Kommer att byta lösen

Jag kommer inom en snar framtid att byta lösenord här på bloggen. Så jag tänkte att jag ska vara ute i god tid för att "förvarna" er så ni som vill fortsätta läsa hinner hojta till och därmed få tillgång till det nya lösenordet. Det är ingenting som kommer ske närmsta veckan men som sagt, vill vara ute i god tid. Så hojta till ni som vill ha det nya. Maila på facebook eller lämna en kommentar under detta inlägg med er mail (för er som inte har facebook) :) (Mailen syns ju inte bland kommentarerna och jag kommer inte att publicera vilka som vill ha det nya lösenordet) ;)

Fullt upp!

Ja nu var det ett tag sedan. Det har varit fullt upp men ändå inte. Jag har inte ens slagit på datorn på flera, flera dagar. Fast det blir ju lite så då man kan kolla det mesta med mobilen nu för tiden ;) Men vi har haft fullt upp med dräneringen (nu är det dock igengrävt igen), men mycket jobb återstår ändå. Och mycket som vi inte kan göra förrän nästa år...
 
Men vi har även hunnit "bada" i Hammenviken en av de där superfina dagarna vi hade i förra veckan. Jag doppade bara benen från bryggan dock och agerade fotograf! haha Sedan har det varit många andra fina dagar då jag träffat någon kompis, varit med mamma, varit på kräftskiva, barnafödelse - lilla Amanda har nu kommit till världen! Grattis Emma & Nicklas än en gång! Så underbart söt tös! Kan ju säga att man längtar ännu mer nu efter vår egen lilla bebis! <3

Sedan har Sara Nilsson fyllt 30 och det firade med lite festligheter med hennes släkt och vänner. Mycket trevligt! Alldeles lagom lugn tillställning enligt mitt tycke! Det var perfekt! :) Ungefär så skulle jag nog själv kunna se att min 30 års dag skulle kunna firas i framtiden. ;)

Och idag har min fina mamma fyllt år. Nu är hon hela 53 år!  ;) Imorgon blir det nog en fisketur framåt kvällen och annars blir det nog mest att städa och dona på i huset som har legat lite i bakgrunden under all dränering...

Bjussar på lite bilder från kaoset vi haft här! Jag tror inte man förstår hur KAOS det varit om man inte varit här och sett...
 

Innan det var grävt under altanen...
 
 

Tjejer kan också! Det var efter denna arbetsdag som vi åkte och badade. Jag var också svettig fast jag satt på en stol och agerade arbetsledare bara på toppen av en sandhög ;)
 
 
 

Utmanad av Karin

1. Du hamnar på en öde ö med antingen Thorsten Flinck eller Björn Ranelid, vem väljer du?
För det första: Pinsamt nog vet jag inte skillnaden på dessa två, jag måste googla det ;) Nu har jag gjort det, och jag tycker de verkar va lite av samma sort. Så pest eller kolera? Jag väljer Thorsten!
 
2. Aldrig mer glass eller aldrig mer godis?
Hm. Jag är ju egentligen mer för glass än godis. Alltså när jag väl äter glass så tycker jag det är godare. Men godis är ju som enklare...  Jag väljer aldrig mer glass!
 
3. Hur var du som barn?
Jag var blyg, väldigt, väldigt envis. Min morfar sa alltid att jag skulle komma långt i mitt liv. Undrar om han skulle tycka jag har kommit långt nu om han hade levt? ;) Jag skulle ju till och med byta blöja på mig själv, så envis var jag! Och mamma gick igenom med mig varje kväll vad jag skulle ha på mig morgonen efter. Tror ni det dög på morgonen? Nejdå, då skulle jag stå där och välja och få på mig allt i evigheter. ;) Men jag var också väldigt snäll har jag fått höra. :)

4. Vilken skådis skulle få spela dig i en film om ditt liv?

Hm. Jag är ju dålig på skådisar också. Måste googla lite vad det finns för bra skådisar. ;) haha Annars har jag ju fått höra att hon som spelade huvudrollen i "Himlen är oskyldig blå" -Josefin Ljungman heter hon visst, att hon påminde om mig. En del som såg filmen sa det iaf. Men själv tycker jag inte det. Mer än ögonfärgen kanske. Men de kanske syftade på personligheten hon hade i filmen också, vad vet jag. :)
 
 
Men om jag ska välja en bara för att jag tycker hon är en väldigt bra skådespelare som skulle kunna gestalta mig på ett bra sätt så vet jag faktiskt inte vem jag skulle välja. Jag är som sagt väldigt dålig på den sidan, jag lägger inte skådespelare på minnet, inte heller filmer eller så. Mitt minne är nog fullt som det är tror jag. ;)

5. Om du bara fick äta en sorts efterrätt för resten av ditt liv, vad skulle det bli?
Hm. Panacotta kanske. Vaniljpanacotta alltså. Och då kan man ju variera vad för bär man vill ha! ;) haha Typ hallon och passionsfrukt eller en kombinerad sådan!
 
6. Vad är du rädd för?
Cancer och äckliga kryp. Massa andra grejer också, men jag nöjer mig med att svara så.

7. Favoritbok?
Det måste nog vara "Den långa vägen hem" eller "Inte min dotter". Jag läste dem för säkert 7 år sedan och jag minns att jag grät till dem! Minns inte vilken jag tyckte var bäst. Men jag ska läsa om de två böckerna men de är bortlånade just nu. Måste nog be om att få tillbaka dem. :)
 

8. Drömresa?
Jag har gjort några drömresor redan. Mexiko 2008 med Karin var en av dem! Och Indien måste jag också säga var fantastiskt. Men det finns såklart många ställen jag vill åka till. Maldiverna har jag alltid sagt att jag vill åka på bröllopsresa till. Men det kommer nog aldrig att bli av då det är så dyrt... Men New York har vi pratat om att dit MÅSTE man ju innan man dör liksom. Annars skulle jag nog säga någonstans i Karibien trakterna. Mauritius kanske, eller Kap Verde kanske... Finns ju så mycket att välja på! Känner mig lite "färdig" med Asien. Även om jag bara varit i Thailand... Och Indien, även om det nu inte hör till Asien men det är ju åt det hållet! Dock har Henrik aldrig varit i Thailand så dit kommer vi åka ändå, och då resa runt en massa. (Det har jag inte gjort så mycket då jag varit där). Så ja, det blev väl inget direkt svar på denna fråga. Men måste jag välja ett så säger jag Mauritius! :) Dit åker jag gärna på bröllopsresa också. ;)
 

9. Tror du på ett liv efter döden?
Det tror jag absolut. Men kan ju bara inte bli "ingenting". Vet dock inte h ur r jag tror vi lever vidare. Men på något sätt vill jag tro det finns liv efter döden. Jag minns jag tänkte på det första gången jag svimmade. "Det kanske känns så när man är död". Samtidigt som då känns det ju som ingenting just under den tiden man är borta. Men ja, liv efter döden tror jag på!

10. Om du var tvungen att gå på Idol-audition, vilken låt skulle du sjunga?
Hm. Jag skulle ju aldrig göra det även om jag var tvungen :P Jag sjunger verkligen kasst och det är jag medveten om. Men jag skulle ta någon låt jag kan väl så jag i alla fall sjunger texten rätt. haha Så en svensk är ju bäst då... Men vilken? "Mitt i ett äventyr" kanske. Den gillar jag! Eller "Du är allt", den är ju sååå fin!

11. Slutligen en klassiker - hur skulle du beskriva dig själv med tre ord?
 
Ambitiös (det har ju alltid fått följa med genom alla utvecklingssamtal i skolan) och det stämmer ju. Jag vill få något gjort också (även när det inte gäller skola) utan både privat och när jag jobbar. Jag vill utvecklas och komma längre... Hela tiden. I skolan hatade jag dock att de sa så vareviga gång. Alltså seriöst ända från mitt allra första "kvartsamtal" som det hette på den tiden. Men det var nog också för att jag aldrig förstod riktigt fullt ut vad ordet betyder. Men det hör nog ihop också med att jag har svårt att vara passiv. Jag har ofta små projekt igång och gillar när jag har saker att göra. Men ibland tar jag på mig f ö r  mycket. ;)
 
Omtänksam - Jag har lätt för att känna empati för andra och jag bryr mig om. Ibland i jobbet kan det vara en dålig sida. Det är inte alltid okej att känna för mycket empati just så. Man måste ha lite distans också ibland. Fast i det stora hela tror jag det är en fördel på den biten.
 
Envis - det är jag alltså fortfarande kan jag ju konstatera. Ibland är det bra och ibland är det mindre bra! Och det är väl också därför jag inte ger mig. Men ofta är det en stor fördel. Man tar sig mycket längre här i livet så och det är en bra inställning att aldrig ge upp.
 
Egentligen ska jag nu utmana fem personer och skriva elva nya frågor. Men det orkar jag inte. Jag utmanar helt enkelt alla som vill. Detta var ganska kul. Ni kan ju göra samma frågor om ni vill. ;)
 

Byggkaoset


Har ju inte visat byggkaoset här i bloggen... Det är ganska jobbigt (bara att se på), för mig... Jag vill ju bara boa å göra fint. Inte göra det osnyggt! Menmen. Det BLIR bra till slut... Izzy vill förstås alltid vara med också på ett hörn!
 
 
 
 

Mormor 80 år

 
Idag skulle min älskade lilla mormor ha fyllt 80 år. Jag funderade för ett tag sedan hur hon skulle ha firat denna stora dag med oss om hon hade levt idag. Så såg jag att mamma hade skrivit så här: "Jag vet att du skulle bjuda på smörgåstårta med rökt abborre, och dina goda winerbröd." Och det hade ju varit mumma!

Jag saknar henne så! Jag ska inte bli för känslosam för då sitter jag bara här och gråter istället. Och det tror jag inte att hon hade velat. Det här är den nionde födelsedagen utan henne. Åtta år sedan hon dog (i maj) Jag önskar så att hon skulle ha fått träffa både Henrik och vår bebis i magen när den behagar komma ut. Min fina, fina mormor! <3

Bilder från blombänken

 
 

Bra grejer det här med tidsinställning!  :) För jag får oftast "bloggil" då jag gör flera olika inlägg och sedan lägger jag ut det lite på utspridda datum! :) Dessa bilder tog jag för flera veckor sedan. :) Borde göra en egen kategori "blommor". haha :)

"Förrigår" i bilder

 
 


Underbar dag! Riktig härlig sommarvärme. Minigolf med Anna & Jesper. Jag förlorade! :) haha Jag ledde (säger man så??) hela tiden, fram till sista hålet då jag inte alls fick in den. :P Men Anna förtjänade att vinna, hon gjorde massor med hole in ones. :) Sedan glassade vi i solen (bokstavligen) och låg på stranden å tjattrade några timmar! Sedan åkte jag hem och så gjorde älsklingen middag (grillad kycklingfilé) som vi avnjöt på altanen. (Sista middagen på altanen innan rivningen). Sedan blev det disc-golf. Jag har trott det har varit ganska tråkigt, men det var kul. Även om vi inte var så duktiga och vi tjejer (jag å Anna) hade inte så megastor chans då vi är svagare i våra kastararmar, så blev vi allihopa bättre å bättre ju mer vi kastade. (Och såååå mycket efter låg vi nog inte)  Så nu har vi beställt egna discar jag & H då det är lite jobbigt att låna sinsemellan och kasta tillbaka mellan varandra. Så det blir att testa det fler gånger! En jättekul dag! Så tack Anna & Jesper för initiativet till havsbadet och tack Jim för initiativet till discgolfen! :) Mycket skoj!

Bebis har fixerat sig!


Ja, med facit i hand så har Henrik haft rätt. (Jag är ju så van att se magen så jag har inte tänkt på det) Men han sa för typ lite mer än en vecka sen kanske "nu har det hänt nåt med magen, den har sjunkit ner lite". Och det syns ju på bilderna nu när jag kollar efter. :P Och så rätt han hade! Barnmorskan konstaterade det idag och även att bebis har fixerat sig. Bebis har ju legat jättelänge med huvudet nedåt varje gång jag varit till barnmorskan, utan att överdriva, de senaste två månaderna. Minst! Så det var ju inte så oväntat. :) Allt ser ut som det ska med andra ord... Nu längtar vi bara efter att bebis ska bestämma sig för att titta ut! Men vi går in med inställningen på två veckor över tiden så blir vi inte besvikna. ;) Så senast 26 aug... (Huvva vad långt bort det kändes). Vi får be till högre makter att det inte behöver bli så sent!

Byggkaoset just nu...

 
 

Wonderful weekend!

Vilken trevlig helg! Det är så härligt då H har semester också. Oj, vad jag njuter! Tack alla inblandade som förgyllde vår lördagskväll iaf! Jag hade sååå trevligt! Nu hoppas jag på finväder idag (detta är inställt, skriver detta söndagkväll) då jag i så fall ska följa med Anna och Jeppe och bada på  havsbadet! Har ju inte tagit ett endaste dopp i år. (Inte för jag vet om jag kommer göra det idag heller). haha :) Badkruka som jag är! Om det nu är fint väder idag? :P
Nästa år (eller när det nu blir) så ska jag plantera massor med liljor! Risken är att dessa ryker då grävmaskinen antagligen kommer köra över dessa. Kanske de överlever, men kanske inte? Ska ev. gräva upp dem och flytta dem. Men vet inte hur jag ska göra...
 
 

Lilla hjärtat i magen i vecka 35+0

Dagsfärska bilder som jag bjussar på! Lillmagen i vecka 35+0! Det närmar sig minsann! Jag har ju inte bjudit på så många så kallade "gravidbilder", men nu kommer det minsann några!
 
 
 
 
 
 
                       Det var så häftigt, det såg ut som snö! :) Flög omkring från träden i luften också! :)

Altanen

Altanen när jag gjort fint med blommor för flera veckor sedan. Jag har så många bilder att visa er så ni anar inte... Men. Ev tisdag så kommer det se förjävligt ut på utsidan då grävningen/rivningen inför dräneringen sker. Suck! Tänk att det kommer ta år innan man har en fin gräsmatta igen... Ajja. Vill man ha det fint får man väl lida pin! ;)

"Gamla bilder"Hittade några "gamla" bilder på jag & Henrik!
 


Annars så har förkylningen blivit värre. :/ Känner mig lite sådär. Ja hur ska jag uttrycka mig? Jag har nog inte feber men känner mig seg i hela kroppen, näsan rinner, lite hosta och halsont. Tårar som rinner från ögonen (varför gör det så) Så är det jämt när jag är förkyld! Och ibland har jag lite ont i ena örat också. (Det har jag också ofta när jag är förkyld). Nej, nu ska jag nog krypa ner under täcket och se en film och kanske somna till den och hoppas att jag är kryare imorgon!
 

Förkylning på g?Snart kommer min finaste hem och då ska jag få en efterlängtad massage. Börjar kännas i ryggen att man bär ett barn framtill så att säga.
 
Annars är det inte nog med att jag har en massa hormoner som inte alltid vill som jag (fast de har ändå hållts i styr senaste veckan), men jag tror jag håller på att bli förkyld. :/ Känns konstigt i halsen. VILL INTE! Oj så synd det kommer vara om mig annars... Tur karln har semester. hehe ;p Då blir det uppassning. ;) Kan ju bara tänka tanken så hemskt det måste vara att vara höggravid + förkyld. ;) Inte att leka med alltså! :P haha

Rolig helg!

Ett litet kollage från då vi fiskade i Lomtjärn med Jim & Sara. :) Tre fiskar totalt blev det. Henrik drog upp 2 och Sara N en. :) En mycket trevlig helg har passerat. Som Henrik sa igår kväll "ännu en rolig dag har vi haft". Å jepp, jag håller med... :)