Pussgurkan

Ja det är minst sagt rätt mycket nu och allt kring jobbet har varit skitjobbigt för mig. Så jag måste tacka till er som funnits där och lyssnat på mig så jag fått lätta min ångest lite. Nu är det iaf klart. Imorgon börjar jag introduktion på mitt nya jobb. "Granngruppen" blev det. Känns inte alls bra men jag har ju inget val och jag ska försöka gå in i gruppen imorgon med noll förutfattade meningar för att bilda mig min egen uppfattning. Jag vet ju att det finns några gulliga, och några mindre roliga i gruppen. Men mina förhoppningar är att det ska finnas fler gulliga så det väger upp. :)  Sedan har jag gjort bort mig lite inför personalkonsulenten... Det är så pinsamt så jag inte ens vill säga det. Men det är mest för att han verkar vara ett stolpskott och ingen alls förståelse eller respekt för andra (iaf inte mig). Nog om det.
 
Förre helgen hade vi invigning i vagnen i kåbban. Sååå trevligt och skönt att komma iväg bara vi två och hitta på något "helt annat", även om det var slalom. Fick mig nya skidor också då vi blev lite lurade då vi köpte mina "gamla", de är nybörjarskidor och alldeles för mjuka! Går inte ens att åka carving med dom... Så dessa var sååå sköna att åka med även om det lär ta ett tag att vänja mig så kände jag att dom var mycket bättre och roligare att åka med dom! :)
 
Nu ska jag och lillan bege oss ut i det fina vädret. Hon har underhållt sig själv med att försöka ta på sig jackan. Så här ser det ut. ;)
 
Visst är hon lik mig på denna bild? :)
 
Sötmunnen! :) Visst är klänningen fin? (Samma som Emma hade i hennes blogg för ett tag sedan) Vi fick den av min mamma då jag fyllde år kan man säga. Från Happy på byn. :) Mjuk och skön!
 
Förresten, jag ser nu att det är på tiden att byta header... haha Skulle vilja ha lite bröllopsbilder och så på Melissa nu när hon blivit så "stor". Nej nu ska vi förbereda oss för att gå ut! 
 

Tjugoandra oktober

Vår myssöndag. :) Bilderna jag tog på H och M försvann. Nu har jag ändrat inställningar så det förhoppningsvis är slut på det. Måste dock ändå lämna in den då framkameran inte fokuserar... Bloggar typ mest från mobilen märker jag.
Ikväll har jag å lillvännen myst bara. Hon sov ovanligt lite på förskolan idag så hon har varit trött men bara mysig och inte gnällig. :) Det var dock rätt dag att sova lite på då Sofie ville hämta henne. Perfekt då jag jobbade ända till 16! Skulle vilja skriva om hur hon sover men jag törs inte riktigt ropa hej än. ;) Har tänt mitt nya ljus. Luktar fantastiskt!Nu ska jag borsta tänderna och se serie till jag slocknar. :)
Annars lider jag av en oerhörd tandvärk. Var idag akut dit men än så länge har det bara varit värre. Åh vad less jag blir! Tråkiga nyheter om jobbet fick jag igår också. Men mitt hopp lever så jag återkommer om det senare om någon vill veta...
Såg nyss på nyheterna att den där lilla 3 månadera bebisen avlidit. :( Usch så hemskt! :(

Underbar morgon



Har precis ätit frukost. Fick frukost på sängen idag. Ligger och lyssnar på mina två busar. ♥ Vilken underbar morgon. Idag blir det att panta massa flaskor och sedan ikväll så ska jag ta ett lyxmysbad. :) Och så ska vi väl ut och busa allihopa. :)

Väntar



Nu väntar vi på våra finaste middags/fika/spel gäster :) Vilken rolig helg! ♥

Finklänning då vi väntar finbesök ♥



Nu väntar vi på finfolket från byn. Melissa är kalasfin kvällen till ära. ♥ Älskar hennes nya klänning hon fick av farmor. Lite stor men det var närmaste stl som fanns kvar. (86) Men det betyder ju hon kan ha den desto längre! ;) Henke har jag skickat iväg å lagat skotern så han slipper vårt tjejsnack en stund. ;)

Snipp snapp slut så var dessa trevligheter slut!

 
 
                                                            Bilder från instagram!
 
Oj vad helgen gått rasandes snabbt! Vi har hunnit så mycket trevligt! Fredag var vi äntligen ut och åt vår middag + efterrätt vi fick av mitt jobb i bröllopspresent. (Hur gulligt var inte det av dom)? Så mysigt. Det var på Golden Dragon. Jag åt (detta är till Karin) ;) plankstek och Henrik åt fyra små rätter. Och till efterrätt åt vi båda bananasplit. :) Mycket nöjda och mätta i magen gick vi därifrån.
 
Därefter gick vi och handlade på coop bara vi två. Det är INTE ofta det händer. Jag njöt litegranna faktiskt. Rätt skönt! Under tiden var Melissa i busiga händer (Sofie och hennes kompis Jennie). Hon fick vara vaken så länge hon ville dagen till ära. Hon var ju sjuk så hon somnade till redan kl nio i soffan och sov en timme, och sedan sov hon mellan tre och fyra. (Jätteknasigt jag vet), så hon somnade först 21. Då kan man ju tycka vi skulle få sovmorgon? Nåja, det funkade, hon sov till typ sju om jag minns rätt. :) Men natten till idag sov hon till halv åtta, och somnade 20.00. Men då skulle vi ändå få sovmorgon efter lillans farmor sovit här. :) 

Så där kom jag in på trevligheten nummer 2. Henriks mamma har alltså varit hos oss i ett dygn. Vi gick på stan och blev bortskämda (eller lillan blev bortskämd) och fick lite finkläder. Bland annat en klänning som jag tror kommer bli jul och nyårsklänningen. Dock tror jag att hon kommer få ha den även innan, men med mer "vardags" tröja under (den är i linneformat så att säga). För tycker det är onödigt om hon inte använder den annat än på julafton... :) Och en varm och gosig filt som jag letat så länge efter. :) Bra att ha i bilen och kalla dagar i vinter i  vagnen. På tal om det så kan jag säga till Emma att jag hittat fårskinnet till slut. ;) Så nu blir det att göra hål. Hur gjorde du? För att få hålen rätt? 
 
Annars såg vi film och hade det mysigt på lördagskvällen. Jag kommer inte ihåg vad filmen hette men jag har även glömt att fråga om slutet. ;) haha För jag somnade förstås med en timme kvar. ;) Och så fick vi en lång sovmorgon idag. Underbart.  :) Jag vaknade klockan nio av mig själv. Sååå skönt! 
 
Och idag har vi varit på Nimbys med familjen Söderberg/Johansson och sedan beställde vi hämtmat och tog hem till oss och hängde här tills det var dags för de små att sova... Nu blir nog att se lite serie tror jag. :) Eller om det är något bra på tv... Återstår att se! :) 
 
Nu väntar en ny vecka. På tisdag fyller jag år som ni kanske redan vet. Kommer bli en konstig födelsedag då mitt storta hjärta inte är hemma. :( Jag älskar att fylla år och få uppvaktande på sängen. :) Jag jobbar till 12 och sedan blir det att hämta lillan (då hon vaknat) från förskolan och så ska vi sätta oss i bilen och köra till byn och till min bror som också fyller år... Lite besvärligt att dela dagen jämt. Visst att vi behöver ju inte fira samma dag, men för familjen är ju det enklast. Hade det inte varit för att jag var själv så hade det inte varit ett lika stort problem. Då hade jag absolut sagt att familjen kunde komma en helt annan dag. Typ idag. :) Nästa år blir det kanske så istället. ;) Sedan blir det nya trevligheter nästa helg och den helgen lär gå minst lika snabbt!
 
Så om nu någon som läser detta har tänkt komma på tisdag så är vi hemma först vid 19.30 skulle jag tippa! :) Och även hela onsdagkväll och från 12 förstås!
 
Hej å hå! Nu väntar soffan!

Melissas sovrutiner

Melissa sover rätt bra nu sedan jag började testa ha en madrass nedanför hennes säng så någon av oss är nära om hon vaknar till. Nu räcker det att säga "mamma är här lägg dig ner och sov". Och tutten stoppar hon äntligen i själv men vi måste ha 10 st i sängen. ;) Nästa steg är att vi ska kunna ropa genom väggen. Vi har ju våra sängar vägg i vägg. :) Däremot har vi ett problem som jag gärna tar emot tips på hur vi ska lösa. Hon sover inte så länge på morgnarna. Förstår att hon inte kan sova 3 h på lunchvilan... Men då är det ju de dagar hon är på förskolan och måste upp tidigt? På förskolan sover hon inte lika länge som hemma men oftast mellan 1.5-2 h och det säger dem att hon behöver. Men vi kanske kan börja med att väcka henne efter 1.5 h hemma? Vad tror ni? Igår var hon uppe till 19.45 och vaknade 06.05. Hon sov 3 h och en kvart på lunchen... Dock är hon ju sjuk nu (hostig och snorig)... Men jag är iaf tacksam vi börjar få ordning på nätterna för det tar på krafterna att aldrig få sova sammanhängande och dessutom jobba på det. :) Så just nu gör det inte så mkt hon vaknar tidigt. Och vissa barn vaknar ju alltid kl 05. Så vi får vara glad för det lilla :) Men som sagt. Tips mottages gärna! :)
 

Från mobilen

Testar lite finesser från mobilen...
 
Det är skönt att få hämta älskade gumman efter jobbet och känna att hur jävligt det än är på jobbet så lämnas det där. Jag glömmer allt tråkigt i samma stund som jag öppnar dörren till förskolan och möts av hennes varma kramar fulla i kärlek. Och hennes fantastiska pedagoger! Nu har en precis slutat och vi har fått en ny vi inte hunnit lära känna än. Men de är så otroligt gulliga! Och så hemskt är det inte på jobbet som jag kanske får det att låta. Men det är många komponenter ihop som gör det dåligt. Nästan alla kollegor är verkligen gulliga. Men nu när det är helt klart jag måste sluta så är det faktiskt en liten lättnad. Nu kan jag lämna det och snart börja vänja mig med nya kollegor och vårdtagare och förhoppningsvis få bli kvar där längre än 8 månader... Alltså det har ju varit osäkert ända sedan i augusti och nu känns det ändå skönt att snart osäkerheten är förbi om ni förstår hur jag menar. Även om det förstås är tråkigt att lämna dom jag precis lärt känna liksom...

Personliga tankar om min jobbsituation




 
 
 
 
Henke när de skulle på dagis på första inskolningsdagen. "Du måste ju ta kort på hennes första dag". Sötnosarna mina!
 
 
 


 

Gah. Jag sitter här och blir lite rörd över mitt liv. Att jag är så lycklig som har min finaste lilla familj. Och det känns lite förbjudet att känna som jag gör angående min jobbsituation.
 
Just nu är en ganska jobbig tid... Jag vill inte byta jobbgrupp till den andra, jag vill inte heller vara kvar och inte heller flytta till någon helt ny grupp... Gah. Jag vill tillbaka till Djupviken... Samtidigt som att min nuvarande grupp är väl inte så tokig, egentligen. Men alltihopa blir att summan av kardemumman är extremt dålig. Och jag som vet hur det är att ha en BRA arbetsplats med kollegor som känns som vänner. Inte fiender. :/ Och så dessutom måsta byta grupp igen mest troligt till en sämre. Jag ska försöka prata med min chef. Jag måste ju få ha önskemål om jag nu ändå ska förflyttas så måste jag ju få önska mig till en annan grupp... Hoppas att djupvikens chef behöver mig också bara... Det går inte att föreställa sig för er som inte varit i en sådan grupp. Det är HEMSKT! Jag vill bara grina åt hela min äckliga situation. Jag vet jag måste vara glad för att jag äntligen har en fast tjänst. Men att trivas på jobbet är ännu viktigare. Vi spenderar ju ändå så stor del av livet just på jobbet. 
 
Jag sitter och tittar på bilder på lillvännen medan jag väntar på att hon ska vakna. Vår älskade lilla skatt. Hon får mig alltid på bra humör. <3 Hon och hennes fina pappa. Åh vad jag älskar er och vad skulle jag göra utan er? Ni är mitt liv! 
 
När hon vaknar och när hennes papps kommit hem (han är och ställer förgården på plats och imorgon ska vi dit med husvagnen och stannar där till söndag), så ska jag och lillan köra till byn. Så ska lillan få spendera kvalitetstid med mormor och morfar och jag ska på idolkväll hos Emma. Så för första gången ever ska lillan få sova borta en hel helg faktiskt! Nu kommer jag ju också sova i Nystrand ikväll men ändå. ;)  Kommer kännas konstigt men det är viktigt att få egen tid jag & H tillsammans också. Inte för att vi får egentid tillsammans ikväll, men imorgon iaf! :) Och viktigt att inte missunna /mormor/morfar/farmor egentid med sina/sitt barnbarn. <3 Som jag ska sova inatt. Helt ostört och läääänge! <3 Vissa nätter sover Melissa jätteorolig och senaste nätterna har varit sådana nätter, så det ska bli sååå skönt att få sova. Längtar nästan. ;) hihi 
 
Förresten, ser ni att Melissa har "mina" tår? Pektån är längre än stortån. ;)
 
Hoppas ni också har en jättebra helg! Puss på er!

Nostalgisk

Melissa älskar Stiftelsen. Så då gör ju liksom jag också det... Per automatik. Ni ska se henne vicka på lillrumpan till deras musik... Nu såg jag på facebook att Stiftelsen släpper ny platta snart. Här är en låt: https://soundcloud.com/universalmusicsweden/stiftelsen-utanf-r-din-d-rr Dock känns den inte riktigt klockren, lite för dyster kanske... Tror inte Melissa kommer gilla just den lika mycket som "vart jag än går". hihi 
 
Håller på att spara alla bilder från mobilen + mobilens minneskort... Vilken nostalgisk "tänka-tillbaka-på-tiden-som-gått" kväll jag haft. Herremin alltså... 
 
Åh...Liten... Nä nu har allt sparats så nu ska jag stänga av och krypa till kojs. Jag skulle ju lägga mig kl åtta...?? Jaja!