Äntligen är våren här <3

Tiden bara springer iväg. Det här med att blogga har jag nog inte tid med helt enkelt längre. Men jag kikar in när jag kommer på det ;) 

Idag har vi varit hemma allihopa. Igår kväll hade vi alla feber, mest jag och Henke och barnen låg precis på gränsen. Inatt åkte både H och My på magsjuka. :( Dock verkar My ha fått lindrigast tack och lov (och pepparpeppar). Hoppas verkligen det vänder imorgon. 
 
 
 
 
Kan inte fatta att de här små busfröna blir 5 & 2 år nu? Galet ju! hoppsan, inser i efterhand jag redan publicerat de här bilderna. Nåja, de är ju så söta så de får vara med igen ;)

I helgen var vi i stugan. Krattade och körde lövuppsamlaren.Grymt smidig uppfinning det dära! Var så mysigt. Ser så mycket framemot sommaren där. <3 
 
Nej, nu ska jag ta och krypa till kojs ifall det blir en till jobbig natt. Ibland (och oftast med våra kiddos) är det just nattetid de kräks vid magsjuka... 
 
Vet inte om det är så många som hänger med här och läser, men nu har jag skrivit lite nytt iaf. ;) Annars är det mycket på gång just nu och mycket funderingar för oss. Men får väl återkomma när jag har något mer konkret att kunna delge er med. 
 
Ta hand om er. Kom ihåg att ni är värdefulla. <3

Ja så gick det en tid ändå ;)

Hej på er!


Ja, nu gick det på tok för länge det här ju... Tänkte skriva vid påsk (!) sen har jag alltid haft annat för mig eller tänkt "jag gör det sen". Men blir ju lite så att ju mer jag skjuter upp det så desto svårare blir det att "ta tag i det".  

Idag har vi varit ner till stugan och kollat läget. Bara över dagen.  Men nog blev vi sugna på mer. Kanske åker dit nästa helg å stannar där över helgen. Men vägen ner är inte körbar ännu. Är väldigt mkt skugga så är lite snö kvar och då den är så brant så tar man ju sig inte ner då. Vi åkte bob ner till barnens stora förtjusning. Gjorde upp en eld, käkade lunch och så satte Henke och Melissa upp studsmattan. Gissa om lycklig unge! <3 My som hoppade som en galning ifjol var desto försiktigare nu. Ville hålla i sig. :)

Nu ser jag Eurovision. Inga direkt bra låtar ännu tycker jag. Så då passar jag på att skriva.. ;) 

Imorgon ska vi på grandagen och så fira min bror som fyller år. 



Skoterutflykt, lunchbjudning & utevistelse

Vilken härlig helg vi haft! Lägg märke till lillmysan som är en "kissekatt". Sötungarna våra! Melissa fick rita sig själv. :) 
 
Sista skotersvängen för i år hann vi med också. (på hemmaplan). I Kuri går det nog köra ett tag till. :)
Sedan hann vi även med filmmys och lunchbjudning i Luleå hos H:s moster som flyttat dit som inte fastnade på bilder. God mat och så trevligt! Kul att ha nära och hälsa på dem också!
 
Inte illa med två inlägg på samma kväll. Tänkte egentligen ställa tidsinställning på detta inlägg, men det fick jag inte att fungera. Jag klickar och klickar men det händer ingenting. Nåja. :) Ha en fortsatt bra kväll allihopa!

Skansen, Mulle Meckbesök & shopping

Och där hade jag min första svacka sedan jag "startade upp" bloggen igen. Har ingenting att skylla på förutom fullt upp! Tänkte skriva om vår Sthlms vistelse förra helgen. 
 
 
Det var en underbar långhelg! Vi var på skansen, shoppade (mest på Mall of Scandinavia, besökte Mulle Meck lekparken och hade det allmänt trevligt. My klappade en orm på skansen och hon var allmänt väldigt fascinerad över alla djur. Melissa kändes lite "mättad". Akvariedelen tyckte hon om däremot. Men My berättade direkt att hon hade klappat en orm i en låda när hon kom till förskolan. Sötungen som pratar mer och mer för varje dag som går. <3
 
 
 
Det känns  väldigt långt borta efter fredagens attentat... Vilken tur vi inte var där den helgen... Jag finner inga ord om vad som hänt...
 
 
 

Styr upp grejer!

Sitter och försöker få ordning på min mobil. Jag kopierade alla bilder för någon vecka sedan, eller snarare "klippte ut" alla bilderna. Men tre dagar senare var minnet fullt igen... Såå. Jag gör om detta igen och ser om jag hittar problemet. 
 
Imorgon ska vi på inflyttningsfest. Blir mycket trevligt. Vi ska faktiskt sova borta utan båda barnen för första gången. Det har aldrig nånsin hänt förr. Så lite pirrigt, nervöst och skönt ska det bli. Kommer garanterat kännas väldigt, väldigt konstigt. 
 
För några dagar sedan... Är inte lätt att få en okej bild på oss alla! haha
 
 
 
 
Nej, nu ska jag forstätta med mitt projekt och så ska jag göra en ny musiklista i spotify tänkte jag. Äntligen tar jag tag i det! 
 
Har "stängt in" mig i pysselrummet och hör hur de lyssnar på musik och busar ute på inglasningen. Kul nu att det blivit så pass mycket varmare ute så nu kan vi börja vara där ute igen. <3

När olyckan är framme

Vilken helg vi haft! På många plan... Jag börjar med fredagen.


Då lyckades vi äntligen få till en tjejdejt då vi alla fyra kunde. Nodo hade oturligt nog stängt så vi gick till Lemon tree för att äta middag. Sedan såg vi Skönheten och odjuret på bio. Mycket, mycket trevligt.

Lördag var det egentligen dop på schemat. Men då hade My kräkts på förskolan så då vågade vi inte chansa på att föra en ev smitta vidare även om vi var 98 procent säker att det "bara" var pga hennes misstänkta förkylningsastma och när hon nån timme innan hade inhalerat med kortison. Så det var tråkigt. Och det visade ju sig sedan att dopet avslutades med ett frieri. <3 Så känns riktigt tråkigt att vi inte var med och upplevde allt. Men det finns på film och jag har fått se en liten snutt av det. Men jag längtar efter att få se en ordentlig film så jag får höra allt. <3

Så istället för dop skulle vi ge oss ut på isen för en sparkutflykt. Men precis innan föll My när hon skulle hämta sin overall och slog sig så illa så det blev ett jack i pannan och det forsade blod.  Det såg så hemskt ut och stackars Melissa blev så rädd och chockad som såg allting. Så det blev direkt akuten. Väl där hade det lugnat sig med blodet och de konstaterade att det skulle tejpas. Först tänkte de limma men då tänkte läkaren att det skulle svida för mycket för henne och att tejp skulle funka lika bra. Så det var skönt det var snabbt åtgärdat. Sen fick hon en glasspinne som hon hade blivit lovad hos doktorn. Hon var så tapper! 

Sedan åkte Henke och Melissa för att hämta Nikki som skulle sova hos oss.  Så de lekte hela kvällen. Men det blev ingen övernattning men roligt hade dem ändå! 

Idag, söndag åkte vi först till Arnemark och åkte ut på skoter för att grilla och pka bob med familjen Söderberg/Johansson. Mycket härligt och vi kunde ju inte få bättre väder heller! 

Sedan skyndade vi oss hem för att snabbt byta om och svira om till kalaskläder. Det stod nämligen 3års kalas med frosttema på schemat. Finaste Aylin har blivit 3 år. Vart tar tiden vägen??



Syskonkärlek

Det är så häftigt att få se syskonkärleken växa fram. Idag bär melissa fick fara till förskolan och My var hemma så märktes det tydligt att hon längtade efter sin syster. <3 och My var den första Melissa kramade om när vi hämtade henne.  


Äntligen är my frisk! Lite rossel fortfarande men det kan ju sitta kvar länge för henne. Ser ni lyckan i hennes ögon? Haha Sekunden efter denna bild frågade jag om man får sitta i dockvagnen. Då sa hon nej och sedan gick hon ner. 

Melissa fick inviga sina galoniskläder idag då vi var till stan för att köpa nya fodrade gummistövlar. Hon har fått välja färg på både nästa säsongs overall (lila), och på dessa valde hon roaa. Stövlarna blev också....  just det. Rosa. ;) 


Skriv inläggstext 


Vabbelivabb

Igår vabbade henke med barnen och idag är det min tur. <3 Våra små sjuklingar. De hann vara kanske tre veckor denna gång på förskolan. Det är nog rekordet! 


Melissa är frisk nu. Hon hade "bara" feber och hosta igår. My samma men har även jobbigt med andningen. Men igår så fick hon äntligen en inhalator efter att ha haft problem mer eller mindre i ett halvårs tid. Så tror och hoppas detta gör susen. En kortisonsort i två veckors tid och så en vid behov.  Så årerstår att se om My blir piggare idag. 

Provar skriva från mobilen nu. Nyss försvann det då jag skrev så lär kanske inte fungera nu heller...



Vabbelivabb

Vi börjar vara väldigt less på vabbade nu. Nåja. Det blev väl hela två veckor på förskolan iaf. ;) Melissa har haft hodta och feber och My likaså men även väldigt jobbigt med andningen. Men igår fick vi en inhalator med två olika sorter. En kortison att ta i två veckor och en vid behov. Hoppas och tror det gör susen! Hon har ju varit rosslig mer eller mindre i ett halvår nu typ. 


Det blev en tidig morgon imorse så nu myser vi i soffan. Melissa är frisk nu så återstår att se hur My är under dagen. 



Kuri helg!

Vilken härlig helg vi haft!
 
Äntligen fick vi till en helg då vi alla kunde åka till Kuri. (Vi, Nicklas & Sandra och mamma & pappa. Det blev inte riktigt som vi tänkt oss då det kommit så mycket snö så det gick inte ens att ploga med traktorn. Så vi fick plumsa ner till stugan. Det var sjukt tungt! Typ 70cm snö! Herremin, årets träningspass!
 
Men helgen bjöd på fint väder. Så vi var ute en del och körde lite skoter och grillade i grillkåtan. Och åkte bob! Söndag åkte vi hem tidigt (det lönar sig ibland att ha morgonpigga barn), så vi åkte hem i tid då det ändå var så pass kallt i stugan (15 minus, lördag var det bara drygt 5) så vi hann med en otroligt härlig sparktur på isen. 
 
Och så har vi gjort bort en veckohandling också. Så skönt. Till helgen åker ju Henke till Åre så vi passade på att göra bort veckohandlingen nu. Sedan hann vi även med att åka förbi Ebba för att fira att hon fyllt 2 år. Lyckades pricka in en klockren present, så det var kul att man såg den uppskattades direkt. :)
 
Barnen somnade båda två på två röda ikväll kan jag ju säga! ;) Och My har fått tillbaka sin nattrosslighet (är främst på nätterna) Hon verkar vara så extremt känslig. Hon är typ symtomfri en vecka max, så börjar det om...
 
 


 




 
 
 
 
 

Slut som artist och ny serie!

Idag känner jag mig slut som artist. Åkte direkt efter jobbet och hämtade kiddsen och åkte till Sofie och barnen. Full rulle. Så kul att barnen leker så fint ihop. Tacksam! <3 Sedan hem och göra mat och så kom vår underbara granne och snöslungade gården våran. Guld värt! Åt plättar till middag och sedan städade Henke vår "nya andrabil". Vi köpte den av svärmor min. :) Skrotlillskodan blev typ helt skrot så den gav vi bort till arnemarksbo som gillar att fixa skrotbilar. Så synd på en sådan "fräsch" gammal bil ändå. Den hade knappt gått 7000 mil ens. Nåja. Denna blir bra. Känns grymt skönt att ha två kombibilar. 
 
 
Snart blir det nog att se den nya serien jag och H ser tillsammans. Emerald City. 
 
Imorgon är vi faktiskt bortbjudna på middag. Det är inte ofta det händer, så det känns grymt lyxigt! Jag längtar riktigt då det har blivit så länge vi har skjutit upp det pga barnens (och våra) alla sjukdomar senaste tiden. Nu hoppas vi att vi får vara frisk bra länge! 
 
Inte lätt att fota två barn och få de att sitta still OCH titta i kameran. haha
 
 
 

Nu är jag tillbaka!

Ja, nu ni. Som rubriken lyder så hoppas jag vara tillbaka med buller och bång! Efter påtryckningar från en fin vän och min kära make så tänkte jag nu damma av denna blogg en gång för alla. Så, numer är den upplåst så hoppas jag att min blogglust väcks åter. 
 
Jag tänkte inte skriva så mycket om det som varit... För ja, det är ju passé nu. Så... What are  we doing now liksom? 
 
I helgen har vi varit hos Mari-Ann. Tanken var att vi skulle ha med oss hennes bil hem men det blev inte då den bilen hon skulle ha hade gått sönder. :( Men vi hade riktigt mysiga dagar där uppe! Fredag hade vi en otroligt fin uteeftermiddag. Vi slutade tidigt fredag så det passade perfekt.
 
Ruffsig i håret men glad ändå!
Såå typsikt My... Hon åt deg och jag frågade "vad gör du Myyyyy". ;)
 
 Jag tänkte jag skulle försöka ta lite mer spontana kort på vad vi sysslar med på dagarna. Henke googlade vad som var fel på bilen, My donar på med sitt eget och fammi och Melissa spelar spel. :)
 
Det blir ju oftast att jag bara tar med mobilen. Vilket är lite tråkigt tycker jag. Måste på tal om det styra upp i att skriva ut foton och göra album. Ligger såååå mycket efter på den biten. 
Melissa ser ut att tänka "mamma du förstör ju min lek" ;)
 
Melissa återuppväckte intresset för slalom igen i Tossabacken. Äntligen! :) Det är ju så roligt då både jag och Henke älskar slalom, så det vore ju fantastiskt om vi kunde åka allihopa snart tillsammans. Hon blev nämligen rädd sist hon åkte på Vallsan i rullbandet upp i backen. Folk tar ju boben där i också, vilket innbär det blir massa snö på bandet. Så hon rullade bakåt och blev lillrädd (fast Henke stod bakom henne men han rullade också lite bakåt). Så känns kul att vara på "benen" igen så att säga. I Tossabacken hade Henke selen och drog henne upp i backen så åkte hon själv ner. Hon blev tuffare och tuffare för varje åk. Nästa helg ska vi till Kuri så då kan hon ju åka i den backen också  :)
 
 
 
Lördag och söndag bjöd på finväder. Och vi var ute (mest under söndagen). 
 




 
 







 
 
 
Sådär, det var en början iaf. ;) Jag måste styra upp och rensa hela min telefon för den har slut minne. Har försökt radera alla appar jag sällan använder, men det är inte tillräckligt. Jag tycker det är sååå tråkigt att ta tag i sådana grejer. Borde installera om hela telefonen då jag fått nåt virusaktigt på den så den är riktigt, riktigt slö. Och det är ju så tråkigt när saker inte fungerar! Borde göra samma med datorn... Meen, nu ska jag krypa upp i soffan för att se farmen! (Skrev först soppan. haha stämmer ju ganska bra, farmen är lite som en soppa) ;)
 
Hoppas ni är många som vill hänga med mig nu i bloggen. :) Kanske styr upp en årssammanfattning också. Är nog första året jag inte gjort det. (För 2016)
 
Kram till er alla!

Länge sedan sist...

Nä, jag kanske skulle ta och damma av den här bloggen? Kanske öppna upp den till och med? Jag vet inte riktigt hur jag ska göra. :) Satt och beställde ett nytt bankkort nyss och passade på att ta en ny bild då kortet ändå skulle gå ut snart. Så då fastnade jag ju lite för att titta på några av sommarens alla bilder. Längtar tillbaka. Sommar, värme och lediga dagar med familjen. <3 

Har just avverkat en jobbhelg så just ledighet med familjen känns efterlängtat just nu. I november jobbar jag bara 85 % och det ska bli så fantastiskt skönt! Och när man jobbar skift så här så gör det så sjukt stor skillnad. Jag slutar typ 12 nästan jämt! Korta och få dagar för barnen på förskolan. <3

Här kommer några bilder jag fastnade lite extra för. :)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Den här sista bilden är från förra helgen då vi var i Kuri. <3 Nej, nu ska vi kojsa. Jobbar ända till 16 imorgon, vilket är ovanligt (och jobbigt) efter en jobbhelg. Tisdag är jag och barnen lediga så då funderar jag om jag om vi skulle ha tagit en dag i Skellefteå. Får se vad tiden utvisar. Hoppas ni är några kvar som kikar in här. :)

Melissa & My

 

Hur ska jag göra med bloggen?

Hello!
Länge sedan sist nu. Jag  vet. Jag funderar hur jag ska göra med bloggen. Typ sluta eller låsa upp den å blogga mer ordentligt? Känns så tråkigt blogga som det är nu då knappt några orkar gå in och läsa. Brukar tänka jag bloggar för min egen skull (och barnens) kul att ha kvar sedan tänker jag? Men ändå känns det inte lika kul längre... Så jag vet inte riktigt hur jag ska göra. Vi har ju alltid velat vara restriktiva med att lägga ut bilder på barnen på nätet... Och jag vill ju visa bilder på dem då det är kring dem våra liv kretsar. Vore nog inte jag att blogga utan dem? Och bilder vill jag inte vara utan...
 
Nu har jag iaf en "ny" dator så det är enklare. Min svägerskas platta/dator (en sådan där man kan ta loss skärmen och använda den som platta) gick sönder så Henke fick den för att se om han kunde återuppliva den. Det kunde han men skärmens touchfunktion är sönder och en spricka i skärmen men till mig duger den gått och väl. Trivs bättre än med min gamla, klumpiga dator iaf. :) Så är enklare skriva iaf...

Så tja, har ni något förslag? Om det nu är någon kvar här som går in :P

Bildbomb så länge då... ;)
 
 
 
 
Dessa två bilder (ovanför och nedanför denna text) är från igår, då vi krattade gården efter jag slutat jobba... Idag har det snöat på kvällen. :( och blåst!
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Sara

RSS 2.0