Ett litet pyre i magen igen

Ja, nu väntar vi barn igen. Ett litet och efterlängtat syskon till Melissa. Nu är det officiellt att vi förhoppningsvis blir föräldrar igen i början på Juni och Melissa blir storasyster. (Fast inte enligt hon själv för "jag heter faktiskt Melissa". Sötnosen! <3
 
Men vi tar en dag i taget och har väl inte riktigt låtit oss njuta och hoppas för mycket. Denna graviditet började inte så lätt den heller. Jag började blöda i vecka 7. Och vi tänkte båda två att det var ett missfall till... Vi fick komma på ultraljud och där tyckte hon det såg bra ut, men att barnmorskan såg "nånting annat också". "Jag säger inte att det är två men..."
 
Fick komma tillbaka en vecka senare och då kunde hon se att allt såg normalt ut och vi fick se ett hjärta slå. <3 Men "det där andra", som kanske och förmodligen var en till hinnsäck, hade krymt, så jag kunde komma att blöda lite till sa hon, vilket jag gjorde, men inte överdrivet mycket. Det kan alltså rätt troligt ha varit tvillingar... Lite chockartat i början men lite coolt känns det också så här i efterhand. Vi som inte ens har tvillingar i släkten på min sida. (det kan ju inte ärvas via partnern) Har faktiskt googlat lite om det där och så här står det: "På din pappas sida har det bara inverkan om din farmor har ”tvilling genen” och har fört över det till din pappa som i sin tur fört över den till dig. Din partner kan inte påverka dina chanser att bli gravid med tvillingar – spermierna kan inte få dina ägg att dela sig eller få dig att släppa flera ägg vid ägglossningen. Så det hjälper inte att din partner har tvillingar i släkten." En liten avstickare dock. haha
 
I vecka 10 fick vi i alla fall komma på ett extra ultraljud som vår gulliga barnmorska fixade, bara för att lugna oss, och för att vi ska kunna ta in detta... Då syntes det ett litet foster som låg och sprattlade. Det kändes skönt. <3  
 
Ändå är det svårt att ta in och att verkligen glädjas i detta, för det känns som att graviditeten ska ryckas ifrån oss igen. Men jag hoppas det känns bättre och bättre ju mer magen börjar växa och sådär... Och nu börjar det synas lite smått minsann. 
 
Hur har jag mått då och mår? Jag har varit hemskt trött och haft/har lågt järnvärde, sedan den långa blödningen (förra missfallet), och så även nu... Och så mår jag rätt konstant illa, speciellt vid måltider. Men inte så jag kräks tack och lov. Jag tackar och bockar för illlamåendet, för då blir jag ändå påmind om att jag faktiskt kanske är gravid... Illamåendet har blivit något bättre dock, men inte så jättemycket. Men förhoppningsvis avtar det mer och mer nu. Men järnvärdet är fortfarande lågt och så även mitt blodtryck. Har inte alls mått bra nu senaste veckan. Och jag känner mig rätt låg. Barnmorskan sa att det är jättevanligt då man har lågt järnvärde, så det kändes lugnande iaf. :)
 
Tiden efter missfallet och före vi blev gravid var ganska påfrestande psykiskt. Jag var så rädd att jag inte skulle kunna bli gravid igen (att det blivit något allvarligt fel i och med missfallet). Samtidigt som jag så gärna ville bli gravid snabbt igen.. Men med facit i hand var det nog "bra" att det tog lite tid, så vi hann bearbeta missfallet. För det är inte så bara... Jag hade aldrig kunnat föreställa mig hur jobbigt det faktiskt kan vara... Men vi blir alla starkare av våra motgångar, så är det ju! Tack till alla som funnits och finns för oss, som lyssnat och visat att ni bryr er. Det har verkligen känts bra och det har värmt så i hjärtat. <3 Vilka fantastiska vänner vi har. Och vilken värme vi fått nu då vi berättat att vi äntligen, förhoppningsvis, ska bli föräldrar igen. All kärlek! <3 
 
Vi har gått in i vecka 14 denna vecka och rutinultraljudet är bokat. Hoppas så att vi verkligen kan börja njuta och ta in graviditeten efter det. Tänk att att det lilla pyret i magen är så älskad redan nu, det är helt fantastiskt att få vara gravid igen, trots allt, och det är ingenting jag eller vi tagit förgivet. Jag älskar att vara gravid, trots att jag mår rätt kasst just nu. :)
 
Nu håller vi tummarna att det ska gå hela vägen denna gång. <3 Kram!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Det ska bli underbart att bli mormor igen vi håller tummarna att det går bra den här gången Melissa är så söt när hon pussar på din mage.Hoppas att du börjar att må bättre så du får njuta av graviditeten.

Svar: <3
Sara

2014-11-30 @ 07:01:14
Postat av: Erika

Jag är så sjukt glad för er skull! <3 kramar

Svar: Tack fina du! <3
Sara

2014-11-30 @ 20:05:12
Postat av: Heli

Åh, härligt! :)
Jag känner så igen mig i dina beskrivningar om efter missfallet och den nya graviditeten, så jag förstår precis vad du menar. Håller tummarna att allt går vägen denna gång. Grattis och lycka till! Kramar!

Svar: Tack :) känns skönt att du förstår... Att jag inte är så ensam i det jag känner :) barnmorskan säger ju att det är normalt men känns skönt att veta att en jag "känner" kände samma. Kram till dig också!
Sara

2014-11-30 @ 21:43:09
Postat av: anna

Det är jobbigt att även stå på sidan om när man vet att du har det jobbigt och man inte kan göra något. Men som du säger så blir man starkare av motgångar, tur är väl det <3 Ska bli så kul att se vad det är för ett lite pyre, men en till liten bästis är det ju förstås! Stor kram!

Svar: Det är ju inte alltid vad man kan ta på som verkligen märks av och känns, utan det räcker ju att finnas där och fast ingen kan "göra något" så hjälps iaf jag att få stöd och omtänksamhet av dom som finns till för mig/oss. så jag skulle nog säga att "göra något" gör du och många fler fast man inte görnågot direkt fysiskt så.<3 hihi ja det ska bli såspännande. :) känns lite overkligt! :)
Sara

2014-12-01 @ 14:47:59
Postat av: Karin

Så himla spännande, tänk att Melissa ska bli storasyster :) så himla glad för er, hoppas hoppas att du får mår bra nu framöver! <3 massa kramar

Svar: tack :) Ja, jag hoppas det med! Illamåendet blir då bättre iaf! :)
Sara

Postat av: Emma

Åh vad jag blir glad av att läsa detta inlägg!! Helt fantastiskt och underbart att ni ska få bli föräldrar igen!! Är så glad för eran skull!

Svar: Tack <3
Sara

2014-12-04 @ 23:16:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback