Det underbaraste året i våra liv <3

Tänk att vi fått äran att ha Melissa i ett år nu. Det bästa året i våra liv! Det enda som fattas är hennes farfar. Han är så saknad! <3
 
Det händer grejer hela tiden med henne, och med henne har man aldrig tråkigt. När hon var 9 månader och 29 dagar så började hon gå (för fullt), hon gick några steg i några veckor innan det, men den där 29:e dagen så gick hon vart hon än skulle. Hon är väldigt charmig, lekfull och jättebusig. Hon verkligen älskar att busa, helst med sin pappa. Mamma är inte alls lika rolig. Bada är numera kul igen. Hon kan sitta nästan hur länge som helst i badkaret och plaska. :) Hon äter allt mer "vanlig" mat med oss, så snart är burkarna ett minne blott. Det ska bli skönt när hon kan äta allt som vi äter. :) Hon kan ju i princip göra det nu, men det är väl vi som har varit och är lite för försiktiga kanske... Hon brukar även få äta själv ibland, vilket går jättebra även om det blir lite grisigt ibland. :) Sover gör hon mycket bättre nu för tiden. Så skönt för oss! Hon sover sedan en vecka tillbaka helt i sin egen säng i sitt eget rum, hela natten. Ibland kan vi få gå in och stoppa in nappen, men isf bara en gång per natt vilket är helt ok! Vi försöker att hon ska sova en gång (och förhoppningsvis lite längre en timme) under dagen för att på så sätt sova bättre under natten. Hon gör morgon ca 7, ibland tidagare och ibland senare. (Skönt för oss). :) 
 
                 Vårt buscharmtroll!
 
 
Bara två gaddar än så länge, så på den fronten går det sakta. Men det har jag hört är bra, för då tappar hon mjölktänderna senare, och desto senare man får sina permantenta tänder desto bättre... Men vore skönt om hon kan tugga ännu bättre. Dock kan vi skymta något vitt upptill, men det verkar inte vara på väg ut än.
 
Hon lekar allt mer och mer "på egen hand" och hittar på små hyss lite då och då. Precis som det ska vara med barn med andra ord. ;) Hon gillar att dansa till musik och så fort cdspelaren (eller vi) sjunger så hoppar hon och vickar på rumpan. Det sötaste som finns. ;) Hon är med andra ord inte still så ofta och det har väl både sina för och nackdelar! 
 
Vi har haft våra vänner från Sthlm hos oss över en natt och vi konstaterade (hon har en son som är född i maj samma år som Melissa) Ja, nu pratar jag om när jag och mamman till barnet pratade alltså. ;) Jag sa att jag var avis för han trodde sig att sitta still så länge och behövde knappt spännas fast varken i matstol eller vagn. Då sa hon "och jag är avis på dig för att Melissa kan roa sig själv så bra". Så visst är det väl så. Allt har sina för och nackdelar. Vilket är tur!  
 
Däremot har hon blivit bättre på att sitta still i matstolen. Men det är väl bara för att vi köpt hem så vi har en sele till tripptrapp stolen. ;) Den har dock inte kommit påi plats ännu då man måste skruva isär stolen, vilket vi varken haft tid eller lust med än. Och bara för att jag skrev så nu, så ställde sig Melissa precis upp från matstolen. :P Och nu så tog jag in en förpackning med plastmuggar som vi haft på altanen... Jag lät henne gå omkring med den. Sedan blev hon väldigt tyst... Jag går och tittar var hon är och då är hon i sitt rum och har tagit ut ALLA muggar och leker med dom på golvet. :) Så typiskt henne! :)
 
Hennes ettårs kalas blev också riktigt lyckat. Vi hade besök hela dagen lång. Hon bjussade oss dessutom på en sovmorgon till 9.30 (!!!). Så vi fick stressa lite. haha Tack alla våra vänner och familjer som delade hennes dag med henne och oss på ett eller annat sätt. Och tack än en gång för alla fina presenter! Hon älskar verkligen alla, hon leker med ALLA leksaker hon fick och kläderna har hon fått börja använda redan. :) (De är ju så fina så vi kan inte låta bli att använda dessa i stl 80, fast det är något för stort än) :) Tack, tack tack! Melissa sov ingenting under hela dagen (efter 9.30), så hon slocknade DIREKT vi la henne och hon orkade inte ens äta välling innan... Sedan sov hon som en klubbad säl ända till 07.15. :) 
 
 
En av Melissas absoluta favoriter, Anna och farbror Jeppe. :) hihi Han tyckte tårtan var mums! ;)
 
Amanda på äventyr :)
 
Melissa och Vilmer leker. :) 
 
Melissa på kvällskvisten. En trött tjej. :)
 
Åker rutchbana och klarade att klättra upp alldeles själv. :)
 
Och så Melissa idag,måste ju visa henne i dessa nya kläder från topp till tå. Tunikan och byxorna fick hon av favvoAnna och farbror Jesper, och muminstrumporna av Vilmer. :)
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Anna-Maria

Alltså lillstumpan! Jag älskar verkligen bilden med Stinkyklänningen (och hur fin var inte den då!), det är verkligen lilla Mellis.. redo för en busattack och det bara glittrar i hennes ögon! :D
..och vad fint och bra skrivet för en faster som inte alltid är på plats.. <3

2013-08-02 @ 18:33:30
Postat av: Anonym

Mormors gull är fin i alla kläderna hon har fått .Fint du skriver.Jo lilla Mellis är ett busfrö det lyser i hennes ögon livet leker.

2013-08-03 @ 13:33:19
Postat av: Anonym

oj så stor hon ser ut på sista bilden, en riktig ettåring! Tänker lite på "Lotta på bråkmakargatan" specviellt tårtbilden!

Svar: ja <3
Sara

2013-08-03 @ 22:09:20
Postat av: Erika

Vilken härlig liten tjej ni har!! Verkligen bus i blicken! :) galet vad fort tiden gått, redan ett år?! Med den här takten är vi ju snart 30?! Haha ;) Kram

Svar: haha yes. Jag kan inte fatta att vi blivit så gamla... haha ;)
Sara

2013-08-04 @ 10:05:39
Postat av: Emma

söta lilla mellisen=) redan 1 år! Herregud vad tiden springer iväg! Snart har vi nr 2 i famnen och två brudar som leker på gräsmattan tillsammans=)

Postat av: Lena

Länge sen jag var in och kollade din blogg. Mycket fina bilder har du satt in. Melissa har blivit så stor och är ju riktigt söt.

2013-08-17 @ 15:03:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback