Utmanad av Karin

1. Du hamnar på en öde ö med antingen Thorsten Flinck eller Björn Ranelid, vem väljer du?
För det första: Pinsamt nog vet jag inte skillnaden på dessa två, jag måste googla det ;) Nu har jag gjort det, och jag tycker de verkar va lite av samma sort. Så pest eller kolera? Jag väljer Thorsten!
 
2. Aldrig mer glass eller aldrig mer godis?
Hm. Jag är ju egentligen mer för glass än godis. Alltså när jag väl äter glass så tycker jag det är godare. Men godis är ju som enklare...  Jag väljer aldrig mer glass!
 
3. Hur var du som barn?
Jag var blyg, väldigt, väldigt envis. Min morfar sa alltid att jag skulle komma långt i mitt liv. Undrar om han skulle tycka jag har kommit långt nu om han hade levt? ;) Jag skulle ju till och med byta blöja på mig själv, så envis var jag! Och mamma gick igenom med mig varje kväll vad jag skulle ha på mig morgonen efter. Tror ni det dög på morgonen? Nejdå, då skulle jag stå där och välja och få på mig allt i evigheter. ;) Men jag var också väldigt snäll har jag fått höra. :)

4. Vilken skådis skulle få spela dig i en film om ditt liv?

Hm. Jag är ju dålig på skådisar också. Måste googla lite vad det finns för bra skådisar. ;) haha Annars har jag ju fått höra att hon som spelade huvudrollen i "Himlen är oskyldig blå" -Josefin Ljungman heter hon visst, att hon påminde om mig. En del som såg filmen sa det iaf. Men själv tycker jag inte det. Mer än ögonfärgen kanske. Men de kanske syftade på personligheten hon hade i filmen också, vad vet jag. :)
 
 
Men om jag ska välja en bara för att jag tycker hon är en väldigt bra skådespelare som skulle kunna gestalta mig på ett bra sätt så vet jag faktiskt inte vem jag skulle välja. Jag är som sagt väldigt dålig på den sidan, jag lägger inte skådespelare på minnet, inte heller filmer eller så. Mitt minne är nog fullt som det är tror jag. ;)

5. Om du bara fick äta en sorts efterrätt för resten av ditt liv, vad skulle det bli?
Hm. Panacotta kanske. Vaniljpanacotta alltså. Och då kan man ju variera vad för bär man vill ha! ;) haha Typ hallon och passionsfrukt eller en kombinerad sådan!
 
6. Vad är du rädd för?
Cancer och äckliga kryp. Massa andra grejer också, men jag nöjer mig med att svara så.

7. Favoritbok?
Det måste nog vara "Den långa vägen hem" eller "Inte min dotter". Jag läste dem för säkert 7 år sedan och jag minns att jag grät till dem! Minns inte vilken jag tyckte var bäst. Men jag ska läsa om de två böckerna men de är bortlånade just nu. Måste nog be om att få tillbaka dem. :)
 

8. Drömresa?
Jag har gjort några drömresor redan. Mexiko 2008 med Karin var en av dem! Och Indien måste jag också säga var fantastiskt. Men det finns såklart många ställen jag vill åka till. Maldiverna har jag alltid sagt att jag vill åka på bröllopsresa till. Men det kommer nog aldrig att bli av då det är så dyrt... Men New York har vi pratat om att dit MÅSTE man ju innan man dör liksom. Annars skulle jag nog säga någonstans i Karibien trakterna. Mauritius kanske, eller Kap Verde kanske... Finns ju så mycket att välja på! Känner mig lite "färdig" med Asien. Även om jag bara varit i Thailand... Och Indien, även om det nu inte hör till Asien men det är ju åt det hållet! Dock har Henrik aldrig varit i Thailand så dit kommer vi åka ändå, och då resa runt en massa. (Det har jag inte gjort så mycket då jag varit där). Så ja, det blev väl inget direkt svar på denna fråga. Men måste jag välja ett så säger jag Mauritius! :) Dit åker jag gärna på bröllopsresa också. ;)
 

9. Tror du på ett liv efter döden?
Det tror jag absolut. Men kan ju bara inte bli "ingenting". Vet dock inte h ur r jag tror vi lever vidare. Men på något sätt vill jag tro det finns liv efter döden. Jag minns jag tänkte på det första gången jag svimmade. "Det kanske känns så när man är död". Samtidigt som då känns det ju som ingenting just under den tiden man är borta. Men ja, liv efter döden tror jag på!

10. Om du var tvungen att gå på Idol-audition, vilken låt skulle du sjunga?
Hm. Jag skulle ju aldrig göra det även om jag var tvungen :P Jag sjunger verkligen kasst och det är jag medveten om. Men jag skulle ta någon låt jag kan väl så jag i alla fall sjunger texten rätt. haha Så en svensk är ju bäst då... Men vilken? "Mitt i ett äventyr" kanske. Den gillar jag! Eller "Du är allt", den är ju sååå fin!

11. Slutligen en klassiker - hur skulle du beskriva dig själv med tre ord?
 
Ambitiös (det har ju alltid fått följa med genom alla utvecklingssamtal i skolan) och det stämmer ju. Jag vill få något gjort också (även när det inte gäller skola) utan både privat och när jag jobbar. Jag vill utvecklas och komma längre... Hela tiden. I skolan hatade jag dock att de sa så vareviga gång. Alltså seriöst ända från mitt allra första "kvartsamtal" som det hette på den tiden. Men det var nog också för att jag aldrig förstod riktigt fullt ut vad ordet betyder. Men det hör nog ihop också med att jag har svårt att vara passiv. Jag har ofta små projekt igång och gillar när jag har saker att göra. Men ibland tar jag på mig f ö r  mycket. ;)
 
Omtänksam - Jag har lätt för att känna empati för andra och jag bryr mig om. Ibland i jobbet kan det vara en dålig sida. Det är inte alltid okej att känna för mycket empati just så. Man måste ha lite distans också ibland. Fast i det stora hela tror jag det är en fördel på den biten.
 
Envis - det är jag alltså fortfarande kan jag ju konstatera. Ibland är det bra och ibland är det mindre bra! Och det är väl också därför jag inte ger mig. Men ofta är det en stor fördel. Man tar sig mycket längre här i livet så och det är en bra inställning att aldrig ge upp.
 
Egentligen ska jag nu utmana fem personer och skriva elva nya frågor. Men det orkar jag inte. Jag utmanar helt enkelt alla som vill. Detta var ganska kul. Ni kan ju göra samma frågor om ni vill. ;)
 

Kommentarer
Postat av: Karin

Så kul att läsa!! :D

Postat av: mamma

Du kommer att gå långt stämmer precis på dig.Bra svarat.

2012-07-16 @ 09:06:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback