Nu är det höst på riktigt







Försökte göra den lite "råare", se lite kallare ut, men blev inte så lyckat.







Sedan spar jag några bilder till en annan dag :)

Har testat målat en kortsida i gillestugan nu (och Izzy höll på att ta självmord av saknad av mig). Hon har gjort hål i pappet som täcker trappräcket för att hon inte ska vara där. Vi trodde aldrig hon skulle hoppa!! (hålet är mitt i trappen liksom, finns inget steg där som är nära) Hon föll rakt nedför hela trappen, hon åkte mellan trappstegen stackaren. Men förhoppningsvis lärde hon sig av misstaget. Iaf, vi måste nog måla två varv :( Inte bra. Är så less. Nu ska jag gå och se hur det ser ut när det torkat och sedan ska jag nog slappa framför tv:n. :)


Dålig kondis





Cykelturen i somras :)



Har försökt lära mig lite om att göra om till svart/vita bilder lite snyggare. Vet inte riktigt om jag lyckades, men lite mer spännande än orginalen känns de som.

Skulle förut idag ut och springa för första gången, typ, sen operationen. Gick inte så bra nej. Konditionen är inte som för ett år sedan vill jag lova! Dessutom fick jag så himlanch ont i öronen, fast jag hade hörlurar i. Måste ta mössa nästa gång! För nu vill jag jobba upp den! Kanske kan få med mig Henke så han kan peppa mig när jag inte orkar mer ;p Dock så känns det inte som att jag har tid till det, men vi ska ju faktiskt börja simma jag och älsklingen. Vi har äntligen hittat något som båda gillar. Han hatar att träna på gym, så jag får inte med honom dit fast han tränar gratis via jobbet. Så nu jäklar hoppas jag det händer något! Fast, jag får inte låta det gå överstyr så det blir som för ett år sedan. Bara lagom. Lagom är bäst. Och BARA när jag vill det och tycker det är kul eller skönt:) Nu är H hemma på lunch och sedan när han far tillbaka till jobbet så ska jag ut på en fotopromenad i det fina höstvädret. Hoppas jag får någon bra bild :) Jag har blivit så sugen att försöka redigera bilder så det blir lite annorlunda spännande. Men jag kan ju ingenting om redigering, men ska försöka iaf :) Fast finast är det ju alltid som orginal, bara för att man vet att det är just första försöket liksom, på riktigt.

Mitt liv, mitt hjärta

Åh. Jag har varit nere och försökt fixa lite i scraprummet. Sorterat lite och lagt in grejer i garderoberna där och försökt komma på hur jag ska göra det lite snyggare och mysigare där. Då hittade jag iaf min zap som jag haft borta länge! (Kan kolla filmer i den och textdokument och musik och så, typ en mp3 men med mer funktioner), plus ett kort som jag fick av Henke på vår ett års dag. Det hade jag faktiskt glömt! Vad romantisk min prins kan vara <3 Så det har jag tagit fram nu i "mitt rum" på en hedersplats :)

Ville bara skriva att jag älskar dig så mycket mitt hjärta, du är mitt liv <3


the one with the party




Jag borde inte få ha med varken telefon eller kamera på fester... Telefonen tappade jag flera gånger under gårdagskvällen. Det värsta stället var ute på deras grusinfart. Tänk om någon hade kört över den?!? Sedan skulle jag blogga nu och så visa bilder, då har jag kameran (hoppas jag) kvar hos dem vi var hos. (Stefan och Ida) Stefan fyllde nämligen stort (halvvägs till 50) :P Hade jättekul igår :D Jag och Elin ägde dansgolvet på Challange iaf ;)

Ajja, nu ska jag unna mig att dega i soffan framför nya OTH och Greys :) Dock är det fint väder och jag önskar jag ville ut och fota istället! Jag har blivit så lat. Eller egentligen vet jag inte om jag är lat, men jag vill t.ex. inte gå ut och gå om det inte är för att jag vill göra det för att det är skönt, eller att jag kan tänka mig att jag mår bra av det, inte för att jag måste. Och det är måsten jag känner, inte lusten till att det är skönt. Så det har helt enkelt inte blivit. Brukar bli när jag är ledig. Så på tisdag då! :p Ska faktiskt försöka testa att springa då, nu har knät fått vila nog tycker jag! Måste ju öva upp musklerna inför slalomsäsongen! :D

Jag får visa er Mira istället här och en bild från mig innan festen (längst upp) :)




När löver faller



Snart kommer Elin och Nicklas hit. :) Vi tänkte se idol ihop och käka karra (hoppas jag) :) Jag har iaf köpt karra. :) Idag jobbade jag in lunchen så jag kom hem lite tidigare. Henke slutade också tidigare så vi drog iväg till Luleå och köpte en domkraft och lite andra grejer (henkegrejer kallar jag dem). Jag kollade och provade jackor på intersport. Men jag är så kluven. Behöver en till jobbet och vill inte lägga massa pengar på en sådan då den slits så mycket. MEN, jag vill ha en varm jacka OCH snygg och det kostar ju! Hittade en för 1900! Gah. Menmen, jag avvaktar till efter jag fyllt år, utifall att någon känner för att köpa mig en. ;)

Sedan har jag plockat undan lite här hemma så det känns inte lika rörigt. Så då kanske jag imorgon orkar plocka undan från gillestugan. (är liiiite på g för målning snart det rummet)

Underbart att veta att jag är ledig alla helger i oktober :D Lovely måste jag säga. Kan hända jag måste ta någon helg i november men då behöver kanske inte Frida det, och hon vill hellre jobba någon helg så då kanske vi byter. Men samtidigt blir det ju ob, och såååå farligt är det ju inte när man väl jobbar helg. Kan ta typ en helg på 6 veckor så klagar jag inte:P Fast då är det väl just den sjätte helgen det händer nåt skojsigt!

Ajja, ska se om jag kan fixa till nåt mer i huset nu innan dem kommer. Puss & hej på er! Förresten, har klippt vår häck idag! (Vi har ju inte ens vetat om det varit våran) haha Vi trodde det var grannens. Henke tycker den ska bort, men jag vill den ska bli stor och tät :) Eller inte megastor, men typ en meter iaf :) Har varit ut med Izzy i koppel idag för första gången och hon var först lugn men när hon började busa med kopplet tog jag in henne :) Hon verkade gilla att vara ute:)


Före och efter bilder

Jag tittade lite tillbaka i bloggen och kom på att jag inte har lagt ut före/efter bilderna i huset ;) fast jag antar det beror på att jag aldrig tycker det är "färdigt" :P

Pappa 51 år och den glada nyheten :)




Kolla vad kul hon ser ut i farten :) Har värsta bildspelet på denna frekvens. haha Ni måste få se nästa bild också :)



Äh, visar väl alla när jag ändå är på g:)




Snyggingen våran :)


Ja, nu kan jag meddela att det jag var så glad för var att jag kommer få gå på fast schema i tre månader. Blir anställd månad för månad, ifall det kommer någon som lasar in som går före mig. Men fatta, SCHEMA! Underbart! INGA HELGER dessutom! Bara veckotid, heltid, så det blir långa dagar, men det är det värt. Ska försöka undvika så många kvällar som möjligt, för de tycker jag är jättejobbiga. Får ångest direkt jag vaknar när jag ska jobba kväll. Vet egentligen inte varför. En anledning är väl att vi har sjukt mkt på jobbet just på kvällarna, men det är nog inte allt. Men jag vet inte varför. För det går så bra när jag väl är igång, men det känns tungt under hela kvällen. Sedan när jag kommer hem känner jag en sådan enorm lättnad alltså!

Ikväll har vi grattat pappa på 51 års dagen. Han blev glad för presenterna. Fick vassa knivar (5st) plus en flanell skjorta av vi och N & S. Jonas och Jenny kom också dit, mycket trevligt.

Har fått igen kameran idag också :D Äntligen. Har fotat Izzy lite som snabbast bara. (Som ni ser här ovan). Glömde den när vi skulle till Ä-byn, och jag såg fleeeera fina vyer passera förbi. Inte bra. Men imorgon då jäklar, då ska Henke hjälpa mig först att flytta ut soffan från gillestugan (så jag kan förbereda med täckpapper så vi kan måla vitt där) och så flytta ut en hylla som vi ska ha i hallen som bänk. :) Sedan, mina vänner, då ska jag ut och fota!

Nu ska jag faktiskt lägga mig i sängen och bara ligga och slappna av (kanske läsa) och hoppas Izzy vill göra mig sällskap i sängen och mysa <3 Fast risken är ganska stor hon vill busa för hon har väl sovit medan vi varit på byn. ;)

Nåja, godnatt på er :)

För bra?

Åh jag tror det är för bra för att vara sant. Jag återkommer när det är mer bestämt och jag har lite klarheter i det ;)

Ska jobba kväll på backen idag. NERVÖS. Har ju inte varit där på ett halvår typ. Dessutom är jag själv mellan åtta och nio :/ Men det ska nog gå bra det med. Ska till banken kl 15 också, börjar 16 (men man måste vara där innan för man går ut 16 -konstigt nog) Så får skynda på bankmötet så det inte tar så länge och så fara direkt till jobbet. Synd bara jag inte fick 16-20. Hade känts så mycket bättre. :P

Nej nu ska jag dra iväg en sväng. Detta blir nog ett bildlöst inlägg ;) Inte alltid det händer!

Göteborgsresan

Måste börja med att tillägga att det här skulle ha publicerats typ vid sex tiden ikväll. Det funkade inte med Henkes bilder att föra över (som jag väntat på) så det kommer några få från min lilla dåliga kamera. :P

Vilken effektiv dag jag haft idag. Har gått iväg på arbetsförmedlingen, handlat kattmat, gått hem, bakat ihop en bulldeg, dammsugit, skurat och rengjort toaletten och handfatet. :) Bakat bullar. Städat undan. Slängt bort lite sommarblommor utifrån, lagat middag och nu sitter jag här. Just det ja, glömde ju säga att förra veckan dog våran diskmaskin -på riktigt denna gång. Åh vad ställd man blir! Snacka om att den uppfinnen underlättar en hel del! Nu ska Henke snart och titta på en i Tvärån, är den fin så köper vi den :) Jag tänkte kanske traska upp till Frida och gulla lite med Mira. Eller nä just det ja, Peppe fyller år idag, får kanske vänta till en annan dag ;) Då tror jag att jag ska scrapa med lite av de nya grejerna jag köpte i helgen i Göteborg.

På tal om Göteborg så kanske jag ska berätta om helgen. Den var alldeles, alldeles underbar! Torsdag kom vi fram sent så vi gick direkt och lade oss. Vaknade fredagen och begav oss till Nordstan, (som vi hade ruskit nära till), jag köpte lite scrap grejer, vi åt frukost och så stroade vi runt lite i Nordstan och tittade på lite affärer. Sedan åkte vi iväg till naturhistoriska museét och sedan vidare till Botaniska trädgården. Naturhistoriska var väl inte så speciellt, tycker nog att Sthlms är bättre. :) Men botaniska, oj vad fint det var. MEN, vi missade väl sisådär halva grejen med stället. Vi gick aldrig förbi växthuset och såg där ute, vilket är synd för det är tydligen jättefint där! Vill absolut tillbaka dit när jag har systemkameran med mig och när det är vår eller sommar. :) Sedan mötte vi upp Anna och Steffe för att käka middag på ett jättemysigt ställe :) Tapas och lite allt möjligt fanns det där. =) Var jättemysigt med en uteservering med infravärme. <3 Sedan spelade vi bowling där Anna och Steffe regerade stort, sedan kom jag ;) Fick till det ibland minsann. =)






Mamma, du skulle älska stället. Fanns massor av olika sorters liljor, kända som mindre kända. :)


Hihi, en aning less Henke kanske? :P

 Sedan var det bara godnatt och vakna upp till en ny händelserik dag - Liseberg. Och OJ VAD KUL DET VAR! Åkte allt vi bara hann med. Balder och kanonen var roligast! Henke vågade inte följa med in i spökhuset. Men det var jättekul! Vi blev alla jätterädda (och jag kanske mest) men det var kul efteråt:) Jag blev dock sugen på att skrämma de som jobbade där istället. haha

Efter Liseberg så gick vi på SF:s största bioduk och såg Resident Evil i 3D. Filmen var väl inte så bra men det var coolt hur stort det var! Men måste säga att det är sjukt mycket bättre 3D i Piteå. Det märks att de har kostat på utrustningen i Piteå om jag säger så. Sedan gick vi hem till hotellet och när vi skulle passera Göteborgshjulet (som är nytt för i år) så passade vi på att åka :) Fem varv fick vi åka, strax innan stängning var det. Bra utsikt hade man minsann :) Efter det var det hemgång och godnattdags. Sedan vaknade vi upp till sista dagen i götet. Den dagen gick vi på lite affärer vi hade spanat efter, men min och annas absoluta favorit (utan att ha varit in i den) var såklart stängd på söndagar. Attan! Scrapbooking affär förstås ;) Sedan åkte vi till Universeum och där blev jag inte heller så impad. Kanske för att jag varit där en gång innan eller för att sådant faktiskt inte intresserar mig, vilket som funkar nog. =) Sedan var det middag (pastabuffé) och sedan hemgång med avskedskramar till Anna och sedan bil mot flyget. Och så var det äventyret slut.

En helt klart jättetrevlig och lyckad helg. Tack alla inblandade. :)

Fördomar


Den enda bilden som finns på oss inne på balen för x antal år sedan ;)


Jag har varit med om några intressanta saker idag. En av dem är att en av de nya tjejerna på jobbet är tillsammans med en kille som är från Turkiet. Han har flyttat hit och de träffades när hon var där på en vanlig charterresa. Jag har idag fått veta vad "turkar" har för fördomar om oss svenskar. Riktigt intressant. Och jag är inte förvånad, faktiskt, över hur det har blivit så. Svenska tjejer är de största "hororna", "som bara kommer till turkiet för sex och för att supa". Det är alltså inte bara vi som har fördomar över turkarna. Utan det kanske ligger något i hur turkarna beter sig mot oss? De tror ju det är okej att ragga på oss svenska blondiner typ just för att det är så det oftast är, att tjejerna vill det typ. Nu menar jag ju inte att det ÄR så, vissa tjejer är väl så, men de har fördomar om oss, och vi om dem. Det jag vill komma fram till är att vi inte ska ha så mycket fördomar. Jag har många kompisar som är emot just Turkiet, de vill inte ens åka dit på vanlig charter. Jag har ju varit i Turkiet, dock många år sedan, men jag har bara fina minnen därifrån. Jag kan också ha fördomar, jag lärde mig mycket av samtalet med denna tjej. Se det så här om ni har fördomar, de kommer oftast från något, det kanske finns en orsak bakom till varför... Svårt att förklara men jag hoppas ni förstår budskapet. Ha inte fördomar för något du inte egentligen vet orsaken till. Det finns kanske orsaker och förklaringar till allt... Jag skulle nog aldrig låta fördomar hindra mig för att besöka ett visst land. Jag tror inte det iaf, jag hoppas inte det :)


Helgen har flygit förbi


Älskade gullebarn!


Helgerna bara flyger iväg, som vanligt.

Imorse var vi en sväng till Arnemark och när vi åkte därifrån sa jag nånting om att det är söndag idag och Henke utbrast "Men, det är väl LÖRDAG IDAG?!?!?". Jag hörde paniken i hans röst så jag trodde att jag faktiskt hade fel. Men då tänkte jag efter och sa "nej det är faktiskt söndag idag" :P

Vi har varit på bilbingo i Måttsund idag. Karin vann 500 kr och jag var nära att vinna 20000! :P Men nära skjuter minsann ingen hare!

Har inget vettigt att skriva egentligen. Tänkte bara skriva ett litet livstecken. Kanske egentligen är bättre att vänta till dess jag HAR något vettigt att skriva... Hmm...

Henke var sjuk fredag-lördag och jag idag. Fy fan vad ont jag har i huvudet, är seg, snuvig och ont i halsen. Menmen :) Igår var jag till Simon i Luleå och hälsade på. :) Karin, Stewen, Erika & Tommy var också med. Min bättre hälft stannade hemma för att krya på sig. Vi åt middag ute på Ban Thai också, plus efterrätt. Sjukt gott var det :) Höll dock inte på att komma hem men det är en annan historia som den här historien inte kommer förtälja ;) haha

Snart är det dags för göteborg :) Sen blir det inte att resa nåt mer på ett bra tag! Måste verkligen spara pengar... Förutom när jag flyger till Sthlm lördag-söndagen i oktober där med Anna, men det är bokat sedan läääänge. Men sen då blir det resstopp fram till vi ska hälsa på Karin och Stewen i Dublin skulle jag tro.

Nu blir det snart att se film med min bättre hälft (19.30 har vi bestämt), sedan blir det sängen! Är astrött! Har faktiskt hänt lite grejer här hemma i helgen i huset också :) Snart känns det som ett riktigt hem =)


Effektiv dag


Mira i deras stuga när hon fick träffa ett marsvin för första gången :)


Jag tog ingen bild idag. Hatar att ha systemisen borta, men snart kommer hon hem igen till mig <3 Det har varit sommarvärme idag igen and i like it! Var dessutom ledig idag så har passat på att gjort sådant som jag inte tagit tag i under sommaren som passerat. Var till banken för att ta tag i att börja pensionsspara, måste dock återkomma dit en annan gång, fick en tid... Sedan ringde jag om förnyelse av medicinrecept, det var massa tjorv. Först ringde jag växeln som sa jag skulle ringa medicin, hamnade i telefonkö och väl där så var det ortoped jag skulle ringa (förstås), och där var det 3 timmars väntetid. Nåja, det blev gjort iaf. :) Har även plockat röda vinbär och krusbär och frusit ner. Och det finns mer kvar! Har även legat ute på gräset och läst och löst korsord. Härligt värre =) Och har försökt fixa lite i scraprummet och även druckit te hos Nicklas & Sandra. Snacka om effektiv dag! Jo, får inte glömma jag lagade 2 sorters middagar så vi fick lite matlådor också. :)

Nu är jag lite putt så jag ska faktiskt gå och lägga mig nu. Hänga upp tvätten, borta tänderna och sedan krypa till kojs!

Här ska ni få se en helt misslyckad bild som jag lekte med i photoshop (kan egentligen ingenting om hur man redigerar, bara hur man krymper bilder och enkla saker)


One tree hill



LÄNGTAR!

Och så börjar Greys också snart :) Det bästa med hösten näääästan är att det börjar serier igen :)

Ett års förlovningstrippen

Nu är vi hemma i lugna Piteå igen. ;) Är ju tjejmilen idag och oj vad mycket folk det var. Jag blev ruskigt sugen på att springa den nästa år. Någon mer som är sugen? Har varit en trevlig helg. :) Har köpt två tröjor och så den där nödvändiga "koftan" som det mest var stickhål i. :P Annars har vi ätit god mat, gått omkring i stan och myst mycket. <3 Och så har jag pussat som en galning på H. Han tyckte det blev lite jobbigt till slut, jag tyckte bara jag var mysig :P Kanske berodde på att jag inte hade kissen att pussa på heller. :P Nu är vi hemma till vardagen och har börjat med att renbädda sängen och tvättat. Snälla mamma har städat så det är fint iaf. :) Till veckan står det jobb på schemat, fyra dagar iaf. :) Hoppas på att få helgen också dock. Tror jag kan ha chans att få det faktiskt, fast på backen. Hoppas verkligen det rullar på så här med jobb, skulle kännas toppen!


Henke i hans nya kofta han blev tvungen köpa ;)


Wasamuseumet besökte vi också :) (Och gröna lund också förstås). Båten var inte så mycket att se. Coolt att ha sett den som sagt, men inte så mycket mer än så.

Kommer kanske fler bilder från h:s mobil, jag tog inte så många. :) Jag hade semester från kameran. haha

Men vad säger ni (kommer skicka sms till ni som var intresserade också), scrapkväll tisdag eller torsdag?

Puss & hej

Ett års förlovningsdag


Ett års förlovningsdag idag <3 Vi har det underbart här i Sthlm. Men det blir ingen tradition alla år, vi känner oss ganska nöjda med Sthlm just nu. Kanske blir en weekend till Rom eller nåt annat spännande ställe nästa gång om vi har råd ;) Idag har vi varit på stan och irrat runt efter varsin kofta för vi frös så mycket när vi skulle till grönan. Väl där åkte vi lite karuseller och hade det skoj och åt god mat. Sedan gick vi till Wasamuseumet. Det var coolt ändå att ha sett båten med tanke på att den hela tiden förmultnar fast den är inomhus. Men annars var det faktiskt inte mycket att se. Lägger väl upp någon bild senare. ;)

Igår shoppade vi lite och mös på hotellet. Nu ska vi också bara ta det lugnt och se "Vampires sucks" utan svensk text :p Imorgon kommer vi hem till Izzy igen, hoppas hon blir glad ;) Vi har hittat en bil också som vi hoppas det blir att köpa.

Måndag blir det jobb igen, men vi njuter i fulla drag här av våran dag. <3

Jag trodde aldrig jag skulle kunna älska en annan människa så mycket som jag älskar dig. Vår kärlek växer för varje dag, det blir starkare och starkare. Därför vet jag att det alltid kommer vara vi <3 Jag älskar dig nu och för alltid! <3

Gick dåligt det här

Det gick dåligt för min scrapkväll. Är det ingen som vill komma och vara med mig förutom Sandra? ;) Ni kan ju säga att ni vill men inte kan också, om det är det ärliga svaret förstås ;)