Dagens bästa!

Haha. Jag fick låna "Bröderna Karlsson" av en på jobbet vars dotter jobbar på det filmbolaget som gjort filmen. Iaf, efter lite mer än halva filmen måste jag pausa (har inte fotsatt se än), för det är såååå störande att man fattar vad som ska hända och man vill inte det, och så ringer jag Henrik bara för att jag måste berätta hur störande detta är. Han ser på TV och lyssnar inte alls vad jag säger och så säger jag att "du lyssnar ju inte", och så berättar han vad han ser på TV, och så sa han att HAN inte hör vad JAG säger, att det är bra ljud men att jag bara mumlar eller nåt (vilket jag inte gör) och alla vet ju att det altid bukar vara tvärtom, men iaf (okej detta blev typ värlens längsta mening), och så säger jag "okej älskling vi får höras sen ikväll för du lyssnar ju ändå inte vad jag säger" han bara "hmmmmmm", jag bara " du HÖR ju inte!!" han bara "VAAA", jag bara "du HÖR ju inte " -"vadå" "jag sa just att vi hörs sen för du hör ju inte vad jag säger". haha Det var bara så kul :) Hoppas ni förstår :) Var bara tvungen dela med mig av det till er ;)

Och på tal om filmer, "The Tree" var så fin! :) Jag blev lite väl leden av den, men ändå fin!

Härlig dag!Jag måste säga att jag hade en grymt härlig lördag :D Tack alla! Slalom, unerbart sällskap, galna skogsturer, besök hos gammal barndomskompis, finmiddag och tjejsnack, lite snabbvisit på en fest (nykter och chaffis) och lite surr med mamma. :) Tack alla! Speciellt tack till Erika och Tommy för den mycket goda middagen. :) Helgen gick dock på tok för fort (som vanligt), men nästa helg ser jag ut att vara långledig. (fre-sön), men numera vet jag ju aldrig hur jag jobbar säkert!

Idag har inte helle varit en sådan pjåkig dag. Henrik har lyckats helt by himself att sätta upp fototapeten i trappen! Är han inte bäst, så säg! Nu måste vi bara måla räcket så det ser snyggt ut så kan jag ju lägga ut bilder. Jag tycker inte om att lägga ut när det bara är halvklart. Nog för att det alltid är det eftersom vi alltid har projekt på G. Men, ja ni fattar nog. :)
En lugn kväll med mig själv (och Izzy förstås)

Det har börjat lossna en till sten från mitt bröst. Det är en väldigt lättande känsla. Det känns som en del av friheten. Det går inte att beskriva med ord. Men det återstår dock en stor sten som måste lätta, men det är så svårt. För det går nog inte...

När jag var ute och gick ikväll (det var så skönt när det var så härlig värme ute), så gick jag och lyssnade på musik (spotify i mobilen, hur underbar uppfinning är inte det), och började tänka på hur många liv det finns där inne i alla husen. Tänk att alla har det inte lika bra som jag, jag är allt bra lycklig lottad!Nu ska jag skriva ett mail och sedan se en film (The tree), verkar vara en sorglig men bra film med bra budskap! Får se vad jag tycker om den! Och just ja, SATC har jag nu sett helt klart. :( Känns sorgligt, men nu har jag börjat med Desperate housewives som enligt Frida och Sofie (som jag jobbar med) är den bästa serien! Så får hoppas den fyller upp tomrummet efter SATC. haha Vilka beroenden jag har fixat mig! Tar igen en massa från de förlorade åren!

It's a hard thing faking a smile when I feel like I'm falling apart inside

Igår när vi firade hon på jobbet som gått i pension så blev det väldigt tydligt för många av oss hur mycket vi faktiskt saknar henne! Hon var verkligen den med mest energi av oss alla och många gånger smittade det av oss till oss andra också. Hon är väldig saknad iaf! Efter vi ätit middag på Pentryt så begav vi oss till lokalen för att fika. Och när jag satt där och lyssnade och bara tittade på alla så insåg jag hur mycket jag kommer sakna alla när jag inte jobbar där längre. (För jag känner mig ganska säker på att den dagen kommer att komma). Jag kan inte ha sådan tur att jag får jobba där när jag väl får fast jobb. Det kändes lite vemodigt mitt i allting. Jag har faktiskt världens finaste arbetskamrater och inte en så pjåkig chef heller! ;) Igår under middagen fick jag veta att chefen röker. haha Det var så kul för då sade en av mina arbetskompisar "ja inte är hon guds bästa barn inte". haha Lite internt skämt för alla vi som var där, men det var så himla kul! Alla bara skrattade. :)

Idag kom min andre hälft hem. Så skönt! Helgen blir gansk fullt upp, så ikväll blir egentligen enda kvällen vi har tillsammans (förutom söndag då). Så gissa om jag ska njuta!För att inte det ska bli ett bildlöst inlägg så lägger jag in en bild när han hoppade ner från taket. ;) Här hade han just landat!


Efter många funderationer har jag inte blivit ett dugg klokare


Henke för någonm dag sedan! Är det fler som vill vara modeller så säg till! Jag gillar att fota porträtt nämligen!


Jag har skrivit många inlägg här men alla har bara blivit utkast. Jag vet inte vad jag kan skriva...

Jag älskar att skriva och bara låta orden flöda ur fingrarna på mig. Haha det där lät lite kul, men det är lite grann så. Jag tänker inte speciellt mycket när jag skriver utan orden bara hamnar där ändå! Jag ska försöka få tillbaka min inspiration till att skriva!

Som ni många vet är det mycket som hänt i mitt liv den senaste tiden, många orosmoment. Men mitt hopp är att ödet ändå för nånting bra ut av det här. Det måste det! Jag hoppas att ödet är min vän. ;)

En sten har ändå lättat från mitt hjärta idag. <3 Det känns tusen gånger lättare nu att bege mig mot Frida för att sedan åka till Pentryt för att avtacka en kär kollega som har gått i pension. Jag går med ett leende på läpparna redan nu!

Vilket hoppigt inlägg, men jag är i alla fall tillbaka till många storas glädje (hoppas jag) ;)


Vilket underbart väder


Bild från idag. Det var så vackert ute men ack lite kallt. Orkade inte gå så långt för det var kallt. (-20)

Ja, de flesta har väl inte missat min besvikelse gentemot jobbet eller framför allt Piteå kommun! Orkar inte ens skriva om det en gång till. Suck. Sedan funderar jag på att läsa några extra kurser inom mitt yrke förstås... Är väl alltid bra att ha? Sedan har jag mindre poäng när jag pluggade i Älvsbyn för då var det det antalet poäng som gällde i hela fyrkanten, men nu är det olika överallt. Så tänkte varför inte, en kurs tar väl inte alltför länge. Jag hoppas bara att det går att göra på distans och att jag får ta det i min egen takt och även vara med att styra över hur jag ska studera för att minska mina höga prestationskrav på mig själv... Får se hur det blir, är bara funderationer än men jag har bokat en tid för att se över mina betyg och vilka kurser jag eventuellt kan/vill läsa till... Jag tycker ju det är ganska kul att plugga om jag själv har valt det och när det inte är tusen ämnen samtidigt typ. Så får se!

Nu har jag fått hämta hem min älskade! Alltid lika underbart<3 Det är nyttigt att kunna vara ifrån varandra och man längtar desto mer efter varandra. :) Nu pratar jag inte om datorn. haha (Som jag också har hämtat hem) Han har farit iväg till grannen och ska försöka fixa bilen och hjälpa grannen med elektriciteten. Bra att kunna ha utbyte sådär av varandras kunskap! Nu ska jag välja en film jag vill se och så blir det filmmys och lite wow sedan, för det ska tydligen smiiiida på min nya dator jag sitter på nu :D Jag älskar den redan! I love it! Så nu får vi äntligen vara lediga tillsammans i några dagar! Ser framemot helgen och vad den har att erbjuda!


Hög hjärnaktivitet


Hihi, lite söt bild ändå :) Letade ju (såklart) med tanke på vad jag berättar längre ner i detta inlägg, i Henkes dator efter någon bild till inlägget. Det här var kåbban förra året i januari :)

Det har varit och är väldigt mycket i min hjärna de senaste veckorna, bra och dåliga saker, så har inte hittat något intressant att skriva om och det har jag väl inte nu heller. (Så jag ber om ursäkt till mina trogna läsare som tittar in här varje dag) Har inte hunnit testa värmen i pjäxorna då det var för kallt plus snökaos i söndags (var tydligen klass 1 varning)?? Var i (får se nu om jag stavar rätt) Keräsjänkkä? hos Henriks mamma, Henkes pappa följde också med och så var svägerskan med pojkvän där också. Det var trevligt och se hur mysigt hon fått till det i huset och tack än en gång för den goda laxmiddagen. :)

Igår efter jobbet slängde jag mig i soffan och såg... (det vet ni vid det här laget va) ;) och sedan kom fina Emelie hit och jag tände en brasa i gillestugan och vi snackade riktigt tjejsnack som bara två tjejer kan! Det är faktiskt skönt, jag har inte känt henne så länge men vi har kommit varandra så nära, så snabbt, vi kan ju prata om allt tillsammans! :) Det var jättemysigt. Har även hunnit msn-dejta Anna också! Vi har spelat betapet också! Nyss har Linnea farit härifrån, tände en brasa då också, det var ju ett vinnande koncept så ;)

Och förresten, bror informerade mig ikväll att jag inte är våg längre, utan jungfru!
http://www.nsd.se/nyheter/artikel.aspx?ArticleID=5912226, helt sjukt ju! (Nu vet jag ju inte om det är bestämt på riktigt, men ändå tillräckligt sjuk är tanken) :P

Har ingen dator nu, har sålt min till Henriks mamma som behövde en, har inte hunnit köpa en ny än så vet inte hur ofta jag kommer sitta vid Henriks dator sedan när han kommer hem. Eller när jag kommer köpa en ny! ;) Så vet ni läget ;)

MEN DEN STÖRSTA OCH GODASTE NYHETEN ÄR.....

Jag fick semester fre-sön vilket innebär jag är ledig inte bara torsdag, utan fredag, lördag, söndag OCH måndag! (minns inte sist det hände, eller jo det måste ju ha varit när jag var sjukskriven för knät sist, men då var jag ju inte ledig, men ja ni fattar) Jag ville åka på en weekend till Prag eller Paris eller något, men Henke tog ner mig på jorden igen... Jag har ju inga pengar.... Just det ja! ;)


Lite shopaholic finns det nog i oss alla ;)


Tärnaby förra året! (henkes bild, sitter på hans dator nu när han är borta för han har lånat min)


Vet ni vad jag har köpt? Jag har klickat hem (i måndags tror jag det var) ett par VARMA (hoppas jag) vantar, som matchar min skidjacka! :) Och nu har jag klickat hem en handvärmare att ha i vanten (ifall att det är sådär extrakallt när jag ska åka slalom, eller bara att ha beredd ifall jag blir frusen om fingrarna) Den fungerar hur många gånger som helst och man aktiverar den genom att massera den lätt. Sedan värmer den en timma, och för att återanvända den kokar man upp den i tio min eller vad det nu var (till den är flytande igen) och så ska det stelna och så kan man använda den så hur många gånger som helst (eller till plasten har gått sönder). Har ju även bestämt mig för att införskaffa värmeslingor i mina slalomsulor! No more frozen girl, liksom! Visst, det kostar en slant men det ska jag unna mig när vi ändå åker så pass mycket och gillar det så mycket som jag gör. En kunde inte förstå mig när jag berättade det på jobbet, hur man kan lägga ut så mkt pengar på något man bara använder på vintern. Glömde jag kunde svara att vadå, vinterjackor då? :P Haha, måste säga det till henne imorgon ;) Men som sagt, som jag förklarade för henne, så lever jag för vintern och alla har olika intressen och detta råkar vara mitt på vintern och då vill jag också satsa på ordentliga grejer och inget halvdant! Och det är verkligen så mycket tråkigare att behöva vara jättefrusen när man åker, då är det ju inte lika kul! :) Och hey, en på mitt jobb ska också till Kåbban på söndag (som det ser ut att bli till helgen för då ska det inte vara lika kallt som lördag). Superkul det också! :)

4 januari 2011Verkar som att alla köper en Tassimo nu... Jag har ju sagt någon månad att jag vill ha en sådan, det vore ju verkligen det ultimata för oss, jag dricker te och choklad, våra gäster kaffe, och många te... Då kan alla få vad dem vill ha. ;) Dessutom har jag börjat gilla kaffe mer å mer för varje gång jag "tvingats" dricka det. Men jag kommer nog aldrig göra kaffe enkom till bara mig ;) Men, jag har ingen Tassimo än men jag hoppas någon gång äga en. Fast å andra sidan, väntar jag nog länge så kommer det väl en ännu bättre uppfinning eller så kostar Tassimon ännu mindre då ;) Så alla ni där ute som vill överraska mig, ge mig en tassimo ;)

Jag har en fråga till er som kanske skulle veta svaret. På jobbet en dag så fick jag tväront i ryggen, ryggslutet. Ungefär som mensvärk (men det var inte det) det riktigt strålade i ryggen och jag fick hålla i mig i diskbänken för att det gjorde så ont. Efter någon minut slutade det. Vad kan det ha varit?

Är riktigt pigg nu! Sömnen gjorde nog susen, kroppen behövde många timmar för att bearbeta bort sjukdomen :) Så jag har orkat vara på bio ikväll med Anna. Vi såg "Svinalängorna". Vi båda hade läst boken så det var en film vi båda ville se. Den var bra men hemsk! Och i filmen fick man se mycket som inte ens fanns med i boken, exempelvis vad som hände med huvudpersonen som vuxen, hur hon levde då osv. Men bra var den!

Vilket hoppigt inlägg men där har ni det. Alltid något åtminstone!


Tur jag har Izzy minsann ;)


Izzy med hennes halsband som hon vägrar ha på sig, hon lyckas varje gång få av sig det själv!

Gah vad jag blir trött på mig själv. Eller ja, typ, något i den stilen. Jag har sovit 12 timmar inatt, och ville ändå inte stiga upp. Hade bara tur att Izzy kom och slickade mig på handen och stångade mig på huvudet för hon ville minsann gosa! Sötkissen! Men fast jag kommit mig upp ur sängen nu så vill jag bara kasta mig tillbaka i den och sova... Förkylningen är iaf bättre, behövde uppenbarligen sova, men ändå! Nu är jag bara helt orkeslös, deppig och täppt i näsan, men det kan jag leva med. Bara jag får tillbaka lite ork och lust snart men det får jag nog. Ska tappa upp ett bad och lägga mig där och lyssna på lugn musik med tända ljus. Det kanske gör susen?

Redan less på att vara hemma och sjuk!


(Jag har inte fått fota porträtt på Henke sedan detta, vilket var min första "test" med nya objektivet. Så jag hoppas han är hemma på torsdag så ska jag försöka komma ihåg att fota han här ute bara med vintermotiv också) :P

Den här förkylningen har inte varit den värsta, var mycket sämre sist jag var förkyld men den är så jäkla seg! Den försvinner för en stund för att sedan komma tillbaka. Först mega ont i halsen, feber, sen borta ett tag, sen värsta snuvan, sen nysattacker hela tiden, och just nu har det varit täppt i nästan 2-3 dagar och just nu är jag väldigt seg. Kanske har feber, men vet inte var mätaren är heller, men det kvittar för det förändrar ju ändå ingenting :) (detta skrev jag igår, jag orkade aldrig slutfölja inlägget) Idag vaknade jag och kände mig ganska pigg, men sedan efter jag skjutsat Henke på jobbet (är i övik nu å jobbar) så började jag känna mig sämre å sämre... Så jag for hem vid lunchen för nu måste jag satsa på att kurera mig. Jag verkar ju aldrig bli frisk om jag inte är hemma och vilar, så inget jobb mer idag eller imorgon. På onsdag hoppas jag vara på fötterna igen för jag är redan rastlös av att vara sjuk och ensam hemma. :/ Alltså seriöst, jag klättrar snart på väggarna (om jag hade orkat det) Nä nu ska jag återgå till soffan och sex and the city. Ska börja på tredje säsongen nu. (Fast jag kanske har missat en hel cd, för det funkade inte och när jag sedan söker på nätet så hittar jag inte cd 3, så kanske inte är en?) Kan ju ändå inte påverka det så det blir tredje och så får jag se om jag känner mig helt lost om jag har missat fem avsnitt. Haha, kollade nu och det är visst säsong 3 jag är på, så är på fyra snart då. Snart slut ju :p

Förresten, fick ett mms från Henkes mamma som just nu är på Phi-Phi öarna! Tror ni inte jag blev såååå mer sugen att åka dit igen? Jag tycker vi ska fira när jag får fast jobb att åka dit, men det lät inte min andre hälft så sugen på. :P


2010 årssammanfattning med ord & bilderJanuari bestod från början av så mycket slalom som möjligt och sedan var det operationen som höll på att ta all ork och allt hopp ur mig. Lyckades också överraska både alla andra och mig själv genom att jag kom på en fest (oinbjuden eftersom ingen tänkte på att jag kanske kan/vill komma fast jag hoppade på kryckor och hade väldigt, väldigt ont). Det var kul och framförallt -det gick! Det är bara en själv som sätter begränsningarna av vad man klarar eller inte klarar... Jag följde även med Henrik till Sundsvall och bodde hos hans moster medan han skrev prov där! Blev sjukskriven 3 månader drygt istället för tre dagar!Februari började med Jokkmokksmarknaden sittande på en spark. Det var en upplevelse att uppleva den från en "handikappads" perspektiv. Folk har verkligen fördomar!! Blev typ arg för att "tjejen åker spark". Men min mamma satte tyst på deras munnar som skvallrade så att vi skulle höra det. ;) Min underbara andra hälft följde med mig till Lycksele för att se Carola. =) Jag var även nere och hälsade på hos Anna och hos Carro och hade det mysigt! Fick även veta att vi skulle bli husägare denna månad :D Började kunna halta mig fram rätt bra på slutet av denna månad. :)

Mars -Henke fyllde 26 och vi hade utflyttningsfest och vi gjorde vår mest fantastiska resa tillsammans -hittils, till Indien, och jag kunde äntligen gå i stort sett normalt. :)April - Vi kom hem från Indien och fick flytta in i huset! Jag klippte av mig håret, eller rättare sagt så gjorde Erika det ;) Har inte så många bilder från denna månad (förutom från Indien). När jag kom hem från Indien hände nämligen något, jag vet fortfarande inte vad det berodde på, men det är bland det sämsta jag har mått -någonsin. Jag fick börja om att jobba igen, äntligen och ordentligt. Jag var ju borta i drygt ett år. Det var KUL att börja jobba igen!Maj - Var en skön månad, måendet började sakta bli bättre och solen var med oss och det var härligt varmt. Man fick verkligen känna att det var vår och sommar på gång! Vi fixade väl mest i huset men var också på fyrhjulingsutflykt. :)Juni - Var en ganska lugn månad ändå. Det var ju början av sommaren som bestod av det härliga vädret, kan inte minnas det var så fint efter denna månad. Men midsommar jobbade jag, Carro & Lale var här på middag och vi hade det mysigt och gick omkring i badhusparken tillsammans och åt glass. Jag pysslade på mycket med blommor och ting ute på gården. :) Så i korta drag, jag jobbade och försökte hinna med att njuta av sommaren och allt vad den hade att erbjuda då när jag hann med. Avslutade månaden med en lugn och skön helg i stugan. <3

Juli
- Anna var här.  :) Vi var och tittade på huset som framtiden senare visade att Henkes mamma skulle flytta till. Vi var till Kukkola. Det var lite fest, Emma fyllde sju år!! (Det är sjukt vad tiden går snabbt, det är på barnen man ser det) Jag tog årets första dopp ganska segt, nämligen denna månad. Köpte ett nytt objektiv! :D PDOL, och Anna var här igen. :D Jag och Henrik cyklade även till Arnemark, målet var egentligen farfars stuga i Asplövberg men vi hade motvind så vi orkade helt enkelt inte hela vägen :p Men det blev drygt 6 mil totalt sett iaf. :) Min cykel är kass upptäckte vi också, eller iaf däcken. Borde kanske byta dem till nästa sommar?

Augusti - Började månaden med att bada i Arnemark med Anna och Jeppe. Vi var i stugan igen och jag glömmer nog aldrig den där evighetsfisketuren med alla myggen! Då jag höll på att bli tokig på min bror som skulle tjorva upp sin rulle på fiskespöt som tog typ en timma! ;p Vi avslutade månaden med att hälsa på Carro & Lale. De hade bjudit oss på kräftskiva, det var mycket roligt. :) Izzy flyttade hem till oss. <3

September - Åkte på vår årliga förlovningsdags tripp till Sthlm. Insåg att nästa år blir det någonting annat. ;) Nu är vi lite less på Sthlm faktiskt. Vi var i Göteborg med Anna och Jesper. (jättemysigt på alla sätt och vis och helt underbart sällskap) :) Det blev höst.Oktober - Anna överraskade mig genom att knacka på dörren och där stod hon utan att jag visste om något. ;)
Första snön kom den 14:e oktober detta år. Jag fyllde 23! Jag och Anna åkte till Uppsala för att se Freda och mysa lite tillsammans. Det var den årliga maskeradfesten med Fridas gäng hemma hos Frida. Vi var smurfar. ;)November - Började med att vi åkte till Kåbban! Så länge som jag längtat efter slalom (eftersom jag missade halva säsongen sist). Och äntligen fick jag åka! Första gången kändes det inte så bra, kändes som att jag inte kunde åka slalom längre, men andra gången fick jag lite påminnande tips av Henrik och då jäklar kändes det riktigt bra! Annars hände inte så mycket denna annars så tråkiga månad. Vi var en hel del med Emelie och Martin. :)

December - Årets sista månad. Lussade för gamlingarna på jobbet. :) Var hos Anna och hade julmys. Julen spenderades hos oss med våra familjer och det var riktigt trevligt och mysigt. Kändes annorlunda men det var mysigt... Nyår spenderades i Rosvik tillsammans med Sara & Jim och några andra. :) Det var en jättemysig fest på lagom nivå. :) Spelade ett jättekul spel, sequence som vi senare bara var tvungna att köpa själv. :) 

Än en gång kan jag konstatera hur snabbt ett år går. Jag undrar vad 2011 har att erbjuda. :) Säkert något spännande och kul och jag har en känsla och en tro att det ska bli ännu bättre. Livet blir väl bara bättre med åren? Eller? ;)