Höstmys på hög nivå


En bild på Anna från förra året när vi var i Uppsala. :) Anna, vi måste ju fota snart igen ihop! Var längesen nu ju :)

Igår hade jag en väldigt mysig kväll. Först var Anna här och vi invigde Tassimos chai-latte. Helt okej, men föredrar nog ändå min egna variant av det. Ska bli kul att testa hotellets chai-latte i Indien (som vi totalt missade att de hade). Sedan drack vi mitt nya mumsiga (vanliga) te och knaprade på pepparkakor och såg Bridesmaides tillsammans. Först var den inte så jättekul men sedan blev den bara roligare och roligare, det blev många skratt! Så tack för den fina kvällen vännen! <3

Sedan har vi svärmor här i några nätter. Och igår så drack vi (hon cappuchino och jag choklad) (från tassimo såklart) ;) och pratade om allt och ingenting. Det var mysigt också!

Nu ska jag äta lunch och sedan är det snart dags att hämta Emil från dagis och köra mot bion! Jag, Emil och Anna ska nämligen se Nalle Puh! ÅH <3 Emma ville inte följa för "vet du, jag tror Nalle Puh är mer för de mindre barnen". Haha Emma då... Vad gör det jag och Anna till? ;)

Imorgon blir det en delad tur (inte så kul), och vi inser att våra halloween kläder kommer inte hinna komma :( Så vi får nog köra på barnens hus och Lekia imorgon eller lördag och panik hitta nånting! :( ajja, då har vi iaf kläderna inför nästa år klara! Så var beredda till nästa år! ;)

Avslutar med toksöt bild på lilla Mira. :)


Hon lade sig överallt och bara "sara ta kort här, sara ta kort" sen "fåse, fåse, fåse" :) sötungen! Har en toksöt bild som man bara börjar skratta av. Haha, kommer inte visa den här, men påminn mig när ni är här någon gång :) Hon lade sig i gräset och stoppade händerna mot kinden sådär lutad med armbågen i gräset och benen i kors! Toksöta unge <3

Umeå tripp i oktober







Oj, vilken trevlig helg vi har haft!

Fredagen började med att jag fick sluta tidigare än väntat  :) Härligt! Fick skriva bort några timmar och det var det värt. Städade och packade och fixade inför lördagens äventyr till Umeå. Sedan på kvällen körde vi kosan mot Arnemark och spenderade kvällen och natten där. Vi åt middag, bastade och spelade spel. =) Mycket trevligt!

Lördag morgonen började med att det snöade i Arnis. Men inte i Piteå. :( Så första snön har kommit i Älvsbyn men inte här i stan. Vi körde iaf tidigt som tusan mot Umeå. Jobbet ringde precis när jag vaknat och undrade om jag kunde jobba (vilket jag såklart inte kunde)... Nåja, sedan gjorde Erika slingor i håret på mig och klippte Henrik. :) Han blev lika stilig som alltid! Sedan körde vi och hämtade upp Karin så vi fick se hur dem bor också! Därefter åkte vi till stan och shoppade. Jag har köpt två goda tesorter (hoppas jag, ska snart inviga en av dem iaf), plus två små söta burkar att förvara te´t i. Fyndade en gullig tröja och världens skönaste jeans också! Använda mina födelsedagspengar till precis det jag ville ha! Sedan åkte vi och handlade lite inför kvällen och sedan dök Stewen upp efter jobbet och vi letade frenetiskt efter ett trevligt matställe. Till slut hittade vi ett okej ställe!:) Sedan blev det Fortet som var sååå kul! Det kan nog vara den roligaste gången jag hittils varit med om i Fortet/Bodaborg liknande saker! Haha, kommer leva länge på när vi skulle ta oss upp i det där rummet med den höga väggen. (Vi var tjejerna mot killarna). haha, skrattar åt bara tanken! Men vi tog oss upp, jag & Erika tack vare Karin. ;) Det blev med andra ord en hel del skratt och glädjerop för varje rum vi klarade. ;) Killarna vann dock, men de erkände sedan att de fuskade en massa. :P Så till nästa gång sa även dem att vi ska köra på lika villkor. Antingen säger man att man fuskar och så får alla göra det, eller så kör man stenhårt på att inte fuska. ;) Sedan åkte vi hem till Erika och Tommy och spelade sequence. Det blev fem jämna matcher, då till slut killarna vann! Men så jämt som den omgången har det nog aldrig varit någonsin!

Imorse sov vi ända till tio vilket var skönt och behövligt. Sedan åt vi god frukost och sedan klippte Erika min "lugg" lite. Karin anlände igen och vi tre gick ut och fotade lite. Det var mysigt! Och Karin lärde mig en fiffig grej jag inte vetat om funnits på min kamera. =) Sedan körde vi hem och här är jag nu!

Och Izzy hade pinkat i tvättstugan igen... Hon har dock pinkat i lådan också, men funderar om hon måste ha den rengjord varje dag, för det verkar ju som att hon går någon annanstans när det börjar bli lite för mycket enligt henne i lådan? Kan det vara så tror ni? Det var som tur var bara på en plastpåse denna gång. :)

Jobbelijobbjobb


Jag längtar till det ser så här vintrigt ut! :) Fast jag varierar ju, ena dagen längtar jag efter snön och andra till stranden. Men jag längtar ändå efter snön! Och åka slalom! Fy vad taggad jag är! :)

Suck vilken hemsk jobb dag idag. Nåja, det blir iaf pengar! Närmare bestämt så kommer jag (om jag överlever vill säga) ha jobbat 11-12 timmar när kvällen är slut på två olika ställen. Och dessutom har vi minst 16 pers var nu ikväll att hinna med. Från och med imorgon har de tagit in en tredje kväll, men såklart inte just ikväll när jag jobbar. ;) Och ALLA är hemma, ingen är borta heller... Så sänd en tanke till mig! Får vi ett larm är det ju kört (det kan ni ju räkna ut själva) ;) Positiva nyheter är att jag får gå på ett extraschema på DJUPVIKEN! Kommer att vara två dagar nästa vecka på Backen men annars är jag ända fram till fjärde november på Djupis. :) Dock är det många kvällar, och det gillar jag ju inte, men å andra sidan är det bara till 20, och jag får sovmorgon. ;) Det är ju inte för alltid. Men hade dock velat vara ledig på måndag. Menmen. Man får inte alltid välja. Jag är iaf ledig så jag kan va med på halloween fest (jobbar kväll fredagen och söndagen, så får ju sköta mig men ändå) och sen är jag ledig helgen därefter också :D Skönt! Hoppas jag får veta så här lite innan så kan jag ju planera in min visit till Örebro tänkte jag! Sen måste jag hälsa på Sassa snart också. Men tror det får bli efter nyår. :) Det är så mycket på g just nu. Vi måste nog tyvärr ställa in det vi tänkt klä ut oss till på halloween festen... Tråkigt för vi tänkte ut det redan förra året. Men det blir för svårt att hitta utklädnader... Men jag ska fundera lite mer på det, jag tycker det borde gå ändå. :)

Nu ska jag fixa lite i huset innan det är dags att bege sig till jobbet igen. Typ hänga lite tvätt och sådant skojigt! ;) Jag tycker ju faktiskt det är lite kul! Dock inte att ta rätt på tvätten, men att hänga den när den luktar sådär gott nytvättat med favorit sköljmedlet. ;) Snart kommer min älskling hem också så då hinner jag pussa å krama honom innan jag måste till jobbet! Få lite energi så jag orkar med kvällen! Kom ihåg, sänd mig en tanke!


En grå, ruggig dag med positivt innehåll


Om 59 dagar är vi i Indien... Längtar efter stranden i det här ruggiga höstvädret. Jag hade ju iaf tur med vädret under min födelsedagshelg. :) Så varmt kan jag inte minnas det någonsin varit när jag fyllt år?

Ingen snö än så långt ögat kan nå...

Inatt har vi haft svärmor här på övernattning. :)

Har skickat in en ljusbeställning nu. Som julafton varje gång man får grejerna tycker jag. :) Längtar efter mina pepparmintsljus :) Och pepparkakshuset i silver!  Det ska jag minsann ta fram direkt när jag får den. Jag brukar annars vara lite nojjig just att man ska ta fram julgrejerna fredagen innan första advent (tidigast). Men i år kommer det bli annorlunda. Vi är ju ändå borta över jul och två veckor av decembermyset försvinner ju... Så jag ska faktiskt börja pynta tidigare också! :) Så vi hinner julmysa lite innan vi åker. :)

Har lunchat med fina Linnea idag. Det var kul att hon hörde av sig sådär spontant. :)

När älsklingen kommer hem åker vi till Luleå för att (äntligen) hämta hem min underbara Tassimo. ;) Fick pengar av mamma och pappa när jag fyllde år nämligen som jag kommer lägga på det. + att det räckte till en vinhållare (alltså en grej man stoppar in påsen från en vinbox från). Ska bli spännande att testa lite olika smaker. :) Kanske lär mig dricka kaffe också! Jag har ju faktiskt börjat dricka lite kaffe nu för tiden, någon kopp då och då. Typ en kopp den här månaden. :) Det blir mindre och mindre äckligt för varje gång. ;) Ser fram emot smaken "latte machiatto", den verkar det vara lite mindre kaffesmak i nämligen. :)


Min fina <3

Knät!



Fan vad skumt att inläggen bara försvinner. Gjorde det igen!

Skrev att jag läste i gamla inlägg här i bloggen om knät. Fan rent ut sagt vad jag fick kämpa i nästan tio år för att få hjälp och att någon skulle tro mig och ta mig på allvar. Sjukt! Borde ha anmält det egentligen...

Det måste ju ha varit benbiten och broskskadan som var problemet hela tiden. För jag har ju ALLTID haft problem mer eller mindre sedan jag gick i sexan... Och nu, efter operationen har jag i princip inga känningar eller problem. Visst att jag är svagare i vänster knä sen operationen och knät är fortfarande nån cm mindre (av muskler) men hallå. Jag har inte ont! Jag kan springa om jag känner för det. Spännande hur det kommer kännas att åka slalom i år när jag fått lite mer muskler i knät än förra året! Enda problemet jag har kvar är värk när jag ansträngt det för mycket, men det kan jag ta! Oj så skönt att äntligen slippa allt jäkla helvete som det var det med knäskadan då... Och så otroligt skönt att slippa ha så ont jag hade då och så mycket problem som uppstod jämt då... Jag är glad att jag fick hjälp till slut och att jag inte har några problem mer än lite värk då å då :) Och att jag inte kan stå på det då jag inte har någon känsel på ena sidan ;)


Fina, fina Mira! <3


Mamma!

Åh vad skumt. Ställde in ett annat tidsinställt till mamma som skulle publicerats imorse men det finns inte ens kvar i arkivet. Skumt. Ställer in den till en annan dag då istället. :P


Världens bästa mamma! Älskar dig! <3


Min tjugofjärde födelsedag

Tusen tack till alla som gjorde min dag igår så himla, himla fin! <3



Det bästa som finns är att leka med "Heeeeenke" ;)






Kan vara den godaste tårta jag nånsin gjort!

En av alla mina fina buketter jag fick! :)

Tack igen för allt fint jag fått och för underbart sällskap!


Blandad kompott

Många bra biosar som går nu. Högst på priolistan står "One day" och nya "Svensson, Svensson" filmen. Någon som är sugen?

Har druckit vin och sett idol ikväll och spelat Wordfeud (och chattat) med Linnea. :) Haha Har knappt druckit ett glas men känner ändå av det! Som jag kommer sakna henne när hon flyttar tillbaka i Umeå igen. Tur det inte är längre bort, så kan jag hälsa på henne när jag hälsar på Karin och Erika. :)

Imorgon är "the big day" so to speak... Usch, vill inte bli äldre! Henke jobbar hela helgen... Bara för att jag tackat nej tre gånger till denna helg... Menmen, skönt vara ledig ändå! På morgonen kommer mamma, pappa, farfar, nicklas, sandra, Sune och Ulla hit. Ska bli trevligt. :) Sedan på kvällen kommer lite kompisar på fika och kanske lite spel. :) Mira är också här, hon ska sova över för första gången. Ska bli kul. :) Hon packade visst väskan redan i onsdags, så hon är redo! ;) Bara hon skulle få sova med Izzy. ;) haha :) 

Nästa helg åker vi till Umeå. Ska bli skoj det också! (Till Erika och Karin förstås) :) Får se hur mitt samvete säger då om jag måste säga nej till jobb då också... Men samtidigt... Jag ställer ju upp JÄMT när jag kan annars, och många gånger blir det tre helger på rad. Så varför inte vara ledig 5 helger på rad om jag så vill? Nu blir det ju inte ens fem utan tre. Som är vanligt för de heltidsanställda! Dock vill jag vara ledig den fjärde också, då det är halloween. Ska iaf jobba dag lördag så jag inte missar fest på kvällen. ;) Får väl se. Nu ska jag dricka upp den sista vinskvätten och sedan krypa ner under det redan uppvärmda täcket och sängen och krama mina gosingar. Izzy och Henrik förstås :) Izzy sover alltid med oss, himla mysigt! Och har aldrig hittils sovit ute på natten, utan hon kommer alltid in på kvällarna. Myskisse! Och mysHenke. Goooooos!

Just det ja, ikväll var vi över till grannarna och hälsade på en snabbis och kollade in deras hus. :) Det var kul! Härligt att vi fick sådana trevliga grannar åt det ena hållet så att vi kan umgås tillsammans. De har en söt liten Ebba också, som gillar Izzy. ;) Och en till liten knatte på väg. Vi fick se deras 3D ultraljud. Himlanch coolt! Såg ut som en liten alien. :) haha De ska ha ungefär samtidigt som kusin Malin och Petter. :) I februari. Ska bli mys att få mysa med bebisar i februari med andra ord. :)

Väldigt blandat inlägg det här. Förra året kom första snön i Piteå idag. Icket i år. Får se när den behagar dyka upp...Året innan, alltså 2009 kom den den 19:e. Vad tippar ni på?

Nej, vin och sängen nu då! Puss på er!

Irriterad!

Jag är så ruskigt irriterad just nu! Huvva! Ska ta en tur med dammsugaren och slå på hög volym på "stereon" så kanske jag lyckas avreagera mig lite! Tur jag har fina vänner som orkar lyssna på mitt gnäll! <3

Höstbilder











Nu är jag på jobbet men tänkte ni kan få lite update. Var egentligen tänkt den skulle komma upp imorse men det fungerade visst inte. Hade ställt in den på halv sex så mamma skulle ha nåt att läsa till morgonkaffet. ;)


Oktober bara springer iväg!



Idag har jag haft en härlig dag. Lunchade på stan med Sara och gick omkring på stan och kikade lite och köpte mig en ny almanacka! Är sugen på att köpa gardintyg på Trasan också, men det fanns så mycket att välja på plus att jag inte kunde måtten på köksfönstrena, så det får minsann bli en annan dag!

Sedan kom min fina svägerska med sambo hit. Det var alldeles för länge sedan sist. Så det var mysigt. Hon intervjuade mig för ett reportage hon ska göra i skolan (hon pluggar till journalist för er som vill veta). Det handlade om tiden när jag var sjuk. Ska bli kul att läsa/se sedan! :) (Hoppas jag får se det sen Molpe)? ;)

Nu ska jag värma mig lite middag och sedan ska jag nog ta det lugnt ikväll! :) Sambon min jobbar minsann över hela veckan, vilket är mindre kul! Men vi ska se SOA sedan så det låter alldeles underbart tycker jag!

Igår gjorde jag en ny "middag". Taco-varma-smörgåsar. Sedan, eller då, kom Jimmie förbi med sitt nya vrålåk och han kom lagom till middagen var färdig så jag bjöd givetvis in honom också på lite käk. :) Det tror jag han uppskattade. :)

Puss på er!

Stjärnfall och norrsken



Såg ni något meteorfall på himlen igårkväll? Vi var ut och det var så mysigt. Vi vet inte om vi såg några meteorer men vi såg norrsken och stod där på baksidan av vårt hus och höll om varandra och tittade. Det var mysigt. Och så såg vi ett stjärnfall. Men Stina säger det nog var meteorfall, för det ser nästan lika dant ut. Vi skulle ha varit ute ännu längre dock  :( Men ett mysigt och unikt ögonblick var det! <3

En glad kväll i oktober!

Igår bakade jag 73 bullar! Inte alla kanelbullar (fast det var kanelbullens dag) ;P Utan jag testade något nytt, nu har jag chokladbullar, "hasselnötsmassa" bullar, vanilj-och kanelbullar. ;) Godast var visst hasselnötsbullarna enligt kusin Frida... :) Det var kul att hon kom förbi och fikade av mina bullar. Jag annonserade besök på facebook och till några i sms men Frida var visst den enda ( ;) ) som verkade sugen att hälsa på mig och på köpet smaka mina bullar. :) Det var mys, för det var så längesen vi träffades! Även om det bara var för en halvtimma (hon var tvungen åka till jobbet). :) Myspys! Sen så känns det ju också bra att ha bullar till min födelsedag nästa vecka då det är en lite av en tradition sen jag växt upp! Det fanns alltid bullar på allas födelsedagar. :) Och examenstårtor vid varje examen också! Det kommer jag ha när vi får barn också. Examenstårta och hembakta bullar!

Sedan har jag även fått både måndags OCH tisdagsblommor av min gubbe. <3 Är han inte finast så säg! Idag när jag kom hem från jobbet så stod det dessutom tacos färdigt på köksbordet! Mys!

Ikväll kommer Sune och kanske Ulla och lämnar vår efterlängtade amerikanska gungstol som vi fått av Henkes mamma som är ett släktarv kan man väl säga. Den har varit på renovering på Älvsbyns möbelrenovering och det tog ett år! Så sega de var, kommer inte rekomendera dem då de var otrevliga från första början och sen lovade de att den skulle vara klar till förra julen (!!!), sen skulle de inte alls göra den men nu har vi äntligen fått den renoverad! :D Ska bli sååå spännande att se den! Sen är ju Sune en rolig prick som lurar mig att de har skarvat tyget för det inte räckte. haha Jag gick på det lättlurad som jag är. Så detta känns som en riktigt bra dag fast jag oerhört trött efter min långa dag på jobbet! Sedan ska vi dessutom mysa i gillestugan och grilla pinnbröd ikväll!

Får väl uppdatera er sedan om ni är sugna se hur denna stol ser ut, eller så får ni anledning att komma hit och se den IRL istället. Kanske låter bli lägga ut bilder. ;)

En söndagskvälls funderingar


Älskade Izzy för prick ett år sedan... Tiden går snabbt!

Jag tycker oktober är en mys månad. September månad har känts väldigt lång faktiskt, så jag är glad över att det är oktober. Det är ganska mörkt på kvällarna = tända ljus, hur mysigt som helst! Knastrar av löven under fötterna när man går ute... Sedan har jag denna månad en hel del att se framemot. Jag längtar till den 15:e, inte för att jag fyller år, utan för att två av mina fina vänner som flyttat till Umeå kommer mest troligt och hälsar på mig då. :) Sedan tänkte vi försöka planera in en helg till Umeå hos dem också denna månad. Med andra ord hoppas jag på en del saker att se fram emot. :)

Just denna kväll är jag helt slut. Var länge sedan jag var så här slut. Det har varit en helvetes helg på jobbet. Inte så stressigt från början men vi har en VT som har tjorvat massor och det har till och med varit poliser inblandat! Och så larm på det! Så imorgon hoppas/tänker jag vara ledig. Jag måste få återhämta mig! Hoppas jag klarar av att säga nej utan att få ångest sedan och inte kunna somna om bara... Om nu någon skulle vara intresserad av att veta det...