3
 
 
 
 
 
 
Julafton 2013 var lika mysig som vanligt. Förutom saknaden av Melissas farfar förstås. Det kändes jättekonstigt. Men alla säger ju att första jularna/födelsedagarna är jobbigast...
 
Vi var i alla fall hos min bror Nicklas tillsammans med våran (alltså Sandbergs) familj och Sandras. Mycket mysigt och jättejättetrevligt. <3 Tack för allt alla inblandade. Och jag hade ju förstås gjort det jag är allra bäst på... Glömde ta med allt annat till kameran, hade bara själva kameran så batteriet tog förstås slut och så kunde jag inte byta objektiv. Men det var ganska skönt, då kunde jag vara mer i nuet och njuta och minnas allt inom mig. <3
 
Jag tänkte försöka bli mer jämn i bloggandet i år också. Hoppas det håller! ;) 
 
 

Nyår 2013

Oj vad det är mycket jag vill skriva nu men vet inte var jag ska börja. Hade tänkt göra så mycket här i bloggen... Den där "nyårslistan" som alla gör, årsresumé och om jul och nyårsfirande... Jag hoppas jag får tummen ur så jag tar tag i det snart...
 
Men nu närmast då. Nyår. Vi spenderade den i Kåbban och gjorde en, vad ska vi säga, kompromiss för allas del. haha Mamma ville ju ha Melissa redan förra nyåret, men det tyckte inte vi då. ;) Och jag ville inte lämna vara ifrån henne nu heller... Fast jag vet att det är nyttigt och vi borde egentligen "lämna ifrån" henne oftare. I podden säger ju Louise Hallin vad är det... En kväll i veckan och ett dygn per månad? Eller hur var det nu Karin? Och det borde vi bli bättre på. Det är så sjukt viktigt med egentid för föräldrarna ihop också (och var för sig också för den delen). Nåja, en avstickare. Vi kompromissade. Så vi skjutsade Melissa till Nystrand på nyårsafton och körde till Kåbban. (Och jag ska sluta ha dåligt samvete när vi har barnvakt till henne. Varför har jag det? Jätteonödigt ju!)
 
Väl där åkte vi slalom och hade det sååå trevligt. Afterski på det och sedan lite häng med Davve & Sara och några trevliga kompisar till dem. Sedan blev det nyårssupé i restaurangen. INTE min och Henkes smak och alldeles för dyrt för att inte gilla maten. Men efterrätten var VÄLDIGT god... Men vi tröstade oss med att det är en upplevelse att ha smakat hjort och allt vad det var... :P Mycket trevligt och jättekul att umgås sådär "bara" jag och Henke. Så vi hade det riktigt, riktigt trevligt. Och Melissa hade haft det sååå kul hos mormor och morfar. Åkt bob och grejer. Och sovit superbra och länge och utan att vakna vid tolvslaget  fast det var mycket fyrkerier i Nystrand. :) Så det blev ju till slut en jättebra kompromiss för allas del med facit i hand. :D

Hoppas ni alla andra också hade en supertrevlig nyårsafton och en god fortsättning på det nya året.
 
Nu närmast ska vi leka med Albin och hans föräldrar på Nimbys imorgonbitti. Förhoppningsvis hinner Carro & Lale dit en snabbis så vi får kramas också innan de fortsätter resan hemåt. Sedan kör vi till Keräsjänkkä efter det. Kulkul! Och sedan kommer Ellas och hennes föräldrar på söndag och hälsar på innan de åker hemåt.
 
Vi har minsann hunnit  med sjukt mycket på vårt jullov. På måndag börjar jag jobba igen!  Tisdag är jag ledig för förskolan har planeringsdag. Onsdag har jag och Melissa kort dag, torsdag blir Melissa ledig då jag jobbar kväll och fredag kort dag igen. Så det blir en mjukstart för henne. Det är ju bra. Det blir spännande se hur det blir att lämna henne onsdagmorgon då hon inte varit där på drygt en månad... :)