Gott nytt år!

Gott nytt år allesammans!



Jag önskar er ett riktigt toppenår 2010! Hoppas alla era önskningar och förhoppningar slår in. Hoppas det blir mycket kärlek, gemskap, glädje och lycka i era liv.


Dessa bilder tog jag när vi körde hem från Kåbban igår. Det var så himla vackert med röken och solnedgången i Storforsen. 1 minut senare så gick solen ner typ! Riktigt lyckat :)

Gott nytt 2010 mina vänner!

Slalom i kyla!


Var tvungen stanna efter vägen till stugan för det var så fint med månen :)

Vi åkte upp till kåbban och åkte slalom i tisdags med Balton och några kompisar till honom. Det var svinkallt ute, -28 för att vara exakt. Det blev tre slalomåk för mig, sedan körde jag till stugan och väntade på att H skulle bli less. Han frös typ ingenting. Önskar jag vore som han! Jag fryser ju jämt! Vintern är en stor plåga för mig. Till slut var de klara och jag tog mamma och moster med mig och körde och hämtade upp honom. Vi sov alltså i stugan till onsdagen, där var alltså vi, mamma, pappa, moster och hennes man. Mycket mysigt. Vi spelade bissmark och chicago, som vanligt! <3 Det är så mysigt att komma dit och veta att allting är som det alltid varit :)




Onsdagen började med med -23 grader och vår bil startade inte. Konstigt att den gjorde det då det var -28. Ajja, vi fick stora problem. Mats fick igång hans bil och vi försökte flera gånger få igång Omegan, men utan resultat. Vi ringde Erika & Tommy som var på väg och bad dem komma förbi stugan så vi kunde åka med dem. Vi tänkte lämna Omegan i stugan och hämta den någon dag då det var varmare... Vi spanade ut genom fönstret för att se när de skulle komma, så de inte skulle köra förbi. Vi tyckte det tog väldigt lång tid... Till slut ringer Erika och de har kört helt fel. haha, så de fick köra direkt till Kåbban och vi fick igång omegan på sista försöket. Så då körde vi till Kåbban och lät den stå på de två timmarna vi var där och åkte. Backen var sååå sjukt bra att det inte gjorde något att det var så kallt. Högst upp frös man dock ingenting, så man fick "värma" sig lite där. haha Stort plus till Tommy som alltså trotsade kylan och åkte slalom för ALLRA FÖRSTA gången! Han var jätteduktig för att vara nybörjare!


Det var så himla vackert!

Tack för en toppendag E & T!


2009 årssummering

2009

Januari: Det vankades inflyttningsfest hos oss på Mörtgatan som var riktigt skoj! Avskedsfest för Karin och Stewen som skulle dra till Dublin några månader. (Även det en kul fest). Det blev slalomåkning och Piterevyn för första gången för oss!

Februari: Spelkvällar, Jokkmokksmarknaden med hela tjocka släkten min :) Började med magsjuka men slutade ändå ganska bra :) Filmkvällar, bio! Carro fyllde år! Annars minns jag inget särskilt från den månaden.

Mars: Grillning och madrassåkning i Kanis, babyshower, Henkes födelsedagskalas och vår första gemensamma skidsemester (min allra, allra första), i Tärnaby. Mycket trevligt även om det var början på någonting nytt, någonting jobbigt, någonting som kom att förändra mitt liv, min syn på saker och ting. Började märka vad ens vänner verkligen betyder när de väl behövs, vilka som finns där.

April: Kukkola och IKEA, träffade lite av Henkes släkt. Jag, Henke och AM besökte ishotellet för första gången. :) Det var en kul grej! Årets första nyckelpigade fotade jag den 13:e april. Jag besökte Göteborg med finaste Anna. <3 Underbart! Jag blev sjukskriven :(

Maj: Månaden började med Dublin! Åkte för att hälsa på Karin och Stewen. Vi hittade på massa skoj, var såklart på en typisk Irländsk krog ;) Överlevde kvällen nätt och jämt, men det är jag stolt över! ;) Vi såg massa fina byggnader och saker man bör se i Dublin. Besökte Europas största park och massa, massa mer. :) Sedan vankades det fest hos Emma och Nicklas. Jag och Henke gick en fin och mysig promenad längs havet. Njöt av våren och tiden vi hade framför oss. Emma N fyllde år. Vi var i Storforsen och njöt, vi grillade hos Frida med det gänget och vi åkte till Bulgarien och Zosopol med Thomas och Jennifer. En underbar tid jag saknar!

Juni: Karin, Frida och Stina fyllde år. Festade med Frida första gången vi två tillsammans sedan hon födde Mira. Grymt kul fest! Bara vi liksom <3 (och några tjejer till förstås) Sandra tog studenten och vi tittade på hur fina de var på balen. Carro kom hem och tog Ssk examen. Vi hade fest hos oss på AM:s begäran. :) haha Miras namnkalas hölls, vi var i Storforsen igen, vi såg bio i Luleå, Erika fyllde år och Anna var här! <3 En underbar tid tillsammans hade vi!

Juli: Maskeradfest, möhippa och akutenbesök, så började denna månad. Jag råkade ut för en envis förkylning som gjorde jag bara hostade och kunde inte andas eller prata (därav akuten besöket). Vi åkte till stugan, hade det mysigt och härligt som man bara kan ha där. Ingen tid existerar där och man bara njuter av allt. Emma blev stor och fyllde hela 6 år! Mamma blev ännu större och klokare som fyllde 50 år! PDOL vankades av och jag åkte till Sassa och hälsade på i Sthlm! Vi hade mys och besökte Saltkråkan ön! Hade det helt underbart! Måste göras om snarast!

Augusti: Vi var på bröllop, och var på Western Farm! Årets sista bad gjorde vi i Arnemark den 8 augusti i värmen och solen med Henkes systrar, mamma och min mamma. Väldigt mysigt. :) Efter det åkte vi till Western Farm. Vi åkte till Örebro (jag och tjejerna) för att överraska Carro med hennes möhippa! En superlyckad tillställning, och jag tror ALLA var supernöjda och glada!

September: Vi förlovade oss <3 Åkte till Sthlm på en liten förlovningsresa. Hade det underbart mysigt och hittade på lite allt möjligt :) Shopping, museum, skansen, Gröna lund m.m. Är fortfarande lika kär som första månaden vi var tillsammans. Han är helt underbar på alla sätt och vis. <3 Jag älskar honom så fruktansvärt mycket! Pappa fyllde stillsamt 50 år! Vi åkte ner till Örebro för bröllop (Carro & Lales) :D Så himla fina var de och jag önskar de all lycka i framtiden. De är ett sådant där självklart par som är så himla fina ihop :) Jag åkte ner och hälsade på Anna också. Vi har hunnit med mycket under detta år tillsammans. Fast det känns som att det är så sällan vi träffas, men vi jobbar på bra tycker jag. Jag träffar henne oftare än jag träffar vissa kompisar här hemma. Det ni ;) Min underbara vän Anna! Dessutom fyllde hon år också denna månad :)

Oktober började med att jag var ute med Frida och Mira och fotade höstbilder på lillan :) Underbara, älskade barn! <3 (Och kusin också) :) Höstpromenader på grisberget med min älskade, knät började krångla på allvar. Svällde upp och hakade fast utan anledning, hade alltså inte ramlat ens. Fick åka in och tömma knät på vätska, allt kan summeras med SMÄRTA. :p Sedan dess har det aldrig blivit bra igen. Eller "bra" har det väl aldrig varit sedan jag var tolv men ja ni vet ju. Jag vann en tävling av en slump och fick komma ner till Sthlm och mingla med Pernilla Wahlgren. haha Överskattat kan jag säga, men himla kul att träffa Sassa, som jag fick ta med mig :) Det var dagen innan min födelsedag så jag ville hem samma kväll. :) Jag fyllde år, hade födelsedagspartaj, var på en Luleå-hockey match! Träffade pappas kusin Bibbi och hennes sambo Nicklas för första gången över en middagsbjudning hemma hos dem. Väldigt trevliga och är glad vi fick kontakt! :) Det vankades en ordentlig halloweenfest då jag och Henke hade bäst utstyrsel (enligt mig alltså). Jag var katt, med värsta kattlinserna, smink och svans. Henke var läskig med ett svart och ett vitt öga, och ett svart kors i ansiktet och resten vitt. Typ skräckpräst eller nåt :)

November: Det var farsdag och vi gav fina kort som jag gjort till våra pappor. :) Nathalie fyllde år och vi har inte kunnat gratta henne eftersom hon flyttat ner till Skåne! Vi köpte nya slalomskidor, köpte årskort i Kåbban (fick det i present av Henke bland annat), och åkte skidor varje helg. :) Jag såg Melissa Horn i Piteå med Karin. Grym tjej säger jag bara! Jag köpte en systemkamera för mina bilpengar. Kanske inte så smart men alla tyckte jag skulle unna mig en. Bil får jag köpa nästa år ;) Vi firade två år tillsammans jag och min andra hälft. <3 Tänk att det "bara" gått 2 år, vi känner varandra utan och innan, det känns som att vi känt varandra hela livet. Jag älskar honom bara mer och mer och mer och mer. <3 Skulle aldrig klara mig utan honom.  Råkade hamna på en spontan 1½ timmes fest med Malin. En vän jag lärt känna i år som jag är så glad att just vi fått lära känna varandra. :) Vi träffade Carro hos Erika & Tommy som var hemma över helgen till första advent. Mys! Och så julstädades det till första advent och julkorten börjades göra. :) Det tog tid, eftersom det blev drygt 40 kort. Och vi fick kanske max 15 tillbaka. haha ;)

December: Julkorten gjordes klart, julklapparna slog in... Bakade pepparkakor med Henke, gick vinterpromenader så det knastrade sådär härligt under fötterna. Fick veta operationstid (i januari), Mira fyllde 1 år och Emil fyllde 3! Var på western farm med Henkes jobb, grymt kul fastän vi åkte tillbaka till hotellet ganska "tidigt". Vi åkte också dit med minna vänner från ä-byn, (tråkigt nog fick jag så ont och konstigt i magen att vi åkte hem) Var i Sthlm med underbara vänner för att få ännu mer julkänsla på Carols julkonsert som var grym! Med Paul Potts, Gladys del Pilar, och en rappare vars namn jag jämt glömmer:P Juldagen blev det partaj hos Erika med tjejerna, sedan utgång på Sparta som var grymt, grymt kul! Jättekul att träffa alla gamla älvsbybor:) Nu väntas nyårsafton som ska firas här i Piteå med alla paren. Blir riktigt trevligt. Hade tänkt åka till Kittelfjäll med Malin och Patte och ett gäng de känner. Men pga lite olika saker blev det inte så och vi blir alltså i stan. Billigaste alternativet. Så med denna årssummering får jag önska alla ett riktigt gott nytt år. Må det bringa mycket glädje, lycka och kärlek i era liv! <3 Med tanke på all otur jag haft i slutet av dec, med flygresan till Sthlm, bilresan hem sedan, så borde jag, som Anna sa, få ett riktigt bra 2010! Så det hoppas jag på!

GOTT NYTT ÅR ALLESAMMANS!


Kläder för hela året

Jag glömde ju berätta att vi mådde faktiskt jättebra dagen efter juldagen. Annandagen alltså ;) Vi begav oss ut på stan och fyndade på mellandagsrean. Var skitmycket folk! Jag fyndade kläder för hela året nästan. Nåja, behöver nog inte köpa fram till sommaren iaf ;) Mest på Gina såklart. ;)

Imorgon åker vi till stugan och myser med mina föräldrar och moster + man. Eventuellt ska vi åka i Kåbban också om det inte är för kallt :)

Nu är jag på lan igen. ;) Haha, men idag har jag med mig en bok, ett brev jag ska skriva och min dagbok, som jag har blivit så dålig på att skriva i. Så jag kommer inte spela så mycket, jag förstår ingenting av spelet typ :p Kanske kan skriva en årssummering också :P

Till Jennie kan jag också meddela att Henke hade näääästan slutat spela, alla hans kompisar har slutat så han tyckte inte det var kul längre. Så det bästa vore ju att jag inte heller spelar det? Så är det helt enkelt så tråkigt att han slutar självmant? ;) haha Nu kommer ju han läsa detta förr eller senare, men ändå ;) haha

God fortsättning :)

Julen 2009 är förbi


Vad tycker ni om deras gran? Om ni jämför med våran ;) ?


Henkes föräldrar har byagranen minsann :) Den har växt på det stället, så det är ingen fejk ;) Mycket ståtlig och fin!

Ja, nu var det några dagar sedan jag skrev sist. Julen har hunnit passera och nyåret står inför våra dörrar. Julafton var jättemysig, lite stressigt dock att fara mellan olika familjer. Vi har redan sagt att det var första och sista gången. Vi åt julgröt på morgonen hos Henkes familj. Klädde deras gran och mös på morgonen. Sedan vid två tiden bar det av till min äldsta bror och åt jullunch och myste lite innan det bar av till faster för att lämna lite julklappar. Sedan bar det av till Arnis igen för att förbereda julmiddagen. Efter middagen blev det mys i "salen", som de kallar det rummet. Åt lite godis och sedan började vi öppna julklappar. Det har tydligen inte varit så många julklappar under granen på många år. Sedan var vi där till kvällen då det bar av hemåt där vi beundrade våra fina klappar innan vi lade oss för natten. Jag fick många fina klappar minsann :) Hade tydligen varit väldigt snäll i år! ;)



Juldagen blev det tjejfest hos Erika och sedan utgång på Sparta. Svinkul! Träffade massa gamla klasskompisar och vänner. Mycket kul! Vid tolv begav vi oss hemåt (utgång kl 10 för det var först till kvarn) Så vid tolv ville Henke hem. :) Nu en pik till Erika. Du MÅSTE ge det mer än 10 minuter innan du far hem ;) Det var jätteroligt, du skulle ha haft jätteroligt med oss :)

Nu mina vänner, kommer ni inte tro vad jag gör. Jag är på lan med Henke hos Jeppe. Haha. Spelar WOW, fattar dock INGENTING. Tog paus (nu när jag skriver) efter typ 10 min, hjärnan blir fullproppad med information. Jag skulle vilja testa det gamla Warcraft, det minns jag att jag och Nicklas spelade när vi var små. :) Men vad gör jag inte för min älskling? ;) Måste ju faktiskt spela det först innan jag kan säga mina åsikter om det. (Som har varit alldeles för många)

Puss på er och god fortsättning! Måste ju skriva en årssummering också. Dock kommer jag nog inte vara för ärlig i år, det har hänt väldigt mycket detta år. Det blir för tråkigt för er läsare att läsa. Men det kommer en årssummering, någong gång :) Kanske i början av januari om jag inte hinner nu under dessa dagar.

Måste också skriva att jag tänker på Anna som firade jul i New York och snart borde vara på väg söderut mot Fourt Lauderdale för att fira nyår där. Inte alls avis på dig ;) (jo jag är massor, massor, massor avis)!




Julkänsla på hög nivå!

Ja.... vart ska jag börja?

Resan till Sthlm började med stress, jag hade missuppfattat tiden (men sagt rätt till Carro), det var snöstorm ute typ, och bilarna körde typ max 50. Jag var helt säker på att jag skulle missa planet. Jag bad Carro checka in sin väska, ifall jag inte skulle hinna, utan då skulle jag lämna alla vätskor och bara ha handbagage. Jag bad henne kolla om flyger var försenat med tanke på snön, men inte det. Men när jag väl kommer dit och ska trycka i bokningsnumret i apparaten så står det "flyget är inställt" WHAT?! Det är kaos på flygplatsen men till slut får vi nya biljetter till ett flyg 13.15. Så vi åkte och vandrade runt och Storheden och sedan åkte vi in till stan för att käka lunch. Väl på planet så satt vi bredvid världens sötaste tant, jag LOVAR! Så jäkla go! (Skulle vilja adoptera henne) -Carro, vi glömde fråga vad hon hette! Hon frågade om hon fick följa med oss till väskorna, för hon hittade inte. Vilket vi så gärna gjorde! Sedan skulle hon åka buss och ville veta hur man gick då... Men vi skulle ju också åka buss, så jag sa hon kunde följa med oss. Men vi trodde Carros väska försvann så jag gick ut med henne dit bussarna skulle gå. Hon ville ge mig "en peng" som hon så fint uttryckte det. Jag sa att det behövdes inte! Men hon bara "men det ÄR JU ändå jul nu, jag vill ge dig det" och så gav hon mig en hundring och jag gav henne en stor kram och önskade henne en god jul. :) Men så hittade vi Carros väska så vi hann ut till henne igen, och åkte med samma buss. MEN, bussen tar ju inte kontanter.. Så jag fick rycka ut och hjälpa henne :) Fick även rycka ut till Carro. haha Hoppas hon får en toppenjul hos hennes väninna i Sthlm! Mysgoa tant! :)

Vi kom alltså fram betydligt senare till Sthlm, så vi hann bara möta upp Anna, gå dit Sassa var (hade bestämt det innan), jag böt julklapp med Sassa, kramades och önskade varandra en god jul. Vi åkte till hotellet, bytte snabbt om, fräschade till oss, in till stan igen och mot CIRKUS! Väl där mötte vi upp Kicki och hennes mamma på ett litet café alldeles nedanför där de var superstressade. Men vi fick i oss middag och vandrade upp mot Cirkus för att landa på våra fina platser som fina Micke hade fixat... Han är väldigt saknad av så många!

Konserten var underbar. Vi hade bra platser så vi såg bra, och jag tog många kort med systemkameran! Efteråt var det kaos med massa, massa folk, men det löste sig. Alltid en fördel vara norrlänning i sådana situationer. ;) Var jättekul att träffa alla fina vänner jag lärt känna genom Carola. Det var kul att träffa Frauke från Tyskland igen också! Efteråt begav vi oss till hotellet, och frös som några thailändare skulle ha gjort i Sverige den här årstiden. Vi huttrade och skakade och hackade tänder!



Till slut var vi framme och så begav vi oss bums i säng så vi skulle få någon timme sömn iaf. Ett somnade vi kanske, och jag & Carro skulle upp 4.30. Tungt var det! Men det gick och resan till flygplatsen gick bra. Vi fick komma in på planet i tid, dock blev det fördröjt då, så vi fick sitta länge på planet innan det lyfte. Nu när jag tänker efter vet jag inte om jag minns när planet lyfte, jag tror jag slocknade direkt! Sov hela resan, även när de kom och serverade frukost. haha Vaknade till av grannen bredvid mig, men då hade de redan gått förbi med frukosten. :( Väl då i Luleå så kom Henke och Fredde och hämtade oss, jag fick köra för Fredde hade bara sovit en timma under natten. (Jag tre, så jag var ganska trött också), skjutsade Carro till busstationen och sa hejdå :( Sedan mina vänner. Tror ni att vi kan få mer otur eller? Jajemänsan! På E4:an hamnade vi förstås bakom världens bilkö, som stod stilla! Tre lastbilar som var i diket, det förväntades pågå under hela förmiddagen fick vi höra när vi kontaktade Henkes mamma. Det var enkelfiligt till råga på allt! Vi var väl fast där en halvtimma innan den första tog initiativet att vända och köra mot trafiken.  Så det gjorde vi också och körde en omväg hem istället, via alla byarna, blir som att köra runt allting.

Men nu är jag hemma och längtar tills jag får gå och lägga mig för imorgon blir det en tidig morgon för vi ska till IKEA :) Erika & Tommy ska också följa :) Ska bli kul! Vi har ingenting speciellt vi ska köpa, bara smågrejer, det vi hittar. :D Få lite extra julstämning sådär dan före dan före dopparedan! ;)

Tog som sagt massor med bilder, ska lägga ut lite bilder på mig och mina fina vänner som jag fick chansen att träffa igen! :)

Western Farm & Kalles

Western Farm igår! Det var trevligt. Jag började dock må så dåligt. Började må illa där efter julmaten. Blev nog att vi började dricka för tidigt. Jag tål inte mycket alkohol! Som tur var så var Henkes familj just då i Boden och skulle hem, så vi fick skjuts av dem till stan. I bilen började jag dock må betydligt bättre så vi visste som inte hur vi skulle göra. Så väl i stan tänkte vi att vi kan ju lika gärna gå ut, vi var ju fulla så ;) Tänkte gå till den nya sportbaren, men det var så sjuuukt lång kö, nu snackar vi typ 50 meter, MINST! Så vi gick till gamla, trogna Kalles ;) Det var kul!


Hjärat och jag igår!

Måste bara lägga in en bild som inte hör till inlägget. Mira på Theos dop, vet inte om jag lagt upp den tidigare men hon är så sjukt söt i toffsen!


Sötungen!

Nu blir det lite mario (wii) (har fått låna det av snällaste anna-maria).. Sedan blir det lilla julafton hos Erika!

Knät har låst sig

Hm. Nu väntar jag på att VC ska ringa upp mig. Knät låste sig igår. Jag KAN gå, men kan inte räta ut det, så jag går med böjt knä, och haltar lite. Ringde först och frågade om det fanns något jag kunde göra, eller om det bara var att vänta till 18 jan, hon skulle rådfråga med en läkare och sedan ringa tillbaka. Hon tänkte om man kanske kunde tidigarelägga operationen (det hade ju inte varit helt fel för mig), ju fortare desto bättre, bara jag får någon som följer med mig! (Henke har redan tagit ledigt för den 18:e jan)... Ajja, det löser sig nog!

Operationstid & Ja ädta dig Dara!

ÄNTLIGEN HAR JAG FÅTT EN OPERATIONSTID! 18 jan är det dags!

Funderar dock på hur jag ska gå tillväga... Det borde anmälas... Carro tycker det (även jag) och även min äldsta bror. Han är bra på sånt så han ska undersöka lite. Carro vet du? Någon annan som vet?



"JA ÄDTA DIG DARA"

Måste visa mitt ett av mina tre älskade kusinbarn! (De är som systrar för mig, så det är nästan så jag är moster åt dem alla tre) ;)

Han gjorde min dag då jag var där i onsdags. Han pratar inte så jättetydligt, men så kramade han mig och sa "ja ädta dig dara" jag blev så rörd och så var jag ju tvungen fråga om jag hörde rätt "menar du att du älskar mig emil" "aaa" och så kramade han mig ännu mer. Jag svarade ju att jag älskar honom också! Myyyycket! <3 Älskade barn.


Han tyckte det var kul att hålla för ögonen. Dock lurade jag honom flera gånger. På kameran lyser en lampa, och när den gjorde det då trodde han det var blixten och så släppte han händerna och DÅ tryckte jag av ;) Då såg det ut som den här nedan:P


Älskade, älskade barn! <3

Sagan om ringen

Nu förväntar sig Henke ett blogginlägg... (Han har sagt det, ja) Vill ni veta varför? JO, det har hänt någonting STORT idag! JAG HAR SETT KLART ALLA TRE SAGAN OM RINGEN FILMERNA!! Haha, det ni! Vill ni veta vad jag tyckte? (Det vill Henke veta). Ja, det var faktiskt inte så dåligt som jag sagt innan. I början var det lite jobbigt för jag fattade ingenting. Och jag tror fortfarande jag inte skulle ha orkat se klart, om det inte var så att jag kunde fråga Henke varje gång jag inte hängde med vad som hände. Men, ja det gick faktiskt att se, och jag tyckte inte det var helt så dåligt, nej. ;) DET NI! Det här inlägget får till och med hamna i kategorin speciellt. Bara för Henkes skull ;) (och nu förväntar jag mig en lååååång kärlekskommentar från hans sida ;)

Brrrrrr



När jag gick iväg strax före ett så var det -20 här, nu är det -17. Hur kallt ska inte Carro i Pajala ha då de hade -30 när vi hade -13 igår? Och i Älvsbyn är det visst -27 enligt
Karins blogg ;) Kyligt var det om kinderna iaf. Jag tog med mig kameran för Henke skickade ett mms att himlen var vacker. Så det gjorde jag, men det blev inte många bilder för det blev så jädrans kalt om fingarna alltså! Men det är allt något speciellt när det knastrar sådär i snön som det bara gör när det är kallt ute, omän det är förjäkligt kallt...


Synd att inte solen var precis där i mitten... Den var åt helt fel håll! (solen alltså)

Nu väntar jag på att få höra något livstecken från Bibbi & Nicklas. Bilen startade inte för någon bussig själ hade dragit ut deras sladd till motorvärmaren! Taskigt! De skulle kolla bussar och med Nicklas mamma... Hoppas det löser sig. Det är alltid något som kommit ivägen när de ska komma hit. Hoppas :)

Kylan biter sig in




-13 grader och kylan biter sig in. Den kryper sig närmare och närmare in på kroppen. Jag hatar att frysa. Hellre svettas jag ihjäl än fryser ihjäl. Kallare ska det bli, sägs det :S Det vackra är att det är vackert ute, snön ligger kvar på träden och det är alldeles vitt på marken. Det är vackert. Julen närmare sig med stormsteg, för första gången sedan jag tog studenten är jag "ledig" hela julen. Det känns konstigt. Jag ska verkligen försöka njuta av den, för vem vet när jag är ledig julen nästa gång? På måndag är det dags för att träffa finfina vänner och gå på julkonsert och få den där extra, extra, fina julkänslan. Jag hoppas den kommer i år igen :) Det är alltså bara 5 dagar kvar! Galet! 


 
Vår superfina julgran! Den är så tät och fin. Det var jättesvårt att fota den så att ni skulle kunna få se den som ur våra ögon. Men det är omöjligt. Vi har iaf en färgad slinga, om det inte syns. Supermysigt :) Det är så bra också att man ser julgranen ur alla våra fönster, utom möjligtvis toan och datarummet :p

Åh, vad jag hoppas!! Jag vill det här så jävla mycket! Jag vet det antagligen inte är möjligt, men hoppas kan man ju! Hoppet är det sista som överger människan!


Den här, mina vänner, den har hängt med länge. Jag minns inte riktigt hur jag fick den (kan ha varit av farmor, mamma minns du) ? Jag har skrivit "Sara S" under den med blyerts, jag trodde jag hade skrivit årtal, men det syns då inte längre. MEN, den här har en speciell betydelse för mig. Jag älskade julen när jag var liten, ännu mer än nu (om det är möjligt), och jag var så ledsen för att jag var tvungen ta bort alla fina julgrejer när julen var över. Jag gömde unden denna bakom gardinen, så inte mamma skulle se den, så kunde jag se den och tänka på julen när jag ville. haha Jag minns det sååå tydligt, hur jag tänkte, allt! Så den är värdefull för mig <3


Firmafest ala Western Farm!


The one and only in my life! <3


Kia & jag!


Jag vill ha det så här utanför vårt hem! :)


Har lagt upp lite mer bilder på fejjan ifall ni vill se ;) Idag kom det en grej med posten, postkillen plingade på dörren. Det var en julklapp till mig (tror jag) SKIT! Jag hatar att veta om vad jag ska få i julklapp, jag vet redan två grejer :(


Äkta vänner



Bara jag har mina äkta, sanna vänner så är jag lycklig! Imorgon kl 13 har jag stämt träff med en av dem <3 Det har krävts mycket energi och kraft för mig att inse att jag inte kan påverka andra, hur mkt jag än vill. Nu har jag insett det, och kommer inte försöka mer. Äkta vänner finns här, som stöd, som vän, som glädje i livet. I vått och i torrt. Oavsett vad. Och jag kan faktiskt inte påverka det. Det är vad jag har lärt mig de senaste 2 veckorna. Älskar ni som finns här! <3

Ändrade planer

Ändrade planer för kvällen... Nicklas hade fått magsjuka så det blir inget. Får se vad som händer då istället... Fortsätta drömma kanske...

Ni har väl inte missat att Partylite har superrea nu! Hör av er om ni vill få mailat vad de har billigt, både grejer och ljus till finfina priser! Innan jul hade jag tänkt skicka in en beställning :)


VILJA berätta

Det är så lätt att skriva ut sin frustration, här i bloggen. Men det ska jag inte göra. Men visst är det väl så att om någon har något att berätta, något som är kul, så ska man väl VILJA berätta och inte vänta tills man frågar? Jag är oerhört less på att känna skuld, jämt.

Ikväll kommer Bibbi och Nicklas hit så ska vi bjuda dem på middag och se film :)


10 dec blev Mira ett år

Jag vet inte vad jag ska skriva. Jag har helt tappat suget faktiskt. Det har hänt så mycket, som jag inte riktigt gillar. Det är dåligt. Jag förstår inte, det är så mycket jag inte förstår. Det jag försöker stå för och jag trodde andra gjorde också, det faller bit för bit. Vart tog ärligheten vägen? Det gör mig rädd. Jag har ingenting mer att säga.

By the way, för precis 22 år sedan så döptes jag. Borgerligt. I Nystrand byagård, med luciatåg och en sjungande Frida mitt i allt "HÄR KOMMER PIPPI LÅNGSTRUMP, TJOLAHOPP TJOLAHEJ TJOLAHOPPSAN SA"! (Med lucialjuset som mikrofon). Jag har hört att det kan komma att te sig i favorit i repris på mitt framtida barns dop (om den skulle råka döpas på lucia) ;)

För att utbringa lite utdelning av glädje visar jag bilder från när Mira fyllde hela 1 år. Stora tjejen nu ju!


Hon hjälpte till öppna paketen och älskade att leka med sina nya grejer :)


Kuddarna var väldigt roliga!


Ett hårband! Hur söt får man vara? Men det var inte många sekunder hon ville ha på sig det. :P Jag lyckades fånga ögonblicket!


Det är tröttsamt att fylla år, man kan inte alltid vara glad ;) Mormor Janet skulle ta upp henne och jag bara "vänta jag måste få fota henne", taskigt jag vet ;)


Kontraster från förra gråtbilden. Här håller hon på att skratta ihjäl sig hos farmor ;)



Pippi tältet var en favoritpresent. Hon har även börjat gå in i sitt eget rum nu :)

Vi har hittat oss en gran!

Nu har vi hittat oss en gran!:D Imorgon när Henke kommer hem ska den kläs! :D

Idag har jag bakat wienerbrödskaka i långpanna, mammas jultradition. ;) Juligt. Nu har Henke nyss farit för att spela bandy och jag ska lägga mig i soffan och se det nyaste greys :)


Gammal bild på Emil. Hur söt får man vara?


Likaså här? Lite trötter!


Och lyckliga Emma :D


Galet!

Åh, jag blir så arg på mig själv. Varför ringer jag inte ortopedkliniken? Suck. Jag vet bara inte vad jag ska säga... Jag är antagligen bara besvärlig, och vad förväntar jag mig få för svar? Suck. Jag ger posten en dag till... Men jag blir så arg på mig själv. Sedan blir jag arg på sjukvården idag. Man måste verkligen vara frisk för att orka vara sjuk. Det är galet!




Vem är den stora kärleken?


Har mixtrat och mailat med blogg.se för att hitta inläggen som försvann och de finns nu, men inte i någon kategori utan bara i arkivet. Nåja, det gör inget :) När jag var där och rotade så hittade jag denna text som jag hade klistrat in (det var innan jag träffat H) 2 sept 2007

Vem är den stora kärleken

Det är killen som säger ''älskling'' till dig och inte
''sexy'' när ni har slutat ert samtal. Det är han som stannar vaken
för att se hur du sover och kysser dig på pannan. Det är han som vill
visa upp dig när du vaknar på morgonen utan smink och med håret rufsigt. Han som
tar din hand när ni är med vänner och han som säger till dig hur
lycklig han är att du är hans. Han som säger till sina vänner: '' Hon är den rätta...''

Tänk att det är så det blev! Älskar dig, Henrik <3

Väntetider för artroskopier i knäled

Jag googlade just lite om väntetider på en sida jag hittade via google. Sunderbyn har 9-13 veckors väntetid för "artroskopier i knäled". Och så finns det "ledig kapacitet" och Sunderbyn hade "ja" där. Piteå fanns inte med... Imorgon ska jag försöka stiga upp tidigt och ringa och ringa för att försöka få veta tiden iaf. Idag steg jag upp kvart i åtta, som vanligt på tisdagar... Sedan somnade jag när Henke for tillbaka till jobbet från hans lunch han hade hemma, och jag vaknade halv två! Helt sjukt. Jag vaknade först halvett, men hade verkligen ingen lust till att stiga upp. Då var jag inte så trött, men lusten fattades helt. Men nu är jag vaken och ska väl städa och diska lite i brist på annat. Jag bara går och väntar på att H ska komma hem. Sedan ska jag ut på en promenad med Erika som jag jobbat med. Det var inte igår så det ser jag fram emot! Kanske ska göra lite scrapbooking också. (Igår gjorde jag klart från då jag och Anna var i Tunisien) och oj vad jag vill resa med henne igen!
På tal om scrapbooking, (Erika och Karin), har ni lust att komma hit någon dag så gör vi en liten pysselklubb? Har du framkallat bilder Erika? ;)


Skit!

Bajs. Jag skulle ta bort en gammal kategori och så trodde jag inläggen skulle finnas kvar... Tydligen inte :(

Jul hemma hos oss

Jag slog på spotify nyss och kom att tänka på möten mellan olika personer. Hur vissa personer har kommit att betyda jättemycket för mig. Men de har inte en susning om vad de har betytt för mig. Det kan vara personer jag inte har någon kontakt med alls idag. Jag skulle så mycket vilja att de skulle veta exakt vad de har betytt för mig... Små grejer, små möten, HAR betydelse.



Här kommer lite bilder hur juligt det är i vårt hem :)


Sovrumsfönstret


Gjorde denna lilla grej idag. Jag bara såg bilden (som jag råkat skriva ut i alldeles för stor storlek än vad som var tänkt), så jag tänkte det är lika bra att göra något av det. Så jag har hänt upp den ovanför sängen. Det betyder otur att hänga tavlar över sängen har jag hört, men den här är väl ingen tavla, och dessutom är det inte hårt om det ramlar ner ;)


Den där tomten har inte bara ett år på nacken... Den har fått följa med mig från Nystrand. Den har en sådan där skruvgrej så den kan gå ;) Nostalgi på hög nivå!


Tvbänken


Vardagsrummet. Lägg märke till tomtarna på bordet ute på terassen!


Ett av vardagsrumsfönstrena. Med mitt älskade lilla troll :)


Köksfönstret + en del av bordet. Det ni inte kommer se är vår adventsstake. Orkar inte ta en ny bild så den syns :P


Vår provisoriska julklappshylla innan vi tar in granen (på torsdag)


Lilla byrån i vardagsrummet. Nu är det ju inte meningen man ska se batteridosan som ligger bakom lyktan ;)


Byrån i hallen


Lite var och här hänger det apelsiner med nejlikor i. Nu råkade jag fota den fulaste :P Vi har en med silverglitter på också ;)


Äventyret i backen

Ja, kåbdalis då :P Som jag skrev så var det väldigt dimmigt på toppen, men efter halva backen lättade det som tur var. Lasseliften hade säsongsöppnat vilket innebar iaf 2 nya backar (det visste vi). Vi åkte dit och skulle åka den närmaste backen. Det var inte pistat kände jag, det var pudersnö med hål under snön. Knät hoppade och for som aldrig förr och jag kände ganska direkt att det inte skulle gå... Så jag stannade. De andra såg jag i ögonvrån svitcha längre och längre ner. Henke upptäckte att jag inte vad med så han ringde. Jag sa att jag inte kunde åka den backen pga knät, så jag hade stannat. De skulle åka ner och sedan komma upp till mig (och jag skulle försöka gå uppåt under tiden). Sagt och gjort, det gjorde jag. Dock kände jag knät även när jag skulle gå uppåt, men det gick till slut. Henke kom upp med Jeppe men ingen Fredde var med. Jag undrade vart han tagit vägen (han är ganska nybörjare på skidor), han hade ramlat x antal gånger i den backen. (Till detta hör att han åkte bakom mig, och såg att jag stannade. Jag sade till honom efteråt om det inte hade varit smartast att stanna med mig. Det höll han med om) ;) Iaf, Fredde hade ramlat och orkade inte ta sig upp, så de hade lämnat honom för att åka upp till mig och sedan åka ner och hämta honom igen. Men jag vägrade ju åka den nedfarten och ville inte vara själv kvar heller, så Jeppe åkte ner och jag och Henke skulle försöka ta oss till någon av backarna som skulle ta oss till den andra liften och restaurangen, för alla var ganska slut i kroppen. MEN, för att ta oss dit så var vi tvungen att åka genom lite skog och ett liftspår. Det gick väl bra, men när vi kom till skogen så hörde jag Henke säga "Det är ganska brant här, håll till höger". Jag stannade vid branten och tittade. Det hade blivit ett HÅL där Henke hade åkt, så jag vågade ju inte åka ner. Jag började skaka av rädsla. (Jag vet, jag är sååå feg). Henke blev irriterad för att jag inte åkte, men till slut satte jag mig ner och åkte och jag överlevde. Vi kom ner till restaurangen men ingen Jeppe eller Fredde var där. Vi ringer och då har de just tagit sig ner till Lasseliften. Till slut kom dem med en riktigt slut Fredde som hade spytt två gånger av all ansträngning, så han var megaslut kan jag lova! Iaf, vi överlevde alla och vi åkte några åk till sedan efter lunchen (dock inte Fredde). Super-G backen var bäst, som vanligt. Henke och Jeppe tyckte backen som var så hemsk var skitkul att åka så de åkte den en gång till:) Den var tydligen väääldigt hoppig backen. Dock är konsekvenserna att mitt knä är sämre än vanligt efter den slalomturen. Men det var det värt, vill åka så mycket som möjligt innan jag vet hur det blir med knät och när operationen är.

Det var det äventyret det ;)

På hemvägen stannade vi förresten och for förbi Storforsen julmarknad en sväng. Det var inte alls som jag trodde det skulle vara. Vi hade inga kontanter på oss heller, så vi kunde inte ens betala 20 kr till parkeringen. Vi försökte förklara detta för p-vakterna, men han som kom till oss förstod inte svenska så bra. Men till slut förstod han och släppte in oss ändå, tack för det snälla du! :) Men det var inte så mkt att hurra för tycker jag, men det var riktigt mysigt med alla marshaller de hade ställt dit :)

Dimmigt

Så var denna helgen förbi också. Det var dimmigt i backen (vilket var riktigt synd), det blev ett litet äventyr där som kunde ha slutat illa (men det får jag berätta imorgon, det är en ganska lång historia). Sedan har N & S varit här, vi såg på "ensam hemma 2" och drack glögg och så hade vi köpt några bakelser att bjuda dem på. Det var mysigt :) Skönt att ha bror min nära igen <3

5:e december, Theos dop

Nu har vi just kommit hem från Theos dopet. Jag tyckte han skötte sig riktigt bra :) Grinade bara lite när han fick vatten på huvudet :) Trevligt att träffa alla igen också, och alla barnen som bara växer och växer :) Mira har lärt sig gå, och hon säger "heeedå" och vinkar. :) (Fast det visste jag ju redan men inte ni kanske) ;)

Jag har unnat mig att köpa tre tröjor från Ginas hemsida idag. Tog emot, och jag fick ångest efteråt, som vanligt. Jag borde inte, borde verkligen spara och få ordning på min ekonomi igen. Speciellt när jag nu bestämt mig och ringt chefen för att börja jobba igen i januari (får inga pengar alls då den månaden), men samdigt vill jag ju ha några nya kläder när jag jobbar också (inte för att jag använder "finkläder" på jobbet, men jag köpte en vanlig vardagströja som jag tänkte fungerar när jag jobbar :) Men jag beställde mest bara för att jag ville ha en lång "koft-tunika", vet inte vad de kallas. Och i stan finns den inte i min storlek, jag provade S men den var GIGANTISK.

Nu väntar jag och ser om Anna kommer in på msn för en mysstund.. :) Imorgon är det slalom :D Och det har snöat/snöar nu så backen kommer säkert vara jättebra :D Ska ta med mina gamla skidor också och jämföra :)



Nu kom Anna :)

Idolkväll


Solen kikade fram när jag var ute och fotade :)

Idag har varit en liten fixardag. Internet var dött på dagen pga, bredbandsbolagsbyte. Så jag har fotat lite, fixat med lite bilder till Miras fotoalbum, som ständigt pågår... Slagit om lite julklappar och pysslat på här hemma. Nu väntar jag på att en massa vänner till oss ska komma för en idolkväll. Ska bli mysigt. Skönt med en lugn helg utan några fester. Henke vill dock dricka öl, säger han. Jag tycker det är nog stressigt med typ 3-4 fester 3-4 helger i rad (!)

Imorgon ska vi på julgransjakt. Henke vill ju helst ta fram den dagen innan julafton, men jag hör till de som vill ha den åtminstone 2 veckor innan julafton, så man hinner njuta av den... Om man ändå ska ta sig besväret att hugga ner en själv och allt, då måste man ju få hinna njuta av den :) Sedan är det dop för lille Theo och sedan hoppas jag att vi inte har några planer alls för kvällen, bara ta det lugnt. Skulle behöva det. :) Söndag blir det Kåbban. Henke var uti att nämna om vi skulle ta en slalomfri helg, men jag vill passa på allt vad det går innan jag vet hur det blir med knät... Så söndag blir det alltså Kåbban, sedan lite adventsmys kanske. :)


Partylite-hedring

Har varit i Höglandsnäs ikväll tillsammans med Henke, Nicklas och Sandra (så himla kul att de flyttat hit nu så det inte är sant alltså):D Vi var på en partylitegrej, ni som var i Älvsbyn vet ju ;) Samma här, fast i pitstan då ;) Vi köpte 6 lotter för 100 kr och vann ett set med tvålpump och lotion ni vet ;) Som alla som kommer till mig älskar att jag har (har en annan doft sen förut) så det var värt det :D Den kostar närmare 300 annars. Fick också min hedersnål för att jag är en kvalificerad konsult ;) (skulle ha fått den för längesedan men det har inte funnits tillfälle till det). Och så fick jag en söt liten lykta med ett stort teljus i (nytt från och med 2010) I slutet av januari blir nästa inskickning för er som är sugna, så vet ni :) Många nya goa dofter :D Nu har jag lovat se Sagan om Ringen som kompensation för ljusgrejen vi var på. haha

Puss på er!

Kommer du ihåg?




Saknar min vän


Hihi, vi är ju så jävla heta ;)

Tar gärna emot tips från er angående jobb i januari eller inte. Är så kluven. Men som det lutar nu blir det jobb i januari, måste ju testa, och man blir ju tokig av att bara gå hemma. Ska prata med Henke om det när han kommer hem snart. Imorgon ska beslutet tas och jag ska ringa chefen!

Operationen

Jag vet inte vad operationen kommer att innebära, för er som kanske undrar. :) Jag har inte fått veta något alls, förutom att det ska göras. Jag trodde jag skulle få komma dit på en kontroll först och då få information om operationen, men det verkar som att jag kommer få en tid dit direkt. Men, jag antar, de kommer göra en kikhålsoperation för att se hur de ska göra med denna benbit, men de vet väl inte direkt hur det kommer se ut i knät, varav min tro att de gör kikhål och ser om det räcker med en sådan operation och fixar till (tar bort) det den vägen, eller om det krävs någon större operation (vilket jag förstås hoppas slippa). Så vet ni :) När jag får tiden lär det väl stå liiite mer, hoppas jag. Tänker inte fara dit själv iaf, antingen får mamma eller Henke följa ;) Sitta och vaka över mig ifall jag dör :p

3 december

Idag fick jag ett brev från sjukhuset. Det kändes läskigt. Skulle fylla i flera sidor i ett formulär om min hälsa inför kommande operation :/Jag vet ju att det skickas ut till alla som ska opereras, men ändå... För att underlätta nedsövningen :/ Kommer jag behöva vara nedsövd? :S Det har jag inte tänkt på. Tänkte på lokalbedövning bara... Hoppas jag får ett datum snart bara så jag slipper fundera...

Julkort och pepparkakor

Oj vad jag varit/är stressad den sista tiden, men nu börjar stressen sakta lägga sig. Aldrig förr har jag varit klar så tidigt med ALLA julklappar, och nu har det ändå varit klart i några dagar. Julkorten är gjorda, har stoppat i kuvert och skrivit alla adresser. Ändå är jag stressad. Varför? Jag vet inte. Det enda jag behöver tänka på är att kankse julbaka lite, men det vet jag inte om jag vill göra. Kanske blir två, tre sorter iaf. Nu ska vi snart baka pepparkakor iaf. Bara för traditionens skull ;)

Har kanske inte skrivit det i bloggen förresten... Vi har bokat Indienresan för några veckor sedan nu :D Så himla skönt. Vi åkte på Henkes födelsedag, 11 mars. :) Vi kommer att åka kvällen innan till Sthlm för flyget går tidigt på morgonen dagen efter. Måste komma på något fiffigt då till hans födelsedag ;)


Ett specialdesignat kort till Finland ;)


Alla julkorten! Nu får ni se vilket som hamnar hos kanske just dig ;)

Nu ska det vankas peppisar för fulla muggar och lyssna på julig musik <3
Och förresten, ni som inte bor här och läser min blogg, det har ju kommit snö nu :D Äntligen, hoppas den är här för att stanna den här gången! Julkänsla, ja tack!