Funderingar så här på morgonkvisten


Finaste Izzy! <3

Jag har funderat en del på en grej... Jag har även pratat med några kompisar om detta fenomen... Det handlar om, vad ska man säga... Offentlig bekräftelse och hur man skriver på offentliga sidor. Bara för att jag inte skriver om vissa saker så här i en blogg t.ex (eller på facebook eller vad som helst). Så betyder ju inte det att jag inte gör vissa saker. Jag väljer ju vad jag skriver om. Vissa verkar tro att bara för att det inte skrivs ned, så är det så att jag inte gör det. Och så är det ju inte. T.ex. så skriver eller "skryter" jag inte om motion. Och det har jag valt att inte göra pga av att det kan trigga andra. Jag har ju själv haft problem med sådant förut så därför har jag medvetet valt att inte skriva om det. Men det betyder ju inte att jag aldrig rör på mig. Det gör jag med måtta och under normala förhållande. Absolut inte överdrivet mycket. Utan normalt. Jag behöver inte den "bekräftelsen" som vissa verkar vilja ha genom att skriva om det så alla ska se hur hurtiga dem är. ;)

Och bara för att jag inte skriver titt som tätt på facebook varje gång jag gör något roligt (eller här på bloggen), så betyder ju inte det att jag har tråkigt. ;) Andra verkar kunna tro eller tycka att allt ska skrytas om som går att skryta om. Men så är inte jag. Likadant med graviditeten. Jag skriver inte om allt, för allt är inte relavant ens för andra att veta eller läsa om. Utan jag skriver ned sådant som jag själv vill ha kvar. (Vissa saker skriver jag för hand i en bok som jag inte vill ska finnas så här offentligt). Hur kul är det för er att läsa om vad jag äter, om jag äter tillräckligt mycket grönt eller nyttigt. Eller om jag äter fettig eller inte fettig mat. Inte så intressant va? Så det skriver jag inte om heller. :P Sedan är det ju förstås roligare (tycker jag) att skriva om saker jag gjort som varit kul, om jag rest eller haft en jätterolig kväll med vännerna. Sitter jag å surar å är tråkig, så är det inte så kul att skriva om det heller. :P Jag vill ju ha kvar och dela med mig av speciella händelser. Ibland kan det även vara tråkiga. Men oftast roliga tror jag! :) Sedan gillar jag själv inte när jag läser andra bloggar när det kan tolkas som pikar till vem som helst. Jag har lätt för att ta åt mig och tänker att det kan även andra ha när ni läser min blogg. Så jag skriver absolut inte om sådant. Och om det någon gång uppfattas som det (så kan ni ju hojta till för det är inte min mening). Istället för att pika kan jag säga personligen till den personen om det är något jag inte uppskattade eller gillade. Det behöver inte alla andra läsa om i bloggen som är en intern grej liksom. Det tycker jag är så onödigt, så det skriver jag inte om heller. Vågar man inte prata om det så är det inte tillräckligt viktigt tänker jag. Då är det bara att rycka på axlarna och säga jaha.

Ajja, jag tror ni fattar vinken. Om jag inte skriver här på en vecka så betyder ju inte det att jag ligger pall i soffan. :P Det är väl min vink. ;) Hoppas det uppfattas på rätt sätt!


Nu känner jag mig lite konstig faktiskt. Svårt att beskriva. Men känns lite konstigt och jobbigt att andas på något sätt. Så jag tror jag ska lägga mig i soffan å se på svtplay mästarnas mästare finalen. Fast segt då jag råkade se på Aftonbladet vem som vann. ;) Men det är ju kul ändå att se! Sedan ska jag baka en kaka då jag ska till backenlokalen imorgon och bjuda på fika för att jag "slutat". Sedan får jag se vad dagen har att erbjuda mer än regn. ;) Ska göra en ny kycklingrätt till lunch eller middag iaf! Eller ny och ny är den väl inte, vi har ätit det hos svärmor förut. ;) Sedan finns det ju alltid grejer att fixa i huset. Rensa lite eller så borde jag göra! Men det är b o r d e. Det är ju så tråkigt!

Ajja, nu blir det att ta tag i denna dag också! Inte skriva mer svammel som ni ändå inte vill läsa. :P Njut av dagen allihopa! Den kommer inte igen!

Kommentarer
Postat av: Emma

Okej:) ja choklad vet jag om men de äter jag ju knappt så:) ja de e så skönt med denna energi (fast jag måste fortfarande sova middag, haha)

Jag tycker alltid de e intressant att läsa din blogg OAVSETT om de är nått vettigt eller bara svammel:) sen älskar jag ju att läsa om graviditeten men jag kan hålla med om att många skriver så otroligt mkt.. Varje inlägg handlar om hur deras mage växer eller bilder och video på magen typ:)

Tänkte kan inte du och jag ses nån dag/vecka framöver och ta lite kort tsm, Anna e väl en duktig fotograf;) skulle vara kul att ha kort på oss båda med små magarna:)

Postat av: anna

Och jag tycker det märks att du har tänkt om eller vad man ska säga sedan du blev gravid typ. Är som en annan sara som skriver, fast ändå inte. Lite svårt att förklara :)

Sen om man skriver för "bekräftelse" eller för att "skryta" som du skriver, det är ju egentligen bara en tolkning från läsarens sida. Svårt att veta om det verkligen är så. Alla har man ju olika anledningar till varför man skriver på offentliga platser. Även om jag kan hålla med om att det kan uppfattas så när man läser en del saker. Å andra sidan skulle jag säga att alla som skriver på offentliga platser gör det för bekräftelse, utan att det skulle vara något negatitv eller konstigt med det.

Är det personer som tror att du har "tråkigt" bara för att du inte skriver om saker jämt längre eller? Tänkte du har ju låst blogg så det är väl bara personer som känner dig som läser? De borde väl veta bättre tycker man. Men det kanske bara är allmänt du menar och funderar över?

Tycker det är väldigt intressant detta, burkar fundera mycket över det själv, hur människor lever sina liv i dagens samhälle. Ibland känns det bäst att bli grottmänniska eller nåt, haha

2012-06-05 @ 12:51:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback