Gott nytt år!

Är hos kuselinen nu! Ska sova över här. Vi har pluggat hela kvällen sen jag kom hit. Slutade 16, 18 befann jag mig här. Vi har gjort hälften av provet så resten måste vi göra imorgonbitti. Sedan ska jag hämta Henke och så beger vi oss mot Älvsbyn där nyårsafton ska spenderas. Det börjar bli dags att sammanfatta året som gått. Kanske hinner det till veckan eller så. =)

Jag ser framemot det nya året. Nytt år, nya tag! Det här kanske blir det sista inlägget det här året, who know? Jag ser i alla fall framemot nyårsafton och det nya året. 2008 ska bli ett toppenår!

image128

Gott nytt år allesammans! <3 Hoppas ni får mycket glädje och kärlek under det nya året och mycket, mycket skratt. Skratt förlänger livet gott folk! PUSS PÅ ER!

Det blir inte alltid som man tänkt sig.

Jag tog mig inte riktigt iväg till jobbet eller ens ut på byn idag. Det har aldrig någonsin hänt att jag ringt och sjukanmält mig till jobbet men det hände alltså idag, så då kan ni tänka själv hur illa det är.
Borde antagligen vara hemma imorgon också, jag har faktiskt ett förstånd som säger det. MEN, jag orkar inte tjorva för att få sjukersättning så jag har sagt att jag pallrar mig till jobbet imorgon. Men jag vet att jag inte borde det. Men det är inte lätt att vara sjuk i dagens samhälle.

Nu har jag orkat vara på benen en stund. Ska göra mig klar för kvällen och faktiskt lägga mig nu. Är helt totalt orkeslös på alla sätt och vis. Tycker faktiskt lite synd om mig själv. Men jag överlever. Jag ska klara mig igenom morgondagen på jobbet! Men så sa jag imorse också, men ändå. :p

image127

Ungefär så känner jag mig. Då vet ni på ett ungefär. :p
Ha det bra alla. Saknar! Puss


Två hemska dagar

Jag kollade nyss min mail. Jag skulle kunna åka från Oslo till Halmstad. Betalt och klart. Någon har betalat den sträckan med swebuss express och sedan råkat ange fel mailadress och därmed skrivit min. Där ser man! Har försökt kolla vart numret kommer från, men antagligen är det från Norge. Har skickat iväg ett sms, hoppas bara det kom fram rätt. För det var denna dag denna personen skulle åka. ;)

För övrigt så är jag sjuk. Igår och idag har varit hemska dagar. Feber, ont i huvudet. Jag kan inte andas normal och mina ögon känns som två golfbollar typ. Men det var kul att Karin kom förbi så vi fick snacka lite igår. =) Klockan två idag ska jag ta mig ut på byn och fika med en kompis och sen gå till jobbet, vet inte riktigt hur jag ska lyckas, men det ska nog gå bra. Men det jag inte kan begripa är hur jag ska få in linserna i två golfbollar till ögon! :O

Dags att snyta mig igen... Suck.
Hoppas ni har det bättre än mig iaf. =)

image126

Kramkalas!

Julmys!

Sitter på jobbet och har lunchrast nu! Är så mycket jag vill säga till Er, men det är så mycket att det kommer att bli lite.

Julkonserterna var mysiga såklart, inte lika mysigt som förra året, men det var verkligen kul att träffa alla igen. Och så fick jag ju träffa Millan och hennes kompis också, Peter och en massa andra roliga personer. Jag och Anna sov hos Sassa, (TACK ÄN EN GÅNG SASSA). Sassa var med på första konserten och det var helt underbart att få vara på en konsert med henne igen. Ska banne mig få med mig henne på en konsert till sommarn så vi kan skrika ikapp, så som vi gjorde på de gamla goda tiderna. Kommer du ihåg? Saknar dig så mycket vännen! <3

Vad var det mer jag tänkte att jag skulle berätta för er trogna läsare? Ja julafton var såklart myspys också! Med familjen, moster & hennes man, Malin, Petter & barnen. Jonas var för första gången inte med oss. :( Men jag fick träffa honom ändå. Måste säga att jag var ganska effektiv på julafton. Jag hann träffa nästan alla. =) Först jobbade jag. Och när det fanns för lite att göra så snippade jag förbi Faster och gänget där även farmor och farfar var. Mamma, pappa och Nicklas var också där. Det var mysigt. Sedan åkte jag tillbaka till jobbet där jag och Johanna julmyste lite. Vi skickade hem den tredje som jobbade på eftermiddagen redan kl halv ett. Så var det bara vi kvar. haha När jag slutade hämtade jag upp alla julklapparna som jag hade hemma och sedan körde jag, (helt lagligt), hem till Nystrand där alla redan var. Jag var även tomte för första gången i mitt liv och det gick faktiskt bra. Fick god kritik och det finns väl en risk att jag får vara det fler gånger. haha Emmas kommentar var den skönaste.

S: Nä, vad säger du Emma, MISSADE jag tomten *suck*
     Hur var tomten då?
E: Han var väldigt snäll, men jag tycker han pratade för mycket!


Då vet jag till nästa år då! Håll snattran och dela bara ut paketen! haha

Juldagen var skoj också. Jobbade till fyra, snabbstädade och duschade sen kom kompisarna kl 18 till mig. Var kul att träffa alla ute på Sparta. :)

Nu ska jag jobba vidare. Rasten är slut.

Puss på er allihopa!

Klimatet är bak- och fram!

Kan inte somna...
Kom på att jag ville veta hur många grader det är i Sthlm så jag vet vad jag ska ha för jacka. Det är ju faktiskt lite komiskt. Här är det typ 4-5 plusgrader och snön smälter som aldrig förr... :( Och i Stockholmia är det typ 3 minusgrader. Jag som inte har några bra skor som passar! Aja, det löser sig imorgon sa han som föll i syrabadet.
Nu ska jag få julmys imorgon! :) Ska bli så kul att träffa alla igen. Synd bara att jag inte kan stanna i Sundsvall längre på vägen hem, Nu måste jag sova så jag orkar upp till provet imorgon. (Vilket kommer gå skit, för jag har inte pluggat nåt alls typ) Hade tänkt plugga ikväll men så blidde det inte riktigt.

Sov gott mina änglar

Bamby på hal is

Jajomän. Har varit på en promenad ikväll av hemlig orsak. Nu när det är så varmt här så blev jag verkligen Bamby på hal is. Ni skulle ha sett mig i backarna. haha De som såg mig måste verkligen ha fått sig ett gott skratt eller två.  I en jättebrant backe (jag trodde det skulle gå bra, för det såg inte så halkigt ut), och så mitt i backen så står jag som Bamby alltså och funderar hur jag ska kunna ta mig mer mot kanten för att det inte såg lika halkigt ut där. Men så fort jag lyfte ena foten så bara gled jag. Till slut hoppade jag typ till diket. Haha. Det var lite småkul ändå. Går omkring där helt ensam och skrattar för mig själv. Vad ska folk tro egentligen? Men det bjuder jag på. Jag hade ju kul så. :)

Nu sitter jag med en toning i håret. Mellan 5-10 över ska jag skölja ut det.

Dagen började förresten att jobbet ringde och väckte mig stax före åtta. (Jag som absolut inte ville bli väckt) Frågade om jag kunde jobba ikväll vilket jag sa att jag inte kunde).. (Mias förtjänst ;) ) Var sedan en timma för tidig till Nyberga, där vi skulle ha lektion idag. Lite gratis motion blev det iaf, för jag gick hem då jag upptäckt det för att sedan gå tillbaka. Efter lektionen gick vi tillbaka till skolan för att ha lite julmys. Det var faktiskt kul! Spelade pratmakarna, åt (inte jag då), men läraren tyckte så synd om jag och en till som inte heller kunde äta av all choklad, så hon sprang till kiosken för att köpa särskilt godis till oss. Det var rätt sött tycker jag! Sedan stack läraren vid sex och då tog vi fram spriten...

Haha, skojar bara! Då blev det hänga-gubbe. Det var så kul! Sånt där man gjorde för länge sen i skolan åkte fram igen. Härliga tider säger jag då bara! Och jag har faktiskt fått lära känna några i klassen bättre, vilket var meningen av denna kväll. Så det känns bra. Finns många fina människor i klassen. Vissa (inte så många) som dock beter sig annorlunda i vissas närvaro men det är sånt man får ta.

Nej, nu ska jag plugga till tio över så jag kanske kan sova sen. Imorgon får Henke äntligen tillbaka sitt körkort. :D Så jag hoppas han får det i postlådan imorgon så han kan komma förbi sen och förhöra mig. ;) Hoppas verkligen det går bra på provet!! Har fixat skjuts till Kallax på onsdag också! YES! (Tack, Nat, du är en ängel)

Snart juliskonserterna. <3 Ska bli så himla kul att träffa alla igen! Har verkligen saknat alla så mycket! Älskar Er!

Wiho!

Äntligen har jag sammanfattat alla kapitlena klart! Kom på att de sista var jag ju faktiskt med på, så jag tänker inte göra dubbelt, fastän det bara är bra att göra inför provet. Men jag anser att det vi snackade om på lektionen är inget man direkt kan plugga till. Så jag tror inte det var viktigt.
Wiho!

Har gått en promenad med Erika ikväll. Haha, återupplevde lite av fredagskvällen. Jag har ett minne som etsat sig fast i mitt minne och när jag skulle återberättade det så håller vi verkligen på att dö av skratt. Det kom till och med tårar. ;) ojojoj säger jag då bara!

Ingen vågar ringa och väcka mig imorgonbitti, bara så ni vet! Ska sova till tio minst! Och sen skola från halv tolv. Sen ska vi ha typ "fest" med klassen. Har lovat att ta med pratmakarna, så vi får se hur det blir! Ska tydligen äta julmat typ, fast kallt. Och jag får ju ändå typ inte äta något så jag tänker inte äta nånting. Så det så.

Puss & hej!

Jag SKA klara det. :)

Fick sluta tidigare från jobbet idag så jag har hunnit gå hem och fixat lite grejer här hemma. Ska snart sätta igång och plugga. (pluggade faktiskt lite på lunchen idag också, woho, vad duktig jag är).

Men jag har tänkt på en sak. Likadant som jag uppenbarligen verkar såra dig, (fast jag inte förstår varför). Så sårar du faktiskt mig med allt du säger. Man kan inte behandla sina vänner, (om jag nu är en vän) hur som helst. Jag kan tyvärr inte göra något mer. Det gäller att inse vart problemet sitter, och kan man inte det, då blir det svårt. Jag tänker inte säga mer för då blir det bara fel. Du förstår inte hur mycket jag bryr mig och hur mycket jag har gjort för dig. Visst skulle jag ha kunnat göra mer men det går ju inte. Jag får ju inte. Jag tror faktiskt inte du förstår det för då skulle du inte göra så här. Men jag kan faktiskt inte göra mer nu. Men jag kanske måste sluta bry mig...Det spelar ju ändå ingen roll...

Nu ska jag plugga en timma innan jag är bjuden hem på dopp i gryta hos mami and papi. :) Borde åka och panta en massa flaskor också. (Medan det är plus ute så jag får upp bagageluckan, den fryser jämt fast i minusgrader) haha Onödig information men då vet ni ;) Sen ska jag hem igen och plugga, plugga, plugga. Jag är nästan peppad att lyckas med detta prov. Jag SKA klara av det, så är det bara! Jag SKA fixa det. JAG SKA!


Puss & hej!


Mirakel kan ske

Underbart! Kameramysteriet löste sig! Mirakel kan verkligen ske!
Kan aldrig tacka tillräckligt mycket! Nu kanske jag kan somna lugnt. Har aldrig mått så här dåligt som jag gjort inatt och hela dagen idag i hela mitt liv. Hoppas jag mår bra då jag ska jobba imorrn!

Älskar Er!

Sara&karin

Citat av Karin!
"Jag älskar din gran! Man förväntar sig bara att en puff ska komma springade i granen"
Det tar jag som en komplimang!

Nu kommer Karin som ska skriva en liten hälsning till er! Jag har så himla kul och jag jag är glad att jag är med odm bästade i hela världen!

Puss å kram nu kommer karin. världens bästa karin. finns ingen b'ättre än henne! bara så ni vet :>d

puss

---
hej alla  glada o sura också . sara ljöh, jag är inte den bästaste i världen utan det är dom andra som är det. sådeså. ojsan nu la sig nathgalei på sängen ghon är lite trött. och jag får inte sudda det jag skriver fel det känns knasigt.... jag vet att det blir konstigt.. :p j cad det snurar oj det skulle vara två r där men jag får ju inte ändra! bajs ..
världens bästa nathalie är trött hon kan somna!! måste hålla henne vaken!!
nä nu ska jag vara lite trevlig med min bästa sara och bästa nathalie :D snart ska vi till bästaste erika oj vad kul vi ska ha!! :D:D:D
sara har förresten blått medel i toaletten det rytckte jagf var lite kul också. oj nu ska jag sluta skriva det blir konstigt det här !! ;P

kramo hejs

ÅÅÅH NEEEJ!

Hej och hallå!
Det här kommer bli en toppenkväll!
Måste bara skriva ner ett citat av Nat, annars kommer jag att glömma det imorgon!

"Ååååh NEEEEEEJ!!!! Jag glömde skaka den!!!"

Vi hade köpt likadant. Haha. Vi pratar såklart om X-mas. :) haha Sen har vi lite vin och absolut vodka också, så vi ska nog överleva kvällen! Shit, det är lite svårt att stava, får sudda hela tiden,men ni ser inte resultatet av det. haha

Puss å hej!

x-mas. Skål!

Nu har jag öppnat upp och druckit upp min första xider x-mas. Helt okej smak faktiskt! Det funkar ju alltid då det glittrar i flaskan. Är ju bara jul en gång per år. ;)

image125

Värst vad det går bra att svepa då man blir upprörd. Det gick snabbt! Det kommer bli en klockren kväll. haha Snart kommer Nat & Kar och sen bär det av till Erika på förfest! Singstar here we come! ;)

Kicki: Jag är så glad att jag lärde känna dig! Jag finns alltid här för dig precis så som du alltid funnits där för mig! Det är så skönt att veta att vi kan prata om allt. Och har vi problem med vår vänskap, (vilket hänt typ en gång) så pratar vi om det och löser det direkt. Precis som det ska vara! Sanna vänner håller genom allt! <3 Kicki, har vi någon låt? Annars måste vi skaffa det i jul! :P Love you honey!

Puss å kram

Ingen roman direkt...

Hej och hå vilken händelserik dag det har varit idag.

Dagen började med att jag får ett telefonsamtal på morgonen. "Stör jag?" "ööh, nää" "Så du kan prata ifred?" "Eh, jaa". haha Och lät värsta morgontrött på rösten. Bra Sara! Det jag beskriver är början av samtalet mellan mig och min sjukgymnast. haha
Hon tyckte inte det stämde med vad läkaren-ortopeden hade kommit fram till sist jag var där. Så hon frågade efter min tillåtelse att ringa och prata med honom. Vilket hon gjorde, och ringde sedan tillbaka till mig mot slutet av dagen. Då hade hon fått prata med min läkare jag hade för två år sedan. (Som är mycket bättre än han jag hade sist). De hade kommit fram till att det måste utredas ytterligare. Hon förklarade hur mycket jag hade tränat sist och att det måste utredas innan jag utsätts för det igen, om det nu ändå inte ger nåt med träning. Så nu skickade hon tillbaka remissen till Ortopeden i Piteå så får jag komma dit igen och förhoppningsvis träffa min första läkare istället för han jag hade sist.! Det känns iaf bra att det är någon som har viljan att ta tag i det, för hos mig finns inte den viljan längre. Jag har gett upp på den fronten!

Sen gick jag till skolan och redovisade. Det gick väl bra. Efter det skulle vi ut på byn och kolla hur vi blev bemötta då en av oss skulle sitta i rullstol. Vi skulle även kolla hur pass handikappanpassat det var. Det var lite kul. :) Malin fick sitta i rullstolen. hihi. Vi hade som uppgift att gå till matsalen, gymnasiet, högstadiet ochbowlinghallen. Vi blev snabbt klara eftersom matsalen var låst. haha Och eftersom jag är född på gymnasiet (känns det som) så gick vi bara snabbt förbi där, jag visste ju vad som fanns för handikappade. haha Såg en skymt av en gammal lärare jag helst inte ville prata med, så jag var fräck och låtsades som att jag inte såg honom. *skäms* Sedan skulle vi gå ända till Ugglan med rullstolen. Och det är svinkallt ute! -18. Jag höll på att förfrysa benen alltså. (hade bara jeans, inte täckisar eller långkalsonger... Huvva! Jag kan inte fatta att jag för typ ett år sedan frivilligt kunde gå ut på en timmes promenad då det var -30 grader hemma i Nystrand! Visst, nu är det här egentligen inte så överdrivet kallt. Men vi är inte vana vid kylan nu... -5 är lämpligt tycker jag!

Sen kom partylite ljusen så jag var på OK och hämtade ut TRE paket och fick skjuts hem av mamma och sorterade allt. Sen har jag fixat med lite bilder på bilddagboken, så nu är äntligen EGYPTEN bilderna inne. Allihopa som jag hade tänkt lägga ut. Det blev en hel del måste jag säga! :) Så nu ligger jag inte efter så himla mycket med alla bilderna där. haha

Nu tänkte jag försöka renskriva det vi kom fram till av den lilla rullstolstrippen och maila in det till läraren, annars kommer jag att glömma det. Sedan kanske det är dags att börja plugga till provet?!? :/

Imorgon hoppas jag att det blir bio och middag med Stina och Emma. Skulle vara grymt kul! :) Och det är faktiskt Stinas födelsedagspresent. Och det är pinsamt att det inte har blivit av än med tanke på att hon fyller år i Juni. Ja, du läste rätt. JUNI!

Tänkte inte skriva någon roman, men då vet ni lite vad som hänt mig idag. haha För er som nu vill veta, men annars skulle ni väl inte läsa detta? :P Vissa har blivit så dåliga på att kommentera medan vissa har blivit skitbra. Skärpning för er som har börjat tackla av lite. ;)

Puss & hej!

Peppisar

Läste Johannas blogg på jobbet. Och så hade hon lagt ut denna film. Det är så kul! Hanna visar oss den med jämna mellanrum och vi skrattar alltid lika mycket. Det är så himla skrattsmittande. Trots att han är ganska taskig som skrattar. Men vi skrattar alltid lika mycket åt det. Så även idag. haha



Annars så bakade jag peppisar efter jobbet. De blev lite hårda men annars bra. :p
På min lunch var även gänget här så vi planerade vår julklapp till varandra lite grann. Det blir nog helt underbart great! Stockholm med teater och shopping.:) Jag hoppas på lite massage också. Men jag kom just på, att det kan ju faktiskt Carro göra, mycket billigare. ;) Hon kan få en kram eller två istället. ;)

Har pluggat efter jag bakade och snart kommer Karin förbi. :) Mest troligt kommer Natta sen också. :) Sms:ade Emma men hon verkade inte riktigt vilja svara. :p

Puss å hej!

Mia Törnblom

Tänkte försöka slänga iväg ett litet inlägg nu.image124
Igår var jag, Karin, Åsa & Erika i Umeå för att shoppa julklappar (blev både ett och annat till oss själva dock), men framför allt var vi där för att lyssna på Mia Törnbloms föreläsning. Och oj, vad bra det var. Hela Sveriges befolkningen borde få lyssna på den föreläsningen. Alltid kan man ta till sig något. Och, ibland skrattade jag så jag grät alltså. Det var såå bra! Efteråt var Åsa så arg för att hon inte tog med sig boken så att Mia kunde signera. Så jag fixade ett kort på dem båda istället =) Det funkade rätt bra måste jag erkänna! :)

Det var lite småtungt att köra dit, men som tur var så var ju Karin med också, så hon kunde ta över. (A) Tur det!
Jag är apfattig (man lär sig att använda ordet ap då man lyssnat på Mia i 2 h) haha. Skulle säga att jag alltså är apfattig, men det är det värt.

Idag har jag jobbat till tolv nu först. Började morgonen med att försova mig. Började halv åtta och 7.35 ringer en från jobbet. Oooops! Bra jobbat Sara. (Vi var hemma strax efter ett inatt). Men 7.45 befann jag mig på jobbet. Ganska bra tycker jag! Sen blev det lite kris på jobbet. Båda som skulle jobba var sjuk/ledig och vikarien som skulle jobba för hon som var ledig var sjuk. Så helt plötsligt så fanns det INGEN som skulle jobba kväll och ingen vikarie kunde. (inte jag heller) Men, så blev det så att jag jobbar kväll ändå. Ska tillbaka nu halvfyra och fortsätta jobba. Men jag såg till så jag skulle få kvalificerad övertid. Annars skulle jag inte göra det. Jag var stenhård, och mina arbetskamrater var på min sida. Först lovade dem att jag skulle få kvall, men sen ringde chefen och sa att det inte gick men då sa jag "nej, men då jobbar inte jag, så enkelt är det". Någon rättvisa får det allt vara. Sedan sa jag hur mycket jag jobbat och då var hon helt plötsligt på min sida. Ta mig, eller var utan liksom. Nåja. Har mailat in praktikuppgiften till läraren också, så nu får hon ta det som den är. På måndag har vi redovisningen plus att vi ska lämna in samma skriftligt också. Och jag jobbar hela helgen. Bra jobbat Sara! Nåja, förhoppningsvis löser det sig.

"Hur många av er här inne känner er otillräckliga?"
Typ alla räcker upp handen.
"Glöm det, det är inte inne längre. Nu är det helt ute att känna sig otillräcklig, nu är det inne att". (minns inte fortsättningen, men typ att det är mer inne att kunna säga nej, och att faktiskt vara mänsklig, vi orkar inte allt.)
Haha, jag tycker det var lite kul, alltså sättet hon sa det på =)

Var lite kul. Alldeles i början så tog jag ett kort på henne och hon började posa värsta roligt. (fick dock inte det på kort) Hade lite fel inställning på kameran. (Är inte alls nöjd med min nya, hittar inte igen alla funktioner och fick inte med någon instruktionsbok. Frustrerande!)

Kom ihåg. Låt hjärnan tänka innan ni tackar ja till saker! Det är en förutsättning. Lättare sagt än gjort, jag vet. =)

Puss på er!

Whatever ;)

Lite kan muntra upp för en stund. :) Hittade detta då jag läste Carros blogg, för då hamnade jag sen i Ab:s blogg och gud vad jag skrattade. :) Hoppas ni också gör det. :)



Och 15 år senare:

Är hon söt eller är hon söt? :)


Första advent

Idag (igår för klockan är över tolv), är det första advent. Så mysigt. Jag älskar julen. Det är så himla mysigt. Men hjälp vad tiden går snabbt. Och allt julpynt och julstäd är äntligen klart. Lite finputs som jag ska göra imorgon efter jobbet och skolan. Jobbar först och sen direkt till skolan.

Mamma var hit och lämnade en julgran hon kapat ner från vår lilla skog hemma hos dem. Så mysigt. Vi har klätt den tillsammans. Det var lite tidigt, hade tänkt klä granen andra advent. (Jag tillhör den skaran människor som vill hinna njuta lite av granen innan jul)... Och självklart ska det vara en riktig gran. Den doftar så ljuvligt. Så nu luktar det en blandning av gran och hyacint här inne. =)

Har jobbat idag och sen varit med Karin. Vi gick en liten promenad och fastnade ute på kyrkogården. Där gick vi omkring ett bra tag...

Imorgon hoppas jag att min nya kamera kommer! Och tisdag borde ändå min första partylitebeställning komma så jag kan leverera ut varorna. ;)

Önskar jag kunde släppa de där tankarna... Och blir arg på mig själv då jag inte klarar av att göra som min hjärna vill. Varför kan jag inte bara låta bli? Även fast mitt förnuft säger mig att jag absolut inte ska låta bli. Jag blir inte klok!

Nåja. Kanske dags att sova nu då. ? Men... borde plugga lite till så det är nog säkrast.
Håll tummarna för mig imorgon nu...
Puss å kram <3