Jag är frisk tror jag :D


Jag längtar lite till sommaren, eller utlandet. Lite är en en underskattning, jäkligt mycket faktiskt! Här Thailand -07!

Idag trodde jag att jag skulle vara tvungen fara hem från jobbet vid nio tiden. Jag var helt slut. Ögonen tårades typ och huvudet vägde flera kilo, ville bara blunda hela tiden för det kändes som att jag inte kunde göra annat. Men sedan vid lunchtid så släppte det, även det värsta halsontet. SKÖNT! Har nästan inte ont alls nu. Känner mig mycket piggare också! Hoppas att det räcker så och att jag inte får som en på jobbet, som blev dunderförkyld igen efter fyra dagar typ.

Ikväll ska Henke på bandy och jag har ingen aning vad jag ska göra. Har redan hunnit ha lite egentid för mig själv framför öppna spisen och boken jag fick av Erika i julklapp. :) "The Carrie diaries", superbra så långt! Känns skönt att inte ha något planerat inför kvällen och jag ska INTE städa.


Känner mig inte kry i kroppen



Jag har verkligen inte tid till att bli sjuk nu :( Har svinont i halsen, fryser som en toka och är jättetrött fast vi båda två sov 12 timmar inatt! Jag vill inte heller vara borta från jobbet för jag tänkte få en bra lön i januari (med storhelgs ob tänker jag på) men är jag sjuk så märks det ju ingen skillnad, så jag hoppas verkligen detta är borta när jag vaknar imorgon. Förstår inte vad det är med mig, alltså förut var jag aldrig sjuk så här ofta, typ förkyld två gånger per år max, nu har jag då tappat räkningen, men blir jag förkyld nu är det väl tredje gången sen hösten... Nu har jag tänkt lägga mig i sängen och skriva brev, eller läsa i min nya bok jag fick i julklapp av Erika... Har ni läst den? Om Carrie i sex and the city, typ hennes dagbok från innan serien började. ;)

Har börjat på en årssammanfattning men av förklariga själ publicerar jag det först efter nyår ;) Medan jag har suttit och gjort detta inlägg så har jag tänkt en hel del på året. Och vilket år det har varit! Det har sannerligen varit en resa längs livets ljusa och mörka sidor. Men tänk så bra allt har blivit! Började ju som världens fall (trodde inte jag skulle kunna ta mig upp), men slutar på topp!

Julhelgen 2010



Ja, nu har julafton och juldagen varit förbi. Det var en lugn och mysig jul här hemma med våra kära familjer samlade. Juldagen blev också kul! Mycket roligare än vad jag tänkte mig först. =) Var ju extrakul att alla vännerna var samlade på samma ställe också. :) Men vi gick inte ut på sparta (jag, henke, emelie och martin) Haha, säger inte mer här. ;) Men vi var där utanför och tänkte gå in iaf. :) Tyckte så synd om Carro, du som hade sett fram emot att träffa alla på sparta. :( Förlåååt! Men tack för att du alltid finns där <3



Nu har vi gått till och från stan där vi har mellandagsshoppat. :) Hittade inte så mkt på rea dock, men lite grann. :) Nya mjukisar, handlade för presenkortet jag fick på Intim av Henke (underklädesaffär för er som inte vet), en tröja från nya Bik Bok och linnen och strumpbyxor från Gina. :)

Tänkte försöka ge mig på att sammanfatta året liiiite i nästa inlägg kanske, så håll till godo :) Tack alla inblandade för dels julafton och dels juldagen =)


God jul!


Tänkte bara kika in och önska er alla en god jul :) Jag jobbar till 13 imorgon och sedan lär jag inte sitta vid datorn direkt. ;) Hoppas vi får en fin jul tillsammans med våra familjer och jag hoppas att första julen i huset vårt ska bli speciell <3 GOD JUL! Ta hand om era nära och njut av julen tillsammans och jag hoppas ni får mycket glädje och kärlek <3

Nu vet jag!

Nu vet jag exakt vad vi får från kommunen i år i julklapp för jag min moster hade tagit med sig sina till Frida när vi var på kalaset. De sa ingenting men de stod där så fint och väntade på henne så jag sa "aha". Så nu kan jag faktiskt lika gärna öppna paketet för det är ju inte spännande längre ;) Jag vill ju inte veta vad det var i dem ;)

Och nu är Karin i Sverige! Tänk, snart är vi alla samlade igen i lilla Älvsbyn, underbart!

Dan före dan före dopparedan!

Min übergulliga karlslok är ändå världens bästa. <3 Han hade så rätt i att den här dagen bara kunde bli bättre, igår var en skitdag som aldrig mer ska komma åter och det tackar jag och bockar för! Det blev fasiken bara värre och värre hela tiden igår, och jag försökte tänka positivt att "nu kan det då inte hända nåt mer" men det gjorde det, ända till jag somnade! :P

Nu försöker han och Tommy fixa toan och jag springer omkring överallt och gör det jag kan, fixar tvätt, städat gillestugan och lite sådana där halvtråkiga grejer. Ikväll blir det att gratta stora Emil som fyller hela fyra bast! Tiden den går fortare än jag hinner vara med om! Jag mötte Emma en kväll när hon sparkade hem från en kompis (jag tror det var hon), i reflexväst och stannade duktigt när jag kom (i en bil) och fortsatte sedan när jag kört förbi. Stora tjejen ju! Jag blev nästan rörd när jag såg henne, hur blev hon så stor? Hon är ju min lilla favvotjej ju! (tillsammans med Mira då). Jag ska fråga Emma om hon vill leka med mig i våran mjuka och stora snöhög :) Och Emil också för den delen :) Sedan när jag kommer hem därifrån är karlarna på bio och då hoppas jag toan är klar så jag kan ta tag i städning på hela övervåningen :) Ska faktiskt bli KUL, få lite ordning här i huset!

Vad tyckte ni om julgranen förresten? Än är den fortfarande hel (med tanke på hur mkt Izzy gillar att leka med blommor och så även med granen) ;)

Toppen eller botten?

Skit. Jag gick in på en blogg (inga namn nämda) ;) haha där hon lagt upp en bild på julklappen från kommunen. Jag ville ju inte veta förrän på julafton! haha (inget illa menat, du lär ju känna igen dig... haha Nåja, jag såg överdelen av grejen så vet väl inte till 100 % vad det är. haha Jag och mina bestämda regler :p )

Vid ett sådant här tillfälle känns vår kära katt ganska tröstande. Hon hoppar upp i knät som att hon känner på sig att något är fel... Gullevännen <3 Kan något mer gå emot mig nu eller är jag på toppen nu?


Can You feel love?



Det här fick mig att dra på ett litet leende för stunden <3 Hittade den i Sassas blogg. Saknar dig min vän! :)

I´m back!




Sådär, det blev ju ingen lång paus, eller hur? ;) Ni överlevde va allesammans?

Snön fortsätter "vräka" ned och gör hela vinterlandskapet ännu vintrigare. Mysigt tycker jag! Hoppas bara att Kåbban är bättre pistad nu efter juldagen när jag är ledig.  :) Grabbarna älskade ju pudersnön men inte jag! Så när jag väl tagit semester 2 dagar tycker jag allt det kan vara bra väder OCH pistat. :)

Jag mår lite dåligt över att det är kaos i huset. Blir alltid så när vi gör om någonstans. Just nu gör Henke om lilltoan så toaletten är t.ex. i hallen, vilket gör det svårare att hålla det snyggt tycker jag! Känns ingen idé att städa och så. Men förhoppningsvis fixar han det imorgon så jag kan städa på torsdag när jag är ledig! (Fast då ska vi till Umeå och titta på en bil, men borde ju hinna det också) Sara, har ni börjat köra mot Piteå då eller? Annars hade vi ju kunnat träffas lite snabbt. :) Det är förresten hon som fixat min blogg, tack snälla du! Supersnällt! Dessutom har jag en till header jag kan byta till om jag vill variera mig lite. =) Och hon jobbar dessutom på fler! Underbara vän :) Hon är jätteduktig på att måla också så nu när dem kommer till Piteå ska hon ta med en målning jag fastnat för som vi bara måste ha i "gästrummet". Det är blommor som påminner om fondväggen som jag tänkte ha på någon av väggarna som inte är fondväggen. ;)

Lite onödigt inlägg kanske. Vi har just varit och julhandlat, blev ändå inte så dyrt som jag trodde! Men vi har säkert glömt en del som vi får panikköpa sedan! :P Brukar väl alltid vara något man glömt!

Annars måste jag ju faktiskt berätta att Henke har fått mig att testa WOW igen och jag gillar det faktiskt :) Är på level 11 nu minsann, eller om det var 12. :P Mitt mål är över 25 för då har jag klarat mig längre än Simon. haha

Vad tycker ni om bloggdesignen?


En så kallad "blogg-paus"

Förvänta er inte uppdatering inom den närmsta tiden för jag har tappat suget när den blev så tråkig bloggen (utseendemässigt), men den är under uppbyggning. :) Eller iaf, själva funderat på hur vilka bilder jag vill ska synas osv för sedan har jag fått en vän som ska försöka hjälpa mig. :) Tack snälla! :) Själv är jag ju värdelös på Photoshop och att ens komma på tanken, men en känsla ska jag nog kunna fundera fram som jag vill förmedla med bloggen. :) Så på återseende säger jag, och det här får väl bli min "blogg-paus" som jag pratat om ett tag eftersom jag inte har den rätta inspirationen till vad jag ska skriva... Hoppas ni tittar in hit ändå på ett tag så jag inte tappar mina trogna läsare. :)

GOD JUL allesammans iaf om vi inte hinner höras av här innan. :)

Och gott nytt år också för den delen, utifall att!

KRAM


Vill någon hjälpa mig?

Jag vet ju att en del som läser min blogg är bra på design så jag ställer en öppen fråga såhär om någon kan vara vänlig nog att vilja ta tag i min bloggdesign, jag är dålig på att komma på hur jag vill att den ska se ut, men om någon har idéer, skriv :) Jag förstår inte hur headern bara har kunnat försvinna sådär? Vet någon det? Jag har inte ens varit in och pillat på inställningarna. ? Så kom med edéer gott folk och säg till om du vill fixa den åt mig :)


Headern

Vart har min header tagit vägen? Ser ni den?

Lussande :)

Igår var en fin dag jobbmässigt. Det var så mysigt. Jag kom på jobbet på morgonen och hade helt glömt att det var lucia -min dopdag ;)


Har suddat ut ansiktet pga tystnadsplikten! Så himla söt!

Så eftersom mitt minne svek mig igen fick jag fara hem och hämta lite grejer lite snabbt sådär. (Tur jag bor nära jobbet). Vi skulle alltså ha ett kort litet luciatåg på fyra personer. Tänk vad fint att få göra detta på arbetstid (13-15). Underbart. Vi jobbade på riktigt bra, vi hann lussa för 12 vårdtagare, 14 om vi ska räkna med två st som inte var hemma! Många började gråta för de blev så rörda och glada över att vi tänker på dem. :) Några gånger var det svårt att klara av att sjunga eftersom vi också blev rörda! Sedan var det en vers vi hade lite problem med (jag som sjöng fel på samma ställe de två första gångerna) och sedan kunde inte Frida & Anna sluta skratta. haha Det var kul :)

Iaf, det jag ville ha sagt med detta inlägg är att jag är än en gång påmind om hur mycket jag älskar mitt jobb. Det är helt underbart att få möjligheten att göra gamla människor glada och få känna sig uppskattade, och jag får i min tur känna mig otroligt behövd. Detta var en bonusgrej i år att vi kunde göra detta pga av att kommunen hade för mycket pengar, men jag hoppas på att detta inte var första och enda gången för mig att få göra något liknande. Dessutom känner jag denna tacksamhet annars också, för många VT gör oss ständigt påminda genom att berätta hur mycket dem uppskattar vår hjälp. <3 Tack, för att jag har världens bästa jobb! :) (Och inte att glömma: Värdens bästa arbetsgrupp också! Jag tycker det är så ledsamt av bara tanken på att jag kanske inte får jobba kvar hos dem när jag lasar in efter sommaren. :( För det är världens bäst! Iaf Piteås bästa! Jag har träffat ett par grupper och ingen verkar som vår! VI ÄR BÄST! :D

Försöker fördriva tid




Fördriver tid på Arlanda. Massa flyg inställda och flera försenade (däribland även mitt flyg), men bara en halvtimma så jag får inte klaga :) (fast nu blev det ytterligare försenare, nu är det en timma totalt! -Men skit! nu är det försenat till .19.00, skulle ha lyft 17.40. Nu blir jag faktiskt less. JAG VILL HEM!!!!!!!

Dock förstår jag inte varför. Bagaget krånglade, vi fick köa massor för att "checka in" det i specialbagage, så de har de ropat ut! Sedan har de pratat om personalbrist också. Förstår inte varför, om det har något med själmordsbombsgrejset igår kanske? Ingen aning fakiskt. Men här sitter jag och huttrar! Det drar skitmycket! Men nu är det bara en timma kvar att fördriva. Har spelat betapet med Anna, Jesper och Henrik. Så där gick en hel del tid. :)

Vintermys med Anna




Nu sitter jag på tåget på väg till Sthlm... Lite segt, ja! Sedan har jag tydligen bokat ett tåg som krävdes att jag skulle vänta på centralen i 2 timmar och ingen Sassa är där, vilket betyder att jag kommer ta en flygbuss (billigast) till Arlanda på en gång jag kommer dit, så kan jag iaf fördriva tiden med datorn på Arlanda sedan.

Har haft en fin helg med Anna med mycket trevligheter, bland annat bakmys, spelmys, hundmys, lyxmiddag (ute på restaurang), shopping av julklappar (fast jag egentligen är klar med alla julklappar men kunde inte motstå att köpa fler när två grejer bara skrek HENKE VILL HA DET HÄR! Så sagt och gjort, jag köpte det :)

Det är "konstigt" det här med hur människor fungerar. Jag har saknar Henke hela, hela tiden. Men jag vet det är nyttigt att vara ifrån varandra, och jag tänker att jag inte ska tänka på honom men det går bara inte. :P Jag längtar till jag får krama om min älskling på Kallax, och för att pussa på Izzy och lukta på henne så hon inte har bytt doft nu när jag inte är hemma. ;) Men jag längtar också till Anna kommer upp igen. (Det är inte så länge kvar så det gör att det känns mycket lättare) Då blir det slalom så det står härliga till, och så måste vi åka madrass! (Skriver det här så vi kan hjälpas åt att komma ihåg det) 

Om 30 minuter är jag framme i Sthlm, det gick ganska bra fördriva tiden på tåget iaf. :)



 


En tanke bakom varje inlägg?

Är hemma en sväng för att få i mig lite lunch, ska snart och städa och tvätta! Har ätit och plockat undan lite i köket så det ser okej ut till jag kommer hem! Har även slängt igång en tvättmaskin för jag upptäckte imorse att jag hade typ bara (nu har jag tappat namnet på dessa sockar, ni vet sådana korta strumpor)? Kan ju vara bra att ha rena strumpor på måndag också!

Jag vet inte om jag ska ta en paus i bloggandet eller inte. Har tappat inspirationen och har många gånger påbörjat inlägg som jag bara sparat som utkast, men aldrig avslutat. Jag vet inte, det känns bara inte som att jag skriver något intressant eller på ett nog bra sätt. Jag vill inte vara en sådan blogg som bara skriver om tråkiga vardagliga saker, jag vill ha mer utav en tanke eller två bakom... Men det har jag ju inte nu... Eller så är det bara mitt liv som är väldigt tråkigt, vad vet jag! (eller så kanske lusten är tillbaka på måndag, ni får väl hålla utkik) ;)


Till dig min vän

Tänk att man kan bli orolig för sina vänner utan att ens vara nära dem, eller egentligen veta om något är fel. Det är jag nu. Men jag ser det som något fint, för tänk hur mycket jag bryr mig om henne! Jag har varit med om det här förr, jag har ingen aning om hur hon mår egentligen. Jag bara undrar hur hon har det och hur hon mår. Bara sådär. Kan inte sluta och tänka (och undra) Jag hoppas hon kan känna det också. <3 (Har givetvis kontaktat personen i fråga också) <3

Detta har jag inte gjort förut när jag känt så här, men det ska jag börja göra oftare. Det lilla kan betyda så mycket. Jag skulle bli så glad om någon berättade för mig så därför vill jag göra det för andra också. <3

Lite hur huset blivit med lite juligt också :)


Haha, jag vet, vi har inte orkat bygga ihop fler stolar än, vi har 8 st, varav 6 st jämt ska stå framme, så det fattas en där ;) Sedan har blomman stått i fönstret förut men det blev för varmt från elementet (tror jag) så blomman trivdes inte så måste hitta en annan, ser lite väl tomt ut annars!


"gästrummet", mitt rum, med soffan :) Blev så mysigt. Ska faktiskt när jag kollat internet klart så ska ska jag lägga mig i den och mysa och se one tree hill i väntat på att Henke ska bli klar med det han gör för då ska vi se Sagan om Ringen (julens tradition för honom), så även numera för mig. ;) Även i detta rum har det stått en orkidé som inte mådde så bra där så den står på den vita byrån nu. Måste köpa mig några nya blommor tror jag som tål våra fönster, både kyla och värme alltså. Tips någon på några fina?


Dag 12 -I min handväska

Där finns det bara en massa skrot, en stycke almanacka, ett stycke paket med näsdukar (sedan jag var förkyld)... Allt liksom bara samlas där på lager utan att jag hinner förstå varför. Det finns nog nästan allt i min väska, lypsyl, papper, gamla lappar från jobbet (där vi skriver upp saker vi måste komma ihåg under dagen), pennor, börsen, små block, damm, tomma tuggummi påsar, ja you name it! Det mesta skräp med andra ord, är väl bara almanackan och småblocken som jag använder, och börsen förstås! Meningslöst ämne, jag vet, borde hitta på nya, mer kul när det är sådana här tråkiga, kanske ska ta och göra det nästa gång :)

My little pony



Alltså jag är så sugen på att se massa barnfilmer, någon som är på? My little pony, typ sådana filmer :) Krambjörnarna och sådant, vad skulle ni vilja se i det "temat"? Alltså när vi får barn kommer ju stackars barnen aldrig få se på nya filmer, jag vill ju se de gamla! ;)


Jag mår bra ifall du ler mot mig tralalla

Dag 11 -Mina syskon

Mina syskon ja! :) De är väldigt fina människor båda två, men också väldigt olika. Min äldsta bror, Jonas, är 27 år och bor i Älvsbyn. Han har inte alltid haft det så lätt i livet, men han har tagit sig upp! Han har även engagerat sig politiskt, vilket säkert har förvånat många som sett han växa upp (han har dyslexi) och jag måste säga att jag är mäkta stolt över honom och hur bra han har klarat sig, och hur bra han har lärt sig att handskas med dyslexin. Han är ju mer kung på ord än vad jag är! Han är så jäkla skicklig så det finns inte! Det kanske är svårt att skriva för hand, men på datorn är han kung! Och det är inte orden det sitter fast i om man säger så :) Han är en fin människa, och en fin bror. Tyvärr har vi inte haft så bra kontakt de senaste åren, jag vet egentligen inte varför. Det tycker jag är jättetråkigt! Men jag vet att han finns där och jag vet att han vet att om han får problem så kan han vända sig till mig, det har jag redan fått bevisat en gång, att han kan vända sig till mig. <3

Sedan har jag ju "lillebror" Nickas (Nicklas) som är två år äldre än mig men alla säger "lillebror" i förhållande till hur vi är i syskonskaran, eftersom båda är äldre så när vi pratar om honom säger vi "lillebror" så alla fattar vem av dem vi menar. haha Jag kommer ihåg när vi var små, då trodde de som inte kände oss att han var min lillebror. :P Kommer ihåg när vi beställde pizza en gång då man fick klubbor som barn och så gav de mig två och sa "och så ger du en till lillebror" :) Han är den jag var mest med när jag var liten, vi lekta med bilar tillsammans, OCH dockor, vi var flexibla och ställde upp för varandras lekar så att säga. :) Jag hoppas mamma har sparat den där bilmattan med vägarna (har du det mamma)? Jag har jättestarka minnen av den, hur många timmar vi har spenderat på den och lekt! Vi hade ett favorithus på den "banan" och vi var snälla och turades om med vem som fick "bo" i den. Kommer du ihåg det bror? :) Iaf, han är även den jag har mest kontakt med idag, han bor ju också här i Piteå så det blir väl lätt så. Han finns alltid där för mig och ställer upp i vått och torrt! Han är världens finaste "lille-storebror" :)

Jag älskar mina bröder, de är min familj, de är en del av mitt liv, de är ju en del av JAG liksom! Så kärlek till er mina kära bröder! Jag älskar er!