Våga vara ärliga




Idag hade jag tid att sitta hos en vårdtagare medan jag väntade på att tvätten skulle bli torr. Vi pratade om något som kändes viktigt. Inget svammel. Ibland kan det ju bli lite "dösnack" när man inte vet vad man ska prata om. Det är det roligaste med vårdtagarna som man känner lite extra för, som är med i vad som händer i samhället och intresserar sig i sådant som jag själv är intresserad av. Vi pratade bland annat om resor. Men det var inte det jag tänkte skriva nu. Utan om ärlighet som vi också pratade om. Att våga vara ärliga mot sina vänner. Hon, t.ex. mådde dåligt över en vän som hon tyckte jättemycket om, men hon vågade inte vara ärlig och säga att hennes parfym luktar dåligt och att hon sprayar för mycket och har en billig "skitparfym" typ. Hon tycker man kan kunna sig en god och spraya lite bara. Hon som alltid är ärlig mådde dåligt för att hon inte klarade av att vara ärlig. Jag måste säga att jag har blivit bättre på att vara ärlig. Men ibland tror jag inte att de jag är det mot uppskattas. De flesta gör det, men inte alla. Men seriöst, ni vågar vara ärliga mot mig, var ärliga!

Sedan pratade vi om att prata skit om någon som inte är med i rummet när man pratar om den. Då ska man (om man tycker som både hon och jag gör) våga säga att "nä, jag går ut om ni ska prata om den här personen negativt som ni gör, jag vill inte höra på det". För det finns egentligen INGET KUL i att prata skit om någon. Och vad gör man om man pratar skit om någon? Antagligen kan de personerna prata skit om dig också, eller hur? Jag har tagit många steg i rätt riktning, enligt vad vi tror och tycker. Jag vet att alla inte tycker som mig, men jag tycker så. Och jag accepterar att alla får tycka som de vill. Men prata inte skit om någon annan i min närvaro, jag vill faktiskt inte höra på det.

Jag minns just ett steg jag tog. Då pratade någon skit om inte direkt den personen, men typ. Kan inte avslöja för mycket här. Och då sa jag faktiskt att jag kan inte säga något om det här för jag vet inte om det stämmer och det tar jag isåfall med den personen, inte med er. Så idag hissar jag ärlighet. Våga vara ärliga allesammans!


Kommentarer
Postat av: anna

Skönt inlägg min vän! Så länge man känner varandra väl så tycker jag helt klart att man ska vara ärlig, helt och hållet. Speciellt om man ber om det. Man behöver tex inte vräka ur sig att någon har en ful tröja, om de inte frågat tex (dåligt exempel) vet att det inte är så du menar heller men ändå ;)

Vi är ju alla olika och ärlighet varar alltid längst, skippa skitsnacket och var människa istället :) PYSS på dig

2010-10-05 @ 13:51:08
Postat av: Anonym

Föresten är det en jättemysig och härlig höstbild du har lagt upp!

2010-10-05 @ 13:51:33
Postat av: Leka

Håller helt med dig! Fy för skitsnack bakom ryggen! Det finns skillnad på skvaller och "elakt skvaller" tycker jag, men kan kanske många ggr vara hårfin.. eller nja.



Kan iaf tänka så som du med att om denna person pratar skit om någon annan till mig vad säger då inte den bakom min rygg?! Läskigt det där. Håller mig helst undan sådant då jag inte gillar det.



2010-10-05 @ 16:12:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback