Video

Kolla in Melissens lilltunga. haha Detta var för någon vecka sedan. :p  Jag kan inte längre direkt ansluta till filmerna.... Skumt!

Massa bilder!

 
Tänkte visa er lite bilder som jag hittade på minneskortet när jag väl stoppade in det i datorn. ;)
Har ju glömt visa er pippimössan som mormor stickat till sötungen! :) Sååå fin! 
 
Idag skulle vi egentligen ha pyst till Nystrand och spendera det närmaste dygnet där men då fick mormorn feber och vi vill ju inte att lillan ska bli smittad. Så vi blir hemma istället och får se vad vi ska hitta på. Mys med mammas kusin står iaf på schemat och sedan får vi se vad dagen har att erbjuda!
 

Allt som går att stoppa i munnen är ju kul. :)
 
När jag kikade på gamla bilder hittade jag denna. Erika, är det du eller nån annan som klippt mig där? Den frisyren skulle jag vilja ha igen :)
 
Höhö!
 

50 saker jag älskar med dig

Ja, alla verkar ha delade uppfattningar om detta med alla hjärtansdag. Överskattad eller bara mysig? Jag tycker lite både och. Och jag tycker synd om alla som inte har någon att dela dagen med som tycker detta bara är en jobbig och ensam dag. Men till dom som känner så... Det kommer ju faktiskt en ny dag imorgon! :) 
 
Vi brukar inte ge varandra något speciellt denna dag, utan vi tycker som många andra att man gärna vill visa uppskattning andra, vanliga dagar året om. Men vi brukar alltid mysa lite extra eller ge något liiiitet. Jag gjorde en liten lista... Det skulle vara "100 saker jag älskar med dig", men jag hann inte pga av allt jobb... Så det blev "50 saker jag älskar med dig", och så gjorde jag förstås ett litet crap av det så det blev lite finare. Det är ju något som symboliserar mig liksom. Älsklingen och andra sidan skämde bort mig och hade köpt ett fint paket bestående av massa spagrejer. (Jag älskar ju att bada badkar) Så han hade köpt tre olika badsalter från Body Shop, och en bodybutter. (Det blev fel modell på bodybuttern, eller det var en doft jag haft förut som knappt luktar något), så jag bytte den till LEMON som jag vet doftar gudomligt då jag varit lite positivt avundsjuk på Anna då hon haft den och jag har velat äta upp Anna varje gång vi varit och simmat och hon smörjt in sig med denna. :p Längtar till jag slutar jobbet imorgon, då jäklar ska det badas! 

Sedan har vi som många andra dagar slagit oss ner i soffan, sett en fin film och bara varit och är och njuter av det som är just nu.
 
Jag längtar efter en kväll att gå ut och äta, eller se bio eller what so ever, bara jag och Henrik. För man behöver tid med bara varandra, bara vi två, för det finns ju faktiskt något som är just VI TVÅ, och att bara lägga energi på varandra en kväll gör oss till bättre föräldrar. Det var på tok för länge sedan vi gjorde något sådant. Så det hoppas jag på snart! Och vi har så tur som har så många som så gärna ställer upp och är barnvakt. Inte bara våra föräldrar utan även vänner. (Som inte varit barnvakt ännu men som erbjuder sig ofta). Och det är guld värt när våra vänner bor nära, för våra föräldrar bor ju lite längre bort... Så det går ju inte att komma på något spontant om man vill hitta på något en vardagskväll om man tänker att någon av våra föräldrar ska vara barnvakt. Men nu när Melissa är lite äldre och vi har sett vilka som verkligen tar sig tid för henne och ser henne och vilka Melissa verkar känna sig trygg med så är det ju verkligen guld värt med fina vänner som mer än gärna ställer upp. <3 
 
Och på tal om vänner och alla hjärtans dag. Man får inte glömma av vännerna (och familjerna) heller. De tycker jag också har en del av denna dag. Jag har dock inte alls hunnit med på de sätt som jag hade önskat. Jag fick ett otroligt fint kort idag av en vän. Jag blev alldeles rörd... Önskar att hon inte hade befunnit sig så långt bort just denna dag, så hade jag kanske kunnat mysa en stund med henne också. Men det kommer fler dagar. Fler helt vanliga dagar som vi också kan visa vår uppskattning på. Det ska jag bli bättre på. 

Ja, det var ju inte meningen jag skulle skriva en roman nu. Men jag ville bara kika in med ett litet alla hjärtans dag inlägg. Grattis till er som läst alla ord. :) 

Så summa av kardemumman... Denna dag vill jag tillägna till inte bara min fästman, Melissa och våra familjer, utan också alla våra otroliga vänner! Ni är de finaste och vi älskar er alla!  (Även våra familjer också förstås)


Melissa åkte i kundvagnen på Willys idag för första gången! :) Det gick ju galant! Så Melissa får avsluta detta inlägg. Och jag är säker på att hon skänker er alla en extra kram så här på alla hjärtans dag. <3 

Och ta hand om varandra och de ni har kära! <3
 

När livet känns tungt...

 
 
Tänker på dig

"När dagen känns tung
och livet känns kallt
är det svårt att se
en mening med allt.

Så ensamt det är 
att bära en sorg.
Men bördan kan lätta
med andras försorg.

För tankar kan värma
och ord göra gott.
En blick kan berätta
att någon förstått…

Så känn att du har
ett stöd här i mig.
För det ska du veta
- jag tänker på dig!"
 
 
När livet känns tungt känns det tryggt att vi har varandra. Vi håller varandra nära. Nära. Riktigt nära. Att livet är orättvist behöver jag knappast tillägga... Med detta vill jag bara tacka våra fina familjer och fina vänner som på ett eller annat sätt visat att ni bryr er. Och ni har förmodligen förståelse till varför det kan bli lite dåligt med update här på bloggen. Vi har alla uppskattat alla värmande ord och hälsningar & blommor! <3 Ta hand om varandra nu!

Kärlek


Indien. Jag älskar dig mitt hjärta! <3

Supermorsa


Snart lär jag inte kunna visa er mer bilder direkt från systemkameran... Denna kommer från imorse. Testade ett hårband hon fått av farmor från Turkiet. Innan det är försent. Det är nämligen lite litet. Men hon har ju inte direkt så mycket hår att hon behöver det ;P
 
Herregud vilken supermorsa jag känner mig som idag. Ni vet, som i solsidan där Anna störde sig på att alla framhävde sig som supermorsor på facebook. (inte för att jag gjort det) Men herremin gud alltså. Fick inget jobb idag så jag har tvättat lite. Jag har gjort egen lax & potatis puré, päronpuré och plommonpuré. Har dessutom gått en liten prommis (men det snöade så mycket så jag gick snabbt hem igen). Har skottat lite ute på gården och sopat av båda bilarna. Håller ni inte med mig? Lite av en supermorsa va? ;) 
 
Nä skämt å sido... Egentligen skulle jag skriva att jag hatar att jag är så slarvig/disträ. Vet inte var jag har laddaren till systemkameran. :/ Shit pommes... Den får INTE vara borta... Kommer inte ihåg var jag hade den sist heller... Kanske någon av er vet?? ;) 

Bilstolsfunderingar

Ja, nu börjar det bli aktuellt att köpa en bilstol till lilla damen... Jag tänkte höra lite med mina läsare som har barn (eller ni som inte har barn men ändå kan något om detta)... Vad ska man tänka på? Vilka har ni valt och hur tänkte ni?
 
Vi är inne på en maxi cosi... Jag tänker så här: Vi kommer förmodligen ha ett syskon till Melissa innan hon väger 25 kg (som dessa stolar "pallar"). Så vi kommer ju inte ha denna till Melissa hela tiden, utan hon kommer ju få gå över till den "sista" stolen (de säger visst att barn har 3 stolar genom livet) ;) - då syskonet har växt ur babyskyddet... Sedan är det viktigt (tycker jag) att stolen går att ställa om i olika lägen (ifall hon sover osv).
 
Har också funderat på detta om den ska ha kravet att kunna vända "rätt" väg eller inte... Pratade med min kusin om hennes val av stolar... Och hon sa ju en viktig grej. Ur säkerhetssynpunkt ska barn under fyra (eller om det var 5 år) INTE sitta framåtvänd. Krockar man med barnet framåtvänd så orkar barnet inte hålla upp nacken och de kan bryta nacken. Och från fem år SKA ju barnen sitta framåtvänd... Ja, mycket att tänka på. 

Men maxi cosin verkar ha det jag är ute efter. Men den går ju inte att vända till rätt väg. Men samtidigt så är ju det inget man bör de här första åren... Men jag vet inte. Detta är ju den stol som är både dyrast, och som de har längst... Men som sagt. Hur tänker ni och vad har ni valt/uteslutit?? Snälla hjälp mig ur denna djungel ;)

Så kan det gå!

Åh nej mamma!!!! Inte nu igen!
 
Fast hon varken har fötterna eller armarna framme, så nog kan hon vända sig ändå! Eller vända är väl milt sagt... Hon rullar, helaaa tiden. :) Overallen är från då jag var liten. :)
 
Åh vad jag älskar våren! Man kan väl inte säga att det är vår än... Men tulpanerna får en att känna av våren lite tidigare... Nu önskar jag bara att huset städa sig av sig självt... Vi har inte riktigt tid då vi mest myser hela helgen... Och när vi gör saker så gör vi annat. haha (Jag har börjat scrapa lite bröllopskort, det som kan göras utan att man har datum och sånt färdigt) :)  Alltså seriöst... Huset... Det ser rent ut sagt förjävligt ut! Men vad gör det? Egentligen... Det är väl bättre att mysa tillsammans medan det går. :) Det är ju nämligen min sista helg innan jag börjar jobba igen. Och imorgon blir det slalom! Såååå kul! :D Jag och grabbarna (som vanligt) ;) haha Fast jag var lite dålig på att fråga i god tid, så den ena jobbade och den andra hade andra planer. Ja så kan det gå när inte haspen är på! Men lika kul blir det ju ändå! Förstås! 

Update: Det bästa hände just. Vännerna ringde och hörde om vi inte skulle ha spelkväll å beställa hämtmat och äta här ikväll. Perfekt ju! På tio min hade vi städat undan det värsta! :D Sedan får det finnas lite damm å så, men bara att det är undan röjt gör att jag mår mycket bättre. Mår egentligen ganska dåligt av att det är stökigt. Men nu känns det okej igen! Och jag älskar verkligen att umgås så här alla vännerna tillsammans med respektive. Och det gör ju inte saken värre att alla tjejerna står varandra nära, och alla killarna står varandra nära. Win, win liksom!