Dagis & namnlappar!

Melissa en dag förra veckan då vi lekte med grannarnas barn. (Hur underbart är det inte med bra grannar som dessutom har barn i samma ålder??) Nu kom precis solen fram då jag tog denna bild så den är lite för ljus men jag gillar den ändå!  Melissa fick äta hur mycket svarta vinbär hon ville. Det gillade hon! ;) Visst är koftan fin? Melissas farmor har gjort den! Vi älskar den!
 
Nu har vi varit hemma måndag och tisdag och nu klättrar vi nog båda lite på väggarna. haha Imorgon blir det jobb och dagis igen. (Ja, jag säger fortfarande dagis). Jag var en av dem på föräldramötet som hade fel i tipsrundan. Frågan var "Hur många dagis finns det i Piteå kommun", 0, 14 eller 34 tror jag alternativen var. Jag tänkte "Lätt som en plätt, 34 st måste det ju va" Men svaret var förstås 0! ;) haha
 
För övrigt så går det superbra på dagis, Melissa älskar det! Hon är ju inte ens i närheten av heltid då jag bara jobbar 80 % och Henke slutar 16 senast då han är i Piteå och nu då han jobbar borta så hämtar han hem henne torsdagar så fort han kommer hem, vilket inte är senare än 16. :) Sedan jobbar jag ju helger ibland (även om jag har det lyxigt just nu) så då blir jag ju ledig mitt i veckan och så även Melissa då förstås. Så även då jag har kväll. Sen så har jag nästan ingen dag till 16, utan slutar ofta 12 el 15. Stor skillnad på 15 och 16 upplever jag det som. Så det fungerar jättebra! Önskar vi alltid hade den här möjligheten men det är bra vi har det nu då hon går sin första tid på dagis iaf!
 
Kanske ska skriva några rader om Melissas utveckling också... Hon pratar för fullt. Inte alltid man förstår vad hon säger men hon gillar då att prata. Hon säger mycket "hej å hå", "oooooj", "mamma", och "pappa" inte så ofta men dock alltid i bättre sammanhang än mamma. Dock har inte pappa lyckats få höra detta än. ;) "Izzzö" kan också kom ut ur munnen och "hääää". Izzy och här alltså! Hon förstår mer och mer märker vi också. Hemma i Nystrand så sa min mamma bara "Melissa ska vi byta blöjan" så gick hon mot bordet där skötbädden är där och sträckte upp armarna. Sötungen! Det roligaste är ju när något går på tok för henne då säger hon alltid "oooooooooj" haha. Stl 74 kan hon ha på vissa plagg men vi har övergått till 80 på nästan allt för de sitter bättre och vi vill inte ha det för tajt. Och så är det ju kul att få ta fram alla nya kläderna också. ;) Och säger vi när vi ska gå ut typ "Var har du strumporna" och strumporna nu finns i närheten så hon kan se dem så hämtar hon dem. Sötungen våran! 
 
Har förresten ett hett dagistips. Måste fota detta märker jag nu. Har beställt namnlappar som man stryker fast på kläderna. Supersmidigt. En märkpenna funkar ju också nästan alltid, men det syns inte så tydligt och kan ju försvinna med tiden också. Dock skrev jag "<3 Melissa A". Ångrar mig att jag bara skulle ha skrivit "Alakangas" så kan ju vårt eventuella nästa barn ha kvar samma lappar. Men köpte 100 st och de lär ta slut snart, så nästa beställning blir med "Alakangas". Är ju ingen annan på Piteås förskolor som heter Alakangas så det fungerar ju superbra kan jag tänka mig! Det återstår dock att se hur dessa håller i tvätten men det känns bra hittils! Jag återkommer om några veckor då jag hunnit tvätta några plagg flera gånger. :)
 
 
 
 
Inte världens bästa bilder, men visst ser ni? Om ni undrar var jag beställde detta så är det från denna sida. http://www.namnlappsbutiken.se/  Så här står det om deras företag:

"Vi är ett ungt svenskt familjeföretag som trycker och säljer namnlappar, i tre olika kategorier. Skolappar som fäster i skor och som levereras med ett laminat som du sätter över lappen så att det ska hålla bättre. Vi har även namnlappar till saker som du enkelt bara klistrar fast på saker.

Vår mest populära namnlapp är våra namnlappar i satin som man stryker eller syr fast på kläder. De är inte av plast utan är lena och sköna och har en glossy finish.

Vi har sedan en tid tillbaks även börjat med tryck i olika färger. Du kan som tillval välja blått eller rött bläck på dina lappar.

Din hälsa är viktigt för oss och därför innehåller våra produkter inte det skadliga ämnet Bisfenol A(BPA) som är ett hormonstörande ämne. Läs mer på Wikipedia." 

Nej nu ska jag äta glass! Polkaglass. Mums! Och så tänkte jag börja se en serie på Netflix, den som Karin tipsade om som jag just nu inte kommer på namnet på. ;) 

 

Kommentarer
Postat av: mamma

Melissa är så duktig kan allt och förstår mycket hon gick och hämtade sina skor och till morfar när hon ville ha ett bälte som var för stort ville att morfar skulle hjälpa henne att ta på hon var så stolt smekte sig på magen och tittade på morfar.

2013-09-25 @ 06:51:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback